Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoltip
őstag
válasz Nagya21 #81698 üzenetére
Igen, ezt szóvá is tettem nekik, de az volt a válasz, hogy "mert outlet termék".
Végül az AEG lesz.Beszéltem az ügyfélszolgáltattal, de nem tudtak segíteni sokat... hebegés, habogás...
1.) Tud olyat, hogy "eindítom a mosást, és a szárítást is lefuttatja, mire hazaérek, akár 6 kg-mal"?
2.) Ilyen esetben a 6 kg a száraz, vagy a nedves töltet tömege kell kalkulálva legyen? -
Elemental
addikt
-
kano
nagyúr
válasz Gömbike #81690 üzenetére
Köszi! Pont Bici fórumtárs írta, hogy van egy Zelmer-je.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Acheron
őstag
válasz Gabesz87 #81694 üzenetére
A Bosch nál általában a "marketing" nevén hívják ezeket:
PerfectDry - Ez a Zeolith -es gépek szárítási technikájára utal.
EfficientDry - Ez az automatikus ajtónyitás funkciót jelöli.Egyébként igen, elsősorban az ajtónyitás miatt választottam az adott típust a kettő közül - a tökéletes szárításban nem hiszek (a peremes edényeken így is - úgy is meg fog állni a víz, úgyhogy törlőrongy mindig kell legyen kéznél), de a kinyíló ajtó miatt hamarabb is hűlnek az edények, és ez sokszor jön jól, a mostanin nem egyszer én nyitottam ki, hogy gyorsabb legyen a hűtési folyamat.
-
Gabesz87
veterán
válasz Acheron #81692 üzenetére
Igen, az Electrolux gépünkben, amit említettem, nekünk is volt ajtónyitás, és szerintem az tök jó. Csak nem nagyon tüntetik fel külön ezt a funkciót. Honlapon szerepel, hogy
Szárítási mód: Heat exchanger + drying assist (de most honnan tudja az ember, hogy ez mit jelent). De pl. a SMS6TCI00E esetén meg ezt látom: Heat exchanger + drying assist, Zeolith -
zsoltip
őstag
Electrolux EW9W161BC : 380e, 2 év gari, Outlet
AEG LWR98165XE : 400e, 3 év gariMelyik lehet jobb vétel a 2 közül, ha nem nézzük a garit?
Mindkettő tud olyat, hogy "eindítom a mosást, és a szárítást is lefuttatja, mire hazaérek"? -
Acheron
őstag
válasz Gabesz87 #81686 üzenetére
Én most futottam hasonló köröket. Mivel a korábbi Bosch gép 13 évet kiszolgált különösebb gond nélkül, maradtunk ennél a gyártónál. Fogyasztás (víz, energia) és zaj alapján én kettőre szűkítettem a kört: SMS6EDI00E és SMS6ZDI11E. Előbbi ajtónyitással segíti a száradást, utóbbi Zeolith technológiával. (Jómagam végül az előbbi mellett döntöttem)
-
senior tag
Sziasztok,
Van egy Samsung alulfagyasztós hűtőnk, ami már egy ideje túlhűti a belső teret, de most már tarthatatlanná vált az állapot. Gyakorlatilag megfagynak benne a zöldségek, jeges a hátoldala is. Természetesen minimumra van tekerve, de így is többnyire 0 fok és az alatti hőmérsékletet tudok mérni benne.Mivel a gép már nem mai darab, érdemes lehet erre még szakembernek ránézni? 4 éve volt kint valami szaki, de sajnos még nem laktam itt, így fogalmam sincs, hogy akkor milyen hibát próbált meg orvoslni, de 20.000 magyar pénzt kért érte.
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
kano
nagyúr
Sziasztok!
Tervezek venni egy Zelmer ZVC3502N porszívót.
Milyen porzsákot javaslatok hozzá? Honnan lehetne beszerezni hozzá jó minőségű porzsákot?
Köszönöm!„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Mosogatógép vásárlásban kérnék tanácsot. Apám venne karira anyámnak egy szabadonálló 60cm-es gépet. Ami számára fontos, az leginkább a fogyasztás. Energia és víz is. Nem azt mondom, hogy az ár nem számít, de a jó, megbízható termékért képes kiadni több pénzt akár. Ahogy rászűrtem A-D energiasiztályú gépekre, gyakorlatialg csak Bosch-t látok. Ami persze nem gond, mert a Bosch-t és az Electrolux-ot preferálom (előbbit másik pozitív véleménye, utóbbit saját tapasztalat alapján). De kíváncsi volnék, ti mit javasoltok, mi az ami tényleg megbízható? Ezeket néztem egyelőre:
SMS6ECI93E
SMS6EDI06E
SMS6EDI63E
SMS8YCI03E
SMS6TCI00E
SMS6ZCI48E[ Szerkesztve ]
-
(ex)Cat
senior tag
Aki esetleg használ rizsfőzőt.
Itthon jellemzően alaplevet használunk a rizs készítéséhez. Ez gondolom egy ilyen készüléknél nem működő dolog, mert ha jól értem, akkor a nedvességet, párologtatná, az amúgy benne levő fűszer, ilyesmi, az leégne az aljára. -
.LnB
titán
Még egy kérdés mosogatógép ügyben. (A tablettákat megoldottam. Kell majd nekünk só.)
Szóval a mostani kérdésem, hogy a víz csatlakozást csak így szabad/érdemes, függőlegesen beszerelni? [link] Mert láttam olyat, hogy ez felülről van csatlakoztatva. Nálunk lehet, hogy oldalról lenne, egy T elosztóval. De lehet, hogy így is meg tudom oldani függőlegesen.[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Gömbike
senior tag
válasz atish15 #81679 üzenetére
A MM-ben ugyanúgy tudod itthon is érvényesíteni a garit, csak 1 évet adnak ebben a formában rá. Azt az itthoni MM-ben tudod érvényesíteni.
Az osztrák MM oldalon face to face beszéltem egy munkatársukkal, hogy esetleg kiszállításra van e lehetőség, illetve a garit is meg tudtam, hogy így működik.
A többi forgalmazó is gondolatom szerint ezen a (talán náluk élő) jogszabály alapján adja a garit, de ez szigorúan az elméletem, mert nem kérdeztem rá.
[ Szerkesztve ]
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
balojazz
aktív tag
válasz gergo5991 #81677 üzenetére
LG 9 kg-os. Ha szigorúan a kettő között kellene választani, a 137 euróval olcsóbb, nagyobb kapacitást választanám, mert a ritkább járatással valószínűleg tovább is bírja. És attól tartok, hogy az AEG-nél a márkát és az A+++ osztályt fizettetik meg (holott a kisebb töltetsúly miatt a fogyasztási előnye elhanyagolható). És akkor még körbe is néznék a 9 kg-osok között, ha már ott vagyok.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
benito86
csendes tag
sziasztok,
Mi a véleményetek az Electrolux Ultimate 700 sorozatról? Ez a modell: EP71UB14DB most elég jó áron van promoban 80k. Valakinek tapasztalat? -
atish15
aktív tag
Vásárolt valaki esetleg dyson v15 vagy bármilyen porszívót ausztriában? A gari ilyenkor hogy működik?
-
gergo5991
őstag
AEG vagy LG a jobb? AEG-be van külön ilyen kosár betevő amire cipőt lehet tenni, LG nél nincs..
LG-nél cserébe van automatikus kondenzátor tisztítás, LG olcsóbb amúgy
sajnos magyarországon ezeket a termékeket nem találtam meg nem tudom linkelni..
ez az LG
[link]LG magyar link mégis csak találtam 1 helyen[link] SK LINK ez meg az AEG lenne, google chromeban translateval értelmezhető
mit mondtok?
LG 521 euró lenne nekem, az AEG 658 euró + [link] ilyen kosarat lehet bele állítani[ Szerkesztve ]
-
gergo5991
őstag
sziasztok, ruhaszárító gépet tudnátok ajánlani? mivel a fürdőben nincs hely, ezért nem lehetne rácsatlakoztatni a mosógép viz leengedőjére, szóval olyan kéne amiben van tartály.
Nem tudom milyen funkciók vannak mit kell nézni, a lényeg hogy ruhát és cipőt is lehessen benne szárítani, limit 5-600 euró -
atish15
aktív tag
Lépcső miatt macerás a vezetékes. Most is van kiegészítésnek egy philips vezetékes.
-
Sinesol
veterán
válasz atish15 #81670 üzenetére
Ha egesz házat kell porszivozni, akkor mindenkepp a nagyobb tartály mellett döntenék. Tartossággal nincs gond Dysonoknál, az akksi is sokaig birja elettartamban. Mondjuk nem tudom az egész házat nezve mennyire sok por, ször, kosz termelödik, mennyire nagy a napi terület, de lehet egy vezetékes Miele-vel jobban járnátok.
[ Szerkesztve ]
-
atish15
aktív tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni porszívó választásban. Van egy vezetéknélküli electrolux pq91 p50mb (nem ajánlom) porszívónk ami kb 2 éves de egyszerűen használhatatlan. Megérett a cserére.
Dysonokat nézegettem a v11-v12 típusok még árban az emészthető kategóriában vannak. Mennyire tartósak ezek a porszívók?
90 nm lakás két szintes, szőnyeg és szalagparketta, túlnyomó részt inkább parketta, kutya van és kisgyerek ezért napi használat az fix. Melyiket érdemes választani? A v11 láttam, hogy erősebb és nagyobb a tartálya viszont kevesebb hozzá a kiegészítő amiről jelenleg nem tudom eldönteni mennyire hasznos.köszönöm előre is.
-
Chalez
őstag
Sziasztok!
Költözés előtt állunk, és egy Electrolux Perfectcare 800 szárítógép alá szeretnénk egy új mosógépet betenni, egy összeépítő kerettel.
A szárítógép méretei:
Magasság (mm)850 Mélység (mm)638 Szélesség (mm)596
Kérdésem, hogy feltétlenül Electrolux mosógépet kell vennünk hasonló mélység mérettel, vagy választhatunk e más márkát, valamint mennyire gáz, ha pár 1-2-3 cm eltérés van a mosógép és a szárítógép között.
Esetleg valami f@sza összeépítő keretet tudnátok javasolni? -
titán
Philips szónikus készülék ügyben szeretnék kérdezni.
Jelenleg egy HX6888/90 -at használok, szerintem kezdi megadni magát. Működik, csak nem rezeg olyan erővel és ha picit rányomom, még annyira sem. Nézegettem a jelenlegi kínálatot és gondoltam a protectiveclean sorozatból vásárolok ismét. A jelenlegi készülékem két üzemmódot is tud, viszont én ebből csak a tisztítófunkciót szoktam használni. Próbáltátok már a gyakorlatban, hogy a protective clean 4300 és 4500 sorozat tisztítófunkciója között van-e különbség? A gyári adatok szerint ugyanazt a rezgésszámot tudja, de engem az érdekelne, hogy a mindennapi használat során van-e különbség köztük. Mivel a fehérítő funkcióját nem használom a 4500-nak, gondoltam elég lenne a 4300 is, körülbelül 10 ezer forint az árkülönbség. Persze csak akkor foglalkozom vele, ha tisztításban ugyanazt nyújtja, mert a jelenlegi készülékemmel egébként nagyon elégedett voltam.
Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
Napfénysüti
nagyúr
Aki esetleg Ikea Vindas hűtőn gondolkodna annak két infó: nem no frostos és a Midea gyártja. Ehhez mérten szerintem sok a 220k érte.
Nálam így ki is esett Liebherr lesz a befutó. Már csak ki kell találni honnan.
Azt meg lehet tudni mely boltok adnak tuti gyári garanciát?[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
BBéci
legenda
válasz Elemental #81659 üzenetére
A Boschomon nagyon tetszik, hogy alaphelyzetben nem láthatóak a kezelőgombok, a bekapcsolót is szinte keresni kell. Működés közben kb. 40 cm széles vagy hosszú a fokozatok sora, könnyű megtalálni és megérinteni, amit éppen akarok. A fényképeden látható legfeljebb10 centis, ez az ára annakhogy mind a 4 egyszerre ott lehessen. Úgy gondolom, és ebben feleségemmel maximálisan egyetértünk, hogy a lehető legjobb választás volt ez a főzőlap.
Van negatívum is, ellentétben a gyártó leírásával, az oldalsó fémkeret nem acél, hanem alumínium. Már van az élén egy pici, fél milliméteres benyomódás, inkább karc.
Nem emlékszem arra, hogy említettem-e az edénytesztelő funkciót. Bitangul hasznos!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
balojazz
aktív tag
válasz Elemental #81655 üzenetére
Ma bolognait csináltam: szósz és tészta. 4-5 alkalommal váltottam a zónák közt fokizatot állítani. Ez pontosan 4-5 plusz érintés volt. Akkor lenne igazad a kényelem szempontjából, ha ez a 4-5 mínusz érintés egyetlen fillér felárat sem jelentett volna. De gyanítom, ez olyan "extra", ami pár tízezerbe kerül. Nem hinnem, hogy ugyanezt a Boscht megkapnám 150-ért, ha nem akarnék 5 plusz ujjbegy-pöttyintést. A valódi extrákat viszont én is értékelem: pl hogy ne kelljen vezetés közben a motort kiszolgálnom, szívesen áldozok a Toyota fokozatmemtes automata váltójára akár százezreket, hogy ne kelljen 20-30 alkalommal fölöslegesen váltogatnom egy 2 km-es úton; vagy szívesen veszek energiatakarékos házat, hogy évi 50-60 ezer legyen csak az éves fűtésszámla; vagy drága mosogatógépet, hogy tényleg csendes legyen stb. De 5 plusz érintést semmire nem becsülök. Míg ezt megírtam, párszáz érintést tettem csupán szórakozásból, kb 50-szeresét annak, ami neked kényelmes, és kb 3 évnyi "fölösleges" főzőlapérintéssel felérőt. Nem érzem a jelentőségét.
-
arcsin
senior tag
válasz Elemental #81657 üzenetére
Nekem pld a senseBoil volt olyan hozzáadott funkció ami miatt az E.luxot választottam. Amúgy meg nem igazán megy alá kosz, mivel gondolom másik lapoknál is van egy szigetelő, szivacsréteg alul a szélén körbe. Kb mintha Eprofilú ajtószigetelés lenne. Szerintem ez nagyrészben megakadályozza azt hogy beessen alá kosz, morzsa, stb.
-
Elemental
addikt
Itt jön a képbe az egyéni preferencia. Mindenki megtalálja a magának valót.
Milyen funkciók vannak a boschban pluszban?
Amúgy az ilyen közös kezelős gép is mindig mutatja, hogy épp melyik zóna hányas fokozaton áll, vagy mindig csak azt az egy zónát mutatja, amelyik épp ki van választva?[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Elemental #81655 üzenetére
Nekem pár nap volt, feleségemnek pár hét, mire megszokta, hogy előbb a zónát kell kiválasztani, utána lehet variálgatni. Cserébe sokkal több funkció elérésére van lehetőség. Semmi pénzért nem váltanék vissza a négyesre. Pláne olyanra, amin folyamatosan virít az a rengeteg szám.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
.LnB
titán
A szolgáltató oldalán találtam egy excel táblázatot. Az alapján (ha jó értéket nézek akkor,) 254 CaO mg/l az összes keménység. Ez az érték kell nekem? És ha igen, ezek fényében mit kell majd vennünk?
szerk.: Ha jól olvastam utána, akkor ez 25,4 nk°-nak felel meg, szóval kemény.
Vízkeménység mértékegysége:
A víz változó és állandó keménységének összege adja meg az összes keménység mérőszámát mg/l mértékegységben kalcium-oxid (CaO) egyenértékre vonatkoztatva. Magyarországon a német keménységi fok van használatban, ahol 1° (°dH vagy nk°) 10 mg/L CaO-nak felel meg. Ez alapján beszélhetünk a német keménységi fok szerint:Nagyon lágy (? 4 nk°)
lágy (4-8 nk°)
közepesen kemény (8-18 nk°)
Kemény (18-30 nk°)
Nagyon kemény (? 30 nk°)[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
balojazz
aktív tag
válasz st6969 #81647 üzenetére
Tavaly vettem a Bosch PVS645FB5E lapot, akkor 150-ért, igen jó cucc. A fém keret védi a fentebb olvasható széli törésektől is. Aki azt mondja, hogy nem jó, mert a keret alá megy a mocsok, az hazudik. Ha meg megy is alá (nem tudok róla), akkor azonmód el is tömíti, mert az alatta lévő fiókban sosincs kosz, maradék vagy morzsa sem, tehát nem megy alá semmi. És mivel a keret kifelé lejt, és le is van kerekítve mindkét széle, lehúzhatod és rátolhatod a teli edényeket. Amúgy 17 fokozat plusz boost. 2 fázis elég neki.
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
Sziasztok,
Rendeltünk egy BOSCH SPS6ZMI35E mosogatógépet. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen kapszula ajánlott manapság? Sajnos vízkeménységet nem tudok.
Azért kérdezem mert látom, hogy márkákon belül is van többfajta.
Előre is köszi a választ.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
st6969
őstag
válasz Elemental #81642 üzenetére
Sajnos az enyém is (egy 13 éves Ikeás)
Van esetleg valaki, aki váltott ki-be kapcsolgatós indukciós lapról nem ki-be kapcsolgatósra?
Kíváncsi lennék, hogy az Elux EIV644 modellen kívül, gyárt-e bárki más modernebb vezérléssel lapot (legalább 17 fokozattal) mondjuk úgy 200ezer Ft-ig. -
Magiboy
tag
válasz Gömbike #81640 üzenetére
A hely ahova rakom szűkös szél:50 mély:33 magasság nem számít a 35 mélység még belefér.Látom itt a Whirlpool a preferált de nálam a méret miatt nem játszik.Igy marad eredeti elképzelés ha azok közül kellene választani akkor melyik lenne.Csak melegitésre esetleg kiolvasztásra van használva
Legyen hitetek szerint
-
Elemental
addikt
válasz st6969 #81641 üzenetére
Az lehet.
Nekünk ez az elux van. Ez 1-5 fokozaton ki-be kapcsol (kattan), 6-tól folyamatos. -
Magiboy
tag
Sziasztok mikró csere előtt álok két terméket néztem ki
1 [Hausberg HB-8009] Erről az alap adatokan kívül semmit nem tudtam kideríteni
2 [LG MS2336GIB] Erők már több az infó egész jónak tűnik
A kettő közül az első szimpatikusabb kinézetre de elég lutrinak tűnik ilyen kevés infó birtokában
Esetleg valakinek vannak bővebb ismeretei?Élőre is megköszönnémLegyen hitetek szerint
-
Elemental
addikt
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Melyik univerzális összeépítő keretet ajánljátok Indesit mosógéphez és Bosch szárítógéphez? mindkettő normál, 60-as méret. -
st6969
őstag
válasz ribarszki #68973 üzenetére
Így ennyi idő után mit mondasz arról az indukciós főzőlapról, amit vettetek? Ez az, ugye? EIV644
Most is ezt vennéd? Vagy hiányzik belőle valami esetleg?
Szerintem jobb lenne, ha nem középen lennének a kezelőgombok, de ez legyen a legnagyobb baj. Ma letört a sarka a 13 éves Ikeásnak (rádőlt az olívaolajos üveg, és szerencsétlenül csattant a sarkán). Más baja nincs, de emiatt valószínűleg újat kell venni -
Nagya21
addikt
Hali!
Ha nemcsinál semmit, de jön az amperszag, akkor jó esetben a szivattyú motor kampeca, rosszabb esetben vitte magával a fűtést is(a mostani gépekben egybe van építve)
Szal valószínüleg GTK.
Az elvitt gépeket szakszerűen szétszedik-ujrahasznosítják (reméljük)
Üdv Nagya[ Szerkesztve ]
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Sziasztok!
Van (volt...) egy Gorenje GS62010 mosogatógépünk, ami a héten azt csinálta, hogy többé semmit Na jó, program(ok) elején szivattyúz, feltölti vízzel a belső teret, majd utána tényleg semmi nem történik, áll mint katiban a gyerek, minden programon végigpróbáltuk, viszont erősen jön belőle az amperszag amíg ezt a semmit csinálja.
Már megrendeltük a cserét, nem volt kérdés hogy 7 éves cucc lévén nem szórakozunk a javítással (már korábban is volt javítva), viszont az új gépnél bepipáltuk hogy vigyék el a régit.
Namost felmerült bennem a kisördög hogy azért ezt meg sem nézettük szakival hogy mi baja van, van-e olyasmi szolgáltatás valahol hogy elviszik, megpróbálják megcsinálni, és fel tudják esetleg ajánlani valaki rászorulónak? Vagy egy 7 éves budget gépnél ne is akarjak inkább így kiszúrni senkivel? A nagyáruházak (esetemben MM) gondolom szakszerűen megsemmisítik majd?"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
őstag
Köszönöm a részletes választ!
Azért gondolom, hogy nem a filc hiánya okozza a problémámat, mert igen nagy kristálydarabok voltak benne, amik kvázi eltűntek. Most rendeltem egy doboz utántöltőt (más márkából), aztán majd meglátom, hogy az segít-e. Nekem gyanús, hogy a töltet volt rossz minőségű.
Ettől függetlenül én azt tapasztalom, hogy a ruhák sokkal puhábbak mosás és száradás után is. Részemről ez volt a cél. (Öblítőt és egyéb hasonló megoldásokat nem akarok használni.)
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
6030D
őstag
válasz proradeon #81626 üzenetére
A miénk így néz ki, a szűrő és a doboza is. [link] Nyilván nem ennyiért vettem, csak hirtelen kereséssel ezt dobta fel. Ebben a kifolyó ágtól nézve van egy műanyag rács, és az felett egy filc szerű anyag, ami olyan 3-4 mm vastag. Erre kell tölteni a kristályt. A kristályban vannak finomabb szemcsék is, simán lehet, hogy ha nincs filc, akkor a rácson átmosta ezeket, ezért a hirtelen csökkenés. Ami nem annyira jó, de mostantól már elvileg csak a nagyobbak vannak benne.
Egyébként csodát nem kell várni, én anno bevizsgáltattam a vízműnél, kb 1-2 tized (!) keménységet változtatott. Azt mondták, hogy esetleg a sók kötésén változtathat, így nem csapódik ki annyi a gépen. Felül töltős mosógépünk van, a dob külsején látszik a vékony vízkő réteg (a rendszeres tisztítás előtt), szóval csodát tényleg ne várj tőle. Én mint egy plusz szűrő hagytam rajta, kb 10 éve ott van. Azóta fogyott belőle annyi kristály, amit a dobozban adnak.[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
garcia66
tag
Sziasztok!
Ez egy Lg direct driver-es mosógép hátsó üstje. ([link] Ezen nincsen meg gyárilag a hátsó ellensúly felfogatásához szükséges mindhárom furat. Milyen méretű fúróval kell előfúrni?
A választ előre i köszönöm!Üdv.
"A béke arra jó, hogy újratöltsük a fegyvereket."
-
félisten
válasz hotkar #81622 üzenetére
ide tartozik a kedvenc viccem, de csak az erti, aki eleg oreg ahhoz, hogy emlekezzen a regi Calgon reklamokra
elromlik a mosogep, a haziasszony kihivja a szerelot
a szerelo kitolt egy pohar vizet a csapbol
nezegeti, nezgeti, jobbrol-balrol
egyszer csak a viz kiszol a poharbol: 'mi a faszt nezegetsz?'
erre a szerelo lerakja a poharat, es azt mondja a nonek: "asszonyom, ahogy a haztartasok 90%-aban, ugy onoknel is kemeny a viz'while (!sleep) sheep++;
-
hotkar
aktív tag
Nálunk közepesen kemény (9-12 NK°) a víz. Nem vészes, de pl. üvegtárgyakon (meg a mosógép ajtaján...) már egy csepp is meglátszik, ha megszárad.
Eddig minden mosási nap végén eltörölgettem a mosószertartót, a mosószertartó "fészkét", az ajtót és a gumitömítést. A mosószertartóból most már csak kiöntöm a maradék (pár csepp) vizet, és hagyom megszáradni. Fél év után sem látszik vízkő rajta.
-
daver88
aktív tag
válasz Gömbike #81614 üzenetére
A "nagy számok törvénye alapján" -9.000.000.000 (mínusz!!) adózott eredménye volt az Emag-nak 2022-ben. Ilyenkor merül fel a kérdés, hogy ezt ki, hogyan és meddig finanszírozza?
Mert az a Garmin óra is, amit visszaküldtél - az Emag részéről veszteség volt. Magyarországon ezt nem a kereskedő "nyelte" volna be, hanem megy vissza az importőrhöz - aki a garanciális hátteret biztosítja - ami ugye a te példádnál az EMAG volt. Nyilván a felhasználó nem érzékel ebből semmit, de hosszú távon ez nem fenntartható egy profiorientált - mi más - kft részéről.
-
őstag
Sziasztok!
Beszereltem egy polifoszfát adagolót a mosógép elé. Az normális, hogy mindössze néhány (~8) mosás után a töltet kétharmada "eltűnt"?
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
Gömbike
senior tag
válasz daver88 #81613 üzenetére
Lehet, van benne ilyen is, de engem meg csalódás nem ért az Emag részéròl.
Pedig rendeltem már tőlük telefont, kulcstartót, hajszárítót, stb.
A nagy számok törvénye ide is igaz lehet, de ha annyira aljas cég lenne, már meghalt volna.
szerk: anno a Garmin órámat is kivitte a futár Bukarestbe és küldték is vissza a vadi új csereórát. Mindezt ingyen, emag garanciàval.
[ Szerkesztve ]
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Dr.Én
veterán
Hali.
klarstein fine dinesty mikrohullámú sütővel van valakinek tapasztalata? Illetve a márka mennyire megbízható? Szerviz, garancia szempontból) tartósság?
WOT: kissio
-
-
bviktor93
tag
Sziasztok
Mit gondoltok erről a mikroról? [link]
Jó vétel lehet ez ennyiért? Vagy mit tudnátok javasolni helyette hasonlót max. ugyanennyiért?köszi előre is
-
AssAssynn
őstag
válasz simico #81578 üzenetére
Nem büdös a klíma, sem semmi. A fertőtlenítés miatt használnám, meg amit fentebb írtam. De mechanikusan nem tudom hogy tudnám az autót takarítani. Gondolom valami spéci tisztítóban tudják, vagy ha nagyon szétbontom.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
válasz BUZZLGHTYR #81573 üzenetére
Tudod pontosabban, hogy milyen van neked?
Egyébként az 50 ezres az nem "csak" kategória. Kb. 20-30-tól indulnak, 50ezerért már elég jónak kellene lennie. Én is természetesen olcsóbbat keresek."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
BB9000
senior tag
válasz Laraxior #81603 üzenetére
Az eltörött főzőlap egy sütő-főzőlap szett része. Mivel ez egy német cucc, korrektül össze van rakva és megérheti a javítás.
A service manual-t a neten én sem találtam meg. A termék gyártójának oldalát és azon a terméktámogatási oldalt igen. [link]
Lehet, hogy érdemes írni nekik és emailben elkérni a service manualt. Alkatrész iránt is lehet érdeklődni náluk, hogy tudnak-e küldeni csere-főzőlapot és mennyiért. A terméken lévő adatlap fotóját mellékeld, ha kérdezel. -
Beni2360
félisten
válasz BrandonXXV #81598 üzenetére
Volt tavaly ilyen paraméterekkel gril sütő. Boltba kértem. Ki hozták egy átlagos dobozt, kinyitva felfújt bubis hurkák közt a zsirtol csepegő grilsutő. Ment vissza a raktárba, át sem vettem. Pár hétig még kínálatába volt.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
BB9000
senior tag
válasz Laraxior #81595 üzenetére
"Az a kerdesem, hogy ez akkor most osszekotheto, vagy sem? vagy milyen szabvany ez, csatlakozo neve, vagy valami adat rola. "
Összeköthető. Ha tudod hogy mit hova kell, akkor lehet, hogy még működni is fog.
Az alkatrészek összekötésére nincs szabvány, ahány termék, annyiféle. A gyártók még azt is megcsinálják, hogy ugyanazzal a termékszámmal hoznak forgalomba belül teljesen eltérő készülékeket. Valszleg itt is ez van, a ripityára tört -eddig ismeretlen gyártójú, ismeretlen termékszámú - főzőlap és a neten általad talált csere-alkatrész nem azonos gyártási sorozathoz tartozik, (eltérő régió, eltérő gyártási idő, stb) annak ellenére, hogy a gyártó a termékszámban (vagy ami alapján megtaláltad) nem különbözteti meg az eltérő gyártási sorozatokat.
Igen! Bizonyára van valami adat róla, de az alapján amit eddig leírtál a cuccról, ennél többet nem tudok segíteni. -
Fr3eWar
őstag
válasz BrandonXXV #81598 üzenetére
Rakj mellé egy csomag budipapírt vagy akármit amit az eMAG forgalmaz és nem külső partner, írd be a kuponkód mezőbe a szulinap szót és lejön belőle még 10%.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Canyon Stoic 2 XL
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- AiXun T3B T210 forrasztóállomás + tartozékok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest