Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- talmida: My Art II.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
9a is nagy. Majdnem tavaly vettem egy SE2022-t de egyszerűen túl drágának tartom még ma is, 110-120k-nál többet nem ér a 128 gigás szvsz, de mivel nincs másik kis telefon így is eladható.
-
+1, jól pozíciónálta a 16e-t az Apple, arról meg nem ők tehetnek, hogy nálunk ennyi az ára. Azért a státusz miatt elég gyakran találkozni a márkával.
9a, simán megvehető 133k-ért szürke boltból, amire ugyanúgy jár a 2 év gyári garancia. Méretben jobb és az Apple ökoszisztémán túl mindenben jobb a Pixel.
-
Cattle_Decap
tag
Ez lenne a 13 minim utódja ha 5.4”-es lenne. De akkor marad tényleg az akkumulátor csere. Nem akarok nagyobbat.
-
Noukoum
veterán
Sokkal megbízhatóbban tudja az alap funkciókat mint bármilyen android.
Melegedés, megbízhatatlan kamera, szoftver- és alkalmazáshiba, lassulás, problémák a hívással és a térerővel, terméktámogatás és lehetne sorolni.
Cserébe kevesebbet tud, de amit tud azt jobban. Sokan inkább kifizetik a 300 ezret csak működjön. Cégeknél meg mondani sem kell miért fontos a megbízhatóság.
És a legdrágább androidon is ugyanúgy előfordulnak napi szinten ezek a "hibák". Hiába jó a specifikáció, egy termék nem csak nyers számokból áll.
Az meg nyilván szomorú hogy 300 ezer forint egy olyan termékre amit sokat használunk "sok".
-
Jonesy84
tag
A mi cégünk 1 év alatt 3000db 16e-telefont vett csak Magyarországon és ez megy a felső vezetőknek is. Mivel csak olyan forrásból lehet beszerezni aki certifikált céges flottákhoz az árkülönbség ugyan úgy megvan a 16 és 16e között. És azért 3000db-nál ez laza 150 millió.
-
Ijk
nagyúr
válasz
janeszgol
üzenetére
Nekem bejön az air, nem kicsi, de könnyű. Az egy mini tablet, kamera képesség teljesen huszadrangú. Életemben nem használtam telefonokon a másodkamerát, azért van a mostanin kettő mert nem volt olyan modell amelyiken egy van. Szvsz emberek 80-90%-a kizárólag a főkamerát használja, ti vagytok a 10%.
-
janeszgol
félisten
Én is tudom mivel adott kevesebbet. És nem nem 40-50 ezerrel, hanem 100 ezerrel kevesebbért. 128GB-nál 300k vs 400k volt, 256GB-nál 350k vs 450k volt.
Az sem igaz, hogy mindennek tapsolok, lásd Air. Ami jó lehetett volna és nem is az üzemideje volt rossz, hanem a monohangszóró és az egy kamera, na meg a Chamber nélküli A19 Pro SoC, ami hamar a sima 16 alá vitte le a teljesítményt. 500 ezres indulón. -
Ijk
nagyúr
Ezekből átlagjúzert egyedül a kijelző fényerő ami érdekelheti, ami semmiképp nem ér meg 50k felárat, ami egyébként most 60k.
A probléma az hogy nincs már kompakt telefon. 10VII már szélesebb lett, Pixelek mérete is elszállt, 4a volt a tökéletes méretű. Kb. Iphone és S24/25 ami kompaktabb, és elég zsebbe nyúlósak, 16e a legolcsóbb Apple opció, de még az is fogcsikorgatós.
Se 2022 mérete is tökéletesen jó, de annyit nem ér meg szvsz, és már senki nem akar lightning kábellel vacakolni, amikor mindenhol c van. -
Aucor
senior tag
Tök jó, igazad is van, ellenben néhány multi cégnél elvárás az iOS, információbiztonság miatt. Ahol én dolgozom, például nem használhat senki sem Androidot. Amíg vannak ilyen berögződések cégeknél, addig van felvevőpiaca a "legolcsóbb" iPhone-nak. Nem Android vs iPhone vitaindítónak szánom, ez csak tény akar lenni.
-
ddaydome
senior tag
válasz
janeszgol
üzenetére
Én nem teszem a fejem, csak túl magas az ára az alap modellhez képest. Egész egyszerűen nem éri meg.
Nálad van az, hogy akármit ad ki az Apple az neked jó. Ha majd lejössz erről a vonatról, akkor tudsz rendesen értékelni.Kiváncsiságból ránéztem, hogy hány ponton adott kevesebbett az i16-hoz képest a 16e.
Gyengébb kijelző ( kisebb fényerő)
ezer éves, gagyi kijelző bevágás
előző generációs wifi
1 kamera
gyengébb proci
nincsen magsafeElsőre ezeket találtam.
Mindezt, akkoriban kb. 40-50e-el olcsobban.Na ezért kell lejönni a vonatról. A cégvezetők meg azt vesznek a céges levásárolható keretből, amit akarnak, mert cégvezetők.
Általában valamelyik gyártó csúcsmodelljeit választják Apple, Samsung, Google, Xiaomi közül.Nekem meg Google Pixel 9 prom van és volt Iphone-om is.
-
janeszgol
félisten
Szerintem nem drága. Én a 16e-re is azt írtam anno, hogy a 128-as 300k és a 256-os 350k megéri az árát. Egyedül a 450 ezres 512-es verzió nem érte meg. A 17e-t meglátjuk mit tud majd felmutatni.
Már a 16e-nél is volt alternatíva. A sima 15 is megérhette picivel drágábban a kamera és a kijelző miatt (az i14 és i15 kijelzője között nagy a fejlődés és nem a DI-ra gondolok itt) miatt.
De a 16e is egy nagyon nagyon jó telefon. Ahogy a 17e is az lesz. -
Ijk
nagyúr
250k, és a rendszer soc páros kvázi addig kiszolgál amíg fizikailag megsemmisül a készülék.
Itthon dárga, nem ide van beárazva. A gond az hogy nem nagyon találsz 100k kategóriában ilyen méretű és tömegű készüléket ami 5 évig kiszolgál zökkenőmentesen.
Pixel 9a 170k, gyengébb építésű, de az is már tepsitelefon. A 4a volt jó méret. -
Ijk
nagyúr
Örülnék ha a cég hozzámvágna egy 16e-t, kapsz 10k-t hogy vegyél magadnak céges telefont.
Nem értem a fanyalgást ezzel a szériával kapcsolatban, sokan használunk telefont alap funkciókra, pár alkalmazás, GPS, kevés böngészés, fotó ha nincs kéznél fényképezőgép. Ez a SOC + rendszer páros alkalmas arra hogy 5 év múlva sem döcögjön, és bőven elég ezekhez, a telefon meg mai szinten a legkisebb, legkönnyebbek közé tartozik (nekem még így is nagy de nincs más). -
Inkább az alap 17-es modellt választanám, ez a változat már túl kevésnek tűnik számomra.
-
fornettisuti
veterán
Munkahelyemen (nagy multi) a legutolsó SE-k vannak (indirekteknek), mint céges.
Családban nálunk nekem i13 van, amit idén cserélek majd 16e, 17e vagy sima 17-re, még képlékeny. Asszonynak 11-et váltott tavaly ősszel 16e, ami meglepően jól teljesít minden tőle elvárható téren, nagyobb az aksija, mint bármelyik nem Pro max-nak. -
mhydas99
őstag
Az Air lett kudarc. 16e idejen meg nem volt 17, ami tudasban szinte a 16 prot hozza, csak joval olcsobban es frissebben.
A ceges resz igaz, az e szeria jo lehet nekik, csak addigra bezuhan a sima 17 ara is valamennyit. (Igaz ezt nehez most megmondani a memoriavalsag idejen). -
ddaydome
senior tag
Teljesen érthetetlen nekem ez a kategória ebben az àrban. Újonan veszel egy sima i16-ot és jobban jàrsz, mert ugyanannyi.
-
mhydas99
őstag
Ez is kudarc lesz. 200 dollarral tobbert (sot kedvezmennyel mar olcsobban is) ott a sima 17, a slagertelefon, ami mindenben sokkal jobb, mint ez lesz. Es ugye 256GB tarhellyel nyit, amit nem 599,hanem 699-ert fog adni az Apple es akkor mar csak 100 dodo hija van a 17-ig ami mint mondtam, mindenben jobb.
Tesztelokhoz kerul majd szepen a 17e, mindenki elmondja majd, hogy ne vedd meg, mert a sima 17 sokkal jobb vetel, igy arra a sorsra jut majd ez is, mint az Air... -
janeszgol
félisten
Na, csak kell bele a Magsafe. Mondjuk azt is pletykálják, hogy marad az i14 kijelzője meg az egy kamera a Xs/11/12 szenzorméretével, de 48 mpx-en. Ami nem rossz, tök elég sokaknak. Nekem is van 16e, meg a cégnél is van, leteszteltem, tökre vállalható a kamera minden téren.
Új hozzászólás Aktív témák
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- PlayStation 5
- Kutya topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Elektromos autók - motorok
- Windows 10
- Az olcsó Macbook sokkolja a PC-ipart az ASUS társvezetője szerint
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4517, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bontott 0perces MIDNIGHT MacBook Air 15" M4 10C/1G 16GB 256GB Gar.: 3 év telekom + közel 1 APPLE gar
- Samsung Galaxy S26 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciàval
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest