Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#451) _Yvorl_ válasza Nimda (#443) üzenetére


_Yvorl_
tag

Én olyat tudok neked ajánlani, hogy ne legyen száraz, hogy veszem a csirke, vagy pulykamellet, szeletekbe vágom, majd kiklopfolom kb fél centi vékonyra. Ekkor mind két oldalát sózom borsozom, illetve én rakok rá chilit flekkent magyarost és akármiylen izlés szerinti fűszereket, majd az egészet megkenem mustárral, mintha májkrémeznék egy kenyeret. Csak ezt is mindkét oldalon. Ezután olajat öntök egy edény aljára (legjobb az oliva de ha nincs az se baj ha sima étolaj) és szépen lerakom rá a a husi szeleteket. Majd ha megvan egy réteg megint öntök olajat és aztán megint husi. Inyenceknek az olaj mellé még fehérbort is lehet önteni. Majd ha kész a rétegezés a tetejére megint még olaj és akár bor és aztán fóliával lefedem és be a hűtőbe egy vagy két napra. Ezalatt olyan jól átveszi a hús a fűszerek és olajok izét és nem tud kiszáradni se sütéskor. :DDD

You can't teach new tricks to an old GOD!

(#452) Nimda válasza _Yvorl_ (#451) üzenetére


Nimda
addikt

Ez sem rossz ötlet..;)

Palacsintát lehet/szabad oliva olajjal csinálni?...ugye én mindig belekeverem a tésztába az olajat...egyszerübb sütni...

[Szerkesztve]

(#453) Gh0sT


Gh0sT
addikt

Nem röhög!

Nincs itthon étolaj és lusta vagyok lemászni a boltba. A teavaj mint olyan alkalmas lesz arra, hogy serpenyőben lepirítsak egy kis füstölt pulykamellett (szeletelt)?

Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

(#454) ladybug válasza Gh0sT (#453) üzenetére


ladybug
őstag

Persze. De dobozos margarin is jó. :)

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#455) pöpö válasza Nimda (#452) üzenetére


pöpö
tag

Probáld meg egy kevéssel,hogy milyen :F

(#456) _Yvorl_ válasza pöpö (#455) üzenetére


_Yvorl_
tag

Tud valaki egy jó bors mártás receptet?

You can't teach new tricks to an old GOD!

(#457) Integra


Integra
titán

ladybug:
mert nem ugrok kútba csak azért mert sokan mások kútba ugranak:)
a zsír semmivel sem egészségtelenebb mint a hideg préselt étolajak, sőt...
ez az igazság, étolajat pedig egyáltalán nem használok. csak oliva olajat.
zsírral sokkal ízletesebbek az ételek, másképp sülnek a húsok is.
természetesen nálam sem úszik zsírban a kaja, minimális mennyiséget használok, de étolaj azt nem szeretem.

[Szerkesztve]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#458) tiv61us válasza Integra (#457) üzenetére


tiv61us
őstag

van igazsagod, meg akkoris ha itt nem hasznalnak zsirt, de peldaul napraforgoolajat sem!
ha mar kell olaj mindenkeppen akkor kukorica vagy oliv

bizonyos kajak kifejzetten zsirban jo szerintem is, mondjuk itt olyat meg nem nagyon esznek:)
de 1-et ertek, en is zirt szerzek ha olyasmire szanom magam mint fozes-sutes

[Szerkesztve]

"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"

(#459) Amoonre válasza tiv61us (#458) üzenetére


Amoonre
tag

Olivaolaj??? Csak salátákhoz meg öntetekhez használom mert én nem vagyok annyira odáig az ízéért viszont ezekhez kitűnően illik. De ez az én véleményem, de az is lehet hogy már nagyon megszoktam a sima napraforgó olajat, a kukoricaolajat pedig még nem próbáltam.
Zsírt pedig csak az igazi magyaros kajákhoz használok mint például a pörkölt.

Amit te látsz biztos hogy a valóság???

(#460) ladybug válasza Integra (#457) üzenetére


ladybug
őstag

Hm, azt tudom, hogy én nem bírnék zsírban sült ételeket enni. Kivétel persze a saját zsírjában sült húsok. A sütéshez egyébként margarint szoktam használni, olívaolajat is sokszor használok, étolajat pedig minimálisat meg csak a sültkrumplihoz. (Bár sültkrumplit is elég ritkán sütök.)

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#461) tiv61us válasza Amoonre (#459) üzenetére


tiv61us
őstag

ja lehet rosszul fogalmaztam, az oliv hideghez megy, a kukorica a sutesez, amugy el kell mondjam meg most sem szoktam meg a napraforgo sokkal jobb
zsirt en is csak azokhoz, ha megis fozesre szanom magam sejted nem hamburgert sutok:)

"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"

(#462) tiv61us válasza ladybug (#460) üzenetére


tiv61us
őstag

egyebkent meglepodnetek menyivel mas a kaja mint otton hiszik
OK, a gyorsettermek meki stb az sultkrumpli
de pl normalis vacsizos helyeken a koret parolt zoldsegek fott krumpli, nagyon megy a krumplipure, hejjaban sult krumpli a turo tudja mi meg, szinte lehet nincs is hasabkrumpli

"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"

(#463) Integra válasza ladybug (#460) üzenetére


Integra
titán

jó a margarin is, bár annál is ugyanaz a gond, mint az étolaj előállításakor.
de tulajdonképpen mértékkel azt is lehet.
én ramat az almás rántottához szoktam használni, rama-ban fonnyasztom meg az almaszeleteket, ugy nagyon finom lesz:)
a zsír ízlés és affinitás kérdése, de egészségügyi okok kizárhatóak.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#464) Integra válasza tiv61us (#462) üzenetére


Integra
titán

krumplipüré finom:)
abba a tej mellé pl rama-t szoktam rakni

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#465) Amoonre válasza tiv61us (#461) üzenetére


Amoonre
tag

Sejtettem :DD . Én speciel imádok főzni is és enni is a szerencsém pedig hogy nem látszik meg rajtam.

Amit te látsz biztos hogy a valóság???

(#466) Amoonre válasza Integra (#464) üzenetére


Amoonre
tag

Próbáld meg egy kis plusz sajttal, attól egy kicsit pikánsabb lesz, ja és mikor a krumplit csinálod tegyél a vízbe 1-2 db babérlevelet. :B :)

Amit te látsz biztos hogy a valóság???

(#467) tiv61us válasza Amoonre (#465) üzenetére


tiv61us
őstag

hat nalam az a helyzet, hogy neha elkap a magyar kaja iranti orulet, es elkezdekfozni, de utana a rengeteg mosatlan, meg konhat takaritani, mindig megfogadom soha tobbet...
aztan megint elkap.....

ebben a varosban meg nincs magyar etterem

ps. katica: meg langost sem sutottem, de lehet mar telig nem kivanja meg a szervezetem:)

"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"

(#468) ladybug válasza tiv61us (#467) üzenetére


ladybug
őstag

Pedig olyan kajákat főznék Neked. :)
Igaz, még a fiadnak is tartozom egy ebédkészítéssel. :B

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#469) tiv61us válasza ladybug (#468) üzenetére


tiv61us
őstag

nalam csak vacsora johet szoba, mire en magamhoz terek este lesz, szerintem pl 5 eve nem reggeliztem, altalaban du 4-kor eszem eloszor es aztan meg egyszer
szoval vacsi OK, csak viyazzunk mer' szerintem erre olalkodik majd egy moderator :DD

"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"

(#470) Amoonre válasza tiv61us (#467) üzenetére


Amoonre
tag

A mosatlannal szerencsém van mert koleszos vagyok és barátnőmmel élek együtt aki szinte mindig elmosogat helyettem mivel én főzök.(mondjuk ő speciel mosogatni szeret) hát nem nagyszerű :DD

Amit te látsz biztos hogy a valóság???

(#474) brownus válasza Kalandor (#473) üzenetére


brownus
veterán

hmm, ez jól néz ki:) finom is lehet, olyan éhes lettem hirtelen, ma csak gyümölcsöt reggeliztem. kellett nekem ez?

(#477) piqla


piqla
őstag

Egyik kedves forumtarsam ajanlotta ezt a remek topikot, en ugyan meg rizsat sem tudtam 1 hettel ezelottig csinalni, de lelkesen fogom olvasgatni az eppen haldoklo topikot :D
Szoval ekkora up. [kép]

Szereted az állatokat?

(#478) chicken


chicken
senior tag

SÜTEMÉNYRECEPT (GYESEN LÉVŐ ANYUKÁKNAK)
(A cím megtévesztő, mert gyesen lévő apukáknak és nagypapáknak is hasznára válik)

Távolítsuk el a plüssmacit a sütőből, és melegítsük a sütőt 160 °C-ra.
Gőz felett olvasszunk meg 10 dkg margarint. Ismét távolítsuk el a plüssmacit a sütőből, és erélyesen szóljunk rá Öcsire: ''Nem szabad, Öcsi!''
A margarint keverjük össze 20 dkg cukorral. A többi margarint szedjük ki Öcsi kezéből, és mossuk le a falat.
Mérjünk ki 3 evőkanál kakaót. Ismét vegyük el a margarint Öcsitől. Fürdessük meg a macskát. Tegyünk hintőport és ragtapaszt a karmolásokra.
Keverjünk a margarinhoz 4 egész tojást, 2 vaníliás cukrot és 30 dkg lisztet. Vegyük ki a füstölgő plüssmacit a sütőből, és nyissunk ki minden ajtót és ablakot, szellőztetés végett. Vegyük el a mobiltelefont Andikától, és biztosítsuk a férjünk főnökét, hogy nem, nem a férjünkkel beszélt az előbb. Hívjuk fel a férjünket, és készítsük fel a legrosszabbra.
Adjunk a tésztához 1 teáskanál sót és 10 dkg durvára vágott diót (közben álljunk ellen a kísértésnek, hogy mind Andikát, mind Öcsit durvára vágjuk).
Engedjük ki a macskát a sütőből. A tésztát öntsük alaposan kivajazott tepsibe. 25 percig közepes lángon süssük. Vegyük el a borotvát és a macskát Öcsitől. Magyarázzuk el a gyerekeknek, hogy fogalmunk sincs, hogy a borotvált macska lebarnul-e a napon. Dobjuk ki a macskát az udvarra, amíg még képes elfutni.
Bevonómáz. Keverjük össze a következő hozzávalókat: 10 dkg cukor, 5 dkg olvasztott csokoládé, 5 dkg olvasztott margarin. Vegyük ki azt a kurva plüssmacit a grillsütőből, és dobjuk el. Jó messzire. Magyarázzuk el kedvesen a rendőrnek, hogy fogalmunk sem volt róla, hogy öt fogjuk fejbe találni, miközben éppen Öcsit próbálja megmenteni a szomszéd ház tetejéről.
Tegyük Öcsit a járókába. Adjunk a mázhoz 1/2 dl tejet, egy kevés sót, és lassú tűzön forraljuk 2 percig. Nyissunk ajtót a csengetésre, és magyarázzuk el a szomszédnak, mennyire sajnáljuk, hogy Andika bedugta a kerti slagot a spájzablakán. Ajánljuk fel, hogy megtérítjük a befőttek és a takarítószemélyzet költségét. Kössük ki Andikát az asztallábhoz.
Távolítsuk el a szénné égett sütiket a sütőből.

mens sana in campari soda

(#479) piqla válasza chicken (#478) üzenetére


piqla
őstag

:C Ez jo!

Szereted az állatokat?

(#480) Ildika válasza chicken (#478) üzenetére


Ildika
tag

Csatlakozom az előttem szólóhoz...
Nekem is tetszik :R :C

''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''

(#481) (Bundás)


(Bundás)
addikt

Kedves háziasszonyok, apukák, agglegények, sültkrumplisok, miegymás! Fritőz nem kell valakinek, nászajándéknak esetleg: nulla perces, vadi új! -> [link]
Bocs az offért, de hátha valakinek pont... :B

(#482) Eagl3


Eagl3
veterán

Szevasztok!
Megígértem egy leányzónak, g. szülinaojára brassóit fogok neki csinálni... :D
Segítenétek egy kicsit? Mien húsból mi módon, fűszerek stb... :)

(#483) paramparya válasza Eagl3 (#482) üzenetére


paramparya
őstag

Húsnak disznócomb ideális, fűszernek kizárólag só és bors, plusz kell még bele jó sok fokhagyma (a vége előtt nem sokkal is kell beletenni, mert hamar elfő az íze), és lehet beletenni borsót is, ízlés kérdése.
Sült krumplival tálaljuk. :))

(#484) tiv61us válasza Eagl3 (#482) üzenetére


tiv61us
őstag

igazi brassoinak csak szuzpecsenye vagy hogy hivjak, az a henger alaku akarmi:)

sertesnek sertes de nem comb, gyengebb vendeglok csinaljak abbol :DDD

[Szerkesztve]

"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"

(#485) Eagl3 válasza paramparya (#483) üzenetére


Eagl3
veterán

borsót ? :Y ;)
Tehát: Felvágoma disznócombot, olajon megpirítom, (pirospaprika nemkell?) befűszerezem és ''omlósra sütöm'' ? Ezután kisütöm a krumplit és kész? Jah még vmi... foghagymát azt összepréselve vagy apróra vágva inkább?

(#486) Eagl3 válasza tiv61us (#484) üzenetére


Eagl3
veterán

tehát inkább marhahús? :)

(#487) paramparya


paramparya
őstag

Nem attól fog függeni az íze leginkább, hogy milyen húsból van a kettő közül...
Hagymát ízlés szerint, bár én jobban szeretem darabolni, akkor nem marad benne a fele a fokhagymanyomóban ;]
Borsón meg nem kell annyira meglepődni, valahol el sem tudják képzelni a nélkül (keress csak rá neten brassóireceptre, jónéhányba bele lesz írva

(#488) Eagl3 válasza tiv61us (#484) üzenetére


Eagl3
veterán

jahh télleg, az sertés szűz :D az a legdrágább része a disznónap ;]

(#489) tiv61us válasza Eagl3 (#486) üzenetére


tiv61us
őstag

nem nem en ugy emlekszem szuzpecsenyenek hivjak/combbol is lehet de ha igazit akarsz.../
eleg melos
nezzel szet guglban rengeteg recept van, az en utolso magyar csajom az odavolt a brassoimert, mondhatom specialista voltam, most is megcsinalnam, de leirni nehez:)

nem is veletlenul draga, de annyival finomabb is
hat nem tudom hogy nez ki a baratnod, lehet neki eleg comb ;] :DDD

[Szerkesztve]

"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"

(#490) Eagl3


Eagl3
veterán

oks, thx mindkettőtöknek :)

(#491) tiv61us válasza Eagl3 (#490) üzenetére


tiv61us
őstag

mndjuk en borso nelkul csinaltam, nagyon fontyos a hus minosege, aztan a fuszer, meg sok keveres mellett aranylag nay langon, aztan ossze a kocka slt krumplival
isteni

"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"

(#492) Eagl3 válasza tiv61us (#491) üzenetére


Eagl3
veterán

nekemis az egyik kedvenc kajám 1ébként, de még sosem csináltam :U
De erről még nem hallottam, h. borsót raknak bele.

[Szerkesztve]

(#493) paramparya válasza tiv61us (#491) üzenetére


paramparya
őstag

Fűszeren nem lehet sokat variálni, az igaziban csak só+bors van :DDD


Az igaz, hogy borsó nincs, de nekem úgy jobban bejön, és még akárhol ettem, mindegyikben volt :)

[Szerkesztve]

(#494) tiv61us válasza Eagl3 (#492) üzenetére


tiv61us
őstag

en is lattam mar olyat, de nem jellemzo, meg hoztak mar ki fot krumplivals is, ugyhogy vannak erdekes receptek, ezt a kajat kuloosen sokfelekeppen keszitik, olaj hagyma kell ala aztan bors, nagy langon aranylag , aztan kevergetve es sult krumplival, meg so, en paprikara nem emlekszem, deleht tettem a hagymara meg az elejen, nagyon rovid len, tehat alig valami viz, ha elsul a leve a husnak, mert fott huslesz, azt is aprankent utanatolteni meg kesz nem lesz

en is igy emlekszem, so es bors
de van aki varial
paprika fohagyma, meg az az ize, nem jut eszembe, de teny so bors eleg:)

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"

(#495) Eagl3 válasza tiv61us (#494) üzenetére


Eagl3
veterán

csak kell alá egy kis paprika nem? Máskülömben mitől lesz szép színe?

(#496) paramparya válasza tiv61us (#494) üzenetére


paramparya
őstag

főtt krumpli :Y Még ekkora ökörséget, mint a főtt krumpli ;] Sztem valaki olyan találta ki krumplipürékészítés közben, aki lusta volt összetörni, és bekeverni tejföllel... :(((
paprika tényleg nem kell bele, de fokhagymát rakj bele a végefelé is, különben nem lesz rendesen íze, a fokhagyma hamar elveszti főzéskor

(#497) paramparya válasza Eagl3 (#495) üzenetére


paramparya
őstag

A borsótól :)
Nem csak pirosas étel lehet szép...

(#498) tiv61us válasza paramparya (#496) üzenetére


tiv61us
őstag

eskuszom ettem olyat etteremben, en is ko voltam akadva, es talan abban volt a boso is ilyen szaftos fottkrumplis sertescomb es brasoinak hivtak
ilyen ez
az elet nem habostorta
ja amugy fokhagyma telleg kell bele, mar emlekszem


[Szerkesztve]

"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"

(#499) Eagl3 válasza paramparya (#496) üzenetére


Eagl3
veterán

:D nemtom, én nagyon nem kívánom a brassóit krumplipűrével :)
Egyébként sok étel mellé csak a főtt krumpli dukál sztem... mint pl.: Pacal pöri, körömpörkölt, (paprikáskrumpli :D )

[Szerkesztve]

(#500) paramparya válasza Eagl3 (#499) üzenetére


paramparya
őstag

Én sem arra írtam, hogy brassóihoz készített krumplipüré :DDD

Hát, a pacal- és körömpörkölthöz tényleg az dukál, és együtt lehet kidobni őket a kukába ;]

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.