- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cseneles
őstag
válasz
Tamoo #165499 üzenetére
Nyilván való te a subon nem hallod de attól még csinálja. Több millás rendszeren hallottam és igen sistergeti a magast. Bár azt hozzáteszem h kevesen használtok olyan magast
Viszont másnál is csinálja XLR mellett is ha biampolva halytasz vele egy ilyen frontot akkor ezt ugy oldottuk meg h visszavettunk 3/4 hangerőre a magas oldalát és így ez kevésbé zavaró a proci meg szépen ezt javította. Nem mondom hogy zavaró a jelenség mivel csak akkor lehet hallani ha teljesen csend van, zene illetve mozi közben men hallatszik.
Fos forrás..Anthem AVM60 és Storm Audio ISP MK1 procival sem változik a jelenség...Szóval ez a Crown
Jól be volt állítva alatt mit értesz? Fél hangerőn max 3/4-eden használjátok?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Cseneles #165497 üzenetére
Zajos? Én három helyen hallottam eddig és egyik helyen sem volt semmi alapzaja ha jól be volt állítva. Nem csak XLR-en, de még RCA-n sem.
Lehet hogy sistereg kicsit a magas ha 100dB érzékenységű dobozra van rákötve, de olyannal sisteregne nagyon sok hájpolt hifi erősítő is.
Zajos még akkor is ha fos forrásra van kötve RCA-val, de azon meg nem kell csodálkozni.#165498 BBéci: Lehetne most hozni jó pár nagyon komoly házimoziról linket ahol ilyeneket használnak és az itt lévők 99% a közelében sem szagol egész pályafutása során, magamat is beleértve. De szerintem egy demóval még az én szerény rendszeremen is meg tudnék győzni pár kétkedőt, hogy nem rossz ez a Crown... viszont pont nem érdekel ki mire költ vagy kinek hisz.
-
Tamoo
nagyúr
Érzékenységet ajánlott inkább normal-ra rakni, gain-t pedig max-tól vissza 4-5 kattanásnyit. Valószínűleg zajos a Nad pre out-ja. Állíts be a Crown-on LPF filtert, úgy jó eséllyel nem lesz búgás. Legalábbis nekem ezekkel a beállításokkal rendben volt a Denonnal.
Egyáltalán nem "érzéketlen" csak még nem találtad meg a megfelelő beállításokat. -
Lite
őstag
Sziasztok!
Sikerült hozzájutnom egy Crown XLS1502-höz. Amit kérdeznék:- ez tényleg ennyire érzéketlen (Sensitivy 0.775V-ra van állítva, de még így is alig hajtja meg a NAD T757)?
- ha a hangerőt olyan 60-70% körül, vagy fölé tekerem, halk búgást hallok - ez normális ettől a géptől? (sztereó és híd üzemmódban is)Alapvetően tetszik a szub-végfok megoldás, de ennél sokkal erősebb dög kell.
Viszont, mikor hídba meghajtotta a JL Audio 10w3v3-4-et, akkor azért bontotta a nappalit (40 nm)...
De ide kell brutál végfok és 2x15" zárt szubbal... -
Hohocali
aktív tag
válasz
modflow #165488 üzenetére
Használj HDMI splitter-t, akkor a TV és az AVR is közvetlen kapja a jelet.
Vagy vegyél olyan PS5-öt, amin 2 HDMI port van.A következő VGA kártyám 2x HDMI portos lesz ugyanezen okból.
De létezik már ilyen erősítő: Marantz AV7706.
És hogy VoidXs kedvében járjak, már Audioquest kábel is van hozzá. -
VoidXs
nagyúr
válasz
modflow #165488 üzenetére
Az eARC-hoz az kell, hogy a TV és az erősítő is kompatibilis legyen vele, különben csak sima DD hangot enged át, az pedig se nem minőségi tömörítés, se nem 7.1, Atmosból pedig egy butított verziót tud, már ha az eszközök is. Ha viszont el tudod érni, ez az ideális, csak ettől függetlenül vedd figyelembe, hogy a konzolok legtöbb esetben a 60 FPS-t sem tudják stabilan tartani, a PS4 már sokszor a 30-al is szenved, és a helyzet egyre romlik, szóval a 120-as kimenet a next gentől szép marketingfogás, de a valóságban kb. esélytelen. Az is fontos, hogy bármilyen extra késleltetést viszel a HDMI-be, úgyis a TV válaszidejéhez képest elhanyagolható lesz, mert nem játékra tervezték.
-
modflow
veterán
válasz
BBéci #165487 üzenetére
De akkor ez ördögi kör. :D
Ne vezessem át a TV-n a hangot, hanem direktbe menjen erősítőbe.
VS.
Direktbe kössem a konzolt a TV-re az inputlag miatt véletlenül se kössem erősítőre, csak a hangot.
Na akkor most mi legyen? :D
Azért kérdeztem mindezt, mert most bár minden jó, amúgy konzol is erősítőbe van kötve, DE!!!
Nextgen konzol HDMI 2.1-en megy akár 120 FPS-el. No az erősítőm max. 4K 60 Hz-et tud, nincs benne HDMI 2.1 8K60 Hz.
Ha mindent ugyan úgy kötnék, mint most, azaz konzol erősítőbe, majd HDMI ARC-on erősítő TV-be, akkor ott vége is..... mert csak max. 4K60 megy majd ki.
Ezért kérdeztem, hogy ha az erősítőm marad, mert erre már nincs keret, akkor nextgen konzol HDMI 2.1 menne TV 2.1-ébe és itt jön a hang kérdés. A TV eARC-os lenne, de ugye az erősítőm csak ARC-os.
Ezért fontos, hogy itt lenne-e Atmos, DTS és társai.
Miért ne lenne értelme? Pont ezt csinálná az eARC, nem? Tömörítetlen HD hang.Szóval mindezt a jövő miatt kérdezem, mert a konzol sincs még meg, és a TV sem. De ezt a kettőt cserélném és az erősítő maradna, ha a fenti kérdésre pozitív választ kapok. :)
-
-
gab1ka
senior tag
válasz
modflow #165485 üzenetére
Bekötheted a ps4 pro-t egyenesen az erősítőbe is, így lenne 7.1 csatornás pcm hangod.Feltételezem az erősítő nem engedi át a 4k-t vagy a HDR-t ezért megy inkább a tv-be előbb.Ha ez utóbbi a helyzet, akkor viszont egyszerűen szerezz be egy optikai kábelt és az menjen be az erősítőbe a ps4 pro-ból, akkor lesz DTS hangod.A többit BBéci megválaszolta, sajnos a DTS-t a tvk elengedik, ezért nincs nálad se hang valószínűleg.
-
modflow
veterán
válasz
BBéci #165484 üzenetére
Akkor gondolom az a baj, hogy valószínűleg ARC-on csak olyan jel kerül továbbításra a TV felől, amit a TV támogat.
Szóval ha megveszem a kiszemelt TV-met, ami mindent is ismer és eARC-os, akkor az már akár Atmos-t is áttol majd az erősítőre ugye?
Feltéve hogy utóbbi is eARC.
Mert amíg csak ARC az erősítő, hiába kap eARC-on pl. ATMOS-t, gondolom csak DD és DTS-t szólaltat meg. Jól gondolom? -
modflow
veterán
Az lenne a kérdésem, hogy ha egy eszköz (konzol) direktbe rá van kötve HDMI-vel a TV-re, miközben az erősítő ARC HDMI a TV ARC HDMI-jével össze van kötve, akkor a konzol hangja kimegy az erősítőre?
Vagy ehhez már eARC kell TV-n és erősítőn is?
Csak mert PS4 Pro-n most próbáltam, de nem megy erősítőre csak PCM, vagy DD. Holott PS4-ről DTS-t küldök.
Vagy itt még bejátszik a TV (Panasonic EX780e) is, hogy ő mit hajlandó ARC-on küldeni??
-
BBéci
legenda
A szövegben egyesülést írnak, nem "átvételt".
"quadral akvizíciójával egyesítjük a két vállalat szakértelmét az audioszektorban."
“A Loxone-ban egy erős partnerre leltünk, amely értékeli a quadral hagyományos erősségeit."
"a quadral Hannoverben marad önálló vállalatként, és a Loxone csoport részévé válik minden alkalmazottal együtt. Hannoverben marad a gyártás is, a quadral kiskereskedelmi partnerei számára pedig semmi sem fog változni a támogatásban."A Samsung megvette a Harman International céget, szerencsére nem silányult el egyik abba tartozó vállalat sem.
A Loxone nem jelent "áruházi minőséget" -
Sziasztok,
Erről hallottatok már?
https://www.verdom.hu/blog/2020/10/15/a-loxone-atveszi-a-quadral-t-a-hangszorok-szakertojet
Vajon elsilányul és áruházi minőségűek lesznek?
-
Dorian
félisten
válasz
alphamooncam #165473 üzenetére
Egyrészt nem nagyon lehet a basszus sávaban befolyásolni, másrészt valszeg mérni sem lehet jól. Most elővettem a régi kis nappali és a mostani utózengés-mérését. Basszus sávban a görbe kb. ugyanazt mutatja, de hallásra ég és föld a jelenlegi javára.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
alphamooncam #165473 üzenetére
Nem.
[link] itt az adott hozzászólás (amit én speciel kifejezetten hasznosnak találtam.)
-----------------------------------------
"ha az utózengés rendbetételre kerül, automatikusan javul a hangnyomás görbe válasz és a torzítás is."
Ezt szerettem volna én is látni amikor az RT60-as grafikonjaid beraktad, de SPL-t és torzítást nem mutattál sajnos, pedig kíváncsi lettem volna. -
alphamooncam
őstag
válasz
Tamoo #165472 üzenetére
Biztos nem abban a szövegkörnyezetben hangzott el ez a megjegyzése, hogy házilagosan 80Hz alatt majdnem lehetetlen az utózengést befolyásolni? ( Vagy nem lehet házilagosan pontosan mérni, már nem emlékszem pontosan. )
Nekem már akkor is voltak ezzel a kijelentéssel fenntartásaim, mert összefüggést gondolok a hangnyomással és a torzítással kapcsolatban is, konkrétan, ha az utózengés rendbetételre kerül, automatikusan javul a hangnyomás görbe válasz és a torzítás is.
Ugyanakkor ez visszafelé már nemigaz, a hangnyomás rendbetételével nem feltétlenül javul az utózengés.
-
Dorian
félisten
válasz
ada19 #165466 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy először építsük fel a házat és utána bútorozzuk be. Szóval szvsz az utózengés beállítása az első.
Mekkora upgrade? Ez olyan kérdés, amire más nem tud válaszolni, hiszen a "mekkora" kérdés eleve szubjektív. Nagy.
Az utózengés egyenletessége adja pl. hogy megfelelő legyen a hangszín. Ha mélyben sokkal több, akkor mélybe húz, ha a magasabb frekvenciákon nagy, akkor meg idegesítő.
(Utóbbit könnyű korrigálni, a mélyek egy lakótérben mindig kicsit magasabb értékűek lesznek, de törekedni kell rá.)
Az utózengés megfelelően alacsony mértéke sok paraméterre kihat. A gyorsabb lecsengéstől a direkt-hangok aránya nagyobb, így egy nagy hangmassza helyett azok külön kivehetőek. Ez sokkal jobb teret, kontúrosabb hangokat, alacsonyabb torzítást ad, a felbontás és (mikro)dinamika jócskán megnő, hiszen nem mosódnak egymásba a spektrálisan közeli hangok. -
Tamoo
nagyúr
válasz
ada19 #165466 üzenetére
A szub csere nagy előrelépés lenne, de az utózengési idő helyrerakása is fontos.
A várható javulás mértékét nem tudom számszerűsíteni, illetve azt sem hogy te hogy fogod értékelni. Csináld meg mindkettőt, ha meg mindenképpen prioritási sorrend kell, dobj fel egy érmét. -
Q
senior tag
válasz
ada19 #165466 üzenetére
Ez nekem is eszembe jutott, de ilyen még nem fordult elő, hogy eltaláltam a szintet. Holnap túllövöm, megnézem, hogy akkor beadja-e ezt a lépést.
Még pár kérdés: használtátok már a ratbuddyssey programot? Amikor behívnám a mérés eredményét, kilép a programból. Ötlet? Tapasztalat a programmal? -
ada19
senior tag
Nekem csak akkor szokta felhozni az SW Level Matching-et, ha magán a mélysugárzón eleve túl magas a Gain, nálam kb. negyed állás amit ő jónak gondol.
Tamoo, Dorian: köszi mindkettőtöknek! A kérdésem az a része még mindig él, hogy ez mekkora upgrade lesz? Priorizálás szempontjából érdekelne téli napokra. Klipsch R-112SW helyére UM15 építése vagy inkább utózengés beállítása?
-
Q
senior tag
Urak, kérdezném azoktól akik Audyssey xt32-őt használnak, hogy már nincs benne a kalibráció indításánál a sub(ok) hangnyomás beállítása? Vagy balfax vagyok és azért nem találom? Bár a kalibrációt csak egy módon lehet indítani... Indítottam a telefonos appal és AVR-ből is, de csak leellenőrizte, hogy van-e sub és már lépett is tovább.
Lehet, hogy annyira eltaláltam a szintet, hogy egyszerűen tovább lépett a program?
-
Dorian
félisten
válasz
ada19 #165456 üzenetére
Az utózengés beállítására szvsz végy igénybe szakember segítségét, mert nem csak a mértéke a fontos, hanem az is, hogy a különböző oktávokban ne térjen el nagyon jelentősen. Én viszonylag sűrű (70 és 90kg/m3) kőzetgyapot paneleket használnék, ami mélyebb frekvenciákon (100Hz felett) is hatékony, felsőbb frekvenciákat pedig nem fogja túlcsillapítani.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ada19 #165456 üzenetére
Egyszerre mérted a két frontot?
300-400ms egyenletesen kb. 80Hz-ig.
Ezen érdemes lenne még csökkenteni. A 200-300 sem kevés nappaliban.
Ha jártál már megfelelően csillapított szobában, akkor be tudod lőni kb. hogy milyen jellegű javulásra számíthatsz. Az állad valószínűleg nem fog leesni, de megérné rajta javítani. -
ada19
senior tag
Sziasztok,
Nappaliban kialakított "mozinál" milyen lecsengési idő mondható elfogadhatónak, ami a nappali funkciónál sem fog diszkomfort érzést okozni?
Azt szeretném megtudni hogy érdemes-e vele komolyabban foglalkozni, akár hogy képzem magam a témában és próbálgatok, akár szakembert bízzak meg vele. Azt már tudom, hogy dedikált mozis helyiségeknél 2-300ms körüli a jó, de nappaliba állítólag az már kevés.
Ha nem megfelelőek az értékek, mennyit hoz egyáltalán a rendszeren ha ezeket javítom? Minimális javulás, vagy olyan amitől az állam is leesne?
A grafikon L+R+Sub mérést tartatalmaz, AVR-es 80Hz crossoverrel, amennyiben számít.
-
-KP-
addikt
válasz
alphamooncam #165454 üzenetére
Dehogy bántottál. Azt hittem magadnak szánod. De akkor lényegtelen.
-
-KP-
addikt
válasz
alphamooncam #165452 üzenetére
Unalmas már kissé a vergődésed. Nyilvánvaló, hogy már rég eldöntötted mit szeretnél csinálni és ennek ellenkezőjéről semmi sem győz meg. Ezért írtam, hogy menj csináld meg, teljesen felesleges itt irogatni a dologról napokig.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Quetz #165451 üzenetére
Ezt jól megkaptam !
Legyen egy ötszög alaprajzú helyiség, ahol a szögek nem egyenlőek vagy nem kisebbek, mint 90°. Padló és a mennyezet, meg pár fokkal megdöntve, mint a régi mozikban, színházakban.
Kb. minden szimmetrikus horizontálisan. Hol a probléma?
Nagyon számolgatni sem kell, és nem gondolom, hogy milliókkal többe kerül a megépítése a nulláról, mint egy tégla forma.
De úgy látom, hogy nem közelednek az álláspontok, engem meg annyira nem érdekel, hogy ezért rosszul érezzem magam, úgyhogy legyen igazatok és kijelentem, hogy elektronikával kell megoldani az akusztikai hiányosságokat, mert az úgy lesz jó.
Cső
-
Quetz
őstag
válasz
alphamooncam #165448 üzenetére
Egyszerű, még gondolkodnod sem kell, csak rajzolgatnod. Rajzolj egy 10nm-es szobát, ahol sem a falak, sem a padló-plafon nem párhuzamos. Utána rajzold rá a hangfalakat, tv-t, hallgatói pozíciót. Egyik reflexiós pont sem lesz szimmetrikus a hallgató pozíciódhoz, mindet máshogy kellene csillapítanod, hogy a végén koherens hangképed legyen. És meg az is lehet, hogy a TV-hez képest is szögben fogsz ülni.
Nem párhuzamos falakból építkezni arra jó, hogy megjavíts esetleg egy dolgot, és elronts közben sok minden mást. Arról nem beszélve, hogy 2 mélynyomó ára sehol sincs a döntött mennyezetéhez képest.
-
alphamooncam
őstag
. De drága vagy !!!
9. emeleten lakom.
Majd beveszem a Kalmopyrint, ha lesz rá pénzem.
Eddig két Helmholz rezonátorral oldottam meg saccperkb 15-20000Ft-ból, nem 1-2 millából ami +3 szubba kerül.
Az eredeti hsz meg arról szólt hogy mit és hogyan építsen, hogy jó legyen. Én mondjuk a hsz-kat, így a mélynyomót is beépíteném...
-
-KP-
addikt
válasz
alphamooncam #165448 üzenetére
Szvsz menj és építsd meg a szobádat nem párhuzamos falakkal. Úgyis eldöntötted már. Eléggé egyértelműnek látszik.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Quetz #165444 üzenetére
Megint nem értünk egyet.
Tegyük fel sikerül olyan térben zenélnünk, ahol nincsenek kiugró nyomáspontok, csomók.
Ennél ideálisabb helyzet nincs.
De valamit nem értek,azt, hogy mit értesz az alatt hogy felborul a reflexiós pont?
Az egynél több mélynyomóra meg engedj meg egy hasonlatot.
Tegyük fel érzékeny vagy a hirtelen nyomásesésre, mert ilyenkor megfájdul a fejed.
Ha nem tudsz olyan helyen élni, ahol nincs hirtelen nyomásesés, akkor kénytelen vagy bevenni egy Kalmopyrint
Na, az egynél több mélynyomó a Kalmopyrin. Ez meg minden csak nem egyszerű, de mivel az ismert korlátok miatt nem ismersz mást, csak ez marad.
-
Quetz
őstag
válasz
alphamooncam #165438 üzenetére
Oké, mondjuk azt, hogy rendbe raktad a mélyeket, viszont felborítottad a reflexiós pontokat és ezzel a színpadot. Sokpontegy, netán atmos esetén még rosszabb lesz a helyzet.
Sokkal egyszerűbb 4 mélynyomóval megoldani, hogy egyenletes legyen a basszus, miközben minden marad kellemesen szimmetrikus.
-
ProdyG
őstag
válasz
powerup2 #165440 üzenetére
Igen, ezt akarom én is írni, hogy amik nálam elromlottak, az mind 500/600-as volt. És ezekben is szinte kivétel nélkül a HDMI panel (a.k.a. vezérlés) megy tönkre, ami hazavágja az egész gépet. Ezt többször kiveséztük már az Totel szervizben, ahol alkatrész hiányában soha nem tudtak segíteni... Tehát ez egy típushibának mondható dolog az 500/600-asnál.
Volt egy 300-asom is és egy 350-esem is, azok szerintem még azóta is vígan mennek, azokon még nem volt HDMI. -
Tamoo
nagyúr
válasz
powerup2 #165440 üzenetére
Nekem két Arcamom volt abból egyik sem halt meg, öcsémnél még mindig van egy ezer éves 250-es és semmi baja. Ebből is leginkább egy bizonyos széria volt problémás. Leginkább 500-as 600-as amivel ProdyG szívatta magát.
Szóval azért nem kell úgy beállítani a dolgot, hogy a fele sz@r.Akkor már becsődöltek volna.
-
ProdyG
őstag
válasz
powerup2 #165414 üzenetére
Köszi a felajánlást
kíváncsi is lennék rá, de gondolkozom még mi legyen. Biztos jó az Anthem, régen is jókat hallottam a márkáról. Nincs vele tapasztalatom. Látom van egy kis Arcam vs Anthem ellentét a levegőben, nem akartam szítani ezt
@-KP-
"Vegyél egyet és ha nem tetszik, add el"
- régen nagyon nyomtam ezt, adtam-vettem mindent, sokszor pusztán kíváncsiságból. De most már más prioritások vannak. Plusz sokszor jöttem ki rosszul a dologból (tekintve főként a hibás Arcam-okat) és nagyon elment a kedvem ettől. De persze meggondolandó a dolog.@Tamoo
"150-200 körül nem sok semmi van, csak hasonló korú hasonlóan rizikós vasak"
- sajnos ez van, én is ezt látom, ha körülnézek. Persze az utolsó komolyabb bizniszeim óta eltelt kb 4-5 év, szóval nem csodaaz nem kevés idő. Úgy tűnik, én még ottmaradtam agyban
-
alphamooncam
őstag
válasz
Quetz #165437 üzenetére
A másodikhoz adj még egy kis időt, de az elsőre egyszerűen tudok válaszolni.
Az amorfon kívül, azért keletkeznek rezonanciák, mert van legalább egy párhuzamos oldaluk, vagy van egy szemközti sarkuk, ahol mindkét sarok 90°-os szöget zár be.
Amorfnál, meg azért keletkeznek nagy nyomású területek, mert konkáv az alakzat, és a külön üregben alakul ki nagynyomású terület.
Én nem látok itt olyan dolgot, ami cáfolná az elvet amit leírtam...
Arra jó volt a link, hogy lássuk, milyen alakúra nem szabad tervezni a lehallgató helyiséget !
-
Quetz
őstag
-
alphamooncam
őstag
Megnéztem a videót.
Nagyon alap dolgokról beszél általánosságban, felületesen, mondhatni mérés, bizonyítás sehol !
Az meg pont nem derül ki a mondandójából, hogy egy dimenzióról beszél amikor azt állítja, hogy nem elég szögbe állítani (párhuzamostól eltérni), ahhoz hogy megszűnjön - ki se alakuljon!!! - a rezonancia, vagy háromról, figyelemmel arra, hogy egy átlagos helyiségben három párhuzamos fal van, és ha kettő marad párhuzamos, ott nyilvánvalóan lesz rezonancia.
-
-KP-
addikt
válasz
alphamooncam #165332 üzenetére
Itt a videóban pont erről beszélnek.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #165423 üzenetére
Ja kb. 1cm vastag gumiőrlemény. Én 8db 5x5cm-es négyzetet vágtam ki és azt raktam duplán "lábanként".
-
-
tomyka74
senior tag
És ha már előzőekben szó volt az Arcam-okról, akkor pl.: Avr450 vagy Ca.CXR120/200?
Ez a viszonyítás is érdekelne, érintett téma a közeljövőmben! -
Tamoo
nagyúr
-
-KP-
addikt
válasz
ProdyG #165413 üzenetére
Lehet attól jóval olcsóbban is 710-est venni. Vegyél egyet és ha nem tetszik, add el. Simán el lehet adni őket ugyanis. Ha tényleg olyan rosszak lennének, ahogy egyes körökben divat állítani, ez nem így lenne,elhiheted. Nemsokára szerintem 6-700 euró körül fognak szaladgálni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #165415 üzenetére
T12-höz voltak jó M8-as tüskéim, de az Ultimax alatt már nem vált be. Hiába állítottam be jól és húztam meg, pár óra használat után mindig elkezdett zörögni az alátéten. A Soundpath-ot sokan ajánlják, szokták 20 körül árulni, én is gondolkoztam rajta, de jó így mosógépalátéttel is...
-
powerup2
addikt
válasz
MasterMark #165415 üzenetére
SVS soundpath jó választás bár nem olcsó
-
ProdyG
őstag
Köszi a hozzászólásokat a tegnapi Arcam témámhoz.
Sajnos kb erre számítottam... árat nem írtam, mivel nyilván nem 50 ezres gépet keresek, hanem ami kb partiban lenne a rossz erősítőmmel. Ez a "régi használt nagyvas" vonal lenne szimpi, de sok mindent nem találtam ebben a kategóriában hirtelen, olyan 150-200k környékén.
Az Anthem név elhangzott többször is, régen is hallottam jókat róla, de kimaradt eddig. Viszont a leírtak alapján lehet ki is fog maradni, mivel a dinamika az, ami szerintem kb a legfontosabb a házimozinál. Tehát ha pl a 710-es, amit ha meg is vennék 360-ért, visszalépés lenne dinamikában, akkor az nem jó hír. Persze lehet, hogy Arcam 5-600-hoz hasonló dinamikát sehol máshol nem fogok találni... ez se hangzik túl jól. A 750-esre meg most hirtelen nem költenék 600k-t
Persze sok más szempont is van, amiben az Anthem lenne a nyerő, azok újabb gépek, megbízhatóbbak, sok extra szolgáltatással gondolom, de emésztenem kell még, hogy viszonylag nagy pénzbeli ráfordítással is valószínűleg hangbéli visszalépést kapnék
Ezekkel a használt Arcam 500/600-asokkal túl kevés pénzért adtak/adnak túl jó hangminőséget, csak hát ha elromlanak... -
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #165410 üzenetére
Jó, akkor gránitlap alá, fölé, SVS Soundpath talpak, minimum AQ Husky szubkábel. + legalább kettő Entreq patkány és esetleg szenteltvíz!
-
MasterMark
titán
válasz
Tamoo #165407 üzenetére
Végre van mit túlgondolnom, szóval minimum túl akarom gondolni.
Rég foglalkozntam vele, most kedvet kaptam megint.
BBéci: Sajna nem kaptam hozzá tüskét, jelenleg a tükse nélküli talpán áll. Laminált padló van, ami szintén nem túl ideális én úgy tudom.
Igen amúgy, a bordó színű szerintem jól néz ki nagyon.
-
BBéci
legenda
válasz
MasterMark #165406 üzenetére
Tetszik az Oehlbach? A színe vagy a mintája?
Állítólag nagyon jó ár/érték arányú, de saját rendszerben történő kipróbálás nélkül nem tudok véleményt formálni.
Ha adtak hozzá tüskét, akkor csavar bele azokat. Ha nem adtak, akkor most min áll?
A gránitlap szintén próbát igényel, puha szőnyegpadlón, ami a moziszobákra jellemző, hasznos lehet, de semmi nem garantált. -
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #165406 üzenetére
Ha nem akarod túlgondolni, akkor raksz alá mosógépalátétből "lábat", meg szereltetsz Klotz mc5000-t Elimexben.
-
MasterMark
titán
Szubbal kapcsolatos kérdéseim lennének.
Ugyebár Dali Concept Sub-om van, milyen kábelt javasoltok hozzá? Kaptam tippet Oehlbach NF 214-re, most találtam egyet AVX-en és tetszik is.
Másik kérdés az alátámasztás/elcsatolás. Ennek az alján vannak menetek tüskéknek. Érdemes tüskét tenni alá? Vagy másfajta alátámasztás javasolt? Esetleg gránit lap alá?
-
python1
veterán
válasz
BBéci #165402 üzenetére
Hallottam a szóban forgó végfokot én is, az emotivát adta el miatta az ember, mondván, hogy jobban passzol a marantz processzorához karakterben, nem is tévedett, igazi marantz hangot hallottam. Akinek tetszik biztosan megfelelő, erőben nem is volt probléma, de nekem akkor majdnem agyvérzést okozott, ha még 5-percig hallgatnom kell, biztosan kiesett volna a szemem.
Van az amikor egy karakter nem fekszik az embernek, na ez pontosan az volt, sajnos a denon is ide tartozik a számomra. -
BBéci
legenda
A hangja remek, a teljesítménye számomra bőven elegendő. Ami egyszerre 5 csatornán tud 100 wattot, az nem vérszegény, legalábbis a tapasztalataim szerint. Gyári adatai szerint csatornánként 140 wattos, méghozzá 20-20000 Hz-ig, nem az értelmetlen 1 kHz-es mérőjellel.
A hitelesnek tartott Audioholics ezt írta róla: "From my time with it, I can also attest that it has plenty of real world power, even when driving speakers with impedance dips into the 3-4 ohm range."Számomra előny a beépített léghűtés iránya, ami az előlapjával párhuzamos, így kevésbé melegíti a fölötte lévő polcra helyezett processzort, mintha felfelé fújnának a ventilátorai.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- bambano: Bambanő háza tája
- DOOM - The Dark Ages
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged