Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
mocsanisi
senior tag
válasz
kovsol #30998 üzenetére
Hát remélem növekednek a súlyok szépen lassan. Menne többel is sztem, de edzőpartner hiányában ez tűnik biztonságosnak. Plussz padon is nyomogatnék 60-al, de ha rajtam marad akkor ki szedi le... Néha megkérek valakit hogy álljon mögém, de csak néhány ember van aki megérti hogy mit jelent az hogy folyamatosan mozogjon a súly....
1 kezesekkel ritkán nyomok, de be fogom vezetni
-
kovsol
titán
válasz
mocsanisi #30996 üzenetére
először azt hittem a ferde pados az egykezesekkel van de az 50kg nál leesett, hogy nem
amúgy mellezésnél elég szép súlyokat használsz már
én múlt héten nyomtam először plusz padon rúddal tudom gáz vagyokvagyis úgy négy éve nem nyomtam, nem erőltettem túl magam még szoktatós 50 80 90 100 100 80 kg val toltam a sorozatokat, de jövő héten szerintem 110 115 ig felmegyek már, ugye kéthetente nyomok rúddal most mert A B héten csere van egykezes és rúddal nyomás közt
-
mocsanisi
senior tag
Ma melleztem. Éreztem a csíít, mostanában mintha jobbak lennének az edzések. Lehet elkezdett dolgozni a kreatin
Fekvenyomás:
20kg*20
40kg*8
60kg*8
70kg*6
70kg*4Ferdepados fekvenyomás:
20kg*12
40kg*8
50kg*6
40kg*8*2Áthúzás: (Azt hiszem sikerült a helyes technikát megtanulni, végre nem fáj a vállam a gyakorlat közben)
12kg*8
16kg*8
19kg*8
24kg*6Peck-Deck gép:
8,8,8,6,14Mértem egy tömeget edzés után, ha minden igaz valamivel 73kg felett vagyok, ergó kezd megindulni megint a súlyom. Örülök mint majom a farkának
-
Kassadin
addikt
válasz
runner 125 #30988 üzenetére
Hello bello.
Igen elég gyorsan megtaláltam, mert szeretnék nagyobb lenni.
OFF:valamelyik nap láttam egy eléggé nagydarab kopasz állatot az 1-es villamos Erzsébet királyné útja nevezetű megállónál leszállni, közvetlen szembe van egy konditerem, melyikötők volt az?
-
macikos
addikt
válasz
runner 125 #30988 üzenetére
Na, megjött Dr. Love
Nagyon gyenge, de inkább lusta vagyok az utóbbi időben, nem lábazok egy hónapja, két hete volt mell-hát, az is sz*r volt, be kéne indulni, van itthon fehérje, kreatin is. Nem ezt terveztem...
-
Snoop-y
veterán
Na lépek és gyakorolom a muscle up-ot kicsit
-
Snoop-y
veterán
válasz
God Vazzeg #30983 üzenetére
Akkor például hasznos tud lenni
-
-
Kassadin
addikt
válasz
Snoop-y #30969 üzenetére
Aerob edzés
"Olyan mozgásforma, amely egyszerre mozgatja meg a nagy izmokat –a láb mindenképpen a mozgás alapja– de alacsony intenzitással, ezáltal nem okoz az izmokban a súlyzós edzéshez hasonló terhelést, glikogénürülést stb. A folyamat lényege az egyenletes, monoton edzés, pl. tempós gyaloglás, egyenletes terheléssel. Ilyenkor nagyon hamar átáll a test arra, hogy a zsírokat használja energiaforrásnak, mert van idő arra, hogy az amúgy időigényes aerob folyamatokat a zsírok zsírsavakká bontását stb. elvégezze, mivel nincs hirtelen, gyors, intenzív izommunka. A terhelést úgy kell beállítani, hogy ne legyen a pulzus magas, max. 130, mert a magasabb pulzus már átesik kardió tartományba. Ez a zsírégető edzés.
Aerob edzés a gyaloglás gépen vagy gyalog, a futás (az edzetteknek, akinek nem emelkedik meg a pulzusa), ellipszistréner, bicikli, stb.".Kardió edzés
Formáját tekintve ugyanaz, mint az aerob edzés, de itt a magas pulzusszám miatt már fokozott az izommunka, így a test nem tudja zsírból (lassan) fedezni az energiát. Ez valójában állóképességi edzés. Annak ajánlott, aki nem végez súlyzós edzést, súlyzós edzést végzőknek azonban könnyen izomveszteséget okoz. Semmiképpen se olyan hatékony, mint a súlyzós edzés aerobbal kombinálva.
Forrás:http://body.builder.hu/bbcomment_post.htm4?id=45
Nekem valószínűleg futás közben 130 fölött van a pulzusom....
-
-
-
Kassadin
addikt
válasz
Woodslave #30950 üzenetére
Értem, szóval figyelni kell a fehérje bevitelre
.
Más:milyen izomcsoportokat érdemes egyszerre megdolgozni egy edzésnapon? Teljesen lényegtelen, embere válogatja, vagy hogyan érdemes?
#2: Súlyzós edzés mellett hanyagolni kell a futást, ahogy olvastam, akkor mivel lehet fejleszteni az állóképességem olyan szinten, mint a futással? -
Woodslave
félisten
válasz
God Vazzeg #30959 üzenetére
"Amúgy te is ezt baszod el (kajálás és edzés) és én is, szóval igenis van létjogosultsága ennek" na látod, pont ez a lényege. Honnan tudod hogy ezt vagy azt baxod(m) el? Mert nem lettem Ronnie Coleman, vagy legalább izmos?
Persze hogy onnan közelítem meg, csak vannak eltérő aspektusok (persze rontja ezeknek a megítélését, hogy általában nem állnak mögötte izmos emberek, a testépítésben meg csak ez támasztja alá azt amit mondassz)
Nem rólad vagy rólam beszélek itt, csak általánosságban:
Tehát hiába mondom, hogy sokkal jobb egy átlag terembe járónak a teljes test edzés alapgyakorlatokkal heti 2-3soz, erre jön, hogy a faxt, mert egyik versenyző sem így edz. Hiába hozok x tanulmányt miszerint tök midegy hogy 150 vagy 500 gramm fehérjét eszel nem leszel izmosabb, amikor Tóth Dani leírja a sárgán hogy 600 gramm fehérjét eszik egy nap. És ezek után nincs "vita" lsd lejjebb.De tök érhető, csak éppen ezért nincs normális beszélgetés a kérdésben, mert van egy "hülyeség" és azzal szemben áll egy kinyilatkoztatott "igazság". Remélem érthető mire gondolok.
-
macikos
addikt
válasz
glutamin #30965 üzenetére
Biztos nincs nála rendben valami, szerintem növekedési hormon túltengése van. Ekkora kéz nem létezik. Na meg az izomzata... hiába hatalmas, 60-as a karja!!!, az ő méretéhez képest nem olyan nagy, mivel maga a csontozata is nagy, vastag, meg alapból az izomzata jóval nagyobb.
Szerintem azt is simán megtudja csinálni, hogy egy pakli francia kártyát úgy ahogy van egyben ketté tép [link] -
Dorien
veterán
válasz
God Vazzeg #30962 üzenetére
Eltérőek a céljaink.
-
Dorien
veterán
válasz
Woodslave #30958 üzenetére
Tessék, a tegnapi alternatív megközelítésem a témához:
1. étkezés
17h
sertéslapockából cigánypecsenye kb. 250g
rizibizi kb. 125g2. étkezés
20h
sertéslapockából cigánypecsenye kb. 200g
rizibizi kb. 100gEdzés majd ma lesz 20-22h között, hát-váll-kar H.I.T.
Elég igényes szakmailag?
-
sNORh
addikt
A "Promil" márkáról van vkinek véleménye/tapasztalata?
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Woodslave #30958 üzenetére
Legkomolyabbnak mindenképp a "halast" mondanám, ott van a legtöbb lényegi információ, és ott magas a színvonal is. Ezért sokan nem is szeretik, mert ott tényleg komoly emberek vannak, nem semmi teljesítményekkel.
A testépítést honnan akarod megközelíteni, ha nem a táplálkozás és edzés oldalról? Komolyan érdekelne.. Neked biztos evidens ez a dolog, de azért van 1000x leírva ez, mert 1000x kérdezik, mit basznak el. Amúgy te is ezt baszod el (kajálás és edzés) és én is, szóval igenis van létjogosultsága ennek. Szerintem
A leggázabb fórum (bár ezt nem kérdezted) szerintem a "sárga". Arrogáns emberek, 15 évesekkel tele a fórum, akik osztják az észt nulla eredménnyel a hátuk mögött. Kb 2 hónaponta 1x ha feltévedek oda, de mindig gyorsan megunom.
-
Woodslave
félisten
válasz
God Vazzeg #30957 üzenetére
én személy szerint szakmailag akkor tartanék igényesenek egy testépítő fórumot, ahol lehet beszélgetni mondjuk más megközelítésekről mind a táplálkozásban, mind az edzésben anélkül, hogy leugatnának, és elintéznék annyival, hogy egyél napi 6szor csirkerizst, meg edzél 4 napos bontásban mell-bicepszet, stb...
De szerinted melyik fórum igényes szakmailag? Komolyan érdekel, ahol pörög az élet (nem a humor meg a szex topic), meg nem a naplóírások (nincs vele semmi baj, szeretem őket)
-
Woodslave
félisten
válasz
God Vazzeg #30954 üzenetére
hát mondjuk a többi se sokkal jobb.
-
Woodslave
félisten
válasz
God Vazzeg #30951 üzenetére
á, ez csak egy a testépítésben (is
) sikertelen ember tapasztalata
a fehérjét kivéve, mert annyira már nem akartam elrugni a pöttyöst, hogy azt mondom az se számít, mégis legyen meg egyfajta szakmai igényesség egy gyúrós fórumon
-
Woodslave
félisten
válasz
Kassadin #30947 üzenetére
akkor se kell igazán. A 6 étkezés is teljesen felesleges. A lényeg, hogy próbálj tartani egy normális fehérjebevitelt (2 gramm testsúlykilogramonként elég kell hogy legyen) nem hiszem hogy ez napi 160-nál több lenne nálad, ezt akkor edd meg 4 részletben, esetleg edzés után egy turmix. Ne vessz el a részletekben, mert akkor tuti nem fogod csinálni. Próbálj meg egy olyan rendszert kialakítani magadnak, amit bele tudsz passzintani a jelenlegi életedbe és huzamos ideig tudod tartani.
-
Snoop-y
veterán
-
Woodslave
félisten
válasz
Kassadin #30944 üzenetére
most kezdessz edzeni, képesnek érzed rá magad, hogy napi 6 étkezést grammpontos mérleggel xarakodj ki? Komolyan, semmi értelme, ha sovány vagy egyél többet, ha kövér meg kevesebbet, nem atomfizika ez..
Edzél keményen, aztán ha azt látod hogy haladsz meg érzel magadban affinitást hogy még több erőforrást ilyen felesleges dologra fordíts akkor majd gondolkozz az ilyen grammozáson. Szerintem
-
Kassadin
addikt
Amíg nem vagyok tisztába mennyi kaja mennyi fehérjét/szénhidrátot tartalmaz, addíg kénytelen vagyok kimérni konyhai mérlegen akár a nyers csirkemellfilét is?
-
Snoop-y
veterán
Jehh. Kicsit benézek mi van itt
Muscle up gyakorlatban eljutottam oda, hogy ha egy segítő fogja a lábam akkor már át tudom magam fordítani. Brutális húzódzkodás és tolódzkodás edzéseket csinálok.
December van és még mindig nem tudom megcsinálni ezt a kibeba%+@tt gyakorlatot.
Szétbasz az idegBeszéltem egy sráccal aki elkezdte ezt a gyakorlatot. Ő kb 4 hónap után feladta. Én azt érzem, hogy fejlődök mert sokkal könnyebben mennek a húzódzkodások és sokkal magasabbra is tudom magam felhúzni.
-
Markgx10
őstag
Az a lényeg, hogy ne szerénykedj és ne panaszkodj (most nem panaszkodtál, tudom, de tegnap igen, pedig nincs okod rá
). Keményen edzetek Krisztiánnal, jól nyomjátok és eredménye is van, ezen kívül rendes, szimpatikus emberek vagytok
, szóval csak pozitívan.
Látod, én mindig vigyorgok
és pozitívan állok a dolgokhoz, pedig sok okom nincs rá, ha csak a másfél méteres derék nem ok
, de úgy gondolom, hogy az nem az
Az utóbbi egy évben azt tanultam meg, hogy csak a győzelem az elfogadható, mindig győzni kell, de magunkat kell legyőznünk, a saját korlátainkat a többi már ebből következik. Ha a teremben mindig a másikhoz hasonlítanám én is magam, akkor hazamennék és soha nem edzenék többet, mert az oda járok 90%-nak kb 70cm a dereka és szén szálkás, de mivel nem ez a cél, ezért nem is ők a mérce.
Van egy kurva jó alapod, csináld a melódat olyan keményen, ahogy most csináljátok és meglesz az eredménye. Csak ez időbe kerül, de fiatalok vagytok, van bőven időtök. Ha én ennyi idősen így néztem volna ki, akkor még télen is félmeztelen jártam volna
, szóval nagyon jól haladtok, csak kitartás és durva eredmények jönnek majd.
-
Woodslave
félisten
válasz
Polacheck #30926 üzenetére
ezen nincs mit unni, mert kb így kellene enni egész életében egy normálisabb embernek (nem testépítő, meg nem 3% testzsírt becélzó embernek). Heti 1 kilónál többet meg nem nagyon tudsz fogyni amúgy sem, mert bár nem tiszta matek, de 1 kiló zsír 9000 kcal, szóval hetente ennyit deficitet (inkább többet mert van más üzemanyag a zsír előtt/mellett) kell hoznod. A napi 2000BMR-el számolva (rakjunk rá még mondjuk 500-at mert néha felállsz az íróasztaltól, meg edzel) Az kb napi 1300 kcal-ja jön ki.. Ezen érdemes elgondolkozni, hogy mennyit is eszel
Ilyen alacsonyan tartani meg nem nagyon tudja egy 100 kilós ember...Lényeg, szerinem a heti, másfél heti 1 kilóval qrvára elégedett lehetsz, pláne ha még az edzés is megy
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Halat szoktam enni kb heti két alkalommal a csirke helyett.
Inni vizet iszom, nagyritkán light kólát.
Heti 3 napot edzek mell-bicepsz, hát-tricepsz, láb váll bontásban és minden nap fél órát kardiozok edzés után (futópad max dőlsésszög és séta max 130-as pulzussal).
Napi 5-6 alkalommal sajnos nem tudok enni, nem fér bele időben, mint ahogy az otthon főzőcskézés sem, úgyhogy maradnak az alternatívabb dolgok. Pont ezért nem tudok csak a csirkemell-rizs környékén mozogni.
-
becso13
aktív tag
A héten beszerzek egy haskereket. Gránti hasam lesz (de legalább üledékes mészkő
).
-
Kidus
őstag
válasz
Atomgeszi #30930 üzenetére
Meg persze nem mondtam a proteint se, ami jo meg minden, de nem kell feltetlen beiktatni minden nap, ha tud rendesen enni. Ha nincs meg amennyi kell, akkor jol jon, de nekem akkora szerepe sose volt, csak mikor nem volt itthon pont olyan kaja, es ugye 3-4 orankent valamit eszegettem, vagy edzes utan mikor epp nem volt lehetoseg, vagy rohanas volt stb...
Szoval jo ha van, de ilyen szinten ahol en vagyok meg o van, szerintem betenni minden edzes utanra folosleges, inkabb csak legyen keznel.Meg az edzes is kulon tema, mennyi aerob van benne, mondjuk ahogy olvasom o olyan osztasban edz pont ahogy en, es heti 3 ugyanugy.
En az edzesek kozti pihinapokbol is kettot lementem aerobozni futopadra egy orat, es 2 nap maradt teljes pihire, neha abbol is az egyiken lementem emelkedot maszni. -
-
Kidus
őstag
válasz
Polacheck #30926 üzenetére
Hat ez eleg szarul hangzik nekem.
En is unnam.Nem vagyok kozel sem taplalkozas guru, de megprobalom leirni, hogy en miket ettem meg miket nem, eleg hamar megoldotta a problemakat.
Ehetnel tobbszor is, jokat. Peldaul napi 5-6 kaja volt nekem dietaban.
Halat nem eszel? Csirkevel lehet valtogatni, lehet marhat is azert, olyan husikat amik nem zsirosak, es ugy sutve, hogy ne is legyen az.
Olivaolajjal sutni/fozni alap nalam, jot is tesz.
Olajos magvak is, lehet nassolni beloluk
Kenyer meg vajkrem szerintem nem tul jo. Tojas helyette reggelire? Omlettek jok, sovi sajttal esetleg bele, vagy sonkaval.
Turo fain, azt en is toltam magamba ( zsirszegeny fajtat ), edzes utan peldaul nagyon imadtam
Salatak valami lajtos ontettel vagy csak zoldsegek, husi melle peldaul kivaltani a rizs felet....
Gyumolcsot abszolut nem ettem, tul sok beloluk a cukros es en meg azt is tovabb cukrozom ugyhogy mellozes volt.
Heti 1 nap csalos, amikor azt eszel, amit akarsz, teszta/kenyer/edesseg ( modjaval persze ), ezek azert fel tudjak dobni az embert, meg kell is ch toltes ugy tudomAmi fontos es nem irtad, mit iszol?
Cukrosak a gyumolcslevek, tej se tul jo, szensavas uditok ugye majdnem mind kiesik, diet dolgok, en talaltam diet jeges teat, azt ittam ( meg redbull manias vagyok, abbol is cukormentes )....Remelem nem irtam nagy baromsagokat ujfent
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
konkrétan nem mérem az adagokat, tudom, hogy kellene, de egyszerűen úgy gondolom, hogy az én szintemen még nincs rá szükség. nagyjából így néz ki egy napom:
reggeli fél 8 körül
3 szelet tetönkölybúza kenyér + light vajkrém + sonka (vagy ezen kettő helyett tonhal) + 2 adag fehérje12:00 körül ebéd
valami standard menzaleves + csirkemell (lehetőleg natúr) + rizs vagy zöldségköret + salátaedzésnapokon:
5 körül edzek, akkor edzés után rögtön vitargo + 2 adag fehérje
majd kb 1,5 órán belül 25dkg zsírszegény túróha nincs edzésnapom akkor a vacsora változó, a 2 fehérje mellé pár szelet sonka, vagy saláta + csirkemell vagy 2-3 főtt tojás, de a vacsorát alapvetően nem viszem túlzásba és igyekszem nem enni szénhidrátot akkor már.
csalós napom konkrétan nincs, néha beiktatok 1-1 csalós étkezést, ha a helyzet úgy hozza.
-
Atomgeszi
nagyúr
Ja és ma megtudtam a teremben, hogy a kreatin önmagában semmit sem ér mert a szervezet is termeli és fehérjét egyen inkább(hozzáteszem egy 40 kilós vaságyas gyereknek mondta a másik). Utána hallottam, hogy a spinning és a futógép milyen hülyeség mert pld a futópad kemény és ,hogy a szabadba mennyivel jobb futni. És, ha a tricepsz köteles lehúzást kis mozgástartományban csinálod akkor formál, ha nagyobba és rángatod akkor tömegel. Imádok terembe járni. Több okosságot tanulok meg mint a internetről.
-
Atomgeszi
nagyúr
Szegény macikos akkor örökéletéig enni fog. Hogy bírja ezt pénzzel?
Polachek: Én is diétáznak tovább a helyedbe. Én mikor kövér voltam minden áron vékony akartam lenni , szóval szerintem aki már megjárta a poklok poklát,hogy kövér volt(és utána látta milyen szálkásabbnak lenni) az nem fogja felhagyni ezt. Mert egy kövér ember szerintem mindig vékony akar lenni aztán kezd átértékelődni a dolog, "Hát na... mostmár kéne kis izom is". Tegyél be egy képet(fej nélkü, ha kell stb.) És tartsd elrettentésképp magad előtt ezt a képet.
-
mocsanisi
senior tag
válasz
Polacheck #30912 üzenetére
Hát nemtudom. Igaza van Bá-nak, kép nékül baromi nehéz. Én azért a 2.-ra voksoltam, mivel 4 hónapja eddzel, ezért gondolom sok a zsír, és nem ártana lepucolni, és utána tömegelni... Sajna ez ilyen dolog, ha unod a diétát akkor is csinálni kell ha el akarod érni a célod...
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
Polacheck #30909 üzenetére
kép nélkül qrva nehéz erre bármit mondani, lehet 90 kilósan is olyan vagy mint egy telibe... búvárruha. ill. 110 kilósan is lehet kinézni nagyon durván de 80 kilósan is.
azt vedd figyelembe hogy ez egy hosszútávú dolog. évekre kell tervezned, mert mindig lesz hová fejlődnöd.
étrend, edzésterv és kép nem ártana. de majd biztos lesznek akik így is megmondják a tutit.
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Kíváncsi lennék a véleményetekre (és ezzel le is mérjük, hogy lehet-e még bármi szakmai beszélgetésre számítani a topikban).
Januárban voltam 133 kiló, az új évvel elhatároztam, hogy ez így nem állapot. Lényeg a lényeg, sikerült ~ 100 kg-ra lefogyni. Kb ez az a testsúly amit el tudnék képzelni magamnak, csak jóval több izommal. Zsírt ugye izommá sajnos nem lehet átalakítani (bár biztos van rá tvshopos tabletta)
Edzeni kb 4 hónapja edzem, a kajám nagyjából be van lőve a diétára, a mostani tempóval kb 1-1,5 hetente lemegy 1 kiló úgy, hogy mellette némi izmot is érzek már magamon.
Az alapkérdés az, hogy mi lenne a helyes út mostantól?
Álljak át egy tömegnövelő étrendre és majd 110kg környékén kezdjek el újra diétázni (mondjuk megint 100-ig), vagy pedig folytassam tovább a diétát és ha 90kg környékére elérek, akkor váltsak tömegnövelésre?
-
macikos
addikt
válasz
Tipo16V #30900 üzenetére
Nem ajánlom a felhúzást! Egyik ismerősöm ennek köszönhetően kapott gerincsérvet, igaz ő nem 60 kilóval csinálta
Dorien: Nem, az nem Kormány Misi volt, hanem én! Bár ez inkább kislány adag.
"Azoknak, akik esetleg nem értik a lényeget: Misi nem a sok edzéstől ilyen nagy, hanem a sok kajától! Versenydiéta alatt képes volt megenni egy nap alatt öt kiló sótlan és fűszerezetlen mikrózott halat (szasknyelvet büdöshalat) és hozzá két kiló barnarizst – asszem jó lecke lenne ez azoknak, akik kávéskanállal mérik ki a turmixba a proteint! Mármint ha megértenék, mire célozgatok az evéssel."
Aktív témák
- Autós topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Windows 11
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Szólánc.
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Politika
- NBA és kosárlabda topic
- Friss előzetest és fejlesztői videót kapott a Mafia: The Old Country
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest