Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ferike81
senior tag
Sziasztok!
Porszívót kellene vennem. 130 nm a ház a 2 szennyfogó szőnyeg kivételével kő és parketta van. Van takarítógép de azt nem akarja húzgálni. Igazából egy kábeles keménypadló porszívó kellene. Árban nem akarok nagyon elmenni, de jó, tartós gép kellene. Miele Complete C3? Ajánlott? Nézegettem, de legalább 10 típus van belőle. Olyan 130 körül lenne a Parquet. Vagy porzsák nélküli jobb? Vagy más márka? Van Miele szárítóm és mosógépem is, ezért szimpi a márka, de ha van jobb ajánlat akkor meghallgatom. Köszönöm!Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Indukciós főzőlaphoz milyen edényszettet használtok?
Nem a legolcsóbbat keresem, inkább az ár-értékben a legjobbat.
Használtam a topik keresőt, de konkrét termék nem igen került szóba!(^)(>.<)(^)
-
Dorian
félisten
A vízművek egy max és egy jellemző értéket ad meg, ami nálunk 18,8 és 15,7 NK.
A jellemzőt kell figyelembe venni?
Mondjuk most pont olyan tabletta van otthon ami 3:1, mert egy akcióban messze az volt a legolcsóbb, 62 Ft/kapszula, sót meg korábban tettem a gépben, nyilván kivenni nem fogomKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
pit stop
addikt
válasz Napfénysüti #81380 üzenetére
Bosch-nál nézz körbe szerintem (nekem is az van egy éve).
Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
bugizozi
őstag
Wow, ezt nem is tudtam
Nálunk 18-19e keménységű a víz, Finish Powerball Quantum All in 1 mosogatógép-kapszulát használunk, ami elvileg 26e-ig jó, akkor nekem nem is kellene használni sót a mosogatógépben?
[ Szerkesztve ]
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
gyulank
addikt
Üdv ez az alzás siguro robotgép jó vétel?
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
De4d
őstag
Üdv lehet nem ez a legjobb topik de elsőre nem találtam jobbat.
Olyan gondom lenne, hogy időnként azt hallom mint ha a wc tartály dörrene egyet.
Teljesen véletlenszerűen, nem lehúzás után vagy ilyesmi. Ez mitől lehet? Esetleg a tartály szelep nem nyit zár rendesen?
Sose néztem bele szedtem szét. Igazából én nem is szeretnék benne kontárkodni.
Ha számít, elég régi a tartály, nem nyomógombos, még láncos lehúzós.
Minden jó, ha a vége jó!
-
MODERÁTOR
válasz Napfénysüti #81375 üzenetére
Liebherr, de attól függ mennyit szánsz rá.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Acheron
őstag
Sziasztok!
Mosogatógép kérdés(ek)ben kérném a témában járatopsabbak segítségét.
Fél év múlva betölti 14. életévét a jelenlegi Bosch (SMS60M08EU) 12 terítékes gépünk.
Januárban a fűtést is végző szivattyú ellromlott. Nem könnyen, de az E-bay -ről találtam egy ugyanolyan használt egységet (szálítással kb 20e HUF), azt beszereltem - eddig bírta. Ugyanúgy a fűtés szált el (minden progtramoit végigcsinál, minden más hibátlanul működik, épp csak hideg vízzel mosogat - az eredmény képzelhető, félig mosott, vizes edények)
Helyettesítő új termék átalakító kábelköteggel 57 - 60 ezer forint kötül kapható újonnan.
Az E-bay -en fellelhető eredeti (használt vagy felújított) pumpák szálítással együtt cirka 40k lenne. Nem sok van...És itt jön a dilemma.
Érdemes -e ilyen idős gépbe új pumpát rakni? (a használt (=lutri) motort a fenti áron elvetettem)
Mellette szól, hogy az eredeti pumpája 12 évet elment. Ha ugyanennyit, vagy akár csak a felét bírja az új, akkor már nem rossz megoldás.
Ellene szól, hogy a motorra nincs gari, emellett hamarosan bármi más is elromolhat - épp csak fogalmam sincs, mi, és milyen valószínűséggel romolhat még el a pumpán kívül egy 14 évéhez közelítő gépben.
Ezért lenne jó hozzáértő tanácsa.Közben megnéztem, hogy mennyibe kerülne egy hasonló kategóriájú, de már modernebb, kicsit jobb paraméterekkel bíró Bosch gép (pl. SMS4EMI06E) ez cirka 210 - 250 körül szerezhető be (akár plusz garanciával) Szóval cirka 4 fűtőpumpa ára...
-
Napfénysüti
nagyúr
Hűtőből most melyik márkák ajánlottak?
Lehet lassan cserélni kell a Electroluxunkat (amúgy jól kiszolgált), csak a mérettel meg vagyunk lőve a hely miatt. Alulfagyasztósakat nézegetünk az asszonnyal.
Max 59,5cm széles lehet és magasságban se mennék 195 centi fölé, mélységben meg 70 centtig még jó.[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
dorika87
őstag
Kértem árajánlatot az Akku-elem Kft-től, és meg tudják csinálni az
Electrolux EER73IGM állóporszívónkat a szervizben bruttó 18755,- Ft-ért. Gondolkodom még mi legyen vele, mert 2018. elején 40ezerért vettük. Nem rossz kis gép, de sokkal jobb szívóerejűek vannak már azóta. Lehet másod porszívónak jó lesz, mert eddig panelben használtuk, de most házba fogunk költözni, ezért is gondolkodom egy új készüléken, mert ott azért több port meg koszt hoz be az ember, és hatékonyabb lenne egy magasabb szívóerejű oda. -
BB9360
aktív tag
válasz BrandonXXV #81345 üzenetére
Szia!
Nekünk van, alkalmanként használjuk.
Nem lesz cukrász minőség, de élvezhető. Azzal számolj, hogy ha a fagyasztóban tartod, ott sok helyet foglal. Máshol is persze. A fagyasztóban legalább 24 órát legyen használat előtt. Érdemes az elkészült adagot el is fogyasztani, de le is lehet fagyasztani a maradékot, csak akkor már más lesz az állaga. -
Galahed
senior tag
válasz gorgocska #81358 üzenetére
Nálam volt ilyen a Gorenje mosogatógéppel, megállt a hátralévő idő visszaszámolása és folyamatosan járt / mosott a gép. Itt az ajtó volt a hibás. Amikor kicsit (pár percig) benyomva tartottam az ajtót, indult tovább a visszaszámolás a kijelzőn.
Zár javitása volt a megoldása. (A mosogatás végén automatikusan kinyiló ajtóról van szó) -
BB9000
senior tag
válasz gyulazsolti #81369 üzenetére
Az ilyen kis példányszámban értékesített, kevésbé ismert márkákból én azért nem választanék, mert ha egyszer -garancián túl- javíttatni kell, akkor nehezebb hozzá szerelőt és alkatrészt találni.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz nyesteb #81366 üzenetére
Szia!
Tesla itt írtam róla. Azóta is hibátlanul működik. 2 éves lesz februárban.
[ Szerkesztve ]
-
nyesteb
tag
Sziasztok!
Mosogatógép vásárlása előtt állunk. A keret kb 200 lenne, jó ajánlat esetén feljebb mehet. Most egy ősrégi Electrolux van, de jobbra váltanánk. Működik, de nem mosogat el mindent szépre. Örökölt gép, nem választott.
Milyen márkát tudtok ajánlani?
45cm-es fér be, ketten vagyunk, így napi 1x megy csak.Köszi!
-
BB9000
senior tag
válasz Timmcsy #81361 üzenetére
Ha a két akku-hibás porszívó közül legalább az egyik minden egyéb szempontból még megfelelő, akkor ne mondj le róla! A javítása akkucserével megoldható. Őket tudom ajánlani: akku-elem kft. Személyes jó tapasztalatom van velük. Hívd fel őket, vagy e-mailben kérj árajánlatot a javításra. A készülék gyártója és pontos típusszáma alapján tudni fogják, hogy milyen akkupakk kell bele. Bármilyen akkupakkot össze tudnak rakni! Javaslom, hogy mondd/írd meg nekik, hogy az akku tartóssága fontos szempont, és megfizeted a minőségi cellákat. (Samsung, LG)
Ha neked nem esik útba a Váci úti boltjuk, akkor a porszívó oda-vissza szállítását is meg fogják oldani. -
Nagya21
addikt
válasz Timmcsy #81361 üzenetére
Hali!
Naszóva én csak a dysonról tudok nyilatkozni.
Erre a felhasználasra neked egy viszonylag olcsó dyson V8 megfelelne(lányomékná is immár 6. éve üzemel parkettán járólapon)
Ha megteheted, nézz körül a sógoroknál, lényegesen olcsóbban beszerezhető.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Timmcsy
tag
válasz ribarszki #81157 üzenetére
Kedves Mindenki!
Kedves Ribarszki! Úgy látom továbbra is te vagy az egyik legjártasabb porszívó témában, low budget kategóriában is tudsz esetleg ajánlani? Kellene nekem egy rúd/állóporszívó a földszintre, ca. 40 nm2 kemény padló, egy 1.5 nm2 szennyfogó szőnyeg napi min. 1 teljes + a konyha többszöri gyors, de hatékony felporszívózására. (Előny lenne, ha megállna a saját lábán és lenne dokkolója 😇)
Nem akarok pluszban fizetni feltörlés funkcióért, mert van egy JIMMY PowerWash HW8 Pro is itthon, csak az nem praktikus napi többszöri gyors előkapásra.
Mivel két gép (Electrolux Ergorapido & Rowenta RH6735WH) akksija döglött be 6 év alatt, a férjem próbál vezetékesre rábeszélni (nagytakarításra amúgy 6 éve jól szuperál egy Electrolux Ultrasilencer), de kitartóan ellenállok, ugyanakkor örülnék, ha nem kellene 2-3 évente új gépet vennem, ami egy tortúra/örökkévalóság, mert nem tudok dönteni. Csorgatom a nyálam az aktuális csúcsgépekre, netes, youtube teszteket nézek, itt a fórumon is olvasgatok,
https://www.smarthomeassistent.de top listáját, de sajnos nem tudok csilliókat költeni rá (látom, hogy Dysont ajánlotok leginkább, de az összes itthoni/eddigi porszívónk nem ér összesen annyit, mint egy V15... :-( ), viszont egy újabb 30ezres kategóriájút sem szeretnék, létezik a kettő között elfogadható alternatíva? Persze feleslegesen se akarok 60ezret költeni, ha nem tud többet és ugyanúgy cserélhetem 2 év múlva.
Legjobb lenne cserélhető, vagy mindjárt két akksis, de a teszten ár/teljesítményben jó Sharkok is kifutnak a keretből. Egy kínai Jimmy JV51 tulajdonképpen bevált az emeletre, de lutri, hogy pl. egy Proscenic P11/P12 mit tud és meddig élne napi többszöri bevetés mellett és nem is találtam pót akksit, hiába cserélhető. 🤔 Érdemes lehet Philipsekre beruházni, 80 körül már vannak jelenleg akcióban, de nem ismerem őket, ilyen márkájúm még nem volt, vagy Roidmi?
Látszik a kuszaságból, mennyire bizonytalan vagyok, lehet, megint a pénz dönt és tesztelek egy Proscenicet a végén, csak utálni fogom magam, ha 2 év, vagy rosszabb esetben hamarabb megint kereshetek másikat. 🥺 Amúgy a Dysonok akksija meddig bírja? Nagyon szépen megköszönöm, ha valaki véget vet a nyüglődésemnek, mert ráadásul sürgősen kellene már gép, de így sosem lesz... -
BB9000
senior tag
válasz gyulazsolti #81357 üzenetére
Szerintem a felmosás sokkal egyszerűbb egy hagyományos mop-pal. A gőz jó dolog, de a zsinór miatt nekem nem lenne sok kedvem azzal felmosni. Nincs ilyenem és nem is lesz. Ez csak egy vélemény. Lehet, hogy akinek ilyen gépe van, az már enélkül nem is tud meglenni.
-
BB9000
senior tag
válasz gorgocska #81358 üzenetére
Úgy fest, hogy elromlott benne valami.
Lehet egy érzékelő, de simán lehet, hogy a vezérlés ment tönkre, annak cseréje pedig elég drága mulatság. Itt [link] tudsz pontos típusra keresni. 201 féle Whirlpool mosogatógép vezérlés van a listában, 8 és 62 ezer ft között. A vezérlés alkatrész-szintű javításával foglalkozó szaki is létezik, de egy "sima" mosogatógépszerelő csak cserélni tudja a vezérlést, megjavítani nem fogja.[ Szerkesztve ]
-
gorgocska
tag
Sziasztok whirlpool mosogatógépnél az a hiba jött elő hogy mosogatás közben egyszer csak az idő nem megy tovább meg áll Mondjuk 32 percnél közbe dolgozik tovább de az idő nem csökken.es most még az is hozzá jött ma este hogy ilyenkor szivattyuzas után ki nyitottam az ajtót és a kapszula még a helyén volt nem olvadt el szerintetek mi lehet a baj?
Tcl 55c835, xbox 360,xbox SS 512gb,,Ps5
-
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok.
Véleményt, esetleg tapasztalatot kérnék Midea SC2 gőzfelmosóról.
Hatékony ilyennel takarítani? -
dorika87
őstag
Sziasztok. Ez most lehet hülye kérdés lesz, de van olyan Xiaomi álló porszívó, ami meg is tud állni önmagában anélkül, hogy a fali konzolra tenném? Jelenleg egy Electroluxunk van ami épp haldoklik, viszont azt simán meg tudni állni ha félbe hagyom a porszívózást, le tudom tenni egy helyre anélkül, hogy feldőlne. A Xiaomi Dreame T20-on úgy láttam ezt nem tudja, pedig azt néztem ki, mert mindenképpen fontos lenne az akku csere lehetősége, ha bedöglik tudjak újat venni, mert az Eluxnál most pont ez a probléma, hogy nem cserélhető az akksija ami már teljesen tropa.
Szóval létezik ilyen cserélhető akkus Xiaomi álló porszívó? -
Nagya21
addikt
válasz zsoltip #81350 üzenetére
Hali!
Ha kondenzációsat veszel, akkor az vizzel fog szikkasztani (sok energia, +vízfogyasztás, nincs szösz gyüjtés)
Ha höszivattyúsat veszel ott energiatakarékosabb, nincs +vizogyasztás, van szöszgyüjtés.
De a kombi gép hátrány: ha az egyik elromlik, akkor nincs másik se.
Azért ajánljuk a két külön gépet, mert árban ugyanott vagy, mintha vennél egy komolyabb kombit.
Ja igen ha a mosógép 7-8kg-ot tud kimosni akkor száritani 4-5kgot tud.......
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Mosó-szárítógépet keresek.
Cél: a külön terigetés és szárítás tevékenység kiejtése.
Amennyire tudtam, kikupáltam magama a témában, ám a gyártók által közölt adatok annyira silányak, hogy nem jutok előrébb... Árukeresővel szintén nem tudok mindenre szűrni.Amit keresek:
- inverteres motor
- hőszivattyús szárító
- 74 db alatti zajszint!
- 250e Ft alatt, inkább 200 körül...Ha ezen kívül tud még olyan varázsszavakat, hogy aquastop, késleltetett indítás, utólagos ruha hozzáadás... akkor királyi, de nevezett 4 feltételnek szeretném megfeleltetni elsődlegesen.
Bőven jó a 6-7 kg mosható ruha is benne, nem kell nagy gép.Gorenje: kiesett, ott közlik, hogy kondenzációs.
LG: Róla mit lehet tudni? Itt a hőszivattyús kérdésben akadok meg, annak nem látom se hírét, se hamvát...
Beko: hangosnak írják, 76 db felett.Köszönettel várom visszajelzésetek.
-
BrandonXXV
aktív tag
Bosch MUM5 robotgéhez használ valaki esetleg fagylaltkészítő feltétet?
Használható, jó dolog?
Feleségem meglepném vele karácsonyra... -
pjen
félisten
válasz GeryFlash #81343 üzenetére
Nézd ez itt elvi kérdés. Ha csak annyi az igényed, hogy hibátlanul tegye a dolgát, candyt, bekót vegyél minél hosszabb garival. Volt Wh, Bosch, Gorenje moslgató ĝépem, egyik sem a legolcsóbb. Most egy Bekó van és semmivel nem mosogat rosszabbul mint neves elődei. Viszont sokkal olcsóbb volt és 5 év garit adtak hozzá.
-
GeryFlash
veterán
Persze, csak ilyen alapon miert vegyen felarasan LG-t az ember ha a Candy feleannyibol is ugyanugy el tud romolni
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
GeryFlash
veterán
Ja ertem. Nekem a panel doglott be (nem lehetett bekapcsolni, semmire nem reagalt). Youtubeon volt video ahol faszi elmondta hogy szeria hiba es megmutatta hogy lehet javitani, azt hittem ez kerult 80 penzbe. Mindenesetre csalodas hogy 6 eves gep, ami azzal van reklamozva meg itt a topikban is szamontartva, hogy na ezek a directdriveos LG-k nem romlanak el vegul ilyenen fustol el. Lehet megerte volna javitattni, de amig mukodott addig is problema volt hogy nincs szarito funkcio, ezert teregetes miatt peneszedik a lakas telen.
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
6030D
őstag
válasz macilaci78 #81336 üzenetére
a dob külső oldalán van lerakódás, ami apránként el-elválik a dobtól
Ezt mondtam volna én is, de nálunk ez nem ilyen fólia szerű cucc, hanem kis szürke darabkák, amit kézzel szét lehet nyomni, kb mint valami sár. Ha nagyon ugrál a gép, akkor jönnek elő, a ruhát tényleg nem bántják. Mi heti minimum egyszer mosunk 60 fokot, de így is megjelenik. A 90 fokos tisztító mosásról leszoktam, mert leolvasztotta az oldalburkolaton lévő hangcsillapító "ragasztóját", lemoshatatlan ragacsos koszt eredményezve a kövön.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
GeryFlash
veterán
Milyen javitas volt amugy 80 ezer? Bedoglott az erintopanel?
-
macilaci78
nagyúr
válasz macilaci78 #81331 üzenetére
Na, a mosógépszerelő szakmai véleménye, hogy a dob külső oldalán van lerakódás, ami apránként el-elválik a dobtól.
A jellemzően alacsony hőfokú mosás, meg mert sokat áll a dob a koszos vízben, a felületén megül a szennyeződés, ha utána áll a mosógép, rászárad és utána már a víz mozgása önmagában kevés ahhoz, hogy lehozza. Trisós (kb 150 gramm) főzőmosás segít rajta, de maradéktalanul nem hozza le az sem. Ahhoz szét kéne szedni a gépet és a dob külső oldalát elsúrolni, vagy magas nyomásúval megkínálni. A trisó "eléggé habzik", ezért elég a max 150 gramm.
Az ecet nem bántja a vízzel amúgy érintkező gumi, vagy műanyag alkatrészeket, attól nem kell félni.Mivel ezek a kis izék amúgy a ruhától jól elkülönülnek, nem színezik el, teregetéskor kirázva le is esnek róla, a gépben nem jelentenek kárt, így nem érdekel.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
maestro_ha
csendes tag
Sziasztok!
Jó 2 ZÓNÁS indukciós lappal van valakinek tapasztalata?
Whirlpool indukcióssal van saját tapasztalat, az bírja a strapát, az electrolux-ra sokan írják, hogy hamar karcolódik. Bosch, Candy, AEG?
köszi, ha tudtok segíteni
-
mulatosdj
aktív tag
Köszönöm szépen a segitségeteket
-
pjen
félisten
válasz macilaci78 #81331 üzenetére
Akkor igen nagy valószinűséggel, ha más hibája nem lesz az ecet álltal felbontott gumi miatt 35 év múlva mosógépet kell cserélned. +/- 1-2 év.
-
macilaci78
nagyúr
Mi minden egyes mosáshoz ecetet használunk öblítőként. És néha ezen felül van főzőmosás ecettel tisztításként.
Holnap felhívom a bevált mosógépszerelőt, hogy mi a szakmai véleménye. Illetve van még kb 2 év a biztosítós gariból.
[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Sinesol
veterán
válasz mulatosdj #81326 üzenetére
Tűzhelyben én olyast javasolnék, ami felül gázos, a sütője pedig elektromos. Jelentősen könnyebb használni,jóval egyenletesebben süt, pontosabban szabályozható, van hőlégkeverés, miközben nem fogyaszt túl sokat, eleve az ember nem is süt minden nap.
Electrolux
Zanussi[ Szerkesztve ]
-
mulatosdj
aktív tag
Sziasztok! Kettő dologba kérném a segítségeteket.
1. Gáztűzhely vásárlás lenne még az éven. 130k körül szánnák rá. Van valami best-buy vétel vagy szokott lenni? Melyik márkák a legjobbak? Full villanyos nem jöhet szóba és nem kell beépíthető.
2. Szárítógép vásárlás! Itt márkába egyáltalán nem vagyok járatos. Mit kell nézni egy ilyen gépen, melyik márkát érdemes nézni? Itt az összeg kb 150k.
Minél tovább bírja, gondolom minél több garancia legyen így rá. Semmi más kritérium nincs. Köszönöm -
Beni2360
félisten
Gondoltam erre a válaszra. Mosogató gép napi szinten 1x megy (BEKO, 8 éves). A Fagor meg 2-3 naponta és nem rozsdásodik. Nem véletlenül hagyta abba a gyártását. Már csak üzemi gépeket gyárt. Ott ha nullara ment az értéke cserélték. Na meg volt strapa.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
pjen
félisten
válasz Beni2360 #81323 üzenetére
A fagorunk 9 évig ment és ment volna még, csak rozsdásodott. Kidobtuk. Nem kell, hogy 18 évig menjen, veszek másikat. Most épp tudok egy elöltöltős Lg ről, épp hogy lejárt a gari és 80K volt a javítás pedig sose látott ecetet. Ráadásul csak fél éveket ment.
De ez megint attol függ mennyit használod. Nálam a mosogató gép min napi egy adag. Irták itt, hogy 3 naponta egy menet. Ugy könnyen kitart 15 évig. -
Beni2360
félisten
Majd ha a nővéred mosogépe is 18 éves lesz mint a miénk, (Fagor) akkor kérdezd meg. Még szerelő nem látta.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
Miért kell még 1x leirnom, hogy minden mosásnál használja az ecetet és nem alkalmanként ahogyan más is és mi is.
-
pjen
félisten
-
Beni2360
félisten
-
Digitalpimp
senior tag
válasz macilaci78 #81305 üzenetére
Benntmaradt a gumi a zsebedben, vagy a gyereknek, vagy az......
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Sinesol
veterán
“Az ecet rendszeres használata ugyanis hosszú távon károsítja a gumiból készült alkatrészeket, például az üstszájgumit. Amennyiben ez az alkatrész roncsolódik akkor a víz kifolyhat a gépből.
“
[link]“With continual use, vinegar can literally melt hoses, causing leaks and thereby possibly all kinds of additional damage to the house,” says Grayson. In his experience, front load washers are especially susceptible to vinegar-related damage. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz macilaci78 #81305 üzenetére
Az ecet megeszi a gumi alkatrészeket, tömiteseket, lehetseges, hogy az kezd szétmállani valahol.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
Sziasztok!
Ilyen kis izék kerülnek elő a mosógépből az utóbbi időben. [kép] [kép] A pénzérme csak viszonyítás miatt van ott.
AEG L7WBG68W mosó-szárító gép, de a szárítás funkciót nagyon ritkán használjuk és a szűrője minden alkalom után ki van tisztítva.
Az izék függetlenek a ruhától, programtól: színes, fehér, fekete, pléd, akármi. Öblítőként 20% ecetet használunk évek óta.
Az izék leginkább valami hártyára hasonlítanak, kopott nyomógombos telefonról, távirányítóról jött le is ilyesmi, vagy olyan, mint egy légy szárnya.
Ötlet?Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
V.Stryker
nagyúr
-
Sinesol
veterán
Pedig ezek átlag usereknek vannak, nem profi használatra szánják őket. Egyébként sok embernek mindennapi, alapvető használati tárgyak ezek, nem is annyira drága, ha azt nézem, hogy 2-3 évente sokan kiadnak az ugyanugy alapvető használati tárgy telóra több száz ezer forintot, ez a hajszárító meg jóva hoszabb időre szól. Kipróbáltam már ezeket a hajszárítókat, igaz nekem nem kell, de tényleg megvan a plusz benne, nagyon minőségi fogásra, anyagra is és tényleg innovativ is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik