- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iPhone témaösszefoglaló
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pazolini
senior tag
válasz
heckbert #17269 üzenetére
A WD EARS sorozatával még win7 alatt is sok a gond. Ha én is okosabb vagyok, nem nehezítem meg vele az életemet. Leírom a sztorimat, hátha kapok segítséget.
Megvettem az AF-es (advanced format disk: 4k fizikai szektoros új szabvány) wd10ears-omat, win7 logikai lemezkezelője kérdést intézett hozzám, hogy hogyan akarom használni, de nem ajánlotta az 4k-s verziót, mondván, hogy vsz nem fog kijönni az OS-sel.
Mégis gondom akadt.
Az MS hotfix kijött novemberben, de még nem végleges. (Alul belinkelve.)
Csodálatos! a WD kiad egy lemezt, hirdeti, milyen tuti a dolog (vissza a jövőbe...), olvasom, win7 alapból lekezeli, gondom egy szál se, s tessék. A win7 le van még maradva...Gondom: elkezdtem használni persze a lemezt: rögtön át is tettem rá 500gb zenét, köztük sok a lossless. (egyébként mp3-mal is zűrök vannak...)
Ape fájlokat rendre hibával olvassák a programok, s főként a diszkrét hangkártyával (ASUS Xonar D2)Rögtön úgy gondoltam, hogy másolásnál lehettek az adatok "korruptak", vagyis sérülhettek-e a fenti problémából adódóan (mármint amire kiadták a hotfixet). Ám a MediaMonkey hibaüzenete, amellyel le is áll a program ape/flac fájlok olvasása közben random-szerű, hol itt, hol ott; úgyhogy reménykedtem.
Sóval win7 alatt (is)történtek ilyen (adatvesztésre utaló) zavarbaejtő dolgok. De ami még furább: win7 alatt, ha más adathordozóra másolom ki a fájlokat (eleve jóhír, hogy a másolás gyorsan és zökkenők nélkül történik), akkor is hasonló a helyzet: nem megy az adatfolyam tökéletesen.
Szóval gyanakodtam szegény audiókártyámra is, másra is. Félő volt, hogy miután egyéb helyen maradt (még az új helyre véglegesen át nem másolt) fájlok tökéletesen mennek win7-en: a merevlemez "rosszul" rögzítette a másolt adatokat, de legalább így kizárható volt a diszkrét kártya hibája.
A WD10EARS-ról kimásolt fájlokat áttettem XPsp3-ra (másik gép), és láss csodát, nincs semmi gond (a lentebb belinkelt MediaMonkey-fórumon ugyanezt tapasztalta egy sorstársam).
Az adatok megmenthetősége szempontja (a legfonotsabb!!!) így megoldhatónak látszik. Vagyis "csak" működési minőség
(performance) és megbízhatóság kérdésében okozott gondot az új lemez.
De innen hogyan tovább?Megoldás?
Döbbenet.XP-s környezetben MediaMonkey-val wav-ba, majd vissza flac-ba tömörített "corrupt" fájlt mind pendrive-ról, mind pedig (visszamásolva rá) a WD10EARS hdd-ról is tökéletesen játssza le a program... win7 rendszerben.No, akkor erre mit lehet mondani???
Azért kicsit macerás lenne ezt mondjuk kb. 500+ fájllal eljátszani. Vagy még mp3 fájlokat convertálgatni. Akkor már emulált XP-ről hallgatok zenét..., bár az ugye nem használja a hangkártyámat (ha jól tudom), az meg úgy nem lenne kóser.Kérném a tanácsaitokat! Sok üdv.
1-2 link:
alapprobléma:
[link]Hotfix és Intel_driver:
[link]
[link]hasonló a probléma (bár linux rendszeren):
[link]lossless problémánál érdekes eset, hogy a kolléga szintén win7 alatt wd10ears-ról hallgat zenét:
[link]Bocs mindenkitől a hosszú hozzászólásért!
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor X7 fekete 128GB 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3274, 100% Akkumulátor
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest