- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
betyarr
veterán
van egy bosch serie4 szárítógépem. most akarok új mosógépet venni. előltöltőset szeretnék, hogy egymásra tudjam őket tenni. segítsetek ebben légyszi: gondolom méretben kb ugyanakkora mosógép kellene, mint a szárító. bármelyikre rá lehet tenni a szárítót, vagy külön nézzem mindegyik mosógép manuálját, hogy van-e ilyen lehetőség rá?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Degeczi #54016 üzenetére
Hehe, picit későn, de jobb mint soha, sikerült megtalálni ennek a pattogatott-kukorica látszólagos inkompabilitásnak az okát (látom, más is belefutott ugyanebbe, pl. #78986)
Szóval ezeknél a típusoknál pusztán az okozza, h a dupla, alsó-felső grillezés miatt fém a forgótányér, nem üveg!
Márpedig a mikrós kukorica papírzacskó alsó felébe rejtve van egy fém fólia (hogy az forrósodjon föl gyorsan, így pattogjanak ki a szemek minél hamarabb), és ha ez nem üvegen, hanem egy fém tányéron fekszik, az bizony elvezeti a hő nagy részét (mivel a fém jó hővezető) - azaz sokkal kevésbé lesz forró a zacskó alja, és előjönnek a tapasztalt nyűgök: nem pattogzik ki a szemek nagy része, ill. a szélén lévők pedig sorra megégnek.De a hiba okából következik a pofonegyszerű megoldás: egy rossz hővezető (és hőálló! Műanyag nem jó, könnyen megolvadhat, annyira forró a zacskó alja) felületet kell betenni a fém tányérra, célszerűen pl. egy jénai üvegedény fedelét, és arra helyezve máris tökéletesen kipattogzik a kukorica az ilyen típusban is.
Érthetetlen, miért nem szerepel ez a leírásokban...
-
spileraaa
senior tag
válasz
OPiiPO #90093 üzenetére
Mivel románul van kétlem bárki értené. Ez a fordítás volt .
De itt a link van 4 db kép is.
HISENSE H20MOBP1HI, 20l, 700WTalán 2 képen ez látható: magnetron védőrétege elkezdett égni – ez elég aggasztó.
Ami tényleg nagyon vékony lemez vagy nem is tudom minek nevezhető . Szerintem ebből vissza küldés lesz hiába volt olcsó ha lehet 2 év után megadja magát . Mondjuk az invertere 5 év garanciát ír. Gorenje/Hisense vajon mennyire kezeli jól a garanciát ? -
4D4M
senior tag
Persze vannak tiszavirág életű divathullámok, de ez nem azt jelenti, hogy minden változás divathullám, mert közben a tudásunk is bővül és az emberi testet is jobban megismerjük.
Az is a probléma része, hogy az orvosok protokolljai az exponenciálisan növekvő tudásbázishoz képest 40 éves lemaradásban tapogatóznak zéró siker mellett és nem átállnak CUKORbetegeknek 160g CUKROT felírni kezelésként. Ami teljes agyrém.
De akkor félretéve ezt mind szerinted a beillesztett kép miről árulkodik?
-
BB9000
senior tag
válasz
Tom1939 #90091 üzenetére
Ha a tartósság a legfontosabb szempont, akkor ez is szóba jöhet.
Talán befér. -
válasz
Tom1939 #89952 üzenetére
Szélességben sajna nincs semmi 40 centi alatt, ezért általában kisebbet néztem, kb a következő 2-re van esély hogy befér: [Candy] és [Haier] . Szerintettek melyik lesz megbízhatóbb? Mert mindig egy halál cserélni ilyen kis helyen. A mostani Candyre mondták amikor vettem hogy 7 évet fog bírni és pont annyi is lett. Várhatok többet a Haiertől? Köszönöm!
-
pjen
félisten
Én elég sok mindent láttam már. Olyan divat szerű lett ez az egész. Még emlékszem mikor a tojás volt a közellenség, aztán a zsír is beállt a sorba, együnk margarint. Később jöt a felismerés a margarin csak egy molekulával több mint a reklám szatyor. Most épp a hozzáadott cukor a bünös. Az ember mindenevő, de mindent mértékkel kéne enni és inni.
-
iatti
aktív tag
nemsokára jön a cencúra, nagyon elkanyarodott a topik téma
én annyit fűznék hozzá az eszem -iszomhoz, a zöldsasok szereplése után bontottam még egy sört, meg dobtam egy felest pluszban bánatomban
-
> Egy liter boltban kapható frissen facsart narancslét szintén 2-3 nap alatt fogyasztunk el.
Ez teljesen oke, egyebkent ha hetente meginnatok ketten egy ketliteres kolat (naponta fejenkent masfel deci), attol se lenne az egvilagon semmifele problematok. Valoszinuleg merhetetlen befolyassal lenne az egeszsegetekre.
-
4D4M
senior tag
Ez kérlek szépen az enyém (a gondolatokat számos helyről szűrtem az idők során). Köszönöm a nagyon építő kritikát, nagyon sokat tanultunk belőle mindannyian.
Normális ember ilyet nem tesz és a gyerekének sem engedi.
~
Más filmet nézünk, de ez a rész pont egy saját megjegyzés volt, ami nem reprezentatív. Ugyanilyen módon a te mikroközösséged esete is irreleváns.Most éppen ez a téma a fruktózra/glükózra volt kihegyezve, de a problémának szerves része természetesen a finomított szénhidrátok teljes spektruma, mivel a nyugati életmódnak ez adja a gerincét: üres olcsó kalóriák szénhidrátból 3 óránként, mert az inzulinhullám utáni völgyben jön a farkaséhség és kezdődhet a ciklus elölről.
-
BBéci
legenda
Ezt a szöveget te fogalmaztad, vagy valahonnan másoltad? Veretes fasság, hogy a gyerekek folyamatosan, víz helyett koncentrátumokat iszogatnak. Légből kapott feltételezés.
Normális ember ilyet nem tesz és a gyerekének sem engedi.
A kertemben termett álmából alkalmanként centrifugálok, másfél liter lét, amit ketten 2-3 nap alatt fogyasztunk el. Egy liter boltban kapható frissen facsart narancslét szintén 2-3 nap alatt fogyasztunk el. Ha ez egészségtelen, akkor megeszem a szalmakalapomat. Tegnap vettek tőlem vért a szokásos évenkénti kontroll vizsgálat részeként, szerintem most sem lesz magasabb a vércukorszintem, a középértéknél, ahogy az elmúlt 15 év során sem. Viszont az ásványvíz és a sör sokkal jobban fogy, mint a gyümölcslé. -
mzso
veterán
Helló!
Tud valaki, SodaStream palackkal kompatibilis szifonfejet? Vagy ez az elképzelés még csak bennem merült fel? -
spileraaa
senior tag
válasz
spileraaa #90057 üzenetére
Megjött rá az első értékelés úgy látszik másnak is ugyanaz a problémája hogy kisebb és hogy elég könnyű szerintem ebből vissza küldés lesz. Most viszont törhetem a fejemet hogy a kerámiát engedjem el és válasszak mondjuk helyette rozsdamentes acél belsejüt
Ez az első értékelése:
Hisense 02 2025 mikrohullámú sütő
Összességében a sütő rendben van az árához képest. Azért vettem, hogy pattogatott kukoricát készítsek benne, de a belső tér annyira kicsi, hogy 10-ből 9 alkalommal a zacskó beszorul, amikor felfújódik. Ha a belső tér 2 cm-rel nagyobb lenne, az még elfogadható lenne, de valójában kisebb a belső térfogata, mint a régi, szintén 20 literes mikrohullámú sütőmnek.
Ami az anyaghasználatot illeti, a külső burkolat és a fémlemez megfelelő minőségű, de nem ér fel a régi sütőmmel – az kétszer olyan nehéz volt, és vastagabb fémből készült. Sajnos az utóbbi években a háztartási gépek gyártói egyre inkább spórolnak az anyagokkal.
Egy jelentős negatívum – a rendkívül kicsi belső méreten kívül – az, hogy a magnetron védelme egy vékony, bizonytalan anyagból készült (a régi sütőmben egy keményebb műanyaglap volt ezen a helyen). A belső hasznos tér méretei: hossz: 27,5 cm, mélység: 25 cm, magasság: 16,5 cm.
Már az első használatkor kipattant egy kis olaj a pattogatott kukoricából, és a magnetron védőrétege elkezdett égni – ez elég aggasztó.
A sütő manuális tekerőgombokkal rendelkezik, az időzítő pedig egy hagyományos csengővel jelzi, ha lejárt. Nem mertem működés közben kinyitni az ajtót (a kézikönyv szerint sem ajánlott), így ha le akarom állítani, akkor az időzítőt vissza kell tekernem nullára, majd kattintás után nyithatom ki az ajtót.
Pozitívumként említhető, hogy inverteres technológiát használ, tehát a magnetron folyamatosan működik különböző teljesítményszinteken, nem pedig a régi rendszerhez hasonlóan, amely maximális teljesítményű be- és kikapcsolási ciklusokkal szabályozta az energiát.
A belső világítás hideg fehér LED, bár én személy szerint jobban kedvelem a hagyományos, meleg fehér izzókat, de ez egyéni preferencia kérdése – manapság sokan inkább a LED-világítást részesítik előnyben.
A zajszint tekintetében ez a sütő sokkal halkabb, mint a régi, és általában is nagyon csendes egy mikrohullámú sütőhöz képest.
Összegzés: jól néz ki, prémium minőséget sugall, de ha a belső tér 2 cm-rel nagyobb lenne, sokkal praktikusabb lenne. Ajánlom a terméket, de a fent említett korlátozásokkal. Pattogatott kukoricához inkább mást választanék, lehetőleg digitális időzítővel (másodperc alapú beállítással), több teljesítményszinttel, és nagyobb belső térrel, hogy a zacskó ne akadjon el forgás közben.
Viszont kisebb tálakban étel melegítésére vagy főzésére megfelelő lehet, és sok helyzetben jól használható, ahol nem szükséges nagy belső tér. -
> Amivel az a fő probléma, hogy a gyümölcslé ivás nem ivás, hanem evés.
Igy van, az az igazi gond, hogy fel liter narancslevet siman betolok egy huzasra edzes utan, de az kb. 6-7 narancs levenek - es fruktoztartalmanak - felel meg. 7 narancsot meg az ember nem eszik meg 20 masodperc alatt.
-
BB9000
senior tag
válasz
morbi04 #90075 üzenetére
A te géped kézikönyvében nincs utalás arra, hogy a szárítóprogramok eltérő hőfokon szárítanának. Az én Bosch gépemen van egy "kímélő szárítás" gomb. Arra azt írja a gépkönyv, hogy alacsonyabb hőfokon szárít, de sajnos a ruháink összemenésének mértékére nincs hatással a funkció használata.
A ruhák összemenéséről már írtam a fórumon korábban. Nálam elég sok ruha összement, annak ellenére, hogy a cimkéje alapján gépben szárítható. Megelőzésként annyit tudsz tenni, hogy az összemenésre hajlamos ruháidat nem géppel szárítod. -
4D4M
senior tag
válasz
Big_Boss #90070 üzenetére
A gyümölcsöknek az evolúciónk során az volt a funkciója, hogy amikor nyár végén megértek, akkor bezabáltunk belőle(a rostokkal és egyéb moderáló alkatrészekkel együtt!) és az inzulin(~raktározó hormon) segítségével zsírban el tudtuk tárolni, amivel könnyebben át tudtuk hidalni a telet. Ezen kívül az év fennmaradó időszakában nem jutottunk hozzá.
Ehelyett ma a nyugati életmódon tengődő gyerekek víz helyett ilyen koncentrátumokat iszogatnak egész nap az év 365 napján széleskörű szülői támogatás mellett (nyilván a kivételek itt is léteznek, de ha a környezetemet tekintem mintának, akkor 10% alatti az előfordulásuk). Amivel az a fő probléma, hogy a gyümölcslé ivás nem ivás, hanem evés. Az így működő embereknél az alvás néhány óráját leszámítva nincs olyan pillanata a napnak, amikor le tudna csökkenni az inzulinszint, ami a legegyszerűbb elhízáson túl számos rendszer kisíklatásáért felelős. (megjegyzés: az ugyanúgy meghaladott 5-6 étkezés/nap ajánlás is ugyanezt determinálja)
A fenti bekezdés margójára még érdemes hozzátenni, hogy az ilymódon felnevelt gyermekek masszív szénhidrátfüggőként támolyognak be a fiatal felnőttkorba, amikor már akár döntésképesek is lehetnének. Csak sajnos a függőkről nem a racionális döntéshozatal jut elsőre eszünkbe. Emiatt persze nem kárhoztathatóak ők, mivel természetes vonzódásunk van a cukrokhoz, amivel egészen addig nincs baj, amíg a természet szabályozza a mértéket.
Egy lépést megtéve ezen gondolatmeneten az is egy említésre méltó tény, hogy a szénhidrát nem esszenciális. Zéró CH bevitel mellett tökéletesen stabil vércukorszint alakul ki többek között a glükoneogenezis folyamatának köszönhetően.
-
morbi04
csendes tag
Sziasztok.
Gorenje DHNE83 típusú szárítógéppel van valakinek tapasztalata? kb 1 hónapja használom, nagyobb töltet (8kg) miatt pamut programon, de a pólóim szinte mind összemennek, márkától függetlenül. Ezeknél a gépeknél a 15 féle programban az időn kívül van még valami különbség? Esetleg alacsonyabb hőfokon szárít-e valamelyik ? Van valami trükk amivel meglehetne akadályozni a pólók méretének a csökkenését? Google-n kerestem de nem találtam érdemi választ.
Köszönöm
-
Gömbike
senior tag
válasz
Ezatánnemám #90071 üzenetére
Hűha, most okosabb lettem
-
H-Mano
tag
válasz
csemberlen #90069 üzenetére
Bocs, de nem vagyok gondolatolvasó...
-
H-Mano
tag
válasz
BB9000 #90059 üzenetére
Gyakorlatilag minden pontban tévedsz...
-Van biztosítás amiben külön díj nélkül szerepel a különleges üveg
-A limit 500.000-Ft/év
-Többször is fizet egy évben a limit erejéig
-Nem számít, mennyi idős a sérült tárgy(Megj.: NINCS önrész sem...)
SŐT:
Ma már létezik un. ALL RISK fedezet, ami minden hirtelen bekövetkező(!) kárra fizet a háztartásban, ami tételesen nincs kizárva (pl. takarítás közben megsérül a TV kijelzője) -
Gömbike
senior tag
válasz
spileraaa #90061 üzenetére
Az teljesítmény mellett az is nagyon fontos, hogy a hullámokat hogyan szórja szét a belsejében.
Az igényesebb gépek belső burkolatában un. “ medencék” vannak kialakítva a hullámok jobb elosztásának elősegítése érdekében.
A Watt szám minél magasabb, annál hatékonyabb a gép.
Tesztnek egy pohár vizet próbálnék meg, s lemérném melyik mennyi idő alatt kezdi el forralni a vizet.
-
arcsin
senior tag
válasz
BB9000 #90059 üzenetére
A számla, a magyarországi vásárlás vagy melyik része ami LEHETETLEN? Évente többször összetörni már speciális szerencse kell. Őszintén az 5 évnél régebbi sem hiszem hogy egy nagy kunszt, régi gépre te sem kötsz extran, mert "úgyis meghal" nemsoká. Túl öreg autóra sem lehet cascot kötni
Amúgy ha "kopós" a blokk, lemásolom és a számla mellé elrakom egy lefűzős mappába. Mint mindent.
Tegyük fel kapsz 50000 Ftot akkor is beljebb vagy a semminél -
BB9000
senior tag
válasz
retrom #90045 üzenetére
A lakásbiztosítás csak akkor tartalmazza a főzőlap töréskárt, ha előre gondoltál rá és ezt a kiegészítő biztosítási elemet is megkötötted. Én gondoltam erre, ami most rajtad sajnos nem segít. Az én biztosítóm limitálta a főzőlap töréskár összegét: évente max 1 alkalommal fizet és akkor is csak max 50 e forintot. Ráadásul a törött főzőlapnak 5 évnél nem régebbi, magyarországi vásárlásúnak kell lennie, és meg kell lenni az eredeti, saját névre szóló számlának.
Szóval lényegében jól bevédték magukat. A kiegészítő biztosítás éves díja kb 1500 Ft.
- - -
Hogy mit lehet kezdeni egy ilyen törött főzőlappal, az jó kérdés!
Első ötlet: keresni a jófogáson/hwaprón stb egy ugyanilyen gyártótól származó, ugyanekkora méretű, hasonló korú hibás, de jó üveglappal rendelkező főzőlapot, aminek a belseje ment tönkre és megvenni olcsón, majd lecserélni az üveglapot a tieden.
Ennek a gyakorlati kivitelezése elég nehéz. Lehet, hogy hónapokig, vagy évekig nem találsz megfelelő donort.
Második ötlet: ellátogatni egy szervizbe, ahol javítással foglalkoznak és ott keresni donort. Vagy talál, vagy nem, de nagyon olcsón biztos nem fogja neked megcsinálni. Kicsit olcsóbb lesz, mint, ha gyári alkatrészt vennél.
Harmadik ötlet: Veszel egy pont ugyanolyan főzőlapot és a töröttet pedig elteszed donornak. Ez abban az esetben lesz segítség, ha az új készülék a gariidőn túl elromlana. Ezt a megoldást csak nagyon előrelátó személyiségnek ajánlom! Én valszleg. ezt választanám. -
spileraaa
senior tag
válasz
YAS-dude #90044 üzenetére
HISENSE H20MOBP1HI
Újra végig néztem az összes mikrohullámú sütőt kb. talán egy Lg láttam 10 kg alatt 9.5 kg-al a többség 10 kg körül van . Vagyis még így is 3 kg könnyebb mint a hasonló típusú mikrok. Ez eléggé zavar hogy lehet ez a nagy különbség.
Maximum az alacsony ára miatt fogom megtartani de csak ha tudni fogom használni ezt benne
Microwave Popcorn Bowl
mivel 3 cm alacsonyabb mint az elődje bajos lesz berakni és kivenni. -
313313
addikt
-
Comes
tag
Sziasztok!
Indukciós főzőlap vásárlása előtt állunk. Két kiszemeltünk van:
- BOSCH PVQ631HC1E
- ELECTROLUX EIV634Melyiket érdemes választani? Electroluxxal nem volt dolgom, Bosch gépek vannak itthon (mosógép, mosogatógép). Melyikkel volt esetleg tapasztalatotok?
Segítségeteket köszönöm!
-
PitLee
őstag
válasz
retrom #90045 üzenetére
Hát tényleg nem olcsó az az üveglap eredetiben
https://shop.electrolux.co.uk/search?text=Cooking%20TopEz más fajta , de cserélni nem nagy durranás elvileg
https://youtu.be/589RRiEzkjg -
retrom
csendes tag
Sziasztok, vettem egy Electrolux Y62IS453 SenseBoil® 700 Beépíthető indukciós főzőlapot decemberben, 5 napja elkészült a konyhánk, beépítették, ma reggel pedig sikeresen ráejtettünk egy befőttes üveget és szanaszét tört. Még csak kipróbálni sem tudtuk.
Electrolux-ot kérdeztem, azt írták, hogy "gazdasági" totálkár, ugyanannyiba kerül a javítás, mint az új.
Szerintetek lehet ezzel bármit is kezdeni? Eladni alkatrésznek vagy bármi?
Köszönöm! -
idegen lény
addikt
válasz
idegen lény #90041 üzenetére
Szerintem pont a no frost jellegük miatt ilyen pormágnesek ezek. Ahol ventilátor van, ott por is van.
-
idegen lény
addikt
válasz
Gömbike #90016 üzenetére
Érdekes, amit a szaki írt, hogy ezek a "no frost" hűtőszekrények "ipari hulladékok".
"inkább vakargatom fél évente, mint 4-5 évente cserélgetem az egész hűtőt. Javítom ezeket a szemeteket, csak egy ventilátor egy Whirlpool no frost hűtőbe 45.000 forint. Sokszor a fűtés is kiég és ha integrálva van az elpárologtatóba, akkor javíthatatlan."
Lehet benne valami. -
oszy
veterán
válasz
nobiand #90037 üzenetére
Részemről ajánlott! Hasonló típus van nekünk.
Ami nagyon nem tetszik, hogy a tekerőgombja hamar feladta. Elkezdem tekerni és sokszor nem is érzékeli. Ha most kellene vennem, akkor wifiset vennék, hogy az appból is tudjam indítani a tekerőgomb miatt. A szárítógép már olyan. -
Gömbike
senior tag
válasz
idegen lény #90038 üzenetére
Ezen gondolkodtam én is.
Ém már eleve porszívót vettem elő a takarításhoz. -
nobiand
aktív tag
Sziasztok!
Mosógépet keresek, az egyik kiszemelt: LG F2WV3S7S3E
Ez ajánlott típus lenne? Vagy ilyen összeg körül van esetleg más alternatíva?
Köszönöm! -
Gömbike
senior tag
válasz
spileraaa #90033 üzenetére
Szigorúan az én véleményem:
A tartósságot ezek befolyásolhatják:
1./ magnetron minősége ( súlyt nem befolyásol)
2. / forgótányért meghajtó motor minősége ( súlyt nem igazán befolyásol)
3./ Az elektronika minősége, megbízhatósága ( súly nem igazán befolyásol.
S mégegyszer:
- ha a kiskereskedelmi árból leszámolod a 27% ner adót, a forgalmazó, a bolt és a gyártó hasznát, a maradék összegért csodát ne várj.
-
retesz147
addikt
Sziasztok!
Végül nem lett porszívó csere (Miele), maradt a régi Samsung.
Viszont kellene vennem új porzsákot.
Jelenleg a gyári VP77-es üríthető, kék, textil van benne.
Rákeresve találtam, hogy létezik hozzájuk Micromax típusú mikroszálas eldobható,nem üríthető zsák is.
Van ezzel valakinek tapasztalata?
Melyiket vegyem, gyári kék textil üríthető, micromax eldobható, vagy klasszik papír eldobható?Köszönöm!
-
ribarszki
őstag
válasz
ambushka #90028 üzenetére
Meg lehet venni külön is. Nem tudom mennyivel volt így olcsóbb, de külön elég drága a fej. Viszont a V15 Motors nagy szőnyegfeje tényleg nagyon alaposan tisztít. Ha van szőnyeg, azt érdemes megvenni hozzá. De lehet összeségében jobban jártál volna a teljes csomaggal.
-
spileraaa
senior tag
válasz
spileraaa #90021 üzenetére
Ez zavar a legjobban hogy nem vettem észre hogy a súlya csak 6.1 kg miközben más cégek mikrohullámú sütője 10-12-15 kg.
Szerintetek hogyan lehet ilyen könnyű ez nem befolyásolja majd a tartósságát ?
Még van 10 napom hogy vissza küldjem .
De annyira új termék talán november óta van a piacon hogy értékelést sem nagyon találok róla.
48 euróért vettem miközben az amazonon is 139 euró
Magyarországon pedig 80 euró HISENSE H20MOBP1HIAz is fura máshol van túlárazva vagy nálunk döntöttek úgy hogy megszabadulnak tőlük és beszerzési áron túl adtak rajtuk.
-
PitLee
őstag
Ilyesmid van ?
https://youtu.be/s3M5sUhuYa4 -
ambushka
aktív tag
Sziasztok,
Beruhaztunk egy Dyson porszivora, V15 Detect Fluffy, nagyon brutal, hogy mennyivel jobban sziv mint az elozo sima philipsunk, ami nyilvan nem meglepo ilyen arkulonbseggel...
Viszont egy olyan kerdesem lenne, hogy jol latom, a kulonbozo porszivo fejeket nem lehet kulon megvenni?
Ugye a fluffyt vettuk, mert leginkabb arra van szuksegunk, viszont a szonyegekhez ez a pici anti tangle fej nem az igazi, megoldom vele, de nyilvan sokkal gyorsabb lenne a nagy ilyen fejjel
-
tycon
tag
Kösz. Egyszer takarításkor kihúztam, akkor leszedtem a hátulját, hogy legyen valami elképzelésem. De csak a felét láttam. És hát nem birok vele, hogy szemmagasságba tegyem, meg melléüljek. A szokásos hiba lehet egy kijelzőnél a gumisín érintkezés, vagy ilyesmi. De ha nem, akkor dolgoztam jó nagyot a semmiért. Annakidején a mosógépcsere alkalmával került hozzám. Mert az Energomat sarka rozsdásodott, a nejem meg: Na, akkor cseréljük ki. Mos. a nejemet nem zavarja, marad, ahogy van. Csak egy finommech-műszertech mérnököt, gépészmérnököt zavar optikailag.
-
BBéci
legenda
válasz
idegen lény #90009 üzenetére
A gyümölcslék nem egészségesek?
Ekkora böszmeséget talán még soha nem olvastam itt a fórumon.
Sajnos az internetre bárki, bármilyen ostobaságot írhat. Sőt, blődségeket tartalmazó könyvek kiadásának sincs akadálya.Az általad említett savanyúkáposzta tele van nátrium-benzoát nevű tartósítószerrel.
-
tycon
tag
LG mosógépem kijelzője olyan, mint a Ragadozó karján a display. Xrixxrax.
Hogy lehet leszedni az előlapját. Azt látom hátulról, hogy a mosószeres oladlon van egy csavar. De a másik oldalát nem látom, hogy ott hogy férek hozzá.
6,5 kg, max. 1200 ford./perc, Mosógép, keskeny kialakítás Modellszám F2J5WN4W.ABWQPMR -
spileraaa
senior tag
válasz
spileraaa #89939 üzenetére
erről a mikrohullámú sütőről vélemény esetleg ez is kerámia mint a Samsung de ez fele annyiba kerül 18 ezer forint jelenleg akciósan: HISENSE H20MOBP1HI
megjött a Hisense de most vettem észre alacsonyabb is mint a régi és csak 6.1 kg és abban se vagyok biztos hogy teljesen kerámia a belseje angolul írja az oldalukon ezt:
Ceramic Coating
Solid high-end finish
The interior of this Hisense microwave is fully coated with Ceramic, which has a large set of advantages. It offers a solid surface that never scratches or cracks. It does not become sticky after heating the food, it is easy to clean, and it also looks gives a product a high-end look and feel. Such a finish also has antibacterial properties, that prevent any bacterial attack.Szerintetek jobb ha visszaküldöm és veszek helyette Whirlpool-t amit többen is ajánlottak a fórumban?
Mondjuk Amazonon a fenti Samsungnak 4.4 az értékelése míg Whirlpool-nak 4.2 -
66zio
aktív tag
Sziasztok!
Letört a mosógép dobcsavar takarója. Lehet ilyen alkatrészt kapni itthon? Egy Panasonic mosógépről van szó, a kupak cikkszáma: PP-TD20
Amazonon és aliexpressen találtam csak erre valamit. De jó lenne ha itthon is kapható lenne, mert így hozzáérnek a ruhák az éles fém részekhez ami nem annyira jó.
-
do3om
addikt
Hi
Van most valami olcsó de még elmegy kategóriás mosógép?
Ha lehet felültöltős, de nem zárkózom el az elöltöltőstől sem.
Illetve van e ajánlott típus aminek esetleg érdemes figyelni az árait hátha kilehet fogni rá egy kedvezményt. -
bigrob
őstag
válasz
idegen lény #90012 üzenetére
A zacsis 200g-os? A lila káposztát szoktam abból venni.
-
bigrob
őstag
válasz
idegen lény #90009 üzenetére
Az a bajom, hogy a zöldség és gyümölcs bevitelem a béka segge alatt van.
Zöldséggel kombinálva ezek a gyümölcsök jobban lecsúsznak, csak ami van gép hatalmas macera. -
ANDROID???
addikt
Esetleg van köztünk mosogatógép szervizes?
-
idegen lény
addikt
válasz
bigrob #90006 üzenetére
Egyetértve az előzővel, gyümölcsléhez szerintem sem éri meg. Már csak azért sem, mert a gyümölcslék minden ezzel ellenkező híreszteléssel szemben nem egészségesek, utána lehet nézni, hogy miért nem. A gyümölcsök úgy tökéletesek, ahogy meg lettek alkotva, úgy egészségesek. De ha búzafűléhez, zöldségléhez vagy magtejekhez akarod használni, azok egészségesek, úgy már megérheti, bár ezekhez szerintem vannak olcsóbb célgépek is. A gépek minősége mindenesetre biztosan kiváló. A kérdés tényleg csak az, hogy mennyit fogod használni.
Ha valakit esetleg érdekel, végül is hosszas keresgélés és mérlegelés (Mérleg vagyok) után ezt a hajvágót választottam. A 15 év élettartamra tervezett pengék és a 15 éves kedvező árú javíthatósági garancia meggyőzött. Nem igazán találkozni manapság ilyenekkel. Na meg az akciós ár. Ha bármi gond lesz vele, leírom, az biztos.
-
BB9000
senior tag
válasz
bigrob #90006 üzenetére
Ha nem tudod, hogy megéri-e, akkor valószínűleg nem éri meg neked.
Gyümölcscentrifuga és gyümölcsprés nagyon sokféle kapható. Hogy neked melyik jön be, azt tényleg csak úgy lehet megtudni, ha kipróbálod. A 14 napos indoklás nélküli elállás erre a termékcsoportra nagyon hasznos tud lenni.
Nekünk volt a családban egy komoly multifunkciós gépünk, amihez adtak gyümölcslé készítő feltétet. A Huromhoz hasonlított. Eleinte sokszor használtuk, de aztán leszoktunk róla. Elsősorban amiatt, mert nagyon nagy macera volt a tisztogatása és túl kevés levet csinált a gyümölcsökből és sok volt a melléktermék, amit semmire se tudtunk használni.
A bemutató videókban az elmosás egy pillanat műve,, de a valóság egész más. -
bigrob
őstag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen járok-e, de érdeklődni szeretnék, hogy gyümölcsprés fronton mennyire vagytok képben?
Nagyon megtetszettek a Hurom gépezetek, de nem tudom, hogy megérik-e az árukat.Köszi!
-
vasimnbt
tag
válasz
313313 #89999 üzenetére
Köszönöm! Szivaccsal kimertem a vizet.A szűrőt kitisztitottam,s visszatettem a helyére.A bejövő víz szűrőjét is kivettem fogóval,ezt is kipucoltam.Megnéztem,a csapból jó erősen folyik víz megnyitáskor.Azt írták,a bekapcsoló gomb 3 másodpercig történő benyomásával resetelem a gépet.Most aztán újból elindítok egy eco programot.Várom a csodát...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Házimozi haladó szinten
- Vigneau interaktív lokálblogja
- ASUS routerek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mikrotik routerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Everest / AIDA64 topik
- Milyen autót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged