Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
válasz #56474624 #26498 üzenetére
A bpm-et kétféleképpen lehet számolni, a 400 sehogy sem jön ki.
Leginkább azt értik alatta, hogy percenként hány hangsúlyos negyedhang van. Mondjuk 4/4-ben az 1 és a 3 hangsúlyos, általában ezekre esik egy lábdob ütés.Szóval ez 240 bpm és hát elég gyors.
(Láttam, milyen zenéket posztoltál, olyan példát nem tudok hozni, nem értek a lovakhoz) -
Moleman
addikt
Igen, főként Tátrai miatt, nagyon jellegzetes hangú gitár. Nekem még jobban is tetszik a hangja, mint az új épített piros gitárjáé, meg amúgy sincs 2 millióm arra. De ha már benne van, a midi része is izgalmas lehet, működőképeset szeretnék. A vintage japánság meg csak hab a tortán.
-
törölt tag
Ha pl. skálázok, teljesen mindegy, hogy azt 400-as bpm mellett teszem negyedhangokat pengetve, vagy 100-as bpm mellett tizenhatodokat, vagy 50-es bpm mellett harminckettedeket (a negyedhang értéke az adott bpm). Persze szoktam variálni triolákkal, szextolákkal meg kvintolákkal is, de csak hogy izgalmasabbnak hasson a dolog, végeredményben bármelyiket ki tudom hozni ugyanolyan játszási sebességre, elég sok variációs lehetőség van.
Nekem az a lényeg, hogy nekem hány darab hangot kell kipengetnem percenként, lehetőleg nem tremolo-pengetéssel, hanem pl. egy dúr skála hangjait egymás után egyszer megszólaltatva, mert ha arról beszélnék csak, hogy a metronómot 400-as bpm-re állítom, az lehetne éppenséggel egy kényelmes középtempó is, meg szélvészgyors zakatolás is, elég sok variációs lehetőség van. Tényleg nem értem, mi ezen olyan nehezen érthető.A bpm-et kétféleképpen lehet számolni, a 400 sehogy sem jön ki.
Hogy a fenébe ne jönne ki.
[ Szerkesztve ]
-
kemotox
addikt
Jajj tényleg, ezt már rég meg akartam mutatni: Paisley tele
Még jónéhány éve láttam egy teheccségtelen youtubeosnál (privettricker, biztos ismeritek páran), azóta álom-gitár
[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
válasz #56474624 #26504 üzenetére
A matekod ott bukik el, hogy elfejeted, egy ütemben vannak hangsúlyos hangok meg nem hangsúlyosak.
Mondjuk gondolkozz 4/4-es ütemben - itt az első hangon van a fő hangsúly, illetve a harmadik is hangsúlyos, de kevésbé.
Ha 400 bpm-en játszol negyedhangokat, az 800 hang percenként, ezzel kb. benevezhetsz a világrekordra. (Najó, nem, de kegyetlen gyors). Minden ütemben az első és a harmadik hangon lesz a hangsúly.
Ha 100 bpm-en játszol tizenhatodokat, akkor az első és a kilencedik hangon lesz a hangsúly minden ütemben, az összes többi hangon pedig nem.
Számszerűsítve ugyanannyiszor fogod megpengetni valamelyik húrt, csak máshogy fog szólni. Zenéről beszélünk, nem krumpliról, ezt nem kilóban méred. (Mert ugye ez csak skálázás, nem vittél bele semmi ritmikát, szüneteket, hajlítást, vagy bármit, ami zenei)A triolák meg szextolák még kavarnak egy kicsit a dolgon. És persze a fentiek miatt nem véletlen, hogy a 3/4 és a 6/8 nem ugyanaz, pedig az általános iskolai matematika szerint igen. (Sőt, a 2/4 és a 4/4 sem)
[ Szerkesztve ]
-
Zoli133
addikt
De ha 400 bpm-en negyedeket játszol akkor nem csak a hangsúlyosokra pengetsz, hanem minden negyedre.
100bpmen, lehet 3/4, 4/4 mindegy egy negyed kotta hossza pont ugyanannyi, azaz ha valaki azon a tempóm folyamatosan negyedeket játszik akkor tökmindegy az ütem jelölés a pengetés sebessége ugyan az lesz.
Persze ha zenét ir az ember akkor nem csak negyedeket játszik es figyelni kell az ütemre, de sebességi szempontb9l most ez mindegy."It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
törölt tag
Hidd el, el tudom dönteni, mennyi hangot játszom percenként. A dolog baromi egyszerű. 60 bpm-re beállítom: tik-tak-tak-tak-tik-tak-tak-tak-tik-tak-tak-tak, stb. tak és tak, tik és tik között is ugyanannyi idő telik el: 1 másodperc. Ha 400-ra állítom, akkor 60/400 másodperc telik el tik és tik, illetve tik és tak között is.
(#26508) Zoli133:
De ha 400 bpm-en negyedeket játszol akkor nem csak a hangsúlyosokra pengetsz, hanem minden negyedre.Na ez az, a másik dolog meg, amit nem értek, hogy lehet több pengetés úgy, ha csak egy részhalmazát (hangsúlyos hangok) nézem a hangoknak. Ez kicsit a fából vaskarika esete nekem, de lehet másról beszél.
[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
Jó reggelt!
Nem nála. Több műhely is van a Vágóhídon. Valami középkorú arcnál van.
Legendásak ezek a Casio-k. Bár még senkit nem láttam a Midi részét használni élesben a színpadon.
Tényleg, kinek mi a következő koncertje? Mint látogató?
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
félisten
Reggel kelek, úú 40 új hsz, azt hittem bejelentettek valami 99 dolláros Gibsont, erre itt rágjátok a szart ugyan azon a baromságon. Hát ejnye
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Eastman
addikt
válasz Plazmacucci #26511 üzenetére
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Eastman
addikt
-
Eastman
addikt
válasz Plazmacucci #26518 üzenetére
Fanaticon is van kettő. Leszerelősnek tűnik.
Kávé + porcelánia megvolt? Jöttél mint a mozdony.
-
félisten
-
kemotox
addikt
válasz Plazmacucci #26520 üzenetére
szívgyógyszer, meszkalin, karalábé
-
Eastman
addikt
válasz Plazmacucci #26520 üzenetére
A pink hangszedő-dekliket láttad már?
-
félisten
-
Eastman
addikt
válasz Plazmacucci #26523 üzenetére
-
törölt tag
válasz Plazmacucci #26525 üzenetére
-
Eastman
addikt
válasz Plazmacucci #26525 üzenetére
Talán mert múltkor sem töltött be a kép...?
Tedd fel ide.
-
félisten
-
Kobe
veterán
válasz Eastman #26510 üzenetére
milyen műhelyek ? GitárKlinikát és KaosAmps t tudom ott van, éns I hozzájuk járok, de mást még nem találtam arra.
Amúgy március végén less dire straits is, cask olyan fantörpikus a jegytérkép amit kiadtak hozzá, hogy nem sikerült abszolválnom merre van a színpad ... kicsit fura, hogy a VIP a jelölés szerint a legtávolabb van tőle....
-
Eastman
addikt
válasz Plazmacucci #26528 üzenetére
Majd kérek Öcsitől egy korszerű képnézőt.
-=Libria=-
Megkérdezem, ha szeretnéd. Tele van próbatermekkel, műhelyekkel, zeg-zugokkal az egész.
[ Szerkesztve ]
-
BluEyes
őstag
válasz #56474624 #26512 üzenetére
Baszki, vonjad már vissza ezt a 'bpm' kifejezést, mer ebbe hülyül bele a topic. Legyen pöttyentés, pöngetés, pittyelés, tikkolás, faszomtudja percenként, de ezzel a bpm-mel összekavartad az agyukat teljesen.
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Eastman
addikt
Moleman NE! nézd meg!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
tacto
aktív tag
válasz Plazmacucci #26540 üzenetére
Ja, Michael Spalt lehanyta. De elöbb összerakta. Es ezert meg sorban is allnak.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
törölt tag
válasz BluEyes #26531 üzenetére
Csak nem tudom, miért, mikor zárójelben leírtam, hogyan értem.
Nem is értem, önmagában az, hogy 400 bpm, miért kellene feltűnést keltsen vagy ledöbbenést. Mielőtt zenélni kezdtem volna, már akkor tudtam, hogy a black metál zenekarok bár bpm-ben legtöbbször szép nagy számmal büszkélkedhetnek, a dobos püföli a dobokat rendesen, a gitárosok részéről mégsem szükséges hozzá olyan nagy technikai tudás (csukló az igen), mint jó néhány, jóval kisebb bpm-mel bíró zenéhez. Egyértelműen csalásnak éreztem a dolgot, a sebesség illúziójának.
[ Szerkesztve ]
-
kemotox
addikt
Valaki nem tud egy hiányzó Cort Earth 70 akkzusztikusról? Ismerősök között vagy valami. Most láttam egy megosztást facebookon, Codába bevitt egy "kétes kinézetű fickó" (szépen fogalmazták meg a cigót ) egyet, de még azt sem tudta mi van pontosan a tokban, szóval elég gyanús.
-
félisten
-
tacto
aktív tag
válasz Plazmacucci #26542 üzenetére
Tudod mit, jelezd fele te, humorherold.
-
törölt tag
A fender és daddario nickel plated húrok között van különbség? (tehát 250R vs EXL) Elvileg a fender húrokat is a daddario gyártja, csak jóval olcsóbb.
Moleman? -
Moleman
addikt
válasz #20655360 #26548 üzenetére
Én is hallottam ezt a teóriát, pontos infóm nem tudom, volt-e valaha róla, de érzésre megerősíthetem. Nagyon sokáig használtam Fender húrokat, Super Bullets-t is és sima 250-est is, ugyanolyan, mint a Dáridó. Ha nagyon olcsó, én is kérek! Utoljára 9 éve Berlinben tudtam venni Fender húrokat igazán olcsón.
Akusztikusból is a Fender 80/20 70CL az etalon nálam, egy-két kísérletezéstől eltekintve 15 éve azt használom (időnként nagyon nehéz volt beszerezni, előfordult, hogy nagyonsokéves darabot kunyeráltam ki az Eldorádó kirakatából ).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest