- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Batman2 #86927 üzenetére
"V3 éve megcsúszott a csavarhúzó és a 400V-ba nyúltam bele, no az még nagyobb csapás volt, mint a 230."
Ezt nem tudom hogyan csináltad, hacsak nem egyik kézzel-lábbal álltál az egyik fázison és megfogtad a másik fázist.
Kishazánkban bármelyik fázis és a föld között 230V van és a 400V csak 2 fázisvezető között létezik azaz minimum 2 fázisvezető egyidejű érintésével lehet 400V áramütést elszenvedni.Tanulságos és jó képet mellékelek, az évtizedes orvosi és mérnöki tapasztalatokat szedték össze egy grafikonba.
A kép alatt idézem a fokozatok leírását.
15-100 Hz közötti frekvenciájú áramerősségek hatásai.
AC1: Általában semmi hatás
AC2: Általában semmi káros hatás
AC3: Szervi kár nem keletkezik. Az áram növekedésével és a behatási idő növekedésével visszafordítható szívritmuszavarok, pitvari fibrilláció és ideiglenes szívleállás várható. 2másodpercnél hosszabb idejű behatások esetén görcs szerű izom összehúzódások és nehézségek léphetnek fel a légzés során.
AC4: Veszélyes halálos hatások mint szívmegállás, légzésleállás, és súlyos égések léphetnek fel az AC3hatásain felül.
AC4.1 A szívkamra fibrilláció valószínűsége 5%
AC4.2 A szívkamra fibrilláció valószínűsége 50%
AC4.3 A szívkamra fibrilláció valószínűsége több mint 50%A cikk leírja hogy bizonyos körülmények esetén 25V érintése 77mA áramot is előidézhet, meghaladhatja az elengedési áramot és az időbehatás függvényében halálos is lehet. 25V.
Forrás: villanylap
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPad pro 12.9 4th gen 256GB wifi+sim 97%-os Gyári akku
- PlayStation 5 (PS5.) SLIM 1TB. SSD. Digital Edition & Sony PlayStation VR2. Virtuális szemüveg.
- Dell Precision 3580 i7-1370P//32GB DDR5 RAM// 1TB SSD/ RTX A500
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Amd Ryzen 5 3600xt, Zotac Rtx 2060 12GB, 24 GB Crosair 3200MHz, komplet gamergép.
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Dell 7400 Intel Core i7-8665U
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest