Új hozzászólás Aktív témák

  • bugizozi

    őstag

    válasz Gömbike #79879 üzenetére

    Szia(sztok)!

    A gőzsütőről írnátok pár sort, hogy mit hogy érdemes benne sütni?

    Pl egy rakott cucc vagy lasagne jobb lesz-e gőzsütőben? (ezekt sütünk a leggyakrabban + sütiket)
    Köszönöm a véleményeket! :R

    Az elméleti részt elolvastam, gyakorlati tapasztalatra lennék kíváncsi.
    "A húsok belül omlósak, kívül aranybarna színűek és ropogósak lesznek, ha alacsony gőztartalmú (25% gőz) programon sütjük őket. A nagy nedvesség tartalmú ételek (felfújtak, rakott ételek) csodálatosan szaftosak maradnak, ha közepes páratartalmú (50% gőz) sütőtérben készülnek. A zöldségeket, halételeket, gabonaféléket (rizs, kuszkusz) érdemes magas páratartalmú (70-100%) sütőtérben párolni, így telt és gazdag lesz ízük, miközben megőrzik értékes tápanyagaikat - ezért egészségesek lesznek."

    VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

Új hozzászólás Aktív témák