Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#31601) mSchumi87


mSchumi87
senior tag

Sziasztok SSD-nel használ valaki ilyen programot mint pl a TuneUp vagy Advanced System Care? Vagy teljesen felesleges, sot nem ajánlot? Koszi

Samsung Galaxy S24/ MacBook Pro 14" M1 Pro/ iPad mini 6

(#31602) janos666 válasza mSchumi87 (#31601) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Ezek sok mindent csinálnak, ami most anélkül, hogy elemeznénk jó-e bármire, független attól, hogy SSD és/vagy HDD van a gépben és hogy melyikről fut a rendszer. Kivéve a defrag-ot (töredezettségmentesítés), amiből az SSD-nek csak árt a hagyományos (az okosabb defrag progik esetleg izomból végignullázzák az üres területet arra az esetre, ha nem működne a TRIM, ami nem árt, esetleg használ nekik). Illetve általában ezekből is lehet babrálgatni azokat a funkciókat, amikről egyesen úgy vallják másként érdemes beállítani SSD-vel, mint HDD-vel (prefetch, stb), de ez nem az a topic, és az általad említett programoknak ezen kívóül is van sok opciója, amikből nem kell feltétlenül piszkálni, amiről nem tudod mire jó, és akkor nem lesz gond.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#31603) CoroStar86


CoroStar86
aktív tag

Sziasztok! A segítségeteket kérném: eddig hibátlanul működött a Samsung S2 1TB külső merevlemezem. Tele van filmekkel, lejátszóra csatlakoztatva használtam legtöbbet. Egy nap a player azt mutatta, h nincs a vinyón egy darab film se. Rátettem laptopra, az meg azt írta ki, hogy használat előtt a lemezt formázni kell... :( Van valami megoldás, hogy ne szálljon el az a párszáz filmem, vagy marad a format? Egyáltalán mitől lehetett ez? Előre is köszönöm!

(#31604) liksoft válasza djculture (#31600) üzenetére


liksoft
nagyúr

Erre fényképet kérhetek?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#31605) omiki57 válasza spiritex (#31595) üzenetére


omiki57
csendes tag

SSDSA2BW160G3H

(#31606) spiritex válasza omiki57 (#31605) üzenetére


spiritex
veterán

Köszi, akkor ez még a 320-as széria. Nekem az 520-as van, az talán tovább fogja birni.

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#31607) omiki57


omiki57
csendes tag

Intel ssd volt. Ezt elfelejtettem írni. Már annyit elértem, hogy a sentinel látja, a lemezkezelő is a 160GB-ot, de formattálni kellene, hogy teljesen láthatóvá váljon, akkor pedig az adatok biztosan eltűnnek a reménnyel együtt.

(#31608) spiritex válasza omiki57 (#31607) üzenetére


spiritex
veterán

Arra rájöttem, hogy Intel, az enyém is az.
A formattálás előtt azért nézd meg mit lát belőle a GetDataBack gyors üzemmódja, hátha valamit le tudsz róla menteni.

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#31609) liksoft válasza omiki57 (#31607) üzenetére


liksoft
nagyúr

[link]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#31610) jenner


jenner
csendes tag

Sziasztok! A segítségetek szeretném kérni, van egy samsung hd204ui típusú vinyóm, amit adattárolásra használok egy samsung 840-es ssd(rendszer) és egy ugyancsak adattárolásra használt hd103sj vinyó mellett.
Azt vettem észre, hogy ha a hd204ui csatlakoztatva van a gépre bizonyos időközönként, ha megakarok nyitni valamit belassítja az egész rendszert és csak pár másodperc elteltével egy kattanó hang után tölti be az adott fájlt/mappát, ha lehúzom ez a jelenség megszűnik, úgyhogy gondolom ő(hd204ui) lehet a ludas. Tehát a kérdésem, hogy ezt mi okozhatja, mi lehet rá a megoldás? Előre is köszönöm a segítséget!

[ Szerkesztve ]

(#31611) Rivaul válasza jenner (#31610) üzenetére


Rivaul
addikt

Gondolom azért van ez mert azt a winyót nem használod s akkor "ébreszti" a gép amikor megpróbálsz róla adatot elérni.

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#31612) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Na, folytatódik a kálváriám. Kicsit már bánom, hogy nem rendeltem mégis csuklóból új winyókat a nemrég tárgyalt Samuk helyett.

Csak furdallt még a SMART infós dolog, így utolsó próbálkozásképp lefuttattam az ESTOOL diagnosztikát teljes felület tesztettel. Ezt, bár azt mondta minden OK (és elvileg amúgy is read-only teszt lenne), de a tesztelt lemezt nem fogadja el többé array member-két a RAID controller. Pedig én optimista módon már visszamásoltam ide minden adatot, hogy visszatehessem a helyére a másik 1Tb-os winyót, amit kölcsönvettem a DVR-ból pár nappal ezelőtt az első hibák jelei után adatot menteni. (Akkor még helyén járt az eszem. :DDD)

Bár a lényegesebb dolgokról most is meg van egy másolat, kicsit azért mégis frusztráló, hogy f@szarágiságból kvázi kidobtam ~1.7Tb-nyi adatot, ami bár pótolható (talán még jó is volt megszabadulni egy részétől, mint egy "nagytakarítás", mert volt amit évek óta őriztem de sohasem hazsnáltam fel), de mégis időt és energiát emészt majd fel, és pillanatnyilag kényelmetlen, hogy az is ment vele, amit épp használtam volna.

Megnyitottam R-studio-ban (ezzel rekonstruáltam már széthullott RAID kötetet), de úgy tűnik sérült a filerendszer (fake RAID-nak összefűzve nem lát rögtön használható filerendszert, csak a szektorok elemzésével talál fileokat és mappákat).

Viszont nem értem mi köze lehet ennek az ESTOOL diagnosztikához így, hogy az nem talált hibát, és elvileg csak olvasott, nem írt.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#31613) jenner válasza Rivaul (#31611) üzenetére


jenner
csendes tag

És azt valahogy el lehet érni, hogy folyamatosan "ébren" legyen? Csak mert nem mindig csinálta ezt, általában rendszer újratelepítés után jött ez elő.

[ Szerkesztve ]

(#31614) dave93


dave93
őstag

Sziasztok!
Adott egy Seagate laptop vinyó egy ASUS X58C notiban. Tökéletesen működött, majd 1 hét pihenő után újra be lett kapcsolva és nem bootolt. A vinyó led folyamatosan ég, és semmi. A BIOSban látja a gép és még azt is írja hogy SMART OK.
Próbáltam DOS-os HD Sentinelt is futtatni CD-ről de az is "befagy" azaz a vinyó led ég de a vinyó állapotát nem tudja kiírni, nem jut el odáig.
SATA vinyó lévén megpróbáltam átrakni egy asztali gépbe egy másik vinyó mellé. Bebootoltam az asztali gép vinyójáról, de a Windows 7 nem látja a noti vinyót. (Pedig az asztali gép is látja a biosban)
A legnagyobb katasztrófa az, hogy a vinyón nyaralásos fényképek vannak , amikre a tulajnak óriási szüksége lenne.
Bárkinek bármi ötlete? :R

(#31615) djculture válasza dave93 (#31614) üzenetére


djculture
félisten

A lemezekezelésben se látszik? Ha igen akkor raw-ot ír rá?

(#31616) dave93 válasza djculture (#31615) üzenetére


dave93
őstag

Nem látszik sajna ott sem :(
Mi lehet ez? elektronika? De akkor miért ismeri fel a biosban? Full bad sectoros meg csak nem lehet ha SMART OK és korábban tökéletesen működött...

[ Szerkesztve ]

(#31617) djculture válasza dave93 (#31616) üzenetére


djculture
félisten

Akkor viszont csak adatmentő kolléga tud neked segíteni... El kell döntenetek hogy megér e annyit...
Lehet sok minden egyáltalán lehet hallani hogy felpörög? Ha nem akkor motor vezérlés vagy fejletapadás..

[ Szerkesztve ]

(#31618) dave93 válasza djculture (#31617) üzenetére


dave93
őstag

Most, hogy kérdezed, szerintem full kussban van, viszont melegnek meleg, akkor lehet ez lesz a gond? Attól még lehet hogy a bios látja meg a SMART értékeket jónak mondja? És van ilyen hogy full jó minden aztán másnap egyszercsak K.O.? :(
Adatmentő kolléga összegben mibe fájna?

(#31619) djculture válasza dave93 (#31618) üzenetére


djculture
félisten

Sajnos ez így szokott lenni, egyik pillanatról a másikra lehet ilyen. Attól még persze hogy betudja azonosítani a bios. Mentés ügyébe meg minden attól függ mekkora munkával jár, ha letapadt a fej az elég nagy meló és arról a részről adatmentés is lehetetlen ahol érintkezett a fej a tányérral. A többi részről lehet menteni. Többi infóval kapcsolatosan liksoft szakit kérdezd meg.

[ Szerkesztve ]

(#31620) Johnyy válasza jenner (#31613) üzenetére


Johnyy
tag

Igen, az op. rendszer energiasémájánál lehet állítani.
Pl. win 7 alatt:
Energiaséma szerkesztése -> Speciális energiabeállítások módosítása -> Merevlemez -> Merevlemez kikapcsolása -> Beállítás: Soha

Ezt minden telepítés után be kell állítani, ha így szeretnéd használni.

[ Szerkesztve ]

(#31621) dave93 válasza djculture (#31619) üzenetére


dave93
őstag

Értem, nem jó hírek... Nagyon köszönöm a segítséged :R

(#31622) vanek


vanek
tag

Üdv!

Olyan problémám lenne, hogy van egy samsung M2 es külső vinyom. A párom leejtette, és most nem látja a tc. Viszont ha bemegyek az eszközkezelőbe és rákattintok az USB háttértárra, akkor a helynél azt írja, hogy "0. hely (Samsung M2 Portable 3)" sőt el is tudom távolítani az eszközt..

Gondolom látni látja, de nem pörgeti fel..csak az elején halkan pittyeg egy párszor és annyi..

Vélemény?

Köszi

(#31623) spiritex válasza vanek (#31622) üzenetére


spiritex
veterán

Zúg a motorja folyamatosan, tehát forog a vinyó?

(#31624) vanek
Az nagyon nem jó jel... Innen már szerintem csak elektronika csere ill. adatmentés segíthet.

[ Szerkesztve ]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#31624) vanek válasza spiritex (#31623) üzenetére


vanek
tag

nem..

(#31625) zserbox


zserbox
őstag

Sziasztok!
egy olyan problémám lenne, hogy adott egy notebook melyen 2 felhasználó fiók volt. Az egyik a rendszergazda melyen beállítottam, hogy a vendég felhasználó a D meghajtót ne tudja megnyitni.
A probléma az hogy újraraktam a windows-t és nem érem el a D-t, mert hogy nincs engedélyem(pedig rendszergazda vagyok, maga a windows a C-n volt és oda is lett újra rakva)
ilyenkor mi a tehendő? :F

(#31626) omiki57 válasza liksoft (#31609) üzenetére


omiki57
csendes tag

Megpróbáltam, de csak errort lát. A lemezkezelő szerint inicializálni kellene az ssd-t. Azt is megkíséreltem, de nem tudja. Megpróbálok linux op. Rendszer alatt belenézni, hátha van menthető fájl, de tartok tőle, hogy minimális az esély.

(#31627) djculture válasza zserbox (#31625) üzenetére


djculture
félisten

Próbáld meg újra beállítani a jogosításokat a rendszer gazda fiókon, mert ha vista vagy újabb oprendszer ott a rendszergazda nem kap meg minden jogosítványt alapból.

(#31628) zserbox válasza djculture (#31627) üzenetére


zserbox
őstag

köszönöm, win7 akkor valószínüleg ez lesz a megoldás

(#31629) jenner válasza Johnyy (#31620) üzenetére


jenner
csendes tag

Úgy tűnik valóban ez a megoldás, nagyon köszi! :R

(#31630) tothn


tothn
tag

Sziasztok! Most vettem egy belső 3 terás Seagate ST3000DM001 HDD-t. De a win7 csak alig valamivel több mint 2 terát hajlandó látni belőle, és marad egy kb 600 Gb amit nem tudtam elfogadtatni a winnel. Mit kell tennem, gondolom valamit rosszul csináltam.

(#31631) spiritex válasza tothn (#31630) üzenetére


spiritex
veterán

GPT-re formáztad vagy NTFS-re? Mert 2 tera fölött csak GPT-ként látja mind a 3 terát.

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#31632) djculture válasza tothn (#31630) üzenetére


djculture
félisten

Attól függ mire akarod használni mert, UEFI támogatottságú alaplap szükséges ha netán bootolni is akarsz róla...Plusz a régi alaplapok eleve nem kezelnek ekkora vinyót csak ha létezik hozzá 3tb unlocked program. Tehát első lépés tisztázni hogy milyen alaplapon használnád... Utána jön annak meghatározása hogy háttértár vagy rendszer indítás is erről menne e.

[ Szerkesztve ]

(#31633) tothn


tothn
tag

Köszi!!!!!!! :W

bootolni nem akarok csak filmeket tárolnék rajta.

[ Szerkesztve ]

(#31634) djculture válasza tothn (#31633) üzenetére


djculture
félisten

Akkor meg kell nézni az alaplap típusát. Ha nem uefis akkor létezik e rá 3Tb unlocked.

(#31635) rigo88


rigo88
aktív tag

üdv
megnyekkent a wd green (wd15ears) pontosabban a 65W* tápos htpc ma reggel egy kikapcs-bekapcs után nem indult be. csak azt a startup hangot adta ki de azt újra és újra.
2 dolog lehetséges:
a LCC elérte a tűréshatárt (http://tny.cz/e84ba92e) és el fog romlani,
a táp elgyengült (kb 6-7 hónap napi 16-18 órás működés után) és már nem ad le elég páóá-t.

melyik valószínűbb anélkül hogy nekiállnék idén kb 190edjére szétcsavarozni a htpc-t és megmérni a leadott vattidzst szálanként?
persze ha ez maradt akkor ezt fogom csinálni..

* ezt csak az ebay leírás alapján állítom. még ma leugrok a pincébe megnézni a csomagolást.

Dirr

(#31636) janos666 válasza rigo88 (#31635) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Elég magas a CRC Error Count, szóval lehet, hogy minden mástól függetlenül kábelt is cserélhetnél, ha nem elég megigazítani a csatlakozót és mostanában is nőtt ez az érték.

Én ma sakkoztam ki, hogy melyik kábelem a hibás. Újra átnéztem mindent, és egyiken látszott a fejénél, hogy kicsit mint ha meg lenne törve. Megfeszítettem, és széthúzódott az egész (a fej lejött a külső szigetelésről, a fémszálak pedig kihúzódtak belőle). De úgy, hogy minden ér egyforma hosszúságban szakadt el. Szerintem gyártási hiba lehetett, mert nem emlékszem, hogy éjt nappallá téve hajlítgattam vagy ajtót zárogattam volna rá, csak előhúztam a dobozból, mikor legutóbb egyel több kellett vagy egyenes helyett 90˙-os fejű kellett.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#31637) djculture válasza rigo88 (#31635) üzenetére


djculture
félisten

Több mint valószínű hogy a vinyó bedöglött mert eleve egy gány széria...

(#31638) rigo88 válasza djculture (#31637) üzenetére


rigo88
aktív tag

azt elfelejtettem említeni hogy néhány óra múlva rádugtam a pc-mre 550w enermax liberty és ott ment gond nélkül.
ezért nem tudom, hogy táp vagy a hdd a gond.
mindenesetre veszek egy újat átmentem az adatokat és eladom ezt a régi jószágot.

wd red?
az összességében vett minősége/időtállósága/ár-arány értéke mellett érdekelne a hangereje is.
mert pl raptort nem raknék még asztali pc-be se, nemhogy htpc-be, mivel szörnyen hangos az alapjárata is és az írás olvasás hangereje meg aztán pláne.

Dirr

(#31639) djculture válasza rigo88 (#31638) üzenetére


djculture
félisten

wd red az jó csak van egykét már gyárilag hibás gyártás már abból is...De egyből kiderül mert a gyártási hibásak már el se indulnak.

(#31640) rigo88 válasza djculture (#31639) üzenetére


rigo88
aktív tag

úgy gondolom eladom az 1.5tb-t meg kipótlom és egy 1tb red lesz belőle.

Dirr

(#31641) Kenvelo7


Kenvelo7
tag

Hello mindenki!
Elore ois szeretnem megkoszonni a segitsegeteket, az lenne a problemam h van egy asus 1005pb netbookom, mar nem garis volt bene egy gyari 250 es winchester fagyogatott neha a kicsike ezert raneztem a vinyora hd sentinellel es 33% volt a kondicioja.Elszaladtam vettem bele egy 128 GB-os ssdt ugy is ki akartam cserelni benne ssdre a masikat meg gondoltam bedobom egy kulso hazba arra meg jo lesz.
Meg is tortent az ssd boltbol valo hibatlan peldany (Scandisk Ultra plus).Ez kb 2 hete tortent, es azota az ssdvel is hasonlo problemak vannak, win7 el kb 2 naponta vesztett 1% ot a kondicio de ma mar 83 % ra esett vissza, mi lehet a hiba oka?trim bekapcsolva tamogatva, nem ertem mi miatt lehet ez, en ehhez keves vagyok kerlek segitseget, elore is koszonom! :R

+36/706020979

(#31642) golya87


golya87
őstag

Hello

Adott egy januári WD30EFRX, amire a HD Sentinel 98%-os kondíciót ír. Mikortól garanciális a dolog? Akitől vettem, ő azt tanácsolta, hogy valami WD-s programmal ellenőrizzem, de én ezt nem találom.

Tudnátok segíteni?

Köszönöm a segítséget!

(#31643) djculture válasza golya87 (#31642) üzenetére


djculture
félisten

[link] Ez az a progi letöltöd és végigfuttatod a tesztet kiírja de amúgy 1000% hogy még nem garanciális a meghibásodás mértéke.

[ Szerkesztve ]

(#31644) golya87 válasza djculture (#31643) üzenetére


golya87
őstag

Ok, csak aggasztó egy ~6 hónapos, "atombiztosraidnas" vinyótól.

(#31645) djculture válasza golya87 (#31644) üzenetére


djculture
félisten

Egyik nagy vinyó amit otthoni használatra is gyártanak sem atombiztos el kell hogy keserítselek. Enterprise Hard Drive-ok amik olyan minőségben készülnek mint akár régen egy otthoni használatra gyártott 250aajb ide drive...

[ Szerkesztve ]

(#31646) mSchumi87


mSchumi87
senior tag

Sziasztok kinti HDD hogy lehet vissza álitani a particionálást? Koszi

Samsung Galaxy S24/ MacBook Pro 14" M1 Pro/ iPad mini 6

(#31647) hakidani


hakidani
csendes tag

Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy van egy ilyen konfigurációjú gépem:
-ASRock G41M VS3 R2.0
-Intel Pentium D820
-1x4GB DDR3 1333MHZ SAMSUNG
-ASUS AMD 6670
-160GB Seageate IDE merevlemez
Mostanában nem tudom hogy ennek lehet köze valamihez, vettem egy BF3 nevű játékot és amióta ez a játék megvan kikapcsolás után mikor másnap újra akarom indítani a gépet betölti a windows fájlokat ugye amit újra telepítésnél kapunk és mindig visszaállítási menüpontra kell rámenni hogy működjön a számítógép.
Tegnap újra telepítettem a windowst, de még mindig ugyanezt csinálja.Én a merevlemezre gyanakszom már lassan több mint egy éve megvan és használtan vettem és ugye nem is Satás.

Választ előre is nagyon köszönöm :)

További jó napot :)

hakidani

(#31648) spiritex válasza mSchumi87 (#31646) üzenetére


spiritex
veterán

Mit jelent az, hogy visszaállítani? Egyébként mindent ugyanúgy kell csinálni, mint egy belső vinyónál.

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#31649) kmarci25


kmarci25
veterán

Sziasztok!

Van egy jópár éves külső 500GB-os multimédia hdd-m (Trekstor), amit eddig napi szinten használtam. (Az utóbbi időben már csak tárolóként, a multimédia funkciókat nem.) Pár napja kezdte el azt csinálni, hogy kb. 10-15 percig működik, utána már nem látja se az asztali gép, se a mediaplayer, csak a kikapcsolás segít. Gondoltam mindent lementek róla, de azt sem tudom, mert másolni is csak kb. 10 percig enged. Próbáltam egy defrag-ot ráküldeni, abba is belefagyott. Már filmet sem tudok róla nézni, mert egy idő utána beszaggat, aztán teljesen megáll.
Van erre valami megoldás? (Az adatmentés annyira nem érdekel, mert pótolható cuccok vannak rajta, de persze a legjobb lenne, ha valahogy le tudnám szippantani a cuccot róla.) Mit lehet kezdeni vele? Gondoltam, hogy szétszedem, de szereznem kell megfelelő fejű csavarhúzót, meg azt se tudom, hogy érdemes-e. Bármilyen ötletet megköszönnék. :R

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#31650) Anathema67


Anathema67
tag

Sziasztok,

az Asrock B75 Pro3 alaplapomon levő szabad Sata3-as csatlakozó Asmedia chipsetes, ami nem kezeli rendesen a 3TB WD HDD-t. PCIE-es bővítőkártyával szeretném megoldani a problémát ( amúgy is kell plussz mert minden Sata csatlakozó foglalt), van valami ötletetek milyent vásároljak?

köszi

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.