- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
őstag
válasz
darvinya #86893 üzenetére
Bal kezes villanyszerelő nem szerencsés eset, én jobb kezes vagyok és mindig azzal nyúltam bele eddig, ha eltoltam valamit. Kellemetlen, de legalább nem a szíven megy keresztül az áramkör, még ha éppen csak bal lábon állnék, valszeg akkor sem.
3 éve megcsúszott a csavarhúzó és a 400V-ba nyúltam bele, no az még nagyobb csapás volt, mint a 230.
Azon túl, hogy hol megy a testen át az áram, az is nagyon fontos, mekkora a kontaktus az áramforrás és a test között, hány milliamper megy át a testen (szíven). Ha csak hozzá ér, akkor legfeljebb 1-2mA, ha viszont rámarkol egy vezetékre, akkor egészen biztosan sokkal több lesz. És talán még majdnem fontosabb ennél, hogy mennyi ideig tart, van áram alatt az illető !
Pl. érdekes módon a 25000V-os áramütést is sokszor túl élik, ha csak egy pillanatra kaptam el az illetőt, áthúzott az áram, pedig nagyon megég a bőre, de ha csak 230-at fog valaki és nem tudja elereszteni, vagy ráesik, jó a kontaktus, akkor már 1-2 perc is jó eséllyel halálos, pedig külsérelmi nyom sem feltétlen lesz rajta.Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ne felejtsd el a páncélt lemeríteni!
- Hardcore café
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ford topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24B1XHS 60Hz FHD IPS 7ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest