Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Hobby elektronika (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-13 14:16:17

LOGOUT.hu

Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#79211) Dr. Szilikát válasza rednifegnar (#79209) üzenetére


Dr. Szilikát
őstag

Nagyfeszültségű biztosíték (5 kV), azért kell bele a rugó, hogy kiolvadás után összerándulva szakítsa meg az ív útját. Ellenkező esetben a nagyfeszültség ívet húzhatna és állva maradna, amire nem kell mondani, hogy "nem szimpatikus".

Tehát még az is jobb, ha a biztosítékot rövidzárral teljesen kiiktatják, ha csak arra gondolunk, hogy régebben a nagyfesz. kört nem is biztosították egyáltalán, mégis mennek olyan mikrosütők még manapság is.

Azok mondjuk mennek, ezeket az újabbakat meg gyakran kidobják, ilyen semmi apróság miatt, feleslegesen. Értem ezalatt, hogy leggyakrabban csak az olvadóbiztosíték fárad el, egyéb hiba nélkül.

Vagy arra is gondolhatunk, hogy csak addig iktatjuk ki, míg eBayről rendelünk másikat és addig kicsit jobban odafigyelve használjuk. Vagy vehetünk hazai üzletben is belevaló nagyfesz. biztosítékot, többszörös áron.

Annyira azért nem vészes, hogy az a rengeteg fémalkatrész tűz martalékává válna, meg a néhány lángmentes anyagból készült szigetelő máris szétrobbantaná a konyhát, a felügyeletünk alatt és a szemünk láttára, azért ezek a dolgok nem így működnek.

Egy kis bánatos füst felszáll belőle, az sokkal életszerűbb és barátságosabb is.

alt="" title=""

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Hobby elektronika (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.