- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lompos48
nagyúr
válasz
rostiron #45097 üzenetére
Mivel nem tudom melyik a kimeneti láb, ha csak a GND re menő lábat szakítanám meg, az nem elég ??
Nem tudom. Mindez annak a függvénye, hogy van megépítve belülről az IC. Elképzelhető, hogy lebegő GND lábbal a kimenet magas szinten legyen, a kérdés, hogy ezt a további elektronika minek "magyarázza".
-
qisqaqas
senior tag
válasz
Kernel #45059 üzenetére
A leírás tanulságos volt, nagyon köszi!
Tehát egy IGBTvel vezérelhetem egy mikrokontrollerből kiszaladó PWM jellel. Arduinoval ezt sajnos nem tudom modellezni, pedig jó lett volna... Mindenesetre annyi feladat lesz, hogy olyan optocsatit kell majd az IGBT elé kötni (erősítésre) aminek microsec körüli a kapcsolási sebessége. Ha minden igaz, így ez menni fog.
Köszönöm mégegyszer!
-
törölt tag
Üdv Urak. Talán jó helyen próbálkozok a kérdésemmel. Próbáltam hifi topicban is, de nem tudom hova tartozhat igazán. Néhány eszközöm, többek között kazettás deck frekvenciamenetét szeretném megmérni. Milyen programot ajánlanátok win/linux rendszerre, ami a hangkártyát kalibrálni is tudja?
Eddig az ARTA-val próbálkoztam, szépen be is kalibrálta a méréshez a kártyát, de mérést csak úgy sikerült elindítanom vele, hogy 1/12 oktávonként szinusz sípjelet ad és rögtön méri a bejövö jelet. Ez egy 3 fejes magnónál rendben van, mert rögtön hallom a felvett anyagot, de 2 fejes magnó vagy CD esetében a 20Hz-20kHz-ig terjedő sípjel lépéseket előbb rögzítenem kellene és csak azután tudom visszajátszani.
Esetleg tudnátok ilyenben segíteni?
(Illetve úgy hallottam mágneses rögzítés esetén nem szinuszjelet, hanem pink noise-ot szoktak használni) -
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #45085 üzenetére
Igen kizárt. A reed relének egy "egyenmágneses tér" kell a behúzáshoz. Váltóval csak remegnének az érintkezői. Ha hozzáférnél a páka belében található kontaktushoz, akkor megodható lenne egy fordított logikájú kijelzés: akkor világít, amikor nem fűt.
-
rostiron
őstag
válasz
Kernel #45074 üzenetére
Szia.
Igen itt nem arról van szó hogy túl érzékeny, ha a mágnest kiszedném szerintem akkor sem lenne jó.
A szenzorral van valami.
Ti mit csinálnátok a helyemben ?? Jobban átlátjátok a működésén egy ilyen kis alkatrésznek, Hogy működik ?
Mágnes hatására összezár valamit, vagy szétkapcsol ??
Mi történhet ha kiforrasztom ?? -
-
radi8tor
MODERÁTOR
Személyes nézeteltéréseiteket ne egy szakmai topicban vitassátok meg.
Privát üzenet való erre! -
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #45075 üzenetére
Igen, de túlzásnak tartom csak a kijelzés miatt egyenirányítani. Sokkal egyszerűbbnek tartanám egy kis áramtrafó készítését, azzal ellenben kísérletezni kellene, amíg eltalálsz vasmagot, tekercsszámot.
-
Kernel
nagyúr
válasz
darvinya #45071 üzenetére
A réz és alumínium diamágneses anyag, a statikus mágneses erővonalakat átengedi. A változó mágneses tér indukál benne örvényáramot. Mi következik ebből?
Lehet használni rezet és alumíniumot elektromágneses árnyékolásként, amikor azt váltakozóáram gerjeszti, vagy legalább fizikailag elmozdul egymáshoz képest a tér (létrehozója) és az árnyékolás. Minél nagyobb frekvencia, annál hatékonyabb. Az anyagban keletkező örvényáramok gyakorlatilag felemésztik azt a kis energiát, így nem hatol át rajta a zavarsugárzás például.
Klasszikus példa a villanyóra alutárcsája, amit egy erős permanens mágnes fékez, amikor forog. Hogy ne tudjon túlpörögni a lendülettől (ezáltal túlszámlázni). Miután forgás közben örvényáramok keletkeznek, rövidre záródnak, ami energiát von el, befékezi, csillapítja a tárcsát. Állóhelyzetben azonban a mágnes erővonalai simán csak áthatolnak az alumíniumon, mintha ott sem lenne.
Nem véletlen, hogy a hangszórók mágnesét is a ferromágneses lágyvassal szokták árnyékolni, képcsöves TV-kben például, ahol a képcső különösen érzékeny erre. A vas változó és statikus mágneses tér esetén egyaránt használható árnyékolásként.
Tehát ebben az esetben is valamilyen vaslemez árnyékolással lehetne tesztelni, hátha csak túl érzékeny a Hall-szenzor. De ha maga a szenzor lett hibás, akkor ez nem jön be, sőt még a kimeneti FET Drain-zárlata sem mérhető, nem az lesz hibás, hanem maga a Hall-elem.
-
Kernel
nagyúr
válasz
rostiron #45067 üzenetére
Ha megfelel a feltételezésnek, akkor nyilván egyik lába GND-re, másik tápra megy, ezeket be lehet azonosítani.
Marad a kimenet, ezt legjobban áram alatt lehetne mérni, hogy milyen feszültségre áll be, de ez gondolom problémás. Így is lehet mérni ellenállást GND-hez képest, de szokott lenni egy felhúzóellenállás a táp irányába, ami meghamisítja a mérést.
Viszont, ha GND-hez képest zárlat mérhető a kimeneten, az már rögtön gyanús.
-
Kernel
nagyúr
válasz
rostiron #45061 üzenetére
Elképzelhető, hogy ilyesmi, amit múltkor is linkeltem. Három láb:
Táp
Out (nyitott Drain)
GNDMágneses tér hatására a kimenet lezáródik GND-re. Ha ilyen gondom lenne, méréssel beazonosítanám először is. Elvileg a kimenet megszakítása elég lenne, vagy ha leveszed az egész alkatrészt, mert akkor előáll ugyanaz az állapot, mintha nyitott lenne a kimenet.
De célszerű úgy leforrasztani, hogy komplikáció esetén vissza is lehessen tenni. Főleg így, ha vaktában, mérés nélkül csinálod, mert akkor semmi nem biztos, semmi nem garantálható.
-
rostiron
őstag
válasz
Lompos48 #45064 üzenetére
Megpróbálom leírni.
Először azt vettem észre, hogy teljesen kiszámíthatatlan helyzetekben alvó módba kapcsol. Akár film nézés akár munka ( word szerkesztés ) lényegében bár mikor, ha úgy gondolta aludt egyet
Ugye ezt alap esetben akkor teszi ha lecsukom a fedelet.
Ismerősöm ismerősének az ismerőse,aki javít laptopokat, találkozott már ilyennel, azt javasolta, hogy a windowsba állítsam be, hogy lecsukáskor ne legyen művelet, tehát ne mennyen aludni. Azóta nem is alszik,tehát mondhatjuk hogy "megjavult", de még mindig ugye azt érzékeli mintha lecsuknám és 1-1 mp-re elmegy a kép. Sajnos most már elég sűrűn. Mintha csukogatnám a fedelet.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
rostiron #45063 üzenetére
Igazad van; bár valahol olvastam, hogy az ASUS túl erős mágneseket használ és emiatt a szenzor távolabbról is érzékelheti. Nem tudom adhatunk-e ennek hitelt.
Próbáltam keresni az alkatrészt az általad megadott kód alapján. Még keresgélek... Jó lenni tudni, hogy pontosan hogy csinálja, amit csinál. Az egyszerű kiszerelése nem biztos, hogy eredményt ad. Mondom én. -
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Hatalmas segítségre lenne szükségem, régebben volt pár kérdésem egy asus laptopal kapcsolatba.
Szétszedtem és abban szeretnék segítséget kérni hogy be kéne azonosítani azt az alkatrészt ami a fedél lecsukásáz érzékeli. (Hall sensor vagy mi a fene )
Itt (#40573) kezdődött az eszmecsere. Most odáig jutottam, hogy a képen bekarikázott alkatrész van szerintem a mágnes alatt ha becsukom a lapost.
Az alkatrészre ha jól látom nagyító alatt K09UF van írva. Ez lehet amit keresek ???
Ki kéne mindenképp iktatni... Mit csináljak ??? -
Kernel
nagyúr
válasz
Kernel #45059 üzenetére
Van itt egy másik link is:
http://en.wikipedia.org/wiki/Shaded-pole_motor
Előző javítása:
Aszinkron motorok fordulata a hálózati frekvenciával van majdnem szinkronban...
-
Kernel
nagyúr
válasz
qisqaqas #45057 üzenetére
A doksi szerint: Reliable Shaded Pole-Motor.
Vagyis egyfázisú aszinkron motorról beszélünk, amiben a fázistolást (második fázis létrehozását, ami a forgó mágneses mezőhöz nélkülözhetetlen) a vasmagban elhelyezett réz rövidzár segítségével oldják meg. Bővebben: [link]
Ez a megoldás kis teljesítményen alkalmazható, mint egy mosógép szivattyúja, vagy régen a lemezjátszók motorja például. A rövidrezárt menet miatt létrejövő veszteség, hatásfokromlás, melegedés miatt komolyabb teljesítményre nem alkalmas.
Aszinkron motorok fordulata a hálózati frekvenciával van majdnem szinkonban, egy kis csúszástól eltekintve, ezt nevezik slipnek.
Ebből következően a feszültség csökkentésére, fázishasításra rosszul reagál, bizonyos határ alatt instabillá válik, kiesik még a maradék szinkronból is. Elindulni pedig nem is tud, a kelleténél kisebb feszültségről.
Új módszerek egyfázisú aszinkron motorok jelfeldolgozó kontrolleres vezérléséhez
-
Kernel
nagyúr
válasz
PH-User #45055 üzenetére
Egyfázisú, segédfázisos motor kondenzátor nélkül nem indul el, csak búg. Ha belököm, akkor forog.
Háromfázisú motort nem próbáltam még egy fázisra kötni, de kondenzátor nélkül, önmagában egy fázis nem tud létrehozni forgó mágneses mezőt, így elvileg nem foroghatna.
Kondenzátort ki kellene mérni, zárlatra is, kapacitásra is, utána lehetne tovább gondolni a dolgot.
-
qisqaqas
senior tag
Ha a fáziseltolódás fix értékű akkor nem gond, ha fluktuál akkor van nagy baj. Ennek még utánajárok, nagyon az elején járok még. Eddig még csak egy AVR égetőt raktam össsze ami működik, és eddig csak villanykörtét tudtam cserélni.
(#45040) mezis: köszi a linket!
Nem tudtam hogy így is hívják. Főleg angol találatokat böngésztem, magyar szakszavakkal gondban vagyok. Bocsi.
(#45043) Kernel: Nem elég. Kell egy alapműködés, ami az általános párolgásból származó nedvességet kiviszi a helyiségből, ugyanis az alap szellőztető igen gatya. Egész nap meg nem mehet teljes "gőzzel" mert annak azért elég komoly hangja van ahhoz hogy egész nap menjen. A fogyasztásról nem is beszélve. Ha már kell szabályozás akkor a lúd legyen kövér és igyekszem valami szofisztikált cuccot kreálni. Pl bemegyek, felkapcsolom a villanyt elindul a szellőző 100%on (zuhanyzásnál a gőz huss) ha elhagytad a helyiséget, leoltottad a villanyt még öt percig 60-80% aztán vissza egy ~20%os alapra. Vagy ilyesmi. Mikrokontroller pedig kizárólag azért mert a kész megoldásokat egyrészt nem szeretnem, másrészt szeretném magamat alaposan megszivatni.(Így tanulok
) A motor pedig egy egyfázisú sztenderd ventillátor. Ilyen e, assz'em
-
PH-User
addikt
válasz
fero02 #45047 üzenetére
Először is köszi szépen mindenkinek, hogy foglalkozik a kérdésemmel!
Aztán leírom az elejétől, hogy mi történt.
Édesanyám használta a gépet és egyszer csak "megállt". Valójában a motor forgása állt meg, búgást lehetett hallani. Vártam vele, hogy hűljön, gondoltam, hogy túlmelegedett, de hidegen is már csak búgott.
Kivettem a motort belőle, mert már amúgy is zajos volt, raktam a helyére egy másikat (azt, ami a korábbi képen is látható) [ja, és felépítésre is egyezik és az is ilyen tárcsás mosógépből lett kibontva] és csak simán hálózatra kötve szépen forog, viszont, ha úgy kötöm be, ahogy Kernel szemléltette az alsó képen, akkor is hallható a búgó hang és csak igen lassan forog a motor.
A kondi lehet a bűnös?darvinya Füst nem volt, mindkét motor azonos sebességgel (~1400f/p) forog közvetlenül hálózatról.
-
bim
veterán
Mindenkinek köszi a gyors választ! A kondi meleg volt menet közben de a motor burkolata forró volt. Kicsit megerőltettem de amikor elkezdett füstölni kikapcsoltam a gépet.(kb. 10sec.) Utána már csak kb. fele fordulaton indult el a motor.
Akkor ezek szerint kuka?
Ahol a bekötések vannak onnan szállt ki a füst. -
Kernel
nagyúr
válasz
PH-User #45045 üzenetére
Ha egyfázisú, segédfázisos motor lenne, annál elvileg csak két tekercs lenne:
Az U, V, W jelölés viszont arra utal, hogy ez egy háromfázisú motor:
Ez felismerhető arról is, hogy bármelyik két kivezetés között egyforma ellenállás mérhető. Gondolom, belül fixen van kötve csillag vagy deltába, ami utólag már nem módosítható, azért van csak három kivezetés.
Ha így van, akkor az egyforma tekercsek miatt szabadon variálhatod a bekötést, vagy jobbra, vagy balra forog:
Interneten talált rajzok.
-
Kernel
nagyúr
Gondolom, segédfázisrelével indított motor, ha a dekliből jött a füst és alatta nem látható égett csatlakozás, meglazult csavar, akkor lehet, hogy menetzárlatos lett a motor. Akkor viszont nem tudsz vele mit csinálni, tekercseltetni vagy kidobni lehet.
Ki lehet mérni a kondenzátort a megnyugvás kedvéért, de a segédrelés típusoknál a kondenzátor csak a felpörgés ideje alatt kapcsolódik be az áramkörbe, egyébként mintha ott sem lenne. Ennél a megoldásnál kondi nélkül manuálisan is belökhető a motor valamelyik irányba, utána működnie kellene.
-
fero02
nagyúr
válasz
PH-User #45045 üzenetére
Ha a rajzot jobban megnézed, akkor egyszerre csak az egyik fele szükséges a működéshez, ugyanis a kondi segítségével tudod szabályozni a forgásirányát.
A kapcsoló szerintem sima 2 áramkörös kapcsoló, tehát fázist és nullát szakít meg. Lehet fel van rajta tüntetve, hogy melyik lábakon mit és hova kapcsol. De ha nincs, akkor multiméter szakadásvizsgálójával ki tudod sípolni.bim: első körben relét kimérni. A motor kapocslécén megnézni a tekercsek kivezetéseit, hogy nincs-e elégve. Ha eddig okésnak tűnik, akkor kondit és relét lekötni (előtte fényképet csinálj róla, vagy rajzold le hogyan volt bekötve) és a tekercseket megmérni. Ha ez is ok, akkor csak a kondi lehet szar, de kérdés mi füstölt.
-
bim
veterán
hy guruk!
Van egy 550W-os egyfázisú 1400 fordulatú motorom. Ma egy kis füst után ami a kábelbevezető dobozból szált fel gyakorlatilag megfeleződött a motor fordulata és ereje pedig teljesen elszállt. Mindemelett iszonyatosan melegszik. Mi lehet a gond? Egy kondi és egy relé van a motoron kívül.
Remélem jó helyre írtam a kérdésemet.
-
Kernel
nagyúr
válasz
DonThomasino #45041 üzenetére
Van rá esély, ki kell kísérletezni a meghúzáshoz szükséges menetszámot, kellő vastagságú huzallal. Egyszer én is csináltam ilyen házilag tekert reed-relét, szintén áramérzékeléssel kísérleteztem valamit, ha jól rémlik.
Vagy az ACS712 áramszenzorral is lehetne áramkört építeni.
-
DonThomasino
veterán
Weller TCP fűtés visszajelző led.
Régebben már beszéltünk a témáról de vagy túl
bonyolítottnak vagy túl dárgának tartottam a megoldásokat.
Kérdése az lenne ez jól működhet így, feszültség vesztés nélkül?
[link]próbáld meg reed relével megoldani: az üvegtestre rézhuzalt tekersz és a páka áramát ezen vezeted keresztül.A reed relé érintkezői kapcsolják a ledet.
Mikor fűt a pákád az áramtól átjárt tekercs mágnesezi az érintkezőket és zárják a led áramkörét.lásd rajz -
And
veterán
válasz
qisqaqas #45038 üzenetére
"A baj itt az hogy az előtétellenállásnak igen böszme jószág kell, és ez komoly fogyasztással fog rendelkezni [..]"
Nem olyan biztos az: ha csak 1mA-es effektív ledárammal számolsz az optocsatolón, akkor az előtét disszipációja 1/4W körül lesz, amihez nem kell óriási teljesítményű ellenállás. A led áramát pedig akár jobban is lecsökkentheted, a kontrollerek bemenete általában úgyis magas impedanciás, tehát az opto kimeneti tranzisztorára nagyobb értékű kollektorköri ellenállás is köthető.
"A jelenlegi elképzelés az, az, hogy letranszformálom a váltóáramot, egyenirányítom és ebből már tudok relatív gazdaságosan nullátmenet-figyelést barkácsolni."
Ezzel annyi a baj, hogy a transzformátor primer és szekunder oldala között lehet (és korábbi tapasztalatok alapján lesz is) valamekkora fáziseltolódás. -
qisqaqas
senior tag
Szeretnék egy relatív komplex szellőztetőt építeni a lakás vizesblokkjaihoz mert az épület szellőztetője igen gyenge, és csak óránként kapcsol be pár percre(vicc).
Alapvetően egy mikrokontrollerrel vezérelném, szabályoznám a teljesítményét. Mikrokontroller fényérzékelővel szerezne tudomást arról hogy épp jár-e valaki az adott helyiségben ugyanis direktben az ottani lámpákra való kötés komoly átépítéssel járna, ha nem akarok gány munkát végezni. A teljesítményszabályozás fázishasítással történne, de ehhez ismerni kell a nullátmenet idejét. Ha egyszerűen akarom megoldani akkor fogok egy optocsatit egy előtét ellenállást, esetleg egy Graetz hidat és az adni fogja a jelet, hogy épp mikor van a nullátmenet. A baj itt az hogy az előtétellenállásnak igen böszme jószág kell, és ez komoly fogyasztással fog rendelkezni (folyamatos működésnél, nem éppen környezet-/pénztárcabarát) amit ugye hőként fog leadni. Ebben szeretnék segítséget kérni, hogy egyszerűen hogy oldanátok ezt meg? Esetleg nem túlbonyolítva.
A jelenlegi elképzelés az, az, hogy letranszformálom a váltóáramot, egyenirányítom és ebből már tudok relatív gazdaságosan nullátmenet-figyelést barkácsolni. Ha már le van transzformálva a tápegységet is ez szolgáltathatná a mikrokontrollernek. Innen a többi már majdhogynem szoftveres történet.
Ha valaki tud jobbat/hatékonyabbat ne tartsa magában!
A válaszokat előre köszönöm.
-
darvinya
titán
válasz
csadi0011 #45033 üzenetére
Vagy akkor az a probléma, hogy a telefon észleli ("méréseket tud mérni"), hogy nem mikrofon van rádugva és nem kezeli a jelet bemeneti hangként?
Mivel a SW-ben ilyenkor tiltás szerepel, ráadásul van még a „végfokIC”-nek zárlat védelme, amit csak telefon újraindítással lehet feloldani(ha még lehet).
Z jack egységét kellett cserélnem, mert a beázás miatt a szalagkábel réz felülete rothad volt és emiatt állandóan azt érzékelte, hogy be van dugva Headset.
Ennyire érzékeny. -
darvinya
titán
válasz
kovy79 #45031 üzenetére
Nem éppen.
Mert méréseket tud mérni, és így tilt a szoftver, bizonyos szoftverrel IrDA csatlakozóval lehet távirányító/távmérő, sztereó mikrofon, hívás felvevő gomb működtetése, hangerő állítás, stb.
Ha egy szimpla jack ajzat lenne erősítő végén, ilyeneket nehezen lehetne kivitelezni.Még 1 pl: SE X1 készüléknek azon keresztül lehet tv-re csatlakozni képpel/hanggal.
-
kovy79
őstag
válasz
csadi0011 #45029 üzenetére
Amire darvinya gondol (gondolom) magyarul:
Van plusz egy kontakt a csatin, így annak megfelelő jack-jack kábel kellene. Működhet az általad linkelt cuccal, de sokkal előrébb nem leszel. Itt is sima mikrofonos felvétel lesz, a telefon zajszűrése is ronthat a minőségen (elvileg azért lenne, hogy "elszeparálja" a mikrofont a hangszórótól).darvinya, az a kimenet márpedig sima, szabványos analóg kimenet. Azaz ha szigorúan nézve csak kimenetként nézzük...
-
csadi0011
őstag
válasz
darvinya #45028 üzenetére
Volt rajt egy kondi, de nem lett jobb.
Amúgy z1c készülék innentől kezdve nem adott jelet a fülhallgatónak. Egy defy viszont igen.
Szóval a próbálgatás defy-n ment tovább. De kondival, meg póluscserékkel sem akarta használni a telefon a mic pólust mikrofonnak.Ha veszek egy ilyet: [kép]
És összekötöm jack-jack kábellel akkor működnie kéne? Ez is egy megközelítése a kérdésemnek. Végül is a kötés majdnem ugyan az. Csak nem tudom, hogy a földelés ebben hogy lehet kötve. -
darvinya
titán
válasz
Jim Tonic #45026 üzenetére
Ilyen gyárilag van egyes teloknál, és már ICS alatt egyes média lejátszó tudta.
De ez még mindig nem valós több szál futtatás.(#45025) kovy79
Persze teszi a dolgát beépítet mikrofon, nem digitálisan menti az adatfolyamot ami előtt analógba konvertálnák.
Ehhez kell a root.(#45027) csadi0011
Köss egy kis ellenállást kimenet és bemenet közé.
-
csadi0011
őstag
Na jó ennek a beszélgetésnek így nincs értelme.
Mint mondtam én azt szeretném megoldani, hogy elektronikusan a jack dugon kiszaladó kimeneti jelet direktbe visszaadjam a jack dugónak, hogy a kis butus telefon azt higgye, hogy amit kap hang, azt egy mikrofon rögzítette. Pedig azt ő adta nekem. Ezért írtam ebbe a topicba.
A szoftveres megoldáshoz pedig írtam az android szoftveres topicba, de ott csak poénkodást kaptam válaszul. Itt többet, de hárman gondolunk háromfélét.Na szóval 4 pole-os jack dugóval szeretném megoldani a problémám: hsz #45015
-
kovy79
őstag
válasz
darvinya #45024 üzenetére
Xiaomi-nál (pl Hongmi 1S) előfordul ilyesmi (memória elfogyás), de nekem hálisten' nem az van.
Én konkrétan kb 10órán át vettem fel folyamatosan... Egyébként a kolléga rögzítés közben szerintem nem állna le játszogatni.
A root emlegetést még mindig nem értem. Nem kell a Smart Voice Recorder-nek és így is teszi a dolgát!!! -
kovy79
őstag
válasz
darvinya #45022 üzenetére
Azt nem értem, jelen esetben mit értesz emulálás alatt de a Smart Voice Recorder -amíg fut a háttérben- mindent rögzít a mikrofonján keresztül. Én pl volt, hogy elfelejtettem és órákon át rögzített... Root sem kell hozzá.
-
darvinya
titán
válasz
kovy79 #45019 üzenetére
Multitask, azaz fut több program egyszerre (nálam pl Smart Voice Recorder) ...
Mint emulálva igen, de nem valós.
Én is meg akartam oldani, de a google nem engedi a programok közvetlen hozzáférését a fő hangfolyamhoz.
és (#45020) csadi0011
Pont emiatt nem tudsz egyszerre felvenni, csak egy 3. csatornán.
Nem véletlenül kell a root.De egy külső eszközzel felveheted (pl: diktafon aminek van jack bemenete), zaj csak annyi lesz, ami a két eszköz alapból generál.
-
csadi0011
őstag
válasz
darvinya #45018 üzenetére
Azt nem tudom, hogy a szoftver hogyan válogatja a hangsávokat az appok között. Ha így van, akkor oké leteszek a tervemről szoftveresen. Root nélkül a telefon saját mikrofonjával feltudok venni hangot, miközben a telefon alkalmazása ad ki magából hangot.
És ez headset-tel is működik, de a mikrofon nem vesz fel jó minőségben, vagy ha mégis, akkor is ott vannak a háttérzajok. Ezért szeretném, ha a kimeneti jel fogná magát és ugyanazon jack dugón - a mic pole-on - visszaszivárogna a telefonba, hogy én kis veszteséggel rögzíthessem.szerk:
@ kovy79 : a lényeg az lenne, hogy nekem ne kelljen ehhez külön felvevő. Magával a telefonnal szeretném rögzíteni mindenképp. Ha csak rögzíteni szeretnék, akkor pc-vel megtudnám oldani a felvételt. -
kovy79
őstag
válasz
darvinya #45018 üzenetére
Multitask, azaz fut több program egyszerre (nálam pl Smart Voice Recorder) ...
Én is meg akartam oldani, de a google nem engedi a programok közvetlen hozzáférését a fő hangfolyamhoz.
Kolléga ezt szeretné megoldani hardveresen, de szerintem egyszerűbb lenne már akkor egy jack kábel + rögzítő, aminek van jack bemenete. Bár akkor a mikrofon jele hibádzik...mod: a fent említett Smart Voice Recorder ezt úgy "próbálja" megoldani, hogy a mikrofonon keresztül rögzíti a hangszóróból jövő hangot, ami ugye nem valami jó minőséget szül...
-
csadi0011
őstag
Sziasztok !
Androidos telefonon szeretném a kimeneti hangot visszaadni a telefonnak. Mikrofonos headset-en mikrofon vezetékére rá lett forrasztva az egyik hangszóró vezetékére, de nem működött. 4 pólusú Jack-ről van szó.
Mikrofonos headset esetén a telefon a headset mikrofonjával készít felvételt. Mikor össze lett kötve a mikrofon és a hangszóró vezetéke, a kimeneti jel áttudott menni a bemenetire (tehát mic pólus és egyik csatorna pólus egybekötve), de a telefon mégis a saját mikrofonjával készítette a felvételt.
Remélem a probléma érthető. Ebben szeretnék segítséget kérni. Ha valami hülyeséget csináltam, akkor valakitől szívesen meghallgatnám, hogy hogy is van ez, és mi volt a hülyeség.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Batman2 #45013 üzenetére
Ezek a CMOS IC-k nem TTL szinteken működnek (ha nem 5 V-ról táplálod), mint az adatlap is mutatja, például 10 V táp esetén:
Logikai 1: min 8 V
Logikai 0: max 2 V15 V táplálás esetén a küszöbértékek tovább tolódnak, de egyébként a táp határain belül bármilyen feszültséget elvisel a bemenet.
Mindamellett a határérték 18 V, abba még simán belefér a 16 V is.
-
-
Batman2
őstag
Átalakítottam a PHM által rajzolt kapcsolást PNP tranzisztorokra, mivel van még a kapcsolás másik részében egy 555-ös is, ami NPN-esekkel megépítve nem működött.
Az 555 hajt meg egy harmadik jelző fényt, amit a villogtatás mellett kapcsol is, a bemenetet a reset lábára adva.
Az NPN-esek lehúzták a bemenetet 0,7V-ra, ez meg nem kapcsolja az 555-öt (hülyeséget csinál).Mostmár jó a kapcsolás, Köszi mindenkienek a segítséget !
Üdv.
-
llaszlo
veterán
-
Kernel
nagyúr
válasz
llaszlo #45002 üzenetére
Töltőre nem jellemző ilyen hang, akkuról hamarabb el tudnám képzelni, de nem hallottam még. Ha eresztene a tok, elvileg szivárognia is kellene. Az Energizer-töltő gondolom, kisebb árammal tölt, talán azért sem pattogott eddig.
Megfigyelném alaposabban, honnan jön a hang, ha ilyen gondom lenne. Töltőt szétszedném, megvizsgálnám.
-
llaszlo
veterán
Van egy BM-100-as töltőm.
Ma arra lettem figyelmes, hogy amikor töltötte az egyik akkut, akkor elkezdett pattogni. Egy refresh programot indítottam. Éppen töltési fázisban volt 500mAh-val. És már elég régóta ment. Az akku egy AA Energizer 2500mAh-s. A töltő még egy hetes sincs. Több akkut töltöttem már vele a héten (mind kisebb kapacitásúak), de ilyen puffogva pattogó hangot sosem hallottam. Kb 20-30 másodpercenként volt egy egy ilyen hang. Azonnal kihúztam.
Az akkuval eddig nem tapasztaltam ilyet másik töltőnél. Bár ennyire nem is figyeltem. Az sima energizer töltő volt ami két cellát tölt egyszerre.
Az akku, vagy a töltő lehet a hibás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest