RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [Szevam:] Érzelmi magabiztosság/biztonság - miért megyünk sokan külföldre valójában?
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [attilasd:] A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- [Re:] [bitpork:] Balatoni autós tali 2024
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] Gurulunk, WAZE?!
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] [Victoryus:] Már a Josef Seibel se a régi
- [Re:] Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
- [Re:] [Sirus86:] Renault Modus 2005 - Az ezer Euros auto tortente.
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
Hozzászólások
Bordoi
őstag
Csak azért, mert egyszer a sógorom elment gombát szedni. Szerencsére nem bízott magában és a közel 5 kiló gombát elvitte a piacra bevizsgáltatni.
Mindössze 2db. ehető volt közte.
Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu
ngabor2
nagyúr
no, tegnap be se írtam, mit főztem
csirkehúslevesnek indult, tehát 4 csirkecomb kb. 3 liter vízbe, kevés só, kevés delikát, főzés. kb. félfőttében bele egy hagyma (csak a legkülső héját húztam le, de maradt rajta száraz, 2 vége levág, kicsit behasítva, hogy a közepe is megfőjjön, de ne essen szét).
aztán bele vagy fél kilónyi vegyes zöldség kis kockákra vágva: sárgarépa, petrezselyem, karalábé. ezzel főtt egy darabig, a hagymát ki is szedtem. közben a hús is megfőtt, azt is kiszedtem, hogy legyen hely a gombának.
közben kb. 1 kilónyi vegyes gombát (szürke tölcsérgomba, fenyőtinóru, vargánya, laska, csiperke) megmostam, és kicsit nagyobb kockákra vágtam, és egy kis fej kelkáposzta (szintén csíkokra vágva) meg néhány kis szelet zeller kíséretében ment a levesbe egyéb levesbetét nem is kellett bele, mert ez a mennyiség igen masszívan besűrítette. az elején kellett is kivenni egy kis levet, hogy ne fusson ki. aztán a gomba kicsit összébbesett, ment vissza a lé. egy kis friss tört borsot elvisel, de csak tálalás után, frissen.
egy probléma volt vele: valszeg a fenyőtinóru nem való bele, elég gusztustalanul nézett ki benne, megenni is alig lehetett. a többi gomba viszont jó volt. egy kicsit tartottam a szürke tölcsérgombától, nagyon aromásnak írták le, de nem vészes.
a csirkecomb nem lett szétvágva, így nem tudott rendesen átfőni, de ma utánfőztem, az is jó lett. asszem megvan a kajám a hétre bár nem hinném, hogy egymás után 2-3 nap tudnám enni, kell egy kis változatosság.
kipróbált, jó ízű, és viszonylag egyszerű fogyókúrás recepteket tudnátok írni? mert finomat, de hízlalót azt bármikor összehozok...
ngabor2
nagyúr
holnap kellene valami olyat főzni, ami zsírszegény (aka fogyókúrás), hűtőben eltartható 2-3 napig is, hogy a jövő héten tudjam vinni melóhelyre, és lehet keveset is főzni belőle... ez utóbbi a kemény dió, mert sokszor kevés alapanyagból sok végtermék lesz, kidobni nem akarom, a fagyóba meg már nem fér.
mindenesetre holnap reggel fagyasztó-vizitet tartok, hogy van-e valami sovány hús benne, aztán ha más nem jut eszembe, megsütöm mindenféle zöldségekkel.
ngabor2
nagyúr
jól elbeszélgetek itt magammal...
tehát amit csináltam: szokás szerint látszólag ösze nem illő dolgokat sütöttem össze. ismét az ehető kategóriába esik a végtermék
gyümölcsös sült csirkecomb kéxarvas módra:
4 egész csirkecomb
3-4 alma
2 körte
1 kis cukkíni
1 cékla
só
frissen tört színesbors
delikát
elkészítés:
a csirkecombokat kettévágom, megmosom, kicsit megborsozom, delikátozom, és egy beáztatott cseréptálba 180 °C-on kb. 1 órán át előfőzöm. közben meghámozom és kiskockákra vágom a gyümölcsöket. ha a hús nagyrészt megfőtt (nem kell teljesen megfőnie, merta kkor a végén szétesik), ráteszem a gyümölcskeveréket, és további 1 órán át összefőzöm.
A gyümölcsök levet eresztenek, amiben a hús megfő, és átveszi az ízét. köret nem is kell hozzá, hisz ott a sok gyümölcskocka. a cékla szép színt is ad neki, nomeg az íze is benne lesz. én ezekkel a gyümölcsökkel próbáltam, de szerintem bármilyen egyébbel is lehet próbálkozni. szokásomtól eltérően nem tettem bele gombát, de lehet, hogy nem is baj, az már sok lett volna a jóból. birsalma is lett volna itthon, csak így is majdnem kifolyt a leve a tálból, annyi gyümölcs lett rajta.
remélem hűlés közben még inkább átveszi a hús az ízeket, mert így frissen megkóstolva még éppcsak lehetett érezni. a bors és a delikát nem rontotta el, de egy kis sót még elviselt volna.
Brian_RL
aktív tag
Üdv!
Ötleteket és tapasztalatokat szeretnék kérni!
Szeretnék csinálni valamilyen finom gyümölcsturmixot, vagy shaket. Főleg öszi gyümölcsök állnak rendelkezésre. Milyen fűszereket tegyek bele, egyáltalán tegyek-e bele?
Egyszer vendégségben ittam banánturmixot, amiben rum volt. Az nagyon ízlettt. Valami hasonlót akarok csinálni. Mit javasoltok?
philoxenia
MODERÁTOR
Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
Brian_RL
aktív tag
Ígéretesnek tűnik
rien
senior tag
Nekem egyszer főzésből marad meg tejszínem, mondom mit csináljak vele kiönteni vétek.... beleöntöttem a turmixgépbe, raktam hozzá őszibarack befőttet és mézet, meg egy kis tejet, hogy ne legyen olyan tömény..........és nagyon finom lett Eddig a tapasztalat, de simán eltudnám képzelni alkohollal turbózott formáit is
a., valami kókuszossal: Pina Colada-val, Malibuval, vagy sima kókuszlikőrrel
b., bozdaszörp + fehérrum kombóval
c., rummal
----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
Mamuska
őstag
Kedvet kaptam egy hasonló recepthez, mert csirke van gyümölcs van. Én inkább úgy csinálom, hogy külön, tehát mondjuk a gyümölcsöket vajon vagy mézen egy kicsit megpirítom és mellé eszem a sült csirkét.
ngabor2
nagyúr
úgy se lehet rossz. kicsit sokat csináltam, a végére már kezdtem unni. elég érdekes jószág lett belőle, leginkább a cékla határozta meg a szín-és ízvilágát.
Mamuska
őstag
Az még várat magára, mert a darált húst nem tettem mélyhűtőbe. Rakott kelkáposztát csinálok, most gyorsban reggel.
Brian_RL
aktív tag
Na akkor holnap lehet veszek tejszínt, és kipróbálom. A bodzaszörpös kombó ötletes
BITBOYS
addikt
Disznópörköltet szeretnék csinálni. Milyen fűszerek kellenek hozzá, hogy igazán finom legyen?
Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.
Eagl3
veterán
só, bors, pirospaprika, kis paprika, paradicsom, 2-3 gerezd fokhagyma.
Esetleg tehetsz bele egy kis őrölt köményt, bár én nem mindig szoktam...
BITBOYS
addikt
Valami más fűszer nem kell hozzá?
Nem tom mitől lesz olyan igazán finom íze a pöriknek mint az éttermekben.
Amint hazaérek nekiesek
Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.
Eagl3
veterán
Nem kell bele semmi más.
Paradicsom helyett tehetsz bele esetleg egy kis sürített paradicsom konzervet illetve azt még nem írtam, hogy zsírban főzd, attól sokkal finomabb lesz.
BITBOYS
addikt
Köszi a tanácsot, így lesz. Vennem kell még csemegeubit is.
Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.
Bubee82
őstag
Attól lesz olyan finom, mert ott sok zsiradékkal készítik.
Én még majoránát tennék bele
BITBOYS
addikt
1Kg húsból csinálom. kb mennyit tegyek bele?
Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.
Bubee82
őstag
Miből?
Majoránnából 2 evőkanál kb.
Zsírból kb. 2 evőkanál szvsz. De ez tőled függ.
BITBOYS
addikt
Majorannából
Köszi, nemsokára nekifogok a főzőcskének
Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.
Eagl3
veterán
2 evőkanál majoranna?
nem sok az egy kicsit?
ladybug
őstag
Én is csak egyet tennék. Meg talán hagymát meg egy kis bort. Úgy fincsi lesz.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
Bubee82
őstag
Egy kiló húshoz egyáltalán nem De a fűszerezés egyéni dolog.
[ Szerkesztve ]
Eagl3
veterán
Hagyma az alap
Bort én csak marha alá szoktam tenni.
Bubee82
őstag
Serétesbe is lehet, de én abba a fehéret preferálom. Vörösbor nem igazán megy hozzá. Fehérből is csak egy kevés
ladybug
őstag
Fehéret termszetesen, finom ízt ad neki. De kis mustárral is meg lehet bolondítani.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
akad valakinek egy jó kis ananászos csirke receptje?
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
ladybug
őstag
Többféle is van, amit szoktam készíteni. De ezt szereti a család a legfjobban.
Fogod a csirkemellett, felkockázod. Kis olajon és egy kis fej apróra vágot vöröshagymán megpirítod. Teszel hozzá sült csirke fűszersót, és ha szükséges még egy kis sót. Aztán, amikor megpuhult, beleteszed a lecsöpögtetett ananászkockákat. Keversz egyet rajta, majd végül hozzáöntesz 2 dl főzőtejszínt, és megrottyantod. Ennyi.
Kb 15-20 perc alatt kész.
A másikat is leírom. Az még egyszerűbb, de nekem az nagyon száraz.
A csirkemellett elvágod szeletekre, kevés olajon vagy vajon megsütöd a szeleteket. Én sült csirke fűszersóval szoktam megfűszerezni ezt is. Amikor kisült egy szelet hús, ráteszed egy tányérra. Teszel mindegyik szelet húsra egy vékony szelet sajtot (trappista vagy ementáli, vagy amit szeretsz), arra pedig egy ananászkarikát. Ezeket belehelyezed egy lapos tűzálló tálba, beteszed meleg sütöbe kb 10 percre, és kész is van.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
köszi, tudtam, hogy neked lesz valami tuti recepted
ez barátnőm egyik kedvenc kajája, gondoltam megtanulom az elkészítését
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
adalbert1
veterán
Szerintem csinálok ma valami jó bolognait.
Valakinek van valami jó ötlete, hogy még mit lehetne beletenni?
Eddig így fog kinézni : darált hús, vöröshagyma és fokhagyma, paradicsom, olívabogyó, oregánó, só, bors.
BITBOYS
addikt
Eagl3
Bubee82
ladybug
Köszönöm a segítségeteket, disznó lett a pöri
Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.
philoxenia
MODERÁTOR
Kevés sárgarépa és zeller/gumó/, fűszerként pedig kevés rozmaring.
Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
adalbert1
veterán
A sárgarépát szerintem megfontolom...
Azt a szószba tegyem miközben már forralom, vagy pirítsam is meg egy kicsit a hússal együtt?
philoxenia
MODERÁTOR
Fonnyaszthatod a hússal együtt, csak jó apróra vágd, vagy esetleg reszeld nagyobbra, nem gyalun, hanem rendes reszelőn.
Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
brownus
veterán
hi,
hol lehet 2dl kisebb dunsztos üveget venni? köszi
p.s. nem baj ha csatos
ladybug
őstag
[link]
Ezt találtam. Elindulni talán jó lesz.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
brownus
veterán
ez jó ötlet köszi, (karácsonyi ajándék lesz belőlük, fűszeres tároló kifestve, díszítve...)
Sanyix
őstag
tudja valaki hogy az ilyen mexikói chilis babos szerű dolgoknál miből van az a köztes lé (vagymi)? szóval az ami azt a sok kis szilárd dolgot, (bab, chilipaprika, kukorica) így egybeforrasztja
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
Sanyix
őstag
szóval az a folyékonyabb valami amitől olyan főzelékszerű állaga lesz.
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
jasszer
senior tag
Sziasztok,
Meg tudja mondani vki hogy a bevonatos tepsik között mi a különbség a teflonos és a szilikonos között? Az előbbit ismerem, de a múltkor a Szeszkóban körülnézve csak szilikonosat láttam, de nem mertem megvenni...
Apokalipszis? Ezeknek?!
BITBOYS
addikt
Szerintem a hagyma, illetve a hús levétől lesz ilyen állaga. Bár még sohasenem csináltam mexikói csilis babot.
jasszer: szilikonooos Ne mondjál ilyeneket mert összezavarodok
Én a teflonnál leragadtam
[ Szerkesztve ]
Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.
Sanyix
őstag
hmm... mert én nekem valahogy étvágyam lett valami jó "lightos" de egészséges kajára, úgy fejből egy ilyesmire: sok bab, paradicsompürében, hagymával, kukoricával, chilipaprikával, és zöld csípőspaprikával, valami jó kis hússal, így összefőzve kicsit olyan olasz-,mexikói keverék, de így elméletben sztem finom
már csak gyakorlatban kéne megvalósítanom.
[ Szerkesztve ]
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
jasszer
senior tag
Hát, ha már a teflonosnál is leragadtál, akkor szilikonosat végképp nem merek majd venni.
Apokalipszis? Ezeknek?!
brownus
veterán
hi,
marha májjal mit lehet kezdeni? pörkölt?
[ Szerkesztve ]
ngabor2
nagyúr
no, ez is jól sikerült
laskagombás pulykapaprikás (kékxarvas módra )
2 kanálnyi olajon megpirítottam 2 közepes fej, apró kockákra vágott hagymát. kevés sót és delikátot (igény esetén delikát helyett zöldfűszerek, vagy szárított fűszerek is mehetnek, pillanatnyilag nem volt itthon semmi olyasmi). rászórtam kevés (kb. 2 kávéskanálnyi) pirospaprikát, felengedtem vízzel, majd beletettem kb. 80dkg-nyi kockákra vágott pulykacombot. mikor félig megfőtt, beletettem kb. 30-40dkg 3-4cm-es csíkokra vágott laskagombát, és együtt főztem, míg meg nem főtt. mikor mind a hús, mind a gomba puha lett, 2 kis doboz joghurtot adtam hozzá, és felrottyantottam. kellemes savanykás cucc, nem az a hagyományos zsíros pörkölt.
én rizzsel ettem, úgy is jó, de valszeg a tészta az igazi körete.
a vízre oda kell figyelni, hogy épp ellepje a húst, inkább kinézzen belőle, mert úgy járunk, mint most én: sok híg leve lett. a joghurt nem sűrít annyira mint a tejföl, cserébe kevesebb benne a zsír. ha úgy nézzük, majdnem diétás kaja
ladybug
őstag
A májjal sok minden mást nem tudsz, mert elég száraz. Készíts belőle finom pörköltet sok hagymával.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
rien
senior tag
Szoktam csinálni nem a hivatalosat, de szerintem sokkal finomabb így, mindenki aki kóstolta oda meg vissza van tőle
Chilis bab rien módra
Hozzávalók:
vörösbab konzerv
kukorica konzerv
paradicsom
tv paprika, és csípős zöld
kígyó uborka
hagyma
kolbász
vegeta, bors, chilipor vagy paprika, erős pista
Először felkocázom a paradicsomot, paprikát, uborkát, karikákra vágom a kolbászt.
A hagymát csíkokra vágva olajon dinsztelem, erre megy rá a babkonzerv (lével együtt, fél decinyi vízzel ki is öblítem a dobozokat, azt is hozzáöntöm) a kukorica konzerv (lé nélkül ) és a kolbász. Ezt főzöm egy kicsit..... ízesítem vegetával, chili porral vagy paprikával, borssal, egy kis erős pistával (nem kell sokáig főzni mert minden ehető állapotú alapból csak hogy a kolbász kicsit puhuljon meg összefőljenek az ízek).
Majd hozzáteszem a kockára vágott paprikát, uborkát....és főzöm tovább, kicsit később megy bele a kockázott paradicsom. Úgy főzöm, hogy a zöldségek még kicsit roppanjanak, mint a kínai kajákban, nem szétfőzöm őket. A zöldségek is még eresztenek levet (ez lesz a leve meg az konzerv lé ). Ha 4 főre csinálom (és marad is belőle) akkor kb. 3 bab konzerv, 1 kukorica konzerv, 3-4 paradicsom, 1 kígyóuborka, 3-4 tv paprika, 1 csípős zöld paprika, 1 szál kolbász, gyulai vagy csabai méretűből 1 pár)
Kenyérrel, forróan, papírzsepivel nagyon finom
----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
Eagl3
veterán
Uborka