RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
- Tudástár AMD Radeon undervolt/overclock
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] PLEX: multimédia az egész lakásban
- [Re:] Android másképp: Lineage OS és társai
- [Re:] [HThomas:] Kia Ceed SW JD vs CD tapasztalatok
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [Sub-ZeRo:] Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [ldave:] New Game Blitz - 2024
- [Re:] [eldiablo:] Kioxia XG6, BiCS please
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
GAMEPOD.hu témák
Téma összefoglaló
Hozzászólások
#75501312
törölt tag
Ti szoktatok ízesített olajat csinálni?
Most fogyott el egy pumpás üveg fűszeres olajam és kiderült, hogy az üveg szétszedhető.
Gondoltam tennék bele bazsalikomot meg fokhagymát, az csak eláll pár hónapig így? Ha jól tudom olajat is szoktak tartósításra használni a só mellett.
Van ennek így értelme?
#75501312
törölt tag
#49155328
törölt tag
Ugye ugye. Békebeli párizsivel jo is volt az!
Soul Gem Na hagyd abba, egyre jobb!
Meg is éheztem.
[ Szerkesztve ]
krizmo_
Topikgazda
#4981 Ispy
Tojáshab ötletek, amik még nem voltak:
- Pavlova
- Macaron
#4994 Ispy
De szeretem az ilyesmiket, én is szoktam kínai ételeket készíteni magyar módra.
#5000 Digitalpimp
5000.
#5001 Soul Gem
Bizony, mindig van itthon fűszerolaj, mert az ételek sokkal ízletesebbek tőle.
Tehetsz bele fokhagymát, chili port, kakukkfüvet, egész borsot (színeset is akár), rozmaringot, metélőhagymát... stb. bármit amit szeretsz, de a fokhagymát ne hagyd ki belőle. Megtöltöd az üveget a fűszerekkel, és a fokhagymával, majd pár napig fejjel lefelé fordítva tartod, aztán néha ki kell nyitni az üveget, hogy távozzanak a gázok. Sok hónapig eláll.
#5002 Soul Gem
Ügyes vagy!
Amúgy, de szépséges az a porcelán kanálka a háttérben, már korábban is felfigyeltem rá.
Digitalpimp
senior tag
Én minden évben készítek csilis olajat, a következő szezonig bőven eláll. Innen szoktam szemezgetni, igen jó receptjei vannak a csávónak. [link]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
arcsin
senior tag
SOS - Segítség, Óh Segítség.
Idén télen a covid meg minden más miatt is megpróbálkoznék Pho levessel. házilag. Múltkor a párkányi lidlben egész jó marhaleves csont mix volt 4 euro /kg áron. Nem szeretnék piacra menni, mert nem szeretem azt a zsúfoltságot ami ott megy.
Tudtok valami kis hentesüzletet bp-n, Dunkeszin is akár ahol tudnék venni Phohoz megfelelő húsokat, csontokat? A fokhagymás cuccot megtudom csinálni hozzá.
#75501312
törölt tag
Jól hangzik a fűszerolaj. Szeretem, amikor az olajos-fűszeres pác is ízt ad a húsnak, általában abban is szoktam sütni még utána ha marad. Ki is próbálom majd.
A kenyérke alakul, most már rájöttem hol rontom el. Még nem vagyok a végén, de egyre jobb.
Az a kis kanálka a fakanáltartó, anyám talál néha jó dolgokat a konyhába.
(#5003) FPSTunker
Köszi neked is!
(#5005) Digitalpimp
Köszi a linket!
[ Szerkesztve ]
krizmo_
Topikgazda
Ispy
veterán
Mai ebéd: rántott hal
Hozzávalók: hal
Elkészítés: jól kirántjuk
Jó étvágyat!
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
Tibicsucsu
aktív tag
Sziasztok!
Van egy nagyobb befottesuveggel csicseriborsom (aldi v lidl). Kene valamit csinalni belole. En valami paradicsmos, csirkes ragufelere gondoltam, de kene egy jo recept. Valami olyan, amihez mindent be tudok szerezni a feny utcai piacon es nem kell specko azsiai boltba mennem. Otletek?
Szureteltem egy kis San Marzanot az erkelyrol. Egy resze valszeg megy magyaros "bolognaiba" masik fele mehetne ebbe a raguba.
#49155328
törölt tag
Na de milyen hal, alkohol volt e hozzá?
Az utóbbi kérdés fontosabb természetesen.
Ispy
veterán
Hekk filé, alkoholt nem fogyasztok, szóval csak egy kis fehérbor a tartárba.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
#49155328
törölt tag
Fehérbor a tartárba ezt kipróbálom legközelebb.
Ispy
veterán
Nem fogod megbánni Rántott halhoz még egy kis finomra kockázott csemege uborka is mehet bele.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
Ispy
veterán
Ja, és ha bor, akkor citromlé nem kell bele, ofkorz.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
inf3rno
nagyúr
Passz. Én általában csak leturmixolom, aztán felkenem kenyérre.
Buliban hasznos! =]
Essejó
veterán
Az se ma volt már, hanem kb amikor 40 fillér volt a normál zsemle ára, vagy picit késöbb. :)
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Essejó
veterán
Az akkor már majdnem remulád mártás.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Essejó
veterán
Én teszek hozzá Tahinit (szezám paszta) só, tarka bors, étolaj, kis chili, pici mustár, és úgy turmixolom, ja és picit a csicseri borsó levéből is, és kész is a hummusz.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Essejó
veterán
Szüret volt ma délután a kertben link
A paprikából és a paradicsom egy részéből lecsó lett vacsorára. A padlizsánból hétfőn krém lessz. A fügét meg megesszük. Le kellett szedni mind ami érett, mert megjötek a poloskák, és hétfön permetezek, akkor meg egy hétig tabu a termés.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
inf3rno
nagyúr
Jaja, én is akarok majd egyszer hummuszt, de a szezám pasztáig még nem jutottam el, hogy beszerezzem. Nem tudom, hogy sima boltokban lehet e kapni egyáltalán, vagy netről kell rendeljem.
Buliban hasznos! =]
inf3rno
nagyúr
Én ma a Meggle tejszínnel szívtam. A normál tejszínük általában jó szokott lenni, de valamiért a laktóz mentes mindig szétválik vajra meg lére most már negyedik alkalommal. Hülyét kapok már tőle. :S
Buliban hasznos! =]
inf3rno
nagyúr
A padlizsán krémhez mi a recepted?
Buliban hasznos! =]
Essejó
veterán
Megmosom, megszurkálom hústűvel és egy sütő papíron megy a nagy gáztepsiben a harminc éves karancsba 4-5 fokozaton. Félóránál biztos több idöre, tapogatni szoktam. Ha megsült, hagyom kicsit hűlni míg a kezem bírja, és vágó deszkán kikaparom a héjából. Ha rusztikusan akarom, akkor a deszkán késsel aprítom, ha nem akkor megy a késes robotba. Apróra vágok egy nagy lila hagymát, sózom, borsozom. A bors mindig frissen őrölt tarka bors. Öntök bele egy fél dl étolajat, és 2-3 ek mustárt. Összekeverem, és megy a hűtőbe.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Essejó
veterán
Az a lé, elméletileg író. A vajat régen tejszínből köpülték. Szóval te már tudsz házi vajat csinálni. Egyébként, laktóz érzékeny vagy?
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Essejó
veterán
Állítólag a Tescoban szokott lenni, de én a Pestlörinci piacon vetem eddig mind kétszer egy vietnámi boltban.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
#49155328
törölt tag
bugizozi
őstag
Szia!
Nagyon guszta. A tk palihoz kérhetek egy receptet?
Köszi!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
inf3rno
nagyúr
Én nem, de az egyik vendég igen, aztán mindig próbálok valamit összehozni, amit ő is fogyaszthat, eddig nulla sikerrel. Elkezdem próbálgatni így vendégségen kívül is, hátha van rá valami megoldás.
A padlizsánnál nem kell vizet önteni alája a sütéshez?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
krizmo_
Topikgazda
Akkor biztos van nála laktáz enzim, egyszerűbb ha abból szed be, mint eleve úgy készíteni mindent... Hiszen, mint tudjuk a laktózmentes az valójában nem laktózmentes, csak egy kicsit béna a fordítás...
Nem kell alá víz, ha kicsit megég akkor a legjobb.
[ Szerkesztve ]
krizmo_
Topikgazda
inf3rno
nagyúr
Nem szed ilyet valamiért, de valóban egyszerűbb lenne.
Buliban hasznos! =]
#75501312
törölt tag
2 napja lencsét kívánok, ma csináltam egy hibrid leves-főzeléket grillkolbásszal és leveszöldségekkel
De a legjobb, hogy a saját kenyeremet tunkolhatom bele.
#49155328
törölt tag
Ispy után szabadon. #5009
Este pótolom.
#49155328
törölt tag
Köszönöm!
Este pótolom a receptet.
Digitalpimp
senior tag
Volt az akkor már vagy 60 fillér is. Igen, nyolcvanasok vége. 10 gombóc fagyi tölcsérbe kérve, benyomtuk simán. Az is egy huszas volt.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
#49155328
törölt tag
arcsin
senior tag
Nekem a GabKó chilik tettek be ugyanebből a reaperből_ ( A 3 chilipaprika erősségű) Mexikói étteremben újpesten az van kitéve vállalkozó kedvűeknek. 1-2 csöpp is sok volt.
[ Szerkesztve ]
#75501312
törölt tag
Ooh, 2 forintos fagyira még én is emlékszem.
Essejó
veterán
Vigyél ilyet link, Brutális!
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Essejó
veterán
`76-ban Fater adott egy 20-ast, megtankoltam a Verhovinát, tán 5-6 liter ment bele, és még fagyira is maradt.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
#49155328
törölt tag
Csak 800ezres ez 2.000.000-os amit vettem.
[ Szerkesztve ]
#49155328
törölt tag
Jó cuccoknak tűnnek.
Itt termesztik és készítik tőlünk 15 km-re.
Vettem egy ilyet is : https://www.chilicum.hu/termek/virus/
Rákszirommal kóstoltuk, a kisebbik fiam ezt is kiröhögte.
A bátyjával meg itt isszuk a tejet.
Pössenteni sem merek elmenni, mert a kezem is olyan lett.
[ Szerkesztve ]
arcsin
senior tag
Asszonyhoz ne nyúlj ma könyörgöm
#75501312
törölt tag
Egyszer egyik ismerősöm vett jó pár hasonlót még sok éve csomagban különböző erősségűeket. Leültünk szinte szemcsénként megkóstolni őket. Pár perc után már mindenünkből folyt a víz, nyál, könny, takony és mindenünk vörös volt és nem kaptunk levegőt és semmi sem enyhítette a fájdalmat. Nem gondoltuk ezt át.
inf3rno
nagyúr
lol
Buliban hasznos! =]
inf3rno
nagyúr
Hideget kell rá inni, az segít valamennyit.
Buliban hasznos! =]
#49155328
törölt tag
Nem nem semmi képen sem.
Most csináltam bolognai ragut és tettem bele kb 1mm3-nyit az őröltből és brutális ereje van.
Viszont másként csíp mint a megszokott erős paprikáink.
Van egy jellegzetesen édes, füstös aromás kellemes lecsengése a számban.
Érdekes.
Azt hiszem 3-4 évig nem kell erős paprika port venni.
Soul Gem van valami orosz rulett féle bonbon, mi régebben azt próbáltuk ki. Hasonló volt a végkifejlet.
inf3rno megittam már fél liter tejet, most jó hideg fröccsöt tolok, de csak haloványodik.
Nem baj, szeretek szenvedni.
[ Szerkesztve ]
#49155328
törölt tag
TK palacsinta. kb 18-20 db.
150 gramm zabliszt.
150 gramm tk. grahamliszt
30 gramm búzasikér
4 db extrasárga tojás /Lölő bácsi farmjáról)
2 csipetnyi só.
5 ml folyékony édesítő
50 ml olaj
250 ml tej
300 ml szóda kb.
A por cuccot egy mély tálba szitálom és összekeverem.
Mehet bele a tojás, olaj és az édesítőszer.
Mixerrel adunk neki bátran.
Egy sűrű állagú massza alakul ki a tálban.
Mixert alacsony fokozatra vesszük, majd fél decinként adagoljuk a tejet.
Így nem lesz csomós.
Mikor benne van az összes tej akkor mehet bele 200ml szóda.
Ezt elkeverjük és fél órát pihenőre tesszük.
Majd belenyomjuk a maradék szódát és ha még kér a masszánk akkor adunk neki.
Lényeg hogy, se nem sűrű se nem híg ne legyen.
Olyan legyen mint a padlopón (folyékony padlókiegyenlítő). Szakmai ártalom, nem tudok szakácsul.
Sütni én abba az edénybe szoktam amit látsz ott feljebb, de mindenki abban süti ami bevált neki.
A lényeg, hogy jó forró legyen az edény.
Akkor mehet bele egy kiskanál olaj és megbillengetni, hogy elosztódjon minden fele.
Lehet rá most merőkanalazni a masszánkat, döntögetni mindenfelé, hogy terüljön elfele.
Kb. 1-1 percet kell sütni oldalanként.
Viszont!
A tészta nagyon TÖRÉKENY!
Fordításnál egy jól irányzott feldobással (már akinek megy) lehet átfordítani.
Illetve spatulával vagy ki hogyan tudja.
Mikor már kész és megpihent a palacsinta kb 2 perc, utána már nem törékeny.
Nálam az első mindig eltörik az mindjárt megeszem úgy magába.
Jó étvágyat.
[ Szerkesztve ]