RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [attilasd:] A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [Szevam:] Érzelmi magabiztosság/biztonság - miért megyünk sokan külföldre valójában?
- [Re:] [ldave:] New Game Blitz - 2024
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] ZUK Z2 - Kicsi a bors, de erős!
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [bitpork:] Balatoni autós tali 2024
- [Re:] Gurulunk, WAZE?!
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
Hozzászólások
brownus
veterán
Bográcsos kakaspörkölt - ahogy én szeretem
a belevalók:
- 3-5 kilogrammos kakas*
- 5 fej közepes nagyságú hagyma, bő fél kg.
- 1 fej fokhagyma
- fél kg paradicsom
- 2-3 db. paprika (édes)
- fűszerek: kakukkfű, majoránna (keveset), kömény (ebből is keveset), édes őrölt pirospaprika, fekete őrölt bors, só
- 3 dl. száraz vörösbor
A bográcsban megpirítjuk a hagymát, egy picit nem üvegesre! utána hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Amint kész van az alap, mintha lecsót készítenénk beletesszük a húst és a fűszereket, mindenből a szájízem szerint A kakas korától függően főzzük 2-2,5 órát, és az utolsó félórában hozzáöntjük a bort. Akkor lett jó a pörkölt ha úgy besűrűsödött a leve, hogy nem lehet kivenni a paprika és a paradicsom darabkákat. Semmi műszart nem szabad hozzátenni! Azzal csak elb@szni lehet meg túlsózni a pörköltet.
Házi nokedlit ajánlok hozzá
* ha lehet az összes bőrt leszedem róla, a fejét nem rakom bele, a lábakat sem. kivéve ha a családból vki könyörög érte...