RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] Gurulunk, WAZE?!
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [Victoryus:] Már a Josef Seibel se a régi
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
- [Re:] [Sirus86:] Renault Modus 2005 - Az ezer Euros auto tortente.
- [Re:] PLEX: multimédia az egész lakásban
- [Re:] [Szevam:] Érzelmi magabiztosság/biztonság - miért megyünk sokan külföldre valójában?
- [Re:] [ldave:] New Game Blitz - 2024
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
Hozzászólások
escie
őstag
bar, ha belegondolok jobban, folyekonyabb, mint az olaj...
csak naluk nincs nagy veszelye annak, hogy rajtukmarad, mert sokat sutnek...
nemtom, meg kene kerdezni egy langosgyaros kisiparost...
I'm back, baby!
Eagl3
veterán
Viszont az olaj jól átveszi a fokhagyma ízét, ráadásul tartósít is ha jól tudom.
Mondjuk sokat sem jó rákenni ebből mert akkor meg túl olajos lenne a lángos... fene tudja, jó volt a kérdés
vedini
őstag
ejj de jó kis topik örülök hogy rá találtam
mostanában nagyon rákaptam a marha húsra
valaki tud profin steaket sütni?
szoktam néha, de nem olyan mint az étteremben
este megosztom a specialitásomat, melyenek neve:
mustármagban érlelt hátszíncsíkok, texasi 4 bors mártásban
tényleg nagyon finom
workworkwork...
ngabor2
nagyúr
az árusok jó eséllyel nem friss fokhagymával fognak játszadozni, hanem fokhagymaporral. ennek nagy előnye, hogy nincs benne víz, és nem kell aprítani, csak bele az olajba (valszeg napraforgó, vagy egyéb, olivánál olcsóbba, olyanba, amiben sütik is a lángost), oszt aggyad neki. igénytelenebbje a fokhagymakrémet kicsit felvizezi, és kész
jelszó: minek valamit jól megcsinálni, ha olcsón is lehet... lehet, hogy pesszimista vagyok, de tartok tőle, hogy nem állok messze a valóságtól.
[ Szerkesztve ]
Eagl3
veterán
Én amikor árusnál ettem eddig, tisztán emlékszem, hogy mindig sok fokhagyma darab volt a lángosrakennivalóban.
Probiker
aktív tag
Mondok jobbat, elég csak olaj, de abból annyi, hogy ellepje a fokhagymát (persze jól összekevered olajjal előtte a hagymát).
A fokhagyma azért zöldül be mert levegővel érintkezik. Elég sokáig eláll így, mondjuk ha bezöldül sincs még semmi baja egy ideig csak hát ugye ződ.
Hogy honnan tudom? mondjuk azért mert szakács vagyok és nálunk mindig van fokhagyma ledarálva
mod: (#1205) ngabor2
A fokhagyma krém drága, legolcsóbb a rendes fokhagyma amit te is veszel a boltba (csak hát ugye nem kisboltba veszi a kereskedő hanem nagy kerbe) és húsdarálon ledarálni, így lesz olyan darabos, robotgépel is lehet, de lájtosan.
Ez a legolcsóbb, sz@r is ám azt kib@szott sok fokhagymát megpucolni, tudod hány gerezd kell, hogy egyáltalán ki is jöjjön valami a darálóból
[ Szerkesztve ]
Ford Mondeo Tournier 2.0 16v Ghia. ABS,ASR... Röviden Ghia :)
escie
őstag
a "mi" langososunk rendes daralt foghagymabol csinalja...
a fokhagymakrem meg szerintem eleg vacak alternativaja az igazinak.
--
Kalandor,
neked meg hogyhogy visszanott a regi fejed?
I'm back, baby!
ngabor2
nagyúr
ezesetben oké, én voltam túl pesszimista. rég voltam lángososnál, debrecenben nem igazán tudok jót.
babacsillag
csendes tag
Szoval olaj. Koszonom mindenkinek.Kiokosodtam ismet, most mar a zold fokhagymatol sem felek annyira.
kajába nem rossz pedig a krém, bár abból sem az összes, az Univer pl eléggé fincsi. Pácoláshoz azért csak a darált fokhagyma az igazi
babacsillag
csendes tag
Nagyon jot csinaltam tegnap, ha gyorsat, konnyut akar valaki...
6 tojast habosra kavartam soval, borssal, majorannaval, 2 ek szojaszosszal. Pici olajon merokanalankent megsutottem, mint a palacsintat (omlett). Hagyman gombat sutottem soval, borssal, majorannaval. Beletoltottem az omlettbe, feltekertem. Tetejere vastagon sajt ment.
Paradicsomot pasziroztam (hamozottat), so, bors, 1 ek. reszelt gyomber, 2 gerezd fokhagyma, bazsalikom. Ezt megparoltam. Ez is tolteleknek ment.
Probaltam mar zsirjara sutott gombaporkoltet is beletolteni, ugy is fini volt. Untuk a rantottat mar. Ha a paradicsomos es gombas tolteleket osszekeveritek, ugy is nagyon jo.
Holnap lesz az olajos fokhagyma premierje langoshoz. Megegyszer koszonom.
ladybug
őstag
Ez jól hangzik.
Én a maradék palacsintát szoktam különböző töltelékekkel ínyencséggé tenni. A gomba nagyon jó. Akkor a bolognai húsos szósz is finom bele, tetejére reszelt sajt, és be a mikróba kicsit. Aztán sonkát és sajtot is szoktam bele tenni. Meg besamel is kerülhet rá és bele.
A fantázia nem szab határt.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
rii
nagyúr
hol lehetne erről többet megtudni, nem'tod?
meg ilynenek venni?
a tengeri herkentyűket kivéve, mert polipot rákkal köszönöm nem kérek (:
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
No akkor a szombati ebéd ez volt:
Pér szelet husi, ki milyet szeret. Jó laposra kiverni, 2-3 tojás, egy kis szalonna, miegymás a panírozáshoz
Szalonnástojást meg kell sütni, ezt bele kell tenni a husiba, feltekerni ha kell összetűzni, ezt frankón be kell panírozni, és ki kell sütni. Fűszerezés ízlés szerint, ja a szallonástojásba kell egy kis petrezselyemlevél miután megsült, és só kell bele csak, a husit lehet tuningolni, akár egy kis fokhagymával, sóval, borssal, esetleg mustárral. A végeredmény valami Istenkirály, köretnek idő hiányában, egy kis fagyasztott burgonyakrokettet sütöttem hozzá. Jóétvágyat TorkosHuszárok!!!
Sziasztok!
SZeretnék kérni pár saláta-receptet, ki milyeneket szokott készíteni?
Az egyetlen bökkenő az egészben, hogy zöldség téren elég finnyás vagyok, uborkán, paprikán és kukoricán kívül nem igazán szeretek semmit (meg persze a krumpli) . Ezekből ki mit tud összehozni? Mamámnak nagyon jó uborkasaláta receptje van, majd hétvégén megosztom azt, de várok minden ötletet
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
kicsitomi88
őstag
Az uborkat felkorokre szeled mig piros kaliforniai paprikat felkockazol es osszekevered oket a kukoricaval(mondjuk salatalevel tepkedve meg elferne koztuk). Adhatsz hozza izles szerint kockazott feta, trappista vagy pannonia sajtot. Erre tokeletes az ezersziget ontet, de hazilag is lehet finomat kesziteni ra, pl itt egy:
2 gerezd fokhagymat osszetörsz es egy talban elkevered egy evokanal citromlevel es negy teaskanal orolt kaporral es adsz hozza egy teaskanal olajat. Adsz hozza keves sot es borsot majd allni hagyod egy ket orara. Ha megvolt akkor ket pohar jogurttal elkevered es kesz.
90 87.5 87.8 87.5
ez jól hangzik
egy ilyen öntet eláll 2-3 napig?
mod: amugy saláta is okés, nem értem hogy hagyhattam ki a felsorolásból
[ Szerkesztve ]
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
kicsitomi88
őstag
2ig hutoben tuti. 3 sem veszes neki sztem de en inkabb elfogyasztanam ket nap alatt
90 87.5 87.8 87.5
noeztegnap kicsit feltuningoltam
Tölteléknek raktam bele apróra vágott zöldhagymafejet, sajtot, kolbászt jó aprón, meg egy kis apróra vágott kolozsváriszalonnát. Sőt a panírtojásba belereszeltem egy kis fokhagymát. És töltéskor ezzel a fokhagymás tojással kikentem kicsit a belsejét hogy jobban megmaradjon benne a cucc, többi ugyanaz, összetekerni, panírozni kisütni, Istenkirály volt, jóétvágyat
ngabor2
nagyúr
anyám mondta, ha már mindenféle baráti köröknek sütögetem orrba-szájba a palacsintát, süthetnék otthonra is. jó volna mindjárt sóst is, édeset is. nosz, irány a bót, liszt, tej, sör, a többi van itthon. az édes a jól bevált recept szerint kész is lett. aztán nézem a sóst, és nézem a hűtőt. ott szomorkodott benne kezdődő penészfoltokkal egy darab trapista sajt, meg egy fél füstölt parenyica. a trapistát megszabadítottam a nem rávalóktól, és lereszeltem, a parenyicával együtt. eredetielg csak a felét akartam sajtosra, de akkora sajthalom volt, hogy belefért az egészbe (~3l), úgyhogy nem csak sós, hanem sajtos lett az a palacsinta. magában is finom, de ha holnap húsospalacsinta lesz belőle... úgy lesz az igazán finomságos.
vágányzár
tag
A sóspalacsinta ollan mint a "pidza", felzabál mindent, csak úgy kell etetni, hogy a tészta is visszaköszönjön. Elvileg tísztát akartunk, nemde..........maradvány olivabogyóimtól s egy kis húsvéti sonkától palacwsintán át szabadultunk meg a csatornán át, és fasza vót. A bogyesztől igazán pikáns volt. Ja és soproni démon lazajtotta a tísztát, vót rendesen, fújt engem is.A káposzta, füstőtsajt,gomba kombó vót a legkívánósabb az idén.
Hétfőn, ha szerencsénk van kucsmagombás rántottát túrunk.
(palacsintába is belevágnám, pontosabban palacsinta tésztában kisütve is megérne egy misét)
üdv.
felsővezeték
Móci
addikt
Üdv!
Lenne egy kérdésem: mostanában sok kenyér megmarad nálunk, s nemigazán tudunk mit kezdeni a maradékkal. Nincs valakinek egy, vagy több jó ötlete, hogy ne kelljen kidobni a kenyeret?
Pirítóst, melegszendvicset unjuk...
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
Thrawn
félisten
Bundáskenyér?
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
Móci
addikt
Hát, azt meg nem szeretem...
Tudom, nem vagyok egyszerű eset.
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
ladybug
őstag
Főzeléket szereted? Amellé szoktam töltött, panírozott kenyeret készíteni.
[ Szerkesztve ]
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
vágányzár
tag
kiszáradás, szellős hejljlyen -nehogya penész belébaszarintson- aztán a húsdarálón átnyomni. Majd fémszitán rezegtetni, a szitamaradékot le lehet nyomni, újra meg újra........Mi nemigen szoktunk zsemlemorzsát venni.......A száraz kiflinek és zsömlének különb sorsa is lehet, recipét később abszolválom, azt anyukám készíti és nem igazán díjjazná ha kissé illuminált állapőotban most felcsergetném......Ha, van száraz kiflid az legalább ugyanóólyan értékű mint az átbaszarintós piaci árusok eredeti polipropilén bumerángja............vagy horgász ismeretségben is elkell az illen segítség(ha nem penészes) etetőanyag készítéshez.........ki lehet baszarintani beáztatva fűvel összevágva a tikoknak................vagy morzsolt állapotban kokain hejljjyett felszippantva bizti később jlyukad át a porc az óóóórodban...hát, más nemgyut a eszembe, az aggyalú mán lekaszált.......remélem azé valamit tudtam segíteni
felsővezeték
babacsillag
csendes tag
En is a zsemlemorzsat ajanlanam. Nem varom meg, mig teljesen kiszarad, en sutobe teszem a nagyobbra vagott kenyer darabokat es ott szaritom ki. Utana husdaralo. Atszitalom, az apraja megy zsemlemorzsanak, a nagyobb darabok mennek fasirt adalekba, es toltelekekhez.
Nem hasznalok semmi fele tartositot, elall 1-2 honapig biztos. Addigra elfogy nalunk.
Móci
addikt
Köszönöm a jótanácsokat, lehet akkor elkezdek zsemlemorzsát gyártani.
Ha jól emlékszem, régen mutter a diódarálón szokta átengedni a cuccost. Majd kipróbálom, mintha azzal jó lenne a végeredmény...
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
ngabor2
nagyúr
huh, micsoda kaját gyártottunk ebédre...
füstölt szalonna
jó sok hagyma
3 szép nagy kucsmagomba (többet nem találtunk tegnap, sajnos)
vagy 2-3 maréknyi szegfűgomba
elhanyagolható mennyiségű pöffeteg
12 tojás
15dkg reszelt sajt
egy kis adag lecsó
fűszerek
mindez 3 főre... nem voltunk utána éhesek
brownus
veterán
én holnap (itthon vagyok anyuméknál) házi tyúkból bográcsost fogok főzni...
mit szóltok azon ötletemhez, hogy kábé 10 dkg füstölt szalonnát kisütök, hogy a kisült zsírban pirítsam meg a hagymát? vagy az inkább a marhahúshoz illik jobban? lecsós alapot fogok csinálni a pörihez. a vége felé meg vörösborral lelöttyintem.
Mawyx
senior tag
Adott egy előre fűszerezett tarja (grill?) csomag és egy szendvicssütő, amiben cserélhetőek a lapok, tehát grilles, gofris + szendvicses része van.
Szeretném most elkészíteni, milyen hőfokon meddig süssem? 5hőfok közül lehet választani.
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
Mawyx
senior tag
Az írás elküldése pillanatában megszólalt a telefonom, indult a vendégem, nem volt idő vacakolni. 15perc alatt ideért (jó, hogy szóltam neki előre, hogy szóljon picit hamarabb... ) Félig lett kész addigra a kaja, teljesen kb 30perc kellett sütőmelegedéssel együtt, meg nem fért rá az összes hús a sütőre, 2adagban sült. Ott álltam mellette és szúrkáltam, figyeltem mi sül ki belőle. Finom lett, csak ráraktam a sütőre és forgattam + krumplit fritőzben sütöttem.
szerk: hőfokot hasraütésszerűen választottam, a 4es mellett döntöttem (5fokozatból)
[ Szerkesztve ]
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
vedini
őstag
és milyen lett a hús?
workworkwork...
Mawyx
senior tag
Finom lett- állítólag. Mert volna mást mondani...
Nem égett meg, ízlett, máskor is készítek
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
vedini
őstag
jól van akkor
nem tudnál képet linkelni a sütődről?
workworkwork...
Mawyx
senior tag
Mákod van, tudok
A címsorban írogasd a számokat 8ig, annyi kép van.
[link]
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
vedini
őstag
köszi, tényleg jól néz ki, cserébe megosztom veled egy őszi, szombati reggelimet:
workworkwork...
Don Vittorio
őstag
A jó hússütés titka, hogy nagy hőfokon megnyomod mindkét oldalát, és akkor benne marad a húsban a nedvesség, nem szárad ki, és még íze is lesz. Igaz ez a steakre vagy egy filézett csirkecombra egyaránt. (Az említett desznyó valahol a kettő között van. Desznyóból a szűzpecsenye süthető úgy és olyanra, sőt olyanabbra, mint a beef steak.)
Pl. a filézett csirkecombot 2*2-3 percet elég így sütni, és belül puha és omlós lesz, de nem száraz.
[ Szerkesztve ]
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
vedini
őstag
steaket sütöttél már?
én szoktam, szépen megveszem a fehérpecsenyét, jó kis vastag szeletekre felvágom, pácolom 4-5 napig, aztán hirtelen nagy lángon megkérgesítem egyik oldalt, majd a másikat
be a sütőbe
a gond az, hogy nem lesz omlós mint az étterembe, hanem kicsit gumis marad az állaga, vagy ha omlós akkor tocsog a vérben
kéne vmi profibb módszer
workworkwork...
NoLF
addikt
csirkemájas rizsescucc a'la nolf:
1 gerezd fokhagyma, 1 kisebb fej vöröshagyma, kevés tejföl és tej (esetleg 1-2 dl tejszín), 1 tasak zacskós rizs () 30 dkg csirkemáj, kevés fagyasztott borsó/zöldségkeverék, csípős/csemege pirosarany, fűszerek (vegeta, só, bors, kis oregano esetleg)
fokhagymát hagymát felaprít, oliván lepirít, rá a gomba és a kis darabokra vágott máj, pirosarany, fűszerek, mikor már lerottyant, rádobni a tejcuccot, összerotyogtatni pár percig. közben a rizs megfőve, zöldség megpárolódva, összedob, tűzön összeforgat, kész.
fini!
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
Don Vittorio
őstag
Megfelelő sütő és hőfok.
Alapvetően az van, hogy ha vaslapolva, lenehezékezve sütöd meg a megfelelően pácolt húst, akkor már nem kell neki utólag semmi. Se sütő, se semmi.
[ Szerkesztve ]
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
vedini
őstag
sajna vaslapom nincs, serpenyőbe nyomom, aminek vastag az alja
a lenehezékezve az mit jelent nálad?
ilyen összecsukható szendvicssűtőre gondolsz?
workworkwork...
Don Vittorio
őstag
Akár az összecsukható sütő - de nem a szendvics, mert az nem elég forró - jó lehet, vannak a jobb féle, kifejezetten húshoz való kontakt grillek.
De én sima serpenyőben vaslapozok úgy, hogy van az a klasszikus lángelosztó gáztűzhelyekhez, ami kb. 4-6 mm-es kovácsolt vas vagy acél körlap az alján négy kis sínecskével, amivel felfexik a gázláng körüli 4 db tartóra. Azt szoktam becsomagolni vastag alufóliába (amit grillezéshez árulnak), és a simábbik felével teszem a húsra, plusz rá pofával lefelé a mozsarat, ami nyomja lefelé. (Néha még kézi erővel is rásegítek.)
SZinte az összes vaslapos cucc így készül. Kátayban lehet is kapni célszerszámot, ami megfelelő lap hozzá való súlyokkal. De házilag is megcsinálható, ahogy látod.
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
Don Vittorio
őstag
Megyek, sütök Saltimboccát.
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
Xpod
addikt
Ezt a süti receptet anyutól kértem.
Francia könnyű
20dkg cukor
3 ek. gríz
1,5 cs. vaníliás cukor
2 dl tejföl
4 dl tej
6 db tojás
Összekeverem, szép nagy tepsibe beleöntöm, kb 40 percig sütöm. A tepsi nagy alapterületű és magas szélű legyen, mert kb 3szorosára fog az egész dagadni. Sajna utánna össze is esik, de isteni finom. Ízlés szerint lehet a tetejére lenni gyümölcsöt sütés előtt.
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
Don Vittorio
őstag
Valszeg megoldható lenne, hogy ne essen össze...
No, megyek, végre megsütöm a Saltimbocca másik felét.
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
Thrawn
félisten
Gugliznom kellett, még sosem hallottam a Saltimbocca-ról.
De nem hangzik rosszul
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
Don Vittorio
őstag
Nemtom, melyiket találtad meg, van több verzió. Én még azon belül is egy sajátot nyomok.
Majd beírom, ha túléltem a következő két napot.
40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.