- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
válasz
Csabroncka #159999 üzenetére
Keresd szepit a projektor topikból.
-
Csabroncka
addikt
Gyerekek vásznakat hol érdemes nézegetnem? Álmennyezetbe építhető motoros kellene - nagyon belépő
félek elszállok az árakkal
-
bodza32
kezdő
Sziasztok! Nem tudom, hogy jó helyre írok e. A kérdésem az lenne, hogy van egy Marantz sr-4500 házimozierősitő és egy Popcorn Hour A-210 médialejátszó. Ehhez keresnék 5.1 hangfalszettet és hozzá való kábeleket. Tud e valaki valamit ajánlani.
-
Quetz
őstag
Egy érdekes cikk a mit is kapsz a pénzedért a hometheaterhifi.com-on: Introduction to AVR Build Quality – Part I: Range of Options by Supplier and Price
A konklúzió egyik fő megállapítása a direkt mód használatáról:
A key takeaway: circuit quality in the direct mode (stereo or 7.1) is almost always invariant to AVR prices in the range of $400 to $2,000. As examples, the $250 Yamaha RX-V367 and Marantz AV8801 ($3000) use the same Renesas LSI chip (R2A15220FP). With the LSI analog chip in these products, the sound of the direct mode is relatively constant, although a more robust power supplies, addition a quality output buffer and enhanced DC blocking capacitor quality can make small differences. -
válasz
Csabroncka #159986 üzenetére
nem sokára készül a dedikált szoba, utána a vetítés a cél
-
válasz
Vikthor #159968 üzenetére
Szia!
2001 körül
Technics SA-DX750 - panasonic dvd player - videoton és más komolyabb hangszóró készletből gyártott DIY hansugárzó szettSztereó:
1997-98 körül
philips 911 szteró erősítő, technics 5 lemezes lejátszó, pc, videoton dc2016
közben készült az első épített hangsugárzóm2020
Kép: Panasonic TX-P50GW20
Hang: Pioneer BDP-LX71, Dune HD BASE 3.0, Pioneer VSX-LX70, HTPC (amd alap), Philips FA951, Pioneer A-509R, SVS SB12-NSD, Monitor Audio GX350, GX200, GX100, Kácsa - Neotech - Isotek -audioqest - DIY kábelek
Valamint MARANTZ és PHILIPS szteró elemek (tunerek, deck, cd lejátszók)
söund arts állvány, monitor audio GX hangsugárzó állvány, HUBAUDIO hátsó állvány -
spiky03
veterán
válasz
Sajnos én potos dátumokat nem tudok de nálam a következő képpen alakultak a rendszerek.
1. - Yamaha YHT-292-es szett kis bögre hangfalakkal, meg 16-as aktív méllyel.
1.5 - Az Yamaha szettből az erősítő megmaradt, de a hangfalakt cseréltem a következőkre:
Eltax Silverstone 200 frontok
Eltax center és a hátsók, ezeket egybe vettem szettben.
Szub maradt.2. Pioneer VSX-920K
Focal Chorus 715
Focal Chorus CC 700 center
Focal Chorus SR700 hátsók
Heco Vitas 25A3. Marantz SR6009
Canton Chrono CL 555.2 center
Canton Chrono CL520.2 frontok + HUB állványok
Canton Chrono CL510.2 hátsók
Canton Sub 85BD lejátszó végig egy Pioneer BDP-150
Mede8er 600 - ezt most váltja egy X96 MAx+ androidis lejátszó CE-vel
Tv egy Panasonis ST50 42"Kábelek jelenleg:
Front és center: Van Damme
Hátsók: Oehlbach
Szub: Oehlbach
HDMI KÁCSARemélem idén sikerül megvalósítanom majd a projektor projektet.
Ott egy 250 cm széles képem lesz. -
WaterWave
veterán
Mindenki Denon párti lett?
-
alphamooncam
őstag
válasz
alphamooncam #159972 üzenetére
Pontosabban
2003
Denon 1604
Yamaha DVD S540
2 pár Pioneer CS5070
Jamo 5-ös sorozatú center
Wharfedale Powercube10
Loewe 72 centis CRT TV. ( vagy 50kg. ára akkor kb.500.000Ft )
Az AVR a hálóban még működik.2020
Denon DN700AV
5.db. JBL LSR 305 (XLR)
1.db. JBL LSR310S (XLR)forrás Rpi4 (Openelec-Kodi)
Proji. Epson EH-TW5300 ( kb.215cm képátló )
Darbee DVP5000S -
Vicarious1
aktív tag
válasz
Legelső: 2003 valami SONY egydobozos...
Anno Domini kb. 2004
Sony STR 595 DE
Sony DVD
Sony FCR-SS akármi 5.0
Sony SA-WM500 sub
Sony Wega Projektoros TV2020
DENON X7200W Auro 3D
DENON DBT 3313 UD BR
Dune HD Solo Light
Focal Aria 926 + CC900 + SS900 + 906
Sub: folyamatban
Samsung 7102 65" TV + Epson EH-TW5210
QED + OEHLBACH + INAKUSTIK kábelekA kettő között meg annyi, hogy húsvétig sorolhatnám...
-
WaterWave
veterán
válasz
bokarcsi71 #159975 üzenetére
Pl Marantz nd8006
-
bokarcsi71
aktív tag
válasz
N.YCityBoy #159970 üzenetére
Köszi szépen. Azt nem tudod, hogy milyen médialejátszóval lehet hallgatni internetes adókat?
-
powerup2
addikt
A mostani rendszer meg
Anthem mrx-710
Himedia q5pro
LG B7 55"
Focal Aria 926
Focal Aria 900c
Focal Aria 905
Focal Aria SR900
Elac 2070sub
AQ type4 a frontnak meg a centernek hátsoknak Norstone és Sinus live sub kábel meg Real Cable 1801 -
törölt tag
válasz
Szerintem az enyém tudod, de:
1997- Onkyo 494+ Jamo s2 sorozat
2003: Yamaha 140RDS, Pioneer SW110 sub
2006: Proson V series szett.
2010: denon 3806
2011-2012-iG Denon 4308A, Paradigm V7, Dynavoice T12..
megjelenitők: Grundig 9102 72 centis 2000-2012-ig
2018-: Sony 49Ex 7785 -
powerup2
addikt
-
válasz
bokarcsi71 #159969 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a Yamaha fizetőssé tette az internet rádiózást bizonyos eszközein!
Valamelyik topikban olvastam is, hogy sok embernél kicsapta a biztit...mondjuk nem egy nagy összeg, éves díj van pár ezres úgy tudom... -
bokarcsi71
aktív tag
Tudna valaki segíteni, hogy a Yamaha RX-A3030-ra hogy lehetne internet rádiót megszólaltatni? Idáig ment a vTuner, most egy ideje nem megy, vagy miért nem megy. Firmware frissítéssel? Frissítés után a meglévő beállítások megmaradnak?
-
Sziasztok!
Eltelt 10 év amióta a házimozival foglalkozok hobbiszinten, gondoltam egy kis összehasonlításra, milyen volt és milyen lett a rendszerből. A két állapot között sok upgrade volt természetesen, hisz ez a hobbi sosem végleges mint tudjuk.
2010:
- Denon AVR-1910
- Denon DVD-1940
- WD TV Live
- Polkaudio TSi500, CS20, TSi100
- Proson Rumble R-12
- Samsung 46" LCD FullHD TV, LE46A551
- Noname HDMI kábelek
- 0 film lemezen2020:
- Denon AVR-4520
- Oppo UDP-203
- Polkaudio RTiA7, CSiA6, RTiA1
- SVS SB-4000
- Epson EH-TW9300
- Stewart Filmscreen 100H SRA, StudioTek 130, motoros oldalfeszes 100" (1,3 gain)
- Inaqustik Premium HDMI kábelek
- 200+ film lemezenNektek milyen volt anno?
-
-KP-
addikt
válasz
lionshamlet #159966 üzenetére
gondolom nem gázos,csak más szint. Régen a komplett 5.0 180k körül megvehető volt. Az xtznél vagy a psbnél kb. csak a center ennyi.
-
-KP-
addikt
válasz
lionshamlet #159964 üzenetére
Hát ez már erősebben véleményes, de még mindig az XTZ felé húzok... De árfüggő is. Rosszul járni egyikkel se fogsz szvsz.
-
-KP-
addikt
válasz
lionshamlet #159962 üzenetére
Nem látok PSB-t a felsorolásban. De amúgy igen. Az XTZ ráadásul internet direkt gyártó azaz nincs kisker és nagyker árrés úgy beépítve az árba, mint más gyártóknál, mert közvetlen a gyártótól vásárolsz. Ez még feljebb viszi az ár/érték arányát.
-
-KP-
addikt
válasz
lionshamlet #159960 üzenetére
mennyiért?
-
-KP-
addikt
válasz
lionshamlet #159958 üzenetére
Az egyik komplett szett, a másik egy darab monitor sugárzó.
Egyébként itt találod: https://www.xtzsound.eu/product/99-series
-
-KP-
addikt
válasz
lionshamlet #159952 üzenetére
Mint írtam nagyon nem mindegy, mi a célod. A Dali C6 állódoboz, ezért hangerőben többet fog tudni. De minőségben az XTZ 99.26MKII nagyon megverné. Ezt mutatja az ára és a hangszórókészlete is. A monitorsugárzó önmagában többe kerül, mint a komplett Dali szett. A 93.22 viszont egy jóval alacsonyabb kategória, mint a 99.26.
-
python1
veterán
válasz
BBéci #159950 üzenetére
A DSP-zés az ok azzal nincs problémám,sőt megvagyok győződve,hogy anélkül nem lehet jó hangot összehozni,de a kábelekre fordított túlzott költekezést azt nem tartom célra vezetőnek.Inkább gondos tervezést,akusztikai kezelést javasolnék,és utána ha esetleg még úgy gondolja valaki,hogy kell drágább kábel akkor játszadozhat.
-
Sakab
senior tag
válasz
powerup2 #159938 üzenetére
Hát az erős túlzás, hogy kész a rendszer mert még vagy holnap v hétvégén megyek a Dali ikonokért az azért kimeríti a keretemet sajnos erre még rájön ugye a 25e kábel meg akkor már illene valami 3m RCA-RCA-t venni a popcornhoz is ami megint 10e...Drága hobby és még se center, se hátsó se sub
és akkor még a hónapban belett volna tervezbe egy Sonos One is háttérzenéléshez
-
devil-k
nagyúr
Kevés az a mozira szánt helyiség, ahol nincs szükség semmilyen korrekcióra.
-
python1
veterán
válasz
BBéci #159947 üzenetére
Szoba korrekció,hangsugárzók autómatikus kalibrálása,már enélkül,hogy mozizol?
Nem tudnék olyan HM vasat említeni amiben ne lenne DSP chip.Dorian
Pontosan olyan lesz.Én is most vettem 100m-t 30e forintért,valami német "hifi" kábel,néhány komoly bemutató termet kábeleztek ilyennel,itthon nincs forgalomban.
-
Dorian
félisten
válasz
powerup2 #159943 üzenetére
Kíváncsi vagyok enyém milyen lesz. Surround kábelt nem nagyon tud az ember kipróbálgatni, úgyh én is nálam sokkal tapasztaltabbak ajánlására vettem azt, amit.
Surround kábel amúgy sem olyan lényeges, a régi Kácsás Neotech nem volt akkora szám, de utána a Furutech is jó volt, VDC is pont ugyanolyan jó, mostaninál is hasonlóra számítok. -
BBéci
legenda
válasz
powerup2 #159943 üzenetére
Inkább olyat, ami a lehető legtöbbet hozza ki a rendszeréből és az árát elfogadhatónak tartja.
Vegyük példának az én rendszeremet! 200000 forintból hangdobozokat, erősítőt nem tudnék lényegesen jobb minőségűre cserélni, de a frontsugárzók kábelezését simán. Tehát miért ne tenném meg? -
válasz
lionshamlet #159931 üzenetére
Dali-ra szavazok.
-
lionshamlet
senior tag
erre valaki?
[link] -
zsoika
addikt
válasz
N.YCityBoy #159929 üzenetére
"Vannak olyanok akik ha nem használják a hangfalakat ,fejre állítják meg ilyenek😄"
Ezen besírtam !
-
válasz
zsoika #159926 üzenetére
Csak egyet elmondok ami nálam is kicsapta a biztosítékot 😁
Árultam egy Quadral Phonologue Gold Shogun hangsugárzót, emberünk eljött és azért nem vette meg most kapaszkodj, mert nem volt alátüskézve, és ez miatt szerinte a mélysugárzó nem megfelelően helyezkedett az évek alatt ,és ez a hang rovására ment! Sajnálkozások közepette távozott, másnap egy másik ember meghallgatás és alku nélkül mosolyogva vitte el, mivel évek óta keresett ilyet! De elég sok hasonló barmot fogtam ki😂 Hozzáteszem 20centis mélynyomó felett tényleg nem árt pár évente "forgatni" a hangszórót, mert a súlyos mágnes valóban "lehúzhatja" deformálhatja , de ez nem az a kategória volt! Vannak olyanok akik ha nem használják a hangfalakat ,fejre állítják meg ilyenek😄 -
mettek
addikt
válasz
Sakab #159912 üzenetére
Te nem tudom milyen árat néztél. Ez nálam 13.000ft.
-
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #159922 üzenetére
Sopánkodni? Valakivel összekeversz.
Én aztán nem sopánkodok vásárlás után, én megtaláltam a tökéletes kábeleket magamnak, nem fogom előröl kezdeni ezt a baromságot a kábelekkel. Nyilván aki 500.000 Ft-ért vesz 3 méter AQ gyémánt HDMI-t az szeretné így is úgy is jobbnak látni, hallani a rendszerét. -
zsoika
addikt
válasz
N.YCityBoy #159925 üzenetére
Hallgatom !
Négyszemközt vagyunk.
-
-
zsoika
addikt
válasz
N.YCityBoy #159923 üzenetére
Van AVX-es reggem de nem szeretem ... nekem egy kicsit össze-vissza az egész.
Nyitni, zárni témát stb. ...jobban szeretem a PH-t , csak ugye itt kevesebben is vagyunk.
Megjegyezném hogy ott (AVX) még nem sikerült eladnom semmit...viszont nem egyszer botlottam bele olyanba aki szóvá tette hogy nem folpackba csomagolva használtam a távirányítót stb. -
válasz
zsoika #159921 üzenetére
Azért az AVX-en elég hozzáértő emberkék vannak, nem valószínű,hogy replika kábelt rájuk tudna sózni bárki is😁 Hozzáteszem rám sem, pedig annyira nem vagyok hozzáértő 👍
bajnokpityu-persze ez így van, én nem is mondtam, hogy mind szar, csak amik nálam megfordultak anno, na azok nagyon azok voltak! Ne kérdezd a típusát, mert nem mostanában volt, de rossz emlékeim vannak és nagyon gyorsan túladtam rajtuk😁
Az komoly, én nem futottam bele hála istennek ilyen kábelbe!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
devil-k #159908 üzenetére
Vannak igenis jó ár értékű kabelei az aqnak. Pl type 4 vagy type 8. Sőt olyan kabelei is, amiket egyáltalán nem sikerült másoknak elerni. Zen digi, vagy a diamond hdmi kebele. Az h nektek nem sikerült, meg nem jelent semmit.. Ezért kell kiprobalni, és nem vásárlás után sopankodni. Én is tudok olyan kabelet, ami otodet éri, de nem altalanositanek.
Minden márkára igaz ez. Siltechre is, pl. Vannak csodakabelei, vannak nagyon jó arerteku, és hitvány kabelei is. Naes..
Cloud, hja van pár olyan kábel, ami már vagy 4x gazdát cserélt avxen, és tudjuk, h hamis.
-
zsoika
addikt
válasz
N.YCityBoy #159920 üzenetére
Persze-persze, de lehet Ő sem tud róla és jóhiszemű.
Mindegy is ...ez csak az én fóbiám. -
válasz
zsoika #159919 üzenetére
Hamisítvány? Én még olyanba nem futottam bele, hozzáteszem csak megbízható embertől és akit ismerek attól vásárolok! Elég kis közösség az, és azért a nevek alapján könnyen belehet azonosítani embereket+lehet látni ki mikor regisztrált és mennyi pozitívja van stb...így elkerülhető,hogy fals terméket vásárolj!
-
zsoika
addikt
válasz
N.YCityBoy #159918 üzenetére
Néztem én már ott is ,de elég sok a hamisítvány kábelekből...nem tudom kiszűrni az aprós hirdetésből hogy melyik az és melyik nem .
-
-
zsoika
addikt
-
-
Sakab
senior tag
Nem variálok, marad az amit legtöbben dicsérnek az Inakustik referenz 5m kellene összesen. Pesten szerintetek hol tartanak készleten ebből?
-
devil-k
nagyúr
válasz
N.YCityBoy #159907 üzenetére
Nincs azzal “gond”, ha felkapott és túlárazott.... HA képes azt nyújtani, amire hivatott, de így csak egy büdös nagy hype az egész.
-
-
Daffni2
addikt
válasz
Jegesmaci81 #159902 üzenetére
Semmi értelme a banándugónak,még akár ronthat is.A jobb minőségű drága,az arra fordítandó pénzt inkább a kábelekre kell költeni.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Sakab #159903 üzenetére
Azért fel ne ülj erre a vonatra, akárki mit mond. Itt nem arról van szó, hogy a drágább kábel jobban szól, mint az olcsóbb. Annak idején nekem ajánlgatták a AQ rocket kábelt, hogy mennyire jó, kétszer annyiba került anno, mint az Inakustik. Borzasztó hangja volt.
Egy valamire hallgass csak: a füledre.
Jegesmaci81
Erre én is kiváncsi vagyok.... -
Sakab
senior tag
válasz
Daffni2 #159900 üzenetére
Köszi akkor marad a sodrós módszer. Már csak az a kérdés, hogy inakustikból melyiket rendeljem.
mettek: Összesen 5 méter kellene, ezt a fenti legdrágábból is 28 körül megúszom. Árukeresőn az általad említett QED 2x 30-40ezer lenne. Az nekem már átlépte a lélektani határt, megmondom őszintén kábelre 10e körül számoltam míg nem kezdtem el olvasgatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BestBuy ruhás topik
- bambano: Bambanő háza tája
- DOOM - The Dark Ages
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest