- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Egy kis beszámoló, miért érdemes kímélni az akkut....
Mikor megvettem a gépet, néhány battery gauge reset után így nézett ki az akku valós kapacitása:
[link]
Tehát 6,27Wh-t vesztett az akku a gyári kapacitásából 40 ciklus és bő 3 év alatt.
Hozzám úgy került, hogy a gyári 100%-ig töltős módban volt, szval vélhetőleg így is volt használva.Ugyanezen akku aktuális kapacitása, 2,5 évvel később, újabb 165 töltési ciklus belerakása után:
Tehát 40 helyett 165 ciklus alatt is mindössze bő 4Wh-t romlott a kondíció! Elég komoly difi.Pedig mindössze annyit csináltam, hogy a töltés felső határát ésszel lőttem be, az aktuális igényeimnek megfelelően, 70-85% közé.
Ebben az eredményben az sem okozott gondot, hogy gyakran így lemerítettem egészen 5-10%-ig, ami elvileg szintén a nem a legjobb az akkunak, de úgy tűnik, még mindig sokkal jobb neki, mint állandóan 100%-ra töltögetni és úgy tartani.
A masina amúgy egy T420, a legjobb tudomásom szerint gyári 9 cellás Sanyo akkuval.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- iKing.Hu Motorola Edge 60 Pro Green Használt, karcmentes állapotban 512 GB tárhely
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 1660Ti 6GB ZALMAN S3 FSP 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest