Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#201) mormota válasza rii (#199) üzenetére


mormota
senior tag

(szarvascomb,) disznókaraj, marhacomb
tulajbonképpen minél többféle húsból van, annál jobb lesz
a disznó-marha az elég elérhető, és megvalósítható is

Illusztrálok, tehát vagyok

(#202) rii válasza mormota (#201) üzenetére


rii
nagyúr

''.................a disznó-marha az elég elérhető, és megvalósítható is.................''

pölö mondjuk disznó karaj + marha lábszár?

A karajból ja zsíros, ki kell bányászni, nem?

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#203) rii válasza rii (#202) üzenetére


rii
nagyúr

most modják, hogy zsírt nem kell levágni róla, mert akkor száraz lesz ....

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#204) Den válasza Judyt (#181) üzenetére


Den
veterán

ez nem bolognai, de még csak hasonló sem :)
hiányzik belőle a darált marhahús, a répa a zeller, stb... és szvsz ha csak paradicsompüré van hozzá, akkor kár is nekiállni :)

www.simson4t.hu

(#205) Varga Csaba válasza rii (#203) üzenetére


Varga Csaba
aktív tag

Üdv,

Ha karajból pörköltet főzöl akkor egyéb aljasságok elkövetésére is képes vagy....

:)

Pörköltnek a sertésből, a köröm, csülök, comb vagy a lapocka javasolt.
A karajból egészben vagy szeletben sült ételek készülnek általában, mert erre a legjobb...

Továbi jó étvágyat....

''Egy haver mondta: ''szerintem a linux egy nagyon szar windows'' by Mefistofeles''

(#206) busman


busman
addikt

Valaki lökhetne egy jö körözött receptet is!

I'm not talented, I'm skilled.PS5

(#207) Varga Csaba válasza tildy (#185) üzenetére


Varga Csaba
aktív tag

Tildy:

A csirke ill pulykamell sajna mindíg száraz marad a jellegéből adódóan.
Azzal tudsz játszani, hogy a sütéskor nem ''szárítod'' ki.
Megfelelő (kb 1,5 cm) vastagra szeleteled és hirtelen sütöd forró!!! serpenyőben.

Itt egy pulykapác:
(A csajok mindíg imádják)

1-1,5 kg pulyka v. csirkemell kb. 1.5cmre szeletelve
hagyma
fokhagyma
olaj (oliva is lehet)
kotányi pulyka füszersó
bazsalikom (friss v. szárított)
citromlé
világos szójaszósz
fűszerpaprika
erős pista (opcionális)
fokhagyma (opcionális)
méz
száraz sherry

a kotányit pár (2,3,?4?) evőkanál mézzel, kis olajjal,szójaszósszal, citromlével, sherryvel (max 0,5 dl) bazsalikommal sűrű szósszá (krémmé) kevered egy tálban. Ha nem elég piros akkor kis fűszerpaprikával színezheted. Ha szereted a csípőset akkor tegyél bele ki erős pistát is. Fokhagyma fanok persze tesznek bele fokhagymát is.

A masszába a hússzeleteket beleforgatod úgy hogy az teljesen bevonja őket majd egy műanyag fedeles edényben lerétegezed úgy hogy az aljára vékonyra szeletelt hagymát teszel és rá a húst. És így tovább hagyma-hús-hagyma...
A tetejére mindig hagyma kerül ill a tálból a maradék szószt is rácsorgathatod.
A tetejét kevés olajjal meglocsolod és lefeded.
Én 2-3 napig is szoktam érlelni a hűtőben, de már pár óra után is finom....

Serpenyőben vagy roston kell hirtelen sütni...

Üdv

''Egy haver mondta: ''szerintem a linux egy nagyon szar windows'' by Mefistofeles''

(#208) rii válasza Varga Csaba (#205) üzenetére


rii
nagyúr

Az volt otthon .... no :) 4 kg

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#209) Varga Csaba válasza busman (#206) üzenetére


Varga Csaba
aktív tag

Vagyon sok pénzed?
Mert sajna a jó körözött drága :((((


Üdv

''Egy haver mondta: ''szerintem a linux egy nagyon szar windows'' by Mefistofeles''

(#210) Szalma válasza Varga Csaba (#209) üzenetére


Szalma
őstag

(Igen, hiszen a színét az apróra vágott 20ezresektől kapja... ;] )

Szeretettel:
Szalma

(#211) Varga Csaba válasza Szalma (#210) üzenetére


Varga Csaba
aktív tag

Igen a 20000Ft os bankó az esszenciális hozzávaló :))

De sajna a többi hozzávaló úgymint:

Vaj
Juhtúró
Ringli

sem olcsó.

Sajnos.... :(

Üdv

[Szerkesztve]

''Egy haver mondta: ''szerintem a linux egy nagyon szar windows'' by Mefistofeles''

(#212) busman válasza Varga Csaba (#209) üzenetére


busman
addikt

Ha van egy jó recepted akkor jöhet...20K?:Y
Akkor jöhet az egyszerősítatt változat..

[Szerkesztve]

I'm not talented, I'm skilled.PS5

(#213) Varga Csaba válasza busman (#212) üzenetére


Varga Csaba
aktív tag

Az én receptem körözöttre:

Túró:
vagy 1/2kg juh és 1/4kg tehén vagy csak 100% juhtúró
Hagyma 1-2 fej nagyon finomra vágva
Vaj (kb 15-25 dkg ahogy kívánja a massza)
Bors
Fűszerpaprika
Őrült :) kömény
Mustár ( a dijoni is finom :)
Worchestershire mártás, vagy szójaszósz módjával!!
só (esetleg)
ringli (mindenestül 1 kis!! konzerv)

A hozzávalókat robotgéppel simára keverem, az ízek beállítása mindenkinek egyénileg javasolt , ezért nem is tudom a mennyiségeket (fűszerek) meghatározni, viszont gyakran kóstolom. Ha apránként vannak a hozzávaló ízesítők adagolva akkor nehezebb túlfűszerezni..

Ha van ideje a hűtőben összeérni, akkor pirítóssal mennyei :)))

Üdv

''Egy haver mondta: ''szerintem a linux egy nagyon szar windows'' by Mefistofeles''

(#214) Den válasza tildy (#185) üzenetére


Den
veterán

fűszerezett tejföllel vagy joghurttal is szokták pácolni. max félórát mert különben nagyo szétázik. Amúgy meg gyorsan erős tűzön kell sütni rövid ideig, úgy nem szárad ki

www.simson4t.hu

(#215) Den válasza rii (#188) üzenetére


Den
veterán

1, szalonna befolyásolja, szvsz nem keell bele mert túl erős íz

2. a pörkölt paprika néélkül nem pörkölt (hanem pl tokány), vegeta_nem_kell bele (meg egy ételbe sem), lehet olajjal és zsírral is, zsírral más az íze kicsit (én úgy jobban szeretem de ízlés kérdése), sok hagymával nagyon nehéz elrontani, mivel a hagyma a pörköltalap lényege, azzal lehet leginkább elrontani, ha nem vágod elég apróra, nem párolod meg eléggé, vagy ha megégeted. ha megég a hagyma, szvsz érdemes inkább újrakezdeni.

www.simson4t.hu

(#216) Integra válasza Varga Csaba (#213) üzenetére


Integra
titán

hagymástúró jut eszembe erről, pont tegnap csináltam:)

250g bakony túró
hozzá megfelelő mennyiség tejföl hogy ne legyen túl híg, de ne is túl sűrű
só ízlés szerint hozzá
2 fej lila hagyma összevágva, de ne metélt finomságúra, bár ez is ízlés kérdése, én finoman chunky-ra szoktam vágni
bele a tejfölös túróba

piritósra isteni, hozzá paradicsommal :)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#217) Den


Den
veterán

most ettem betegre magam ey egyszerű de finom étellel. Rakott karfiol virslivel.

Egy tepsit vagy tűzálló tálat kivajazni, esetleg az alját vékonyan megszórni zsemlemorzyával hogy ne ragadjon le az étel,. A karfiolt majdnem teljesen puhára kell főzni sós!! vízben. utána a karfiolt egyenletesen el kell teríteni a tálban/tepsiben, majd a hosszában félbevágott virslikkel beborítani. A tejfollel reszelt sajttal összekevert, sózott!! tojást ráönteni, reszelt (füstölt) sajtal jól megszórni, majd készresütni sütőben.

a tál/tepsi kiválsztásánál be kell kalkulálni, hogy sütés közben kicsit megdagad, feljebbjön.

www.simson4t.hu

(#218) tildy válasza mormota (#189) üzenetére


tildy
nagyúr

Ha vegetán itt az ételízesítőt értitek , akkor én szoktam a pörköltbe rakni.
Leírnám a receptjét sebtiben:
olajon hagymát üvegesre párolunk, rádobjuk a husit, hogy ''megpörkölődjön'', majd amikro mar kicsit megsült, akkor tűről le egy őpillanatra, pirospaprika bele, tűzre vissza.
Kicsit átforgatni, vízzel felönteni, és:
-télen lecsót rakni bele, ha nincs paprika és paradicsom friss
-amikor van, akkor persze paradicsomot , paprikát.

Egy ksi delikát még bele és kész is.

Babfőzelék, a legegyszerűbb:
fél napot áztatjuka tarkabababot, majd megfőzzük, mikor már majdnem kész, akkor tejes-lisztes habarással besürítjük. (de valaki rántással szereti)

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#219) Szalma válasza Den (#217) üzenetére


Szalma
őstag

(Ennyi sótól eltűnik a kaja íze, nem? A virsli is sós, a sajt is (pláne a füstölt). És szerintünk a karfiol jobb ízű, ha kicsit hersegős marad.

Hasonló kaja:
Rétegrend, egyemberes jénaiban a következő:
-vajazás
-zsemlemorzsa rátapasztva
-kis sajt
-kőszáraz kenyér kis tejjel meglocsolva
-rengeteg sajt
-ismét tejes száraz kenyér
-rengeteg sajt
... (kenyeres/sajtos iteráció az edény megteltéig) ...
-sajt a tetejére.
A kenyeret nem szabad szétáztatni! Sütőben pirosra sütni az egészet. Forrón fogyasztani.)

Szeretettel:
Szalma

(#220) tildy válasza busman (#206) üzenetére


tildy
nagyúr

Tildy féle csináld magad körözött, vagy valami olyasmi:(Egyébként ki nem állhatom a körözöttet, de ezt még én is megettem)

hozzávalók:
-túró
-vöröshagyma, bár lilával még fincsibb
-tejföl
-parasztkolbi, vagy bármilyen jó sötétpiros-barnas szalámi (általában a paprikás szalámik...)
-ízlés szerint bors, majoranna

Ezeket keverd össze és kész is. Tejföllel tudod a sűrűséget jól beállítani.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#221) tildy válasza Den (#214) üzenetére


tildy
nagyúr

Tecsóban vettem mindig erdei gombás pulykamellfilét, isteni volt, és sosem száradt ki. Mi ugyanis szeretjük a krumplival bevágni a sütőbe, majd fél óra múlva a szgép elől kikászálódva, szépen kivenni, és megenni. Magyarul olyan kaja amivel baromi keveset kell tökölni:)
Sajna az említett husinak mostanában felnyomták az árát, valami 1600 Ft kilója, így nem veszem meg... Gondoltam esetleg ilyen gombas martasban megpacolom, azt majd úgy sütöm ki, de ezt még nem csináltam meg eleddig.
Párom nem igazán szereti a nagyon olajos dolgokat, ezért azt sem igazán komálja, ha serpenyőben ''sütögetem a pecsenyéjét'':U

Integra : :Y ez tök olyan mint amit én is csinálok, csak enyémbe még megy a kolbi:U

[Szerkesztve]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#222) busman válasza Varga Csaba (#213) üzenetére


busman
addikt

Akkor asszem este nekiállok, összedobom a cuccot. (ringli?)

I'm not talented, I'm skilled.PS5

(#223) Den válasza Szalma (#219) üzenetére


Den
veterán

remészetesen nem kell túlsózni, azért emeltem ki külön a sózást, mert én pl. hajlamos vagyok elfelejteni :), és sikerült már párszor sótlanul megcsinálni, és utólag már nem az igaz ezt sózni. mondjuk az nem tragédia ha a tojás sótlan. Szóval ízlés szerint :)

www.simson4t.hu

(#224) Den válasza tildy (#221) üzenetére


Den
veterán

ha mártást csinálsz hozzá, abban nem kell pácolni. isteni gombás mártás pl. a bakonyi, eszméletvesztésig bírok enni belőle :DDD A pácoláskor a gomba ízét úgysem veszi át. Ha a párod nem szereti az olajos dolgokat csinálhatsz szárazpácot, az annyi hogy beszórod a fűszerekkel és álni hagyod. (mondjuk hűtőben lefedve egy éjszakát.)

www.simson4t.hu

(#225) rii válasza Den (#215) üzenetére


rii
nagyúr

''..............sok hagymával nagyon nehéz elrontani, mivel a hagyma a pörköltalap lényege.............''

ma nap első igazán jó híre ..... :D

''..............ha nem vágod elég apróra, nem párolod meg eléggé, vagy ha megégeted..............''

ez már profi szinten megy.




És ha bármilyen húsból csinálom is, a rajta lévő zzsírt nem kell elszedni, igaz?
Karalyon volt. Sokkal masszívabb a szerkezete, mint a húsnak, Alig lehetet vágni.

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#226) tildy válasza Den (#224) üzenetére


tildy
nagyúr

Nem nem félreértesz.
Sajna mártások, pörköltek nála kiesős dolgok, de a pácolt sült hús jöhet...
Ezért is gondoltam, hogy az a mártás, amit én szépen frankón megeszek, nos neki abban megpácolom:)

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#227) Den válasza rii (#225) üzenetére


Den
veterán

ízlés kérdése. van aki szereti ha zsííros, de én pl ha megérzek a számban egy darabon illyen rajtahagyott zsírt, akkor ott be is fejeztem az étkezést. A kiszáradáshoz nincs köze annak hogy rajta hagyod-e a zsíros részt. Az leginkább attól függ hogy hogy csinálod a pörköltet. Mikor beleteszed a húst, kis időre fel kell venni a lángot és folyamatosan szemmel tartva keverve a húst kifehéredésig meg kell sütni (ez csak pár perc), utána lejebb kellvenni a lángot, hogy meg ne égjen, így a rostok a hőtöl összezáródnak és több nedvesség marad a húsban. A másik, hogy neem kel túlfőzni.

www.simson4t.hu

(#228) Den válasza tildy (#226) üzenetére


Den
veterán

hát nem tudom. meg lehet próbálni, de szvsz nem sok ízt fog fölvenni a mártásból.

www.simson4t.hu

(#229) rii válasza Den (#227) üzenetére


rii
nagyúr

Azt hittem, az ''leolvad'' róla a zsír.... kicsit naív voltam..
Nekem már a látványa is a zsírcafatos húsoknak távolságtartásra késztet.

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#230) Den válasza rii (#229) üzenetére


Den
veterán

nem olvad le róla sajnos, hiszen az olyan zsírszövet mint a szalonna, kicsit összeugrik és ilyen ruganyos állagú lesz. sokan szeretik vagy nem zavarja őket, de nekem a halálom

www.simson4t.hu

(#231) Judyt válasza Den (#204) üzenetére


Judyt
csendes tag

Ez egy lightos mű bolognai:B

- Mi lesz a gilisztából, ha Viagrát eszik? -Ropi

(#232) rdi válasza Szalma (#219) üzenetére


rdi
veterán

száraz kenyérből nekem addig a legjobban a szfirija jött be...
Az nem egyéb, mint beáztatott száraz kenyér, tojás és fűszerekek: egy pici ánizs + római kömény + bors . Utána forró olajban kisütve. (Marokkói kaja)

Fej! Tor! Potroh!

(#233) mormota


mormota
senior tag

lángostésztásvirsli

lángos tésztát készít
firslit kibont, meghámoz

virslire tésztát rácsavar (vékonyan), és forró olajban kisüt,

esetleg feldarabol és ketchuppal ízesít.

mlegen fogyaszt, és csinál még

Illusztrálok, tehát vagyok

(#234) rdi válasza mormota (#233) üzenetére


rdi
veterán

kövezzetek meg, de én a lángost pörkölttel szeretem ... :DDD
vagy sült kolbásszal... :DD

Fej! Tor! Potroh!

(#235) mormota válasza rdi (#234) üzenetére


mormota
senior tag

az is finom szokott lenni.

én suliba -ha eszek- akkor sült krumplit pörkölttel

Illusztrálok, tehát vagyok

(#236) rdi válasza mormota (#235) üzenetére


rdi
veterán

Ma benyögtem a zasszonynak , először szörnyűlködött, utána meg körberöhögött :)

Fej! Tor! Potroh!

(#237) tildy


tildy
nagyúr

Nem tudom nyissak e egy olyan topicot hogy olcsón finomat.
Mivel kolis lesz nemsokára hugi is, és nem tudom mennyire megy neki a főzőcske ezért jó lenne ilyesmi topic.
Nameg azt hiszem drizztnek is jól jönne.
Pl. milyen helyeken érdemes kajálni milyen jó, gyorsan kész kajákat lehet kapni , ami ráadásul olcsó is.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#238) tildy


tildy
nagyúr

Srácok mti csináljak ma ebédre?Nem tudom eldönteni.
Van itthon:
Krumpli, rizs, hal, sajttal töltött pulyka, szalámi, tejföl,sajt, fűszerek, stb.
ötlet?

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#239) Darth_Revan válasza tildy (#238) üzenetére


Darth_Revan
veterán

Sajtal töltött pulykát kirántod,és csinálsz mellé krumpli pürét:) 1ik kedvenc ''étel-kombinációm'':DDD Ez jó ebéd,többi meg jó lesz vacsorára:D

[Szerkesztve]

(#240) tildy


tildy
nagyúr

Húsvétra készült finom sütemény:D
Én találtam ki hogy is cisnáljam:D
Vaniliás-mazsolás csiga

-1 csomag leveles tészta
-1 csomag puding + a pudinghoz fél liter tej és 3 evőkanál cukor
-1 csomag mazsola

A leveles tésztát kinyujtjuk, a leendő csiga méretétől függően vékonnyabbra vastagabbra.
Elkészítjűka pudingot, majd hűtőbe rakjuk.
Mikor lehűlt, rákenjük a kinyújtott tésztára majd mazsolát szórunk rá.
Feltekerjük, majd berakjuk 1 órára a fagyasztóba
Ha eléggé megdermedt, akkor kivesszük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és tepsibe rakjuk.
Hagyni kell közte kis helyet, mert meg fog nőni. Berakjuka sütőbe.
Kb 30 percig sütjük közepes lángon.


Okos dolog a leveles tészta, sok midnen készíthető belőle.Múlrkot virslis croissant készítettem belőle.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#241) ysoltee85


ysoltee85
aktív tag

I_AM ebbe a topicba irányitott ugyhogy akkor itt kérném, hogy aki tud valami oldalt ahol keleti (kínai, thai stb.) kaják receptjeit megtudom nézni, azt kérném dobjon egy linket! köszönöm

Xbox Gamertag: Zsolesz85HUN

(#242) ysoltee85


ysoltee85
aktív tag

:F

Xbox Gamertag: Zsolesz85HUN

(#243) Dominator válasza ysoltee85 (#242) üzenetére


Dominator
aktív tag

Na akkor itt is van egy, By általam:

CHOP SUEY

A kínai büfék és éttermek egyik kedvenc fogása, de otthon is könnyen elkészíthet? ez a hagyományos étel.
Hozzávalók:

- 35 dkg babcsíra
- 1 tojás
- 15 dkg bármilyen hús
- 4 ev?kanál olaj
- 2 ek szójaszósz
- 1 tk só
- 1,5 tk cukor
- 2 ek fehérbor
- 1 ek paradicsompüré
- 4 ek tyúkleves
- 1 csipet bors
- 2 ek disznózsír
- 4 szál zöldhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szelet gyömbérgyökér, finomra vágva

A felvert tojásból süssön vékony omlettet, majd tegye félre.
Vágja nagyon vékony csíkokra a húst, majd er?s t?zön 2 ev?kanál olajon pirítsa 2 percig. Adja hozzá a cukrot, a szójaszószt, a paradicsompürét és a bor felét, majd pirítsa még fél percig. Ezután öntse bele a tyúklevest, szórja meg borssal és forralja fel. Fél perc kevergetés után vegye le a t?zr?l és tegye félre.
A serpeny?ben megmelegített zsíron pirítsa fél percig nagy lángon a vékony karikákra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a gyömbért. Adja hozzá a babcsírát, sózza meg, majd pirítsa még 2 percig. Adja hozzá a húst a szaftjával együtt, és állandó kevergetés mellett párolja még másfél percig.
Tálaláskor az omlettet egészben vagy darabokban szórja a tetejére

(#244) ysoltee85 válasza Dominator (#243) üzenetére


ysoltee85
aktív tag

köcce! egynek jó lesz :D
amit leirtál amugy hány személyre szól?

Xbox Gamertag: Zsolesz85HUN

(#245) Dominator válasza ysoltee85 (#244) üzenetére


Dominator
aktív tag

Nem tudom sajna, még sosem készítettem el. Csak úgy van itt a gépemen, de majd egyszer :)

(#246) ysoltee85 válasza ysoltee85 (#241) üzenetére


ysoltee85
aktív tag

na senki más:F

Xbox Gamertag: Zsolesz85HUN

(#247) Judyt válasza ysoltee85 (#241) üzenetére


Judyt
csendes tag

Sajna én is csak egy recepttel tudnék szolgálni neked:
zöldséges kínai:
összevágok paprikát-paradicsomot-hagymát-kelkáposztát-gombát
olivaolajat öntök rá és megpárolom kifőzőm az üvegtésztát(ha az nincs jó a cérnametélt is)
mikor jó puha a zöldség ütök rá tojást és beleforgatom a tésztába.
ízesítés:só bors fokhagymapor

- Mi lesz a gilisztából, ha Viagrát eszik? -Ropi

(#248) ysoltee85 válasza Judyt (#247) üzenetére


ysoltee85
aktív tag

ez nem hangzik rosszul :C

Xbox Gamertag: Zsolesz85HUN

(#249) scang


scang
senior tag

kantor: a csigás topicodat zárták, engem érdekelnének csigás ételek, még nem ettem de rég meg akarom kóstálni.
milyen csigát fogdossak össze? ha elég infó összegyűlik, hétvégén peca helyett csigavadászatra megyek, nincs messze a dunapart, 5 perc, szal rettegjetek csigák.;]

téma feldobva, akinek van infója ne tartsa vissza:)

Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

(#250) kantor válasza scang (#249) üzenetére


kantor
tag

kar volt zarni ...

a cora-ban mar lattam csigat talcan valam 1.5k volt 10 db.

a csigafozes otlet onnan jott, hogy delelott jarta egy mezon es rengetg guszta csiga igyekezett a dolga utan. meg mar regen meg akarom kostolni.

enni a hazai csigak kozul a barna gesztenye meretu eticsigakat lehet.

ez a hazba visszatoltogetos dolog nekem nem tetszik inkabb valami egyszerubbet kellene osszehozni.

pl csigasalata vagy valami... csak ki ne egyek a salatat talas elott maguk korul :Y:Y:Y:Y:Y:Y

apaaaa. igen? milyen szaga van az antianyagnak? apaaaa. igen? miert hivjak a Foldet foldnek? hat ugy neveztek el.. dehat a vizbol van tobb!!!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.