Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy korszak vége
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AuraSync kibeszélő topic
- Digitális Állampolgárság Program
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
Na akkor ugyan ez media markt esetében.
Az említett hűtő úgy érkezett, hogy alul hátul mindkét oldala be volt horpadva, valószínű a targis nagyon megszoríthatta és ott már nincs a lemez mellett semmi ami tartana. Totál origi volt, már a gyárban összekúrhatták. Telefon a media marktnak, visszahívtak, okés cserélik háznál. Annyi, hogy kértek pár képet emailben és be kellett menni papírozni (visszacsinálni az egészet és újra kiadni a másikat) , de már előtte le volt beszélve a csere. Ez volt csütörtökön, akkor érkezett az első gép. Pénteken papíroztunk, következő hét kedden érkezett a másik origi gép, egyúttal vitték el az elsőt. Ez hibátlan. Hétvégén nincs kiszállítás, tehát a sérült gép érkezését követő harmadik munkanapon kaptam egy másik hűtőt és elvitték az elsőt. Mindezt természetesen ingyen és bérmentve. Na ez a két cég között a különbség. Mosógépemmel is hasonló volt az ügymenet.
A korábbi kérdésre, hogy máshol olcsóbb. Én ilyesmiket csak a mm-ban vásárolok, mert ha gond van, nem szarakodnak, hanem intézkednek. Ezen kívül utólag, fél éven belül is lehet plusz gart kötni.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
külsérelmi nyom volt a csomagoláson?
jegyzőkönyv van róla?
szervizlapon mi szerepel?nekem a vidéki márkaszerviz szerelőjének szakvéleményére (rossz hűtési teljesítmény) a hűtőt cserélték 15 napon belül
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz Peterhappy #34090 üzenetére
Sem a márkahűség, sem inverter nem világmegváltó dolog, ezért óva intelek attól, hogy kizárólag ez alapján válassz hűtőt.
Első körben a méret a lényeg, mert a hűtőnek tele kell lennie. Rakodási lehetőség a második legfontosabb dolog.
Meg lehet nézni, hogy No frost vagy sima smart frost legyen a hűtő - az előbbi sem világmegváltó létszükséglet.
Ekkora keret mellett ez most nem rossz ár >>
Na persze most itt nem is az a lényeg, hogy pont ezt válaszd, csak mondjuk minőségben és pakolhatóságban innen indulj vissza esetleg.
LG-t én személy szerint ebben az árban nem vennék, de ez inkább magán vélemény.....
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
dh66e
veterán
Srácok aki garanciális ügyintézéssel kapcsolatban jártasabb....
A sztori.Unokaöcskösnek rendeltünk Edigitalból mosogatógépet ami szállítási hibásan érkezett meg ezt a szerviz hivatalos szerelője állapította meg -leejtették valamire a gépet és beszakadt az alsó tartály amiből bekapcsolás után ömlött a víz.
Ediginek jelezve,cserpapírok elküldve ennek lassan egy hónapja,de 90 napos garanciális ügyintézésre hivatkoznak.
Kezdem elveszíteni a türelmemet...Mit ajánlotok mi a jogszabály ilyen esetben?[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
Annak mennyi darabja?
Finishről írták itt is hogy foltosítja az üveg edényeket. Nekem nincsenek üveg tárgyaim, maximum egy jénai tál lesz mosogatógépbe rakva.
▬▬▬
Főleg kerámia müzlistálak, tányérok, fém evőeszközök és Curver / Tupper műanyag dobozok, de azok elvileg mosogatógép-kompatibilisek.
Az ilyesmi műanyag nyelű késeket be lehet rakni? [link]▬▬▬
21-23 NK° vízzel használ valaki Beko mosogatógépet?[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Peterhappy
őstag
Sziasztok,
Korábbi hozzászólások alapján: LG hűtőszekrényt vásárolnánk, max. 200.000 HUF lenne a keret (azért nem baj, ha olcsóbb )
Az Euronicsban ma elég jó áron láttunk hűtőket (igaz állítólag csak mai napig tart az akciójuk), viszont korábban írtátok azt is, hogy bizonyos gyártók bizonyos termékeket kimondottan részükre gyártanak és ezek sokszor elmaradnak minőségben az egyébként azonosnak tetsző modellektől. (remélem jól emlékszem és nem írok nagy hülyeséget). Kérdésem az volna, az Euronics esetében ez az LG hűtőkre is vonatkozik?
Illetve milyen hűtőszekrényt javasolnátok az árkategóriában? Legalább 240-250l hűtő- és 70-80l fagyasztótérre volna szükségünk és előnyt élveznek az inverteres hűtőszekrények.
Tovább azt hallottam ma, hogy az Ariston a Whirlpool prémium kategóriája és javasolt termékcsalád, jók a hűtőik. Ezzel kapcsolatban van esetleg tapasztalatotok?
Előre is köszönöm a válaszokat,
Péter -
törölt tag
Nekem is tetszik ez a verzió, majd megszemlélem valahol élőben is. Jó, hogy a kompresszora nem a kínai Jianxopeira, amiről itt is írtak. Bár egy italtartó rácsot és egy 3. ajtópolcot még azért hiányolok belőle. Néztem, hogy több helyről is megvető olcsóbban, mint MM, és ingyenes kiszállítással. Meg az 5 évre szóló gari kiterjesztés is csak 7990 Ft. Vagy te akcióban, esetleg a pályázat keretében vetted?
A Samsung No Frost-os hűtőkről olvastam, hogy ilyen mindenféle elképesztő zajt adnak ki de sokkal hangosabban, a tiédnél. -
Chaser
legenda
igen, ezeknek az a lényege, h szabvány
mosogatógép pl annyiból áll, ráraksz egy előlapot, oldalfalai nincsenek, azt a mellette levő szekrények adják, ha jól rémlik mosógépnél is ugyanez van, 45-ös v 60-as előlap és annyi, direkt mosogatógéphez
sütő, mikronak csak egy doboz kell, előlapot maguk adják - azt nagyon nem értem, nyomorult beépíthető mikro mért megy arany árban, tán 70-80e alatt nincs is:d -
hűtők kialakításra lehetnének akár szabadon állók is, de fogantyúk nincsenek, azt a szekrény ajtaja oldja meg, szabadon álló viszont nem mehet bele kiosztás és külső dolgok miatt, de bármelyik beépíthető mehet bele, az is szabvány
ezeket én se tudtam még pár hete ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
pjen
félisten
válasz Sidorovich #34085 üzenetére
mosogató gépem volt Bosch ,jó volt.Ez a beépíthetőség teljesen csere szabatos?ha valami megdöglik a csere passzol a helyére?Akkor is ha nem ugyanolyan?
-
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
Konyhafelújítás van nálunk, és most tartunk ott, hogy a konyhaszekrényt megcsináltassuk, illetve háztartási gépeket vegyünk.
A Boschról mik a vélemények, tapasztalatok? Garanciális ügyintézésük milyen? Így elsőre Bosch gépeket néztem ki, sok tapasztalatom nincs vele (csak a munkahelyemen ilyenek a gépek), de leginkább ezek illettek kinézetben ahhoz a dizájnhoz amit megálmodtam a konyhába. Illetve jobban tetszene, ha egységes ilyen téren a konyha, nem minden gép más márkától van.
A kinézett gépek:
Bosch HMT 84 M 654 beépíthető mikrohullámú sütő
Bosch HBN239E4 beépíthető sütő
Bosch SMI46KS00E beépíthető mosogatógép
Bosch POH6B6B10 Gáz főzőlapElőre is köszönöm a tippeket, segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz AXisBOLD #34082 üzenetére
5 év garral kb leszűkítetted bekora, én is vadászgatok hűtőt, fő szempont minél halkab üzemmód, ezért inverterest akarok, de kb nagyítóval kell keresni őket
sandró60 nálam a kotkodácsolás nem számít normálisnak ( : azt hittem meg is fogja adni magát, de azóta is működik
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
sandró60
addikt
válasz Chaser #34078 üzenetére
5-évvel ezelőtt vettem alul fagyasztós Elektrolux hűtőt.Azóta is megbízhatóan működik
A használati utasítás mellé egy képekkel illusztrált A4-papír lapot.Elöszőr nem tudtuk mire vélni,hogy miért is kaptuk ezt.Bekapcsolás után derült ki,hogy mire gondoltak.Akkor hallottuk a különböző hangokat amik a képek szerint voltak.Azóta egy páran már ide is írtak ezzel kapcsolatban,Lehet,hogy ők már nem kaptak ilyen "képeslapot".A gyár szerint ez normális működése a hűtőnek.[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
hűtő vásárlás előtt állunk, ezért kellene egy kis útbaigazítás, melyik márka, mely típusok az ajánlottak?
Amit szeretnénk:
nem beépíthető
nofrost
kombinált alul fagyasztós
250l körüli nettó űrtartalom
halk
A+++ energiabesorolás
5 év garancia
nem cél 200k-t kiadni rá, de ha kell eddig tudok lemenniFenti tulajdonságok mellett mire érdemes/kell figyelni?
Samsung-ot, LG-t érdemes venni?
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
agabe
addikt
Letezik olyan moso-szarto gep amelyik hoszivattyus elven szarit azaz alacsonyabb hofokkal mint a kondenzaciosok ? Eleg sokat nezegettem az utobbi napokban, de csak kondenzaciosokat latok, es hoszivattyusat csak a kulonallo szaritokban talaltam eddig. Ja es gozfunkcio sem artana amivel (most azt gondolom) a vasalasnak csak a fertotlenito funkciojat lehetne kivaltani. Nem erdkelne mennyire marad gyurott legtobb ruha, de gyerekcuccoknal jol johet a plusz fertotlenites. Avagy ez is csak marketing ?
-
Chaser
legenda
nálad lehet alig hallani, nála meg lehet jobban
azt tudom, miénk nem csinálta, már pár éves volt, nagyon be volt fagyva a fagyasztó rész, rendesen küzdeni kellett vele, és onnantól jött ez a hang, nem "gyári tartozék" volt
a 10+ éves indesitünk se csinálja, volt valami jobb hűtő a lakásban amit vettem, de már ezer éves, az se csinálta - viszont vákumolt a fagyasztó része, az nagyon tetszett -, először azt hittem beszorult az ajtó ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
"Egyetlen nagy bajom van vele: amikor bekapcsol, őrületesen zavaró, szörtyögő, szürcsölő, vernyogó, nyikorgó, szuszogó, berregő hangja van, ami számomra hihetetlenül idegesítő. Sokat olvastam utána, és rengetegen írtak hasonlókat electrolux és egyébként egyéb hűtőkről is, szóval ez valami fura trend lehet mostanában. "
egy másik reviewez érdekes, mi hűtőnk is csinálta egy idő után, nem elektrolux volt, talán whirlpool v samsung
egy leolvasztás után kezdődött a jelenség, mintha csirkék kotkodácsoltak volna benne indításkor ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
titán
Gondoltam írok pár sort a hűtőről, segíthet másoknak a választásban.
Tehát a típusa: Electrolux EJ2302AOX2
Inox változat , a media marktban 7 ezer forinttal került többe, mint a fehér verzió. Nekem nagyon tetszik, dísze a konyhának, mivel a szépség viszonylagos, műszakilag pedig elviekben megegyezik a fehér változattal, mindenki maga válassza ki a neki szimpatikus verziót. Stabil, megfelelően összerakott készülék. Belül erős üvegpolcokkal, igényeknek megfelelően berendezhető, az ajtó rakodók is erősek, stabilak, természetesen azok is átrendezhetőek. Nagyon jól és csendesen hűt, 1-es fokozaton a hűtőtérben 5-6 fokot, a fagyasztóban -24 fokot tart. A hűtőről magáról nem töltöttem fel képet, található a neten belőle elég, talán annyi, hogy a szabályzó/led kapcsoló egység nem olyan, mint az elux honlapján található képeken, hanem így néz ki: [kép]
Olasz, ACC HKK70AA kompresszorral szerelt. [kép] Finoman, halkan teszi a dolgát. Töltöttem fel két videót a hangjáról: [link] [link]. Baromi csendes, fülelni kell mikor működik, hogy halld a hangját. Mivel egyszerű felépítés, nincs se digitális vezérlés se más modern kütyü benne és egy jónak mondott kompresszorral szerelt készülékről van szó, azt gondolom sokáig megbízható társ lesz a mindennapokban. A garanciáját fél éven belül ki lehet terjeszteni a media marktban, 10 ezer forintba kerül a +4 év.
Remélem hasznos volt ez a kis iromány a hűtőt nézegető fórumozóknak.
-
törölt tag
válasz gabor9991 #34052 üzenetére
Eléggé sajnálatos, hogy így jártál. Én 2 esetet tudok, ahol már másnap kijött a WP szervizes egy másik városba, ahol akkor nem volt WP szerviz. Egyik alkalommal a helyszínen megoldották a problémát, a másiknál egy gyártási hibás hagyományos hűtő volt az alany, az olvadékvíz nem folyt le a mélyhűtőnél, valami műanyag öntési hiba miatt, amit azonnal elvittek, és volt munkalap meg cserére jogosító igazolást is adtak. De minden szerviz másként működik. Egyébként én is a német vonal híve vagyok, mint Bosch vagy az Elux csoport gépei, utóbbinak van a legkiterjedtebb szervizhálózata, és jók a tapasztalatok velük. Ha nálam hűtőcsere lesz, akkor nem tudom milyen lenne, mert egy ideje alulfagyasztós No frostot terveztem, de ma már az se biztos, hogy alulfagyasztós szeretnék. Nálam WP és Indesit szóba se jön hűtőből, viszont tűzhelyből most az Elux a szimpatikus.
-
gabor9991
őstag
-
Zola007
veterán
válasz blattida #34071 üzenetére
akkor megrendelem, reméljük a legjobbakat.
múltkor szárítógép extra garanciája kapcsán érdeklődtem az edigitalnal és MM-nél is, de nem tudták megmondani hogy ami náluk raktáron van, arra érvényes-e az 5 év
Írjak emailt, megnézik a raktárok kollégák cikkszám alapján. Múlt héten végül sikerült is kapnom tőlük egy emailt némi késedelemmel.
Az a némi késedelem azt jelenti, hogy már 2 hónapja be van kötve a gép tesóméknál, ami felől vásárlás előtt érdeklődtem
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
(#34070) gabor9991: mikor vettétek?
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Tablettát mit érdemes venni?
Ez jó árnak számít? [link]
tesómék Somatot használnak, de többnyire azért, mert vett nagyon akciósan vagy 200db-ot
mást még nem próbált[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz blattida #34066 üzenetére
Abban a listában nincs benne, amire 5 évet adnak: [link]
-
Zola007
veterán
-
Zola007
veterán
Kérnék ajánlást mosogatógépre az alábbi szempontok alapján.
55 cm-nél keskenyebb
szabadonálló
90e alatt
legalább 10 teríték[ Szerkesztve ]
-
BB9000
senior tag
válasz tibbike01 #34054 üzenetére
A vasalónál a talp a lényeg.
Tapasztalat: A reptéren történt sok éve. Mindig frissen vasalt cuccban kellett lenni. Több száz ember vasalta ott naponta a ruháit. (nem egyszerre ) A vasalók cserélődtek, mert a strapát nem sokáig bírták. Mindig egy olcsó, épp kapható típus került beszerzésre egyegy elromlott helyett. Ott ki lehetett tapasztalni, hogy melyik vasaló hogy vasal. A többi közül magasan kitűnt a Tefal-nak a kerámiatalpas vasalója. Itthonra is ilyet vettem. Szerintem ez a jó: Tefal Supergliss. -
veze
őstag
válasz gabor9991 #34056 üzenetére
Fözölapról nem tudok nyilatkozni de a sütő alapjaiban ugyanaz mint amit én linkeltem , a panel más, tekerős gombok is vannak, ami nem hátrány feltétlen, még kevesebb a hibalehetőség mint a full digitálisnál.van mély tepsi, teleszkópos sütősín lágyan csukódó ajtó. Az ajtó is tök ugyanaz sztem, tehát sütés közben hideg marad. Nálunk a pirolitikus mód miatt lett full digitális, ha lett volna tekerősben is ilyen Beko 5 év garival, nem ragaszkodtam volna a digitálishoz.. Ja és a garancia megőrzéséhez a sütönél nem ragaszkodtak a szakszerviz által történő üzembehelyezéshez, erről megkérdeztem az Orcy szervizt, mert ők intézik a garanciális javítást ha szükségessé válna esetleg ilyen. A gáz főzőlapnál valószínűleg kell a pecsétes üzembe helyezés..
[ Szerkesztve ]
-
skoos
őstag
Haladok
Szerintetek
Bosch WAN24290BY vagy
AEG L6FBI48S ? Kb egy ár.[ Szerkesztve ]
-
gabor9991
őstag
Árban olyan 120-ig bele kellene férjen a főzőlappal együtt a csereutalványra nem szeretnék sokat pluszban fizetni, ezeket néztem:
Mindkettő 5 év garancia természetesen.
Jók lehetnek?
Néztem az Electrolux/Zanussi csak 1 évet vállal.
Whirlpool 4-et de 2 hónap alatt nem sikerült kijavítani/kicserélni a meglévőt... -
tibbike01
őstag
Sziasztok,
6-7ezer forint környékén milyen vasalót ajánlott venni? Van valami best buy? Teljesen vakon vagyok a témában.
-
veze
őstag
válasz gabor9991 #34052 üzenetére
nekünk ilyen Beko sütő van 2017 szeptember vége óta
[link]
5 garancia van rá. van boost mód, pirolitikus ttisztítási mód. Sokat használjuk sütésre, de eddig nincs rá panasz
max hőfok 280 Celsius állítható be rajta, eközben az üvegajtó kivül nem több kb 35 foknál, szóval hideg marad, nem éget. Én nem bántam meg eddig a vételt[ Szerkesztve ]
-
gabor9991
őstag
válasz #94529552 #33849 üzenetére
Elnézést, hogy beleszólok, csak leírnám a saját tapasztalatom:
Edigitalban vásaroltam egy whirlpool kombi tűzhelyet fél éve épp amiatt, hogy ne valami gagyi legyen...
Karácsonykor amikor a sütő része komolyabban volt használva feltűnt, hogy a tűzhely néhány helyen rendkívüli mértékben átforrósodik, a kezelő gomboknál gyakorlatilag megégeti az embert amikor hozzáér illetve a kijelzőnél égett műanyag szaga van.
Ezzel a hibával felkerestem a hivatalos whirlpool központi ügyfélszolgálatát, hogy árulják el, ez üzemszerű hogy ilyen vagy ez egy hiba amit csak ekkor fedeztünk fel?
Azt válaszolták, hogy hiba, ilyen mértékű átmelegedés nem megengedett, készítenek egy munkalapot ha megadom a készülék adatait.
Megadtam minden adatot és vártam...,vártam...,és vártam...majd telefonáltam, hogy mi a helyzet mert az eltelt kb. két hét alatt senki nem keresett eddig a javítással kapcsolatban, azt mondták minden rendben van, majd hív a szerviz.Hívott is a márkaszerviz másnap egy szerdai napon, hogy pénteken jönnének megnézni a tűzhelyet, mert vidékre csak péntekenként járnak.
Jött is a szervizes srác, megnézte a tűzhelyet, lefotózta, közben észrevettük, hogy a tűzhely belső szigetelése ami valami üveggyapot szerű valami a sütőajtó nyitogatásakor a tömítő gumi alól hullik bele a sütőtérbe, ezt is lefotózta, azt mondta ennyit tud tenni, továbbítják a képeket a whirlpool központi szervizébe majd ott eldöntik mi legyen vele.
Mint írtam, hivatalos márkaszerviztől jött a srác, aki semmilyen munkalapot vagy jegyzőkönyvet nem készített , csinált pár képet az ájfónjával és elment.Néhány nap múlva írtam a márkaszerviznek, hogy mi lesz a tűzhellyel javítják vagy nem?Jött a válasz, hogy a whirlpool válaszára várnak.
A hibabejelentést követő 26. napon felhívtam a whirlpool ügyfélszolgálatot,és megkértem, hogy nézzék már meg hol áll a javítási folyamat, gyorsan kaptam is egy választ, hogy a munkalap elkészítésén kívül semmi nincs a rendszerben...még alkatrész rendelés sem látható...semmi!Ekkor elmondtam, hogy lassan 30 napja bejelentettem ezt a meghibásodást, de azon kívül, hogy egy fehér furgonos ember (akiről azt sem tudom, hogy kicsoda, hiszen semmilyen papírt nem adott amikor nálam járt) a telefonjával csinált pár képet a tűzhelyről, semmi nem történt, így a 31. napon már nem javítást, hanem a készülék cseréjét fogom kérni.
Ez valamilyen szinten hatással is lehetett a folyamatra, mert február 7-én kaptam egy emailt, hogy nem javítható, kapok csereutalványt.
Újra felhívtam a márkaszervizt, megköszöntem nekik, hogy nem erőltették a javítást és megbeszéltük nekem semmi tennivalóm nincsen a csereutalványt ők fogják hozni amikor a tűzhelyet elszállítják.
9 nap múlva 16-án mivel még senki nem keresett, megint emailt írtam, hogy megkérdezzrem, mi a helyzet a csereutalvánnyal?
Válasz szó szerint:Tisztelt Gábor Nem közölte velünk a whirlpool, hogy mikorra állítják ki a csereutalványt.Amint megküldik nekünk e-mailben, mi kinyomtatjuk és elvisszük Önnek
Ennyi a történet, két hónap alatt lehet a beko is tudott volna ilyen szervizszolgáltatást nyújtani.
Samsung mosógépem is javítás alatt van, Auchan kiterjesztett garancia keretében cserélnek benne valamit amitől nem fog SUD hibakódot generálni, de a samsung márkaszervize is hasonló...két hete kijött a szerelő, megnézte a mosógépet, at mondta megrendeli a szükséges alkatrészt, kb. 1 hét múlva jönni fog és megjavítja.Na ennek 2 hete de még nem jött.
Ha már leírtam a történetem, Beko gáz főzőlappal és beépített sütővel kapcsolatban vannak tapasztalatok?
Whirlpool helyett lehet beko lenne...5 év garancia elég jó, az ügyintézés meg a fentebb leírtnál rosszabb úgyse lehet[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
üdv
légkeveréses kombinált villantytűzhelyet keresnék ( fent gázrózsás, a kinyitható sütőtér pedig villany legyen..
de kicsit elvesztem a dolgokbanarukereson pl szürtem és van sok variáció, nem tudom melyik amit tényleg hasznos,egy normális megbízható kell de nem akarok sokat rákölteni, mi az ami érdemes-ajánlott? ?
zanussi ,elextrolux sütőkból jó? vagy felejtős nagyon?esetleg elég egy gorenje is?
nameg mi kell?
huh sok a variáció...Felső sütés
Alsó sütés
Alsó-felső sütés
Felső sütés és légkeverés
Alsó sütés és légkeverés
Alsó-felső sütés és légkeverés
Grill
Grill és légkeverés
Felolvasztás
Melegen tartás
Forró levegő -
bazsimano
őstag
sziasztok4
elektromos fozolap bekotesre kell villanyszerlo budapesten tud ajanlani valaki? ha nem villanyszerelo koti akkor ugrik a gari? vagy hogy van?
udv
b -
titán
válasz andrasferenc #34035 üzenetére
Nem sok köze van a dobméretnek ehhez, ugyan is eltérőek a ruhák súlyai, attól függ milyen az anyaga. Két nagyobb nylon függönnyel tele a dob, holott a súlya lesz vagy 1kg. Ellenben egy szabadidő felső elfoglalja a dob negyedét és lehet 2kg a súlya. Itt inkább a gép fizikai terhelhetőségéről van szó.
[ Szerkesztve ]
-
BB9360
aktív tag
A mosógép töltet kapacitásához: 8 kg-s Siemens, beletettem 3 db paplan huzatot és 3 db párna huzatot. Nagyjából tele is lett. Elvileg 63 literes a dob, szóval nem a kicsik közül való. Ha lett volna negyedik garnitúra, azt is begyömöszöltem volna, de ahhoz már nagyon kellett volna erőlködni. Tehát a 8 kg-os gépbe 3,2 kg pamut anyag ment bele... Ha a negyediket is betettem volna, akkor ~4 kg, azaz a fele! Ennyit a kilókról!
-
törölt tag
Szerintem nem érdemes méricskélni a ruhát, hogy mennyi fér bele. Meg nem is egyforma az átlag súlya a ruháknak. Van gyapjú, pamut, ilyen-olyan kevert, stb., mind más.
Például ha kapszulával mos valaki, akkor is egy db kell bele, ha csak 4 vagy ha 6 kg van a gépben. -
Chaser
legenda
közvetlen ráöntheted a ruhákra is a mosó szert/gélt, az a része megoldva
egyébként passzolom, pár éve vettem egy whirlpool felültöltőset, - kopp-kopp, gond nélkül megy -, lehet bele pakolni rendesen, talán 6kg a gyári spec, de nem mértemJanusz001 opssz azt benéztem :d épp meló közben voltam, máson agyaltam
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Teaway
veterán
Beleraksz 5 kg ruhát, és az annak megfelelő mennyiségű mosóport. Az nem jó?
Nincs itthon csokid??
-
blattida
nagyúr
Az új felültöltőseknek maximum a 30% bír papíron 7 kg vagy annál nagyobb kapacitással, jellemzően 6kg kapacitásúak, bár, az igaz, hogy a dobjuk nem nagyobb az 5kg-os gépekénél és ez a tendencia az elöltöltősekre is igaz.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
ribarszki
őstag
A szó amit keresel, a marketing
-
andrasferenc
tag
Az új felültöltős mosógépek már nem 4,5 kg-os ruhatöltettel mosnak, hanem 7 kg-os töltettel.
Azonban a dob űrtartalma szinte ugyan akkora. Vagyis a dobba 7 kg ruha nem igen fér be. Vagyis nem lehet kihasználni a nagyobb töltett lehetőségét?
A mosószertartóba (por/folyékony) a mosószerek adagolási útmutatójában szereplő mennyiséget, amit egy 7 kg-os ruhatöltetű mosógépnél adnak meg, nem lehet beletenni, mert a mosószertartó rekesz befogadó képessége inkább a 4,5 kg-os ruhákhoz van mérve. -
blattida
nagyúr
válasz ribarszki #34033 üzenetére
Az inverteres miele-k fiatalabbak, így drágábbak is, én nem ragaszkodnák ilyen miele-hez, mert kefésen is csöndesek, viszont, az inverteresek egy kicsit kevésbé megbízhatóak (nem az inverter miatt) és drágábbak.
Ellenben, ha 7kg+-os kell, akkor már csak inverteresek vannak az otthoni kategóriában.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
ribarszki
őstag
válasz Csabroncka #34032 üzenetére
Az a terv, csak kicsit később. Most meg átfestettem, használom amíg megy. Amúgy jól mos, de amint valami megadja magát, megy a levesbe. Most a festéssel kapott 1/2-1 év haladékot, utána meglátjuk. Már kinéztem egy inverteres Mielet használtan, csak kicsit húzós így is az ára..
-
blattida
nagyúr
válasz ribarszki #34025 üzenetére
Ezt hagyd a fenébe. Vagy így hagyod vagy cseréled, például a Pumma által javasolt bontott megoldással.
pjen
Ha mindig száraz volt, akkor nem rozsdásodott volna.
Családban van egy 17 éves indesit, az rendszeresen szárazra lett törölve, viszont az ajtó belső-alsó éléhez nem lehet rendesen hozzáférni, ergo, ott nem lesz teljesen száraz, na, ott rozsdásodik, máshol viszont nem...[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Janusz001
őstag
válasz ribarszki #34000 üzenetére
Ha le lehet szedni és a gépnek más baja nincs, akkor én elvinném homokszóratni, majd porfestékel újrafestetni, szerintem 8k körül megállna. Gyárilag is porszórva van, csak gány módon, ezért tudott ennyire alárohadni. Esetleg ha kényes hely, akkor szintén porfestékből van cink alapozó festék a fedő festék alá, de ez már tényleg maximalizmus.
-
blattida
nagyúr
Ha rajta marad a nedves rongy/szövet, az más (akkor persze, hogy korrodál az az ótvar szar felület), meg az energomat (meg minden régi gép) is, azon volt még rendes felületkezelés és festés...
Plusz, használaton kívül nem szabad őket csukott fedéllel tartani, a felültöltősök a kialakításuk miatt amúgy is hajlamosabbak a korrózióra.
[ Szerkesztve ]
-
-
ribarszki
őstag
válasz #94529552 #34015 üzenetére
Ja nagyon odavan. Lehet ha lecsiszolom átlyukad, mert nincs is alatta fém.
De, mit csinálhatott másképpen az aki árulja a hibás gépet mint én? Törülközőt tehetett az ajtó aljához amikor felnyitotta? Neki miért nem rohad? Tegnap levittem a páramérőt. Konstans 51% a páratartalom a mosókonyhában. Nem tudok elképzelni mást. Vagy más volt a gyári felületkezelés? Fura.[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz Csabroncka #34012 üzenetére
36,az Orczy szerint.
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
a segítségeteket szeretném kérni.
Alábbi készülékek az ajánlott szegmensbe esnek?
(Elecrolux, 45 cm szeles, nem beépíthető, digitális kijelzővel)Electrolux ESF4513LOW
Electrolux ESF4520LOW
Electrolux ESF4660ROW
Vagy ezeknél jobb, megbízhatóbb?
köszi!
Aurea mediocritas
-
nagyúr
válasz ribarszki #34000 üzenetére
Vedd le azokat az elemeket amik takarják a teljes rozsdás részt (műanyagburkolat, ha megtudod oldani az ajtót is, a pántban vannak műanyag pöckök amiket oldalra kell kihuzni).
Finom 120-as csiszolópapírral csiszold le a rozsda nagyját és a még lekívánkozó festéket.
Ezután kend be rozsdamaróval (RO-55).
Kb. fél óra elteltével kisméretű ecsettel kend le a foltokat alapozóval. Ha megszáradt, fehér festékspray-vel fújd át."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
dh66e
veterán
válasz Remekelek28 #33996 üzenetére
Amennyiben új konyha lesz (ezt nem figyeltem hogy írtad) akkor ne a 40k lebegjen a szemed előtt azt arra írtam ha meglévő bútorhoz kellene csináltatni,mert az asztalos úgy is komplett ajánlatod ad neked az új konyhára.Neked csak a gépek beépítési paramétereit kell neki megadnod.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik