Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
spank0309
tag
És ha ezt rakom rá egy foglalatra? Ez pont 5 venti és mind az 5 venti egyforma lenne akkor, vagy 4 mert a proci hütőn 120/92es akkor a kisebbet leszedném (nem tudom miért 32-öt írtam előzőleg )
Z170-A - i7 6700 - 2x8GB 2400Mhz DDR4 - GTX 1080 Strix - EVGA GS550W - 2x525GB SSD - NZXT S340 Elite - Samsung C32H711
-
Grózi
Topikgazda
válasz spank0309 #23451 üzenetére
Ez is egy megoldás,ha teljesen egyforma ventiket teszel rá-írtam is:
"De még pár kombináció lehetséges(pl. 4 egyforma 120-s Noctua 1 elosztón és a kis venti a másik aljzaton)"Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
vidra1221
tag
válasz seniman #23450 üzenetére
Kösz az infót, igazán kedves tőled hogy utána néztél!
Cikkszám alapján keressek az Ali kínálatában? Ez az MSI TF4-es kártya ez melyik egyébként, vagy ez alapján keresgéljek az Alin? Kösz még egyszer!közben rákerestem Alin de az általad írt gaa1s2u ra nem talált , helyette ga81s2u-ra dobott egy csomót de az más típusnak néz ki még nem mélyedtem bele. Egyébként ha több lapátos mint 9 az baj de minden más paraméter stimmel?
[ Szerkesztve ]
-
tomiwin32
csendes tag
Sziasztok az lenne a kérésem,hogy tudnátok olyan ddr 4 cl 15 3000 MHz minőségi Ramot (vagy hasonlót) mondani ami 44mm kisebb?!! Nzxt 340, Asus Z170 pro gaming, Noctua Nh-d14 lettem szerelmes csak 4 modul memória nehézkesen fér el.
-
Frenky89
addikt
válasz tomiwin32 #23457 üzenetére
#1: Mihez kell ilyen batár hűtő?
#2: Milyen RAM-ot vegyek? (Egyébként Corsair Vengeance LPX és csak 31mm magas.)[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
A legnagyobb légszállítású 12CM-es ventit keresem, amit itthon pár nap alatt kiszállítással el lehet érni. A hangja nem érdekel.
-
-
-
diegho
nagyúr
Egy Reinhardt optimalizáló fűrész vezérlő számítógépét egy fafeldolgozó csarnok közepén. Sajnos meghalt benne a tápegység ventije és cserélni nagyon macerás lenne, lévén egy AT PC tápegység van benne, aminek az oldalán megy be a tápkábel szálanként és a nyákra van forrasztva direktbe kb 80db másik kábel, amik mennek a vezérlőbe, mindez egy fém dobozban van egy szekrény közepén. A tápveni cseréjéhez minden forrasztást fel kellene szedni kicserélni a ventit és újra forrasztani az összeset. Remélem így jó lesz. Régen volt Coolink 11200rpm-es ventim (gyárilag nem annyi volt, de valamiért ennyit pörgött) az kellett volna, de odaadtam egy havernak, azt nem lehetett letenni sehová, mert felemelte saját magát és lebegett a levegőben.
-
PuMbA
titán
Teljesen összeállt az 1m-ről hangtalan gépem és meg kell mondjam, hogy amit olvastam az 500RPM és a teljes csendesség kapcsolatáról az igaz A táp ventim 200 RPM-mel megy, a CPU ventim 460 RPM-mel, a hátsó ház hűtőm 440 RPM-mel, az első ház hűtőm pedig 780 RPM-mel és este, teljesen csendben 1m-ről azért lehetett hallani a gépem. Amint 12V helyett 5V-ra raktam az első ház hűtőm, beállít a hátsóhoz hasonló 440 RPM-re és így már hangtalan lett a gépem 1m-ről. Nem is a ventilátor hangja a baj, hanem a kavargó levegőé, amit az 500-nál több RPM okoz.
Grózi: Bejöttek az Akasa venti szilikon rögzítők
[ Szerkesztve ]
-
seniman
veterán
válasz vidra1221 #23468 üzenetére
Nem egy kazán kártya,ez a méretcsökkenés oldalanként 3,5mm-t jelentene.Csak az elektromos specifikációk stimmeljenek.Esetleg az eredetinél is bepróbálkozhatsz egy kis műszer olajjal kezdő próbálkozásnak.
[ Szerkesztve ]
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
Grózi
Topikgazda
Hát igen,nemhiába hívják szélzajnak.A tuti amikor vezéreled(mikor nem fut semmi így megy vagy ki is kapcsolnak a ventik-mikor kell felpörög).Örülök,hogy beváltak a rögzítők.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Hunork
veterán
Üdv!
A Raijintek HÁZ ventikkel mik a tapasztalatok? Hangerő a lényeg, élettartam, kopás. A szokásos.
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
Üdv újra!
Következő kérdés: tápom ventije fos, zörög, kicserélném. FSP Hyper S700 tápba milyen ventit ajánlotok cserére, ami tutira jó bele? (sima Arctic 12cm rendszerhűtő gondolom nem...)
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Grózi
Topikgazda
válasz Hunork #23472 üzenetére
A Bw Quiet és Nanoxia házakat leszámítva,ha csendeset akarsz akkor az összes gyártó házventije cserés.
Persze leszabályozva a Rajintek is elviselhető,csak kis motorhangja van-legalább is ami az Aeneas-ban van.(ezzel van tapasztalatom)
A tápos kérdésedre pedig a válaszom:[link]Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Hunork
veterán
Hát ez nem jó hír. Házra még akad pénz, de 2 12, és 2 14cm-es minőségi venti már húzós lenne. Be Quiet házat még nem néztem, de gondolom azért mert az alapkeresés 25k maxra volt állítva.
-
Grózi
Topikgazda
válasz Hunork #23475 üzenetére
Veszel 2 120-s BQ Pure Wings 2-t és 2db 140-st az cirka 10K.Talán a legjobb ár-érték arányú venti és az emberek 95%-nak tökéletesen megfelel házhűtésre,feltéve ha tudod őket szabályozni.15-18K-ért aprón makulátlan minőségi házak vannak és egy házban nincs nagyon mi elromoljon.
Mondjuk aprós eladótól újonnan is megkapod 25K-ért a Be Quiet Silent Base 600-t,mondjuk én személy szerint ebből az árkeretből néznék egy használt Fractal Arc Midi/Mini-t,mert jó anyagúak és kiváló a hűtésük+a szerelhetőség is és a plussz ventikkel is beleférhet 25K-ba.(a gyáriakat el tudod adni aprón)Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Hunork
veterán
Hát igazad van. Ezt nem vitatom. Csak plusz 10k a ház mellé?
De egyrészt nálam alapvetés, hogy ha házikó, akkor új. Semmi karcolás, benyomódás. Élvezni akarom a szerelés újdonságát. Két venti kicserél, az tuti, de bízok azért a Raijintek-ben. Annak idején mindenki azt mondta, hogy a Zalman Z3 hú de zajos lesz, és nem hallani a hangját immáron 3 éve. Kicsit azért túl van lihegve, szerintem. Idővel biztos lesznek hangok, zajok, de akkor meg lehet cserélni. A kinézett ház a Raijintek Aeneas (ez csodaszép, extrém, és tágas nekem), vagy CM Carbide 100R.A tápkérdést feltettem az általad linkelt topikban, mert fogalmam sincs, hogy milyet kell belevenni.
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz Hunork #23477 üzenetére
Akkor te(szerencsédre ) nem vagy érzékeny a zajra.Én adtam már egy ventiért is közel ennyit.
Az Aeneas-t én építettem be és nem egy Fractal minőség anyaghasználat terén,de még mindig jobb mint a Carbide-ebbe is építettem már.És a gyári Korszar venti az tényleg kritikán aluli.
Amíg itthon dolgoztam,több száz gépet építettem évente-így kicsit nagyobb rálátásom van mint a legtöbb usernek.30K alatt kevés kompromisszum mentes ház van és ehhez jön még az egyéni ízlés is-szóval nem egyszerű.Ha mindenképp ezen kettő közül akarsz választani,akkor az Aeneas-al jobban jársz véleményem szerint.Viszont arra számolj,hogy a kábelrendezés nehezebb benne+a vga is jobban melegszik(a 390 alapba is elég forrófejű).Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
seniman
veterán
válasz Hunork #23477 üzenetére
Egy YateLoon ventit raktam a BeQuiet tápba,amikor kis fordulaton kerregni kezdett az eredeti.Nekem bevált.Iszonyat erejű venti volt benne,kíváncsiságból ráraktam egy AVC Hercules radijára 12V-on,kisebb tornádó mellett 23fokon tartotta a procit.
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
Hunork
veterán
Jajj de jó a sok infó! Köszönöm!
Rengeteg tesztet elolvastam, főleg angolul, de olaszul is , és hát az Aeneas nagyon favorit mindenhol. Rengeteg díj és általában jó szellőzésről regélnek. A kábelek elférnek hátul. A Z3 kábelmenedzsmentje iszonyat, tekeregnek, nem fér el, alig lehet a hátlapot feltenni.
Az Aeneas esetében felülre egy minőségi 14 cm-es venti mindenképpen befigyelne. Viszont 4 HDD van, és az szépen elfér benne. És igen széles a ház. Nagyon nehezen találok normális házat (a kijelölt keretben), amibe az én cuccaim jól elférnek. És egyelőre nem tudok venni még egy nagy HDD-t, hogy jobb legyen a választás...
Az R9 meg sokat fejlődött, nálam Afterburnerrel állandó 40%-on jár az Asus, és így Idle 33-37, Load 50-78 fok. Szerintem ez nem is olyan rossz.Amit kinéztem még: Cougar Challenger / Thermaltake Commander. Ezekről vélemény?
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz Hunork #23480 üzenetére
A Cougarhoz nem volt szerencsém,a Commanderhez igen.Relatív jól szellőzne,ha nem lenne benne elöl a hagyományos rack-nálam már ezért is kiesik+ a kábelmenedzsmentje nagyon gyenge.Az Aeneas-sal minden szempontból jobban jársz-viszont abba véleményem szerint előre is komolyabb venti kell.
Halkan megjegyzem,hogy ránéztem apróra és 15K-ért van egy Fractal Arc Midi 2 amibe még nem raktak soha gépet.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Gaaabeeesz
senior tag
Udv, nem tudom, hogy jó helyen jarok-e..
Corsair 550d hàzam van, egyenlőre a 3 gyári ventivel.
Hol/hogy (szívás-fújàs) helyezzem el őket, a legjobb hatásfok érdekében? KosziÜdv, Gabesz
-
Grózi
Topikgazda
válasz Gaaabeeesz #23482 üzenetére
Ha jót akarsz,akkor a gyári ventiket kidobod(kritikán aluli) és veszel bele normálisakat,aminek nincs motorhangja.Még a 2500FT-s Be Quiet Pure Wings 2 is teljesen más liga-jóval csendesebb és jó légszállítással bír.
Alapban a gyári elhelyezés jó,tehát elöl 2 befúvó és hátul 1 kifújó venti.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz Gaaabeeesz #23484 üzenetére
Igen,azok a ventik nagyon azok.Kéne tudni a pontos konfigodat-cpu,cpu hűtés+vga-akkor megmondom mire van szükséged+azt kellene tudnom,hogy 3 vagy 4 pin-t tudsz vezérelni?(ellenőrizd az aljzataid,mert attól hogy egy aljzat 4 pin-s még nem pwm-s,lásd Összefoglaló!!).
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Gaaabeeesz
senior tag
Hàt még nem jottek meg az alkatrészek.
Ez lesz az:Msi b150mortar
-I7 6700
-zalman cnps10x optima
-16GB 2133MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Fury Black CL14 (2X8GB)
-Kingston SUV400S37/240G
-Seasonic M12 II 520W Bronze
-Corsair Obsidian 550DVga vagy GTX1060 vagy rx480, azt még nem tudom
Üdv, Gabesz
-
Gaaabeeesz
senior tag
-
Grózi
Topikgazda
válasz Gaaabeeesz #23486 üzenetére
Ehhez elég a 2+1 venti,amit írtam.
A lapod sys_fan 1 és 2 aljzata feszültségalapon szabályoz,tehát 3 pin-s ventik kellenek neked.
Mivel 2db aljzatod van,így szükséged lesz egy 3pin Y kábelre is.Előre mehet 2db 120-s venti(egyformák legyenek és akkor mehetnek az Y kábelre egy aljzaton) és hátra 1 db 140-s venti,amit a másik aljzatról vezérelsz.Töltsd le a Command Centert és onnan vezéreld a ventiket hőfok függvényében.
Az ajánlott ventiket megtalálod az Öszefoglalóban,de ha mondasz egy árkeretet amit rászánsz,akkor segítek választani.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
RazoR
veterán
Grózi Mester!
14-es pwm-es jó légszállítással mit tudsz ajánlani házhűtőnek?
-
Grózi
Topikgazda
válasz Gaaabeeesz #23489 üzenetére
Jó is lenne,ha ilyen egyszerű lenne.
Az ár/érték bajnok mindkét méretben a Be Quiet Pure Wings 2 a maga 2500(120 mm) és 2800FT(140mm)-s árával.Így Y kábellel együtt megúszod 8,5K alatt és nagyságrendekkel jobb+halkabb hűtésed lesz mint a gyári ventikkel.
RazoR8402
Nanoxia Deep Silence 140 Pwm
Alpenfoehn Wing-Boost 2 140
Akasa Apache 140
Noiseblocker eLoop B14-PSSzakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Hunork
veterán
Üdv!
Kék LED-es 12/14 cm ventilátorok ügyében melyik a legjobb választás?
Zalman 120mm CASE FAN LED ZM-F3 LED (SF) Gyári 20db / Long Life Bearing
ENERMAX SILENCE 12CM LED BEARING Gyári: 8-14dB / Twister bearing
ANTEC TRUE QUIET 120MM BLUE Gyári 10-20 db / Nem tudom plusz: vibrációt elnyelő felfogatás
ENERMAX T.B. Apollish 12cm Kék és COOLER ENERMAX T.B. Apollish 14cm Kék Gyári 15-20db / Twister bearingAz Antec felfogatása szimpatikus, de ez tudom, nem feltétlen számít.
-
kozyadam
tag
Sziasztok!
Egy Phanteks Enthoo Evolv ITX házba építkeznék. A teljes konfig megtalálható ebben a bejegyzésben.
A házhűtés témájában lenne kérdésem. A házban alapból van egy 200 mm-es ventilátor elől. Arra gondoltam, hogy lehetséges, hogy ezt lecserélném 2 db 140 mm-esre, illetve egy kerülne a ház hátuljába is. Mivel a ház Phanteks, így ilyen márkájú ventiket néztem, pontosabban Phanteks PH-F140SP légkavarókat.
deja vu fórumtárs a Be Quiet Silent Wings 2 ventiket ajánlotta, de ahogy írta, azok PWM-esek. Az alaplap leírása (14. oldal) szerint - legalábbis ahogyan én értelmezem - a 2 db SYS FAN csatlakozó nem PWM-es.
Rá lehet kötni az alaplapra a Be Quiet ventiket? Nem fognak állandóan teljes sebességgel pörögni? Nem rontja a ventik élettartamát?
Ti milyen ventiket ajánlanátok ebbe a házba?
Köszönöm!
-
Grózi
Topikgazda
válasz kozyadam #23497 üzenetére
A sys-fan-ok valóban feszültségalapon szabályoznak tehát 3 pin-s ventikre lesz szükséged-ezeket tudod hőfok függvényében szabályozni bios-ból vagy a Giga gyári fan progijával.
Mivel hátra is mehet 140-s venti,így 3 egyformát választanék a helyedben-2 mehet egy Y kábellel az egyik sys_fan-ra,a 3. meg a másik sys_fan-ra.
Ezeket ajánlom neked:
Nanoxia Deep Silence 1400 rpm
Be Quiet Pure Wings 2 140
Aerocool Dead Silence 140 (a Black Edition kivételével ledes,3 válaszható szín)
Noiseblocker eLoop B14-2
4pin(pwm-s) ventit ne válassz,tehát Silent Wings-ből se a pwm-st,igaz van belőle 3 pin is-viszont nem csendesebb annyival mint az ára indokolná a PW2-nél.[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz nismoka #23496 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Egy kérdésem lenn: ajánlóban sem, meg úgy általában nem olvasni a Revoltec ventikről. Ez miért van? Németek meg ajnározzák. Ez csak érdekelne. (korábbi gépemben volt egy 8cm-es nekem, és még most is megy 5 év elteltével a vevőnél )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Corsair QL120 RGB ventillátorok, illetve Corsair ventillátor vezérlő!
- Minőségi ARGB ventik és modding nagy választékban most szuper akciós áron!
- LianLi ST120-3B white ventillátor szett (3db.) ARGB vezérlővel FEHÉR
- Csere-Beszámítás! Corsair Icue Link QX120 RGB Ventillátor szett Starter Kit.
- Akciós ventik / Arctic / Corsair LL 140 / Asus TUF 120mm
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest