Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• janek69

senior tag

válasz Keeperv85 #5866 üzenetére

Na jó a programozói diplomám nem írtam ide,meg azt sem,hogy az NMHH-nál zavarvizsgló technikus is voltam,mert nem hiszem,hogy jelen esetben köze van a támához. :-)
    Nos 230/5V-os tápot lehet csinálni transzformátor nélkül is,csak éppen rázni fog. Hidd el,ha nem a leválasztás lenne a fő szempont,akkor üzleti okokból nem lenne benne trafó,hiszen jóval olcsóbb lenne.(lásd olcsó kínai ledes fényforrások) Persze,hogy ha már tesz bele,akkor a transzformálás egy fontosabb feladat szerintünk,műszaki emberek szerint,neki nagy költség :-) .Az,hogy egy hiba esetén átüt-e a trafó vagy sem az egy más téma.Láttam jópárat szétégni,de általában a meghajtó fet hamarabb robban szét és így megszakad,minthogy a trafónak baja legyen. Szerintem teljesen meddő vitát folytatunk olyan dologról,amit mind a 2-en ugyanúgy tudunk és gondolunk,csak ez egy sör mellett fél perc lett volna. :-)
    Egyébként is nagyon elkanyarodtunk a V3 autóstöltőtől és az általa,vagy esetlegesen a készüléken belül keletkező zavaroktól,amikkel meg nem sokmit lehet kezdeni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés