- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunaqua
addikt
A Marantz sr7012 is megkapta az IMAX frissítést,vagy csak az sr7013?
-
-
Khaosz55
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #164791 üzenetére
Szerintem 2 fázist húzok oda mindegyiket 1.5mm-es vezetékkel. Tehát egy sub egy fázist terhel. És persze külön ágakat fog terhelni a 3 fázisból.
Indukciós hoz kell a 2.5mm az folyamatos terhelés. -
Khaosz55
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #164789 üzenetére
Fingom sincs milyen erősítő lesz, az ultimax is még idő mire meglesz, nem sürgős egyenlőre nekem semmi.
Az tuti hogy lesz mini dsp hd.Tammo köszi a mérést. Tehát erősítőként számolhatok legalább 1000W-al. Amúgy sem célom mindig orvérzésig hajtani.
Holnap cserélnek villanyórát 3X25A lesz, napelem és egyéb miatt. Aztán jön a villanya szerelő haverom. Megmérjük biztosítéknál, hogy mekkora az amper zabál ha a Rotel Rap1580-as és CAV A8M-em meghajtom, mondjuk Hans Zimmer koncertel (gladiátor), meg valami rap zenével 9 csatorna sztereó módban. Abban nem szoktam használni, de így tudom lehet szerintem maxra kihajtani. Rotel visz 7 csatornát cav a frontokat.
Persze a 2db SVS-t lekapcsolom mert nélküle kell mérnem ampert. Ha marad elegendő kraft akkor, de szerintem a 16A C-s biztinek elég a Rotel+Cav, erre nem hiszem, hogy dobhatok még 2db 1000W-ot fogyasztó végfokot. Az meg hogy belenyal az 1500W-ba darabonként, hát nem tudom kikérdem a villanyszerelő véleményét. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Khaosz55 #164787 üzenetére
Egy.
De az az 1500-1700 csak egy-egy pillanatra villant be. Amúgy a durvább effektek megindultak ilyen 500-700-800W-al aztán van amelyiknél megjelent ez a magasabb érték is egy pillanatra de aztán egyből vissza legalább a felére.
De ezt csak ilyen konnektorba dugható olcsó fogyasztásmérővel néztem, nem hitelesített mérőműszerrel.Érdekes ez egyébként, de nem meglepő. Amint le van húzva a DSP-vel az a 10-20dB kiemelés a szubokról, egyből ki kell nyomni a szemét, hogy meglegyen a "romboló" hangnyomás. Általában jön a hitetlenkedés amikor azt mondom, hogy nekem ez ide éppen pont elég a huszonpár négyzetméterre. Egy egy zúzósabb film zúzósabb jeleneténél mint látszik max környékén van tolva a 15"-os hangszóró. Ilyen amikor a mélytartomány nincs megtámogatva kiemelésekkel. Pedig nekem még óriási hangnyomás igényem sincs, megállok ref. hangerő alatt.
Elektronikus zenénél viszont hiába toltam már durvábban, szerintem "nem tudnék" 350W fölé menni... egy egy film effektjei viszont egész másak. Egy San Andreas-t ha meg akarnék nézni (soha többet) két Ultimax-al, akkor nekem is új tápösvényt kellene húzni.
Benéztem --> [link]
-
Khaosz55
addikt
válasz
Tamoo #164782 üzenetére
Köszi !
Hát így vagy úgy, akkor kell a külön betáp.
Itt van a teszt róla. [link] Hidalva nincs mérve sztereóban 4 ohmon 336W/channel, ha jól értelmezem. Inkább subok hajtására ajánlják.
Ez meg a Behringer NX3000D igaz nem a 6000-es de lényegében a ugyan az. Ezt nem nagyon ajánlja a venti miatt igaz azt lehet cserélni, és a magas a torzítása ha jól értem. Igaz erősebb kicsit a 1502-nél 404W/channel sztereóban. [link]Mindegy a crown 1502 valahogy szimpatikusabbnak tűnik és szerintem kell egy 15 ultimaxhoz.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Khaosz55 #164736 üzenetére
Na rámértem a Crown XLS 1502-re.
Megküldtem egy kis Pacific Rim-el ilyen referencia hangerő környékén, talán valamivel alatta.
A durvább effekteknél azért beleharapott az 1500-1700W-ba, de csak ilyen pillanatokra.
Ha mondjuk zene dübörög rajta, akkor elvan ilyen 300-350 körül.Van egy másik is belőle, az csak a frontokat hajtja 100Hz-es vágással, szóval még mélyhangot sem kell tolni, az a zenét eléggé feltekerve sem igen ment 280W fölé. Idle amikor nem szól rajta semmi akkor 250W körül vesz fel.
Basszus, ha benyomom kis lightos háttérzenéhez a kettőt az már 500W....Nem is kevés.
Hülyeségeket írtam, korrigálva: [link]
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Quetz #164774 üzenetére
Ha az elektronika transzparens lenne, milyen különbség lenne két erősítő hangja közt?
Nem létezik teljesen flat házimozis vagy hifis darab, mert még megtudná az átlag vevő, hogy egy MiniDSP-s A-D-A átalakítás is teljesen észrevehetetlen a rendszerben, ha bypass-re van állítva, így az az olcsó ADC/DAC is bőven elég mindenre. Ezért használok hangkártyát, azokat transzparensnek készítik.
-
törölt tag
válasz
Quetz #164774 üzenetére
Három Denon széria, és két Marantz járt nálam az elmúlt években.
Szerintem nem pont ugyanolyan a hangja, (bár sokan állíthák ezt) ha választanom kéne azt mondanám Marantz.Az Onkyo, Pioneer, Harman Kardon világa tőlem távol áll. Barátom megnézte az egyik akkoriban nálam lévő Pioneer mért értékeit, és sokkal jobb volt mint a Marantz-é, mégis ezerszer inkább mozizok Marantz-al!
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Tamoo #164773 üzenetére
Persze, nálam is lejt, sőt, jobban. Csak azt mondtam, hogy egy nem lineáris kimenet nem feltétlenül jelent problémát, mert a kalibrálás felül fogja írni. A Marantz-é látványosan szűrésből adódik, nem pedig durva hibákból, mint például azon a mérésen, amikor hibás kondikkal nézték valamelyik Denont, és szép recés volt a teteje.
-
Quetz
őstag
válasz
Tamoo #164770 üzenetére
Végigolvasva a teszt topikokat nekem az jött le, hogy Marantz == Denon, kivéve, hogy belerakták a HDAM áramkört, ami a grafikonon látható esést produkálja, és extra torzítást ad a hangnak, amitől az Marantz-os lesz. Én úgy vagyok vele, az elektronika legyen transzparens, majd effektezem ha szükségét érzem.
-
Khaosz55
addikt
A 2db 15-ös ultimax meghajtásához van olyan digitális végfok amit trigget kacsóval be-ki lehet kapcsolni? Cronw és Behringer esettén nincs erre lehetőség. Passzív hűtésű is érdekelne.
-
hunaqua
addikt
válasz
BBéci #164765 üzenetére
Elfogadom a véleményed,szerintem is elég lehetne akár az RZ740 is .Viszont 200 euro "csak" a különbség az SR7012 között ami azért lényegesen jobb cucc lehet. Régen cserélgettem az erősítőket,de ma már nem. Amennyiben lemenne az RZ740 600-700 euro árra, vagy még inkább a Pioneer lx504 ,akkor azt venném. De azt sem tudom,hogy mi lesz evvel a 2 márkával a jövőben.
-
BBéci
legenda
válasz
hunaqua #164764 üzenetére
Magától értetődően azt, amelyiknek a hangja neked legjobban tetszik.
A felsoroltak közül a Marantzokat választanám, mert azoknak a hangzásvilágát kedvelem leginkább.
Nem tudom magamban tartani azt a véleményemet, hogy a hangdobozaidhoz mindegyik erősítő túlzottan jó és feleslegesen drága. 6000-es Marantz, 700-as Onkyo bőven megfelelne. -
hunaqua
addikt
Erősítő vásárlása előtt állok.
A keret 1000 euro. Amiket néztem az a Marantz SR 7012 1050 euro vagy a 7013 1160 euro (ennyit már nem igazán szánnék rá ).A hangfalak Dali Concept 8/6 szett + Hivi (7.1.2) Minimum 9.2 csatornást cuccot keresnék. Néztem még az Onkyo rz830 (840) vagy esetleg még az ára miatt az rz740-et. Illetve a Pioneer vsx-lx503 (504) cuccokat. Szeretem egyébként a Pioneer hangját.Mit ajánlanátok? -
VoidXs
nagyúr
válasz
Dorian #164759 üzenetére
Minél kevesebb ponton mérsz, annál kevesebbet tud a bemérő a szobádról, és annál jobban jársz a simítással. Ha viszont időd engedi, adj egy próbát a fullnak, nálam attól nagyot javult a beszéd, sokkal észrevehetőbb lett a hanglejtés. Ez sajnos magával vonzza, hogy a jó színészek hangján is hallani a színészkedést, ami nálam kicsit rombolja az illúziót, de valahogy mégis többet ad.
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #164759 üzenetére
Visszamérve REW-ben, nálam simábbnak tűnt a frekimenet mint high vagy full-ban. Eddig kétszer próbálkoztam vele, mindkétszer erre jutottam. De az is igaz hogy mindig csak egy pozícióban mértem, meg nem is néztem meg minden dobozt minden variációban. Rohadt sok időt el lehet ezzel kínlódni, nagyon sok dolog van ami befolyásolja a végeredményt.
Kicsit harsányabb lett a center, lehet az lett volna a legjobb ha hozzá sem nyúlok a június eleji beállításaimhoz. Azzal nem volt semmi bajom, csak kicsit piroslott a peak gain és emiatt eltekergettem mindent. Most pihentetem kicsit a dolgot, próbálom egészséges keretek közt tartani az ezzel elcseszett időt.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ada19 #164754 üzenetére
Az otthoni ajánlás 3 pozíció a fejtámla felett (azon álljanak az UMIK lábai, és nézzen az égnek), ha pedig van egy második sor, ott két kartámlára tedd. Ennyi elég szokott lenni a legtöbb szobában, és pont olyan helyek, amikkel kijönnek a komoly akusztikai gondok, így tudja az EQ javítani.
-
Tamoo
nagyúr
-
Khaosz55
addikt
-
ada19
senior tag
válasz
ada19 #164384 üzenetére
Megérkezett az UMIK-1, újramértem mindent és sokkal jobb, mostmár elfogadható végeredményt kaptam. -6dB átlagban és talán a két hátsóra került -8dB. Köszi mindenkinek!
A hangminőség is hatalmasat ugrott, mostmár egyértelműen meg lehet mondani mikor megy Cavern + EQ APO vagy a MultEQ XT32. 2 hatalmas különbség ami szerintem azonnal észrevehető: "nagy hangerőn" kevésbé lett bántó, valami a mélyek sokkal szebbek lettek - talán a kontrollált a megfelelő szó rá.
Ugyanitt kérdés: kinek milyen folyamat jött be Cavern méréshez? A doksiban csak mozis termekhez van ajánlás, így én ugyanazt követtem amit az Audyssey ajánl csak 7 pozícióval + Room Curve.
-
Tamoo
nagyúr
T.Racks DSP204 - ha valaki több szubban gondolkozik, ez sem tűnik rossz vételnek [link]
-
Quetz
őstag
Nem tudom, a vírus teszi-e, de uborkaszezon van az AVX-en. Ha valaki szeretne egy komoly elektronikát jóárasítva, akkor érdemes körbenézni ott. Emotiva RMC-1. Arcam AV 860, Anthem AVM60, Lexicon és ugyanezen márkák sokcsatornás végfokai is előfordulnak.
-
-
ldn218
tag
válasz
BBéci #164705 üzenetére
"Ugyanúgy rá tudok mutatni, ahogy sztereó zene hallgatásakor az egyes hangszerekre.
Ha jó a rendszer és az akusztika, egy sztereó hangdobozpár olyan teret alkot, olyan színpadképet hoz létre, ami majdnem a hallgatói pontig ér. Középen és mindkét oldalon."Egyetértek. Én most ezt a saját rendszeremnél tapasztalom. Mostanában meg is tréfált egy párszor, mert nem hittem el hogy sztereóban hangot hallhatok olyan irányból ahol nem szólhat hangsugárzó.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Quetz #164741 üzenetére
Azért ezeket már ventilátorokkal alig lehet hűteni. A DMA-k (4U, 18 kW) saját légkondi (!) nélkül egy hét alatt felgyulladnak, pedig subra a Dolby is Lab Gruppenekkel tehermentesít. Na és akkor ott vannak a Void agymenései, amik 40 kW felett jönnek ki ugyanígy 4U faktorban. Kíváncsi vagyok ezeknek az átlagos élettartamára, nem lehet nagyobb egy műsornál.
(#164742) alphamooncam: Ha a tökéletes módszert keresed, akkor ez az, egy ügyesen konfigurált DSP-vel a védelemért. A gyenge erősítőnek megvan az az előnye, hogy lehetetlen vele hangszórót ölni, de a felső 3 dB-n általában már nagyon rossz a torzítása egy D/G/H erősítőnek is.
-
Quetz
őstag
válasz
python1 #164739 üzenetére
A tökös amerikaiak lab gruppen fp14000-t használnak mély nyomáshoz
Max output power (all channels driven)
2 ohms - 7000 W
4 ohms - 4400 W
8 ohms - 2350 WMax output power (bridged)
2 ohms - Not recommended
4 ohms - 14000 W
8 ohms - 8800 WA Data-Bass pedig Powersoft K20-DSP-vel tesztel, hogy biztos legyen elég kakaó
-
-KP-
addikt
-
Khaosz55
addikt
-
Khaosz55
addikt
Jól hangzik és nézem ez [Noctua NF-A8] -at 17.5db nagyon halk.
Nem tudom melyik jobb Behringer nx6000d vagy a 2db Crown XLS 1002. Itt most nem számít +50K, csak ne legyen valami idegesítő baromsága. Kár, hogy triggerel nem lehet bekapcsolni.
Behringer nx6000d XLR bemenetére, hogy kell jelet kötni, ha nekem RCA kimenetem van az erősítőn? -
VoidXs
nagyúr
válasz
alphamooncam #164731 üzenetére
Sok javaslat szól úgy, hogy az erősítőnek a hangszóró RMS-ét duplán illik bírni, csak ésszel kell hajtani. Többek közt a Dolby javaslata is ez, méghozzá annyira, hogy ha nem illik egy moziteremre, akkor nem engedik felépíteni.
-
alphamooncam
őstag
Javítsatok ki, ha rosszul tudom... nem az erősítőnek kéne "megfogni" a hangszórót?!
Értem én a légrugót, de na... az amikor nem kéne szvsz akkor is fékezi a drivert, emészti a teljesítményt. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Khaosz55 #164727 üzenetére
Az sose baj ha van tartalék. Egy durvább effektnél az Ultimax is simán többet szív 800W-tól ha hajtva van. Rövidtávon bírja az 1600W-ot.
Behringernél a 2x3000W az valahogy nagyon optimistán van kalkulálva... meg biztosan nem szubra.Ettől függetlenül persze tutira elég a teljesítménye.
Amúgy ennyi a venticsere: [link] -
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Khaosz55 #164715 üzenetére
Mindenki csak a 15-ösre megy, pedig ebből a 18-as az igazi.
Én nagyon kíváncsi lennék milyen reflexben "gyorsan elhaló impulzussal", mert azért ahogy nézegettem ez a zárt dobozban nem túl szép, hogy finoman fogalmazzak. De ettől függetlenül így is baromi jól szól az eddigi szubjaim után.(#164725) -KP: Az XLS ventije hamar bekapcsol nálam, de egyáltalán nem hallom, halk.
-
-KP-
addikt
válasz
kimi02 #164720 üzenetére
Lehet nem voltam egyértelmű. 1 darab 1002 per hangszóró. Értelemszerűen hidalva. Viszont ez 200 ezer. A behringer nx6000d olcsóbb és erősebb, sokkal fejlettebb a dsp-je, csak rá kell szánni két darab noctua nf a8-as venti árát, mert hangos. A crown esetén viszont nem nagyon van ilyen gond. Mire bekapcsol már rég nem hallod
-
-KP-
addikt
válasz
Khaosz55 #164715 üzenetére
800W Rms per hangszóró, erre is gondolj. A 1002 elég az Ultimax 15-nek. Mármint 1 darab 1002 per hangszóró
Ezek a végfokok elvileg 90% hatásfok körül, vagy picivel felette dolgoznak. 2 Ohmon is stabilak szoktak lenni, bár a két lengőtekercset (mivel dupla tekercses) sorosan kötve 4 ohmosak a hangszórók.
-
Khaosz55
addikt
El lett döntve bele vágok ebbe a Ultimax projektbe, Phyton1-el egyeztettem. Első körben 2 db 15" zárt láda lesz. Méricskélnem kell nagyon kevés helyem van a front oldalon. Miután megvan és esetleg kevésnek érezném, akkor a kanapé mögé is jön még 15"-ös.
Viszont erősítő ügyben jó lenne egy kis segítség.
Crown XLS 1002-t néztem ki szokott használt is lenni. Ennek papíron 1100W RMS a teljesítménye hidalva, ha valóban tudja. Az a kérdésem, hogy ez elégséges 15"-os ultimax RMS 600W-hoz elégséges ? Illetve Re=3,4 az nem gond a Crown-nak?
A másik, hogy hálózatról mekkora teljesítményt vesz fel egy ilyen erősítő ? -
powerup2
addikt
Annyira szeretem hogy rendelek egy tv állványt az emagon elvileg van kifizettem majd hív a hang kép stúdió hogy nem tudják beszerezni majd valamikor visszautaljak az emag nekem a pénzt.... Itthoni gazdaságot akartam gazdagítani hát miért nem külföldről rendeltem...
-
powerup2
addikt
válasz
python1 #164709 üzenetére
Nekem is még az akusztika rendbe tétele maradt de a fejembe már meg van a terv visszább láthatod melyik 3-om szin közül választok . Előfordulhat hogy elöl a sötétebb space árnyalat lesz és oldalt a kicsit barnásabb space változat. De nagyon dizájnos lesz és oldalt mind két oldalon rejtet led is lesz. Mélyeket meg rendeteszi majd hátul a sarokba 1-1 sub. Ez az elképzelés.
-
python1
veterán
válasz
powerup2 #164707 üzenetére
Persze "páváskodom" majd a nappalival, ha teljesen befejezem, de sajnos annyi a munka vele, hogy fogalmam sincs mikor lesz 100%-osan kész. Az első próbák biztosan beépítés nélkül mennek le, mert egy teljes fal lett kialakítva, ami hanggátlóként, és akusztikai fal ként is funkcionál, éstkíváncsi leszek, hogy mennyire sikerült ezt megvalósítani, természetesen mérések is lesznek majd.De köszönöm a biztatást!
-
python1
veterán
Egyelőre nálam is 5.1 lesz kialakítva, én inkább a frontoldalra helyeztem a hangsúlyt, ugye aktív váltás ami magával hozza az utankénti erősítést. De valójában nem csak ebben merül ki a projekt, inkább a beépített hangsugárzók, és a center vászon mögé rejtésére öszpontosítok. Eddig a legjobb hangot ott hallottam, ahol vászon mögül jött a frontoldal, én megfejeltem azzal, hogy nappalis köntösbe bújtatom.
-
BBéci
legenda
Nem egyértelmű az "átlósan mögöttem lévő" pontos helye, de nem lényeges, inkább elmesélem, nálam hogyan helyezkednek el a háttérsugárzók.
A középső hallgatói ponttól 1,9-1,9 méterre, a padlótól 154 cm magas polcon, nem pontosan mellettem, hanem az ajánlott 90-110 fok közepén 100-on. Tehát 15-20 centivel hátrébb.
Bármennyire meglepő, az a helyzet, amit leírtam. Pontosan meg lehet határozni a virtuális hangforrások helyét. Ugyanúgy rá tudok mutatni, ahogy sztereó zene hallgatásakor az egyes hangszerekre.
Ha jó a rendszer és az akusztika, egy sztereó hangdobozpár olyan teret alkot, olyan színpadképet hoz létre, ami majdnem a hallgatói pontig ér. Középen és mindkét oldalon. Ismétlem, erre nem mindegyik hangdobozpár képes, például a DALI RUBICON 2, ELAC BS 263 mint háttérsugárzó már igen. -
gab1ka
senior tag
Én korábban több héten át pakolgattam a szobában a dobozokat az összes létező felállásban, minden szögben minden magasságban, de egyik sem adott olyan jó élményt mint a +2 dobozzal a 7.1. Ott megvolt a hűha érzés, de csak a tényleges 7.1+ tartalommal.Győzött végül a praktikusság és az árérzékenység, így a monopólok helyett bipolra váltottam, így nagyjából a két felállás közé ékelődött be a kapott végeredmény, ami egyelőre megfelelőnek tűnik.
-
szgaborsz
tag
Sub vásárlásához kérnék tanácsot, filmekre, 35 négyzetméteres nappaliba, amerikai konyhás, vacak akusztikával.
Amit kinéztem az a XTZ - SUB 12.17 EDGE:
https://www.xtzsound.eu/product/sub-12-17-edge?altProd=9841161Ami még képbe került az a SVS PB 2000 használtan, melyik lenne jobb választás? Az XTZ - SUB 12.17 EDGE melyik SVS subnak felel meg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged