Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#93043) Frozen válasza RM007 (#93041) üzenetére


Frozen
őstag

"Ha akarod 3DMark bechmarkban megküzdhetünk, és ha megversz majd jobban átgondolom szerinted mi lenne a jobb nekem,,

Biztos vagyok benne több pontszámod lenne-> a különbség csak az,hogy én elköltöttem 1500 eurot a gépre te meg sokkal többet. És amennyivel előrébb végeznél abból közel sem bíztos,hogy megérné azt a felárat sőt biztosan állíthatom,hogy nem. Én 2 év után is megkapnám érte az 1000-1200 euromat . Kérdés a te laptopod vajon mennyit vesztett az árából 2 év alatt? Mert minnél többért vásárol valaki elektronikai terméket annál nagyobb a bukás rajta.

"Jó hogy tavaly nem vettem meg az elsőnek kinézett 3070-el felszerelt MSI féle laptopot mert most a falba üthetném a fejemet mekkora mellélépés lett volna a jelen helyzetben nem azért mert BGA (persze azért is) hanem mert annyira sikerült elavulnia időközben , ami meg nálam közel sem érvényesül úgy mint hinnéd,,

2 évente jelennek meg újabb generácios videokártyák, szerintem azért a 3070 est kár annyira temetni már most.Miért nem érvényesül nálad az elavulás? Már az a 9. generácios proci is elég öreg 13. generációnál jár a világ ipc ben annyit fejlődőtt már a proci,hogy azt a 9. generáciot legalább 6-7 Ghz en kellene pörgetni 120 fokon ,hogy hozza azt a szintet amit most egy laptop proci 4 ghz-en 60 fokon körül. A fogyasztásról nem is beszélve,és arról sem hogy semilyen új szabványt nem támogat ez igaz az újabb ssdkre vagy ép csatlakozokra.Az hogy kinek milyen gépre van igénye mindenki maga dönti el és saját magának kell éreznie mi a legjobb neki. Amire itt páran hivatkoznak az érzés a gép simogatás a nagy minöségi dolog. Az ővé szinte mindig csendben van meg sem szuszan mert zavarja még egy finom szellő is ,de közben minden rekordot és minden grafikát maxra tol a jákok alatt.

Szerintem sokan kicsit elvannak eresztve maguktól nyugodtan néz meg bármilyen gépnek a hivatalos oldalon az adatlapokat le van írva mekkora zajjal jár melyik gép. Ahol van kraft ott van hűtés is ez már többször le lett írva. Az hogy ki hogy állítja be a venti profilt ez is mellékes ,mert vannak rá appok és sok esetben a biosban is van rá állítási lehetőség. Az pedig hogy melyik gép nem avul el, olyan nem lesz. Sőt szerintem amilyen gépet te szeretnél olyan meg már végképp nem is lesz a piacon ,mert nem erre van igény.
A teljesítménnyel és az elavulással pedig nem tudod tartani a lépést akkor sem ha egy ház árát beleköltöd,mert az új cuccok mindig gyorsabbak lesznek. És azért durva ,hogy egy 2 éve megjelent gépet már elavultnak hívsz ,de a sajátod pl ami több éves és több generáció lemaradásban van azt mégse :W :))
"Tudatos" vásárló egyébként ugy vásárol,hogy vesz valamit és olyan ideig használja amikor tulajdonképpen nem bukik rajta semmit szinte eladja és megveszi a legujabbat. Így tulajdonkkéépen folyamatosan a legújabb eszköz lehet a birtokában minimális anyagi károk révén.

[ Szerkesztve ]

Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.