Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Bementem 2005 decemberében az első gitáromért a boltba, szakad 'talicskás pólóban, volt nálam 25 ezer forint és kihoztam az első szutyok strat copy-t ami a pénzből kifér. Nekem mondta a hangszerboltos, hogy klasszikus gitáron kell megtanulni játszani, mert akkor lesz "hallásod", de leszartam akkor, és most már amúgy is tudom, hogy baromság
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Szten Márs
nagyúr
Fantasztikus... ezek a szakértő eladók
Nem mellesleg ez a "nylonossal kell kezdeni" mánia olyan finom mellékhatásokkal jár, hogy az emberek a klasszikus, illetve általában a nylonos gitárokat elkezdték kezdőgitárnak látni, amit majd kinő az ember, és akkor vált valami komolyabbra... pedig hát...
Amúgy egy gitáros topicban miért ír mindenki OFF-ban a gitárokkal kapcsolatos élményekről/véleményekről?
-
Whit3Rav3n
senior tag
Nalam a zenetanar akit a szüleim kerdeztek mondta azt hogy klasszikuson kell kezdeni, szoval en is elöször azon kezdtem el tanulni pedig en is sokkal inkabb a rock/metal iranyba akartam volna menni zeneileg. Vegülis megtetszett annyira az is hogy nem hagytam abba a gitartanulast, par honap mulva meg atmentem egy gitartanarhoz aki azonnal azt mondta hogy ha elektromos gitaron akarok tanulni akkor nincs mire varni, vegyek elektromos gitart. Fel ev mulva miutan megkaptam a klasszikus gitart lett emiatt egy elektromos gitarom is, szoval annyi pozitiv volt nalam hogy nem kellett evekig klasszikuson meglenni ugy hogy nem is azt akartam jatszani.
@humbucker Szerintem egyaltalan nem meglepö, egy igazan aktivan jatszott gitaron mar par ev alatt elkophatnak ugy a bundok hogy ujra kell csiszolni. Legalabb manapsag sokan belatjak hogy a klasszikus eleg puha ujezüst fem nem idealis bundanyag es atallnak acel bundokra, amik aztan tenyleg sokkal lassabban kopnak mint a hagyomanyos ötvözet bundok.
[ Szerkesztve ]
-
NeoPampalini
senior tag
Nem tudok róla. Sima file lejátszó van benne, nincs külön input/effekt/tool ilyesmire.
Ha nem akarsz mp3-at, akkor a legkönnyebben úgy lehetne megoldani, hogy egy DAW-ban két track-et használsz:
1. Guitar Rig (VST pluginként) - ezen használod a gitárt
2. egyéb bemenet - régen volt olyan Windows-on, hogy Virtual Audio Cable, azzal "össze lehet kötni" a böngészőt a DAW alkalmazással - természetesen erre is rá lehet tenni egy Guitar Rig-et, de nyilván ilyenkor nem a tape deck-et fogod tudni használni -
updog
őstag
Találtam egy G3X-et használtan (nem reklámozom hol), írtam neki még múlt héten, ki volt írva X ezerért, válaszol hogy X+10-ért elvihetem mert X+5-ért már van rá jelentkező.
Visszaírtam hogy akkor vigye az első jelentkező... Nem bírom az ilyen madárlesőket akik ráadásul behazudják hogy van más vevő, de annyi esze nincs hogy a saját inkorrektségéről ad bizonyítványt amikor kicsit többért a már lebeszélt (állítólagos) vevőt lepattintja a "kedvemért".
Ja, azóta is elérhető a hirdetés...
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
addikt
Pontosan milyen hangszerről van szó?
Hangszert érdemes árnyékolni, itt már volt róla szó régebben, alufólia vagy egyéb árnyékoló fólia, esetleg árnyékoló festék de ez kevésbé ajánlott.
Forrasztás végeken lehet csiszolni, az is tud felvenni zajt.
De ha megmondod mi a hangszer lehet specifikusabban tudunk válaszolni.Amúgy nekem is hasonló a gondom. Ha külön tápellátásra teszed a g3-at akkor javulhat a dolog. Nekem javult tőle. Árnyékolt usb kábel is segített picit.
[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Goose-T
veterán
A súlytól azért nem kell hasra esni, a régi olcsó gitárok azért nehezek, mert általában rétegelt lemezből készültek. Az RX170D nem abból készült: felül égert írnak, lentebb agathist, inkább az utóbbi lesz, mert az is nehéz fa. Készült viszont Ibanez is rétegelt lemezből abban a korszakban.
Egyébként a koreai Ibanezek a Samick gyárában készültek, mint kb. minden második gitár a világon a 90-es években. Ezért is éri meg Samicket venni, hiszen rengetegféle gitárt gyártottak, és a sajátmárkásoknál a legbeváltabb megoldásokat tudták alkalmazni.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
addikt
Igen, a festést érdemes fóliázni, a tremolo üreget ahol a rugók vannak, azt is ki kell fóliázni, a fóliához rögzíteni a földet.
A fólia mindenütt legyen a föld vezetékkel összekötve.
Meg akár egy noisegate-el is próbálkozhatsz. Van a G3-ban, beteszed a sor elejére hátha segít.
Mondjuk a humbival tényleg nem kellene zúgnia.
Vagy azt lehet még, hogy feljátszod a a dolgot a G3 looper-re, de nincs kapcsolat a PC és a G3 között, a G3-nak adapterrel adod a kraftot. Majd lehúzod a gitárt és rádugot a PC-re és a looper-t lejátszóját felveszed USB-ről. De nemtudom hogy mit csinál ha menet közben dugod rá, lehet elszáll. A probléma az hogy fémes kapcsolatban van a PC meg a gitár.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
FockeWulf
tag
Ha van otthon kombód, mini usb kimenettel, érdemes megpróbálni rákötni csak úgy ala' nature a gépre. Én egyetlen egyszer csináltam ilyent, gitár-kábel-kombó-usbkábel, és zégegyatta' világon semmi zaj nem volt, úgy vettem fel a nótát egy egyszerű ingyenes programmal (audacity asszem). Pedig a gitár is gagyi volt, a kábel is, a kombó is, de még a számítógép is. Szóval ha van usb-s kombód, érdemes megpróbálni ezt a vonalat.
-
arnyekxxx
veterán
Kiindulásnak azért vedd azt figyelembe, hogy torzítóval lesz valamennyi zaj, magasabb gainnel nagyobb. A studioban is van a sokmillás rendszerben. Pl ezért találták fel a zajzárat. Aztán ott a DAW, miután felvetted akkor kipucolod a sávokat, amikor nem játszol kivágod a natúr zajt.
Ha fülelsz néha lemezeken is hallhatod ahogy a torzitottgitárbelépés előtt megjön a zaj ha nem voltak precizek a studioban a muteolással. Pl accept - objection overruled indul a téma az egyik oldalon aztán a másikon előbb bejön a zaj aztán lép be a gitár. Vagy a metallica garage days/garage inc lemezen (nyilván itt rá is játszanak) de tele van hangszerzajokkal, a so what eleje pl hasonló mint az acceptes, csak "ének" aztán pár pillanattal elöbb megjön a zaj csak aztán indulnak a gitárok.
-
consono
nagyúr
Csodaszer az nincs, sok kicsi lépés van, amiket fent részleteztek. Vagy ott tényleg a zajszűrő. Vagy a felvétel után az utómunka, akár egy Audacity elég hozzá...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Május 20-a óta jártam hozzá, azalatt megtanultam, hogy
- én itt vagyok (lent), amiket kérdezek, az meg itt (fent), úgyhogy most elmondhatja nekem erre a választ, csak én egyelőre nem tartok ott
- a hangközöket oda-vissza be kell magolni és tudni kell álmomból felébresztve is, a tritonust annak idején a templomokból kitiltották
- nincs értelme semmilyen technikai gyakorlatnak, mert nem tartok ott
- a zenetanulás 70%-ban zenehallgatásból áll
- 70%-ban csak dalokat kéne meg akkordokat tanulni, és maximum 30%-ban foglalkozzak az egyébbel
- 10 év múlva talán fogok szólózni
- különben is mit akarok, ő 25 éve foglalkozik zenével
- az internet tele van minden szarral, oda bárki bármit feltehet, ha kérdésem van, őt kell kérdezzem
- három pengetési mintát (ez legalább hasznos volt)
- két dalt (Candy, Knocking on), bár már vagy négyet kéne tudnom (Santana, Iggy Pop Passenger - hiába mondtam, hogy kurva gyors nekem, meg az F akkord is benne)
- A C-dúr skálánál a kisujjam a vékony e húr harmadik bundján végig lefog, a miért kérdésre a válasz: csak, mert azt mondtam.
- mindig metronómmal gyakoroljam az akkordokatÉs ezért kifizettem kb. 60 ezer forintot eddig.
Részlet a leckémből
Egyiket se mutatta meg, nem kezdtük el együtt, hallgassam meg tízszer kb a számot, és tudni fogom, hol kell elkezdeni.Baszki, ehhez minek tanár? Ezt YT videókból is megnézem!
[ Szerkesztve ]
W | W | H | W | W | W | H
-
addikt
Tényleg olyan egyszerű. Nagyon óvatosan kell hozzáállni, meg megnézni alaposan pár ilyen videót és hajrá.
Tapasztalatom saját nincs, de egy ilyen melóhoz én lazán hozzáállnék.
Annak nézz utána milyen ragasztót lehet használni, nehogy felmarja a lakkot. De az is csak kozmetikai probléma lesz.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
-
impalaman
aktív tag
Meg tudod magadnak is csinálni, annyira egyszerű, mint amennyire a videókban látszik. Nekem pár éve leszakadt az akusztikusomról a húrláb (természetesen pont az éjszaka közepén, "kellemes" volt arra ébredni), de fogtam, megragasztottam, azóta is tart, pedig már kb. 5-6 éve történhetett.
A szorításra kitaláltam egy egyedi megoldást, a csavarok átmennek a fedlapon a húrok furatain, a fa és a húrláb közé pedig gumidarabok kerültek, a széleknél természetesen vastagabban. Mondjuk klasszikus gitáron ez nem feltétlen alkalmazható, de mondom megosztom, talán hasznára válik valakinek.
Ragasztóból teljesen normál faragasztót használtam, kb. 24 órát hagytam száradni leszorítva.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
- Microsoft Surface Slim Pen 2 és töltő eladó !
- Ubiquti Nanobeam M5 2DB irányított antenna
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- +monitor+ i5 4570 /8-12-16GB DDR3 / 240GB SSD /takarítva, telepítve / Lenovo M73
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest