Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz szentkuti11 #51750 üzenetére
Na ezért kérdeztem vissza, mert ezek az említett dicsérő visszhangok az új armatúrásaikra vonatkoznak, lehet hogy azokkal felnőttek a feladathoz.
Lehet hogy érdemes lenne megpróbálni berendelned egy-kettőt tesztre Mobilarénaként.[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz #71562240 #51752 üzenetére
Ez szerintem nem így műkődik..majd ha a forgalmazó kifizet pár százezret írnak róla valamit.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
törölt tag
Nem akartam sokadszor is leírni válaszként, hogy még mindig nem hallottam az XBA40-et Most egyelőre azt hiszem el is napolódik a dolog, mert általában a kínai újévkor szoktam találkozni azzal az ismerősömmel, de időn ez elmarad, mert akkor fogok hazamenni. Vagy esetleg ha lediplomázna végre, és ideköltözne Shanghaiba a vidéki kisváros helyett...
Engem is érdekel, hogy miért olyan olcsók a Sony armatúrás fülesei. Az egy számjegyesek esetleg készletsöprés miatt, mert ugye már ott az új széria. Amúgy eddig az ATH alapján nem várnék olyan sokat a japán armatúráktól, az iM03/04 nem volt olyan jó, mitn vártam volna.
Ezt nem tudod amúgy megrendelni netről és visszaküldeni 14 napon belül, ha nem tetszik? -
Nigér
őstag
válasz #16820480 #51755 üzenetére
Ja, hát igen, visszaolvasgatva már feltűnt hogy szóbahoztad annó többször is, ezért nem zaklattalak most
Amúgy nem tudom, e-bay-ről van-e 14 nap, de e tekintetben (külföldi rendelés) még szűz vagyok.
Majd bizniszelek egy barátommal, próbáljunk rá a dologra.[ Szerkesztve ]
-
HercsY
csendes tag
Tisztelt Közösség!
Sokat bújtam a fórumot! Átfutottam többször a topic összefoglalót is!
Ezek alapján a választásom a SM E10M fülhallgatójára esett! Többen is jó véleménnyel vagytok róla így nyugodt szívvel merem megrendelni. A továbbiakban is hasonló nyugodtsággal fogom használni tudván, hogy jó bizniszt csináltam...jól válszatottam!
A vásárlást a nomono.hu-u intéztem! - Csak mondom, éppen akciós a füles réz/fekete kivitele
Nagyon köszönöm a topicban tevékenykedő embereknek a közvetett segítséget!
Üdv,
K.One crew, one soul...
-
Nigér
őstag
válasz #16820480 #51757 üzenetére
Itthoni webboltok, ahol játszik a 14 nap meg nem forgalmaznak ilyesmi füleseket...
Ja a február a fülestali miatt?
Hát ez még hosszas nézelődés, utánjárás lesz, nem akarok nagyon mellényúlni szóval fogalmam sincs mikorra lesz ilyesmi fülesem, de nem is hajt a tatár...[ Szerkesztve ]
-
Nigér
őstag
-
kemcso
Ármester
Az RE600-ról én azt olvastam, hogy nem igazán jobb, mint az RE400 csak majd 3x annyiba kerül. De fenntartással kell fogadni ezt, hallani nem hallottam, amit írnak annak a felét (sem) szabad elhinni, csak a fül amire igazán érdemes hagyatkozni.
Szerk: az RE400 tényleg nagyon jó, de az árkategóriájában. Messze van a W4R-től és a 3-4 BA-któl.Azért a több armatúrások nagyon jók, a hybridek amiket hallottunk/tak azok az alacsonyabb árkategóriában nem domborítottak túl nagyot (Dunu 1000, XBA-H1...). Sheratan hallotta a K3003-at, az szte nagyon jó, de csillió$-os.
A Westone cuccok meg a nagy többségnek bejönnek, W30-W40-W4R, nem igazán megosztóak.[ Szerkesztve ]
-
Nigér
őstag
válasz kemcso #51767 üzenetére
Pedig a RE600-at meg lehet fülelni a fejhallgatóplázában.
A JVC-nél meg azt nem értem hogy mi indokolja a20k-s árkülönbséget, mert szerkezetileg tökegyforma, csak az FXZ200 talán ájfon vezérlős.
De nem merek megesküdni erre sem, kevés az infó ezekről is.
Láttam valahol aprón egy használt XBA-H3-at, lehet bepróbálom, itt is volt egy kolléga akinek nem oly rég érkezett meg a példánya és elismerően szólt róla.
Eze(ke)n kívül asszem azt tehetem hogy irány ebay.
Köszönöm a reagálást! -
kemcso
Ármester
Sztem a legfontosabb, ha ilyen kategóriában nézelődsz, hogy onnan indíts, hogy hallgatózol, itt már nagyon függ a forrásodtól is (DX90-ed van ha jól emlékszem), a kettő szinergiájától, a füledtől sok mindentől, hogy mi jön be (a tesztek, képek, mérések kb semmit se érnek, sorvezetőnek a talán jók, de a füledet nem helyettesítik)
A W30-W40 elérhető a fórumon, talán az SE535 is van, azt se hagyd ki, ha teheted lehet neked bejönne.
El kell menni az RE600-at is meghallgatni, mellette viszont kérd ki az RE400-at is és hasonlítsd össze, hogy jobb-e.
Meg a Sony-t is, ha találsz meghallgathatót.[ Szerkesztve ]
-
Nigér
őstag
válasz szentkuti11 #51771 üzenetére
Hát, akkor ezek szerint nem zörög a haraszt...
Ahhoz egy eléggé nagy üzlet hogy mosoda legyen de úgy látszik nem szeretik az elégedett ügyfelet/vásárlót.
No mindegy, lelkük rajta. -
GaborGh
őstag
Sziasztok!
Sony Z3/Nexus 5 telefon mellé milyen füleseket ajánlanátok, melyek a legjobbak amit még ki tud hajtani a telefon és hallható különbség van köztük, mondjatok néhány típust, hogy merrefelé érdemes nézelődni, köszi előre is?!
[ Szerkesztve ]
-
GaborGh
őstag
RHA MA750
Brainwavz R3 Dual Dynamic IEM
YAMAHA EPH-100Ezek a legszimpatikusabbak és kb. azonos árkategóriában vannak, de viszont csak az RHA MA750-et láttam az ajánlottak között, ezt kitudná hajtani maximálisan?
[ Szerkesztve ]
-
kemcso
Ármester
válasz GaborGh #51775 üzenetére
Nem véletlenül
Maximálisan valszeg nem, ez nagyban telefon-függő is (egy jó hangú telefon se teljesen). De még az a kategória, ami ajánlott lehet telefonhoz.
Esetleg érdemes megnézni a GR07-et is, az hangban jobb mint az MA750 (viszont felépítésben, strapabírásban, garanciában alatta van, de az MA750-et is az apple-től érdemes venni, ők 3 év csere-garanciát adnak) -
Bpisti84
tag
Sziasztok!
Van itt olyan aki Lenovo telefonnal (esetleg pont S660-nal) használ Xiaomi Piston headset-et?
Az érdekelne, hogy működik e a "távirányító".
-
Bpisti84
tag
válasz szentkuti11 #51779 üzenetére
Köszi!
Akkor a mikrofon-része is működött, ugye? Hallottak a másik oldalon?
A hangerőszabályzó nem annyira lényeges, már kezdem megszokni, hogy nincs. A jelenlegi se működik, se HTC-vel, se Lenovoval, csak iPhone-nal.
-
Bpisti84
tag
válasz szentkuti11 #51781 üzenetére
Köszi a választ!
Akkor lehet, hogy beruházok egyre a Pandawill-ről.
-
f4cg80
tag
Üdv mindenkinek!
In-ear füllhallgatót keresnék kb.10 ezer Ft-os összegben,mik az ajánlottak ebben a kategóriában?
Sennheiser MM30-t illetve Beyerdynamic DTX71-et néztem eddig,de a talált tesztek alapján nem igazán tudok dönteni köztük. Természetesen más típusokra is vevő vagyok.
Előre is köszönöm a segítségeket! -
f4cg80
tag
válasz kemcso #51784 üzenetére
Üdv!
Szóval In-ear fülhallgatót keresnék:
-Stílus vegyes: dance,house,trance,alkalomadtán rock,90's hits.
-Dinamikus,részletes hangzást várnék el tőle
-Ár: kb 10 ezer,ha nagyon kell 12-14 ezer is lehet.
-hagyományos kábelvezetés,normális kialakítás
-mikrofon nem létszükséglet,távirányító nem árt ha van,de szintén nem fontos szempont.
-szín ügyében sima egyszerű fekete/szürke kivitelre gondoltam,a Soundmagic e10 20-féle színkavalkádától még a hideg is kiráz.
-htc in ear kábelje sétálás közben recsegő-folyamatosan morgó hangot hallat,ezt szeretném elkerülni.Kinézett típusok: Sennheiser MM30,Sennheiser és Beyerdynamic DTX71. Sennheiserről alapjában jókat hallottam,és a régim is teljesen megfelelt,beyerdynamic pedig tudtommal szintén nagyon jó gyártó,de a dtx101-ért azért nem adnék olyan sokat ki,a dtx71 pedig színvilágában nem tetszik.(piros-fekete és arany szín). Esetleg Soundmagic E10.
Jelenleg egy Sennheiser mx170 boldog tulajdonosa vagyok,de egy kicsit jobbra,valamint in-earre cserélném. (a htc telefon mellé adott noname in-earje nem igazán jötte be.)
Köszönöm a segítségeket!
-
kemcso
Ármester
válasz f4cg80 #51785 üzenetére
Vagy az Soundmagic E10 (a zenei stílusod miatt) vagy a Xiaomi Piston 2 fém. A fül felettiekből lenne még, de azt kizártad, pedig a kábelzajt nagyon szépen csökkenti az az elvezetésmód.
A Beyer is Soundmagic nagy valószínűség szerint, csak kicsit drágábban
A Sennheiser túlárazott márka, sokkal többet fizetsz a névért, mint a hangért, felejtsd el többnyire. -
Constantin77
csendes tag
Köszönök minden segítséget, ma megjött a gr07be.
Nem írnàm le milyen számossan leírták és elég friss is.
Első benyomás jó.
Rendeléssel kapcsolatban ebayról rendeltem landmeurs biztos rosszul írom de tudjátok ki.
A lénsek hogy DHL expressz küldi ahol baromi nagy az esély vám vizsgálatra, ami nállam precízen be is következett
Mindenki kalkuláljon egy plusz ÁFÁ-t -
Nigér
őstag
Jó estét!
A Hifiman RE600-nál láttam, ennek a 4-pin balanced cable design nevű cuccnak mi a jelentősége?
Itt egy kis szemléltető kép.Amit mellette 2 mondatban írnak azt kb. értem, csak úgy bővebben ha valaki tud erről valamit
[ Szerkesztve ]
-
-
Nigér
őstag
válasz Constantin77 #51791 üzenetére
És ez miben érhető tetten hétköznapi felhasználásnál?
Mármint ennek a megoldásnak a jótékony hatása?
Mert én igazából még ilyen áthallásra nem lettem figyelmes a hagyományos jack-végű füleseknél. -
Constantin77
csendes tag
Ezek az apró megoldások nem önmagukban érezhetőek hanem az ilyen jellegű változtatások összesége.
De ezek ellenére ott az a dolog ami az őszebb hajú hifimagazint olvasók ismerhetnek.
megépítheted te az obijektíve legjobb fülest de az szubjektíve lehet halgathatatlan.
Ráadásul a szubijektíve legjobb függ a hallgató személyes preferenciáiról is.
Visszatérünk hogy meg kellene hallgatni a mi szubjiktív izlésünkel is az objektíve legjobb fulest[ Szerkesztve ]
-
Nigér
őstag
válasz Constantin77 #51793 üzenetére
Értem, köszi!
-
Constantin77
csendes tag
Ajánlom mindenki figyelmébe aki nem ismerte Darvas Laci eme írását[link]
-
Bodz
nagyúr
válasz monti0222w #51725 üzenetére
Naccerű. Kíváncsian várjuk a beszámolót!
-
törölt tag
Egy fejhallgatóerősítőnek műszeres terheléssel mérve mondjuk átlag 80-90dB körül szokott lenni a csatornaelválasztása. Ha ugyanazt az erősítőt egy "átlagos" fej-/fülhallgató valós terhelésével méred, akkor általában lecsökken a csatornaelválasztás mondjuk 50-80dB-re, részben a közös föld miatt. Adott esetben még konkrétan hallható is az áthallás, de ha ilyenformán netán nem hallod, akkor is megjelenik a zene térleképzésében, jellemzően összébbnyomódik a tér, zömökebb emiatt a zene, jobban középről szól. Ha a fentebb vázolt módon különválasztjuk a földet, akkor jó eséllyel tágasabb, szélesebb, transzparensebb, definiáltabb lesz a tér. Hogy ez éppen előnyös-e vagy sem számodra, az azon is múlik, hogy milyet vársz el. Ugyanis a fej-/fülhallgatók esetében jól jöhet egy kis csatornaáthallás, mert ettől közelebb lehet a valós tér illúziójához az élmény, hiszen így kevésbé érezni, hogy a fejed kettéválasztja a két hangszó közti teret két fél térre, nem úgy mint a hangdobozoknál vagy a hangversenyen, ahol ugyebár akusztikai helyzet van.
-
assemble
addikt
válasz #71562240 #51797 üzenetére
"így kevésbé érezni, hogy a fejed kettéválasztja a két hangszó közti teret"
Egy jol felvett zene eseteben is ez valos erv lehet? Ha jol fel van veve, akkor a bal es jobb oldalon is igy ugye pontosan azt hallanad, amit kene, ami alapvetoen egy pozitiv dolog, nem? Az pedig, hogy mennyire erzed valos ternek amit hallasz, az magatol a felveteltol fugg, a legtobb esetben azert eleg kozel van a ket oldal egymashoz, es viszonylag kisebb elteresekbol a ketto kozott alakul ki a fejedben egy jo tererzet. Illetve nem kulonosebben ertek hozza, csak igy tartanam logikusnak...
En is szemezek kicsit a balanced kabeles temaval, mert a lejatszom tamogatna, utcara szerintem azert overkill lehet a dolog ha nincs nagyon durva izolacio (+noise cancelling), a mostani otthoni nagy fejesem sem fogom atkabelezni, mert kb furni-faragni kene hozza, es valszeg komolyabb fejesnel lenne csak tenyleg komolyabb haszna.
Amugy tudtommal nem csak az athallast, hanem mindenfele zajt eliminal ez a balanced dolog, ami johet a kabelbol is, vagy a lejatszo/forras aramkorebol. -
törölt tag
válasz assemble #51798 üzenetére
Az első bekezdésed mondandóját nem értem.
Hogy mennyire érzem valós térnek, amit hallok, az először is attól az eszköztől függ, amin hallgatom. Ha a Fesztiválzenekart hallgatom az amszterdami Concertgebouw-ban, az egy valós térérzet, ez esetben az eszköz a valós térbeli valós zenekar. A hangdobozok a zenehallgató szobámban, az egy gyönge modellje a valós térérzetnek, ez esetben az eszköz egy valóságmodellező térbeli eszköz. A fej-/fülhallgató pedig csak játék, pótlék, nincs köze a valósághoz, legfeljebb annak illúzióját képes közelíteni egy kevéssé. A fej-/fülhallgató eleve nem logikus dolog. Nincs olyan, hogy jó térérzet a fejemben. Jó tér van a térben. -
honfoglalo
senior tag
válasz #71562240 #51799 üzenetére
Hát nem tudom, egy zeneakadémia az tényleg más, de mondjuk egy sziget/balatonsound nekem nem egy nagy zenei élmény. Igazából ha leszámítjuk h élőben ugrál valaki, szarabb mintha otthon hallgatnám (egy nem tobb milliós rendszeren). Meg ugye azok a típusú zenék valójában ott sem "élők".
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest