Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5001) #75501312


#75501312
törölt tag

Ti szoktatok ízesített olajat csinálni?
Most fogyott el egy pumpás üveg fűszeres olajam és kiderült, hogy az üveg szétszedhető.
Gondoltam tennék bele bazsalikomot meg fokhagymát, az csak eláll pár hónapig így? Ha jól tudom olajat is szoktak tartósításra használni a só mellett.
Van ennek így értelme?

(#5002) #75501312


#75501312
törölt tag

Ez a mai adag. Úgy tűnik haladok. Ígérem most egy darabig nem posztolok. :DDD

(#5003) #49155328 válasza Digitalpimp (#5000) üzenetére


#49155328
törölt tag

Ugye ugye. Békebeli párizsivel jo is volt az! :K

Soul Gem Na hagyd abba, egyre jobb!
Meg is éheztem. ;)

[ Szerkesztve ]

(#5004) krizmo_


krizmo_
Topikgazda

#4981 Ispy
:B

Tojáshab ötletek, amik még nem voltak:
- Pavlova
- Macaron

#4994 Ispy
:C De szeretem az ilyesmiket, én is szoktam kínai ételeket készíteni magyar módra. :K

#5000 Digitalpimp
5000. :D :C

#5001 Soul Gem
Bizony, mindig van itthon fűszerolaj, mert az ételek sokkal ízletesebbek tőle.
Tehetsz bele fokhagymát, chili port, kakukkfüvet, egész borsot (színeset is akár), rozmaringot, metélőhagymát... stb. bármit amit szeretsz, de a fokhagymát ne hagyd ki belőle. ;) Megtöltöd az üveget a fűszerekkel, és a fokhagymával, majd pár napig fejjel lefelé fordítva tartod, aztán néha ki kell nyitni az üveget, hogy távozzanak a gázok. Sok hónapig eláll. :)

#5002 Soul Gem
:C Ügyes vagy!
Amúgy, de szépséges az a porcelán kanálka a háttérben, már korábban is felfigyeltem rá. :)

(#5005) Digitalpimp válasza #75501312 (#5001) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

Én minden évben készítek csilis olajat, a következő szezonig bőven eláll. Innen szoktam szemezgetni, igen jó receptjei vannak a csávónak. :K [link]

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#5006) arcsin


arcsin
senior tag

SOS - Segítség, Óh Segítség.

Idén télen a covid meg minden más miatt is megpróbálkoznék Pho levessel. házilag. Múltkor a párkányi lidlben egész jó marhaleves csont mix volt 4 euro /kg áron. Nem szeretnék piacra menni, mert nem szeretem azt a zsúfoltságot ami ott megy.
Tudtok valami kis hentesüzletet bp-n, Dunkeszin is akár ahol tudnék venni Phohoz megfelelő húsokat, csontokat? A fokhagymás cuccot megtudom csinálni hozzá.

(#5007) #75501312 válasza krizmo_ (#5004) üzenetére


#75501312
törölt tag

Jól hangzik a fűszerolaj. Szeretem, amikor az olajos-fűszeres pác is ízt ad a húsnak, általában abban is szoktam sütni még utána ha marad. Ki is próbálom majd. :K

A kenyérke alakul, most már rájöttem hol rontom el. Még nem vagyok a végén, de egyre jobb. :D

Az a kis kanálka a fakanáltartó, anyám talál néha jó dolgokat a konyhába. :DDD

(#5003) FPSTunker
Köszi neked is!

(#5005) Digitalpimp
Köszi a linket!

[ Szerkesztve ]

(#5008) krizmo_ válasza arcsin (#5006) üzenetére


krizmo_
Topikgazda

Mindig a Steak Shopból veszünk marhát, a legjobb minőségű húsokat innen lehet beszerezni, és a srácok nagyon kedvesek, és segítőkészek.

#5007 Soul Gem
Szép és praktikus, jó választás. :K

[ Szerkesztve ]

(#5009) Ispy


Ispy
veterán

Mai ebéd: rántott hal

Hozzávalók: hal

Elkészítés: jól kirántjuk

Jó étvágyat! ;]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#5010) Tibicsucsu


Tibicsucsu
aktív tag

Sziasztok!
Van egy nagyobb befottesuveggel csicseriborsom (aldi v lidl). Kene valamit csinalni belole. En valami paradicsmos, csirkes ragufelere gondoltam, de kene egy jo recept. Valami olyan, amihez mindent be tudok szerezni a feny utcai piacon es nem kell specko azsiai boltba mennem. Otletek?

Szureteltem egy kis San Marzanot az erkelyrol. Egy resze valszeg megy magyaros "bolognaiba" masik fele mehetne ebbe a raguba.

(#5011) #49155328 válasza Ispy (#5009) üzenetére


#49155328
törölt tag

Na de milyen hal, alkohol volt e hozzá?
Az utóbbi kérdés fontosabb természetesen. ;]

(#5012) Ispy válasza #49155328 (#5011) üzenetére


Ispy
veterán

Hekk filé, alkoholt nem fogyasztok, szóval csak egy kis fehérbor a tartárba.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#5013) #49155328 válasza Ispy (#5012) üzenetére


#49155328
törölt tag

Fehérbor a tartárba ezt kipróbálom legközelebb. :K

(#5014) Ispy válasza #49155328 (#5013) üzenetére


Ispy
veterán

Nem fogod megbánni :K Rántott halhoz még egy kis finomra kockázott csemege uborka is mehet bele.

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#5015) Ispy válasza Ispy (#5014) üzenetére


Ispy
veterán

Ja, és ha bor, akkor citromlé nem kell bele, ofkorz.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#5016) inf3rno válasza Tibicsucsu (#5010) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Passz. Én általában csak leturmixolom, aztán felkenem kenyérre.

Buliban hasznos! =]

(#5017) Essejó válasza Digitalpimp (#5000) üzenetére


Essejó
veterán

Az se ma volt már, hanem kb amikor 40 fillér volt a normál zsemle ára, vagy picit késöbb. :)

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#5018) Essejó válasza Ispy (#5014) üzenetére


Essejó
veterán

Az akkor már majdnem remulád mártás. ;)

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#5019) Essejó válasza inf3rno (#5016) üzenetére


Essejó
veterán

Én teszek hozzá Tahinit (szezám paszta) só, tarka bors, étolaj, kis chili, pici mustár, és úgy turmixolom, ja és picit a csicseri borsó levéből is, és kész is a hummusz.

[ Szerkesztve ]

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#5020) Essejó


Essejó
veterán

Szüret volt ma délután a kertben link
A paprikából és a paradicsom egy részéből lecsó lett vacsorára. A padlizsánból hétfőn krém lessz. A fügét meg megesszük. Le kellett szedni mind ami érett, mert megjötek a poloskák, és hétfön permetezek, akkor meg egy hétig tabu a termés.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#5021) inf3rno válasza Essejó (#5019) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Jaja, én is akarok majd egyszer hummuszt, de a szezám pasztáig még nem jutottam el, hogy beszerezzem. Nem tudom, hogy sima boltokban lehet e kapni egyáltalán, vagy netről kell rendeljem.

Buliban hasznos! =]

(#5022) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Én ma a Meggle tejszínnel szívtam. A normál tejszínük általában jó szokott lenni, de valamiért a laktóz mentes mindig szétválik vajra meg lére most már negyedik alkalommal. Hülyét kapok már tőle. :S

Buliban hasznos! =]

(#5023) inf3rno válasza Essejó (#5020) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A padlizsán krémhez mi a recepted?

Buliban hasznos! =]

(#5024) Essejó válasza inf3rno (#5023) üzenetére


Essejó
veterán

Megmosom, megszurkálom hústűvel és egy sütő papíron megy a nagy gáztepsiben a harminc éves karancsba 4-5 fokozaton. Félóránál biztos több idöre, tapogatni szoktam. Ha megsült, hagyom kicsit hűlni míg a kezem bírja, és vágó deszkán kikaparom a héjából. Ha rusztikusan akarom, akkor a deszkán késsel aprítom, ha nem akkor megy a késes robotba. Apróra vágok egy nagy lila hagymát, sózom, borsozom. A bors mindig frissen őrölt tarka bors. Öntök bele egy fél dl étolajat, és 2-3 ek mustárt. Összekeverem, és megy a hűtőbe.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#5025) Essejó válasza inf3rno (#5022) üzenetére


Essejó
veterán

Az a lé, elméletileg író. A vajat régen tejszínből köpülték. Szóval te már tudsz házi vajat csinálni. :DDD Egyébként, laktóz érzékeny vagy?

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#5026) Essejó válasza inf3rno (#5021) üzenetére


Essejó
veterán

Állítólag a Tescoban szokott lenni, de én a Pestlörinci piacon vetem eddig mind kétszer :DDD egy vietnámi boltban.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#5027) #49155328


#49155328
törölt tag

Mai menü:

Vöröslencse leves gazdagon.
Brassói aprópecsenye zöldbabágyon.
Teljeskiőrlésű palacsinta.

[ Szerkesztve ]

(#5028) bugizozi válasza #49155328 (#5027) üzenetére


bugizozi
őstag

Szia!

Nagyon guszta. A tk palihoz kérhetek egy receptet? :)

Köszi! :R

VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#5029) inf3rno válasza Essejó (#5025) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én nem, de az egyik vendég igen, aztán mindig próbálok valamit összehozni, amit ő is fogyaszthat, eddig nulla sikerrel. Elkezdem próbálgatni így vendégségen kívül is, hátha van rá valami megoldás.

A padlizsánnál nem kell vizet önteni alája a sütéshez?

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#5030) krizmo_ válasza inf3rno (#5029) üzenetére


krizmo_
Topikgazda

Akkor biztos van nála laktáz enzim, egyszerűbb ha abból szed be, mint eleve úgy készíteni mindent... Hiszen, mint tudjuk a laktózmentes az valójában nem laktózmentes, csak egy kicsit béna a fordítás...

Nem kell alá víz, ha kicsit megég akkor a legjobb.

[ Szerkesztve ]

(#5031) krizmo_ válasza #49155328 (#5027) üzenetére


krizmo_
Topikgazda

Tessék szépen receptet is írni, ez nem az Insta! ;] :D

#5020 Essejó
Az a paradicsom biztos nagyon finom. :K

[ Szerkesztve ]

(#5032) inf3rno válasza krizmo_ (#5030) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem szed ilyet valamiért, de valóban egyszerűbb lenne.

Buliban hasznos! =]

(#5033) #75501312 válasza #49155328 (#5027) üzenetére


#75501312
törölt tag

2 napja lencsét kívánok, ma csináltam egy hibrid leves-főzeléket grillkolbásszal és leveszöldségekkel :D
De a legjobb, hogy a saját kenyeremet tunkolhatom bele.

(#5034) #49155328 válasza krizmo_ (#5031) üzenetére


#49155328
törölt tag

Ispy után szabadon. :D #5009

Este pótolom.

(#5035) #49155328 válasza bugizozi (#5028) üzenetére


#49155328
törölt tag

Köszönöm! :R

Este pótolom a receptet.

(#5036) Digitalpimp válasza Essejó (#5017) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

Volt az akkor már vagy 60 fillér is. :D Igen, nyolcvanasok vége. 10 gombóc fagyi tölcsérbe kérve, benyomtuk simán. Az is egy huszas volt.

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#5037) #49155328


#49155328
törölt tag

Azt mondták a gyerekek vegyek valami ütőset, mert nem csíp a habanero. 😈

(#5038) arcsin válasza #49155328 (#5037) üzenetére


arcsin
senior tag

Nekem a GabKó chilik tettek be ugyanebből a reaperből_ ( A 3 chilipaprika erősségű):D Mexikói étteremben újpesten az van kitéve vállalkozó kedvűeknek. 1-2 csöpp is sok volt.

[ Szerkesztve ]

(#5039) #75501312 válasza Digitalpimp (#5036) üzenetére


#75501312
törölt tag

Ooh, 2 forintos fagyira még én is emlékszem. :DDD

(#5040) Essejó válasza #49155328 (#5037) üzenetére


Essejó
veterán

Vigyél ilyet link, Brutális!;]

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#5041) Essejó válasza Digitalpimp (#5036) üzenetére


Essejó
veterán

`76-ban Fater adott egy 20-ast, megtankoltam a Verhovinát, tán 5-6 liter ment bele, és még fagyira is maradt. ;)

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#5042) #49155328 válasza Essejó (#5040) üzenetére


#49155328
törölt tag

Csak 800ezres ez 2.000.000-os amit vettem. :D

[ Szerkesztve ]

(#5043) #49155328 válasza arcsin (#5038) üzenetére


#49155328
törölt tag

Jó cuccoknak tűnnek.

Itt termesztik és készítik tőlünk 15 km-re.

Vettem egy ilyet is : https://www.chilicum.hu/termek/virus/
Rákszirommal kóstoltuk, a kisebbik fiam ezt is kiröhögte. :Y
A bátyjával meg itt isszuk a tejet. :O

Pössenteni sem merek elmenni, mert a kezem is olyan lett. :))

[ Szerkesztve ]

(#5044) arcsin válasza #49155328 (#5043) üzenetére


arcsin
senior tag

Asszonyhoz ne nyúlj ma könyörgöm :))

(#5045) #75501312 válasza #49155328 (#5042) üzenetére


#75501312
törölt tag

Egyszer egyik ismerősöm vett jó pár hasonlót még sok éve csomagban különböző erősségűeket. Leültünk szinte szemcsénként megkóstolni őket. Pár perc után már mindenünkből folyt a víz, nyál, könny, takony és mindenünk vörös volt és nem kaptunk levegőt és semmi sem enyhítette a fájdalmat. :DDD Nem gondoltuk ezt át. :DDD

(#5046) inf3rno válasza #49155328 (#5037) üzenetére


inf3rno
nagyúr

lol :D ;]

Buliban hasznos! =]

(#5047) inf3rno válasza #49155328 (#5043) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hideget kell rá inni, az segít valamennyit.

Buliban hasznos! =]

(#5048) #49155328 válasza arcsin (#5044) üzenetére


#49155328
törölt tag

Nem nem semmi képen sem.
Most csináltam bolognai ragut és tettem bele kb 1mm3-nyit az őröltből és brutális ereje van.
Viszont másként csíp mint a megszokott erős paprikáink.
Van egy jellegzetesen édes, füstös aromás kellemes lecsengése a számban.
Érdekes.
Azt hiszem 3-4 évig nem kell erős paprika port venni. :D

Soul Gem van valami orosz rulett féle bonbon, mi régebben azt próbáltuk ki. Hasonló volt a végkifejlet. :K

inf3rno megittam már fél liter tejet, most jó hideg fröccsöt tolok, de csak haloványodik.
Nem baj, szeretek szenvedni. ;]

[ Szerkesztve ]

(#5049) #49155328 válasza bugizozi (#5028) üzenetére


#49155328
törölt tag

TK palacsinta. kb 18-20 db.

150 gramm zabliszt.
150 gramm tk. grahamliszt
30 gramm búzasikér
4 db extrasárga tojás /Lölő bácsi farmjáról) ;]
2 csipetnyi só.
5 ml folyékony édesítő
50 ml olaj
250 ml tej
300 ml szóda kb.

A por cuccot egy mély tálba szitálom és összekeverem.
Mehet bele a tojás, olaj és az édesítőszer.
Mixerrel adunk neki bátran.
Egy sűrű állagú massza alakul ki a tálban.
Mixert alacsony fokozatra vesszük, majd fél decinként adagoljuk a tejet.
Így nem lesz csomós.
Mikor benne van az összes tej akkor mehet bele 200ml szóda.
Ezt elkeverjük és fél órát pihenőre tesszük.
Majd belenyomjuk a maradék szódát és ha még kér a masszánk akkor adunk neki.
Lényeg hogy, se nem sűrű se nem híg ne legyen.
Olyan legyen mint a padlopón (folyékony padlókiegyenlítő). Szakmai ártalom, nem tudok szakácsul. :D

Sütni én abba az edénybe szoktam amit látsz ott feljebb, de mindenki abban süti ami bevált neki.
A lényeg, hogy jó forró legyen az edény.
Akkor mehet bele egy kiskanál olaj és megbillengetni, hogy elosztódjon minden fele.
Lehet rá most merőkanalazni a masszánkat, döntögetni mindenfelé, hogy terüljön elfele.
Kb. 1-1 percet kell sütni oldalanként.
Viszont!
A tészta nagyon TÖRÉKENY!
Fordításnál egy jól irányzott feldobással (már akinek megy) lehet átfordítani.
Illetve spatulával vagy ki hogyan tudja.
Mikor már kész és megpihent a palacsinta kb 2 perc, utána már nem törékeny.

Nálam az első mindig eltörik az mindjárt megeszem úgy magába. :D

Jó étvágyat.

[ Szerkesztve ]

(#5050) Essejó válasza #49155328 (#5048) üzenetére


Essejó
veterán

Egyél szalonnát vagy vajas kenyeret a zsír leviszi.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.