Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bigrob #26398 üzenetére
Láttam már ilyeneket, sajnos nincs hozzá elég jó szemem.
De eszembe jutott, hogy nekifutok még egyszer, hátha kihozok belőle valami egészségesebbet. Valószínűleg már a 3 mm-es húrmagasságot is megváltásként élném meg.
(#26397) Ragnar_:
Néhány hete ekkora a húrmagasság, azóta zörög is kicsit az említett bundnál. Valamelyest magasabb volt előtte.
-
Moleman
addikt
válasz
#20655360 #26395 üzenetére
Nem tudom, mennyire reális az a 2-3 mm. Én most körbemértem néhány gitárt, ami a közelemben volt, 3.5-4.4 között voltak, pedig az alacsony actiont szeretem. A telecaster 4.29 mm, arról tudom, hogy magasra van állítva, bírna kisebbet, de a többi a saját képességeihez mérten van állítva (ahol már éppen nem csörög). A fehér stratom 3.77 és még így is csörög kicsit, pedig tuti a lehető legjobban van beállítva.
Fuck me, én a fogólaptól mértem.Így már a tele is 3 mm alatt van.
-
Ragnar_
addikt
válasz
#56474624 #26390 üzenetére
Kinek mi érdekes, vagy mi tetszik. Én hamar rájöttem, hogy ahhoz, hogy jó gitáros legyek sokat kellene gyakorolni, így inkább olyan témákat játszok ami szórakoztat..
(Sőt ha van olyan pengetés amit nem bírok sebességileg coverezésnél, kihagyok egy noteot
) Most olvasom az a 4 mm azért kicsit húzós húrmagasság..
-
törölt tag
válasz
#56474624 #26390 üzenetére
Standard hangolásban játszol am? Mert akkor persze, hogy szopás van a 11-es húrkészlettel.
Én a rövid menzúrásomon 10-est használok, feles hangolásban. Az kb. olyan, mintha a tiéden lenne 9-es, ugyancsak féllel lehangolva.
Vagy mehetsz még lejjebb. Malmsteen mester 8-assal recskázik, felesben. -
törölt tag
válasz
Ragnar_ #26384 üzenetére
Én azt tartom valós sebességnek, amire a bal kéz is képes, nem csak a jobb.
Arról nem is beszélve, hogy tisztán (nem torzítva), precízen, pl. így, 3:28-tól. Nekem ekkora tempó ilyen precizitással elég lenne hangszeres tudásnak, ami ezen felül van, azt feleslegesnek tartom, nem ad plusz élményt.No meg persze klasszikus gitározás is létezik a világon:
[link].
Engem az ilyen gitártudások nyűgöznek le elsősorban, nem a sebességcsúcsra hajtó nyekeregtetés. -
Ragnar_
addikt
Jah gyakorlatilag azt mondta, hogy visszahallgatva volt olyan note ahol szerinte nem volt pengetés. Másik videóban 20 note/sec
Mondjuk az már tényleg inkább sport. Mondjuk ez nem azt jelenti, hogy nem tehetséges, meg nem tud gitározni, de az már extrém. (fél órával előbb befejezi a koncertet, mint a dobos
)
-
Ragnar_
addikt
[link] Kizárt dolog, hogy ilyen sebességre bárki meg tudjon tanulni pengetni... (170 bpmről indul...) Szerintem ehhez kell valami veleszületett képesség. már a 250bpm is wtf
(Mondjuk ez ugyanaz a tempo kb. mint a notebookos dongós)
-
-
kemotox
addikt
válasz
Plazmacucci #26378 üzenetére
Magányosabb időkben jól jön ez a skill.
-
-
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Volna egy problémám: már jó ideje küzdök, hogy 400 bpm fölé vigyem a tempómat. Leragadtam kb. ennél a szintnél (persze fáradt kézzel még ez sem megy). Marhára bosszantó, pedig napi 2-3 órákat gyakorlok, de már úgy fél éve le vagyok itt ragadva. Azt nem állítom, hogy ennek ellenére nem fejlődök technikailag, mert egyértelműen egyre magabiztosabb vagyok, de 400 bpm fölött (ez úgy értendő, hogy én pengetek percenként 400-at, illetve fölötte) továbbra sem igazán. Na most arról nem beszélve, hogy az ujjvégeim úgy néznek ki, mint egy hajléktalané, pedig már több éve gitározom. Időnként kezembe akadt akusztikus gitár (nem az enyém), azokon rendszerint marha egyszerűnek találom a játékot úgy is, hogy először veszem a kezembe. De az otthoni elektromos gitáromon ahhoz képest valóságos küzdelem, nagy ujjerőt igényel. Amennyire lehetséges, leeresztettem a húrmagasságot, de már minimálisan így is zörög a 21. bundnál (és csak ott), a 22.-nél nem (22 bundos, Ibanez GRX40). A húrkészlet Ernie Ball Power Slinky. Vastagabb, mint a sztenderd, de van ettől vastagabb is, és már jó ideje ezt használom.
Az az igazság, hogy nem tudtam rászánni magam eddig, hogy lecseréljem ezt a kezdőknek szánt gitárt, úgy gondoltam, szenvedjek csak ezen, amíg nem érek el egy szintet (kérdés, valaha elérem-e azt a szintet, mikor megérdemeltnek érzem), de egyre inkább az az érzésem, hogy hátráltat ez a gitár. Vagy csak a nyakat kellene állítani?De tényleg marhára elveszi a kedvem. Én aztán tényleg nem vagyok türelmetlen, 45-ös, 60-as bpm mellett kattanásonként kettőt pengetve (azaz percenként 90-et, 120-at pengetve, ez elég alacsony tempó) is skálázok napi szinten, egy húron is skálázok, kromatikus skála is napi szinten előkerül, külön rámentem, hogy a kisujjamat erősítsem/ügyesítsem a gitáron, mégis tempó terén mintha nem tudnék afölé a szint fölé menni, és akkor hol van még a percenkénti 600-as, 700-as pengetésszám, ami a cél lenne.
-
BDave
őstag
Sziasztok! Nektek hová van feltéve az akusztikus gitárotokon a hevedertartó gomb (ami a nyakhoz van közelebb)? Hogy a kényelmesebb? Csak mert többféle helyen is láttam (nekem a 2. tűnik a legszimpatikusabbnak).
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Alexios #26365 üzenetére
Amúgy ez nálunk lehet hogy igaz, de pl. Nyugat-Európában már tuti nem, mert arrafelé a PRS SE Standard-et közelíti a Paradise ára, abban a szegmensben pedig azért már van miből választani.
@kemotox
Azt kajak csuklóból törölte volna az admin szerintem
@Moleman
Sokan adnák el az egyik veséjüket érte.
-
kemotox
addikt
válasz
#20655360 #26368 üzenetére
Tessék, szívesen. Csak rá kell nyomni a rendelésre
-
törölt tag
válasz
Fitzgerald #26364 üzenetére
Ultra nácin bánnak a balkezesekkel, menjenek csődbe. Van vagy 1 modelljük, az is valami limitált cucc volt, vagy ilyesmi.
-
Moleman
addikt
válasz
Fitzgerald #26361 üzenetére
Én azért szívesen megismerném, ha nekem is ingyen gitárokat osztogatna minden NAMM-on.
Ami meg a gitárt illeti... a fél életem odaadnám érte.
(#26366) kemotox
Én most már csakazértse ajánlom. -
kemotox
addikt
válasz
Baszki frissen regelt fiókkal nem enged írni pedig betrollkodtam volna nekik, hogy "nem egy epi, de ezért a pénzért egész tűrhető kezdő hangszer". Erre tuti ugrottak volna. Képzelem mennyire ki van a tökük már a Vintage vs Epi témával, biztos sokat hallgatják
-
Alexios
veterán
válasz
Vintage guitars are the best value for money instruments around.
Ez van kiírva az oldalukra, szóval ha ezt mondod nekik és megsértődnek külön vicces
-
törölt tag
válasz
Én a hangszereit se.
-
kemotox
addikt
válasz
Muti má hol láttad ezt, mert én a hivatalos facebookjukon még a videót sem találom.
-
törölt tag
válasz
Fitzgerald #26358 üzenetére
Ez komoly?
-
brickm
őstag
válasz
Fitzgerald #26358 üzenetére
majd küldök nekik én is egy videót hogy sírhassanak még egy kicsit.
-
Fitzgerald
veterán
Juj, a Vintage kirakott egy V100 Paradise videót fészbukon, én meg elkövettem azt a hibát hogy odaírtam alá hogy nekem is van egy, és ezért a pénzért ez igen jó gitár. Erre mint valami sértődött kislány írja a választ a Vintage hogy ez bizony bármilyen pénzért jó gitár pont pont pont lol.
Na így dicsérjetek meg bármit Facefuckon. -
cucka
addikt
Egy szóval nem mondtam, hogy tehetségtelen lenne, szerintem ügyesen gitározik meg basszusgitározik. A baj azzal van, hogy egyszerre akar slappelni, akkordozni meg tappingelni egy 9 húroson, amihez két kéz egyszerűen kevés. Ott az Animals As Leaders, ott is két gitáros van, plusz dob, jól is szólnak. (Meg a gitártudásuk is megvan hozzá)
A másik: tele a youtube shreddelő emberekkel meg blues gitárosokkal, jobbnál jobb szobagitárosok vannak, mégis arra emlékszel te is, hogy ez a másik bendzsón játszik Slayert meg lapát gitáron a Killing In The Name Of-ot.
Ha nincsenek jó dalok, emlékezetes produkció és/vagy érdekes személyiség, akkor szart se ér a hűde nagy technikai tudás, játszhatsz a hálószobádban a youtube-on 300 embernek. -
Ragnar_
addikt
Lehet, hogy nem klasszis zenészek, de azért van húzása rendesen..[link] (coverezésnél is..
)
-
eeXaa
addikt
válasz
Plazmacucci #26349 üzenetére
...nna igen. Lukács Peti.. anno kb. 20 évvel ezelőtt egy házibuliban volt szerencsém megtapasztalni általa, hogy hol is kezdődik a tehetség.. de furcsa haj nélkül...
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Nintendo Switch 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen videókártyát?
- Suzuki topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- További aktív témák...
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- Macbook Air 15" M2 - 2022, 8/256GB, 1 ciklus, Apple garancia ( 103)
- Macbook Air 13" M3 - 2024, 8/256GB, 99% akku, Apple garancia ( 102)
- Macbook Air 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 512GB SSD - garancia ( 105)
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest