Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
karesz86
tag
válasz
g3tt0harcos
üzenetére
Szia a Jack3d az mire jó erô?
-
Yeffy
veterán
válasz
macikos
üzenetére
Ííííííííjjjjj, ez dejjjóóóó rajzfilm...
Nagyon faja. Ezeket de szerettem... (pl Dexter)
Csak kár hogy majd a felét nem értettem... gecc, de szar már az angolom, hogy nem használom...
A kiscsaj meg ahogy beszél... wwwwwááááá...

jericho: az miaza nagyon értelmes videó, amit linkeltél?

-
karesz86
tag
Na tegnap át mentem a haverhoz, mert nekem ithol 80kg sújom van, és leteszteltük ki mennyit nyom fekve, föl is pakolt 115kg ot és bele nyomtam 1et, elsem hítem, mivel 2hete szoktam meg a 80kg ot, ezt nem gondoltam volna hogy igy növekedik az energiám

Nem nagy képüségböl írom csak örülök neki

-
Zomb€€
őstag
Hát + tric + futás + nyújtás...szokásos 5/5
Ja és ma meg mert szólítani egy srác, hogy MMA-zok-e
(fú de szép így leírva xd) -
Jojo5
őstag
válasz
g3tt0harcos
üzenetére
az SP250-el sincs baj, se az NO-Xplode-dal, de még a dymatize xtreme pumpot is említhetném

-
Bubee82
őstag
válasz
Kassadin
üzenetére
Örülök h bejött. Persze, vannak még taktikák.
Megnéztem az edzésterved. Van pár észrevétel. Nagyjából jó, de lehet redukálni rajta. Először annyit mondanék, h ne légy kötve számokhoz. Ez sokaknál hiba. Neked az edzés alatt két dolgot kell elérned: maximális vérbőség és a lehető legnagyobb terhelés az adott izomnak. Ezt a kettőt kell összekötni. Ha ez 8 ismétlés alatt összejön, akkor annyi. Ha 12, akkor annyi. Összességében azért van egy határ ami felé azért nem érdemes menni. Ez valahol az említett 12 és 15 körül lehet. Persze ez is sok mindentől függ.
Ami észrevételem van, h például bicepsz és tricepsz esetén túl sok a gyakorlat. Kis izmoknál két fő gyakorlat kell - ami a lehető legnagyobb terhelést megadja - és a végére akár a második fő gyakorlattal szuperszettben összekötve egy kiegészítőt, amivel eléred a maximális vérbőséget, ami elérhető. Szabad súlyos gyakorlat legyen a két fő gyakszi, ami után jöhet egy gépes.
Hát: Ne a felhúzás legyen az első. Legyen az utolsó. Amúgy korrekt.
Bicepsznél én csinálnék pl. 1. kétkezes hajlítás 2. ferdepadon két egykezessel hajlítás (ez borzasztóan szétcsapja az izmot, nagyon kemény gyakorlat) és a végére mondjuk rakhatsz egy gyakorlatot csigán. Mondjuk egykezes hajlítást. Sokféle variáció lehet.
Tricepsz: Lórúgást eleve nem tenném első gyakorlatnak, mert a könyököt erősen igénybe veszi, tehát nem árt ha már jól bemelegített izület / izomra alkalmazod. Amúgy jó izolációs gyakorlat HA jól csinálják. Itt annyi eltérés van, h nem szabad súllyal kezdenék, hanem csigás letolással, majd után egy kemény szabad súlyos gyakszi (koponyatörő két vagy egykezes változat) és még utána valamit. Akár lórúgást + megpumpálni egy szűk fekvőtámasszal.
Váll: Na ez nem jó. Az első és legfontosabb h NAGYON jól melegítsd be és mozgasd át. Én az oldalsó rész edzésével indítanék, oldalemeléssel. Itt tudnék jó tippeket adni intenzitásnövelésre, de egyelőre még nem kell foglalkozni ilyennel. Csináld jól a gyakorlatot, tanuld meg rendesen, aztán utána lehet variálni. Eztán jöhet az elülső rész megdolgoztatása. Vagy nyomás egykezessel vagy előreemelés (kalapács fogással). És ami itt rohadt fontos: hol a hátsó rész? Kurvára sokat dob a vállon, ha a hátsó rész fejlett. Ide viszont fejleszteni kell majd az agy-izom kapcsolatot, mert nem egyszerű ráérezni, h rendesen meg legyen dolgozva.
Egy gyakorlatot ajánlok nagyon: ha van olyan pekdek gép aminek meg lehet változtatni a "karok" állását - bár amiről én beszélek az inkább tárogató gép -, akkor ott tudod gyakorolni, kis súllyal. Az összehúzódás maximumán megtartod a súlyt és lassan vissza. Ha nincs ilyen gép, akkor marad az egykezes súlyzós megoldás. A döntött törzsű oldalemelés, csak egy kézzel. Így jobban tudsz koncentrálni az összehúzódásra.
Részemről kb. ennyi.
-
DeusHun
őstag
-
Kassadin
addikt
Gyerekek, ma olyat melleztem meg hátaztam, alig bírtam hazajönni a teremből. Kezdem érezni a dolgokat végre. Ma sikerült 50kg-val fekvőzni, ez nekem hatalmas élmény volt.

Külön megemlíteném Bubi tippjét, azaz tárogatás után nyomban menni kell peck deck gépre, nagyon jó így együtt. Ha még van valami ilyen kis tipped más testrészre Bubi mester, ne sajnáld megosztani velem. Megyek eszek konzerv szardíniát, leöntöm egy kis citromlével.
DeusHun:rád írni szerintem senki se fog, itt tedd fel a kérdésed, senki se fogja kettéharapni a nyakad érte....

-
-
Woodslave
félisten
válasz
God Vazzeg
üzenetére
kezd bizseregni. Még 10 perc és megyek edzeni

Bubber: oks akkor nem aggódok

-
Woodslave
félisten
na megleptem magam egy tasak superpump 250-el. Kiváncs vagyok mit ad.

-
DeusHun
őstag
Sziasztok!
Nemrég kezdtem el "gyúrni" (kéne valami forma) és tanácsot szeretnék kérni valakitől aki nagyon tapasztalt vagy edző esetleg hasonló kaliberű (nem a súlyok emelgetéséről vagy a szériákról). Akinek van pár felesleges perce legyen szíves egy privátot írni!

Köszi előre is! -
Woodslave
félisten
-
jericho69
tag
Az edzés utáni 50g-os fehérje adagomba hány gramm szőlőcukrot keverjek szerintetek ha most 116kg vagyok?
Amúgy meg muhahaha

-
Bubee82
őstag
-
Tomics
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Van remény számomra is, azt mondod?

tween: kuscsi, mingyá mehetek hullákat zsákolni

-
Tomics
addikt
"Kicsi lány, óóóó, szija heló, álljunk össze mint két kicsi lego"
[link] -
Kassadin
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Persze, csak kitaláltad!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
brownus
veterán
válasz
God Vazzeg
üzenetére
lol
ilyen nincs
-
tween
őstag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
...na erre már azt sem lehet mondani,hogy nagy az Isten állatkertje,mert hízelgő lenne...
-
God Vazzeg
veterán
Ezzel óvatosan, nemrég megjegyeztem egy srácnak hogy azért nem hat a kreatinja, mert nem tudja a titkot, hogyan kell kikerülni a gyomrot: tölcsérrel kell beszórni a végbélbe, és onnan 100%-ban szívódik! Nem hiszed el, de az edzés végén megköszönte a srác, és mondta hogy elmegy venni tölcsért!!

-
jericho69
tag
Nekem az tetszett mikor 3 éve egy kb. 60kilós osztály társam vett 100szem naposim-t és 4 nap után abba hagyta a szedését, mert nem látszott rajta semmi változás
Azt mondta, hogy nem dolgozza fel a szervezete 
-
brownus
veterán
válasz
Woodslave
üzenetére
tiszteletem!

hát ha én is körbenézek magam körül, (én is 33 , mindjárt 34 vagyok) kiemelkedek az átlagból és ez elégedettséggel tölt el. de szomorú is, hogy ez így van, hogy ezt nem nehéz elérni. ez jól mutatja az emberek hozzáállását az egészséges életmódhoz... nagyon át kellene nevelni a népet... mozogjanak, mindegy mit, csak legyen benne rendszer
engem az motivál a legjobban, hogy én nem akarok úgy kinézni 20-30 év múlva ahogy a többség kinéz, és nem akarok mindenféle bogyókon élni (vérnyomás csökkentő, cukorbetegség, stb... sorolhatnám egy ideig, hogy miken él a nagy átlag)
meg ha egyszer lesznek kölykeim/unokáim, ne a fizikai/egészségi állapotom legyen a kizáró ok, hogy nem tudok velük játszani, kirándulni...
-
Bubee82
őstag
válasz
Woodslave
üzenetére
Nem sértődtem meg
csak nem esett jól.Mellesleg én is hasonlóképpen gondolkodom ám mint te. Amellett h megmarad a szigor és a keménység egy diéta során, próbálok kilépni a dogmákból és próbálkozni - gyakorlatban. Lásd legutóbbi diétám alkalmával, amikor bepróbáltam a tejtermékek fogyasztását folyamatosan. Számított? Igen, mert élvezetesebb volt a diéta, több energiám volt (zsír). Mégis talán ez sikerült a legjobban. Ehhez két tényező járul még hozzá: edzésmódszer és kemény fizikai munka. És véleményem szerint, aki egy kemény diéta és súlyzós edzés mellett kemény fizikai melót csinál, annak KELL ez a többlet.
Ez egy tapasztalat, ami megmutatta, h ha bizonyos dolgok bekerülnek az egyenletbe, akkor másokat kiszedhetünk, anélkül h az eredmény változna

Ez sehol nincs leírva

-
Woodslave
félisten
-
Bubee82
őstag
válasz
Woodslave
üzenetére
Elolvastam és kösz h leírtad. Mondjuk akkor sem volt szép az a bizonyos mondat, amit védekezésként írtál. Akartam is rá reagálni, mert azt nem akartam annyiban hagyni, de aztán mégse tettem. És nem is fogom. Mindenkinek megvan a saját baja, így nekem is.
Tudom, h milyen a felfogásod, így tudom h te meg akarsz maradni a szélsőséges felfogások között, a középúton. Éppen ezért nem értettem azt a kettősséget, amit mostanában felmutattál itt. De főleg a tegnapi volt egy kicsit bicskanyitogató, azok után h lassan mindent - elméletben - kizárnál a táplálkozásodból. Mégis az ellenkezőjét csinálod - gyakorlatban.
Még annyit, h én már régebben kiábrándultam abból, h a táplálkozástudományi irományokat bújjam, pedig annyira érdekelt h kész lettem volna ezzel komolyabban is foglalkozni. De ez már régen volt. A gyakorlat megmutatja h milyen utat kell járni.
Asszem részemről ennyit a témáról. Kár ezen tovább ugrálni, zárjuk le szvsz. Én nem fogok tovább okoskodni, ígérem.
-
Woodslave
félisten
válasz
Bubee82
üzenetére
na még valamit fűznék hozzá, csak tegnap már nem akartam ennyit okoskodni. Csak annak "magyarázata" nem mintha magyarázkodnom kéne, de hátha van akinek tanulságos.

A lényeg abban van - és ezt neked szerintem nem kell magyarázni, hiszen ha nem így lenne akkor most is edzenél és tökéletes táplálkozással 80 kilós versenyformában lennél - hogy a valóság és a "mit akarunk, vagy mi lenne jó" között van egy egész kicsi különbség. Pont ma van az egyéni vállalkozóknak az szja fizetési határidő és 670k-t kéne befizetnem (nem panaszképp, mert én tehetek róla nem voltam rendes adózó elköltöttem a pénzt olyan luxuscikkekre mint lakás és autó törlsztő, irodabérlet és benzin kocsikázásra). de mivel nem fog megtörténni ezért kb 2-3 hónapig apeh inkasszóval fogok a számlámon figyelni, úgy hogy közben azért nem kéne éhenhalni. Nem meglepő (talán) ha nem minden gondolatom a fehérje grammozására irányul

Pár dolog megváltozik az ember életében és más helyre kerülnek dolgok.(ja meg nem is lettem izmos
) Van 1 gyerekem, meg egy útban van, munka, feleség stb.Ettől függetlenül szeretek edzeni, élvezem minden percét, és hiszem, hogy a testformálás leghatékonyabb módja. De mivel mint mindenben ebben is meg kell találni a motivációt, hitet, ami jó esetben a testalkatod változása de adott esetben szükséged lehet olyan dolgokra, amik alátámasztják hogy nem felesleges amit csinálsz, még akkor sem ha mondjuk az elmúlt 1 - másfél évben nem lettem mr. olympia. Ezért én ilyen "lelki" megerősítéseket keresek. (ezek nem a "Phd tanulmányok"). Másik oldalról a testépítés, táplálkozás meg "szellemi" hobbim is, ezért rengeteg blogot meg hasonlót olvasok ilyen témákban, amikből néha ide is csepegtetek (Phd tanulmányok
) De úgy gondolom hogy lehet helye ilyennek is.Így mivel - és itt a lényeg - felszabadítom magam annak a gondolatától amit sokan sulykolnak az emberbe, hogy napi 6-szor kell enni 300 gramm fehérjét meg mindenféle kieget különben semmit nem ér az egész, ezért szívesen járok edzeni akkor is ha ezen elmélet szerint nem lesz jó semmire. És nem feltétlenül nagy teljesítmény, de 33 évesen heti kétszer konditerembe járok, 1-2 futni, nem pedig kocsmába. És ha ezt életem végéig tudom csinálni - és a lényeg a fenntarthatóság akkor már többre megyek mintha fél évig all out nyomon, de elmegy a kedvem, vagy az élet beint.

Hát ezt tuti nem olvassa el senki
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- World of Tanks - MMO
- Battlefield 6
- Gyúrósok ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Apple iPhone 17 - alap
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Üzletből, garanciával, Dell Latitude 5540/ i7-1365u/16GB RAM/512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nagyon faja. Ezeket de szerettem... (pl Dexter)

(fú de szép így leírva xd)
na azt megnézném vki nyomná ígyxd
csak szívózok.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)