- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
őstag
válasz
Dr. Szilikát #86193 üzenetére
CV - CC téma !
Nemrégiben egy mélykisült ólom indító akkut töltöttem egy 1A-es, konstans feszültségű dugasztáppal, mivel 6V körül volt a feszültsége, az "intelligens" töltő ilyenkor nagyon buta, nem tud vele kezdeni semmit, mert 6V-osnak hiszi, nem tölti 12V-ra.
A dugasztáp 12V-os volt, nyilván az ólom akku maximálisan leterhelte, mert szerencsére nem ment tönkre, nyelte az áramot maximálisan, csak nagyon lassan kúszott felfelé a feszültség.
Elérte a 10V-ot, gondoltam megpróbálom rátenni a töltőt, hátha már legalább elindul vele, legfeljebb vizsgálgatja még egy darabig, hogy valóban 12V-os akkuról van szó, azután elkezdni rendesen tölteni.
De ahogy levettem a dugasztápot az akkuról, rögtön csökkent a feszültsége, 9,5-nél állt meg, az meg már kevés, így visszatettem a dugasztápot, ami elkezdett furcsa kattogó, sercegő hangot kiadni, és pár másodperc múlva el is füstölt.
De nem tehettem mást, nem volt semmi más ott a munkahelyen kéznél, amivel meg tudtam volna oldani a helyzetet.
Vissza tettem az akkura a töltőt, hosszas vizsgálgatás, próbálgatás (áramimpulzusok) után elérte az akku feszültsége a minimális 10,5V-ot és rendesen elkezdte tölteni.
Valóban nem bírják hosszasan a dugasztápok védelmei a határon üzemelést.Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- A processzorba integrált hűtésen dolgozik a Microsoft
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Hálózati / IP kamera
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Robotporszívók
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Szép állapotú Xbox Series X konzol csomag, gyári dobozában, minden tartozékával.
- Precision 3590 15.6" FHD IPS Ultra 7 155H RTX 500 Ada 32GB 1TB NVMe gar
- iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium
- GAMER PC : RYZEN 7 2700X / GTX 1660 SUPER / 16GB DDR4 3200MHz / 512GB NVMe + 500GB HDD
- AMD Ryzen 9 5900X/Radeon 6800XT 16GB/32GB DDR4 RAM konfig eladó
- iKing.Hu - Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 8 GB RAM / 256 GB tárhely Használt, karcmentes
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 2,5+ év gari
- ÚJ notebook kitámasztó fából
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 5500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2050 4GB WIN11
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest