Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#31401) gdo95 válasza djculture (#31400) üzenetére


gdo95
csendes tag

Sziasztok
Nagy problémám van egy WD 500AADS HDD-vel. A gond úgy kezdődött, hogy a gép leállítása nagyon lassú volt (kb 30min). Majd másnap az indításnál a betöltés szintén kb 15 min. A HDD-t nem tudom elérni, adatokat olvasni róla. A BIOS, windows látja, de nem olvassa. A gépben 3 HDD van 1 rendszer, 2 adat HDD. Természetesen az a HDD halt meg amin a fényképek vannak. Ha kiveszem a gépből a hibás HDD-t minden rendben gyorsan működik a gép, de ha visszarakom meghall, lelassul. A HDD regenerator nem látja a vinyót. A motor működik ezt hallani. Átraktam másik gépbe, másik op. rendszerhez, live linux alá, de ugyan ez a helyzet.Ötletek? Nagyon kellennek a képek!!

(#31402) djculture válasza gdo95 (#31401) üzenetére


djculture
félisten

Ezt a problémát már házilag nem tudod megoldani, sőt ha sokat próbálkozol a hibás drive-al már az adatmentés esélyei is romlanak. Meg kell vele keresni egy adatmentő kollégát/céget. liksoft fórumtársunkat kérdezd meg bővebb információért mert ez mechanikai hibának tűnik ő a szaki ebben.

[ Szerkesztve ]

(#31403) nandi17


nandi17
tag

sziasztok
van egy adod HDD SEAGATE 2.5 500GB ( ST9500325AS ) bele lehetne tenni gébbe ?
menyiért lehetne eladni ? fontos lenne
előre is kösz a válaszokat :R

(#31404) spiritex


spiritex
veterán

Tudnátok abban segíteni, hogy a haverom vett magának 2 db 1 terás WD MyBook-ot, és egyszerre nem tudja őket használni a win7-gépén, mert amikor az egyiket ráköti, a másikat nem ismeri fel, mert a gép azt hiszi, hogy már rá van kötve. Ez úgy derült ki, hogy mondtam neki változtassa meg az első külső vinyó betűjelét, csatlakoztassa le, majd dugja rá a másikat, de az történt, hogy akkor a másik vinyóé lett egyből az a betűjel.
Hogy lehet feldugni két teljesen egyforma WD MyBook-ot a gépre, hogy tudjon másolni köztük?
Köszi előre is!

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#31405) Game78


Game78
tag

Sziasztok!

Valaki hátha tud segíteni,mert én már kifogytam az ötletekből...van egy WD500Gb-os 2,5-es hdd,fél éves .Van mellette egy Seagate 320-as,azon van a rendszer/Win7/.Sajnos teljesen rendszertelenül újraindul a gép,bluescreen,hol win32k.sys,vagy ntfs.sys -el.Már próbáltam Win8-al is másik Win7-el ,tök mind1 ,ugyanaz.Tehát oprendszer kizárva.Most lehúztam a WD-t és csak a rendszer hdd/Seagate/ üzemel és eddig minden tökéletes,úgyhogy leszűkült a kör a Wd-re.Első perctől HdSentinel fent van,soha semmi hibát nem mutatott,annyit vettem észre már 1-2 hónap múlva mikor kezdtem belakni,hogy az 1-ik mappát nehezen olvassa,de ez a fagyogatás ,újraindulás,mostanában kezdődött.Van rajta kb 300Gb adat,meg lehet oldani,hogy mentés nélkül valahogy helyrehozzam?Bár nem tudom mit is kéne vele csinálni,mert semmi hibát nem találok,se a HdSentinel nem mutat semmit.Mi lehet a gond vele?HELP--- :F

[ Szerkesztve ]

(#31406) Kernel válasza spiritex (#31404) üzenetére


Kernel
nagyúr

Itt írnak erről: [link] [link]

Nem magyar, de ezt találtam, mindkét kérdés alatt van egy "Go to Solution" link.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#31407) spiritex válasza Kernel (#31406) üzenetére


spiritex
veterán

Köszönöm!

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#31408) djculture válasza Game78 (#31405) üzenetére


djculture
félisten

Smart adatokat kell megnézni ne a hd sentinelt mert az nem egyszer rosszul kalkulál.

(#31409) liksoft válasza djculture (#31408) üzenetére


liksoft
nagyúr

Hali! Ha szerinted hibás kalkulációt végez, küldj egy riportot a fejlesztőnek, és a megjegyzésbe írd be miért érzed rossznak. Ezzel tudod a fejlesztést segíteni, és pontosabb lehet a program. ;)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#31410) mexel


mexel
veterán

Sziasztok! Rakok össze egy gépet, és rendszervinyónak egy Western Digital WD5000AAKX HDD-t vettem. Ami furcsa, hogy amikor leállítom a gépet, amikor kikapcsol a vinyó van egy fura hangja. Egy pillanatra az utolsó hang ami jön belőle, egy kis fémes hang. Valami olyasmi mint amikor egy ventillátor vagy egy forgó alkatrész éppen hozzáérne valami fémrészhez. Ez természetes hangja, vagy várható valami gikszer? Tehát egy súrlódó fémes hang hallatszik a leállás utolsó pillanatában

(#31411) spiritex válasza liksoft (#31409) üzenetére


spiritex
veterán

Azt szeretném tőled kérdezni, hogy ugye annak idején mondtad, hogy minden vinyó sérültnek számít, ami esik valamennyit, annak idején konkrétan 40 cm-t, ha jól emlékszem.
A kérdésem tehát az, hogy akkor minden vinyó sérültnek minősül? Mert amíg Kínából ideér, konkrétan az ajtómig, vagy a kisker ajtajáig rengeteget zötykölődik, rosszabb esetben, egy-egy kátyúnál ugorhat is jó nagyot. Gondolom először repülőn utazva jut el a célországokba, de utána már teherautókon, esetleg vonatokon zötykölődik akár több száz km-t is, míg én át tudom venni.. Akkor hogy van ez?

[ Szerkesztve ]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#31412) liksoft válasza spiritex (#31411) üzenetére


liksoft
nagyúr

És a rugalmas gyári csomagolás? Ott van sorrendben - zacsi, szivacs (hungarocell), kartondoboz. Valamint ezek a kartondobozok is nagyobb rekeszbe (konténerbe) vannak csomagolva. A nagyker bontja, és kisebb mennyiségben adja el a kiskernek. Az itteni szállításnál lehet gond. Elvileg az elsőben nem, mert annyira becsomagolták. Persze láttam már olyan monitort (régi CRT volt), melyen a villás targonca villája átment. Ez ellen nincs orvosság.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#31413) spiritex válasza liksoft (#31412) üzenetére


spiritex
veterán

Hát igen, gondoltam, hogy az országon belül van főleg a gáz, főleg akkor ha webshopban rendeli valaki, és a posta, vagy valami szállító cég, pl. a gls vagy a pickpack hozza... Köszi a választ!

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#31414) djculture válasza spiritex (#31413) üzenetére


djculture
félisten

Normális helyeken airbaggal van kitömve a doboz úgy küldik... De pl a samsungokhoz régen alapból járt ütés rezgéselnyelő doboz.

[ Szerkesztve ]

(#31415) yossarian14


yossarian14
tag

Hello!

A merevlemezt Asmedia-s SATA 3-ra vagy SATA2-re érdemes kötni?

(#31416) vesir


vesir
tag

sziasztok!
jelenlegi konfigomban egy 320GB-os (rendszer) és 2 db 500GB-os (Raid 0) Samsung HDD van. az egyik 500-as behalt. volt kéznél egy 1TB-os Western Digital HDD (WD10EURS), amit beraktunk, de a bios is és a Windows kezelő is csak 32MB-osnak látta. továbbá egy USB-s külső HDD foglalat segítségével egy másik gépre is rácsatlakoztattuk, de az sem látta rendesen. az alaplapom Gigabyte GA-EP35C-DS3R. mit lehet tenni a WD HDD-val, kuka? előre is köszönöm a válaszokat!

(#31417) z123456789


z123456789
addikt

Nem szorosan ide tartozik, de tavaly bajlódtam egy 1 terrás vinyóval, ami aztán feléledt, nem tudom hogyan.Minden szívfájdalom nélkül használtam egészen tegnapig.Szerencsére sejtve a problémát, csak a letöltés ment rá, szóval emlékeim szerint nem volt rajta semmi fontosabb.Beadta a kulcsot.
A lényeg hogy nincs idöm utána járni hogy mit lehetne vele kezdeni, a windows megkérdezi hogy akarom-e formázni, szóval remélem azt még megengedi, és beviszem egy boltba ahol vizsgálat után átveszik/becserélik.Ök jobban értenek hozzá, meg idejük is van rá.
Viszont helyette szeretnék venni, és ezért kérnélek titeket, hogy ajánljatok olyan webshopot, akik megbízhatóak.Inkább hiszek az itteni közösségnek, mint az árukeresö értékelöinek.

Elöre is köszönöm!

(#31418) tknof1871


tknof1871
őstag

Üdv! Ha csak rövid időre teszek HDD-t a házba akkor is rögzíteni kell csavarokkal? Szóval nem áll fenn olyan veszély, hogy felemelem, odébb viszem a házat, a HDD meg csúszkál benne ide oda.

Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

(#31419) spiritex válasza z123456789 (#31417) üzenetére


spiritex
veterán

Én az aqua.hu-ban még nem csalódtam, más híres cégben már igen..

(#31418) tknof1871
Erről annyit, hogy amikor egyszer ki kellett nyitnom az após gépét, volt mit látnom: 1 vinyó a helyén csavarok nélkül, a másik meg 45 fokban lógva az IDE kábelen. Ha már 4 évig úgy ment, úgy hagytam, és azóta +2 éve sincs gond a vinyókkal... Tudom, hogy ez a 45 fok így nem tanácsos, de semmi gond nem lesz csavarok nélkül!

[ Szerkesztve ]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#31420) z123456789 válasza spiritex (#31419) üzenetére


z123456789
addikt

Elég jó áraik is vannak.Köszi szépen.

Viszont hozzá nem értésem itt folytatódna.
Sata1
Sata2
Sata3
Mi a különbség?
Ha jól tudom nekem SATA2-es mindegyik Winchesterem.A SATA1 az amikor a táp még a "régi" módszerrel hajtja a merevlemezt, viszont az adatáram már SATA kábellel történik?

SATA1?

A SATA2 meg amikor már mindkét csatlakozó új "féle-forma"?

SATA2?

SATA 3-ról meg fogalmam sincs.Gondolom az már még gyorsabb, de csatlakozókat tekintve változik?Vagy az alaplapnak kell tudnia kezelni a STA3-at...elvesztem :(

(#31421) spiritex válasza z123456789 (#31420) üzenetére


spiritex
veterán

A tápcsatlakozóknak semmi köze a Sata szabványhoz, a két kép is ugyanazt a merevlemezt ábrázolja, csak a fentin a molex-en kapja a tápot, míg az alsón a sata csatlakozón. Az csak egy dolog, hogy anno volt, hogy egyik, másik, vagy mindkettő kábelen keresztül való táplálásra is lehetőséget adtak.
Tehát a különbség csak a sebességekben van, de oda-vissza kompatibilisek egymással, tehát egy sata2-es lapra is nyugodtan rá lehet kötni egy sata3-as vinyót és a kábelek, csatlakozók sem változtak, ill. annyi történt, hogy elhagyták a molex-et, mert minek. Egy sata3-as vinyó egyébként sem képes a sata3-as sebességre, ez már a marketing része a dolognak...

http://hu.wikipedia.org/wiki/Serial_ATA

[ Szerkesztve ]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#31422) z123456789 válasza spiritex (#31421) üzenetére


z123456789
addikt

Igaz is, nem figyeltem a képeket.
Na, nekem olyan mindegyik vinyóm, hogy csak ezeket az "újabb" csatlakozókat lehet rádugni, molex csatlakozó nincs egyiken sem.
Adat+áram sata kábellel.Akkor választhatok nyugodt szívvel sata2-es merevlemezeket igaz?

Olvasta ezt a wiki-t, ennek ellenére nem volt tiszta.Inkább megkérdeztem :)

(#31423) spiritex válasza z123456789 (#31422) üzenetére


spiritex
veterán

Persze, csak kivételes esetben nem jó bármely sata vinyó egy sata-s gépbe, pl. egy gyári márkás pc-nél nem minden vinyót támogat a Bios. Milyen alaplapod van? De ez már tényleg inkább a "Milyen winchestert vegyek" topicba tartozik... Ott folytassuk, ha kell még valami.

[ Szerkesztve ]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#31424) tal-garius


tal-garius
aktív tag

Hello. Van egy wd black edition 640gb merevlemezem ami hd sentinel szerint 94%os, mivel van rajta 4 hibás szektor. Kérdésem, ha tovább használom biztonságos e így használni, később nem lesz belőle adatvesztés, garanciális és cserélik e? 2011es. Eladni mennyiért lehetne vagy az se a vevő érdekében?

(#31425) Kernel válasza z123456789 (#31422) üzenetére


Kernel
nagyúr

Ha az alaplapod legfeljebb SATA2 képes, akkor eleve mindegy.

A tápellátás nem befolyásolja a sebességet, az is mindegy ilyen szempontból. De attól még a csatlakozó elnevezése SATA-tápcsatlakozó, egyrészt a megkülönböztetés miatt is, másrészt a SATA-szabványnak a tápcsatlakozó is része.

Ezek a tápcsatlakozók egyébként megfelelő óvatossággal Hot Plug-módon is használhatók, aminek megvannak a szabályai: először a tápot, utána az adatot, levételkor pedig először az adatot, végül a tápot. A tápdugót pedig mindig egyenes irányban, pontosan illesztve, érzéssel, ugyanakkor határozott mozdulattal rátolni, ezt áramtalanított állapotban célszerű gyakorolni is.

Míg a régi molex alkalmatlan az üzem közbeni ki-be dugdosásra.

De aki nem biztos magában, kézügyességben, inkább egyiket se. Csak az érdekesség kedvéért leírtam, hogy ilyen is van, a SATA-szabvány lehetővé teszi, én többször alkalmaztam is.

A SATA3 kábel jobb minőségű és drágább, ezt a képességét fel is tüntetik rajta. A sárga szín nem jelzésértékű, nekem például fekete van, de piros is lehet, ha jól tudom:

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#31426) z123456789 válasza Kernel (#31425) üzenetére


z123456789
addikt

Köszönöm szépen!
Ezt a menet közbeni dolgot tudtam én is, de nagyon nincs szükségem rá, úgyhogy nem is igen alkalmaztam még.
De most már akkor legalább tudom hogy mifán terem a kábelezés is. :)

(#31427) spiritex válasza Kernel (#31425) üzenetére


spiritex
veterán

Kérdeznék én is egyet:
ha a házamon elöl van egy e-Sata csatlakozó, és veszek egy e-Sata-s külső HDD házat, akkor mi a módja a csatlakoztatásnak? 1. meg kell néznem a gép eleje rá van-e dugva valamelyik (bármelyik???) sata portra, 2. ha rá van, akkor ki kell kapcsolni a gépet a rack rákötése előtt vagy mehet rá hot-swap módon, mert ahci-s a win7-em?

[ Szerkesztve ]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#31428) ggg666 válasza spiritex (#31427) üzenetére


ggg666
őstag

Ha a vezérlőd támogatja akkor menet közben rá lehet kötni, ha nem akkor csak indítás előtt.

Hiába ahci-s a win7.

(#31429) spiritex válasza ggg666 (#31428) üzenetére


spiritex
veterán

Köszi!
De mit és hol nézzek meg, hogy támogatja-e? ASUS P5Q-E a lapom.
Bios-ban kell esetleg állítani valamit?

[ Szerkesztve ]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#31430) ggg666 válasza spiritex (#31429) üzenetére


ggg666
őstag

Biosban nem kell állítani semmit.

Ha támogatja akkor menet közben úgy is felismeri, ha meg nem akkor nem fogja felismerni csak akkor ha előtte rákötöd.

Elvileg az alaplap honlapján néha írják, de nem mindig, hogy melyik támogatja a hot swapot.Illetve esetleg port multipliert.Ezzel akár 5 winyót is köthetsz 1 sata portra.

[ Szerkesztve ]

(#31431) spiritex válasza ggg666 (#31430) üzenetére


spiritex
veterán

Ja ha csak ennyi, akkor oké, de én azt hittem, hogy akár kárt is tehetek a vinyóban vagy az alaplapban, ha nem támogatja. Akkor nem.

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#31432) tknof1871 válasza Kernel (#31425) üzenetére


tknof1871
őstag

De aki nem biztos magában, kézügyességben, inkább egyiket se.

De ahhoz, hogy valaki károsodást okozzon ahhoz nagyon ügyetlennek kell lenni, ugye? Szóval kb. szándékosan kell tönkretenni. Ha valaki még is elrontja, olyankor vége a HDD-nek vagy lehet javítani és mekkora lehet a költség?

Hot Plug-módon is használhatók, aminek megvannak a szabályai: először a tápot, utána az adatot, levételkor pedig először az adatot, végül a tápot.

A Hot Plug és a Hot Swap ugyanazt jelenti?

Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

(#31433) ggg666 válasza spiritex (#31431) üzenetére


ggg666
őstag

Épp most rakom össze az enyémet mind a 26 darab hot swap működik, és egyesével ki-be kapcsolhatóak is.

(#31434) Kernel válasza spiritex (#31429) üzenetére


Kernel
nagyúr

Ha nem támogatja a vezérlő, akkor nem ismeri fel menet közben, de el nem romlik semmi. Asrock lapnál például az UEFI-ben, minden SATA-portnál (az üreseknél is) van két opció:

Extrernal SATA: Enable/Disable (default)
Hot Plug: (default) Enable/Disable

Utóbbit érdemes kikapcsolni egyébként a rendszermeghajtónál, ha nem akarom, hogy a Windowsban a kivehető eszközök között szerepeljen.

(#31432) tknof1871

Hot swap, hot plug lényegében rokon fogalmak, bár Internetes források fejtegetnek árnyalatnyi különbségeket, hogy áramtalanítás egyiknél sem szükséges, de hot swap-nál esetleg reboot-igény előfordulhat, vagy legalább szoftveres leválasztás (eject), míg a hot plug teljesen szabadon dugható be/ki, mint az USB-billentyűzet is például.

A SATA-tápnál fontos szerepe van a HDD-n látható hosszabb és rövidebb érintkezőknek, mert így oldják, meg, hogy először mindig a testpont érintkezzen, csak utána a tápfeszültségek. Ha a csatlakozót először csak érzéssel nekitámasztom, beállítom merőlegesre, és utána tolom meg, szintén vigyázva, hogy ne forduljon keresztbe, hanem rendes irányban menjen befelé, akkor elvileg nem lehet gond.

Viszont előfordul olyan, hogy valaki még áramtalan állapotban is eltöri a műanyagot, mellétolja, neki ismerni kell a korlátait, ne vágjon bele ilyenbe. A károsodás mértéke egy szerencsétlen dugásnál beláthatatlan, őszintén szólva én sem vagyok ilyenkor nyugodt, mert egy dolog az elmélet (alapvetően jól ki van találva a csatlakozó), más dolog a gyakorlat.

Mindenesetre, az alaplapom leírásában a gyártó sem határolódik el tőle:

Viszont azt is írja még, hogy a HDD legyen Hot Plug-kompatibilis, ezt annak gyártójánál pontosan ellenőrizzük.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#31435) spiritex válasza Kernel (#31434) üzenetére


spiritex
veterán

Igazán köszönöm neked ezt a post-ot! Tényleg hasznos volt számomra, mert ezt így még nem olvastam -nemhogy láttam volna képeken!- sehol. Kössz!

[ Szerkesztve ]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#31436) yossarian14


yossarian14
tag

Hello!

Egy random HDD-t Asmedia-s SATA 3-ra vagy Inteles SATA2-re érdemes kötni?

(#31437) MPeter87


MPeter87
őstag

Helló mindenki!

Van egy WD10EZRX vinyóm, ami besz@rt.
Garis, úgyhogy viszem majd vissza az iponba, viszont nem sikerült kimentenem néhány lényeges dolgot.
Esetleg van itt valakinek egy ilyen vinyója, ami hibás és az alaplapja jó lehet? Hátha lehetne csinálni az adatmentés erejéig egy jót a kettőből...
Megköszönném a segítséget. :)

(#31438) vikotrot


vikotrot
csendes tag

Sziasztok!
Segítségeteket kérem:
Van egy 500 Gb-os vinyóm, amire régebben rátelepítettem a vindóz xp-t. Aztán jött egy 80 gb-os, és arra a win7-et telepítettem fel.A kettő együtt szuperül megy.
Csakhogy, és itt jön a fordulat. Eladom a gépemet, vagy legalábbis már nagyon szeretném, és elvettem belőle az 500 gb-os vinyót. Erre full sötét kép, nem hajlandó betölteni a win7-et. Be tudom hozni a biost. Odáig betölt, hogy bal felső sarokban egy aláhúzás jel villog. Azt 10 mp, és a képernyő is sötétebb, és eredeti erősségű feketében villogni kezd.
Amúgy kipróbáltam, leformáztam a 80gb-os vinyót. Ugyanez a tünet leformázás után is. windows cd-t nem hajlnadó betölteni...
A kérdés az, hogy ahogy a viharba lehet, hogy a két vinyó együtt működik, külön meg nem?(500gb-os működik egedül is)
Én meg már a fejemet verem a falba. :W

Mi a megoldás?
(pedig a vinyó tökéletes.szektorhibamentes. Ha betöltöm az 500gb-os vinyóról a windowst, akkor bírok másolni rá, stb...)

Tévedni emberi hiba

(#31439) djculture válasza vikotrot (#31438) üzenetére


djculture
félisten

Bios reset első sorban és kiderül úgy megy e.

(#31440) Bacusuz


Bacusuz
őstag

Sziasztok!

Van egy Seagate Barracuda DT31000524AS vinyóm

A képeken látható ,hogy kitörött belőle a műanyag pipa alakú rész ,mellyre a sata kábelt dugnám rá.

A képekről jól látszanak a vinyón és alkatrészein levő számok:

Megoldás érdekelne ,hogy használhassam.
Gondoltam ilyen hátsó nyák lapot ,egy beállt hibás ilyen típusú vinyóból, vagy megjavítani...
Gányolni nem szeretném ,inkább hogy gyári legyen rajta minden.

Ha valaki tud nekem megoldást kérem jelentkezzen.
Előre is köszi

[ Szerkesztve ]

ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.

(#31441) ggg666 válasza vikotrot (#31438) üzenetére


ggg666
őstag

Csak egyszerűen úgy, hogy a rendszerindító fájlok a másikra kerültek!!!!

(#31442) djculture válasza Bacusuz (#31440) üzenetére


djculture
félisten

A panelt lecsavarozva a műanyagot pöckök tartják simán lelehet cserélni egy másik hasonlóról.

[ Szerkesztve ]

(#31443) vikotrot válasza ggg666 (#31441) üzenetére


vikotrot
csendes tag

A probléma ott kezdődik, hogy újraformáztam! Szóval elméletileg ha egy teljesen "szűz" vinyót tesz az ember egy működő vasba, akkor arra minden szükséglet nélkül fel lehetne tenni a windowst.
És nem!
Ugyanaz, hogy bejön a villogó aláhúzás jelig...

Tévedni emberi hiba

(#31444) Bacusuz válasza vikotrot (#31443) üzenetére


Bacusuz
őstag

és ilyen pöckökkel tartott műanyag panelja nincs valakinek véletlenül?

ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.

(#31445) Kernel válasza vikotrot (#31438) üzenetére


Kernel
nagyúr

Régebben, amikor futottak ezek a Maxtorok, elég érdekes történeteket lehetett látni a fórumokon.

Egyik például, amikor a gép bekapcsolásakor valaki azt látja, hogy a lemez Maxtor Romulus, vagy Calypso, Athena stb. mitológiai neveken jelentkezik be. Ezek közül az első még poénnak sem rossz (el-romolusz), vagyis már kezd elromlani, ezért valahogy visszaáll a firmware, a korábbi fejlesztői kódnevére.

De még olyat is olvastam akkoriban, hogy egy Maxtor (talán pont 80 gigás) valami rejtélyes módon elvesztette a boot-képességét, onnan kezdve csak adattárolásra tudta használni az illető.

Én mondjuk egy Zero Fill gyalulást azért kipróbálnék, hátha.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#31446) djculture válasza Kernel (#31445) üzenetére


djculture
félisten

Én nemrég vettem 25db-ot 6y080m0 satás maxtorból, mind kattogott. Szokásos egy napig működik utána újra induláskor már nem működik a gép, maxtor hol meg van hol nincs. Panelt átforrasztottam hd tune programmal vagy 5-ször legyalultam 1 hete mennek gond nélkül.

(#31447) PumpkinSeed


PumpkinSeed
addikt

Van egy Samsung 160GB-os vinyómm olyan hibákat produkál, hogy a BIOS, és a Windows nem mindig éri el. Van, hogy így beadja az unalmast, meg-e lehet ezt valahogy javítani otthoni környezetben? :)

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#31448) liksoft válasza PumpkinSeed (#31447) üzenetére


liksoft
nagyúr

Nem mai darab, ha nem a tápellátás környékén van gond, inkább cserélni célszerű.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#31449) PumpkinSeed válasza liksoft (#31448) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

Van pár vonyóm itthon, csak ezt is működésre szeretném bírni. Teljesen menthetetlen?

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#31450) liksoft válasza PumpkinSeed (#31449) üzenetére


liksoft
nagyúr

Vizsgálat nélkül nem lehet pontos diagnózist adni. Így csak tipp, de mivel nem mai, bármi is lehet vele. A tápellátást nem véletlenül írtam.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.