- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze #110492 üzenetére
Definiálni kéne a hivatalos forgalmazókat. Azt tudjuk, hogy gyakorlatilag bármilyen ködös, szutyok, alja céggel is leáll egy plecsniért bármelyik márka ha le van szurkolva a megfelelő összeg és vállalnak egy adag eladást.
Vannak esetek amikor szopóroller van, ez igaz. XPS-el volt konkrétan perre menő vita, mert alaplapot 3 év után lelőtték fizetősben is! és azért az ügyfélnek ezzel voltak jogos gondjai. De pölö Lenovo akkut én nem egy embernek hozattam ide a fórumba is úgy, hogy mocsok régi volt már a típus, x201 tipik ilyen volt.
-
barnam_
nagyúr
válasz
norbee2244 #110490 üzenetére
Dokkolóban is ki tudod próbálni esetleg?
Vagy az átalakítót másik gépben? -
S_x96x_S
addikt
válasz
zsoltix #110485 üzenetére
> Microsoft-Windows-Kernel-Power ID 41
Elég általános hiba lehet .. legalábis a googli szerint
https://www.google.com/search?q=%22Microsoft-Windows-Kernel-Power%22+%2241%22- "You have to stop your HDD's from going into sleep/hibernation mode." [link]
- itt meg a Windows7 lecserélése volt a megoldás: [link]
- vagy ez ...
- vagy ez
https://docs.microsoft.com/en-us/windows/client-management/troubleshoot-event-id-41-restart -
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #110480 üzenetére
5év után nincs gari és befejeződik a driver és egyéb support nincs több BiOS frissítés, azt vedd figyelmbe hogy model kivezetésétől van az 5év ugye. Hát ha veszel Lenovo-tól alkatrészt bármihez 5év után, már 3 után is alig van pár FRU.
Az hogy bontott szeméttel meg utángyártottal tele van a net egy másik dolog. -
zsoltix
tag
Sziasztok! Egy ismerősöm T440-es gépe, elég sűrűn dobja az alábbi hibát.
System
Source: Microsoft-Windows-Kernel-Power
Date: 19/01/2021 11:36:40
Event ID: 41
Task Category: (63)
Level: Critical
Mi lehet szerintetek? -
-
válasz
azbest #110482 üzenetére
A power managerben az akku által magáról riportolt maximális kapacitásról beszélek.
Tudom, hogy az akkura nem ennyi van írva, nem is 56 hanem 57Wh, amihez képest túltervezik. Ezért mehet feljebb is a maximális kapacitása.Az akkura nyomtatott kapacitásról beszélni nincs sok értelme hamis akkuk esetén, hiszen a matricát lemásolják. A hamis akkuknál az akku kímélő módot kikapcsolva kb. ott kezdett a power manager maximális kapacitása mintha a gyárinál bekapcsoltam volna ezt a módot. 10-20 ciklus után a gyors elhasználódás miatt a kapacitás különbség még szembetűnőbb volt.
Power managerben a második fokozat volt, szerintem 90% körül lehet.
-
azbest
félisten
válasz
Flashcash #110479 üzenetére
egészen másról beszélsz. A hivatalos kapacitása 56Wh. Az akkura egyébként is úgy van feltüntetve, hogy legalább 4760mAh (45N1001) vagy a másikon 4900mAh (45N1005). Ettől persze felfelé van szórás köztük.
A régi power managerben a 80%-os mód volt a kímélő? Vantage alatt már csak a konkrét min-max % -okat lehet megadni, nincs előre elnevezett profil. -
válasz
FoxiestFox #110478 üzenetére
Én is belinkeltem az írás alján a GreenCellt.
-
válasz
azbest #110476 üzenetére
Nem így van. A power manager van beállítva akku kímélő módban a gyári akkunál és ilyenkor a kapacitást felülírja. Ha a power managerben átállítod a teljes kapacitásra akkor 65Wh körüli kapacitással lehet használni.
Gyári 70+ akkuból szerintem 20db feletti mennyiség ment át a kezeim között.Itt van egy korábbi, ami akku kímélő módban is 59Wh körül kezdett. Ha jól emlékszem ez 500 körüli ciklust is bírt végül. [kép]
Itt van egy másik régi akkum, 400 feletti ciklus, nyilván nem az van, hogy 0% a degradáció, hanem a 65Wh-ról csökkent le erre a kapacitásra:
[kép] -
-
azbest
félisten
válasz
Flashcash #110466 üzenetére
Összességében hasznos, de egy pont sántít, sőt a te képed is cáfolja
"gyári kapacitása 55-56Wh szemben a gyári 65Wh körüli kapacitásával"Egyrészt az eredetis képen is így van. Másrészt nekem is van 3 gyári eredeti 70+ és azok is 55-56 körüli gyári kapacitásúak. Viszont lehet van más változat, ami más cellákkal vagy más szervezésű és tényleg nagyobb kapacitású. Nekem is különböző cellások vannak, más is kicsit a feltüntetett kapacitás programban és persze a feliratoknál is
Nekem szerencsém volt, mert hardveraprón kifogtam egy kiváló állapotú LGC cellás használtat a másik (kicsit más kapacitású) LGC mellé, hogy leváltsa a végét járó Sanyót. -
vicze
félisten
válasz
"Feltételezem, hogy a Lenovo már leállt a gyártással"
Minden Thinkpad-nek 5év a supportja, 5év után nincs support semmilyen se HW se SW. Magukat a gépeket 2 nagyon kivételese estben ha úgy jön ki a ciklus kicsit több ideig gyártják és ez alatt halmozzák fel az alkatrész raktárkészletet. Ha az alkatrész készlet elfogy viszlát...
Aksira amúgy alapból is csak 1év gari van alapból és 3év a max. bővíthetőség.
Hacsak nem azonos aksi megy egy későbbi gépből egy régibe, a sorozattal elég gyorsan kihal az aksi gyártása is. -
-
válasz
Tikakukac #110467 üzenetére
A hivatalos Lenovo oldalon kezdtem, mindhárom Lenovo part number out of stock volt még viszonteladók részére is. De ha van valós Lenovo márkabolt ahol megrendelem, megveszem ezt az akksit egyszerűen az érdekelne, ahogy írtam itt a pénz nem volt akadály, csak nem találtam gyári forrást sehol.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Ez hasznos
Én is csináltam hasonló képet Aliról rendelt akkuról, ami eredetinek hirdette magát. Az más kérdés, hogy annál túl sok reményem nem volt, hogy eredeti lesz; meg aztán nem is annyit fizettem érte mint egy eredetiért. Annak egyébként végül megfelezték az árát, valamint 2 év és ~50 ciklus után még mindig 0% az elhasználódás.Majd egy wattmérővel kellene megmérni, hogy töltés alatt mennyi áramot vesz fel, ez adna egy támpontot a valós kapacitásról. Plusz most került mellé egy eredeti 9 cellás akku (viszont 29% elhasználódással), kíváncsi leszek hogy az utángyártott hogy teljesít a "kopott" gyárihoz képest.
-
solti
senior tag
van egy remek x230-as itthon, ssd-vel ~1,5 éves akksival, szóval bőven jó (na jó, a kijelző felbontása lehetne fullHD, de mindegy...)
A gondom - mint sokaknak - eltört a bekapcsoló gomb. Próbáltam ebay-ről rendelni, de nem nagyon akar ideérni, és most ott nincs nagy kínálat. Tudtok itthon szervízt vagy magánszemélyt aki foglalkozik bontással és lehetne ilyennel keresni? Új billentyűzetet egy gomb miatt nem akarok venni... meg van dokkoló, szóval be tudom kapcsolni, csak nem túl kényelmes...
köszi előre is! -
Tikakukac
titán
válasz
Az, hogy egy bolt valakinek a partnercége
Én olyat is mutatok neked, akik konkrétan ÁFA csalással és egyéb igen durva jogi visszaélesekkel élnek a piacon úgy, hogy közben nem 1 márka hivatalos partnerei, sőt ajánlottak is a magyar oldalról
Ami tuti, az a valós Lenovo márkabolt valamint nagyker, illetve a szervizen keresztüli shopping. Minden más lutri és esélyesen átkennek a palánkon.
-
Sziasztok,
Ismét írok röviden a hamisított ThinkPad akkumulátorokról, hátha így mást is megóvok sok bosszúságtól, idő és pénzpazarlástól. Korábbi leírás a hamisított akkumulátorokról itt olvasható: [link]
Van itthon T520/T530 még aktív üzemben napi használatban, ehhez akartam gyári akkumulátort venni 20-45000Ft közötti ártartományban, számlával, hivatalos forrásból a következő típusú üzletekből:
-magyar számítástechnikai üzletek
-hivatalos Lenovo partner cég
-Német ebay-es hivatalos Lenovo partner
-Francia ebay-es nagyker
Meglepetésemre minden megvásárolt akku hamis volt ebben az árkategóriában, hivatalos, számlás eladóktól is. Feltételezem, hogy a Lenovo már leállt a gyártással, emiatt régi Lenovo akkukból kibányászott eredeti vezérlőchipes, utánagyártott, rossz minőségű akkukat árulnak, nagyon drágán. Egy ilyen akku nem ér 20-45ezerFt-ot.Hogyan azonosíthatók az ilyen hamis akkuk:
-régi ThinkPad akkuból kibontott chipet használ, emiatt az akkun levő matricán olvasható bar-code number és a Power Manager/Lenovo Vantage alatti bar-code number nem egyezik
-gagyi papírdobozban vannak Lenovo lezáró cimke nélkül
-sokszor csak lassan tölthető az akku 10-12W, nem megy a gyorstöltés
-gyári kapacitása 55-56Wh szemben a gyári 65Wh körüli kapacitásával
-10-15 ciklus után 20-30%-os degradáció a kapacitásban
-Power Manager/Lenovo Vantage alatti First Used date, Manufactue date dátumok nem valós adatot mutatnak (újabb hamisítványoknál már ezt javították, ebben az esetben a bar-code numbert kell nézni, olyan hamis akkut még nem láttam ahol az egyezett volna)Hamis akku1 példa [kép] [kép] [kép]
Hamis akku2 példa [kép]
Eredeti akku példák [kép] [kép] [kép]Én végül ebay-en találtam még két doboz eredeti akkut amit megvettem, ha az nem jött volna be akkor talán ezt az utángyártott akkumulátort próbáltam volna meg: [link]
Remélem hasznos volt.
-
azbest
félisten
válasz
norbee2244 #110455 üzenetére
t420? milyen átalakító? Milyen képernyő?
Mit jelent, hogy nem tudsz váltani? Hogy nincs második képernyő vagy mindkettő ugyanazt mutatja? Gépbe dugtad vagy dokkolóba?
-
i400
senior tag
Sziasztok!
Segítenétek beárazni a T430s-em? Nagyon nem találtam ilyen kiépítéssel eladót így nem igazán tudom mi lehet a reális ár érte. 2356jz9, i7, nvidia, 6gb ram, 1600x900, 128 samsung ssd, dvd, világítós magyar bill + van egy us-en is tartalékba, fingerprint, gyári win7 és win8 recovery lemezek.
Előre is köszönöm! -
barnam_
nagyúr
válasz
norbee2244 #110460 üzenetére
Nem jól fogalmaztam, úgy értem a gépben lévő port lehet már nem az igazi - ezért lehet hogy meg kell mozgatni a bedugott átalakítót.
-
barnam_
nagyúr
válasz
norbee2244 #110455 üzenetére
Mozgasd meg a gép felől az átalakítót picit, lehet el van már fáradva.
De ha minden OK (TV ON, kábel és adapter is jó), akkor fel kellene ismernie a kijelzőt. -
norbee2244
senior tag
Sziasztok!
Tegnap megjött a displayport->hdmi átalakító,de nem akar működni. Konkrétan nem tudok váltani a megjelenítők közt. Külön kéne drivereznem vagy a kábel/gép kimenete lehet a rossz?
-
-
Tikakukac
titán
válasz
spgabor #110450 üzenetére
Nem bug, feature
Ezt direkt csinálja így a Win és a Lenovo, hogy megtanítson téged a géppel összecsiszolódni, elmerülhetsz így a registry és egyéb okos módon tízezer almenü aljára eldugott beálíltásokban is, megismerheted a közösséget és akár még programozhatsz is ha nagyon akarsz. Ez a jövő.
-
spgabor
aktív tag
válasz
Tikakukac #110449 üzenetére
Sziasztok!
Na próbálgattam a dolgot. Tényleg a modem akasztja meg. Szétszedtem, kivettem, restart, most 20 másodperc alatt volt. Visszaraktam, újra lassú.
Kaptam egy olyan tanácsot, hogy a gyári recovery-t tegyem fel szériaszám alapján. Ezt is megcsináltam, nemrég lett kész 1803-as Win10et rakott fel magának így. Újkorában ez volt az aktuális verzió.
Megjavult, amíg a drivereket le nem töltötte. Most direkt kihagytam a Microsoftot, elsőre sorozatszám alapján a Lenovo oldalán telepítettem az automatikus felismeréssel a drivereket. Ez után újra lassú lett a boot, kb 2-2:20 perc között van. Az eszközt most generic modemnek látja, de ugyan azt a hibát írja az eszközkezelő.
Sierra Wireless EM7455-öt ha telepítem, látszatra lefut, de legközelebb újra megtalálja a Lenovo updater.
%MCEPASTEBIN% -
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #110448 üzenetére
Oké, ezek vannak, tucatjával ismerem azokat a gépeket, amikre repkedtek fű alatt a csereutalványok, mert pereltek a userek, olyan volt a típushiba, hogy nem is bírták javítani FW okosságokkal, a többibe meg sz@rt a gyártó.
De azért tisztázzuk már mi a hézag.
-
-
barnam_
nagyúr
válasz
FoxiestFox #110442 üzenetére
Abban még nem vagyok teljesen biztos, hogy kell nekem
Fúrni farigcsálni nem akarok. Ali-n láttam magyar kiosztású 30-as szériába való világító billentyűzetet egész jó áron(*). Lehet inkább azt raknám bele, a T420-é valami olasz kiosztás(matrica nem kell)
(*)Csak az meg nem tudom mennyire eredeti... -
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #110445 üzenetére
Jó, ilyen sztoriból nekem is van egy kosárral, de ami nem hibás hardver, az mitől ad neked ekkora boot időt? Mi fut le és hol meg úgy egyébként is?
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Gondwana #110443 üzenetére
Akkor ott is vannak problémák, kéz a kézben járunk.
Tanuljak valamit: miért akaszt meg egy bootot 3-4 percekkel egy modem? Holnap csak előkapok már pár gépet, mert legutoljára a HP-m volt modemes, akkor voltam sokat sima hálózattól távol, de azért egy 5 perces boot az erős.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze #110438 üzenetére
Gyorsan megnéztem, hogy Linuxról van-e szó vagy winről, hogy miért is nincs összefüggés, de még mindig Win, jól olvastam. Már paráztam, de akkor ezt el is intéztük szerencsére.
Báncsák a vindózt!!! Nem voltam ott, nem láttam, de biztos nem úgy volt!
Ez a kedvencem minden alkalommal. Ha bazzeg 120 évnyi össztapasztalattal is beletört a bicska a problémába a szervizben, te az is meg lesz magyarázva, hogy nem úgy volt meg mindenki hülye volt. Imádom.
Bekötnék hozzád egy csengőt ami csörögne az asztalodon, és amikor a cégnél valami beomlik vagy összefossa magát, mert a win okosabbnak hiszi magát annál, ami, akkor verhetnék a userek. Annyira néznék egy közvetítést.
-
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #110433 üzenetére
A boot idő restarttal 30mp, fastbootal 10mp alatt van, SATA módú M.2-vel is. Ez konkrétan egy X1C G5. A több perc max. egy HDD-nél normális, minden más esetben gond van és ott jelen esetben 100% a modem okozza a boot problémát is.
A többi élből bullshit meg lassan fárasztó.
-
spgabor
aktív tag
válasz
Tikakukac #110433 üzenetére
Tegnapi friss telepítés a Win. Nincs rajta semmi, csak az Update által letöltött, valamint a Lenovo önteszt által előjövő Driver és Firmware frissítések. I7-7600, 16GB RAM, SSD-vel nem kettő percnek kellene lennie a bootnak.
FoxiestFox: Kipróbálom, kösönöm a tippet.
-
Tikakukac
titán
válasz
spgabor #110431 üzenetére
Az egyik az, hogy ha nem kikapcsolom a gépet, hanem csak újraindtom, a boot idő kb 15-20 másodpercről 2-3 percre ugrik. Ez mitől lehet?
Win8 óta beépített fícsör az úgynevezett csalás. A leállítás nem leállítás, csak hibernálás. A resinél már nincs kamu, az resi. Ott bukik ki, hogy mit bír a vas.Másikat passzolom, de mondjuk a 2-3 perces boot miatt én azt mondanám, hogy az a win nem 100-as így sem.
-
-
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy X1 Carbon 5. generácis gépet és ezzel kapcsolatban szeretnék kettő dolgot kérdezni.
Az egyik az, hogy ha nem kikapcsolom a gépet, hanem csak újraindtom, a boot idő kb 15-20 másodpercről 2-3 percre ugrik. Ez mitől lehet?
A másik pedig a Sierra wireless em7455 modemmel kapcsolatos. Tegnap teleptettem a Windows, utolsó kiadás, szűz telepítés. Eszközkezelőben mindig sárga felkiáltójellel
Az eszköz nem indítható el. (Kód: 10) STATUS_DEVICE_POWER_FAILURE hibát ír. Lenovo oldaláról megkeresi a Sierra Wireless EM7455 Software (Windows 10 Version 1607 or Later) - 10 drivert, leszedi, felrakja, de a hiba nem változik és újra jelzi telepítésre. A modem firmware-e a Sierra oldaláról letöltve ismeretlen hibakódú hibaüzenet miatt nem frissül. Milyen driverrel működne rendesen?Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv:
spgabor -
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Tudom nem adok veszek de mi a fene történt a használt laptop árakkal? 1,5 éve vettem a T450s-t 70 ezer forintért most meg 120 ezer felett vannak
-
PLaci58
addikt
Hali. T61 akksija egyik napról a másikra 100-ról 0%-ra esett és nem töltődik. Mit lehet vele csinálni?
-
Tim82
félisten
-
Andre
újonc
Sziasztok!
Lenovo z51-70 laptopom van tegnap formáztam le a gépem (win 10 home 64 bit)
de sajnos ha hozzá érek a touchpad hoz azonnal kékhalál, probáltam a biosban beállítani de nem lehet és a touchpad gomb sem reagál!?
Illetve a fényerő sem lehet se gombokkal se a rendszerben állítani hiába probáltam az illesztő programot is visszaállítani régebbire nem lehetett.
tudnátok segíteni? Előre is köszönöm! -
NORGES
csendes tag
válasz
LemonHorse #110314 üzenetére
Köszi a linket és az infót
Megrendeltem a kártyát, ha megjön kipróbálom... majd a puding próbája úgyis a sajt lesz ;-)
Találkoztam T520 laptop szétszerelésekor azzal hogy fel nem csatlakoztatott antenna volt berakva és előkészítve a hállókártya mellett. -
-
barnam_
nagyúr
Vettem egy Mini Dock Plus-t USB3.0-val (megnéztem, tényleg azt küldtek
).
Ezen csak akkor van USB3, ha a benne lévő gép is támogatja? Jelenleg egy T420 van benne, ezen ugyebár nincs ilyen.
De valahol meg mintha azt olvastam volna, hogy egy külön NEC chip adja benne az USB3.0 kapcsolatot. Viszont sehol nem látok erre utaló eszközt a Windowsban.
Próbáltam egy USB3-as külső HDD-re másolni, de sok különbséget nem láttam az USB2-höz képest. -
thgergo
tag
válasz
norbee2244 #110413 üzenetére
FullHD felbontásig 2000 forintos passzív HDMI->dipslayport kábel is jó.
Efelett jönnek majd az érdekességek. -
-
barnam_
nagyúr
válasz
norbee2244 #110411 üzenetére
Nekem valami Delock átalakító van, semmi extra, működik.
De olyanom is van, hogy csak kábel, egyik vége hdmi, másik meg displayport.
Szabványokat fejből nem tudok -
norbee2244
senior tag
Sziasztok! T420 gepemet szeretnem hdmi “kompatibilissa” tenni viszont elvesztem a displayport atalakitok kozott. Melyik szabvanyt ismeri a gep illetve melyik adaptert erdemes megvenni ?
-
-
Tim82
félisten
válasz
Intelligencs #110400 üzenetére
Elviekben igen, kettő van felém úton, az egyik pont X230i-be (i3 procis X230-ba) fog kerülni.
-
-
vicze
félisten
válasz
A switch/router Gbit amibe dugva van? (Csak a biztonság kedvéért kérdezem)Esetleg másik kábele próbáltad? Ha bizonyos erek vagy a csatlakozó sérült lehetséges, hogy alacsonyabb a linkspeed.
A porton nincs sérülés nyoma?
A sebesség SW-ben állítható . Esetleg ez lehet leellenőrizted?Szekr: Lassú.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Intelligencs #110402 üzenetére
Ez esetben megpróbálnék driver cserét/frissítést, vagy végső esetben újrahúznám az egész Windowst.
-
-
barnam_
nagyúr
válasz
Nem változott az óta a router/switch? Olyan is előfordul, hogy csak 1 port gigabit, a többi 100mbit.
Kétlem, hogy a gigabites kapcsolatból 100mbit-et csinálna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged