Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1501) pc-user válasza Algieba (#1499) üzenetére


pc-user
aktív tag

Akkor lehet, hogy tetszeni fog a következő recept is:

Mazsolás tejbegríz, fahéjjal

Hozzávalók: 1 l tej, 30 dkg búzadara, 1 csomag mazsola, fél rúd vanília, 1 kávéskanál reszelt citromhéj, 1 teáskanál fahéj, 1 evőkanál porcukor, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál méz, csipet só.

Elkészítése: A tejet felfőzzük a vaníliarúddal, és kis lángon folytonos keverés mellett hozzáadjuk a darát. Ha besűrűsödött, beletesszük a cukrot, a mézet, a mazsolát, a reszelt citromhéjat, és lefedve félretesszük. A fahéjat összekeverjük a porcukorral, és a tányérokra szervírozott tejbegrízre szórjuk. Bármilyen idény- vagy trópusi gyümölccsel is díszíthetjük

(#1502) hanee válasza ngabor2 (#1498) üzenetére


hanee
senior tag

Szia!

Ez a kenyér esetében speciel lehetetlen, mert egy speciális lisztből készül, aminek nagyon magas a protein tartalma, a szénhidrát tartalma pedig igen alacsony. Ezt kizárólag az ő Zrt.-jük forgalmazza Magyarországon (ha jól tudom Angliából jön), tehát a piacon még hasonló termék sincs jelenleg (szorgalmazom ha megjelenik!).
Egy szelet szénhidráttartalma körülbelül ugyanannyi, mint egy szelet puffasztott búzáé, viszont nehezebb. Abból pedig még vacsorára is megehetsz két szeletet ha fogyózol, ergó ebből is.

Lehet hinni vagy nem hinni, a tények ott vannak a csomagoláson, el kell olvasni.
Én azt mondom, lehet úgy is fogyni hogy szenvedsz, meg lehet úgy is, hogy soványra eszed magadat egy picivel drágább termékekkel (15-20%-ról beszélünk), amikből mellesleg sokkal kevesebbet eszel meg. A kenyér pl. igaz, hogy 500 Ft egy csomag, de naponta 2 szelet kenyeret eszel, és 10 szeletet tartalmaz: tehát 5 napig elég (ráadásul ha hűtőbe teszed, akkor az 5. nap is pont olyan friss mint amikor megvetted). Én szívesen áldozok egy kicsivel többet azért, hogy ne kelljen úgy fogynom, hogy közben szenvedek és állandóan számolgatni, hogy hány kilómétert fussak azért, hogy ehessek egy finom kalácsot reggelire.. Ráadásul egészséges is, és hiányoznak belőle azok a káros összetevők, amik minden más hasonlót termékben ott vannak. Pl. tudod mit okoz a natrium-glutamát ami a legtöbb Knorr / Maggi és hasonló gyors ételben és ételízesítőben megtalálható a piacon? Támadja a vesét, májat, hasnyálmirigyet és az érrendszert. És miért teszik bele? Mert olcsó és függőséget okoz, ezért később is megveszed a terméket, sőt egyre többet kívánsz belőle..

Tény, hogy vannak termékek (pl. tej, ásványvíz), amiknél szinte értelmetlen a dolog, hiszen a sima 1,5%-os tej is ugyanaz. Na bumm, ez tényleg marketing.. Mindemellett vannak ezeknél sokkal drágább termékek is a piacon, akár tejből is. Ha jól tudom az UD1-es Mizo tej olyan 250 Ft körül van, de létezik 350 Ft-os tehéntej is, amit BIO néven futtatnak, de azért kiváncsi vagyok mit evett az a boci (kóstoltam és ugyanolyan íze van).

A felvágottak is drágábbak ez tény, de ha elolvasod az összetevőket, hiányoznak belőle pl. olyan összetevők, mint cukor, nátrium-glutamát, disznóbőrke és egyéb hasonlóan rendkívül egészséges vackok. Az ízük pedig adott esetben sokkal jobb, mint olcsó társaiké (pl. a virslinek sokkal jobb íze van, mint a hasonló árkategóriáju csomagolt virsliknek). A minőség pénzbe kerül. Ráadásul még mindig teljesen középárasak az ilyen termékek, vannak SOKKAL drágább felvágottak a piacon.

Norbi egyetlen könyvében sem írja egyébként azt (ha valaki beleolvas meglátja), hogy kizárólag az ő termékeit fogyassza bárki is. Ez csak alternatíva, ami nem is rossz, ha körbenézel a piacon. Az UD1-es tészta valóban olyan tápértékkel rendelkezik, hogy egész nyugodtan megeheted (kis mennyiségben!) vacsorára is. Én pl. az egy doboz tésztát, ami 200 gramm 3 étkezésre szoktam elosztani és mivel ezek a termékek nagyon laktatóak is, bőségesen elég, ha ezt eszem ebédre, utána nem vagyok éhes 5 órán át legalább, pedig fele annyit eszek belőle mint a rendes tésztából. Létezik UD1-es liszt is, nem is egy fajta (kenyérhez, palacsintához, süteményhez), amikből csinálhatsz a fogyókúrád ideje alatt is palacsintát, kakaós csigát, vagy bármi mást amit megkívánsz (recept rengeteg van a neten). És büntetlenül megeheted tízóraira, mert ugyanúgy fogyni fogsz. Szerintem ez megér +15-20%-os árkülönbséget :) (bár a liszt valóban nagyon drága). Én nem szeretek vezekelni! :D

Műzli szeletből pl. a Norbis az egyetlen, ami glükoz szirup és más ragacsos vackok helyett fruktózzal készül. Nincs másik, az összes BIO müzli is glükozzal készül (rendszeresen járok bio boltban és mindent el szoktam olvasni), bár némelyik *ellenőrzött ökológiai gazdaságból származik. De ugyanúgy hízlal és emeli a vércukorszintet.
Egyébként a röhej az, hogy egyszer pl. vettem a bio boltban egy puffasztott köles kockát, ami az összetevők szerint cukor mentes csokoládéval volt kenve. Ennek ellenére tiszta szirup volt az egész csoki a tetején. Na ez az igazi gáz, mert bio boltba olyanok is járnak, akik nem ehetnek cukrot és a mentes élelmiszereket keresik.. és gyanútlanul megveszik (mindezt 300 Ft-ért, míg Norbi csokival bekent puffasztott búzája 150 Ft-ba kerül és arról lehet tudni hogy valóban édesítőszerrel készül, mert pontosan fel van tüntetve rajta minden).

Azok a termékek jelentősen drágábbak "társaikénál", amik a "csodalisztből" készülnek. A többi pedig középáras, ha összehasonlítod.

Azon is érdemes továbbá elgondolkozni szerintem, hogy a MACOSZ (Magyar Cukorbetegek Országos Szövetsége) szerint - amelyben vannak szakemberek ugye - az Update termékek cukorbetegek számára is ajánlottak és fogyaszthatók (egyébként az élelmiszerek összeállításában, illetve a könyvek írásában is közreműködik dietetikus szakember és orvos).

Természetesen nem rábeszélni akarlak ezekre vagy ilyesmi, hiszen mindenkinek szíve joga eldönteni hogy mivel és hogyan fogy, de kérlek, ne azért dönts ellene, mert neked nem tetszik a marketing, vagy nem szimpatikus Norbi/Réka! Kérlek, legalább próbáld ki, vagy olvasd el az összetevőket és hasonlítsd össze más termékekkel!
Abszolút a jóindulat vezérel engem, szóval nem támadó jellegű a hozzászólásom, de három éve eszerint élek és azóta nem volt szükségem arra, hogy "ismét lefogyjak 20-30 kg-t", mert tartom a súlyomat és nem éhezek. Szóval az én tapasztalatom 150%-ig jó, pedig amikor én kezdtem még nem voltak Norbi termékek sem ilyen széles választékban, vadászni kellett a túrórudi vagy a puding után is, mert csak néha volt a boltokban.. a módszer úgy is működött természetesen, viszont ezek nagyon megkönnyítik azok dolgát, akik változtatni akarnak, mert pl. nem kell lemondani a grizes tésztáról vagy egy jó sütiről néha és mégis fogy vele az ember ;)
Természetesen szó sincs arról hogy két pofára zabálni lehet ezeket, de nagyon jól tud esni az embernek uzsonnára, vagy ebéd után egy túrórudi, főleg annak aki édesszájú, mint én. Szóval én bíztatnálak, hogy legalább próbáld ki! :K

hanee

(#1503) lúzer válasza hanee (#1502) üzenetére


lúzer
veterán

egész jó dolgokat írsz, bár a faszit rühellem... :D

és ezeket hol lehet kapni?
van norbi bolt?

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#1504) pc-user


pc-user
aktív tag

Baba recepteket (doc-ban, pdf-ben) keresnék 6 hónapos kortól. Előre is köszönöm.

(#1505) hanee válasza pc-user (#1504) üzenetére


hanee
senior tag

Szia!

Nézd meg a portálunkat :)
http://portal.lilimode.hu

Ott találsz néhány receptet.

hanee

(#1506) pc-user válasza hanee (#1505) üzenetére


pc-user
aktív tag

Jó, bár valami egyszerűen nyomtatható megoldást keresnék.

De köszi.

Szia!

[ Szerkesztve ]

(#1507) hanee válasza lúzer (#1503) üzenetére


hanee
senior tag

Szia!

A legtöbb kész élelmiszert (felvágott, kenyér, lekvár, mogyorókrém!, kalács, sütik) lehet kapni a nagyobb üzletekben - pl. Spar, Interspar, Match (PLUS-ban is kezdik bevezetni, amióta a Spar megvette őket). Tesco, Auchan, Cora.
Amit ezekben nem találsz meg, vagy ha nincs a közeledben ilyesmi, akkor a www.norbi.hu oldalon keresztül valahol van egy internetes shop is, ahol meg tudod mindezeket és még többet is rendelni, és házhoz szállítják ingyenesen ha 5000 Ft felett rendelsz. Legalább is amikor én utoljára rendeltem, még így volt :)

hanee

(#1508) kicsitomi88 válasza hanee (#1507) üzenetére


kicsitomi88
őstag

Épp nézem a termékeit, ez a majom is csak natúr tonhal konzervet nem csinál :)
Zsíros meg zsíros paradicsomos bezzeg van.

90 87.5 87.8 87.5

(#1509) lúzer válasza hanee (#1507) üzenetére


lúzer
veterán

köszi!

sparban amúgy veszek norbis konzervet, de nem azért mert update hanem mert tintahal* és imádom, más konzervbe meg nincs

majd körülnézek

*hú de finom!

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#1510) hanee válasza kicsitomi88 (#1508) üzenetére


hanee
senior tag

Igen azt én is hiányolom, de végül it ott a Rio Mare az gyárt..
Egyébként mi az, hogy zsíros meg zsíros paradicsomos? (úgy tudom csak olivaolajas meg paradicsomos van).

hanee

(#1511) hanee válasza lúzer (#1509) üzenetére


hanee
senior tag

Hú engem ezektől kiráz a hideg :D Egyszer láttam, hogy csinálják a polipot, Görögországban.. ezek után meg sem kóstoltam :DDD
De én halat is elég keveset eszek, egyszerűen nem szeretem.. csak lesni szoktam a főnökömet, aki akár minden nap is képes valami herkentyüt enni :)

hanee

(#1512) lúzer válasza hanee (#1511) üzenetére


lúzer
veterán

polip is finom
a tintahal nem is hal egyébként, nem is hal ízű

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#1513) kicsitomi88 válasza hanee (#1510) üzenetére


kicsitomi88
őstag

Igen, csakhogy a paradicsomosba több a zsír meg a kalória mint a zsírosban. :)

90 87.5 87.8 87.5

(#1514) hanee válasza lúzer (#1512) üzenetére


hanee
senior tag

Tintaízű? :D :DD
Tényleg, milyen íze van? Mihez hasonlítanád a leginkább? (kagylót már ettem ha ez segít).

hanee

[ Szerkesztve ]

(#1515) hanee válasza kicsitomi88 (#1513) üzenetére


hanee
senior tag

Mi az, hogy zsíros? Ezt még mindig nem értem.. gyárt valaki egyáltalán zsírosat?? :U

(#1516) boszizsu válasza philoxenia (#1489) üzenetére


boszizsu
tag

:R Hálás köszönetem érte, még a nyálam is csorgott, mikor olvastam a receptet. (Hiába no, én már csak ilyen vizuális fajta vagyok :D )

pc-user: igen, igen, a házi mindennél jobb, kenyeret is olyant eszünk, meg ma csináltam májkrémet is, igazi májból, szója nélkül, E-k nélkül. (bár az is igaz, hogy csak három napig szavidős) A babarecepteket beszkennelem, és elküldöm. A védőnőtől szereztem anno egy kis füzetkét.

Na és a finomságért cserébe egy könnyű sütike így Karácsony után:
Almás daratorta:

Hv: 11 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 tojás, 6 dkg dara, 6 dkg dió, 5 db alma, egy kevés sütőpor, gyümölcsíz

A cukrot a vaníliás cukorral és a 3 tojás sárgájával habosra keverd! Ebbe a masszába a darát belekeverd, aztán hagyjad pihengetni fél órácskát! Közben meg tudod hámozni az almát, és vágjad apró kockákra! Daráld le a diót is és verd fel a tojás fehérjét!
Amikor a darás massza kipihente magát, keverd hozzá a diót, a sütőport, az almát, meg a habot.
Kikent tortaformába öntsd bele, kend meg a tetejét egy kis dzsemmel, és lassú tűzön süsd készre tűpróbáig. (Tűpróba: a kevert sütit sülés közben tűvel vagy fogpiszkálóval meg kell szúrni, és így tudod ellenőrizni, hogy megsült-e. Ha még nem sült meg, akkor rá fog ragadni a tészta.)
Extra variációként szórhatsz rá nagy darabokra vágott mandulát, vagy rápiríthatsz egy kis tojáshabot is.

Nálunk nagy sikere volt, egy délután alatt felfalta a banda.

[ Szerkesztve ]

Jó, ha ezzel számol, ki belép a körbe: lesz kölyök-órjásból komoly felnőtt törpe.

(#1517) philoxenia válasza hanee (#1515) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Zsíros hal...

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1518) kicsitomi88 válasza hanee (#1515) üzenetére


kicsitomi88
őstag

Én hívom így :) Idegesít, hogy nincs natúr, a rio mare meg drágább mint a bészín :O

90 87.5 87.8 87.5

(#1519) lúzer válasza hanee (#1514) üzenetére


lúzer
veterán

nem tudok mondani példát, passz
nem kagyló, keményebb, gumiszerűbb az állaga, íze is egész más
talán inkább polip de nehéz ügy

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#1520) hanee válasza kicsitomi88 (#1518) üzenetére


hanee
senior tag

Ja értem már!!

Nincs más natúr a piacon? Én bevallom inkább olíva olajosat szoktam venni ("szoktam" = két havonta egyszer). Persze alaposan lecsöpögtetem, sőt néha még megforgatom papírkéztörlőn is.. de sokkal finomabb szerintem :) Főleg ha egyébként nemigen étkezek zsírosan aznap, akkor szerintem belefér.. Norbi szerint is UD1-es ha igazi olívaolajjal készült! :D

(#1521) lúzer válasza kicsitomi88 (#1518) üzenetére


lúzer
veterán

szóval olajoshal?

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#1522) kicsitomi88 válasza hanee (#1520) üzenetére


kicsitomi88
őstag

De van taipai 119ft 130g töltőtömeggel de az ilyen sós lés reszelt darált cucc. Jó megeszem én meg nem is rossz ízre, na de a rio mare... :)

90 87.5 87.8 87.5

(#1523) hanee válasza kicsitomi88 (#1522) üzenetére


hanee
senior tag

Hát igen, az összehasonlíthatatlan bármelyikkel. Egyébként én ebben a Taipaiban (csak olajos változata) találtam egyszer hal állkapcsot.. frankón.. azóta nem vettem :U

(#1524) pc-user válasza boszizsu (#1516) üzenetére


pc-user
aktív tag

Szia!

Előre is köszönöm a recepteket. Igazán nagyon kedves vagy! :C

Üdv.

[ Szerkesztve ]

(#1525) pc-user válasza hanee (#1523) üzenetére


pc-user
aktív tag

Ki tudja, mi mindent reszelnek össze abba... :F

(Utólag is elnézést, hogy nem egy hozzászólásban foglaltam össze a mondandómat)

[ Szerkesztve ]

(#1526) hanee válasza pc-user (#1525) üzenetére


hanee
senior tag

Hát ez az! Ezért is nem vettem azóta, én nem szeretnék hal-fejeket meg ehhez hasonlókat enni. Ráadásul az az állkapocs sem hasonlított a tonhaléra.. inkább valami mini méretű krokodil jutott róla eszembe :DDD (brrrrr :F)
Azóta csak drágát vettem ha megkívántam, úgy voltam vele, hogy abban legalább bízhatok, hogy az van benne, ami rá van írva.

hanee

(#1527) ngabor2 válasza hanee (#1502) üzenetére


ngabor2
nagyúr

én meg úgy vagyok vele, hogy inkább lemozgom a felesleget :) majd ha elegem lesz a mozgásból, utánanézek ennek a norbi dolognak. mert a súly az egy dolog, de az erőnlét és az alkat is számít.

(#1528) hanee válasza ngabor2 (#1527) üzenetére


hanee
senior tag

Szia!

Ez így van. Öröm olvasni, hogy valaki mozog ebben a tunya világban :D
Mondjuk te asszem szerencsés vagy ha neked a mozgás elég, sajnos az emberek többségének nem.. bár egyébként senkinek sem árt ha egészségesebb dolgokat eszik ;)

hanee

(#1529) pc-user válasza hanee (#1526) üzenetére


pc-user
aktív tag

Igen.
Nem tudom, hogy csak Keletről kapunk olajos hal-szállítmányokat? Mintha korábban máshonnan is érkeztek volna...(pl. Lengyelo.?)
Vagy tévedek?

[ Szerkesztve ]

(#1530) ngabor2 válasza hanee (#1528) üzenetére


ngabor2
nagyúr

eddig én se mozogtam, max bicaj a melóhelyre meg vissza. mostanában szoktam járni edzőterembe, bár az nem olyan mozgás, de az is jól esik, és segít is a fogyásban/izomépítésben. nyártól meg majd lehet, hogy az erdőben is fogok futni, bár azt sose szerettem :D

(#1531) hanee válasza pc-user (#1529) üzenetére


hanee
senior tag

Szia!

A Rio Mare az konkrétan pl. Lengyelországban készül ha jól emlékszem. De lehet, hogy rosszul, nemtom.. csak ez rémlik.. :)

Mindig elnosztalgiázok, milyen szép is volt az, amikor 6-7 évvel ezelőtt a Metro-ban a Rio Mare csak 240 Ft volt / doboz :) Ehhez képest most 690 Ft :Y Persze akkoriban még nem volt ekkora márka itthon. Szerintem amúgy Lengyelországból tuti jönnek más márkák is, mert Lengyelországból jön minden :D

hanee

(#1532) hanee válasza ngabor2 (#1530) üzenetére


hanee
senior tag

Mármint mit nem szeretsz, a futást, vagy az erdőt? :DDD

Egyébként mesélek neked valamit.. ez ilyen "Norbis" sztori :D Na jó nem..
Szóval amikor én általános iskolás voltam, 8 éves koromban nagyon sokat fájt a lábam, a talpam. Kiderült, hogy lúdtalpam van (amit a hipermárkás babacipőknek köszönhetek, amikben talpmagasítás van :W), és nem nőttek össze a sarokcsontjaim. Ettől kezdve felmentettek tornából, mert ezzel a lábbal így nem szabadott sokat ugrálnom és ilyen lúdtalpbetéteket kellett hordanom vagy két évig. Ezek után jól meghíztam, mivel nem mozogtam semmit, meg amúgy is a 9 éves gyereknek 5 szendvics kell tízóraira ugye.. :D
Szóval meghíztam jól, persze egy idő után újra tornáztam.. és persze volt futás is, felső tagozatban főleg. Most így visszagondolva nem volt vészes, bemelegítésnek 400 méteres kör, és utána 2x800 méteres körök, úgy az iskola körül.. egyébként tök szép környék, a XI. kerületben van. Szóval én nem tudtam végigfutni kb. 100 métert sem egyhuzamban, mert meg akartam fulladni és minden bajom volt. Elég szánalmas volt a dolog, mindig utolsónak értem be és emiatt persze utáltam is a futást, rettenetesen.. persze gyerek fejjel megalázó is volt a dolog, hogy a többiek néztek rám, hogy még ennyire sem vagyok képes, hogy lefussam (nem én voltam az egyetlen, de csak ketten voltunk ilyen elfuseráltak). Ezek után eltelt úgy 18 év, hogy rá sem gondoltam a futásra és max. csak a busz után futottam, annak ellenére hogy pl. jártam teniszezni, bringáztam, és később sportlövész is lettem, versenyeztem is, még EB-n is voltam.. de a futást még sportlövészként is elblicceltem :U

Aztán felnőttként egyszer beszélgettem egy barátnőmmel, aki amúgy sport-mozgás mániákus, ha van fél óra szabadideje a szüleinél mert épp késik az ebéd, akkor leül tornázni kb.. frankón. És ő jár futni rendszeresen. Beszélt nekem róla, hogy ez mennyire jó és szuper érzés, áradozott nekem a kocogásról. Mivel mostmár huszonévesen volt Internetem is, utána olvastam kicsit a dolognak és rájöttem, hogy ezt is, mint annyi más dolgot, tanulni lehet és kell. Nem mindenki számára értetődik magától, hogyan is kell kocogni, de ahogy egyre többet olvastam a futásról arra a következtetésre jutottam, hogy aki normálisan kipróbálta, mind szereti.. Ezért aztán hirtelen felindulástól vezérelve elmentem futócipőt venni és elkezdtem kocogni. Először épp csak 400 métert bírtam lekocogni, aztán kétszerannyit, végül pár hét után már 2 km-t, aztán 6 hét után indultam a Flora futáson ahol 3,2 km-t futottam le.. aztán jött az 5 km-es rakpartfutás 50 fokban, meg a 7 km-es maratonváltó.. aztán 10 km a környéken..
Szóval csak bíztatni tudlak, hogy menj! Most, hogy ÉSSZEL csináltam, és megtanultam a technikáját a dolognak, élvezni tudom. És tudom azt is, hogy gyerekkoromban hogy nem tudtam lefutni 300 métert nem azért volt mert engem elfuseráltak, hanem azért, mert a tanár volt elfuserált és képtelen volt rá megtanítani. Számára magától értetődő volt az egész, mert elvégezte a TF-et, de számomra 10 évesen nem. Velem nem járt anyukám kocogni..

Na most lehet könnyezni :DDD
A tanulság az, hogy FUTNI JÓ! :)

Ha valaki Újpesten lakik....

(#1533) lúzer válasza hanee (#1531) üzenetére


lúzer
veterán

tényleg finom a Rio Mare, nekem kicsit száraz de jó

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#1534) pc-user válasza hanee (#1531) üzenetére


pc-user
aktív tag

Szia!

Igen, igen...Hát nem mondom, megkérik az árát...

Szereted a pácolt heringet is? Mi Kassára jártunk át érte a 80-as években, mert nagyon olcsó volt...Tele volt vele a belváros.

[ Szerkesztve ]

(#1535) hanee válasza pc-user (#1534) üzenetére


hanee
senior tag

Szia!

Igen, szeretem, de ritkán veszek az utóbbi időben.. kicsit többet kéne dédelgetnem ilyen halas kajákat asszem :U Kár hogy anyósomék nem tenyésztenek halat, csak disznóik vannak :C . De egyébként annyira felcsigázott tegnap a téma, hogy ma tonhalas joghurtos tésztát eszek (UD1-es tésztát persze) ebédre :)

hanee

(#1536) Eagl3 válasza hanee (#1535) üzenetére


Eagl3
veterán

Vegyél egy pár guppit. Egész gyorsan szaporodnak. ;]

(#1537) adalbert1 válasza hanee (#1532) üzenetére


adalbert1
veterán

Érdekes, futni én is rühellek, pedig nagyapám tesi tanár volt>apám végigsportolta a fiatalkorát, én imádtam kosarazni/biciklizni/egyebek, de futni sose szerettem.

On : a krumplit hogy lehet jó ropogósra sütni? Hiába aranyszínű vagy barna, néha elég puha marad... :F

A Rio Mare meg tényleg finom, de olyan áron vegye akinek tényleg nagyon kell... Hozzáteszem hogy az utóbbi 1-2 évben rengeteg tonhalat megettünk volt lakótársaimmal saláta és tészta formájában, de mostanában rá se tudok nézni az ilyenekre. :(
Néha még unokatesóm szokott Olaszországból hozni itthon ismeretlen márkájú tonhalkonzerveket, na azok nagyon finomak (olívaolajban vannak persze). Viszont azt még mindig nem értem, hogy a kisebb csomagolást hogy gondolják, alig van 60-80g, kb. semmire nem elég (még a tésztaszószhoz is kevés).

(#1538) hanee válasza adalbert1 (#1537) üzenetére


hanee
senior tag

Szia!

60-80 gramm nem elég? :D Hát nemtom... :DD

Krumplit ropogósra: csak akkor lesz belőel "Chips", ha pl. krumplihámozóval "szeleteled" fel, azaz végighámozgatod lapvékony darabkákra, és ezeket jól szétterítve sütöd. Fini ám nagyon :B

(#1539) adalbert1 válasza hanee (#1538) üzenetére


adalbert1
veterán

Igazából szalmakrumpli alakra próbálom vágni, meg is sül ahogy kell neki, de valahogy mégis puha marad... De lehet hogy megpróbálom akkor karikákra vágni.

1-2 emberre én pl. egy nagyobb konzervet szoktam rakni a tésztaszószhoz (tejszínnel, olívabogyóval, citromlével, vöröshagymával és néha 1 paradicsomot is dobok bele), a kisebb konzervből kapásból 2 kell hozzá. :))
Ha meg natúr eszem citrommal, akkor egy nagyot megeszek, vagy 2 kicsit ha csak ilyen van otthon.
Mindenesetre tényleg sikerült úgy megunni, hogy most egy darabig biztos nem lesz a menün...

[ Szerkesztve ]

(#1540) hanee válasza adalbert1 (#1539) üzenetére


hanee
senior tag

Mondjuk te gondolom férfi vagy nem? Párom is megeszik egy nagyot, de én csak a felét.. vagy egy kicsit.

Nekem a lányom is annyira imádja, hogy egymaga megeszik 1 nagyot is, magában :) Kikanalazgatja :D (3,5 éves).

hanee

(#1541) adalbert1 válasza hanee (#1540) üzenetére


adalbert1
veterán

Igen. Így mondjuk érthetőbb az eltérő mennyiség. :)
A gyerekek rengeteget tudnak enni... A mai napig nem értem hogy kiskoromban hogy tudtam azt megcsinálni, hogy reggeli otthon suli előtt (kakaó + szendvics), suliban tízórai + szendvicseket is vittem magammal + ebéd menzán (repetáztam is), uzsonna, utána meg otthon még mondjuk simán betoltam 5-7 nagyobb melegszendvicset (úgy a kenyér közepe táján készültből). :) Oké hogy akkoriban fejlődő szervezet meg minden, de ma kb. jó ha fele annyit eszek egy nap (és jó ha fele annyit is mozgok :( ).

(#1542) Eagl3 válasza adalbert1 (#1541) üzenetére


Eagl3
veterán

Épp ezaz, hogy alig mozogsz, nem sportolsz (legalábbis annyit mint gyerek korodban) ezért nem kell annyi energia, ergo kevesebbet eszel. Nomeg ugye a fejlődő szervezet mint írtad. :)

(#1543) hanee válasza adalbert1 (#1541) üzenetére


hanee
senior tag

Ez a fejlődő szervezet dolog is csalóka egyébként. Pl. az én kislányom izgő-mozgó, soha meg nem álló tipusu gyerek, őt nem lehet leültetni 10 percnél tovább, muszáj utána mennie pár km-t a lakásban. Ha játszózunk ott is mászik, itt van, ott van, amott van.. múltkor bementem vele a Westendbe, végigjártuk az összes szintet oda-vissza, és nem fáradt el (én igen) kicsit sem.
Mégsem eszik olyan iszonytatóan sokat. Azt mondhatnám hogy teljesen átlagosan eszik, reggeli fél szelet kenyeret kapnak az oviban, kakaóval vagy teával vagy tejeskávéval, vagy tejjel, ebédre általában úgy eszik, hogy mindennek a felét eszi meg, tehát leves felét, főétel felét, süti felét.. uzsonnára szokott egyedül repetát kérni a gyümölcsből, vagy piskótából, és vacsorára pedig már egyáltalán nem szokott sokat enni, csak egy-két ilyen étel van, amiből képes bepusztítani felnőtt adagot. Mondjuk nem is egy duci gyerek :)
Majd teszek fel róla képet valahova.

hanee

(#1544) pc-user válasza hanee (#1535) üzenetére


pc-user
aktív tag

Szia!

Váljék egészségetekre! Engem is érdekelne a receptje, hol találom?

Amúgy - folytatva a halas témát - a füstölt hal sem rossz (már annak, aki szereti, mint pl. én). Én úgy vettem észre, hogy nagyon telít, szóval csak csipegetni érdemes...

(#1545) hanee válasza pc-user (#1544) üzenetére


hanee
senior tag

Minek a receptje kell?

Ma este paprikáscsirke lesz nálunk, párom főzte! :) És UD1-esen csinálta :K Nincs benne se liszt, se más ilyesmi és még a bőrét is lehámozta a csirkéről :B Hát nem rendi?

(#1546) pc-user válasza hanee (#1545) üzenetére


pc-user
aktív tag

Hát annak a joghurtos, tonhalas tésztának...A honlapodon rajta van?

(#1547) hanee válasza pc-user (#1546) üzenetére


hanee
senior tag

Szia!

Ja, az nagyon egyszerű.
Fogtam egy tonhal konzervet, meg egy natúr joghurtot. Ezt egybe öntöttem, tettem bele fokhagymaport, snidlinget, fehérborst, meg valami zöldet még amit találtam és egy kis tengeri sót, összekevertem UD1-es tésztával és megettem :) Nem lett olyan rossz, de olyan hűde jó se, de jólesett azért.

hanee

(#1548) pc-user válasza hanee (#1547) üzenetére


pc-user
aktív tag

Hát ez tényleg :K egyszerű...
Köszi.

[ Szerkesztve ]

(#1549) ngabor2


ngabor2
nagyúr

ma délután én is az egyszerűség jegyében fogok főzni. durumtésztát megfőzöm, aztán egy knorr bolognai mártáshoz hozzáteszek egy tintahal és egy polipkonzervet, és ez megy a tésztára :D ennél egyszerűbbet nehéz csinálni...

ja, a konzervek norbi update1-esek.

(#1550) pc-user válasza ngabor2 (#1549) üzenetére


pc-user
aktív tag

:C

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.