Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

Ha így halad, majd legfeljebb notiból is valami feltörekvő kínai márkát veszünk, ha már a régi márkákban nem lehet megbízni. Valami olyat, ami újonnan harcol az ismertségért.

Bár a teljesen integrált, bővíthetetlen, csak gyártilag konfigurálható.... kényegében tablet billentyűzettel megoldások terjednek mindenütt. Aki igazi munkagépet akar, az meg a prémiumnál is prémiumabb áron vegyen magának olyat, ami nem egy mutáns tablet, hanem számítógép.

Néha azért fogom a fejemet, hogy milyen marha drágák az új, sokkal kevésbé használható gépek. Mert az oké, hogy 4k képes, meg nagy felbontású, meg csiga módban egy napig működik... de se portok, se bővíthetőség, se szerelhetőség.

Most épp változik a munkám. S mivel nem szánthattam be az eddigi szoftveres környezetet sem egyik napról a másikra, meg amúgyis tervben volt, hogy a két t430 gépemet úgy átkonfigurálom, hogy mindenből a jobb legyen az egyikben, a másikban pedig a gyengébb - tartalék és másod gépként, hát esténként nekiálltam.

A szoftveres átmozgatások (ssd-k felszabadítására hdd-re klónozni rendszereket, hdd-ről ssd-re másikat) az elvitt azért két estét. De a hardveres pakolással másfél óra alatt megvoltam. Procikat, ramokat, smartcard readert, ssd-t ilyesmit úgy átpakoltam, hogy csak na. Csak úgy hasít a komolyabbik rendszer. Na nem mintha a gyengébbik rossz lenne, csak ott most 6GB ramban nem férek el - ennyi maradt neki :)

És hamarosan kipróbálom, hogy a hd4000 intel lassító vajon hogyan boldogul 4k monitorral dp porton át. Ha 3x1080@60Hz megy, még akár 30Hzen elmegyegethet a 4k-val is. Valsz nézek majd hozzá 4338 dokkot, hogy ne kelljen az egyik monitort dugdosni, amikor 3x1080@60Hz konfigban használom. Ezek még gépek.

--

plusz az új gépek minősége, integráltsága kapcsán... külön szánalmas, hogy az usa-ban pereskedni, meg politikai lobbizni kell ahhoz, hogy megmaradjon a javításhoz való jog. Hogy egyáltalán ne tilthassa meg a gyártó, hogy valaki szervizeléssel foglalkozzon külön engedélyük nélkül. Mocskos szemétgyártó pazarló társadalom.

Új hozzászólás Aktív témák