Hirdetés
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- aquark: Zsebszámológépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
ricsi99
üzenetére
Hát pedig Maffia elég rendesen ki lett vesézve már, akit érdekel az tudja is, mik a tények.
Viszont mindettől elvonatkoztatva - cpu cloth és gpu particle - tényleg nem indokolt a lassulás, hisz nincs kihasználva a rendelkezésre álló erőforrás (mármint az effektív gyorsítás mellett is belassul a játék)
Méghogy dedikált gtx 470 az ajánlott konfignál, röhög a vakbelem. 98gtx+ kártyákat se láttam még 50%-nál nagyobb terhelésen a játék alatt a legdurvább jelenetekben sem.
-
Teasüti
nagyúr
Cellfactorban látta már vki az extreme physx pályákat??
Mert én youtube-on még csak nem is találtam olyan videót, amiben ne az alap 3 pálya szerepelne, hanem látható lenne, h mi az, amit csak aegia ppu-val lehet elindítani.
Megöl a kíváncsiság. -
Teasüti
nagyúr
Nálam geforce kártya physx alatt még sose produkált 90% feletti terhelést.
96 gt-re ~82% volt a jellemző maximum, gts 250-re 72%-os kihasználtság gpu limites physx esetén.Más: raging rapids ride demót sikerült már vkinek működésre bírni hibrid rendszerben?
Meg úgy az nvidiás demókat? Physx fluid particle demó, stb?Physx vízből két féle létezik?! Egyik részecske alapú, az ok, de létezik egy oylan is, aminél csak a víztükör van szimulálva?
-
Teasüti
nagyúr
Hát azt írhatod, h kétszer gyorsabb nála és most kapom meg azt az élményt 2009-es játékban, amit elvártam volna az akkori csúcskártyától. (mondjuk ezzel nem az 5870-et akarom dicsőíteni, mert hát...)
És éppen azért várnék el kisebb felbontáson nagyobb sebességet. Már csak azért is, mert kevesebb pixelt kell számolnia, vagy feleannyit, mint full hd-ben. De sajnos elmarad a relatív gyorsulás kis felbontásban.
60 fps meg az a sebesség, ami kell egy fps játékhoz, de minden máshoz is.
60 fps a vízválasztó a vaj sima játékélmény közt és a szaggatás közt. -
Teasüti
nagyúr
Na azért a "bőven elég" azzal vitatkoznék. Volt szerencsém gtx280-hoz, a jelenlegi konfigomban (előző kártyám volt) és nagyon nem voltam megelégedve vele, pedig én is csak 1280-ban játszok.
Már akkor is erről vitatkoztam azokkal, akik állítják, h 1280-ban MINDENT visz röhögve.
Aha, én kicsit másképp tapasztaltam, még szaros 60 fps sem volt meg némely esetekben, pedig egy akkoriban csúcs vga-tól elvárnám, h ugyan hozzon már 60 fps-t a 2009-es játékokban 1280-ban.
Batman is leesett 30 fps-re mikor intenzíven fizikázott a kártya közben, de ott azért megvolt a 60 fps, csak nem volt stabil, microstuttering-ek voltak dögivel.
5870 sem viszi a 2010-es játékokat 60 fps-el (viszont a 2009-eseket viszi olyan szinten, amit a gtx280-tól vártam volna el.
), az már kivételes esetnek mondható, mikor a vsync miatt unatkozik a kártya. És vga limitekről beszélünk, mert 99%-ban terhelve van általában (figyelem és elégedettlenkedek
)MÁS: az utóbbi pár napban volt nálam egy 96gt és physx-eztem vele. Viszont felfigyeltem pár furcsaságra. Egyedül a szintetikus tesztek /fluidmark/ hajtották ki a kártyát ~82%-ra - sejtésem szerint physx-es felhasználásnál 4/5-ös terhelés a maximum. Viszont a physx játékok csak olyan 50%-ra dolgoztatták, ideértve minden physx játékot. Pl crazymachines 2-ben mikor felhalmozódik a víz a pályán és a physx kártya a szűk keresztmetszet, akkor is csak 50%-os terheltsége van.
De Batman alatt se láttam még 50%-nál nagyobb terheltséget.
Ez mitől lehet?Rakjak alá gtx280-at fizikára, annak az 50%-ával már megyek vmire?!?

-
Teasüti
nagyúr
Értem.
Na de akkor felmerül a kérdés, hogy a 150GB/s VRam sávszéllt mi fogja kihasználni a csúcs vga-kon? Érzésem szerint oda akkor a 16x-nak is kevésnek kéne lennie, nem?
Bár számszerűen nem ismerem a tényeket.
Nomeg úgy az egész rendszer nem hoz 150GB/s-ot, mindegy mit raksz alá.
Le merem fogadni, h ezek a sebességek csak kártyán belül érvényesek.Akkor konklúzió, hogy a semminél több, de kihasználatlan marad a kártya.
Hasznos infó.
-
Teasüti
nagyúr
Az 1x PCI-E sávszélessége olyan alacsony, hogy oda egy 8600GT is feleslegesen gyors lenne, annak is legalább 4x kéne.
Micsoda?? Hát akkor ez?
Surprising as it seems, the Radeon HD 5870 is comfortable, with a mere 2% performance drop overall. PCI-Express 2.0 x4 is where the Radeon HD 5870's discomfort is slightly notable, with a 5% drop, and even more surprisingly, on PCI-Express 2.0 x1, big as it seems, the performance drop is "only" 25% overall. Considering that you rob the card most of its data transfer potential, leaving only a 1/16th of the optimum bandwidth, it is still impressive that it can deliver 75% of its performance.
Vélemény?
-
Teasüti
nagyúr
Felraktam a legújabb nvidia drivert is mégiscsak - úgytűnik ez is megy a physx moddal - és most jó lett az afterburner is, jelzi a kihasználtságot is végre.
Nos beigazolódott a dolog, tök lapos az ekg-je maffia alatt a 96gt-nek.
0%-os terheltség. Le is ellenőrzöm a többi játékot, de úgy tűnt eddig, h minden másban ki volt használva. Physx screensaver is gyönyörűen fizikázik a 96gt-vel. -
Teasüti
nagyúr
válasz
rumkola
üzenetére
Amúgy elég gagyi a ruha lobogtatás, ahogy elnézem. Tegnap ezt a fícsőrt néztem vagy 5 percig a játékban, és hát hagy némi kívánnivalót maga után - pl jó lenne, ha a hölgyek szoknyája nem tűnne el a lábukban, stb.

Ezért nem kell fizikát meg ütközéseket számolni, ilyen volt már 10 éve is, hogy vmi belelógott más objektumba vagy a falba... -
Teasüti
nagyúr
válasz
degumentes
üzenetére
0513-as van fent.

-
Teasüti
nagyúr
válasz
degumentes
üzenetére
Be van kapcsolva, megy is rendesen (fluidmark, más physx játékok), csak Maffia nem használja a kártyát.

-
Teasüti
nagyúr
Miért érzem azt, h nálam Maffiában tulajdonképpen semmit nem csinál a geforce, és cpu számolja a fizikát?! Elég gyanus, h még csak meg sem emelkedik az üresjárati hőfokról játék alatt. (most tuningoltam, ha bármit is csinálna, legalább egy fokot meg kéne emelkednie...)
CPU-m viszont 100%-on megy.Mi lehet a hiba?
Legújabb physx driver; nvidiából nem voltam biztos benne, h megy-e a legújabbal a physx mod, ezért abból csak a 257.21-es van fent. 1.04ff physx mod. És 10.7-es catalyst, bár ez nem számít sztem.Ötlet?
szerk: érdekes, h a 95gt nem fogta vissza a 295-öt a grafikonon.
-
Teasüti
nagyúr
Jó, nyílván.
És látom már van olyan kártya is, ami érzékenyebb erre, mint az elődök.Viszont épp egy-két nappal ezelőtt néztem 5870-ről tesztet (ami nekem is van), és ennek a kártyának tökéletesen mindegy, h 8 vagy 16 sávot kap.
Teóriailag persze itt sem mindegy, de gyakorlati különbség 1-2%.
Hanyagolható.Most persze erre kaptam a gtx 480-as választ, de nekem mi közöm van ahhoz?

És ha egy 5870-nek elég a 8 sáv, akkor beb@szna, ha egy szaros 96gt-nek nem lenne elég.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
pengegyerek
üzenetére
Mármint PCI sávszélesség? Ezt erősen kétlem.

Kitesztelték már sokan, h ez nem számít sokat. Még az 5870-nél is csak 1-2% a 8x és 16x között. De még 1x is (!!!) a teljesítményének a 75%-át hozza az 5870!
Akkor pont egy 96gt-nek lenne kevés a 2.0 8x?

-
Teasüti
nagyúr
válasz
h.adam.92
üzenetére
Ez igaz, a képarányok tekintetében.
De te 1280x1024 kontra 1280x720-at írtál!

Mind a kettő 1280 széles.
Amúgy 5:4 pontosabban az első.
Látod? Az 1024 magasság épphogy hozzáad a tartalomhoz a 720-hoz képest. De mindkettő ugyanolyan széles. Az előfordulhat, h a 720 magasságot kinyújtja a monitorod a teljes magasságra - ha nincs két fekete csík alul-felül.Mindegy, nem számít. Offtopic.

-
Teasüti
nagyúr
válasz
h.adam.92
üzenetére
Nem direkt kötözködök, de 1280-nál hogy ad szélesebb képet?

Max keskenyebbet függőlegesen.
Bár nem értem az miért előny, kevesebb a megjelenített tartalom.Hát ahogy elnézem a teszteket, meg az általános tapasztalatot, tény, h bírja a nagy felbontásokat, meg "arra méretezték", stb. De cserébe alacsony felbontáson nincs látványos gyorsulás egy HD-hez képest. Tehát ha HD-ben megy vmi 60 fps-el, akkor 1280-ban nem lesz közel kétszer gyorsabb, pedig elvárnám... Már csak azért is, mert majdnem fele annyi pixelt kell kiszámolnia ebben az esetben.

De hát egy remekül futó Dirt 2-ben is kb 80 fps-nél van a kártya határa 1280-ban kimaxolt grafikával. Az vhogy nem az igazi sztem.

-
-
Teasüti
nagyúr
#2151: erre rájöttem már korábban.

#2152: én 96gt-m sincs 100%-ra terhelve. A proci viszont igen.
#2153: mármint physx kártya nélkül 20 fps max APEX-el? Mivan?!
Nálam physx mentes jelenetekben stabil 60 fps, szóval kicsit gyanus mikor bemegyek a tömegbe, vagy török zúzok és akkor esik le. Nem erre találták ki a physx-et, h levegye a prociról a terhet??

Más: amúgy számolgattam kicsit.
A következő axiómában, ahol a nyers erő (GFlops) és a physx teljesítmény egyenes arányban van, illetve az fps-el fordított arányban, egyszerű számításaim szerint egy dedikált gtx 280-al stabilan hozható a 60 fps.
Ahol a gtx280 933 GFlops teljesítményű, míg a 96gt 208 Gflops.
Feltételezve, hogy a Maffiában lévő 16 fps-em a fizikázós jelenetekben megfeleltethető egy fluidmarkos 16 fps-el (3 emitter, 120k részecske - 96gt).Mondjátok, ha téves az a feltételezésem, hogy arányosan összevethetőek a kártyák!

-
Teasüti
nagyúr
-
Teasüti
nagyúr
Mi ez az APEX?
Ez vmi Physx 2.0 vagy egy egészen új technológia?
Az APEX és Physx mennyiben különbözik egymástól?
Pl Maffiában ez két külön opció?Jól látom pár kommentel feljebb, h gtx 460 mellé ajánlotok gtx 260-at APEXre?

Mi a tök... Lehet át kéne gondolnom, h milyen kártyát akarok társkártyának?!
Melyik a legerősebb geforce ~100W-os fogyasztással? -
-
Teasüti
nagyúr
5870+96gt fluidmark: 1024-ben grafika 140 fps, physx 30 "fps".
Ez jó eredmény? Nem érzem, h túl sok tartalék lenne a kártyában.Ki kéne próbálnom egy batmant.

Metroban viszont semmi physx effektet nem véltem felfedezni, leszámítva egy-két lengedező függönyt elvétre nagy ritkán erre-arra.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
pengegyerek
üzenetére
Értékes anyagok, ezeket megőrzöm.

(Némelyiket olvastam is, de már régen, meg update nélkül)Köszönöm szépen!
Tápomról inkább egy odavonatkozó topicban kérdezősködök.
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Olvasgattam az uccsó 100 kommentet, érdekelne engem egy physx kari egy 5870 mellé.
GT240-re gondoltam hírtelen, 69 wattos TDP-vel.
Elég ez 5870 mellé? Van benne tartalék a jövő játékaihoz?Vmint egy fontos kérdés, nem igazán vagyok képben a drivereket illetően. Legutóbbi infóim szerint nv letíltotta a hibrid üzemmódot. De jól sejtem, h már erre is van vmi megoldás?
Egy törést emlegettetek itt vhol. Mennyire friss driverekkel oldható meg manapság egy hibrid rendszer?A tápom elég lesz egy gt240-hez? (420 watt 12V-on - VGA nincs húzva, jah és a procim az már csak 4,13Ghz@1,32V-on megy
)Köszönöm előre is!
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Tudnátok ebben segíteni?Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED - DELL Docking Station WD19, WD19S + 130W, 180W töltővel
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- LG 32MR50C-B Monitor
- Honor X6 /4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

CPU-m viszont 100%-on megy.

Bár nem értem az miért előny, kevesebb a megjelenített tartalom.