- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
Kellene nekem egy kis segítség. A tűzhelyben tönkrement a vezérlőelektronika trafója. Ez egy 10V-os, 80 mA-es trafó volt, ami elég meleg helyen volt üzem szerint.
10 voltos trafó keresését már feladtam, 9 voltosra vadászok. Tudnátok konkrét, beszerezhető darabot ajánlani?
Első körben ezt néztem, de a max hőmérséklet csak 70 °C.
-
HollyBoni
veterán
Találtam egy potit és egy tranzisztort (ha ez a neve) ami valami régi kibelezett ventivezérlőből maradt meg.
Potira ez van írva: B104
Tranzisztorra pedig: NEC D882P
Esetleg nem tudnám felhasználni a két venti vezérléséhez? Tranzisztorra van hűtő is.
-
sörösló
aktív tag
válasz
csabyka666 #45582 üzenetére
Nálam egy 20 V-os DELL tápról megy a 19V-os Albacomp. A Toshiba 20V-os tápjáról szintén megy ugyanez a szerkezet, meg a céges Siemens PG 21V-os tápjáról is. A HP gépem 18,5V-os tápjáról is mennek ugyanezek a gépek, persze a csatlakozókkal trükközni kell. Mókás dolog, hogy a HP aksija meg 10,8V-os! 0,5 V különbség nem számít semmit, legalábbis az én tapasztalataim szerint.
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
kovy79 #45573 üzenetére
Ha nagyon leszabályzom, akkor van ilyen, hogy bekapcsoláskor nem bír elindulni, ezért ennél megoldásnál úgy kell beállítani, hogy előbb lehúzom minimumra, hogy megálljon, utána addig tekerem a potmétert, míg beindul, plusz még egy kicsit, hogy bekapcsoláskor is biztosan elinduljon. Bekapcsoláskor pedig (hidegen) eleinte figyelni kell, hogy mi történik.
Tehát ez még érthető is, ha csak ennyi volt a gond. Ott kezdődik a kellemetlenség, ha az alulméretezett potméter túlmelegszik, beég a csúszka érintkezési pontja, átmeneti ellenállás, kontakthiba keletkezik. De azt észre lehet venni abból is, hogy később sem stabil.
-
Kernel
nagyúr
válasz
HollyBoni #45575 üzenetére
Ennél a fajta szabályzásnál a ventilátor szempontjából mindegy, hogy soros ellenállással / potméterrel vagy soros áteresztő tranzisztorral csökkentem a feszültséget, fűtöm el a különbözetként jelentkező teljesítményt.
A potméternek nem mindegy, hogy ha nem bírja az áramot és hőmérsékletet, akkor idő előtt tönkremegy.
Félvezetős megoldásnál a potméter nem terhelődik, lehet akármilyen apróval is tervezni, helyette a tranzisztor fűt, amit viszont nem nehéz hűtéssel ellátni, szükség esetén.
-
-
Lompos48
nagyúr
válasz
csabyka666 #45580 üzenetére
Marketing kevésbé, mivel az piackutatást jelent. Ugyanakkor miért jobb, ha valamire 19.5 vagy 21V van írva? Egyedül azzal magyaráznám, hogy így nagyobb az esélyük arra, hogy a nem beavatott vásárló az eredetit keresse/vegye meg, mert megijed a különbségtől.
-
-
HollyBoni
veterán
válasz
kovy79 #45573 üzenetére
A ventilátorok csendesítésének legegyszerűbb - bár messze nem a legjobb - módja a soros potenciométer.
Itt pontosan mit ért a szerző?
Még egy kérdés, a két venti amit vezérelni kell házon kívül lesz, a kábelt kb 1 méterrel meg kéne hosszabbítani. Erre a célra milyen vezetéket használjak?
-
Lompos48
nagyúr
válasz
csabyka666 #45570 üzenetére
Szerintem igen. A félvoltos különbségeket a tervezők magyarázhatnák. Nem tudom az okát, de tény, hogy a számítógépben az adapterbemenet és akkuk között még van elektronika, ami az egész töltési/táplálási folyamatot menedzseli. 5%-nál kisebb eltérés nem okozhat kárt. Menne 19V-tal is. Ugyanakkor arról se vagyok meggyőződve, hogy az eredeti szigorúan tartotta volna a 19.5V-os értéket.
-
kovy79
őstag
A témához: [Potméter méretezése hűtéshez]
A múltkor ezt említettem itt a topikban, csak nem volt időm megkeresni.(#45558) Kernel, én is használtam ilyet, de pár hét után furcsa volt, hogy nem megy a venti,illetve után kellett állítani (mindig le volt a minimum közelébe szabályozva)...
-
Kernel
nagyúr
válasz
cool13 #45569 üzenetére
Annak a kapcsolásnak első fokozata egy feszültségkövető, vagyis 1:1 erősítő, ami biztosít kb. 50 kΩ bemenőimpedanciát, valamint minimális forrásimpedanciát, az utána következő aktív aluláteresztő szűrő meghajtásához, ami nem hinném, hogy neked kell (magas hangok levágása).
-
-
Nékem is volna kérdésem.
Számítógép optikai kimenete után egy DAC, majd egy aktív hangfal. A DAC és a doboz közé kellene nekem egy hangerőszabályzó. Nem, nem akarom a számítógép potikat (csúszkákat) használni.
Erre keresem a legegyszerűbb és költséghatékony megoldást. Van itthon még jrc4558d op amp is pár darab.
Mivel a DAC is 5V-ról üzemel ezért ez a kapcsolás jó lehet nekem?
Mondjuk a potit még nem tudom hova kellene kötnöm és hogyan. Bár gondolom a kimenet után. De nem kell még oda valami egyéb alkatrész?
Szóval remélem érthető a bánatom, és tudtok ötleteket a megvalósításra. Köszönöm előre is. -
Lompos48
nagyúr
-
Lompos48
nagyúr
válasz
csabyka666 #45563 üzenetére
Nem hat. Vigyázz a csatlakozó/polaritás helyességére!
-
Üdv mindenkinek!
Adott egy Dell laptop, aminek tönkrement az adaptere. 19,5V / 3,3A paraméterekkel rendelkezik, és a kérdésem az lenne, hogy helyettesíthető-e biztonságosan egy 20V / 3,5A adapterrel? Ez a 0,5V-os különbség hosszútávon hogyan hathat a notira?
Köszi a segítséget előre is!
-
Kernel
nagyúr
válasz
HollyBoni #45559 üzenetére
Kettőt nem kötnék rá, egy is határeset, ilyen kis potméternél. (Hőleadás szempontjából érdekes a méret, azon belül is persze az ellenálláspálya mérete.)
100 ohmos huzalpotmétert használtam egyébként, ami a szokványos ventilátorokhoz megfelelt, de nem garantálható így látatlanban, hogy bármelyikhez. Annak is volt egy kis melegedése.
De érdemes próbálkozni 47 ohmossal is, ha fordulat szempontjából jól szabályoz (jól illeszkedik az adott ventilátorhoz), akkor előnyösebb a minél kisebb értékű potméter. Ennél a fajta megoldásnál legalábbis.
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
HollyBoni #45556 üzenetére
Az ábrákon látszik, hogy elintézi egy sorosan beiktatott potméterrel, ami persze nem meglepő, hiszen magam is alkalmaztam ezt a módszert, csak az valamivel komolyabb huzalpotméter volt.
-
Ribi
nagyúr
válasz
HollyBoni #45556 üzenetére
Vagy egy ilyet is összerakhatsz.
Poti és a "fűtő alkatrész" lehet egymástól távolabb, ahol már szellőzik és nem lesz gond. -
Kernel
nagyúr
válasz
HollyBoni #45554 üzenetére
Alábbi listában szerepel szimpla potméteres is (kérdés, mennyit bír ki?) valamint félvezetős is:
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_sop=15&_nkw=PC+fan+speed+control&rt=nc&LH_BIN=1
-
-
Ribi
nagyúr
válasz
HollyBoni #45549 üzenetére
Szerintem ha a gyártó oldalát megnézed ott ki van írva hogy 0.2A
Egy ilyennel megoldható viszonylag eccerűen, ez elvileg elbír kettőt. Elosztó lehet még kell hozzá.
Mivel nem PWM-es, ezért csak a piros drótot kell megszakítani még a szabályzó előtt és meg is állt a venti. -
HollyBoni
veterán
Múltkor letettem a saját ventivezérlő építéséről, de nem találok semmi gyárit amit ki tudnék belezni és jó lenne.
A házam elejébe szeretnék berakni egy potmétert és egy kapcsolót, pirossal bekarikázott helyre:
[link]Közvetlen a műanyagba fúrnék, és oda menne. Két ilyen ventit vezérelne: [link]
Sajnos arról hogy mennyit fogyasztanak még semmit nem találtam, gondolom a venti hátulján van a matricán de még nem vettem meg őket.
Kapcsoló ki-be kapcsolná a ventiket, potméter meg szabályozná a fordulatot. Tudom meg lehetne egy potméterrel is oldani hogy ha teljesen letekered ne forogjanak, de ez jobban tetszik.
Szóval a kérdésem az lenne egy amatőrnek mennyire lenne ezt nehéz megcsinálni, és mik kellenének hozzá?
-
moha21
veterán
-
-
kovy79
őstag
válasz
FireKeeper #45544 üzenetére
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
FireKeeper #45544 üzenetére
Pl. ez ha jól nézem, akkor kapcsolásra elenged: [link]
Amit mi használunk annak nem tudom mi a neve, de hasonló ehhez. - igaz nem ajtó nyitásra, hanem tesztelendő panelben gomb megnyomására használtuk. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
FireKeeper #45542 üzenetére
Lehet kapni ilyen tekercset, aminek a mozgó vasmagját rugó visszanyomja alaphelyzetbe. Mikor kapcsolod, akkor behúz, mikor elengeded, akkor meg visszaugrik. Ezt egy relé után kötöd, aztán meg van oldva. Nem hiszem, hogy túl drága lenne.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
FireKeeper #45539 üzenetére
Egy kínai Wiegandos kártyaolvasót nézz, annak van beépített kapcsolható ledje meg buzzerje is, meg a kártyádat is leolvassa.
A mágnesszárakat meg relén keresztül kapcsoljuk, annak meg nincs különleges vezérlése, max ha zsilip jellegű ajtót, vagy anti passback zónát kezelsz, de ez már mind csak kód kérdése. -
PHM
addikt
válasz
FireKeeper #45539 üzenetére
Bármelyik mágnesszár jó, például ez is.
De talán olcsóbban is fellelhető hasonló.
Buzzer.
A meghajtásukhoz segédáramkörként elég 1-1 tranzisztor. -
FireKeeper
nagyúr
Sziasztok!
Iskolai projekt keretében építek egy RFID-s beléptetőt. Kéne kezelnie egy zárszerkezetet is, ebben kérnék segítséget: tudtok-e ajánlani akármilyen zárat, amit közvetlen egy mikrokontrollerről, vagy minimális segédáramkörrel meg tudnék hajtani? Nem kell hogy erős vagy biztonságos legyen, a fő szempont inkább hogy a vezérlő oldaláról egyszerű legyen kezelni és olcsó legyen.
illetve másik dolog, hogy szeretnék rá valami nagyon egyszerű kis hangjelzőt, ami mondjuk jelezne nyitáskor, erre is jöhetnek ajánlatok. a szempontok ugyanazok mint a zárnál, egyszerű, olcsó.
előre is kösz!
-
sörösló
aktív tag
válasz
darvinya #45532 üzenetére
Na-na... nemrég láttam a Jófogáson Ganzuniv 2 műszert bagóért. A sajátjaimat (2 van) kincsként őrzöm. De lehet profi szintű műszereket kifogni olcsón is.
Jut eszembe, seprem lassan a műhelyt. Lomtalanításra vár egy Philips VHS videó, egy Epson 1170-es duplaszéles és egy normál Okidata mátrixprinter, egy komplett mikroprocesszoros vezérlő táppal meg mindennel, őskőkori Ganz-Ansaldo frekiváltó, 5x86-os műemlék számítógép, egyéb elektronikapanelek. Ha valakit érdekel és megoldja a szállítást, ingyen adom.
-
-
CheGhost
aktív tag
válasz
ozzy711 #45528 üzenetére
(#45526) Lompos48 és (#45528) ozzy711:
Most vagy én néztem félre valamit, vagy ennyire tudatlan lennék?Egyen- és váltóáram 20 A-ig, egyen- és váltófeszültség 700, ill. 1000 V-ig (persze 300 V-nál többel hétköznap nem találkozunk), ellenállás-, kapacitásmérés és egyebek.
Az áramerősség mérés sok eszközön csak egyenáram esetén lehetséges, ennél pedig megtalálható. Persze a nagy osztálypontosságot ennél az árkategóriánál nem kell elvárni, de első körben vállalhatónak tűnik nekem, mint ebben a témában nem túl elmélyült egyénnek. -
válasz
darvinya #45524 üzenetére
Na, úgy néz ki, megoldódott a probléma! Összetett volt a hiba... Az előző kapcsoló tényleg hibás volt, viszont a bekötés sem volt jó.
A tünetek a két kapcsolóval - ugyanannál a bekötésnél:
Régi (hibás): A kompresszor a hőmérséklettől függetlenül állandóan ment.
Új: a kompresszor lekapcsolt, viszont álló kompresszor mellett lekapcsolt a zöld jelzőfény, és nem volt belső világítás sem.Most felcseréltem a vezetékeket, és van állandó jelzőfény, illetve a kompresszortól függetlenül működik a belső világítással együtt, de még nem rakom össze teljesen, délutánig várok vele...
-
CheGhost
aktív tag
válasz
Lompos48 #45520 üzenetére
Helló!
Ha kicsit bonyolultabbra van szükség, akkor ez a típus megfelelő lehet? Vagy van valami jobb alternatíva? -
darvinya
titán
válasz
csabyka666 #45523 üzenetére
Fordítsd meg a bekötést.
-
Üdv mindenkinek!
Korábban írtam a topicba a Zanussi hűtőnk szabályzójával kapcsolatban.
Ma beszerelésre került egy újabb, immáron a harmadik példány. Frankón behurkoltam a lefogató műanyag alá a kapilláriscső végét, hogy minél nagyobb felületen érintkezzen a hűtő hőátadó felületével. 0-tól 6-ig van skálázva a "tekerője", 1-es fokozaton járatom, tehát elvileg ez a "legkevésbé hideg" állapot. 10 órakor kapcsolt be a kompresszor, szóval ha reggelig nem kapcsolja le, akkor megint tanácstalan leszek... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Kernel #45505 üzenetére
OMG, ez volt a probléma!
Ma jobban megnéztem, a vas keret és a műszerek össze vannak kötve, de a földekre nem megy rá sehol, erre figyeltek a gyártásnál.A brummot meg az szüntette meg amit mondtál, hogy az egyik erősítő GND-jére kötöttem rá az előfokot a 10 centivel arrébb lévő táp GND helyett.
Most teljes csönd van, végre úgy szól minden, ahogy kell. Hálám üldözni fog!
Egyébként így néz ki a véglegesített JLH erősítő:
Ezzel, ennek az előző verziójával kínlódtam annyit. Most már mondhatom, megérte.
-
Milo629
aktív tag
Üdv. szeretnék beruházni, egy normális (vagy inkább vállalható) multiméterre. Extrák egyáltalán nem fontosak, nem kell rá hőmérő / kávéfőző meg istenharagja. Első sorban számítógépben / körül lenne használva a kérdés pedig, hogy létezik-e ilyen paraméterekkel 5-10 ezer forint között megvásárolható?
-
Kernel
nagyúr
válasz
szoke12 #45514 üzenetére
Nem annyira magától értetődő az ilyen helyettesítés, még akkor sem, ha 3 soros Ni-Cd = 1 Li-ion elven történik.
Ni-Cd sajátossága, hogy jól tűri a nagyáramú impulzusokat, azért sem tudott még mindig kihalni a szerszámgépek területéről.
Li-ion akkuhoz pedig bizonyára olyan motort kellene párosítani / tervezni, ami áramban jól illeszkedik, valamilyen elektronikus védelem sem ártana, túlmerítés ellen például. De nem láttam még ilyen gépet belülről, hogy milyen gyári megoldások vannak erre.
Töltő értelemszerű, hogy másfajta kell hozzá.
-
Batman2
őstag
válasz
kovy79 #45497 üzenetére
Szevasz
Ad áramot a szelepre, van alapjárat, szóval egyáltalán valamit működik, de az nem egyértelmű, hogy magasabb fordulatszám esetén, motorféken le is kapcsolja.
Próbáltam a panelon mérni műszerrel a feszültséget, hogy mikor van, mikor nincsen a szelepen, de nem volt egyértelmű.
Alapjáraton mindössze 7V körüli érték mérhető a szelepet meghajtó tranyó lábán, ha kicsit felpörgetem a motort, akkor felmegy 11V-ra.
Motorféken nem láttam egyértelmű jelzést a műszeren, hogy megszűnne egy időre az áram.Teszek a panelra közvetlen két kontroll LEDet, egyiket a pedál lábra, a másikat pedig a szelep lábra, akkor jobban látom hogy mit csinál.
ha ez sem kapcsol le motorféken, akkor elgondolkodtató, hogy hol a hiba, mivel a mostani, Lada Samara vezérlő sem kapcsol le, pedig a leírás szerint, megfelelő bekötéssel, a fordulatszám jelre annak is le kellene kapcsolnia.
A végén ki derül, hogy a gyújtás elektronikában van a hiba és nem megfelelő a fordulatszám jel, ami lead az alapjárati vezérlőnek !
Nem tudom, hogy romolhat e el úgy, hogy ez a része rossz, viszont a gyújtást pedig mégis megfelelően vezérli, a motor rendben megy vele ??
Lehet, teszek egy monitor LEDet a fordulatszám jelre is, hogy lássam mit csinál.
Üdv.
-
Kernel
nagyúr
válasz
szoke12 #45512 üzenetére
Akkor az valószínűleg használat nélkül is lemerül, Ni-Cd akkuk betegsége, hogy idővel átvezetés, zárvány keletkezik a belsejében, emiatt folyton lemeríti önmagát 0 V-ra.
Csak az nevezhető egészségesnek, ami terhelés nélkül mérve nem megy kb. 0,9 V alá.
Ez egy olyan szerszámgép, ami gyárilag Li-ion akkus, és a hozzávaló akkuval csinálja ezt? Elvileg sok mindent nem lehet vele csinálni, mint szabályosan feltölteni, de nincs ilyennel tapasztalatom.
-
szoke12
őstag
válasz
Kernel #45511 üzenetére
Köszönöm a választ, megpróbálok kezdeni vele valamit. Az a helyzet, hogy mindegyik cella 1,2 voltot mutat, ha feltöltöm, viszont kis használat után már némelyik feszültsége gyorsan leugrik 1 alá. egy-két cella 0.0 Voltot mutat
A li-ion perpill kb egy csavar behajtására alkalmas. Ezen lehet javítani, vagy (calla)csere?
-
Kernel
nagyúr
válasz
szoke12 #45508 üzenetére
Sokáig raktározott Ni-Cd akku feszültségét meg kell mérni először is. Ha már lement mélykisülésbe, 0,9 V alá, akkor egyre kisebb a remény, hogy használható lesz.
Ezután célszerű kímélő árammal feltölteni, majd ismét kisütni 0,9 V-ig, amit lehet ismételgetni. Ilyenkor jól jön egy kapacitásmérős töltő, ami automatikusan frissíti, míg eléri a maximális kapacitást. (AA-akkutöltőhöz lehet készíteni olyan adapterféleséget, amivel kivezethető a két pólus, gányolás nélkül.)
Li-ion akkut nem kell formázni, mérni azt is érdemes, de az sem mindegy, hogy védőáramkört tartalmaz-e. Van olyan, hogy az áramkör lekapcsol, nem mérhető rajta semmi, de töltés hatására lassan magához tér.
Balanszírozni a soros Li-ion cellákat kell, töltés és kisütés közben egyaránt.
-
szoke12
őstag
Sziasztok!
Van náhány akksim csavarbehajtókhoz. NiCd, és Li-ion. Arra gondoltam, néhány rosszból összerakok egy-két jót. Kérdésem, hogy miként tudom megnézni a cellák minőségét?+ hogy tudok egy li-ion akksit formázni?
-
Kernel
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #45504 üzenetére
Potméterek fém burkolata még hagyján, ha az elválasztott a panelföldtől, de ha nem akkor nem tudod megcsinálni azt sem (ami házi erősítőnél egyébként be szokott válni), hogy a végfok bemeneti GND-re csatlakozik az előfok GND is. De akkor csak oda.
Noha ilyenkor némi DC is folyhat arra, az előfok tápjának irányából, de az nem okoz gondot, csak ügyelni kell a megbízható kötésekre.
Védőföld sem gond önmagában, csak amikor földhurkot alkot, ahogy írtad előzőleg:
Ezt nem befolyásolja, hogy be van-e kötve a védőföld, viszont ha a számítógéppel kötöm össze (ami a panel szoba egy másik konnektorából kapja a tápot), akkor bekötött védőfölddel zúg minden, nélküle totál csend van.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
No megcsináltam a módosításokat, ahogy beszéltük. Viszont semmi sem változott.
Ha az előfok össze van kötve a végfokkal, akkor zúgás van. Ha a jel vezeték földjét is összekötöm a kettő között, akkor jóval nagyobb a brumm.
Annyi biztos, hogy az előfok, hangszín, bemenet választó, stb. panelok tápjai és földjei gyárilag láncba vannak kötve, 4 külön álló panelen elszórva. Ráadásul ezek a panelok valahol rá vannak kötve a fém vázra, talán a kezelőszervek fém burkolatán keresztül. Nem egyszerű...
Viszont annyi biztos, hogy a hálózati védőföld rákötése a fém vázra nem okoz semmilyen eltérést. Szóval valószínűleg nincs köze a fentiekhez.
-
Kernel
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #45501 üzenetére
Ha a bemeneti csatlakozók GND-je szigetelt a fémháztól, akkor a fémház mehet a táp GND-re is. Tulajdonképpen mindegy, csak hidegítve legyen, és csak egy ponton.
Ha nem szigetelt, akkor legjobb, ha csak a bemenetnél van testelve, sehol máshol.
Fentiek azonban a házibarkácsra vonatkoznak, így a legegyszerűbb elérni a zajmentességet. Gyári konstrukciónál úgy van kikísérletezve, hogy jó legyen, normális esetben azon nem kell semmit változtatni. Más a helyzet persze, ha eleve átalakított szerkezetről van szó.
Vannak egyébként erősítők, például a szabadtéri hangosításban, stúdiótechnikában, ahol a GND-védőföld kapcsolat megszakítható, épp a földhurok elhárítása érdekében. De azt elvileg szakember állítja össze, aki ilyenkor gondoskodik róla, hogy a földelés, illetve érintésvédelem más úton biztosított legyen.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lompos48 #45499 üzenetére
Igen, én is erre gondoltam, csak kicsit át kell építeni a dolgokat. Az a gond, hogy ezek a földelések gyárilag vannak így megcsinálva, mindent a fém keretre földeltek. Ráadásul eredetileg nem is egy pontban.
A kerettel mit csináljak? A bemenetek testével nincs összekötve, őt egyedül a védőföldre kellene rákötnöm?
Kernel: igen, itt is a phono mellett van. Nézem a linkjeidet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1070 8GB, I7-7700, 16GB RAM, SDD) Beszámítás Posta ok (32)
- iPhone 11 128GB fekete, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 87% akku, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB FEHÉR, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 94% akku, doboz, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB fekete, gyárilag független, karcmentes kijelző szép állapot, 86% akku, legjobb ár!
- Félkonfig Asus z690, i7-12700k, 4x8gb 4400mhz, 1tb Ssd,
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest