Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
2ozzmexy
senior tag
Ha már így terítéken vannak a 4S abroncsok, lenne egy kereszt kérdésem:
Van olyan 4 évszakos abroncs ami nem V mintás?
-
válasz
athomi
üzenetére
Élőben ennek is más a profilja, mint akárcsak a tesztképen is. A Hankook gumik nagyon jó ár érték aránnyal rendelkezik. A családban van Ventus Prime 4 és újabban iCept RS3 is. A nyári tapasztalatok nagyon jók, halk, jó gordüléső, vízen is igen stabil gumi.
Qru: nem könnyű döntés, nagyon hasonló kvalitású versenyzők.

-
athomi
veterán
válasz
Black&White
üzenetére
Nekem múlt héten került fel. 195/65 R15. A gyártási helyről a kis pecsét elég egyértelműen árulkodik.
CC2 volt a kiszemelt, de 7k/db árral drágább volt, ráadásul nedvesen nem győzött meg, így eleresztettem. Mondjuk elég komoly, hogy téli gumi szintjét hozza.
Közbe még mindig jönnek ki olyan szakmaiatlan cikkek, amik nem ajánlják, mert télen gyenge a 4 évszakos... -
válasz
Black&White
üzenetére
Fotó jöhet. Használd egészséggel!

-
Black&White
addikt
Ma én is megkaptam a HANKOOK H750 KINERGY 4S 2 szettet (225 50 R17)
Életem első négyévszakosa, úgyhogy kíváncsi vagyok milyen lesz. 🙂
14/22 a DOT, úgyhogy szerencsére frissek is.
Holnap rakatom is fel őket. -
Firstaye
tag
válasz
angyalpc2
üzenetére
Van keménységmérő eszköz, amit lehet használni gumin, még aliexpressen is van egyszerű változata - pontossága mondjuk kérdéses. Téligumit a sűrű és apróbb mintázata miatt talán nehezen is egzaktan mérni.
A keménység amúgy is csak egy aspektus, amíg vízen működik a keveréke (nem a mintázata), addig nagy baj nincsen. -
angyalpc2
aktív tag
Gumi keménységre van mérőszám?
A problémám az hogy a 2018-as Conti WC TS860 bizony elég keménynek érződik
Már a megvásárláskor alig volt puhább az akkor 7 éves TS800-nál.
Méret 175/65 R14 egy 960kg-os kis kocsi.
6,5-7mm van rajta, vízen egészen jó, mert a lamellák közt elfolyik a víz, de a hóban főleg az olvadós tapadós vizes hóban KO életveszélyesen csúszkál. Az történik, hogy a közepén a kis vékony vájat eltömődik és csak a széle fog valamit. Pláne a régi atomstabil TS800 széles vájataihoz képest.Mit csináljak vele?
Dobjam el, adjam el?(ha igen mennyiért felni nélkül) vagy ebben a hó mentes globálwarming-ban pont jó lesz.
Most is szárasság van...
Másik Conti télit nem vennék, már csak a +30e/db miatt se. akkor már Nordexx WinterSafe Laufenn LW31 vagy valami hasonlót 25e/db-ig esetleg Michelin Alpin A4 (legyen karácsony)
Hankook-ról is hallottam már rosszakat, gyengült a minőség repedezik keményedik..A nyári 2016-os Conti PremCont.5 is 40-50 e alatt elfogyott az első kerékről a hátsón talán még 8-10e van benne.
Ördögtől való lenne ha jövő nyáron ezt a keményedő TS860-at elhasználnám? Nem puhább mint a 6 éves nyári
.
-
angyalpc2
aktív tag
Hallottatok már a Glob-Gum nevű márkáról
Lengyel.
https://www.skapiec.pl/site/cat/2144/comp/104135362
http://globgum.com.pl/
Árra nem is rosszak egyébként..profil minták se rosszak, és a lengyelek nem szoktak rosszat gyártani.
Itthoni alsó középkategóriás kocsin láttam.
Itthon forgalmazzák és ha igen mik a tapasztalatok?
-
bardi
senior tag
Köszönöm mindkettőtöknek, akkor marad a Goodyear, talán lesz vele pár jó évem
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Jakob.rabbi
üzenetére
Az teljesen jo, bizony.

-
bardi
senior tag
Sziasztok!
Tippet kérnék nyárigumi vásárlással kapcsolatban.
Az alany egy 2005 Civic Type-R, gyári gumiméret 205/45 R17 84W.
Felhasználási mód hosszabb utak, főleg országút, lehetőleg szerpentinek.Alapból a bhp gumiról rendelnék, mert nekik van a közelben partnerük (Esztergom), de ha tudtok jobbat, azt is meghallgatom természetesen.
Korábban itt a fórumon a goodyear f1 asymmetric 6 gumit javasolták, ez van is náluk, igaz csak 88Y (55700HUF), vagy 88v.
Egy másik autón, más méretben, a yokohama advan fleva v701 nagyon bejött (erre 48090HUF), de csak 1 évig használtam, nem tudom mennyire tartós, esős tapadása nagyon jó volt.
Van esetleg más javaslat, ami jó lehet még? Van Toyo TR1, Hankook Ventus S1 evo2, Pirelli PZero, Conti ultracontact, így hirtelen, amiknek a sebességindexe is vagy W vagy nagyobb, meg sportosabb mintának tűnik.Amit szeretnék az új gumitól, hogy esőben is tapadjon, inkább sportosabb vezetésre lesz hazsnálva, és a felni peremvédős változat bár nem kizáró ok, ha nincs, de jó lenne (szerintem a gyári felni picit széles ehhez a gumihoz).
-
-
-cobra-
aktív tag
Sport Auto négyévszakos teszt
Ezúttal megnevezték a referencia nyári és téli gumit is.
-
Mikulásbá
nagyúr
Most jött meg a 4 db hankook gumi, a DOT : 5121, de legalább mindnél ennyi.
-
-
Sziasztok!
Nyári gumit keresek a közeljövőben, de nem tudom milyet vegyet.
Most egy Bridgestone T005 van fent és meg vagyok vele elégedve.
De néznék valami mást is. Michelin, Goodyear Conti gumik közül. Inkább hajolnék a prémium szegmens felé, elég sokat vagyok úton. (évi 30.000+ km)
Méretre 195/60/R15 lenne. Tuudok valami jót ajánlani? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Jakob.rabbi
üzenetére
A gumi oldalan lesz a DOT-szam.
-
Jakob.rabbi
tag
Hankook Winter I*Cept RS3 W462 téli gumit rendeltem. Átvétel előtt hol keressem rajta gyártás dátumát?
Előre is köszönöm. -
FRENK1988
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
-
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Nem véletlenül látom azt, hogy sok hely, akiknek van telephelyük is, azok sem engednek ingyenes helyszíni átvételt. Na kb. ezért, mert az ember ilyen szállítási árak mellett nem fogja visszaküldeni.
Ez a lexarjuk a vevőket olyan nemzethy magyarosch hozzáállás...
Aztán lehet, hogy nyugaton direkt 4 külön dátumot válogatnak a kereskedők... -
Mikulásbá
nagyúr
Köszi a segítséget, 4 db Hankook Ventus Prime4 rendelve.
A héten jön, remélem a DOT miatt nem kell visszafordítani a futárt vele.
-
footy
addikt
Na vegul megrendeltem minket autora a 4evszakosakat:
Pirelli Cinturato All Season SF 2 205/55 R17 95V XL
Kleber Quadraxer 3 205/50 R17 89VA nyarikat el akarom majd adni. A 2 szett nyari gumit szabad eladasig(szerintem tavaszig senki nem veszi meg) egymasra fektetve tarolni? (Vagy az alsoknak mar sok lenne a suly?)
-
mikrofon
veterán
Először is köszönöm az ajánlásokat és infókat. Kicsit félve kérdeztem először, hogy "milyet vegyek", mert az a tapasztalatom, hogy itt a PH-n a legtöbb hasonló kérdésre, jön a hitvita, illetve a pro és legdrágább szintről jön az ajánlás, mert alatta nincs élet. Nagyon örülök hogy itt nem ez van és úgy tűnik tényleg figyelembe veszitek a kérdező igényeit ajánláskor, nem pedig ráerőltettek valamit.
Fel is került már két autóra egy-egy szett négyévszakos gumi. A vásárlásról kicsit vegyes az érzésem. A 8 gumiból a 4 Pirelli az DOT1922, Goodyear-ból kettő DOT1122 azonban kettő 1321. Ez az utóbbi kettő kicsit zavar. Nem is azért mert rossz lenne, hanem mert nem tudtam róla, illetve ugyan annyit fizettem érte mint az egy évvel újabbakért.... mindegyiket ugyan onnan vettem.
Eddigi tapasztalatok pár száz km után pozitív mind két szettel és úgy tűnik a segítségetekkel sikerült jót választani. Köszönöm!És akkor a képek:
pirelli cinturato all season sf2 205/55 r16 - Ford Focus Mk3
goodyear vector 4seasons gen-3 185/55 r15 - Dacia Lodgy
-
FRENK1988
veterán
Na urak szombaton megjott a 2 SAVA abroncs. Az egyik 02 masik meg 34 heti ez evi. Egyesz jol neznek ki jo puhak. Ennek oromere jon a masik 2 ugyanonnan. Koszonom a segitseget
-
Firstaye
tag
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Taylorgumira még ránézhetsz, nem dobja árukereső, de ők sem drágák.
A nagyobb webshopok meg a noname-ek is ugyan azokra a raktárkészletre látnak rá nagyjából, csak más marzsokkal dolgoznak + egyiknél ingyenes a szállítás, máshol nem.
Ebben a méretben esélyes, hogy nem kapsz régi gumit, mert elég népszerű.Én személy szerint kettő közül a Hankookot venném, Bridgestone tud érdekesen öregedni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Matrican levo meret legyen.

-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
A kapcsolatnál láttam én is-de akkor az árak miért nem egyformák?

A gumikereső alapján ugyan annak a guminak van több ára, ez miért lehet? -
Mikulásbá
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Sorry, autoguminet.hu
-
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Bár nem Qru vagyok, de már csak a tömegindex miatt is kellene minimum a 85. Tehát igen, a gyáriak okkal határozták meg a paralmétereket, a biztonságod érdekében.

-
Firstaye
tag
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Szia!
Milyen méret, milyen felhasználás? Ha a mostani nyári 8 év alatt inkább elöregedett, mint elkopott, akkor megfontolandó a négyévszakos, annak függvényében, milyen állapotú a téli szett.
A forint gyengülés + eu-s infláció miatt megérheti most megvenni, olcsóbb nem lesz tavasszal sem szerintem, bár az idei télnek elég erős jövedelemhatása lehet, így beeshet a kereslet, de nem hiszem, hogy ez nagyban csökkentené az árakat.
Annyi előnyöd van még a tavaszi vásárlássa, hogy látod a friss nyári gumi teszteket, így azokra alapozva tudsz dönteni.
Használtban is lehet ki fogni jót, de ahhoz szerencse kell, meg hogy folyamatosan figyeld a kínálatot. A használt abroncsok is drágultak követve az újak árát, továbbá szemétre való gumikat is képesek hirdetni az emberek, így egy pár éves gumi az új árának 70-80%-káért is elmegy. Nagyobb benne a bizonytalanság + így hogy nálad amúgy is elöregdett az előző szett, így én elvetném ezt az opciót, kivéve ha 1-2 év múlva biztosan eladnád a kocsit. -
Mikulásbá
nagyúr
Üdv!
A nyári gumijaim leszolgálták az idejüket, nem elkoptak, 8 évesek múltak.
Ilyenkor érdemes új nyári gumikat nézni vagy majd tavasszal? Alig használt is megtenné, érdemes foglalkozni ilyesmivel? (ár-érték arányra gondolok)Mindenképp közép vagy afölötti kategória érdekel.
Akciók szoktak lenni? Vagy az is majd az idény elején? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Amig nem latszik ki a femresz addig nincs gond.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Felületi, nem szép de a nem veszélyes.
-
slett27
addikt
Köszönöm !
195/65 R15 még rámegy szted ? Nem akad el kanyarodáskor ?Firstaye : nézegettem, de az megint pénz használtan 60-70-80e újonnan meg egy vagyon.
180e Ft-os 205/45 R17-es gumik mellé ez a kiadás már fatal error. Inkább a gumisnál nézek 15-ös felnit hozzá azt a gumit amit Qru javasolt és még 180e sem lesz. Igen, mindenképpen jobban járok úgy érzem én is. 17-essel ezeken az utakon vétek pénzt kiadni rá.Annyit éreztem néha jobbra húzott. De mondom biztos a futómű, majd beállíttatom. Nem rázott, nem ütött. Aztán a gumisnál olyan tojás volt a másik kerékben hullámzott mint a Balaton.

Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lexus, Toyota topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Gaming notebook topik
- Honda topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Vezetékes FEJhallgatók
- XPEnology
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Jura Ena 8 automata kávéfőző
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Új Dell 13 XPS 9350 WUXGA IPS Nano Ultra5 226V 8mag 16GB 512GB SSD Intel ARC 130V 8GB Win11 Garancia
- Honor 200 Lite / 8/256GB/ Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Közbe még mindig jönnek ki olyan szakmaiatlan cikkek, amik nem ajánlják, mert télen gyenge a 4 évszakos...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
16-tól felfelé van. Energy saver van ebben méretben ami nekem kell.