Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- icemad: Melyik vpn-t? Help please...
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
vimes
senior tag
Sziasztok,
adott egy HP Gaming Pavilion - 15-cx0999nl noteszgép, ami az alábbi jelenséget produkálja.
A notebook képernyője Windows login random idő elteltével (lehet 2-3 perc de akár 15 perc is) egyszerűen elsötétül. Nem (úgy néz ki, hogy) a kijelzővel van baj, mert a háttérvilágítás az megy tovább (pl. a kijelző háttérvilágításának az erősségét tudom változtatni), csak kép/videó jel nincs.
Úgy tudom visszahozni általában a képet, hogy többképernyős módot váltok (PC Screen only, Secondary screen only, Duplicate, Extend) - én mindig külső monitorral használom Extend módban, mert kell a két képernyő. Ha átváltok valami másra (mondjuk PC Screen only), majd vissza Extend-re akkor megint lesz kép a notebook kijelzőjén (is nem csak a külső monitoron). Majd random idő múlva megint elmegy a kép a notebook kijelzőjén, megint visszahozom a fenti "trükkel" és így tovább, és így tovább... az igazi gond már az, hogy olyan mintha ezek az időtartamok rövidültek volna, voltak olyan napok, hogy nem is jött elő a jelenség egyszer sem. Ma meg tegnap pedig már 2-3 percenként kellett visszahoznom a jelet a notebook képernyőjén, de belefáradtam végül, most is csak a külső montior megy a noti kijelzőjén nincs semmi, nem fogom 3 percenként visszahozogatnikb. szűk két hónapja áll fent a helyzet, de ezalatt a használhatatlanság szélére sordródott így a gép
Amit próbáltam, de nem jött be:
- Windows újratelepítés (ez mondjuk csak a szervíz miatt, már járt szervízben a gép más miatt is - a space gomb háttérvilágítása beszart - nem mintha azt is megcsinálták volna)
- Videókártya driverek újratelepítgetése, kísérletezés többféle verzióval (van benne egy Intel UHD 630 meg egy GTX1050), a HP oldalán található telepítő használata
- BIOS frissítés (ezt ma csináltam meg, utána pár órát elment a gép hiba nélkül, egy pillanatig azt hittem csak ez volt a baj, aztán sleep-be tettem, majd miután visszahoztam, vissza is jött a probléma)
- Külső monitor nélküli használat (egyébként a külső monitoron mindig van kép)
- Nyilván utánolvasgattam neten is, ott az egyetlen értelmes dolog amit találtam: Windows energiagazdálkodásánál egy PCI Expresses settinget állítsak 'Off'-ra. Voltak nvidia-s fórum találatok is, de azok meg asztali gépekre vonatkoztak (de szerintem mivel a külső monitoron mindig van kép, inkább az IGP-vel vagy valamilyen más kijelzővel/megjelenítéssel kapcsolatos elektronikának lehet baja).
Egy kis adalék:
#1: eddig azt hittem, hogy valami szoftveres gubanc lehet az ok, de lehet hogy valami hardveres baj lehet. Kipróbáltam, hogy Linux téren mi a helyzet, és ott is elment a kép - ugyan ott később, de ott is elment (egy Kubuntu Live USB-vel próbáltam ki). Aligha hiszem, hogy egy ilyen, több OS-en is jelen lévő probléma szoftveres eredetű legyen.
#2: van olyan, hogy kb. fél óra múlva magától is visszajön a kép, ha én nem hozom vissza. De ilyen szürkeárnyalatos-szrűség az eredmény, meg mintha kicsit csíkos lenne(?) - erről van képem is: 1. (hibás) [kép] , 2. (normális, csak összehasonlításként) [kép] . Ha belenagyítotok az 1. képe, lehet látni, hogy egyhén csíkos (élőben jobban visszaadja), a másik egyáltalán nem. Itt is, ha változtatom a többmonitoros módot, visszajön a kép normálisan (kb. 3 percre).
Ha járt már esetleg valaki HP noteszgéppel hasonlóképp, vagy van valami tippje, mi okozhat ilyet azt nagyon megköszönnémIgazából azt is, ha valaki tud ajánlani még más olyan releváns topikot, ahol tudnának valamilyen útmutatást adni.
Előre is köszönöm a segítséget, meg aki végigolvassa (most látom csak, milyen hosszú lett).
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest