RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [attilasd:] A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [Szevam:] Érzelmi magabiztosság/biztonság - miért megyünk sokan külföldre valójában?
- [Re:] [bitpork:] Balatoni autós tali 2024
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] Gurulunk, WAZE?!
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] [Victoryus:] Már a Josef Seibel se a régi
- [Re:] Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
Hozzászólások
ngabor2
nagyúr
a zab gluténmentes? eddig úgy tudtam, hogy minden kalászos gabona gluténtartalmú.
mod: a google által talált cuccok szerint is glutént tartalmaz. mindenesetre találtam pár rizs, vagy kukoricalisztes receptet.
mod2: kicsit jobban utánanéztem: a zab maga valóban gluténmentes, másféle fehérje van benne. viszont igen gyakran "szennyezett" egyéb, glutén tartalmú gabonával, illetve az ebben található fehérje eléggé hasonlít a gluténhoz, tehát nem ajánlott lisztérzékenyeknek.
marad a kukorica, vagy rizsliszt, esetleg a burgonyapehely. (szerencsére nem nekem kell kerülni a lisztet, csak szeretnék olyan sütit sütni, amit kolléganőm is megehet, aki ebben a betegségben szenved).
[ Szerkesztve ]
ngabor2
nagyúr
találtam is egy jónak tűnő receptet.
ladybug
őstag
A búza, árpa, zab, rozs tartalmaz glutént. A rizs és a kukorica gluténmentes.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
ngabor2
nagyúr
vettem rizslisztet, meg kukoricalisztet is. a rizslisztből már találtam receptet, a kukoricához még nem.
ngabor2
nagyúr
kicsit egyszerűsítettem, kicsit kibővítettem... most meg megcsinálok még egy adagot
10dkg margarin
15dkg cukor
3 tojás
20dkg rizsliszt
1 ek kakaópor
1 kk szódabikarbóna
7 dkg kókuszreszelék
kb. 1 dl tej
1 maréknyi mogyoró
a margarint, a cukrot és a tojássárgákat habosra keverjük. hozzáadjuk a lisztet, kakaóport, szódabikarbónát, kókuszt és a durvára darált mogyorót, és annyi tejet, hogy sűrű, de jól keverhető massza legyen. gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a 3 tojás felvert fejérjét, és muffintepsibe, muffinpapírba adagoljuk. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. a kakaó miatt elég nehéz követni, hogy mikor sül meg, nekem elsőre sikerült. szépen megnőnek, egyenletesen laza szerkezetű lesz.
a mogyoró illik hozzá, de elhagyható, vagy bármivel pótolható (oké, valszeg füstölt szalonna kockák érdekes ízhatást váltanának ki... de dió, mandula, aszalt gyümölcsök... tehát bármi, ami süteménybe illik).
mindig hallottam, hogy muffint sütni egyszerű, de ennyire egyszerűre én se számítottam.
[ Szerkesztve ]
szumoo
senior tag
1805C-ra , milyen sütőd van?
Amúgy nagyon jónak tűnik! Asszem most már elhatározom magam egy muffin tepsire!
A nyúlon túl?
ngabor2
nagyúr
galád módon kijavítottam
a ° jel az ugyebár altgr + 5. a billentyűzetem a módosító billentyűket nem mindig veszi be (vagy én nem nyomom le eléggé), emiatt lehet hiba. ettől lehet ) helyett 9, helyett ;g, és még sorolhatnám...
áááá, ha muffint látok máris émelyeg a gyomrom mióta az asszonynak vettem sütőt azóta a kutya is unja már a muffint
[ Szerkesztve ]
szumoo
senior tag
Sejtettem, h csak gépelési hiba, de nem hagyhattam ki a dolgot!
A nyúlon túl?
BITBOYS
addikt
Hétvégén disznótorost csinálok
Kaptam hurkát, kolbászt...már csak szalonnát kell vennem meg krumplit.
Ezer éve nem ettem ilyesmit.
Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.
ladybug
őstag
Ahh, ne is mondd.
Vettem a hétvégén egy pár szem töpörtyűt. Nagyon jólesett puha kenyérrel eszegetni. Csakhogy az utóbbi időben nem ettem disznóhúst, és nagyon megfájdult a gyomrom tőle.
Úgyhogy, légy óvatos.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
BITBOYS
addikt
Vigyázok ígérem
Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.
Palkó
tag
Miért nem pálinkafőzőt vettél neki?
Annyi mindenhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít...
ngabor2
nagyúr
azon gömbszörpöt nem lehet főzni... ráadásul a muffin jelenleg még nem is jövedéki termék, ellentétben a hp-val.
BITBOYS
addikt
gömbszörp
Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.
ngabor2
nagyúr
unikum
sasa134
addikt
genovai tagliattele pestóval
Múlt héten sikerült kipróbálni J. Oliver könyve alapján. Nagyon jól sikerült,úgyhogy bátran merem megosztani a receptet mindenkivel, aki
szeret néha húsmentes ételt is enni, szereti a zöldségeket és a tésztát.
Nagyon könnyen megvan, nem túl drága étel, kellemes , laktató vacsora egy hosszú nap után.
Két részletben kell elkészíteni, kedzjük a pestóval, ami maga az öntet lesz ugyebár. Kell hozzá: két marék fenyőmag,
1 marék bazsalikom (nem baj ha friss...), 2 teáskanál só, 1/4 fokhagyma, 2 teáskanál őrölt bors, 2 marék parmezán (helyettesíthető bármely reszelhető sajttal,
mi trapistával csináltuk, azzal is nagyon finom) , a végére egy pici citrom.
Tegyük mozsárba, vagy turmixgépbe a magot,fokhagyát, bazsalikomot, sót, borsot, öntsünk hozzá egy kanál olivaolajat. Zúzzuk/mixeljük össze, hogy a
fenyőmag is széttörjön, és egy pépet kapjunk. ha megvan, szedjük ki egy tálba, adjunk hozzá olajat és sajtot, annyit, hogy laza mártásszerű
legyen. Kóstoljuk folyamatosan, ha gondoljuk, vadítsuk meg egy kis citrommal. Tegyük félre, jöhet a tészta.
Kell hozzá: kb 400g tagliattele tészta (zacskóban lehet kapni, de lehet csinálni is), 4-5 szem krumpli,kb két marék zöld hüvelyű bab (fagyasztott is megteszi).
Vágjuk fel a krumplit ujjnyi vastagra, kezdjük főzni bő vízben. Amikor félig puha, tegyük hozzá a tésztát. Hogy ne kapja le a forró víz,
öntsünk egy fél deci olajat a vízbe. Közepes lángon főzzük, figyeljük a tésztát. Nem baj ha a krumpli picit szétesik, de azért ne
főzzük szarrá. Ha úgy érezzük, hogy a tészta hamarosan jó, tegyük bele a babot. Kevergessük, szépen főzzük meg.
Kb 5-7 perc és a bab is megfő, szedjük le, szűrjük le, a vízből amiben főtt, tegyünk félre egy pohárral.
Szedjük tálba a tésztát, és egy picit locsljuk meg a főzet levével. Így nem lesz olyan száraz az egész. Keverjük hozzá a pestót, forgassuk jól
össze. lehet tálalni, szórjuk meg még sajttal a tetejét. Finom fehérborral, pl vmi jóféle juhfarkkal nagyon finom vacsora.
egészségetekre!
Avanti Roma
ngabor2
nagyúr
magvas kenyeret/cipót/zsemlét szeretnék csinálni kenyérsütőgépben. első kérdésem mibdjárt az, hogy pl. a lenmagot egészben érdemes beletenni, ahogy kapni lehet, hagy ajánlott egy kicsit megtörni? ha egészben eszi meg az ember, felszívódik belőle az olaj? azt tudom, hogy sokkal előtte nem szabad megdarálni, mivel kifejezetten gyorsan oxidáló (száradó) olaj van benne, de az egész mag héját meg lehet emészteni? imho nem sokat ér, ha csak átesik az emberen...
miket érdemes beletenni? én a következőkre gondoltam:
- napraforgómag, tökmag, lenmag, zabpehely, esetleg zabkorpa
- ha megy bele egy kis rozsliszt, akkor némi köménymag, mert azt szeretem
- lisztnek graham lisz, a finomlisztet inkább kihagynám
- meg a "szokásos" víz-só-kevés cukor-élesztő alap.
gondolom a net tele van magvas kenyér receptekkel, de kipróbált, bevált dolgoknak jobban örülnék.
RedWing
aktív tag
Íjászhús
Hozzávalók:
(mennyiséget nem írok, mindenki a saját étvágya szerint csinálhatja)
- csirke- vagy pulykamell
- bacon
- hagyma
- grill fűszerkeverék
- tojás
- liszt
- olaj
Elkészítés: A húst kiklopfolom, de nem túl vékonyra (én a csirkemellet kettévágom, és még így is klopfolom egy kicsit), és a baconnel együtt kb. 1,5 X 1,5 cm-es négyzetekre vágom. (Előszeletelt baconből is jó, csak méretre kell vágni!) A hagymát kb. 3 mm vastag karikára vágom (legjobb hozzá a sonkahagyma.)
Hurkapálcikára vagy bambuszrudacskára felhúzom felváltva a hozzávalókat, majd megszórom grill fűszerkeverékkel, és kissé sűrű palacsintatésztában megforgatva kisütöm bő olajban. Bármilyen salátával, vagy rizzsel, esetleg krumplival isteni finom.
Jó tanács: kicsit levegősen húzgáld rá a hozzávalókat, hogy minden megsüljön benne. A nyárs hosszát te választhatod meg. (10-20cm) A nyársakat előtte való nap megcsinálod, hűtőben tárolod, másnap csak beleforgatod a palacsintatésztába, kisütöd, és elkönyveled a dicséreteket, milyen jó szakács is vagy.
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!
philoxenia
MODERÁTOR
Nálam a liszten kívül van benne:
- lenmag /eddig egészben, de ezután majd őrölt/pelyhesített formában, mivel ha szétrágás nélkül kerül az emésztőrendszerbe, akkor tényleg gyorsan átszalad.../
- hántolt napraforgó /pirítatlan/
- héj nélküli tökmag
- szezámmag
- búzacsíra
- zabpehelyliszt
- pattogatott amarántmag
- rizskása /bioboltokban ezen a néven forgalmazzák/
Kicsit sokféle, de nekem bevált....
Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
brownus
veterán
pici off http://thisiswhyyourefat.com/, azért vannak íncsiklandozó ételek
pl. ezt ki is fogom próbálni: brutál szendvics , a tojást kicsit jobban megfogom sütni...
RedWing
aktív tag
LOL !
Diéta után tuti kipróbálom én is! (legyen mit újra leadni! )
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!
RedWing
aktív tag
Fogas Bakonyi Módon
* fogasfilé
* champignon gomba
* vöröshagyma
* 60 dkg tisztított fogasfilé
* 15 dkg friss champignon gomba
* 3 dkg liszt
* 5 dkg zsir
* 3 dkg vaj
* 4 dkg vöröshagyma
* 1/2 dkg pirospaprika
* 1 dl tejföl
* 1 dl tejszín
* 1 kis csomó zöldpetrezselyem
* só.
A fogast kivajazott lapos edénybe tesszük feldarabolva és megsózva, néhány evőkanál halléveI, amelyet a hal fejéből és gerinccsontjából főztünk, lefedjük és sütőben megpároljuk.
A hagymát finomra vagdalva zsírban megpirítjuk, bepaprikazzuk és hozzátesszük a megtisztított, megmosott és gerezdekre vágott gombát. Megsózzuk és megpároljuk. Mikor levét elpárolta, hozzáöntjük a megpárolt hal alól a levet és a 3 dkg liszttel elkevert tejfölt és tejszínt, jól felforraljuk és a kitálalt halszeletekre öntjük.
Külön vajas burgonyával vagy apró galuskával tálaljuk. Tetejét meghintjük finomra vagdalt zöldpetrezselyemmel.
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!
BITBOYS
addikt
Ezek nagyon durvák
Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.
BITBOYS
addikt
[ Szerkesztve ]
Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.
adalbert1
veterán
Ma elég egyszerű vacsora lesz, pulykamell lelocsolva ben nagybácsi édes-savanyú mártásával...
Viszont valamelyik nap egy gasztronómiailag nagyon egyszerű étket ettem, de kulinárisan annál nagyobb élvezetet nyújtott:
Friss kenyér libazsírral, a tetején lilahagymával, paradicsommal és erős paprikával, mellé száraz vörösbor.
ngabor2
nagyúr
némi kihagyás után ismét nekiesek a házi kenyér projektnek. tegnap vettem egy normális kenyérsütőt, a hausmeister nevezetű csoda nagyon nem vált be. ez ajelenlegi moulinex márkájú, elég erős a motorja a kemény tészta átdagasztásához (lehet, hogy kevés víz ment bele... ha megsül, kiderül).
magvas graham kenyér lesz, néhány tanulsággal:
- a szezámmag és a lenmag egészben nem sokat ér, ha nem lehet megemészteni, akkor csak átesik az emberen. tehát elő a hagymaaprítót (ami szintén moulinex, és bevált), és adjunk neki. de akkor már menjen mellé a tökmag és a napraforgómag is (ez utóbbi természetesen hántolva, a tökmag meg eleve héj nélküli). no így nem sok értelme van, ugyanis az aprómagvak összeaprításához addig kellett volna a pengéket pörgetni, hogy a nagymagvakból csak püré lett volna. úgyhogy legközelebb előbb az aprót magában megjáratom, és utána megy jelképes ideig a nagy.
kerül bele zabpehely is, azt nem is fogom darálni, hisz legjobb tudomásom szerint az eleve hőkezelt, feltárt, tehát emészthető.
eddig minden receptben benne volt a fehérliszt, és mivel nem akartam én se elrontani, ebbe is beletettem. pedig jó volna elhagyni. de lehet, hogy ez csak az én saját hülyeségem... majd meglátom egyszer, mire képes e nélkül.
ngabor2
nagyúr
sütés után főzőcske:
gombás-joghurtos ragu
hozzávalók:
- darált hús (esetemben csirkemell, meg valami disznóhús, le volt fagyasztva, szín alapján combhús)
- darált gomba, minél többféle: szárított szegfűgomba, nyárfa érdestinóru, vargánya, darált lilatönkű pereszke, szürke tölcsérpereszke, piruló őzlábgomba, laska. fagyasztottat, vagy frisset most nem tettem bele.
- 1 nagy joghurt
- 1 nagy fej hagyma
- só, esetleg delikát
- olaj
no, az egészet ott kezdtem megváltoztatni, hogy az olajra közvetlenül rátettem a ledarált húst és gombákat (a szárítottat előtte beáztattam, és úgy daráltam le, a port viszont már utólag szórtam rá, hogy félig megfőtt a cucc).
egy darabig főztem, hogy engedjen levet, de nem vitte túlzásba, ezért a gombapop hozzáadása után kellett neki egy kicsit adni, hogy tudjon főni. mivel a gombaporban eleve van só (hogy ne másszon bele semmi életforma), ezért nem tettem bele sót. viszont mikor megkóstoltam, a hagyma íze nagyon hiányzott belőle. gondoltam egyet, egy nagy fej hagymát megpucoltam, feldaraboltam nagyra, és a joghurttal (ami amúgy is belement volna) összeturmixoltam. így öntöttem rá a húsra, aztán még főztem egy darabig, hogy a hagyma is megfőjön. a vége fele sóztam, mert meglehetősen sótlan volt, meg tettem rá egy pici delikátot.
egész jó lett, bár lehet, hogy joghurt helyett tejszínnel, vagy tejföllel kicsit jobb lenne, nem hiányzik bele a savanykás íz a joghurtból.
régebben ehez nudlit csináltam, de mivel krumplit nem vettem, ezért marad a durumtészta köret.
philoxenia
MODERÁTOR
Kefír, joghurt helyett? az szerintem nincs olyan savanyú... esetleg aludttej?
1627: nem baj, ha van benne fehér liszt, csak próbálj kenyérlisztet, vagy réteslisztet finomliszt helyett..
[ Szerkesztve ]
Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
ngabor2
nagyúr
szerintem a kefír és az aludttej savanyúbb, mint a joghurt.
igazából az a nagyobb baj a joghurttal, hogy nem ad tartást a cuccnak, tehát igazán sűríteni nem lehet vele.
a kenyérhez kenyérlisztet tettem. most lett kész, hamarosan kiveszem a gépből, csak hadd hűljön kicsit.
philoxenia
MODERÁTOR
A jó kefir, ami nem folyós, a savó nélkül nem igazán savanyú, az aludttej sem igazán, ha a savót nem használod fel. Javaslat még sovány tejszín /kávé/, esetleg tej + étkezési keményítő esetleg kevés liszt.
Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
adalbert1
veterán
Egy kérdés: Grillezett zöldséget tepsiben sütve hogyan?
Olvastam leírást róla, de sokkal nem vagyok előrébb, ill. jó lenne valakitől személyes tapasztalatot is hallani.
A leírás szerint felvágom, beolajozom+befűszerezem és 15-20 percig közepes lángon sütöm (mindezt ők is tepsis sütésre írták). Persze a paradicsomot csak a vége felé dobom bele.
Ez így működik? Tapasztalatok?
Alapanyagok amiket meg akarok így csinálni : padlizsán, kaliforniai paprika, cukkini, paradicsom, esetleg vöröshagyma ha mehet rá...
ngabor2
nagyúr
no, kipróbáltam egy kicsit több maggal... nem szabad azt se túlzásba vinni. így már nagyon olajos ízű, ráadásul lényegesen több vizet is kívánt dagasztás közben.
[ Szerkesztve ]
Ildika
tag
rii
nagyúr
ha egy hétig volt a hűtőben a darált hús, akkor az kuka, vagy jó még?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
adalbert1
veterán
Na, ahhoz képest hogy tepsiben készült nem is lett rossz...
Egyedüli hátrány, hogy az egyik oldala jobban megsül, ugye nem lehet úgy forgatni mint grillen... Viszont itt meg legalább a leve nem csöpög le, nem úgy mintha sima grillen csinálnám...
Végül a már leírt leírás alapján csináltam, egyedüli hiba az volt, hogy a vöröshagymát is a paradicsommal együtt csak az utolsó 5 percre dobtam rá, így az nem lett a legjobb.
Viszont a többi finom volt!
ladybug
őstag
Az határozottan kuka.
De még ma vidd ki a szemetet.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
rii
nagyúr
igeniss
(beleszagoltam, és nekem is gyanus volt)
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
Integra
titán
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
sziasztok
tudnátok nekem ajánlani egy kipróbált, jól bevált szecsuáni csirke receptet? két főre kellene a neten annyifélét találtam, de nem vagyok biztos benne, hogy mind jó...
köszönm előre is
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
up
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
ngabor2
nagyúr
no, most rendesen főztem a gombás-tejszínes csirkemellet. ha már indul a gombaszezon, akkor adjuk meg a módját
kb. 2 maréknyi gombát ledaráltam húsdarálón. elég vegyes volt, került bele friss cseh kucsmagomba, szárított vargánya, szegfűgomba, érdestinóru, ezek előtte beáztatva. A ledarált gombához adtam a gombaporokat: az egyik inkább fűszeres keverék: lilatönkű pereszke, szürke tölcsérgomba (tölcsérpereszke), meg egy kis piruló őzlábgomba. a másik "egyszerű" darált laskagomba. egy kevés víz hozzáadásával összekevertem, és félretettem.
a gomba után kb. 1,5kg csirkemellfilét is ledaráltam. a sorrend azért fontos (szerintem), mert így a gombába nem kerül hús, tehát nem sok esélye van fővetlennek maradnia. hogy a húsban van egy kis gomba... senkit nem érdekel, legfeljebb az a kevés túlfő.
kevés olajon megpirítottam egy nagy fej hagymát, rá kevés só, és a darált csirkehús (bármilyen darált hús jó helyette). mikor kifehéredett, mehet rá a gomba, és ha igényli, kevés víz. a gomba igen sok vizet képes felinni. ha megfőtt, lehet ízlés szerint sózni. ezután megy rá a tejszín, esetemben kb. 2-3dl, meg az üveget kiöblítettem egy kis vízzel. összerottyan, egy kóstolás, esetleg vég-ízesítés, és kész. egyéb fűszerek nem is kellenek bele, a fűszergombák pont elegek bele.
köretként nudlit fogok csinálni, most nem felejtettem el krumplit venni, liszt meg van itthon
rii
nagyúr
császtok
vettem csirkemellet
meg nagy jénai tálat
mi kell még, és abból mennyi, hogy bevághassam az egészet a sütôbe?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
RedWing
aktív tag
Attól függ, mit akarsz kivenni a végén.
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!
rii
nagyúr
egy sült csirkemellel teli jénai tálat
nekem az is jó, ha csak le kell locsolni egy kevés olivaolajjal, és fokhagymadarabkákat dobálni rá.
csak nem tudom, hogy ez elég-e, hogy kevés olivaolaj.
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
RedWing
aktív tag
Ebben az esetben inkább egy tepsit vagy serpenyőt ajánlanék.
Ízlés szerint sózd/borsozd meg. A legegyszerűbb szárnyas fűszerkeveréket használni. Abban van minden (persze nem só/bors helyett ). Ha natúrszeletet szeretnél, akkor kevés olajon, ha "rendes sült húst", akkor picit több olajon ajánlatos készíteni. A natúrszeletnél jobban figyelni kell, nehogy odaégjen. Folyamatos odafigyelést igényel, főleg kezdők esetén (no offense! ).
Ha egy picit ízletesebben, pikánsabban akarod, tehetsz rá édes vagy akár ízlés szerint csípős paprika szeleteket is.
Remélem segítettem.
Ha van még kérdés írj nyugodtan! Most 1-2 órát gépnél vagyok...
Jó étvágyat!
Üdv!
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!
rii
nagyúr
nagyon köszi ... mindent leírtál, amire ma este szükségem lesz
a kezdô meg még túl szép jelzô is rám nézve a fôzés terén
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
RedWing
aktív tag
Igazán nincs mit!
Valahol el kell kezdeni...
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!
MmDorian
őstag
Üdv !
Lenne egy kérésem
Valaki, valami egyszerű receptet le tudna írni ide, 3 személyre kéne. Mind1 milyen, cask husi legyen benne