RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
- Tudástár AMD Radeon undervolt/overclock
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [attilasd:] A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] A használt VGA piac kincsei - Július I
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [btz:] Internet fejlesztés országosan!
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] PLEX: multimédia az egész lakásban
- [Re:] [Sub-ZeRo:] Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- [Re:] [lezso6:] Miért veszünk SUV-okat?
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
Hozzászólások
_Yvorl_
tag
Én olyat tudok neked ajánlani, hogy ne legyen száraz, hogy veszem a csirke, vagy pulykamellet, szeletekbe vágom, majd kiklopfolom kb fél centi vékonyra. Ekkor mind két oldalát sózom borsozom, illetve én rakok rá chilit flekkent magyarost és akármiylen izlés szerinti fűszereket, majd az egészet megkenem mustárral, mintha májkrémeznék egy kenyeret. Csak ezt is mindkét oldalon. Ezután olajat öntök egy edény aljára (legjobb az oliva de ha nincs az se baj ha sima étolaj) és szépen lerakom rá a a husi szeleteket. Majd ha megvan egy réteg megint öntök olajat és aztán megint husi. Inyenceknek az olaj mellé még fehérbort is lehet önteni. Majd ha kész a rétegezés a tetejére megint még olaj és akár bor és aztán fóliával lefedem és be a hűtőbe egy vagy két napra. Ezalatt olyan jól átveszi a hús a fűszerek és olajok izét és nem tud kiszáradni se sütéskor.
You can't teach new tricks to an old GOD!
Nimda
addikt
Ez sem rossz ötlet..
Palacsintát lehet/szabad oliva olajjal csinálni?...ugye én mindig belekeverem a tésztába az olajat...egyszerübb sütni...
[Szerkesztve]
Gh0sT
addikt
Nem röhög!
Nincs itthon étolaj és lusta vagyok lemászni a boltba. A teavaj mint olyan alkalmas lesz arra, hogy serpenyőben lepirítsak egy kis füstölt pulykamellett (szeletelt)?
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
ladybug
őstag
Persze. De dobozos margarin is jó.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
pöpö
tag
Probáld meg egy kevéssel,hogy milyen
_Yvorl_
tag
Tud valaki egy jó bors mártás receptet?
You can't teach new tricks to an old GOD!
Integra
titán
ladybug:
mert nem ugrok kútba csak azért mert sokan mások kútba ugranak
a zsír semmivel sem egészségtelenebb mint a hideg préselt étolajak, sőt...
ez az igazság, étolajat pedig egyáltalán nem használok. csak oliva olajat.
zsírral sokkal ízletesebbek az ételek, másképp sülnek a húsok is.
természetesen nálam sem úszik zsírban a kaja, minimális mennyiséget használok, de étolaj azt nem szeretem.
[Szerkesztve]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
tiv61us
őstag
van igazsagod, meg akkoris ha itt nem hasznalnak zsirt, de peldaul napraforgoolajat sem!
ha mar kell olaj mindenkeppen akkor kukorica vagy oliv
bizonyos kajak kifejzetten zsirban jo szerintem is, mondjuk itt olyat meg nem nagyon esznek
de 1-et ertek, en is zirt szerzek ha olyasmire szanom magam mint fozes-sutes
[Szerkesztve]
"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"
Amoonre
tag
Olivaolaj??? Csak salátákhoz meg öntetekhez használom mert én nem vagyok annyira odáig az ízéért viszont ezekhez kitűnően illik. De ez az én véleményem, de az is lehet hogy már nagyon megszoktam a sima napraforgó olajat, a kukoricaolajat pedig még nem próbáltam.
Zsírt pedig csak az igazi magyaros kajákhoz használok mint például a pörkölt.
Amit te látsz biztos hogy a valóság???
ladybug
őstag
Hm, azt tudom, hogy én nem bírnék zsírban sült ételeket enni. Kivétel persze a saját zsírjában sült húsok. A sütéshez egyébként margarint szoktam használni, olívaolajat is sokszor használok, étolajat pedig minimálisat meg csak a sültkrumplihoz. (Bár sültkrumplit is elég ritkán sütök.)
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
tiv61us
őstag
ja lehet rosszul fogalmaztam, az oliv hideghez megy, a kukorica a sutesez, amugy el kell mondjam meg most sem szoktam meg a napraforgo sokkal jobb
zsirt en is csak azokhoz, ha megis fozesre szanom magam sejted nem hamburgert sutok
"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"
tiv61us
őstag
egyebkent meglepodnetek menyivel mas a kaja mint otton hiszik
OK, a gyorsettermek meki stb az sultkrumpli
de pl normalis vacsizos helyeken a koret parolt zoldsegek fott krumpli, nagyon megy a krumplipure, hejjaban sult krumpli a turo tudja mi meg, szinte lehet nincs is hasabkrumpli
"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"
Integra
titán
jó a margarin is, bár annál is ugyanaz a gond, mint az étolaj előállításakor.
de tulajdonképpen mértékkel azt is lehet.
én ramat az almás rántottához szoktam használni, rama-ban fonnyasztom meg az almaszeleteket, ugy nagyon finom lesz
a zsír ízlés és affinitás kérdése, de egészségügyi okok kizárhatóak.
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
Integra
titán
krumplipüré finom
abba a tej mellé pl rama-t szoktam rakni
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
Amoonre
tag
Sejtettem . Én speciel imádok főzni is és enni is a szerencsém pedig hogy nem látszik meg rajtam.
Amit te látsz biztos hogy a valóság???
Amoonre
tag
Próbáld meg egy kis plusz sajttal, attól egy kicsit pikánsabb lesz, ja és mikor a krumplit csinálod tegyél a vízbe 1-2 db babérlevelet.
Amit te látsz biztos hogy a valóság???
tiv61us
őstag
hat nalam az a helyzet, hogy neha elkap a magyar kaja iranti orulet, es elkezdekfozni, de utana a rengeteg mosatlan, meg konhat takaritani, mindig megfogadom soha tobbet...
aztan megint elkap.....
ebben a varosban meg nincs magyar etterem
ps. katica: meg langost sem sutottem, de lehet mar telig nem kivanja meg a szervezetem
"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"
ladybug
őstag
Pedig olyan kajákat főznék Neked.
Igaz, még a fiadnak is tartozom egy ebédkészítéssel.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
tiv61us
őstag
nalam csak vacsora johet szoba, mire en magamhoz terek este lesz, szerintem pl 5 eve nem reggeliztem, altalaban du 4-kor eszem eloszor es aztan meg egyszer
szoval vacsi OK, csak viyazzunk mer' szerintem erre olalkodik majd egy moderator
"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"
Amoonre
tag
A mosatlannal szerencsém van mert koleszos vagyok és barátnőmmel élek együtt aki szinte mindig elmosogat helyettem mivel én főzök.(mondjuk ő speciel mosogatni szeret) hát nem nagyszerű
Amit te látsz biztos hogy a valóság???
brownus
veterán
hmm, ez jól néz ki finom is lehet, olyan éhes lettem hirtelen, ma csak gyümölcsöt reggeliztem. kellett nekem ez?
piqla
őstag
Egyik kedves forumtarsam ajanlotta ezt a remek topikot, en ugyan meg rizsat sem tudtam 1 hettel ezelottig csinalni, de lelkesen fogom olvasgatni az eppen haldoklo topikot
Szoval ekkora up.
Szereted az állatokat?
chicken
senior tag
SÜTEMÉNYRECEPT (GYESEN LÉVŐ ANYUKÁKNAK)
(A cím megtévesztő, mert gyesen lévő apukáknak és nagypapáknak is hasznára válik)
Távolítsuk el a plüssmacit a sütőből, és melegítsük a sütőt 160 °C-ra.
Gőz felett olvasszunk meg 10 dkg margarint. Ismét távolítsuk el a plüssmacit a sütőből, és erélyesen szóljunk rá Öcsire: ''Nem szabad, Öcsi!''
A margarint keverjük össze 20 dkg cukorral. A többi margarint szedjük ki Öcsi kezéből, és mossuk le a falat.
Mérjünk ki 3 evőkanál kakaót. Ismét vegyük el a margarint Öcsitől. Fürdessük meg a macskát. Tegyünk hintőport és ragtapaszt a karmolásokra.
Keverjünk a margarinhoz 4 egész tojást, 2 vaníliás cukrot és 30 dkg lisztet. Vegyük ki a füstölgő plüssmacit a sütőből, és nyissunk ki minden ajtót és ablakot, szellőztetés végett. Vegyük el a mobiltelefont Andikától, és biztosítsuk a férjünk főnökét, hogy nem, nem a férjünkkel beszélt az előbb. Hívjuk fel a férjünket, és készítsük fel a legrosszabbra.
Adjunk a tésztához 1 teáskanál sót és 10 dkg durvára vágott diót (közben álljunk ellen a kísértésnek, hogy mind Andikát, mind Öcsit durvára vágjuk).
Engedjük ki a macskát a sütőből. A tésztát öntsük alaposan kivajazott tepsibe. 25 percig közepes lángon süssük. Vegyük el a borotvát és a macskát Öcsitől. Magyarázzuk el a gyerekeknek, hogy fogalmunk sincs, hogy a borotvált macska lebarnul-e a napon. Dobjuk ki a macskát az udvarra, amíg még képes elfutni.
Bevonómáz. Keverjük össze a következő hozzávalókat: 10 dkg cukor, 5 dkg olvasztott csokoládé, 5 dkg olvasztott margarin. Vegyük ki azt a kurva plüssmacit a grillsütőből, és dobjuk el. Jó messzire. Magyarázzuk el kedvesen a rendőrnek, hogy fogalmunk sem volt róla, hogy öt fogjuk fejbe találni, miközben éppen Öcsit próbálja megmenteni a szomszéd ház tetejéről.
Tegyük Öcsit a járókába. Adjunk a mázhoz 1/2 dl tejet, egy kevés sót, és lassú tűzön forraljuk 2 percig. Nyissunk ajtót a csengetésre, és magyarázzuk el a szomszédnak, mennyire sajnáljuk, hogy Andika bedugta a kerti slagot a spájzablakán. Ajánljuk fel, hogy megtérítjük a befőttek és a takarítószemélyzet költségét. Kössük ki Andikát az asztallábhoz.
Távolítsuk el a szénné égett sütiket a sütőből.
mens sana in campari soda
piqla
őstag
Ez jo!
Szereted az állatokat?
Ildika
tag
Csatlakozom az előttem szólóhoz...
Nekem is tetszik
''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''
(Bundás)
addikt
Kedves háziasszonyok, apukák, agglegények, sültkrumplisok, miegymás! Fritőz nem kell valakinek, nászajándéknak esetleg: nulla perces, vadi új! -> [link]
Bocs az offért, de hátha valakinek pont...
Eagl3
veterán
Szevasztok!
Megígértem egy leányzónak, g. szülinaojára brassóit fogok neki csinálni...
Segítenétek egy kicsit? Mien húsból mi módon, fűszerek stb...
paramparya
őstag
Húsnak disznócomb ideális, fűszernek kizárólag só és bors, plusz kell még bele jó sok fokhagyma (a vége előtt nem sokkal is kell beletenni, mert hamar elfő az íze), és lehet beletenni borsót is, ízlés kérdése.
Sült krumplival tálaljuk.
tiv61us
őstag
igazi brassoinak csak szuzpecsenye vagy hogy hivjak, az a henger alaku akarmi
sertesnek sertes de nem comb, gyengebb vendeglok csinaljak abbol
[Szerkesztve]
"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"
Eagl3
veterán
borsót ?
Tehát: Felvágoma disznócombot, olajon megpirítom, (pirospaprika nemkell?) befűszerezem és ''omlósra sütöm'' ? Ezután kisütöm a krumplit és kész? Jah még vmi... foghagymát azt összepréselve vagy apróra vágva inkább?
Eagl3
veterán
tehát inkább marhahús?
paramparya
őstag
Nem attól fog függeni az íze leginkább, hogy milyen húsból van a kettő közül...
Hagymát ízlés szerint, bár én jobban szeretem darabolni, akkor nem marad benne a fele a fokhagymanyomóban
Borsón meg nem kell annyira meglepődni, valahol el sem tudják képzelni a nélkül (keress csak rá neten brassóireceptre, jónéhányba bele lesz írva
Eagl3
veterán
jahh télleg, az sertés szűz az a legdrágább része a disznónap
tiv61us
őstag
nem nem en ugy emlekszem szuzpecsenyenek hivjak/combbol is lehet de ha igazit akarsz.../
eleg melos
nezzel szet guglban rengeteg recept van, az en utolso magyar csajom az odavolt a brassoimert, mondhatom specialista voltam, most is megcsinalnam, de leirni nehez
nem is veletlenul draga, de annyival finomabb is
hat nem tudom hogy nez ki a baratnod, lehet neki eleg comb
[Szerkesztve]
"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"
tiv61us
őstag
mndjuk en borso nelkul csinaltam, nagyon fontyos a hus minosege, aztan a fuszer, meg sok keveres mellett aranylag nay langon, aztan ossze a kocka slt krumplival
isteni
"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"
Eagl3
veterán
nekemis az egyik kedvenc kajám 1ébként, de még sosem csináltam
De erről még nem hallottam, h. borsót raknak bele.
[Szerkesztve]
paramparya
őstag
Fűszeren nem lehet sokat variálni, az igaziban csak só+bors van
Az igaz, hogy borsó nincs, de nekem úgy jobban bejön, és még akárhol ettem, mindegyikben volt
[Szerkesztve]
tiv61us
őstag
en is lattam mar olyat, de nem jellemzo, meg hoztak mar ki fot krumplivals is, ugyhogy vannak erdekes receptek, ezt a kajat kuloosen sokfelekeppen keszitik, olaj hagyma kell ala aztan bors, nagy langon aranylag , aztan kevergetve es sult krumplival, meg so, en paprikara nem emlekszem, deleht tettem a hagymara meg az elejen, nagyon rovid len, tehat alig valami viz, ha elsul a leve a husnak, mert fott huslesz, azt is aprankent utanatolteni meg kesz nem lesz
en is igy emlekszem, so es bors
de van aki varial
paprika fohagyma, meg az az ize, nem jut eszembe, de teny so bors eleg
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"
Eagl3
veterán
csak kell alá egy kis paprika nem? Máskülömben mitől lesz szép színe?
paramparya
őstag
főtt krumpli Még ekkora ökörséget, mint a főtt krumpli Sztem valaki olyan találta ki krumplipürékészítés közben, aki lusta volt összetörni, és bekeverni tejföllel...
paprika tényleg nem kell bele, de fokhagymát rakj bele a végefelé is, különben nem lesz rendesen íze, a fokhagyma hamar elveszti főzéskor
paramparya
őstag
A borsótól
Nem csak pirosas étel lehet szép...
tiv61us
őstag
eskuszom ettem olyat etteremben, en is ko voltam akadva, es talan abban volt a boso is ilyen szaftos fottkrumplis sertescomb es brasoinak hivtak
ilyen ez
az elet nem habostorta
ja amugy fokhagyma telleg kell bele, mar emlekszem
[Szerkesztve]
"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"
Eagl3
veterán
nemtom, én nagyon nem kívánom a brassóit krumplipűrével
Egyébként sok étel mellé csak a főtt krumpli dukál sztem... mint pl.: Pacal pöri, körömpörkölt, (paprikáskrumpli )
[Szerkesztve]
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
- iPad Air 10.9" - 2022, M1, Apple garancia, doboz, kék
- iPad Air 10.9" - 2022, M1, nanoSIM, Apple garancia, doboz, szürke
- Macbook Pro 16" - i9 és i7, 32/512GB, 4GB Radeon, touchbar, garancia, szürke
- Macbook Pro 15" - 2018, 6 mag i7, 16/256 GB, 4GB Radeon, 83 ciklus, garancia, ezüst (02)
- Macbook Pro 15" - 2017, 4 mag i7, 16/256 GB, 4GB Radeon, 99%, garancia, doboz, szürke