- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergőke88
addikt
Sziasztok,
Felultoltos mosógépből melyik márka az ajánlatot?
Semmi extra nem kell a lehető legolcsóbb normalisat szeretném.
koszi -
Sinesol
veterán
Egyreszt nagyon hosszu a programidö, ami gond lehet, ha több adagot akarsz mosni, masreszt meg ha jol emlekszem magasabb hömersekleten is szarit, kevesbe kimeletes ruhakhoz, ha sima kombi gepröl beszelünk, hoszivattyu nelkül. Hoszivattyus gepnel mar nincs nagy fogyasztas es kimeletesebb is, ott egyedul a hosszu program es a limitalt kapacitas a kompromisszum, plusz ugye joval több lehetoseg van meghibasodasra is. Egyebkent sokan elfelejtik/ nincsenek tistaban vele, hogy egy szaritonak nem kell vizcsatlakozas/lefolyo, csak egy konnektor, szoval akar a nappaliba, garazsba, kamraba is teheted, ha nincs hely, vagy egymasra is lehet epiteni a ket gepet es ugy egy oszlopban elvan.
-
Gömbike
senior tag
-
Dave™
nagyúr
A mosó-szárító témához kapcsolódóan kérdeznék. Kombi Electrolux gép már van 240-ért, de még Bosch is 350-ért. Értem, hogy ezek sokkal többet fogyasztanak, de ha pl. napelem miatt ez nem annyira érint, és elfogadom, hogy csak 5-6kg töltetet tudnak szárítani, akkor van egyéb érdemi hátránya a mosó-szárító gépeknek? Például gyűröttebb lesz a ruha vagy hasonló. Ha jól értem akkor 6kg ruha esetén végigmegy a kombinált program és a végén kész a tiszta és száraz ruha, ha ennél több, akkor előtte ki kell venni belőle.
-
mzso
veterán
(B)#79882-#79885(/B)
Kösz a tippeket!
-
BBéci
legenda
válasz
Sinesol #79889 üzenetére
Azt kérte, tekintsünk el az invertertől!
#79877pjen
Nem a sör hidegen tartása a legfőbb szempont, bár az is fontos. A külső kinézet/kivitel igencsak lényeges, hiszen a legtöbb lakásban központi helyen van. Sharpom felülete az autók gyöngyház fényezéséhez hasonlít, öröm ránézni. Az ajtók nyitása/csukása a Mercedes S osztályt juttatja eszembe. És még sorolhatnám a pozitívumait. -
Gömbike
senior tag
válasz
bugizozi #79886 üzenetére
A feleségem rákattant a kovászos kenyér készítésre, a gorenje kombi helyett valamit nézni kellett és ezt választottuk, a gépet fel lehet fűteni max. 300 Celsiusig.
Pl. a cigánypecsenyét nem pácoltuk napokon keresztül, ( Szoky 10 napig szokta), a gőz puhává, omlóssá tette a húst.
A hozzá kapott pároló edényt sűrűn használjuk, isteni párolt zöldség igazi ízvilággal a végeredmèny. Köretként is tökéletes.
Mindenki szájíze más, ezt is próbálgatni kell, de nem okozott még csalódást.
Ez a gép “ csak” a 25%-os, azaz alacsony párát tudja, de vannak magasabb kategóriák, ahol 50 és 100% is mehet.
-
bugizozi
őstag
válasz
Gömbike #79879 üzenetére
Szia(sztok)!
A gőzsütőről írnátok pár sort, hogy mit hogy érdemes benne sütni?
Pl egy rakott cucc vagy lasagne jobb lesz-e gőzsütőben? (ezekt sütünk a leggyakrabban + sütiket)
Köszönöm a véleményeket!Az elméleti részt elolvastam, gyakorlati tapasztalatra lennék kíváncsi.
"A húsok belül omlósak, kívül aranybarna színűek és ropogósak lesznek, ha alacsony gőztartalmú (25% gőz) programon sütjük őket. A nagy nedvesség tartalmú ételek (felfújtak, rakott ételek) csodálatosan szaftosak maradnak, ha közepes páratartalmú (50% gőz) sütőtérben készülnek. A zöldségeket, halételeket, gabonaféléket (rizs, kuszkusz) érdemes magas páratartalmú (70-100%) sütőtérben párolni, így telt és gazdag lesz ízük, miközben megőrzik értékes tápanyagaikat - ezért egészségesek lesznek." -
Gömbike
senior tag
Bízni én sem bízom, ezért Elux a mosogatógép és a szárító, AEG a mosógép, Elux a gőzsütő, az SBS hűtő Samu, a borhűtő és a kishűtő Candy, az airfryer a legnagyobb Philips, a robotgép Kenwood, stb, stb,
Csak ebben az árfekvésben majd’ mindegy, mit vesz, de ezt tudod.
Ha a keret ennyit enged, akkor próba cseresznye. Ezért írtam, hogy számomra a szervíz háttér fontosabb, mint az ár és a fogyasztás.
-
mzso
veterán
Helló!
Ilyen szilikon fakanál pótlékokat lehet valahol kapni, kvázi egy ilyen készletet helyettesítve?
(Mondjuk egy jó hosszú még nem ártana nagy fazekakhoz)A fakanál mindent magába szív, úgyhogy a gluténmentesség szüksége miatt kéne alternatíva. Nem a legjobb, hogy mindenki a családban fakanalakat dugdos az ételbe.
-
pjen
félisten
válasz
Digitalpimp #79874 üzenetére
Én csak arra lennék kíváncsi, mivel tud többet egy mai Bosch hűtő mint egy 10 éves elux ha az invertertől eltekintünk. Az Lg ről már ne is beszéljünk. Ugyanúgy inverter, nofrost, ital adagolós ..
-
mzso
veterán
.
-
Gömbike
senior tag
válasz
ribarszki #79864 üzenetére
Igen, jól látod. A hőszipkáson belül értettem.
A normál kondenzációs Miele T5305c szárítom több, mint húszéves volt, mikor szabadságot kért. Annak a használatába miatt sem került csődbe a családi kassza, pedig az kérte az energiát.
A hőszipkásnál 5 év után mindennap ajándék. Bár tervezem, hogy szétszedetem, karácsonykor lesz 7 éves a gép, 2,5 évesen szét kellett szedni, már akkor brutál szöszös volt a belseje. Most megint ráférne az alapos rendbetétel a gondos porszívózások ellenére. -
-
LOTR
addikt
sziasztok
hűtőszekrény témában kérdeznék
év végén lesz 3 éves, a pontos típust nem tudom, de ha aktuális lesz, előkeresem
beko no frost pro smart inverter a+++ alulfagyasztósa problémám vele, hogy a mélyhűtő része alján megáll a víz, sajnos a kiolvasztás után is kevesebb, mint félévente újra előjön a jelenség
most leszedtem a hátsó burkolatot is, nem tudom a képekről látszik e, de a hőcserélője alatt vastag jégréteg, valamint az egyik szigetelőragasztó is teljesen feljött, elengedte a ragasztóréteg (ragasszam vissza szigetelőszalaggal, vagy sokat nem számít?)
[link]
[link]jelenleg ismét kiolvasztás alatt van, remélem csak valami dugulás lesz (mint hasonló a felső rész lefolyójánál is volt), de egyelőre még a kifolyóját sem látom, így gondoltam közben megérdeklődöm, hogy tudok e mást tenni vele, vagy mit tippeltek a helyzet megoldására?
24 hónap gari volt, így az már nincs, ezen kívül minden rendben van vele, nagyon keveset is fogyaszt, kompresszora elinduláskor tud hangos lenni néha (ezt a szerviz is megerősítette anno, ez a típus sajnos ilyen)
köszi
-
ovics
aktív tag
Sziasztok, valakinek van esetleg olyan LG hűtője, aminek UV nano technológiával fertőtleníti a vízadagoló részét? Van ennek létjogosultsága, számít hogy tud ilyet a hűtő? Amit eredetileg kinéztem az tudott, de azóta már a 2. hűtőt vezették ki a mostani megrendelés előtt (1-2 hónapja nézegetem és 1 héten belül vezették ki az adott helyekről, gyári garival) és így már elég nagy a felára.
-
BB9000
senior tag
Ahhoz, hogy a te hűtőd sorsával kapcsolatosan tanácsot adjunk, kellene egy pontos típus, gyártási év, és egy-két fénykép a rozsdás részekről, az egészről és az adattáblájáról. Amit leírtál, az alapján még mindkét verzió lehetséges: kipofozás vagy kukázás. Attól függ mennyire "rozsdás az alja".
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok,
Szárítógép esetén, mire érdemes/kell figyelni?
Jelenleg egy hőszivattyús példány van kinézve (Heinner HHPD-V7T1CHA++), mivel fontos az energiatakarékosság.
-
Sziasztok! Olyan hűtővel ami alul fagyasztós, és rozsdás az alja mit lehet kezdeni? Kuka vagy meg lehet próbálni helyrehozni?
-
zozy84
senior tag
Sziasztok,
Mosó-szárítógép téma.
Tudom, külön szárítógép a jó. Pont.
Viszont egy 55nm-es lakásom van.
Mosógép a konyhában van.
A fürdőben épített zuhanykabin van és a falra szerelt fürdőszoba bútor.
És most jön a lényeg. A kettő között 58-59cm van.
Egyik sem mozdítható és így kb egy centi miatt nem fér be.
Ha 58cm lenne a gép akkor már venném is. De 60cm.
Ezért néztem a mosó-szárítógépeket.
Sok ismerősnek van. Senki sem dicséri az tény. Mivel az “olcsókat” vették amik nem hőszivattyúsak.
Nekem úgy tűnik, hogy a nem hőszivattyúsak a nem jók mert mindenkinek akit ismerek olyan van.
Viszont ami hőszivattyús az 400eft felett kezdődnek.
A kérdésem az lenne, hogy azok már jók?
Vagy tudtok 58cm széles szárítógépet? -
atika88
senior tag
Sziasztok!
Bosch WTH85292BY Serie4 Hőszivattyús szárítógép finoman szólva is gyűr egy-egy anyagot. Ez most user, anyag, mosás, mosószer hiba (öblítőt elvből nem használok, nem is szeretnék)Van dolog amivel szépen bánik, de EZ pl kész rémálom, igaz ki simul azért idővel. És jobb minél előbb a program végeztével kivenni "melegen. Pedig van dobforgatás és kímélő funkció is...
-
KrAt
veterán
válasz
herdsman12 #79840 üzenetére
Megvolt (érdekes videó készült belőle
), forog rendesen. Figyeljük majd, mi lehet a megoldás...
-
ph2012
senior tag
Sziasztok Talán itt is fel lehet tenni. Konyhai csap csere Budapesten mennyibe szokott kerülni? Az OBI-ban már megvettem a csapot csak ki kellene cserélni a régit az újra. Köszi a választ.
-
KrAt
veterán
válasz
herdsman12 #79830 üzenetére
Erre én is gondoltam, de a középső kart megvizsgálva, nem látok rajta látható koszt, és szerintem könnyen is forog.
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Adott egy IKEA-s mosogatógép (Renodlad), amivel tökre meg voltunk elégedve, azonban mostanság elkezdte azt csinálni, hogy szépen berakott poharakat, legfőképp, ami a felső tálcán van, csak félig mos el.
A user manual szerinti tisztítást (szűrők) mindig megkapja, amikor kéri a gép tisztítást, azt is, de mégis.Kapszulákban többfélével csinálja. Néha a legkoszosabb cucc is makulátlan, néha egy pohár is koszos marad.
Merre lehetne elindulni, mi lehet a triviális hiba?
-
draco31
veterán
Hello!
A kérdésem talán belefér ide.
Konyhába gyakran jól jönne valami légmozgás. Viszont a tűzhely gázzal megy, így szobaventi nem opció. Klíma nagy beruházás lenne.
Egy plafon ventilátorral meg tudnának lenni, vagy az is elfújná? -
Beni2360
félisten
-
Janaboy
veterán
Sziasztok,
Próbáltam visszaolvasni itt és úgy látom nem teljesen van egyetértés a dologban de hátha van ötletetek..
Van egy kb 10 éves no frostos alsó mélyhűtős Samsung hűtőm.
Kb egy éve a legalján a mélyhűtőnek az alsó polc alatt elkezdett elég komoly jégpáncél keletkezni.. Előtte sose volt leengedve és nem is volt ilyen gond vele...mindenestre a leengedes után 1-2 hónapra néztem és semmi jég nem volt.
Aztán 1 hete fura égett szagot kezdtem el érezni a hűtőtérben és mondom megnezem megint és látom hogy még a tavalyinal is durvább jég volt alul, de hűtött rendesen.
Le is vertem a jeget, mármint ahol láttam de a szag maradt.
Azt javasolta a szerelő hogy engedjem le, ez meg is történt.
Most 1 nap állás után kapcsolom vissza és konkrétan nem hűt hanem fűtött befelé a mélyhűtő térbe, 48 foknál inkább lekapcsoltam.
Szerintetek mi lehet a baja?
És mitől kezdett el 1 éve jegesedni?Köszi
-
Nagya21
addikt
válasz
TheMartin03 #79818 üzenetére
Hali!
Van olyan gép ami mosó-szárítógép, hőszivattyús, de ezek 300+ áron mennek(elux, lg, Aeg)
De ilyen áron inkább 2 külőn gépet ajánlanánk.
Nekem Elux mosógépem van (7 éves), meg Beko szárítógép(4 éves), ezekkel teljesen megvagyok elégedve.
Üdv Nagya -
TheMartin03
aktív tag
Sziasztok!
Próbáltam keresni múltbeli hozzászólásokat, de nem igazán találtam erről.
A mosó-szárítógép témát érintve még mindig sokkal inkább megéri külön egységet vásárolni? Most sem képesek ezt egy gépbe rakni úgy, hogy ne legyen nagyon kompromisszum mentes?Szöszök ne az ajtóra üljenek ki, ne lehessen sokkal kevesebbet szárítani, mint mosni, ilyesmire gondolok...
Laikusként kérdem.A fő kérdés a szárítógép lenne, hogy milyet érdemes venni, de helyhiány miatt egy kombináció talán egy fokkal jobb lenne.
Esetleg ennek van külön topic-ja?
Előre is köszi!
-
BBéci
legenda
-
Dorian
félisten
válasz
Fox Mulder #79813 üzenetére
A szabad vízben (nem zárt csőrendszerben) a klór nagyon gyorsan lebomlik, szóval ha kitöltöd és állni hagyod vmennyit - mondjuk fél órát, de majd kitapasztalod - már nem is lesz klóros szaga. Akkor is ha nem csodakancsóban van, hanem egy simában.
Persze nem véletlenül van benne klór, úgyh egy napnál tovább nem illik hűtetlenül hagyni. -
válasz
Fox Mulder #79813 üzenetére
Persze, sokkal jobb íze van a víznek tőle. Ez sem csodakütyü, de a szennyeződések egy jelentős részét kiszűri.
-
-
-
A tisztított víz nem azonos az ásványvízzel.
Pl. Tatabányán a csapból ásványvíz minőségű víz folyik.
Ezt persze megszenvedik a háztartási gépek (karsztvíz), viszont élvezeti érteéke jobb (ami megint egyedi...), mint a lágyvíznek.Lehet, hogy érdemes lenne a lakóhelyed környékén körülnézni ismerősöknél, hátha van valakinek víztisztítója/vízszűrője, hogy az élvezhető-e számotokra. Még mielőtt beruházol valamire.
-
HdRew
őstag
válasz
ribarszki #79802 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ!
Egész ígéretesnek tűnik, ez már egy jó kiindulópont.
Asszony van nagyon ráfanyalodva, hogy így pénzt lehetne megtakarítani, mert nem kéne akkor ásványvizet venni. Gondoltam érdeklődök előtte, hogy ne valami költséges dologba ugorjon bele, ami ráadásul nem is jó.
-
ribarszki
őstag
RO víztisztító (fordított ozmózis víztisztító) Olcsó a pótszűrő, te is ki tudod cserélni. Ha van egy kis barkács érzéked, telepíteni is nagyon egyszerű.
Most olyan 80k körül mennek. [link]
Filtereket és 6 havonta cserélem, a visszasózót 1.5 évente, a membrán 3-4 évet kibír. Persze attól függ, mennyit használod.Az emberi fogyasztás mellett ha csak a gépeket nézem: kávéfőző, gőztisztító, hajvasaló, vasaló, párásító. Mind lágyított vizet igényel.
-
HdRew
őstag
Sziasztok!
Milyen víztisztító berendezést tudnátok ajánlani? Feleségemnek az amwaytől az espringgel van tapasztalata, nekem semmilyen tapasztalatom nincs ilyen szerkezetekkel.
Ti miket használtok?
Köszi szépen a segítséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi ékszerdobozka
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest