Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#801) Chili7 válasza Chili7 (#799) üzenetére


Chili7
őstag

Szóval locsolgatni/kenegetni kell időnként olajjal.
Érdekes tegnap nem találtam a google-al, ma meg az első találat volt :U .
Finom lett! :)

(#802) ladybug válasza Chili7 (#801) üzenetére


ladybug
őstag

Így van. Időnként nézz be rá, és locsold meg a saját levével. Nem szárad ki a hús, és finomabb lesz a bőr is rajta.

Sütés előtt pár órával pácold be, és hagyd állni. Aztán be a sütőbe, és mehet a locsolgatás.

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#803) geot


geot
csendes tag

Sziasztok!

Sajtlevest szeretnék csinálni.
Találtam a neten néhány változatot, de ha van receptetek, annak még jobban örülnék. :)
Köszönöm!

Σαγαπώ Krinya

(#804) PazsitZ válasza geot (#803) üzenetére


PazsitZ
addikt

Hát itt a topicban van 1 ilyen recept: [link]

- http://pazsitz.hu -

(#805) geot válasza PazsitZ (#804) üzenetére


geot
csendes tag

:B
Pedig az első gondolatom az volt, hogy be kellene pötyögni a keresőbe... De úgy látszik, túlzottan álmos voltam.
Köszönöm!

Σαγαπώ Krinya

(#807) ngabor2


ngabor2
nagyúr

gombás pörköltet szeretnék készíteni, ebben kérnék tanácsot. addig tiszta sor, hogy megpucolom a gombát (csiperke, mert az volt az ócsóbb :D), összevágom apróra, leforrázom. de érdemes a pörköltbe tétel előtt megfőzni? darált húsból lesz a pörkölt. milyen sorrendben érdemes összepakolni a cuccosokat?

(igazából nem is pörkölt lesz, mert paprikát nem akarok beletenni, leginkább azért, mert nem szeretem, másrészt nincs itthon :D)

(#808) ktg3


ktg3
őstag

tud nekem vki vmi olcsó gyorsan elkészíthető receptet mondani mert éhehalok a koleszban :(

(#809) ngabor2 válasza ktg3 (#808) üzenetére


ngabor2
nagyúr

milyen alapanyagok vannak?

vagy ha bolt van a közelben, mennyi a keret?

0. körben: zacskós leves :D ha az elfogyott, már van idő valami komolyabbat is csinálni.

(#810) Thrawn válasza ktg3 (#808) üzenetére


Thrawn
félisten

Főzöl tésztát meglocsolod tejföllel és reszelsz rá sajtot :)

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

(#811) ktg3 válasza Thrawn (#810) üzenetére


ktg3
őstag

ez tetszik!

szal kb 500 huf!
annyiból lehete milánóit csinálni!
v ilyesmi!

vmi 5let?
h holnap ne kelljen tejfölös tésztát csinálni..

(#812) ngabor2 válasza ktg3 (#811) üzenetére


ngabor2
nagyúr

krumplit főzöl, leöntöd róla a vizet, és úgy forrón ráütsz 2 tojást. átkevered, és letakarva hagyod állni egy kicsit. esetléeg egy kis reszelt sajtot is tehetsz rá. a forró krumplitól megfő a tojás.

főzöl rizset, és mellé knorr édes-savanyú mártás, mindenféle hús nélkül. én nagyon szeretem így is.

főtt tészta + kész milánói mártás (gombás, darálthúsos is van).

olcsó, de macerásabb: krumplilángos.
megfőzöl egy adag krumplit, összetöröd. ha langyosra hűlt, akkor 1 tojással és annyi lissztel, hogy jól gyúrható tészta legyen, összegyúrod. palacsinta formájúra nyújtod, és megsütöd mindkét oldalát. nagyon laktató, most csinálom :D

(#813) ktg3 válasza ngabor2 (#812) üzenetére


ktg3
őstag

ezt a krumplilángost szoktam csinálni!
a milánói egyszerűen:megsütsz darálthúst fokhagymával vöröshagymával
végén pirospaprika és 1 az 1ben kész a menzás milánói ;]

ez a krumplis tojásos marhajó!

(#814) ngabor2


ngabor2
nagyúr

a krumplilángosból nudli lett :D a tészta ugyan az, csak ezt főzni kell. azért döntöttem inkább emellett, mert ezt könnyebb tárolni, hisz egyszerre annyit úgyse eszek meg, ha meg lefagyasztom, akkor veszem elő, amikor akarom. de a szószt már csak holnap fogom hozzá megcsinálni, frissen jobb.

(#815) Thrawn válasza ngabor2 (#814) üzenetére


Thrawn
félisten

krumplinudli+juhtúró=sztrapacska. NYAMM! :) Milyen szósz amúgy amit tervezel rá?

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

(#816) ngabor2 válasza Thrawn (#815) üzenetére


ngabor2
nagyúr

olajon egy fej hagymár megpirítok, majd rá darált pulykahús és apróra vágott gomba. ha megfőtt, akkor tejföl, esetleg fokhagyma, bár ez utóbbit lehet, hogy kihagyom.

(#817) ngabor2 válasza ngabor2 (#816) üzenetére


ngabor2
nagyúr

meg is csináltam, jól sikerült. csak azt nem tudom, hogy hova pakoljam, mert több lett, mint amire számítottam :D asszem zacskózva a fagyasztóba fog nagyrészt kerülni.

(#818) Thrawn válasza ngabor2 (#817) üzenetére


Thrawn
félisten

Küldhetnél belőle mert igen megéheztem :D Én gombapörin gondolkodok, mert az gyorsan kész van és mert jó.

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

(#819) Chili7 válasza Thrawn (#815) üzenetére


Chili7
őstag

krumplinudli+juhtúró+csülök=sztrapacska. NYAMM! :)

(#820) ngabor2 válasza Thrawn (#818) üzenetére


ngabor2
nagyúr

gyere érte :D

amúgy a bátyámnak is be kellett segíteni az elpakolásba, mert így is elég sok fog lefagyaztódni, úgy meg még több lett volna.

(#821) Aranygyerek válasza Chili7 (#819) üzenetére


Aranygyerek
aktív tag

Na kösz első belépésem ide,szemem kiesik. 1 hete fogyózok. Van nektek lelketek?

Privire válaszolni illik.

(#822) ladybug válasza Aranygyerek (#821) üzenetére


ladybug
őstag

Nem kell ide benézni. ;)
Miért fogyózol? Meg hát, attól még lehet finomakat enni.

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#823) Aranygyerek válasza ladybug (#822) üzenetére


Aranygyerek
aktív tag

Ja én is szeretem azt a fogyókúrát ,amiben jókat lehet enni.Miért? Mert lassan nem férek be az ajtón az asszony meg bejelentette,hogy túlléptem a teherbírását.

Privire válaszolni illik.

(#824) ngabor2 válasza ladybug (#822) üzenetére


ngabor2
nagyúr

drága katica, várjuk a fogyókúrás receptjeidet, ha vannak. mert legjobb tudomásom szerint nektek nincs rá szükségetek :)

(#825) ladybug válasza ngabor2 (#824) üzenetére


ladybug
őstag

Fogyókúrásreceptem nincs. Édesanyám szokott rendszeresen fogyókúrázni, illetve apukámat szokta fogyóztatni. Tőle kérek majd tanácsokat, hogyan lehet egy férfinek kevesebb ételt adni.

Amúgy mi inkább tudatosabban étkezünk. Csak szárnyas, sok zöldség és gyümölcs, tejtermék van étlapon. A gyerekek miatt a szénhidrát is fontos, de kenyeret szinte alig eszünk. Helyette pirított kenyér és/vagy kalács kerül az asztalra.

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#826) csirkemano


csirkemano
csendes tag

Diétázóknak két nasirecept:

Máglyarakás másképpen (Egyél kicsim c. könyvből)

5 alma, 3 dkg vaj, 8 dkg barnacukor (nektek édesítő vagy fruktóz), 2 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 dl víz

A sütőt közepesre előmelegítem, az almákat meghámozom, kicsumázom, kockára vágom, és a vízzel megpárolom. Ha puha (nagyon hamar), hozzákeverem a vajat, 1 evőkanál cukrot, tojássárgákat és a citromhéjat, kivajazott tűzálló tálba teszem. A fehérjét habbá verem, a végén kanalanként hozzáadom a maradék cukrot, majd a szép fényes habot az alma tetejére halmozom úgy, hogy kis csúcsokat képezzen (evőkanállal a legkönnyebb). Kb 20 percre a sütőbe tolom, amíg aranybarna lesz a teteje.

Rakott alma

alma, 25 dkg túró, 2 tojás, 4 dkg vaj, ízlés szerint reszelt citromhéj, fahéj, édesítő

Egy tűzálló tálat kivajazok, meghámozott almát karikára vágva az aljára terítek. Megszórom fahéjjal. A túrót kikeverem a vajjal, citromhéjjal, édesítővel, az almára kenem, majd újabb réteg alma jön. Még egy kevés vajat rámorzsolok a tetejére (a megadott emnnyiségen felül), majd kb 20 percet sütöm.

Aja, kéjsz teját? Akkoj hozz magadnak...

(#827) Csimoka válasza Ildika (#778) üzenetére


Csimoka
tag

szia!

igaz, h már tavaly, nagyon régen irtad ezt a hsz-t, de mintha Anyukám kb másfél honapja pont ezt a receptet olvasta volna, mert ugyanilyet készített ebédre.......nem tudom honnan szedte :B
(lehet sunyiban otthon oadül a szgép elé, és ezt a topicot olvasgatja... :D )

(#828) Integra


Integra
titán

aki minőségi sonkát szeretne húsvétra, az go2 metro és vegyen corvinus füstölt parasztsonkát, vagy parasztlapockát. egyik nagyobb, másik kisebb, minőség ugyanaz!

[Szerkesztve]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#829) ktg3


ktg3
őstag

huuhh vki segítsen nekem
petrezselymes krumpliba mikor kell beletenni a petrezselymet??
azzal főzöd vagy h?

(#830) ngabor2 válasza ktg3 (#829) üzenetére


ngabor2
nagyúr

a legvégén, ha már megfőtt, akkor kell rávágni.

egyéni ízlés kérdése, én pl. nem szoktam megenni. amúgy se szeretem a krumplit, de ha petrezselyemmel is meg van szórva... akkor inkább éhes maradok.

(#831) rien válasza ktg3 (#829) üzenetére


rien
senior tag

én úgy szoktam, hogy egy kis olajon megpárolom a petrezselymet, majd összekeverem a főtt krumplival

----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------

(#832) tütüke válasza ktg3 (#829) üzenetére


tütüke
tag

Lehet csokorba kötni a petrezselymet és együtt főzni a krumplival. Igy ha nem szereted magáta növényt, igy még fincsi. De lehet apró darabokra vágni a petrezselymet, hagymát piritani olajon, és ha elkészült a hagyma rádobod, de már ne égjen alatta a gáz. majd a végén a főtt krumplival összekevered az egészet. Nekem igy izlik a legjobban

Eljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.

(#833) ktg3


ktg3
őstag

uh csak most köszönöm meg olyan kaját csináltunk huhú..
miért is jó koleszosnak lenni :U

1.6 kiló csire fesőcomb jó kis görögös fűszerkeverékkel meg teletűzdelve fokhagymával..
megsütve hmmm...
2 kiló krumpliból petrezselymeskrumpli

mindezt 3 főre ;]


mod:egyébként marhajó kaja mert egyszerű nagyon mondjuk sok idő míg megsül a csirke nade nem baj...

egyre jobb kajákat csinálunk hmm :)

[Szerkesztve]

(#834) Tütüm


Tütüm
aktív tag

Hű ez hasznos topic,nehezen tudok új kajákat kitalálni magamnak :P
Amit én még szeretek és gyorsan kész van,a zöldséges tészta:
Olajban pirítani kell fokhagymát,ráönteni mexikói zöldségkeveréket,jól megborsozni,kicsit megsózni,aztán összesütni/párolni,csak vigyázni kell hogy ne annyira hogy kiszáradjon. Aztán ezt ráönteni csavart tésztára,nagyon finom pedig én nem nagyon szeretem a zöldségeseket ;)

[Szerkesztve]

(#835) (Kolombusz)


(Kolombusz)
veterán

Sziasztok!

Egy egyszerű kis étel receptje, most ettem meg, szuper:
-veszel csirkemellfilét
-szárnyas fűszerkeverékkel mindkét oldalát izlés szerinti mennyiséggel megszórod (ha nincs ilyened, akkor só, bors, paprika is megteszi), majd 15 percet állni hagyod
-sütőfóliába (ilyen műanyag átlátszó valami) becsomagolod őket, majd 35-40 percig sütöd 180 fokon

Mellé köretnek rizs, meg uborka.
Szuper, teljesen olyan, mintha szabadtéri grillpartin készült volna.

Jó étvágyat!

(#836) ktg3


ktg3
őstag

vki tudna nekem gyorsan 1 borsófőzelék receptet?
fűszerek azok fontosak!nem kihagyni őket..
thx:R

(#837) nyávogi válasza ktg3 (#836) üzenetére


nyávogi
tag

borsófözelék halál egyszerű dolog, fűszer nem nagyon kell bele, csak sok-sok friss petrezselyem.
Ha mirelit borsóból, akkor felteszed a borsót egy nagyon kis vizzel alatta, csipet sóval párolódni, amikor kiengedett, akkor felöntöd annyi tejjel, amennyi ''szószt'' szeretnél hozzá. Amíg összeforr, addig egy fél pohár tejet, ízlés szerint cukrot és 2-3 evőkanál lisztet (vagy fele ennyi étkezési keményítőt) alaposan, csomómentesen összekeversz. Amikor a borsó+tej forr, leveszed a tűzről, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntöd a lisztes tejet, visszateszed a tűzre, tovább kevergeted, ameddig besűrűsödik, közben hozzáadod az apróra vágott petrezselymet.

ha csak száraz petrezselyem van otthon, akkor előbb tedd bele, akkor, mikor a tejet öntöd a borsó alá.
Ha friss borsóból csinálod, akkor kicsit több idő kell a puhuláshoz, de vigyázz, mert könnyen túlkeményedhet!

az alkohol nem adja meg a választ, de legalább elfelejted a kérdést...

(#838) ktg3 válasza nyávogi (#837) üzenetére


ktg3
őstag

hmm...
fincsi lett csak kicsit sok lett a tej:DDD
de nem tudok megmozdulni mert annyira sok..

(#839) nyávogi válasza ktg3 (#838) üzenetére


nyávogi
tag

egészségedre :D

az alkohol nem adja meg a választ, de legalább elfelejted a kérdést...

(#840) ktg3 válasza nyávogi (#839) üzenetére


ktg3
őstag

thx:R

akkor babfőzelékreceptet vki???
ha nem olyan bonyolult akkor sólet!
az volna a mai koszt
imádom a főzeléket ;]

(#841) Ildika válasza ktg3 (#840) üzenetére


Ildika
tag

Úgy látom kicsit elkéstem az ebédidőhöz képest :B
De azért leírom, én így szoktam (általában kuktában):

A szárazbabot előtte este beáztatom. Másnap felteszem főni, bele só, bors, reszelt fokhagyma (2-3 girizd). Ha megfőtt a bab rántást teszek bele: olaj, liszt, 2-3 fokhagyma girizd és pirospaprika. Egyet forr még a rántással és kész. Tetejére lehet hagymát szelni.
( a nagymamám nem csinálja sűrűre és főz ki hozzá metélt tésztát is)

''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''

(#842) brownus


brownus
veterán

Bográcsos kakaspörkölt - ahogy én szeretem

a belevalók:
- 3-5 kilogrammos kakas*
- 5 fej közepes nagyságú hagyma, bő fél kg.
- 1 fej fokhagyma
- fél kg paradicsom
- 2-3 db. paprika (édes)
- fűszerek: kakukkfű, majoránna (keveset), kömény (ebből is keveset), édes őrölt pirospaprika, fekete őrölt bors, só
- 3 dl. száraz vörösbor

A bográcsban megpirítjuk a hagymát, egy picit nem üvegesre! utána hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Amint kész van az alap, mintha lecsót készítenénk beletesszük a húst és a fűszereket, mindenből a szájízem szerint:) A kakas korától függően főzzük 2-2,5 órát, és az utolsó félórában hozzáöntjük a bort. Akkor lett jó a pörkölt ha úgy besűrűsödött a leve, hogy nem lehet kivenni a paprika és a paradicsom darabkákat. Semmi műszart nem szabad hozzátenni! Azzal csak elb@szni lehet meg túlsózni a pörköltet.

Házi nokedlit ajánlok hozzá:)

* ha lehet az összes bőrt leszedem róla, a fejét nem rakom bele, a lábakat sem. kivéve ha a családból vki könyörög érte...


(#843) ladybug válasza Ildika (#841) üzenetére


ladybug
őstag

Csak nem baranyai a mamád?

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#844) Ildika válasza ladybug (#843) üzenetére


Ildika
tag

A mama Somogy megyei eredetileg, Somogyszil-ban született... De most már baranyai... Nem tudom hol tanult ezt a receptet ;)



[Szerkesztve]

''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''

(#845) ladybug válasza Ildika (#844) üzenetére


ladybug
őstag

Éreztem én, hogy itt vmi baranyai származás lesz. :)

Szinte a teljes rokonságom sváb. Nagy részük baranyában él, és mi tőlük tanultuk ezt a receptet. Kétféleképpen szoktuk egyébként készíteni ezt a ''babos tésztát''. Amikor főzelék mellé kifőtt tésztát teszünk, és amikor a sós vízben kifőtt babot megfutattjuk egy kis olajos hagymán, majd összekeverjük a kifőtt tésztával. Mindkettő nagyon finom. A második mellé mindenféle savanyút is lehet enni.

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#846) ladybug


ladybug
őstag

Nagyon ritkán használok sertéshúst a főzéshez. Csak szükség esetén veszek, az is kb félévente egyszer. Csirke- vagy pulykahúst szoktam venni, és mindenhez et használok. Cigánypecsenyéhez, fasírozotthoz, spagettiszószhoz stb, szóval mindenhez. Ma viszont nem kaptam a kis városunkban darált pulykahúst, és sertést kellett vennem. Ahogy elkezdtem főzni büdösnek éreztem. Nem úgy, mintha romlott lett volna, hanem a húsnak volt szaga. No, el is ment megint a kedvem a sertéshústól.

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#847) koob válasza nyávogi (#839) üzenetére


koob
senior tag

:D :DDD

(#848) Thulcandra válasza ladybug (#846) üzenetére


Thulcandra
senior tag

jól kell megfőzni :D

volt olyan ember aztmondta nekem ő nyulat nem eszik. csináltam neki nyúlvadast. beájult :DDD

volt olyan aki aztmondta sertéspörköltet soha. csináltam neki. beájult :D

mondjuk pár dolgot, mint a kapormártás, meg a vesevelő semmilyen formába nem tudok megetetni pár emberrel :D

" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

(#849) blueGirl


blueGirl
csendes tag

hi, egy kis édesség:

Hozzávalók - 3 dcl tej
3 e. k. liszt
1 zacskó vaníliás cukor
100g vaj
250g kókuszliszt

Elkészités - egy labosba beleöntjük a tejet a liszttel, cukorral, illetve a van. cukrot. Ezeket lassu tuzon elkevergetjuk addig amig egy sűrű masszát nem kapunk. Utánna hozzá adjuk a vajat és a kókuszból kb. 200g-ot. Majd jól összekeverjuk és hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt akkor golyókat formálunk belőle és beforgatjuk a maradék kókuszlisztbe és kész is.

[Szerkesztve]

(#850) Warnen válasza ladybug (#846) üzenetére


Warnen
tag

Nálunk épp ellenkező a helyzet. Inkább sertésből főzök itthon, a szárnyasoknak inkább csak a mell részét használjuk. Nem mondom, hogy néha nem sütök egy kis csirkét, de azt inkább csak az asszony eszi. A pulykától pedig egyenesen rosszul vagyok, - rossz tapasztalat. :)

Mióta inkább csak tápon nevelt sertés húsához lehet hozzájutni, nagyban megváltozott a hús minősége. jóval kevesebb benne a zsír, és annyi víz van benne, hogy sokszor folyadék hozzáadása nélkül is megfő a pöri. A kellemetlen szagot pedig a hallisztes táp okozza, ritkán de szárnyasoknál is előfordul. Ugye azokat inkább maggal tömik, ezért ritkább.
Régebben használtunk melóban olyan sertészsírt, amit hallisztes táppal etetett disznók szalonnájából készítettek. Nagyon büdös halszagú volt, és az ételeket is elrontotta.

Beteg? HÁEGYENEGY almát...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.