Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz Tikakukac #76144 üzenetére

Részemről bőven elég lenne, ha egy gyors SSD állna egy gyors HDD ellen. :R
    Esetleg a kettő közé valami jól összerakott, shortstroke-olt RAID0 tömb.

Nem az a kérdés, gyorsabb-e az SSD, vagy hogy jobb-e, ez teljesen egyértelmű. Sokkal inkább az a kérdés (szerintem), hogy a mindennapi felhasználásban mit hoz vissza az SSD, mit tesz hozzá a "user experencie"-hez. Mert ugye azt tudjuk, egy jobb SSD igencsak nem olcsó, egy 256GB-os jelenleg bruttó 35 000 (Samsung 850 EVO), és ez még nem is olyan horror, mert pl. a 840 PRO-ból a 128GB-os kerül majdnem ennyibe. Ha hozzáteszed, hogy főleg régebbi, 7200-as HDD-vel szerelt Thinkpadekbe kerülnek itt a topikban, amik mondjuk olyan 8-10 000 forintot érnek a használt piacon, akkor összegezve egy bő 25 000 forintos fejlesztés ez, aminek folyamatában jobb esetben csak minimális, rosszabb esetben egész sok értékes tárterülettől is elesünk, és amit 50-100 000 forint értékű használt gépeken hajtunk végre.

Én egyáltalán nem vagyok a HDD-re kattanva, csak azt próbálom kommunikálni, hogy nem biztos, hogy mindenkinek megéri. Nekem megérte, hogy itt volt a polcon a saját használt SSD-m (ugye nem kellett újonann megvenni, használtan meg úgysem adtak volna annyit érte, hogy eladjam jó szívvel), és nekem nagy előny, hogy megszabadultam a 7200-as winyó zajától, és még energiatakarékosabb is lett a rendszer.
    Ugyanakkor csak a sebessége miatt, főleg ha pluszban ennyi pénzt kiadtam volna érte, nekem hatalmas csalódás lett volna, egészen minimális hozzáadott praktikus "user exprencie"-vel. :R

Remélem így már átmegy, hogy semmi bajom nekem az SSD-kkel, csak abban nem vagyok biztos, hogy mindenkinek megérné befektetni rá azt a mai napig nem kevés pénzt, amibe került. ;)

Szerk.: Tudom, vannak különböző, az említettnél jóval olcsóbb meghajtók. Nekem azokkal nem nagyon van bizalmam. Nem kellően jó minőségű SSD-t meg senkinek nem ajánlanék jó szívvel, magam sem olyat vettem. :R

Új hozzászólás Aktív témák