Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- mefistofeles: Ezt csak úgy beteszem. Szerinem tanulságos....
- Mr Dini: Sokat késik a vonatod? Itt a megoldás! [mávtp]
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- kenand: Intel NUC 5i3RYK (Core i3-5010U) házbővítés 2db SSD (HDD) befogadására
-
LOGOUT.hu
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
válasz
aelod #181273 üzenetére
Ott tényleg számít is, ahogy írod hogy inzulin, növi stb stb. Ott tényleg számít 1-2%. De aki csak jobban akar kinézni, erősebb akar lenni picit ott nem annyira.
Bár sokan a belerakott munkát akarják megspórolni, és azt hiszik azon lesz a hangsúly hogy hányszor eszik, mennyi a ch/zsír arány, meg hogy bro split, vagy ppl. -
Speeedfire
félisten
-
Woodslave
félisten
válasz
aelod #181268 üzenetére
ja csak elméletileg ezt mennyiséggel nem tudod kompenzálni.
A 30 gramm így valóban hülyeség úgy viszont nem biztos hogy mennyi amit arra használ amire "akarod." De mondom ez csak elméleti kérdés láthatóan működik neked nagy valószínűséggel nem lennél izmosabb akkor se ha ennél mondjuk 3 kor is. De ki tudja
-
Woodslave
félisten
válasz
aelod #181261 üzenetére
tudomány
persze lehet qrvára nem számít semmit hosszú távon, de ha bele lehet kötni akkor annyi, hogy mondjuk izomprotein szintézis szempontjából előnyösebb ha jobban el van osztva. Mondjuk 4 egyenlő részre. Neked a déli meg esti között eltelik 8 óra, kihagysz egy lehetőséget. De ez csak elméleti kérdés valszeg
-
Cs1csó
titán
válasz
aelod #181261 üzenetére
A testépítőknél tipikus hogy akár napi 5x is esznek ezért lepődtem meg hogy ilyen kevés étkezéssel tolod és ilyen nagy szünettel kettő között.
Ezt most így "random" találtam a Google keresővel: Katus Attila oldalát adta be
Ettől függetlenül szerintem a legfontosabb (lenne) a RENDSZERESSÉG. Tehát ha nálad stabilan bevállt ez a rendszer akkor az jó. A rendszertelen táplálkozás mind időpontok szerint mint a bevitt táplálék mennyisége, minősége szerint rosszabb.
Gondolom egy bevált étrendet követsz? (pl. sok benne a "klasszikus" csirkemell+rizs kombó?)
-
python1
veterán
válasz
aelod #181250 üzenetére
Jól hangzik, bár most én az esti étkezést kihagyom egyelőre, de kb én is így fogom tolni, ha már helyreáll a súlyom, ami úgy látszik, hogy alakul.
Mennyi így a fehérjebeviteled?
Én 3x-i étkezés mellett 2x viszek be még 2x30g proteint mindennap, így összesen 140-160g. a jelenlegi 93 kilómhoz. -
Cs1csó
titán
válasz
aelod #181182 üzenetére
Ez a lényeg: nekem sem tetszik mint nő.
Többen is alapvetően erre utaltak. Az meg alap, hogy koksz ide-vagy oda komoly munka lehet egy ilyen test elérésében, bár inkább itt az döbbenti meg a többséget, hogy MIÉRT?! csinálta ezt magával, főleg az a kék ruhás 10/10-es arc, valószínűleg formás testtel is rendelkezett alapból. -
Apollyon
Korrektor
válasz
aelod #181178 üzenetére
Egyetértek, részben. A sportteljesítmény valóban kiemelkedő, ez azért nem a random utcáról beesett kétes eredetű csicskagyúró kokszjani szint.
Ezen a képen konkrétan jobban egyben van a csaj mint a srácok.
Az már más kérdés, hogy bármennyi pénz meg elismerés megéri-e, hogy így véglegesen eltorzítsa magát egy nő. Gondolom ha leáll a dolgokkal, már nem lesz többé az a finom arcszerkezetű lány. -
stingy2
senior tag
válasz
aelod #181174 üzenetére
Ne erőltessétek már ezt a kicsit izmosabb vonalat, mert magatokat járatjátok le...Ez nem picit izmosabb, hanem egy tesztoszteron szörny
A nőben? több a kívülről! bevitt tesztó, mint itt mindannyiunkban az endogén. Sportértéke meg kb. közelít a 0-hoz, mert szuri nélkül kb. lóf..szt sem ért volna el.
-
Rivaul
addikt
válasz
aelod #181174 üzenetére
Szerintem egyszerűen, nem elválasztható a két dolog. Pl aki nem ért semmit ehhez, attól nem elvárható hogy értékelje. Az csak arról tud megnyilvánulni amit lát. Nem mondom hogy a páromról valaki így kommentelne, nem háborítana fel. De ezt már a bíróság is kimondta. Aki a nyilvánosságból él, azt lehet negatívan is véleményezni. El kell fogadnia. Én a beletett munka előtt emelem kalapom. Egy faszinak is irgalmatlan ennyi izmot felpakolni magára. Nem hogy egy nőnek. De külsőre nem tartom vágykeltőnek. Mondjuk ez sokat nem jelent. A szomszéd Gizi nénit sem tartom annak, pedig még csak nem is izmos.
-
Speeedfire
félisten
válasz
aelod #181134 üzenetére
Azt szoktam, ahogy tehetem. Félve írom le, hogy pl este most 10.5 órát aludtam
Amúgy edzésen látszott is, kemény voltam mint a g*ecis bugyi.
Dare2Live: Eddig ez a 2, ami nekem szimpatikus. Olimp Pump Xplode Powder, Nutriversum PWO Stim Free. Utóbbi árban jobb.
Cs1csó: Igen, ami nincs felütve mindennel. Tényleg 100%, aztán raksz hozzá olyan ízesítést amit akarsz. Citrom, sima gyümölcs, stívia stb -
-
Fred23
nagyúr
válasz
aelod #181078 üzenetére
Mivel szeretek enni, én örülnék, ha hízás nélkül letolhatnék napi 3500 kcal-t, nem kéne a kapszula.
Szeretnék izmos is lenni, de az már oké, ha lesz egy szálkás, nem teljesen pálcika formám, mire lemegyek 75 kilóra. Az nagy előnyöm, hogy azért éveken át edzettem már így-úgy, tehát kövéren is volt némi izom a háj alatt, még akkor is, ha kimaradt éppen fél év sport.
Az már zavarna, ha 75 kilósan beesne a felkarom 38 centi alá, mert az elmúlt 25 évben -ha jól emlékszem- minimum ennyi mindig megvolt. Mértem is egyet gyorsan, holnapig már úgyse változik: 38,6 cm, kerekítsük nyugodtan 38,5-re. Ehhez 85,1 kiló tartozik.
Kerek 90 kilósan 39 centi volt. Most így azt tippelném, hogy bizony 75 kilósan ebből 37-37,5 centi lesz, ha nem figyelek oda rá fokozottan. Nem szeretnék a gimis formám alá menni, szóval majd igyekszem többet edzeni. Jövő hónaptól ez egyszerűbb is lesz, mert emelek kicsit a kcal-bevitelen, nem baj, ha kicsivel lassabb lesz a fogyásom. Amit akartam ezzel a hónappal, azt elértem: kiderült, hogy tudok gyorsabban is fogyni a szokásosnál.
-
Fred23
nagyúr
válasz
aelod #181060 üzenetére
Eddigi tapasztalataim alapján a sima kalóriadeficites diéták mégse hozták nekem az eredményt, az IF meg hozza. Lehet persze, hogy valamit elb@sztam anno velük, akár csak annyit, hogy mondjuk a 2000 kcal helyett 2200-at vittem be a több étkezéssel, de tudnék még tippelni más dolgokra is, csak fölösleges. Az IF nálam működik, a többivel meg alig vagy semmit se fogyok, és esetleg még ki is készülök idegileg.
Ami azt illeti, lenne kedvem letesztelni a dolgot, de úgy lenne abszolút korrekt, ha ehhez visszahíznék 87,4 kilóra, és onnan tolnék egy hagyományos, öt étkezéses diétát a mostani kcal bevitelen, ezt viszont inkább kihagynám. A júniust innen (87,4 kg) indítottam, most vagyok 85,1 kilón, holnapra tippre kerek 85 leszek, és maradt még pár nap a hónapból. Tippre hagyományos diétával egész nap zizi lennék, és fele ennyit se fogytam volna, de tény, hogy ebben nem lehetek biztos teszt nélkül. -
Fred23
nagyúr
válasz
aelod #181056 üzenetére
Javíts ki, ha tévednék, de úgy tudom, növekedési hormon leginkább alváskor termelődik, illetve hosszabb éhezés után. Mi volt a hülyeség abban, amit írtam?
A szigorúbb átmeneti böjtölés tán egyetlen problémásabb része az edzések időzítése, mert kábé lehetetlen tökéletesre belőni a táplálkozást és az edzést is így együtt. Ha nem tévedek, edzés után mindenképpen ajánlott a sok inzulin, de kábé ez az egyetlen, mikor erre szükség van. Viszont edzeni nem igazán kellemes sok óra éhezés után, se pedig két kajálás között. Perpill az van, hogy általában az utolsó étkezésem után egy-másfél órával edzek; még lehet elég inzulin, a bevitt ch már hat, de így edzést követően egyáltalán nincs kaja még igencsak sokáig (másnap 9-ig).
Érdekes módon legjobban úgy du. 6 és 7 körül kívánnám az edzést, néha csináltam is, csak attól tartok, a 13:30-14:00-ás időpont a jobb. -
bigmasterg
addikt
válasz
aelod #181033 üzenetére
"Nálam egy láb edzés kedden még szombaton is érezhető, nem, hogy még rohangáljak meg úszkáljak. De mondom lehet én vagyok csak így ezzel."
Nagy superman az emberünk.
Valami nyilván sántít. VagyNils Holgerssonrégi Angel szintű mesemondást látunk, vagy nagyon túlértékeli magát és teljesítményét python1 kollega (pl "bivaly erős vagyok" és társai). Vagy ez mind tényleg igaz, de akkor nem naturálban űzi ezt a sportot.Egy tisztességesen odarakott, progresszív edzés előbb-utóbb túlterheli az idegrendszert és zombi lesz az ember. Ezért kell okosan használni deload-ot.
Legalábbis poweres tapasztalatok ezt mutatják.
+ Korábban sokat mozogtam poweresek között és ez volt a jellemző. Kivétel akik toltak ezt-azt.python1:
Korábban már linkelték hogy hogyan milyen egy hosszútáv futó fizikuma.
1 óra futástól még nem fog leesni rólad az izom, de rendszeres, hosszútávó túl nagy kalóriadeficittől már igen. -
python1
veterán
válasz
aelod #181033 üzenetére
Fehérjebevitelt kimaxoltam már a ch-t is, tökéletesen hozta amit kell, elértem a 93kg-ot, úgy, hogy még a karom mérete nem esett össze, nálam az az első amin drasztikusan látszik, amennyiben izmot veszítek.
Csípőm, hasam rengeteget vékonyodott, holnap azokat is mérni fogom.
A felvetést, csak elméleti síkon gondoltam, valóságban 1,5- óra kardióból 3-at iktatok be 1 hétre.
Heti 4 napot edzek Hétfő-kedd-csütörtök-péntek, minden izmcsoportot 2x edzek egy héten, egy edzés 2-óra, 40mp pihenőkkel.
Egyelőre még működök. -
Dare2Live
félisten
válasz
aelod #181011 üzenetére
Nálunk HO az antikrisztus volt aztán kovidnál mindha fogukat húznák elrendelték. A cég nemhogy nem dőlt össze sok minden még jobban is működött. Aztán felsővezetés rájött, hogy iroda 70%át be lehet zárni evvel havi ~1millió eurt sporolni... 3+éve vagyok HOba. 12kor megkajálok 1230-1300közt pedig ha úgy van szieszta.
Mostanában baromi sok volt a meló de jön a nyár szabadságolások miatt belassul minden lesz napi 1-2-3h üres. Ezért vettem az állítható súlyzókat be fog férni itthon egy-egy edzés sorozat közben.
k* yó a HO.
-
hadam98
senior tag
válasz
aelod #180946 üzenetére
Én se. Úgy vagyok vele, hogy lehetőség szerint minél előbb elérjem a céljaim. Sajnos ehhez viszont vannak szabályok
Egyébként a táplálék kiegeket Bulk-ról rendeltem ami az egyik legjobb viszont közvetlen nem szállítanak Magyarországra. Átálltam PhD-ra, meg vagyok elégedve. Sok mindent lehet kapni és egész jó minőség.
-
Fred23
nagyúr
válasz
aelod #180937 üzenetére
Ez a tervem.
De kényelmi-élvezeti szempontok miatt 60 körülre tudom csak levinni, alatta már meg kellene tagadnom magamtól egy halom kaját, amit nagyon szeretek. Arra gondoltam még, hogy esetleg kiporciózni kis zacsikba azokat a nagyon finom rágcsákat, amikről nem szeretnék lemondani, így levihetném a zsírt talán 50g-ra is. De nekem ez a legnehezebb, mert leginkább a magvakért vagyok oda, ebből például napi 3 zacsival is le tudnék tolni.
Átlagos tápértékek 100 g-ban: energia:2709 kJ (654 kcal), zsír: 53g, amelyből telített zsírsavak: 6,9g, szénhidrát: 21g, amelyből cukrok: 4,1g, fehérje: 19g. -
Dare2Live
félisten
válasz
aelod #180743 üzenetére
Na végre.
"Az inzulinszintnek és az inzulin érzékenységnek semmi köze nincs a fogyáshoz."
őőőő
Inzulin a szénhidrátok, fehérjék és zsírok anyagcseréjének szabályozásában vesz részt. A szervezet sejtjei csak inzulin jelenlétében képesek felvenni a vérből a glükózt.
Gondolom ezek után érthető, hogy mi a gond avval, hogy leírtad azt a tévképzetet, hogy "Az inzulinszintnek és az inzulin érzékenységnek semmi köze nincs a fogyáshoz."
Nagyon leegyszerűsített banális plda hátha. Ha valakinek nagyon alacsony az inzulinja/termelése nagyon kevés glükózt tud a szervezete hasznosítani, felhasználni. Mégegyszerübben: Kevesebb kalóriát tud elégetni. Kevésbé tud fogyni. Akkor talán mégis van köze az inzulinnak a fogyáshoz/hízáshoz?"A kalória egyenleg a lényeg ugyanis a fogyás egyetlen bizonyított módja a kalóriadeficit."
Nem is vitattam soha. Csak ld egyel feljebb.
"még cukorbeteg résztvevők között sem egyértelmű a vércukor ingadozások káros hatása ugyanis egy 2009-ben publikált tanulmány szerint az egyes típusú cukorbetegek mikrovaszkuláris szövődményeinek legfontosabb előrejelző tényezői a vércukorszint HbA1c (hosszú távú vércukorszint) voltak, nem pedig a vércukor ingadozása."
őőőő Cukorbeteg fő gondja, hogy nem csak hogy kilő a cukra az égbe mint kb a nem cukorbetegeknél is ha pl megiszik fél kiló mézet de ott is marad. És ez a fő fond. Ezért (is) gond, hogy kevés az inzulinja. Ezért van az, hogy python megihat fél kg mézet és nem lesz érdemi baja a cukros meg fél kg méz után ha nem adja az inzulint hát lesz gond nem kicsi.
"Ez a randomizált klinikai vizsgálat arra volt kíváncsi, hogy vajon az alacsonyabb ch (10%) bevitel II-es típusú cukorbetegek esetén alacsonyabb vércukorszintet eredményez e mint egy magasabb ch (30%) bevitel."
Ezt így ~50+éve tudjuk. De talán már 100. és? Felhívnám a figyelmed arra, hogy szénhidrát != cukor.
"Így láthatod, hogy a ketogén étrend nem megoldás csak divat."
Amit leírtál abból nehezen.
Én kifejezetten ellene vagyok a 20grammalatti ch bevitelnek olyat írtam pl hogy "Az energia "nem 80 hanem 20% van szénhidrátból a nagyja zsírokból jön". Az meg nagyon nem 20gramm.
"Hovatovább a telített zsírokat is tartalmazó étrend inzulinrezisztenciához vezet."
Nem csak ketonál.
"Az a rettegett szénhidrát: a szénhidrátbevitel még a II-es típusu cukorbetegség kialakulása között sincs összefüggés (2022-ben publikált 600e alany részvételével készült 18 prospektív tanulmány alapján)."
Ebben sincs semmit új. Ellenben az elhízás és a II-es típusu cukorbetegség kialakulása között már erős koreláció van.
"Azonos kalóriabevitel esetén a ketogén étrend nem vezet magasabb súlyvesztéshez egy magasabb cht-t tartalmazó étrendhez képest."
Ez is egyértelmű. De vhogy nem ment át, hogy a fő gond a cukor, gyors szénhidrát. Ami miatt beüt az éhségérzet és a 99% már megy is egy újabb kört enni. Inzulincsúcsról jár inzulincsúcsra. Elhízásra sokkal nagyobb az esély. II-es típusu cukorbetegségre is. Akinél ez nincs mert a napi kalóriájának csak "20% van szénhidrátból" cukrot alig visz be annak meg kimarad az extra kör zabálás. Alacsonyabb lesz a kalóriabevitele.
Végezetül had idézzek magamtól:
"ez szigorú szvsz és én se értek egyet az elborult ketosokkal akik ebéd után még deszertezni se akarnak.Még akkor se ha lehet napi 100gramm szénhidrát mellett is élni."
btw másik topikban futottam össze féléve valakivel aki szerint mindegy milyen glikémiás indexű szénhidrátot viszunk be tök 8, hogy az rizsből vagy cukorból van. Deja vum van.
-
aleister
veterán
válasz
aelod #180881 üzenetére
Linket tudsz adni?
F34R:
Én ebben tényleg nem vagyok jó tesztalany. Életemben egyszer volt egy kis csikarás, amikor még a Builder szerinti módszerrel kezdtem el szedni a kreatint. Éhgyomorra lement valami eszement mennyiség. De majd itatok egy adagot a barátnőmmel, ő érzékeny az ilyenre. -
python1
veterán
válasz
aelod #180869 üzenetére
A legszarabb meló a földön, èn már utálom, 3- ève folyamatosan felújítom a pecót, magam csinálok mindent, emiatt esett ki tulajdonkèppen az edzès is.
Amúgy èn sem szeretnèk most többet fogyni, ha már nehezen megdolgoztam a tömegèrt, ahogyan a mondás is tartja, átalakítom a zsèrt izommá. -
Woodslave
félisten
válasz
aelod #180824 üzenetére
nem volt semmi
Amúgy én adok egy pontot Python brofessor módszerének. Reggel 7-kor fejezem be a reggelit, zab tojás fehérje. Ha reggel eszek zabot egészen jól érzem magam tőle. Tegnap qrva szomjas voltam ittam egy pohár vizet, és éreztem hogy bedagad a gyomrom. Ma 8-ig nem ittam és teljesen jó volt. Mondjuk nem lett 50-es karom meg nem áll a faxom egész nap de tényleg jobb ha nem iszok utána
ja meg a szúnyogok is csípnek
-
bigmasterg
addikt
válasz
aelod #180807 üzenetére
Közben kijavítottam az ábrát
"Miért függnek össze?"
Szerintem ha kevésszer (pl egyszer) eszel egy nap, akkor nagyobb jelentőséget nyer az időzítés, mintha 8x eszel.
Az étkezések gyakoriságának csökkenésével nőhet az időzítés jelentősége.De nyilván fontosabb hogy edzés előtt legyen benned kaja, mint hogy 3x vagy 5x eszel.
-
Agyrák666
aktív tag
-
Biqci
aktív tag
válasz
aelod #180765 üzenetére
Jah, ez volt a BS emlékezetem szerint is, hogy az eszkimók is csak húst és zsírt esznek, mégis mennyire egészségesek. Sajnos én is bedőltem neki. Olyan pár hét után már minden bajom volt, még a vizet is édesnek éreztem. Nem nézegettem a ketontesteket az igaz, hogy mennyire voltam ketózisban, bár fogytam, de egy normális diétával sokkal intenzívebb volt az is, kb. egy év múlva. Szóval soha többé divat diéta. Egy korrekt módon vezetett pl. Kalóriabázis sokkal célravezetőbb...
-
Biqci
aktív tag
válasz
aelod #180762 üzenetére
Igen, más lett a sztenderd, ma már a "méret a lényeg". Bár ez volt régen is, de ez ma már el van tolva. Tom Platz sem lenne sehol, se Gaspari, Zane-ről ne is beszéljünk...
De a keto iránt érzett "szeretete" nagyon tetszik. Én is kipróbáltam a ketot évekkel ezelőtt, soha többé, talán soha nem szenvedtem annyit mint akkor -
-
KAMELOT
titán
válasz
aelod #180724 üzenetére
Az a gond, hogy akik odafigyelnek (fitness, gyúrós, sportoló) azoknál nincs ilyen gond, de ez csak 5%. A többi meg magasról xarik rá. Nézzed meg a kocsikat mi van bennük, ha mész vásárolni! Tele drága szeméttel. Fagyasztott cuccok, cukrok, ropik, cigaretta, cola, cukros ital.
Elég sok orvost ismerek tudom mi megy sajnos
Édesanyám gyógyszertárban dolgozott. Volt kitől tanulni a dolgokatpython1: Gondoltam, hogy nem naponta fagyizol
Néha engem is elkap. Benyomok 3-4 sütit. Félévente 1-2 eset.
-
KAMELOT
titán
válasz
aelod #180713 üzenetére
Ha 2-3x az már nem éppen egészséges.
Számoljunkg Pl. Megeszel 3kg kimegy 0.5kg vagy 1kg akkor melyik a jobb?
Tudom mi jó nekem és azt követem. Jó kis Sylimarin napi 600mg, Dandelion, NAC 1000mg, E-vitamin 800mgpersil: Hol láttál ilyen elméletet?
python1: Ott a pont. Mindenki maga tudja mi a jó neki.
Én csak tiszta vizet iszom. Heti 1-2x iszok sprite-ot vagy radlert vacsirához. Zabpehely, rizs, hús, túró, joghurt, zöldség, fehérje turmix. Ezeket kombinálom.
Csokit is ritkán eszemDare2live: Haverom ketozik. Szegénynek már az agya is elsorvadt, össze vissza beszél. Aszondja reggeli (2x tojás, 2x bacon, 1 szelet kenyér, 2x retek, 1x kaliforniai paprika)
Napi bevitel 2000kcal---193cm 75kg
Van az alap kcal szükséglet. Pl. Esetemben 1800kcal ha csak aludnék egész nap. Normális nekem a 3500-4000kcal. Szervezetem gyorsan égeti az üzemanyagot, így szükséges ennyi. Ha kevesebbet eszek egyből fáradt vagyok. -
Dare2Live
félisten
válasz
aelod #180713 üzenetére
Mostanában nagy divatja van autophagynak. Enyhe majd kemény kalóriamegvonás. A szervezet vészüzemmódba kapcsol aminek vannak előnyös oldalai. Hosszú a téma de van róla sok tudományos írás és közérthetőbb yt video is.
btw amikor az ország 80% elhízott, 40% csúnyán elhízott és ~30-40% magasvérnyomásos és csak gógyszerrel fog hosszabb távon élni, és detto büdös nagy gondok vannak a cukorral, inzulinrezisztenciával akkor egy okos böjtnek (keto már beindult) össztársadalmilag szerintem biztos pozitív hozdaéka lenne. Főleg mert rájönne, hogy nem kell napi 3500-4000kcalt bevinni ami hacsak nem "bányász" garantálja a 35+%os testzsírt elég a 2500kcal is amitől lemenne az 25%ra és ez magában 90%ban megszűntetné a magas vérnyomást. 20%os teszír körül pedig a magas vérnyomásososk ~99% meggyógyulna.
-
python1
veterán
válasz
aelod #180673 üzenetére
Keretbe nem szoktam én sem rakni a sarkam alá, guggolásnál én is kicsit kifordítom a lábfejem, viszont a seggemmel érintem a vádlimat, eléggé mélyre guggolok.
Eddig tökéletesek voltak a végrahajtott guggolásaim, bizonyítja, hogy nincs semmi csípő, térd, gerinc problémám, pedig nem gyenge súlyokkal guggoltam, és mai napig eléggé komoly combot tudtam összedobni.
Egy időben nem tudtam magamnak nadrágot venni sehol, melegítőkbe jártam szórakozni.
Mára már visszavettem, legalább annyira, hogy csinos cuccot tudjak magamnak venni. -
KAMELOT
titán
válasz
aelod #180668 üzenetére
Én semmi ilyet nem mondtam. Csak azt írtam, hogy a gerinc a kitüremkedett has végett más pozóciót vesz fel, így az adott részen terhelve van, ami hosszú távon nem jó.
Próbáld ki. Állj a falhoz egyenes háttal és kezd el emelni a kezedet mintha nyomnál súly. Egészen más.
A testépítés a legegészségesebb (eltekintve a kox-tól, de azt is lehet ésszel csinálni) sport, mivel ott szabályosan végezzük a gyakorlatokat. -
Qtya123
őstag
válasz
aelod #180662 üzenetére
Ha már mobilitás és nyújtás. Szoktam guggolni, de nagyon bébi súlyokkal, csak azért, hogy ne legyen ez a mozgásforma teljesen kiiktatva.
Nekem az alsó pozícióban ugyanígy "lebillen" a csípőm, mint mondjuk ezen a videón: [link]
Miközben gondolom az lenne a jó, ha nem, vagy csak nagyon minimálisan fordulna le, mint pl itt: [link]
Milyen módszerrel lehetne ezt a mobilitást javítani?
-
Janaboy
veterán
válasz
aelod #180651 üzenetére
Annyira nem szeretem, de akkor mivel javítható a beszűkült mozgás?
Én vagy pár hete elkezdtem pluszba nyújtani a kvadratum izét (nem tudom a pontosabb nevét) masszőri javaslatra és azóta azért nem fáj annyit a hátam mint előtte.
De pl a jobb vállam sokat érzem fekve nyomás közben (főleg egy kezes súlyzóval) és érződik is hogy jobban be van szűkülve mint a bal vállam. Mondjuk nekem a bursitis lehet érzékenyebb vagy nemtom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- ELADÓ Quansheng UV-K6 kézi amatőr rádió
- DJI FPV Combo drón + Goggles V2 szemüveg
- DJI Mini 3 pro / Mini 3 drón 5db-os szűrőkészlet (ND, NDPL és CPL Filter)
- Egyedi igényre alakítható (felfújható) ülőpárna, ülőmunkához, vagy játékhoz egyaránt!
- DJI Air 2s drón szett - 5,4k video, 1" SONY CMOS + extrák (2S4) kettő darab akkumulátorral
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest