Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sith7
nagyúr
Sziasztok
Lányom kapott egy ilyen gitárt, [link] amihez kaptunk kölcsön egy gitárkombót, 10 W – t.
Bejött a dolog , ezért szeretnénk egy saját gitárkombót. Panelban lakunk, szóval ez a 10W is bőven elég, az alábbi 2 közül melyiket ajánlanátok ?
Esetleg ebben az árkategóriában jobb van – e ?
A cél Metallica, Iron Maiden számok, de elsősorban Metallica a kitűzött cél.
Illetve ha tudtok valami jó Youtube csatornát, esetleg magyarul, ami kezdőknek jól jöhet, akkor annak is nagyon örülnék, ha megosztanátok Velem.
[ Szerkesztve ]
-
sith7
nagyúr
válasz fattyu #40572 üzenetére
hát ... ezek után meg se merem mutatni ... [link]
Amúgy egy 16 éves lányról van szó, aki lehet 1 hónap múlva megunja /Istenem ne így legyen !/, szóval nagyobb összegeket nem szeretnék egyelőre beletolni
Tudom ez is olyan dolog , határ a csillagos ég, de gondolom - lehet rosszul - , de egy 42k - s gitárhoz nem kell 100k - s gitárkombó, nem ? -
sith7
nagyúr
válasz Eastman #40576 üzenetére
köszi a választ
arnyekxxx
Neked is köszi , most aztán segítettél még jobban elbizonytalanodni
De még mindig nem tudom mi az a vst ?
PC van, nem mai darab, de vanfattyu
Értem miről beszélsz hidd el, de előbb szeretném látni az igyekezetet, kitartást stb. a lányomnál
Hm, fejhallgató van, a multieffekt alatt megint nem tudom mit érteszBarátnők, nagyszülők vidéken laknak, ott szeretne majd "zúzni"
Carlos Padre
Biztosan igazad van, én sok minden elektronikai dolgot nem vettem használtan az életem folyamán, de nagy részükkel befürödtem, és félek az ilyen dolgoktól .... pláne hangfal esetén, ki tudja mennyire hajtotta szét ... gondolom nem a Boci- Boci Tarka ment rajtabenedekco
Ami nálunk van, nem a mienk, de kellene egy nekünk is, nem előrelépés ehhez képest, csak hogy legyen valamiVST macera. Talán egy használt régi pedál is jó lépés lehet egy jobb gain-hez.
Aha
Magyarul ?[ Szerkesztve ]
-
sith7
nagyúr
Köszönöm a válaszokat mindenkinek, és köszönöm, hogy próbáltok segíteni, de minél jobban belemegyünk a témába , annál inkább elbizonytalanodom
Kicsit rákeresek ezekre a dolgokra, amiket írtatok, aztán meglátjuk mi lesz ...Tényleg nagyon köszönök mindent.
+1 kérdés
Hova dugom be a gitárt a pc – be ?
És ha sikerül is , milyen hang fog kijönni a 2000 Ft – s Genuis hangfalból ? -
sith7
nagyúr
Ismét köszi mindenkinek, szerintem ezt a pc vonalat elengedem, marad a másik verzió, csak most már nem tudom melyik/honnan stb.
-
sith7
nagyúr
Alakul, alakul, csak tudnám mit is kérdeztem először
eh ... szóval a gitárt, azt zene boltban vettük, az eladó/tulajdonos beállította, valami magasságot is állított, meg úgy nézegette, mintha puskával akarna célozni vele, egy 20 percet tuti álogatta, szóval elvileg az megvan
Van egy hangoló is hozzá, azzal minden nap, mielőtt kezébe veszi behangolom neki ... én ... ... még jó, hogy kiírja mit is kell látni/nézniSzóval ez a rész megvan, a húrokra azt mondta elég jók egyelőre nem kell cserélni
ezek a multieffektek önmagukban nem szólnak, ugye ?
ezekhez is kellene valami hangfal/erősítő , nem ?a videót csak este tudom megnézni
jaaaaaajjjj .... minek kérdeztem ..... azt se tudom hol vagyok már
-
sith7
nagyúr
-
-
sith7
nagyúr
válasz WolfheartGR #40614 üzenetére
-
sith7
nagyúr
oké, értem én, csak nagyon új még a dolog, és ha esetleg eddig nem "ment át" mindenkinek, nekünk ez a 42k gitár is "nem egyszerű" kiadásnak számított ... szóval nem szeretné/szeretnénk ha baja lenne, és azt se hogy egy húr elszakadjon
A boltban azt mondták minden használat előtt hangolni kell
-
sith7
nagyúr
köszönöm a válaszokat
Igen, azt mondták, hogy a húr fogyóeszköz
Egyelőre mi/ő még nagyon botfülü, nem hiszem, hogy hangra rájövünk, ha már nem jó a húr .... vagy akkor nagyon rosszul kell szólniaJut eszembe
"Árammal", vagy áram nélkül hangolunk ?
Nekem azt mondták mindegy, így én előbb behangolom, és csak utána dugjuk rá a kombóra. Csiptetős van, lehet mondtam már
Ilyesmi , de nem ez az , de nagyon hasonlít rá [link]Érdemes egy mikroszálas kendővel eltörölni a hangszert játék után,
Ez egy nagyon jó dolog, köszönöm az ötletet -
sith7
nagyúr
köszi a válaszokat
Egyébként minden használat előtt hangoljatok, mert úgyis elhangolódik.
mindig szoktuk/szoktamEastman
Ez így tökéletes, a vastagon szedett betűkre szoktam hangolni. -
sith7
nagyúr
-
sith7
nagyúr
válasz Eastman #40631 üzenetére
okay
llax
Meglátjuk meddig tart a lelkesedés, úgy fognak fogyni a húrok is
tényleg, ne nevessetek ki, ha pl. nem lesz ilyen, de ha mégis, mondjuk 1 hónapig nem használja a gitárt, a húr fárad, nyúlik, akármi ?Más
Rákerestem olyanra, hogy gitáriskola
Kidobott több találatot, magyarul videókat, oldalakat isEzekkel mi a helyzet ?
Lehetnek alapok, vagy ahány ház annyi szokás ?Engem kicsit zavar, hogy a lányomnál nincsenek meg szerintem az alapok, hanem most ott tartunk, hogy van a harry potter, 6-7 Metallica szám, 1-2 Iron Maiden, ezeknek megvan a kottája, vagy angol nyelvű videós mutatja, mi merre hány méter, és így próbál játszani.
Ennek eredménye, hogy az egyik számnak megy az eleje, a másiknak a közepe stb.
Mi lesz ennek az össze-vissza csapongásnak a vége ?
Én értem, hogy sikerélményt akar, csak szerintem nem így kellene ... de a boci-boci - ról meg hallani sem akar, hogy ő olyat játszon -
sith7
nagyúr
ismét köszi mindenkinek, akinél a gitárt vettük, ő vállal oktatást, de
1. a lányom hallani se akar róla
2. ha akarna is nem lehet, mert csak akusztikus gitáron oktat, elektronikuson nemSzóval ez így nehéz ... ... szerintem
justinguitar.com
igaz, tényleg írtad, na majd este megmondom neki
igazából őt nem zavarja ez az össze-vissza, szereti a gitározást, azt mondja, majd egyszer megy az egész szám is, lehet több hónap, de menni fog ... hát így legyen
-
sith7
nagyúr
válasz Carlos Padre #40641 üzenetére
az igazi gitárt össze lehet kötni az Xbox - al ?
hogyan ??? -
sith7
nagyúr
válasz Carlos Padre #40645 üzenetére
-
sith7
nagyúr
válasz WolfheartGR #40647 üzenetére
Érdemes sokat youtubozni a témában
ez megvan
-
sith7
nagyúr
Sziasztok
Újra itt vagyok
egy újabb probléma/kérdés
Lányom szeretne videókat csinálni a telefonjával, de nem igazán veszi fel a hangot, illetve csak full hangerőn lehet visszahallgatni.
Persze feljebb lehetne hangosítani, de ugye a lakók ... tudtok valami androidos programot, esetleg valami pc - s megoldást videó és hangrögzítésre ?
szerk.
jelige: low cost
[ Szerkesztve ]
-
sith7
nagyúr
Köszi a válaszokat, a szóban forgó telefon egy féléves Samsung A40
Kitiszítom a mikrofont, és megnézem ezeket a mikrofonokat -
sith7
nagyúr
köszi a válaszokat, megpróbáljuk, közben rákérdeztem a Samsung A40 topicban is, hátha ...
-
sith7
nagyúr
köszi a válaszokat holnap folytatja, ma már lefeküdt
-
sith7
nagyúr
Sziasztok
Ismét egy kis segítség kellene
Lányom a következő gitár tab - ot keresi, de nem találja sehol leírva, hátha ti tudtok segíteni
Metallica, Halo on Fire, de nem a Kirk rész kellene, hanem amit a James játszik
Vegyeseket talált, de nem tudja kiollózni ami neki kell
-
sith7
nagyúr
Sziasztok
Ilyet [link] használ / használt valaki ?
Ha igen, androidos telefonon működik ? /Samsung A40/
Pc - n lehet vele hangot rögzíteni ?Ha nem jó/nics tapasztalat, akkor hasonló termék, hasonló árkategóriában ?
-
sith7
nagyúr
köszi a választ mindenkinek
-
sith7
nagyúr
Sziasztok
Lányom szeretné megtanulni a Metallica : Hardwired [link] című számát, és az a kérdése, hogy az elején a 00:10 - 00:15 - ig tartó részt, hogyan lehet úgy eljátszani, hogy ne folyjon egybe a hangzás, igazából a pengető kézről van szó ... pl.: rá kell tenni a húrra pengetés közben ?
Neki "egybezúg" , nincs meg a "taram - taram - taram" -
sith7
nagyúr
Sziasztok
Telefonba csatlakoztatható mikrofonnal kapcsolatban van valakinek tapasztalata, használ valaki ilyet, ha igen, milyent lenne érdemes venni ?
Más
Gitár, gitárhúrok tisztításához karbantartásához mit használtok ? -
sith7
nagyúr
válasz Berreh #42710 üzenetére
Egyetértünk abban, hogy el tud tévedni az ember a keresgélésben
Nem is tudod, hogy mennyire ... főleg ha senki nincs a környéken aki tudna segíteni, egy full kezdőnekHangszerboltba is bemész, megveszed a gitárt , max behangolja az eladó, ami mire hazaérsz jó eséllyel elmászik, aztán gondod ... nem egyszerű
Én totál 0 vagyok a zenéhez, lányom próbálgat gitározni, állítgatja a pedált, gitárkombót, és szerinte jól szól ... biztos így van ... ... meg ha neki tetszik, akkor jó -
sith7
nagyúr
köszi a válaszokat, csak tudjátok milyen az ember/szülő ... mindig a legjobbat akarja a gyerekének, próbál segíteni ... de jelen esetben nem tud
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus Rog Ally Z1 Extreme 512GB SSD + Charger Dock
- Eladó Asztali Számítógép: B760 alapl., i3-13100f, 2x8gb ddr4, 512gb ssd, Rtx3060ti
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjllvIR kam gar
- Precision 7760 17.3" FHD IPS i7-11850H RTX A4000 32GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- 5O% OMEN by Hp / 15"iPS 144Hz 99% sRGB / RTX3070 // Ryzen7 /// 24DD4/512NVMe / GAR2025-0317 +SZLA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest