Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smiley
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Lassan dobhatnal mar fel egy kepet, itt izgul a fel ph! megis mi lehet a dobozban.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Megteszem én is a tippem: piros BC Ritch Mockingbird.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ne csigázz! Képet!
-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Már kezdtem aggódni, hogy eltelt legalább másfél hónap, és nem vettél magadnak egy gitárt se
De ha már tippjáték van kibontakozóban, szerintem valami fender jellegű tárgy lesz, mint amilyenen az iron maden-ék játszanak
. Mondjuk kék színben. -
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
bugyirózsaszín, nenonzöld csíkokkal
-
sza.sa
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szürke?

-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Sunburst Strat?
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Akkor piros, mint minden rendes gitár.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A pickupok tekercseinek a vezetéke szigetelt. Elég nagy böszmeséget kell csinálni ahhoz, hogy rövidre zárjon ott bármit.
-
bigrob
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hatalmas balfasznak kell lenni, hogy egy bundpolírozás hatására tönkretedd a hangszedőt...

Sokszor úgy beszélsz ezekről az alap dolgokról mintha rakétatudomány lenne.A terv: vegyél csiszolópapírt, meg valami fémre való polír pasztát amit valami filcces cuccal beledolgozol vagy a mások által említett radírszerű bund polírozót.
B terv: vidd hangszerészhez
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
És ez miért para? Megváltoztatja a pickup hangját a mikroszkópikus méretű vasreszelék?

-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én mindig telibe leragasztom maszkolószalaggal a pickupokat úgy, hogy a testhez ragasztom, így biztos nem tudja bevonzani. Ha végeztem, akkor pedig felporszívózom a leszakadt szálakat mindenhonnan.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Gyapotot én is kihagynám ja.
-
bigrob
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Menj el egy festék boltba, ott adnak normális papírt és még olcsóbb is.
Határ a csillagos ég, hogy milyen fényesre akarod polírozni.+1 acélgyapotra, az is jó cucc.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Vegyél inkább acélgyapotot, abból is a legfinomabbat, sokkal könnyebb vele dolgozni. Csak vigyázz, hogy a leszakadó szálakat ne vonzzák be a pickupok. Vagy ami még jobb: dremel + filckorong + polírpaszta.
-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Annyira nem értek hozzá, de [link] itt le van írva, hogy melyik szám és betű mit jelent.
Pl. az 1500-as papír az 7-10 mikronos szemcseméret, és alkalmas polírozásra.
Nyilván gitárhoz a nedves polírozás nem tűnik nyerőnek
. -
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Lényegében igen. Amikor a hangszerész síkba csiszolja a bundokat, akkor pontosan ezt teszi.
De pár apró horpadástól nem kell megijedni, a bundok kopása teljesen normális dolog.
Az apró kopásokat játék közben nem is érzed, tehát nem kell ezen túlgondolkodni.Vagy lehet cserélni acél bundra, abból a jó minőségű nem fog elkopni, cserébe máshogy szól. Ezért használnak a mai napig nikkel bundokat drága gitároknál is.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Fölösleges addig foglalkozni vele, amíg a játék során nem zavaró.
-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nekem is hamisnak tűnik. Lehet, fél hanggal el vagy tolódva.
Amúgy jól haladsz, a hangok többé-kevésbé megvannak, én a timing-on és a dinamikán dologoznék.
Figyeld meg, hogy a szóló hogyan játszik össze a dobbal, hol vannak a hangsúlyos hangok, melyik hangok landolnak pont az ütemen.
A "megfigyelést" a füleddel végezd
. -
Smiley
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Akkor meg is van a gond
Mar csak sokat kell gyakorolni. -
Smiley
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Be van ez hangolva rendesen?
-
brickm
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Értem, ezesetben ha kimaszkolod a bundközöket és mosogatószivacs dörzsi részével alaposan átdörzsölöd, az tökéletesen felfényesíti.
azt nem találod elégnek, akkor 300-as 600-as üvegpapír. Kapható szinte minden barkácsboltban.
van multicsiszolód pl, ahhoz szoktak adni/lehet kapni polírozó korongot is, szidollal, vagy ahhoz hasonló szemcsés anyaggal párosítva tökéletesen lehet vele még kisebb karcokat is eltávolítani. -
fattyu
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
ja. semmi más oka nincs semminek.
csak a rohadék softverwarezolók okozták az egészet.
az összeset. mindent ami eltűnt vagy lerohadt vagy ellopódott az országban azt a warezolók csinálták.
boldogok a lelki szegények -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szerintem ez egy baromi valid érv. Szerintem nem ezért tart itt az ország, ez csak egy része a dolgoknak. De hagyjuk ezt a témát, mert egy szabály ellenes, kettő parttalan vita, pont mint a vallásokról vitázni.
brickm - dettó. Nagyon közel van. Leszedsz egy multi által fejlesztett programot amiért a büdös életben nem fizetnél vagy elveszed valakinek a bringáját, ráadásul testi erőt igénybe véve. Igen. Irodából szokott valaki hazavinni tollat? Irodában szokott valaki nyomtatni? Na akkor az vesse rá az első követ. Sőt szoktál tankolni? Na látod, lopsz a természettől.
Arról nem is beszélve, hogy azért mert nem tudja hogy vegyen csiszoló vásznat/papírt, attól még nekiláthat felpolirozni. Ezer plusz egy videó van neten arról, hogy kell ezt csinálni. Én is felcsiszoltam a PRS nyakát aztán semmi bajom nem lett belőle, sőt szerintem túl simára csináltam, sokkal érdesebb vásznat kellett volna használnom, mintha gyárban csinálták volna matt-ra.Amúgy én pl olyan programokat szoktam megvenni amiket sokat használok és nem akarok nélkülük élni, na akkor érdemes értük fizetni, pl total commander aminek van alternatívája, de annyira be van már lakva, hogy inkább fizetek nekik mintsem átnyergeljek valami másra. De mikor acrobat-ról van szó, akkor inkább használok valami dzsunka alternatívát pdf szerkesztésre mert maga az adobe termékeik is hulladékok. Sőt olyanokért is fizettem amik ingyenesek, lásd irfanview vagy wikipedia, esetleg maga a PH!.
Amúgy meg volt egy ismerősom aki azt mondta, hogy én egy patkány vagyok. Pont emiatt a virágboltozás miatt. Aztán elmesélte, hogy x-y városban mikor sikeresen felszámolták a patkányt populációt, akkor hogyan dugultak el sorban a különböző szennyvíz csatornák, mire rájöttek, hogy ezek a patkányok tartják karban a rendszereket
na azóta tényleg nem gondolom túl ezt a "lopás" dolgot. Kenyeret nem lopnék a boltból (persze biztos van mikor annyira nincs az embernek, hogy ez az egyetlen út), azt nem lehet ide venni. -
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Dáridó fret polishing system. [link]
Vagy a linkelt dunlop cucc, szerintem ugyanaz. -
brickm
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
No offense, de nem biztos, hogy tanácsos pont polírozásba belemenni, ha még azt sem tudod, honnan kell hozzá szerszámot venni.
Egyébként attól is függ milyen anyagú a bundod, milyen állapotban van, az esetek jelentős részében, ha a usernek feltűnik, hogy kéne kezdeni valamit a bunddal, akkor azt már rég síkolni is kellene meg profilozni. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Kb. De amúgy vehetsz egy tonna cuccot, pl polírozó radírt, vagy ékszer polírozót is akár.
A fogó lapot meg alaposan takard le, nehogy félsértsd. -
topikk
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
DUNLOP System 65 Fret Collars + Polish Cloth ?
barkacsboltban valoszinu negyedennyi lesz
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hmmm. Én pl online lapokat nem is olvasok gitár témában. Ott a youtube megy meg állandóan visszatérő vendég a nyomtatott sajtó, innen onnan befigyel egy másodkézből.
Online sajtó az nekem hardver, filmek és autók. Lehet kellene valami jó oldalt találni. Érdekes hogy ilyen féle nívós gityós magyar oldal nincs mint pl a ph hardver oldalon. -
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az sem mindegy, melyik lábadat teszed a zsámolyra.

-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A klasszikus pozícióhoz kell a lábzsámoly is, anélkül tényleg kényelmetlen.
-
Tibizzz
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
"Egy kollégámnak rendeltem búcsúajándékba, elmegy a cégtől. "
Ez megfogott... Szeretnék bocsánatot kérni tőled.. Minden visszavonva. Jó srác vagy.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Megint megy a kategorizálás. Ezt felejtsd el. Egy csomó ember tud gitározni úgy is hogy nem jól tartja az ujjait. Az más kérdés hogy szopatja magát de az nem jelenti hogy tude vagy nem tud gitározni. Ez pont ugyanaz mint a hányas húr, csak a tiéd csak a11 és így a hang úgy a hang csak magunkat szivatják azok akik feleslegesen használnak vastag húrt.
Pl Rick Beato is azzal tartja az ujjait, és akkor mi van, magát szivatja azt annyi. de ettől még baromira tud gitározni. -
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére

Erre gondolsz? De ha már itt tartunk, Hendrix is "helytelenül" tartotta az ujjait.
A technikai tudást nem ebből látod, hanem abból hallod, hogy jó a timing, jó a dinamika, és jó a vibrátó. A kezdő (vagy haladó de fakezű) gitárosoknál ez a 3 dolog, ami nem szokott menni.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Kitartó gyakorlással és odafigyeléssel, nincs erre barbatrükk. Az elején csak tudatosan tudod megfegyelmezni az ujjaidat, és ez lassan megy. Sok gyakorlás, és már benne lesz az izommemóriádban. A lényeg tényleg csak annyi, hogy folyamatosan figyelned kell, ne kezdj el csápolni az ujjaiddal öntudatlanul.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Azért szép tőled nagyon a gesztus! Nem sokan teszik ezt meg, anyagi helyzettől függetlenül sem.

Re: nap
Ha nem használod akkor csak kapd le a gombot. Más megoldás is létezik, pl betenni alá egy gumi alátétet, hogy nehezebben forogjon el. -
nap
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Jó az a strat. Kezdetben azt gondoltam, hogy én soha nem veszek kézbe még egyszer stratocastert, mert annyira útban van a hangerő gomb. Manapság meg már leginkább azon játszom, már nem minden pengetéskor halkítom le magam, és a singlecoil hangja is jobban tetszik, mint a humbuckeré. Lehet, ha színpadra mennék vele, menekülnöm kellene a gerjedés miatt, de itthonra megfelel. Csak az a hangerő gomb...
-
benvolio
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én is jártam így a Postával egy proci hűtővel. Nekem jegyzőkönyv is volt, azt írták rá (szerintem sunyi módon), hogy "láthatóvá vált a termék". Majd kiegészítettem, hogy sérült is (ezt látták ők is) és használhatatlan lett. Teljes kártalanítást kaptam és nálam is maradt a termék.
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Képet!
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
eljárásunk a küldemény tartalmát nem érintette
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Gyújtsad, aztán vegyél helyettük egy japán Ibanezt. Problem solved!
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Akarsz róla beszélni?
-
marcusa
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Címet. És akkor lehet lesz egy topic találkozó

-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ehhez képest kajak jó a low end HB-m.

A bundok formázását leszámítva.
-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
1. Ez egy Epiphone, kicsit más a minőségi elvárás, mint egy 3x annyiba kerülő Gibsonnál.
2. Ha jól látom, itt se reszeltek bele a binding-ba akkor, amikor a bundvégeket dolgozták el, ha erre a fícsörre vágysz, vegyél harley bentont 70 ezerért, vagy gibson usa-t 1 millióért.
3. Azon a linkelt képen kb. 1 métterről látszik a festék meg a binding hiba. Nem kell hozzá makró lencse.
4. Ki a tököm fizet ki 380 ezret egy kínai epiphone-ért? -
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nagyobb értékű dolgokat általában román címre, szerencsére meg tudom oldani, és jóval olcsóbb
-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nagyon tömören - ha te a német Thomanntól rendelsz valamit, akkor az az áfa tv. szerint közösségen belüli távértékesítésnek számít. Ilyenkor a teljesítés helye Magyarország lesz, és a boltnak kötelessége felszámolni neked a 27% magyar áfát.
A Thomann minden helyi oldalon a helyi áfával számolt árat mutatja. Ettől még ha Magyarországra rendelsz, a bolt köteles a magyar 27% áfát felszámolni neked.
Ha tudsz külföldi címre rendelni, akkor lehet ezzel spórolni, pl. szlovák áfa 20%, román áfa 19%.
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Jó kis rekordmagas magyar ÁFA, meg lehet köszönni odafent

-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Lehet, hogy a helyi áfát számolja rá. Aztán ha megadod, hová szállítsa, akkor már lehet, hogy drágább lesz hirtelen.
-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Jaj tényleg, az a Petrucci pengető is nagyon jó, rövid ideig használtam. Het black fang is van, az se rossz.
-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Régen én is 3 ujjal fogtam, aztán átszoktam 2-re, de még mindig rosszul fogom szerintem, túl nagy részt hagyok kilógni, pinch harmonic-hoz nem ideális.

És így nem is tudom elég erősen tartani, az akusztikus gitár néha kiforgatja a kezemből a pengetőt.
De életem legnagyobb felfedezése volt, hogy nem lehet mindent egy pengetővel játszani. 10+ évig mindenre 0.73 mm-es Fender medium pengetőt használtam, mivel csak azt ismertem.
Az akusztikus húrok irgalmatlan ütemben zabálták, elektromosra meg túl vékony volt.
Aztán rájöttem, hogy zúzni meg szólózni kell az 1.00-1.14 mm, vagy akár még vastagabb, viszont ilyen elektromos gitáros funky-s akkordozáshoz zseniális tud lenni a 0.60 mm-es tortex.Akusztikus gitáron valami andertons-os videó nyomán 1.00 mm-es nejlont kezdtem el használni, még mindig nem sikerült megszokni, kicsit hülye hangja van szerintem.
12 húroson viszont bevált a 0.73 mm nejlon.Az utóbbi években 1.00 mm Fendert használok elektromoson, az is bevált, nem jobb vagy rosszabb, mint a tortex, csak más. De van még egy marék tortex itthon, meg pár akril Gravity is, valamikor visszatérek még hozzájuk.
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hetfield és Jason Stallworth is úgy fogja, én képtelen vagyok rá, feszül az egész tenyerem és nem tudok tompitani sem úgy, nem tudom a rövid ujjaim miatt-e vagy más az oka, de úgy néz ki most van megoldás a Gator Jazz 3 formájában, aztán majd meglátjuk hogy nyáron is mukodik-e

-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére

re: #56376 Ctrl+Alt~Del
Annyi, hogy nemtudod mi van búbolva egy használt gitáron. Pl használt gitárokat sokan beállítatják. Az után meg már jobb. Mielőtt eladnák lehet befújják a potikat spray-el meg ilyenek.re: #56378 kutyek
Jogos. Ellenben pont ugyanezt a véleményt is már hallottam (mármint amit én állítok) zenészektől. Hogy idővel a CV-k jobban tartják magukat.
Illetve volt zenész ismerős aki állította hogy a legjobb gitárja egy CV, aztán mikor lett pénze egy usa strat-ra akkor már valahogy nem sírta vissza a CV-t
Tudod, megveszed az egy milliós telefont és hogy ne érezd hülyének magad állítod hogy a legjobb dolog az életedben. Ilyen a természetünk, de jogos amit mondasz.
És tegyük hozzá, hogy a legalja HB-onok is ezerszer verik a 90es évek olcsóbb gitárjait. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ne feledd, hogy az hogy Ákos gitárjára mi van írva az nem tudod mit jelen valójában. Ákosnak lehet van egy technikusa, aki minden félét beállított a gitáron, cserélt alkatrészeket akármit. Fogalmunk nincs milyen buherációk zajlottak a háttérben.
Ez annyit jelent, hogy ha szíveseb buzerálod a gitárt akkor hajrá, de kezdőnek lutri.
A visszaküldés is egy hasonló dolog. Megveszi a kezdő, fogalma nincs mitől jó vagy szar egy gitár. Évekig küzd vele, akár le is teszi, majd egyszer kezébe vesz egy jó gitárt és megnyílik a tudata, hogy ja, lehet ilyen is egy hangszer?!Ez pont olyan, hogy az Andertons videókban minden vendég aki a hulladék EastCoast gitárokat próbálja, teljesen el vannak ájulva. Igen, de valamiért azt sosem mondják, hogy azokat mind beállítják a boltban, és új húrokat kapnak. Egyszer még az elején mikor bejött a brand, akkor elmondta Andertons, hogy ezeket be kell állítani. Azaz, ha Amazonról rendeled ugyanazt akkor kapsz egy szart, ha viszont tőlük akkor meg egy jól beállított, normális húrral ellátott hangszert. Maga a hangszer nem egy jó dolog, de egy alapos beállítás után már sokkal kezelhetőbb. A másik, hogy meddig, egy hétig, egy hónapig, egy évig? Aztán recseg ropog cserélheted az elektronikát vagy akármit.
-
sith7
félisten
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Köszi a választ , Neked is.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Alice Cooper egyik gitárosa is ezen tolta legalábbis a Trash klipjeiben.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Egy időben a Megadave is is ezeken tolta
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére

-
benvolio
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hol szidják és miért? Ha ezt egy keverő+erősítővel összekötöm akkor kiváltható így multieffekt helyett?
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Jaja, tényleg jó
Kicsit tartottam tőle, de eddig minden OK. Kicsit zajos, ha valamibe bele akarok kötni. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Úgy érted feketét és fehéret?
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
ezért volt felesleges nekik a 14napos elállást emlegetned, az egy másik dolog
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ja , ha ezt vállalták akkor ok, de a 14 napos elállás szabálya szerint a visszaszállítás a te dolgod lenne alapesetben.
gondolom azért ők fuvaroztatták mert nem a 14napossal álltál el hanem hibás teljesítés miatt ami viszont jótállási téma.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mivel sérülten kapták vissza joguk van értékcsökkenést felszámolni. Te sérülésmentesen kaptad meg, ők sérülten kapták vissza, a visszaszállítás pedig a te felelősséged, neked kell lemeccselni a futárcéggel.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ez csak Special, gagyított változat.
-
Redchucky
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
110-150ezer körül volt tavaly újonnan, ha jól láttam.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Bizony. Épp felvették Tony Iommit egy népszerű zenekarba, amivel sínen lett volna a karriere, ezért a gyárban, ahol addig dolgozott, felmondott. Nagyon nem koncentrált a melóra, figyelmetlen volt, és a jobb kezéről levágta a középső és a gyűrűsujja alsó perceit a présgép. Az akkor népszerű, azóta már feledésbe merült zenekarba így nem mehetett, de a gitározást nem adta fel, őt is Django Reinhardt esete inspirálta. A többi már történelem.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Django Reinhardtnak nézz utána!
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Jól tolja a srác. Bár eleve a heavy metal története is úgy kezdődött, hogy egy lelkes gitáros srác két ujját levágta egy acélipari présgép.
-
chaosmonger
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én sokat használom mert nagyon kényelmes.
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nekem is ez a legnagyobb bajom, hogy nem tudom mennyit használnám... Mert legtöbbször megy az app. Ha meg standalone, akkor kézzel tudok váltani. Majd kialakul.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Pl. Slash szólói. Műfajon belül meg Kirk helyett bármikor inkább Mustaine. A Peace Sells albumán azok a szólók... Na az igen!
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Akkor minden ok.
De amúgy ez attól is függ, milyen maga a szóló. Nem akarom pl. Kirköt leszólni, de a szólói számomra nem szólnak semmiről, így kb. tökesélytelen, hogy megragadjon bennem.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Te felismered?
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
B.Ú.É.K.
A fejeddel mi történt???
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Stageshop
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A UPS nem hivatkozhat rá, a UPS ezt elbaszta, ellenben a Solar-nak igaza van szerintem.
Mondom, nekem is pont így volt csomagolva a PRS-em aminek pont ez lett a baja. Mondom napi szinten dolgozom futárokkal. Ez nem csomagolás. Nekem Thomannról jött gitárjaimnak mindig eltettem a dobozait, mert a saját dobozán kívül még volt egy Thomann doboz ami egy plusz 4-5cm-es vastagságot adott a dolognak.Amúgy pont úgy kell csomagolni, hogy a belső dobozba nem kell ilyen pufi, hanem a belső és a külső doboz közé kell a kroki.
re: Ba cy lus
Nem volt vicces sajnos. Az sosem vicces ha ilyesmi történik. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem. A Solarnak igaza van, legyen úgy csomagolva ahogy ők csomagolták. Nekem is pont ez történt a PRS-emmel. Egy hirtelen fékezés és vége a bulinak.
Tudom, munka miatt napi szinten vagyok a futárokkal.
Sajnálom. -
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Komolyan elképesztő pofátlanság, ahogy kapásból rád hárítják a felelősséget.
-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ez egyértelműen a futárszolgálat hibája, látszik a sérülés a dobozon is. Ha nem akarja visszaadni a pénzt a Solar, akkor a futárszolgálatnak kéne fizetnie.
Nekem egyszer egy hardverapróról vett vinyómat hajigálta a rókaposta, több helyen látszott a dobozon a sérülés/szakadás, és deformálódott a vinyó sarkánál is az öntvény, hiába volt alaposan becsomagolva, elvárható módon kibélelve. Néhány email után megtérítették a teljes vételárat, amit fizettem érte az eladónak. Csak azt sajnáltam, hogy egy teljesen jó vinyót tönkretettek.
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem kell levágni se, farag oda egy pici fát odaragasztja, és lefesti ugyanolyan színre és olyan mint az új.
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szériaszáma megvan a gitárodnak? Biztos hogy ez az a gitár?
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Példa kell? Pl.:
- B.B. King - The thrill is gone
- ZZTop - Tush
- Cream - CrossroadsDe lehetne folytatni még, Johny B Goode is az, Sweet home Chicago, Pride and Joy és még egy halom.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Konkrétan? Ezért tettem fel úgy a kérdést.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Konkrétan miről van szó?
Egyébként meg persze, zenei karriert simán csinálnak tökegyszerű dolgokból. A punk/punk rock bonyolult? -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Egész élvezetes ez, ha az ember gyakorolja kicsit. Betolom ezt alá, és tekerem.
Amúgy van, aki ezzel karriert csinált? Mert faék egyszerűségű komplexitás van benne, ami nekem ugyan pont jó most, na de színpadra?!
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Van még egy hét, ne lazsálj!
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Befujom kontaktprével a cubebaby bemenetét. Ha nem felejtem el.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Készre csinálni minél több dalt (demo), esetleg keresni egy zenekart...
Boldog, gain-ben Gazdag Karácsonyt Mindenkinek!
-
Smiley
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Végre befejezni egy cover-t a meg se tudom számolni mennyiből.

-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
1. Beállítom az intonációt az RG565-ön most már tényleg. Nagyon off, mióta 10-es húrt tettem rá a 9-es helyett, és alacsonyabbra állítottam az actiont.
2. Vettem Reverbről egy másik RGA32-t, ami eggyel újabb kiadás, és már Wizard III-as nyaka van. Sokkal jobban bejön, mint a Wizard II. Ha az megérkezik, akkor átrakom abba az EMG 81-60 szettet, a gyári pickupjait pedig beleteszem a régebbi RGA32-be és elpasszolom.
3. Anyagi segítség miatt átvettem pár gityót egy barátomtól. Van még kettő, amit fel kell húrozni és el kell adni.
Kb. ennyi.

-
Tibizzz
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az lesz.
-
Tibizzz
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem kell ahhoz zeneelméleti tudás. A legtöbb zenész leszarta az elméletet és ezért is fejlődött a zene, ha mindenki csak majmolna akkor csak Beatles művek léteznének.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az a power inhale a végén!
kell a légzéskontroll is 3. XP-hez... (tök jó lesz ez) -
Tibizzz
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Jó, de ne utánozz hanem írj saját dalokat. Sokkal nagyobb örömöt okoz, ha én találok ki egy riffet.
(De ahogy neked tetszik) -
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ezeknek a pedáloknak már külön piaca van, annyi féle boutique pedált gyártanak, hogy már itthon is van bolt ami kifejezetten csak ezekkel foglalkozik. Ilyen pedáloknál válogatott alkatrészek, egyedi kapcsolások vannak, egy multieffektben nem fogod megtalálni ezeket, csak az általánosan használt, mindenki által használt népszerűbb pedálokat. Sok régi pedál ma már nem kapható, mert már nem gyártanak olyan alkatrészeket(főleg félvezető alkatrészeket) amikből az eredeti épült, tehát ritkaságnak számít. Itt tudsz csemegézni, azért akad 1-2 amit én is kipróbálnák(Earthquaker Devices Sunn O))) Life) a csöves erősítővel.
cucka-A műanyag csatis megoldás elmegy. De miért kell feleslegesen műanyagot használni amikor oda is forraszthatnád? Olcsóbb, viszont dárágg a munkaerő aki ért hozzá hogy mit hova kell beforrasztani. Ennyi pénzért 1mFt+ már legyen handwired. Potméterek ne legyenek a pcb-be forrasztva, hanem vezetékezve legyenek és a cső foglalatok se legyenek rátervezve a pcb-re mert azok meg 100 fokra felmelegednek és melegítik a pcb-t meg az alkatrészeket.
-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az az értelme, hogy kis helyen rendezetten vannak a pedálok, el tudod vinni az egészet egyben próbára, koncertre, stb.
Ha csak úgy kiraksz 8-10 elemű kisvasutat a földre, akkor egy fél négyzetméteres, pedálokból, patchkábelekből és tábkábelekből álló laokoón-szoborcsoport lesz belőle.
Olyat nem nagyon látsz, hogy játék közben egyesével kapcsolgatnák a pedálokat, az elég életszerűtlen.
-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Pedig akár lehetne is utalás, közel sem tudok annyira játszani, amennyi cuccot felhalmoztam.

Amúgy az igazán profik bekötik egy nagy midis vezérlőbe az összes pedált, mindegyik mindig be van kapcsolva, és ugyanúgy tudnak a patchek között váltani, mintha multi lenne. Az már más kérdés, hogy ha ugyanaz a funkcionalitás, miért nem jobb nekik is a sok kis pedál helyett egy multi vagy bármilyen rack effekt.
Valószínűleg ez is ilyen historikus megszokás, mint általában a gitáros dolgok 99%-a. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- LED világítás a lakásban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PlayStation 5
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Segway Ninebot KickScooter D18E
- Apple Watch Ultra 3 2025 - rendelhető!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin A15 B7VE Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Bravo 15 C7VF Gamer notebook - R7 7735HS 24GB DDR5 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- iPhone 14 128GB karcmentes, magánszemélytől
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 Pro 3400G 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD GTX 1070 8GB RAMPAGE Shiva 450W
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9500 16GB DDR4 120GB SSD 2TB HDD RTX 3050 8GB Zalman T4 Plus AeroCool 550W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
. Mondjuk kék színben.

Sajnálom.
kell a légzéskontroll is 3. XP-hez... (tök jó lesz ez)