Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1351) Lejszi válasza philoxenia (#1350) üzenetére


Lejszi
senior tag

koszi ;)

(#1352) brownus


brownus
veterán

MINDENKI A VENDÉGEM:D (nyálcsorgatós szmájli)

egyél-igyál míg fér beléd:) (bal klikk és mozgasd az egered)

[ Szerkesztve ]

(#1353) Timocicu válasza brownus (#1352) üzenetére


Timocicu
aktív tag

:Y

Ez marhajóóóóóóóóó!

Én marhapörit készítettem mára tarhonyával :K

„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”

(#1354) brownus válasza Timocicu (#1353) üzenetére


brownus
veterán

szerintem is, megláttam és... a gyomrom összerándult az ízlelő-szagló rendszerem meg taccsra vágta magát;) a plafont is megnézted?:d

mondjatok nekem brokkolis recepteket, a rakott brokkolin kívül:) köretnek barna rizst gondoltam.

(#1355) ngabor2 válasza brownus (#1354) üzenetére


ngabor2
nagyúr

én brokkoliból fasírtot szoktam csinálni: megfőzöm, vagy párolom puhára, apróra vágom, 1-2 tojás, annyi liszt és/vagy zsemlemorzsa, hogy formázható legyen, és kevés olajban kisütöm. azért ilyen "nagyjából" a recept, mert nem lehet 2x egymás után ugyan úgy megcsinálni, de mindenhogy nagyon ízlik. egy kis tartárral a rizs jó köret hozzá.

(#1356) ngabor2


ngabor2
nagyúr

"főzzünk valamit gyorsan holnapra, esetleg holnaputánra" projekt végrehajtva.

van itthon spagetti, vettem egy bolognai szószt (globus, gombás, ahoz nem kell hús), meg egy polipkonzervet, ha nyúl, hát legyen szőrös, vagy mi :D

asszem innentől kezdve egyszerű kitalálni: tészta megfőz, konzervek összekeverve, megy rá. nem is lett rossz, holnap nem fogok éhezni :K

(#1357) brownus


brownus
veterán

(#1358) Jofi81 válasza ngabor2 (#1355) üzenetére


Jofi81
őstag

Hű, ez nagyon jól hangzik! :K Tuti kipróbálom! Nagyon szeretem a brokkolit... :)

(#1359) 7


7
addikt

A segítségeteket szeretném kérni:
a kedvesemnek tervezek valami gluténmentes finomságot sütni (van itthon gluténmentes Coelipan liszt), de még nem tudom, mi is legyen az. Valamiféle puha, finom aprósüteményre gondoltam, akár meggyel is a közepén, de nem tudok semmi olyan receptet, ami garantáltan jó eredményt hoz gluténmentes liszttel.

Egyedüli kritérium, hogy ne legyen benne olyan összetevő, ami glutént tartalmaz (elsősorban gabonafélék, mint például búza, árpa, rozs).

Várom az ötleteket, recepteket!

(ne aggódjatok, ha nem tudjátok mindenről, tartalmaz-e glutént, én nagyjából tisztában vagyok vele, és tudok alternatívát keresni, ha olyan az összetevő)

[ Szerkesztve ]

(#1360) ngabor2 válasza 7 (#1359) üzenetére


ngabor2
nagyúr

kolléganőm is lisztérzékeny, ha gondolod, hétfőn kérek tőle recepteket.

(#1361) 7 válasza ngabor2 (#1360) üzenetére


7
addikt

Megköszönöm, bár hétvégén terveztem sütögetni :D

(#1362) Timocicu


Timocicu
aktív tag

Nálunk mostanában ez a nagy kedvenc és nagyon gyorsan el lehet készíteni! :K

Cukkinis,padlizsános, paradicsomos tészta

Hozzávalók:

-2db közepes padlizsán
-3db közepes cukkini
-1fej fokhagyma
-2dz hámozott paradicsom vagy 6szem friss paradicsom meghámozva
-3-4dl paradicsomlé
-1csg masni vagy penne tészta vagy ki milyet szeret ;)
-pici cukor
-só
-bors

Nagy serpenyőbe kb 1-1,5dl olajat teszünk, összekockázzuk a cukkinit és a padlizsánt, ezeket kicsit átpirítjuk, hogy legyen némi színe. Fokhagymát vékony karikákra vágjuk és kicsit átforgatjuk a zöldségekkel. Úgy jó,ha nincs szétfőve a zöldség és még harapható. Hozzáadjuk az felkockázott paradicsomot és a paradicsomlevet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és teszünk bele némi cukrot. Pár percig még összerottyantjuk, hozzá keverjük a kifőtt tésztát és sajttal megszórva tálaljuk.

Ha gondoljátok próbáljátok ki! Nagyon fincsó! Ajánlom a sózást, borsozást a főzés vége felé megejteni, különben a zöldségek sok levet eresztenek. De jó szaftos legyen a mártás, mert a tészta is jócskán beszívja. Így még másnap, felmelegítve sincs kiszáradva a tészta! :K

[ Szerkesztve ]

„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”

(#1363) Jofi81 válasza Timocicu (#1362) üzenetére


Jofi81
őstag

Feljegyeztem... :)

(#1364) Timocicu válasza Jofi81 (#1363) üzenetére


Timocicu
aktív tag

Rendben! ;)

Majd írj,hogy hogy sikerült és ízlett-e? :B

„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”

(#1365) ngabor2


ngabor2
nagyúr

tudtok valami olyan kaját mondani, amit ha ma megfőzök, pénteken is jó lesz? nem igazán lesz kedvem főzőcskézni a héten, pedig nincs kajám.

ha ilyen nincs, akkor vagy keresek helyet a fagyasztóban (necces lesz), vagy mégiscsak főzök valami gyorsat valamelyik este. pl. virslis rizset.

ma megpróbálom magam rávenni a krumplis galuskára, azt már rég ettem, pedig nagyon szeretem.

(#1366) Timocicu válasza ngabor2 (#1365) üzenetére


Timocicu
aktív tag

Szia!

Péntekig? Háááát! Az elég hosszú idő ilyen melegben! :K
Valami jó kis fokhagymás oldalas vagy mustáros tarja? Netán sült csirkecomb? Nem láttad Fekete Laci tepsis sült marha húsiját? / Pénteken ismételték a "hal a tortán-t" vagyis egész héten, de Laci pénteken főzött / Én szoktam úgy lesütni csirke combot, hogy jól befűszerezem, teszek alá valami zsiradékot, fehérbort hogy abban párolódjon, lehet tenni rá fokhagymát, vöröshagymát, paradicsomot, paprikát vagy akár gombát is :K karikára vágva és a köretet is elkészítem vele, mert a tetejére karikázott burgonyát teszek.Alufólia alatt párolom kb:50-60 percig majd addig sütöm, míg megpirul a teteje. Fincsó hami! :K

„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”

(#1367) Timocicu válasza ngabor2 (#1365) üzenetére


Timocicu
aktív tag

:U

Talán egy fincsi lecsós szelet? Vagy csak lecsó? Igaz! Ha tojással szereted és virslivel, azt ajánlatos a melegítésnél hozzátenni. :K

„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”

(#1368) ngabor2 válasza Timocicu (#1366) üzenetére


ngabor2
nagyúr

igen, közben én is rájöttem, hogy az túl hosszú idő. úgyhogy kimentem a piacra, és nem találod ki mit vettem... igen gombát :D szegfűgombát meg nyárfa érdestinórut, amit már ki is tettem száradni a napra, mert árnyékban csak megromlik, tapasztalatom szerint. gombász barátom szerint is kibír egy napot a napon, a végét meg majd szellős helyen befejezem.

no szóval, van gomba, van rizs, van virsli... tehát gombás-virslis rizs (rizottó?) lesz. remélem a gombák is megfőnek addig, míg a rizs, mert mint jó vegyész, a "one pot" reakciókat szeretem, mindent bele, és hadd menjen. a végeredményről beszámolok.

természetesen ezt nem egész hétre terveztem, a gomba miatt 2 napnál tovább nem is lehet eltartani. majd kedd este még főzök valamit. lehet, hogy pont lecsót. abba ínyencség gyanánt jó a gomba, csak úgy hamar megunja az ember.

a lecsót is nagyon szeretem, lehet, hogy az is lesz a héten. van a fagyóban töltött káposzta is, de ahoz valahogy nincs húzalmam.

ilyen csirkecombot szoktam én is csinálni, nagyon szeretem. csülökkel is nagyon finom.

mod (9:42): kész is. nem azért, hogy magamat dícsérjem (nem a francot :P) megint jól sikerült.

pontos recept most sincs, de imho nem is kell mindig mindent grammozni.
- egy fél marék szárított szegfűgombát beáztattam kb. 3dl hideg vízben. fél óra elég neki, elég gyorsan felszívja és megpuhul.
- egy közepes nyárfa érdestinórut megmostam, kb. 1-2cm-es kockákra vágram, a tönkjét keresztbe elhasítottam, és azt is felkockáztam.
- kevés olajon éppcsakhogy megfuttattam (nem pirítottam!) 2 csésze megmosott rizset, és közben hozzáadtam a gombákat.
- mikor nagyjából átmelegedett, felöntöttem 4 csésze melegvízzel, adtam hozzá 2 húsleveskockát meg néhány felszeletelt sajtlit, nem vagyok én vegetariánus :D
- addig főztem közepes lángon, míg a levét el nem főtte, és a rizs meg nem puhult. persze közben kóstolgattam. igény esetén lehet sózni, én nagyon sótlanul eszek.

mindjárt telefonálok 2 kollégámnak, hogy ne hozzon holnap kaját, mert szép nagy adag lett, sokáig nem áll el.

[ Szerkesztve ]

(#1369) Timocicu válasza ngabor2 (#1368) üzenetére


Timocicu
aktív tag

Wáóóóó!

Ez nagyon jól hangzik! Már nyelek is nagyokat! Sajnos a férjem nem nagyon,sőt egyáltalán nem szereti a gombát, de azért ezt a receptet lehet kipróbálom. ;)

Azért, ha anyósa tejfölös gombapörit készít nokedlivel, arra nem mer nemet mondani. Bezzeg, ha én teszek valami ételbe egy keveset, azt kipiszkálja a tányér szélére!

Egy jó töltött dagadó is finomabb, ha a töltelékébe van egy kevés gomba! Én teszek a húsos töltelékbe igaz sokan beízesített kenyérrel akarják felturbózni szegény dagadót.

„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”

(#1370) Timocicu


Timocicu
aktív tag

Tegnap ebéd utánra nasinak összedobtam egy egyszerű kefires-joghurtos sütit.
A lényeg, hogy gyümölcs gyanánt saját szedésű-termesztésű fügét tettem bele!
Hát! Finom lett! :K Úgy feldobta a füge, nem is gondoltam volna! :)

[ Szerkesztve ]

„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”

(#1371) ngabor2


ngabor2
nagyúr

holnap el kellene raknom vagy 10 kilónyi őszibarack-befőttet... csak nem tudom, hogyan :F

tervem, hogy először megmosom, majd egyenként forró vízbe nyomva lehúzom a héját, majd szeletekre vágom, hogy lejöjjön a magjáról. utána szirupban felfőzve bele tiszta üvegekbe, rá késhegynyi na-benzoát, 2 befőzőfólia, meg gumigyűrű, és irány a szárazgőz.

vélemény?

másik lehetőség, hogy a szeletekre vágott barackot üvegekbe, rá forróvíz meg cukor, meg némi tartósító, lezárás, és vízben dunsztolni egy darabig.

nekem az első szimpatikusabbnak tűnik, mert jóval egységesebb lesz az eredmény.

(#1372) werszomjas válasza ngabor2 (#1371) üzenetére


werszomjas
őstag

én annyira nem tudom a menetét de arra készülj hogy mocskos meló lesz és sokáig tart :D

de lehet hogy csak mi csináltuk bénán, tavaly főztünk itthon mi is először.

de kb úgy kell ahogy elsőnek írtad, meg úgy tudom az is fontos hogy mikor hűl kifele akkor fejjel lefele kell őket fordítani.

hajrá!!!

üdv

(#1373) Xpod válasza ngabor2 (#1371) üzenetére


Xpod
addikt

Nem kell szeletekre vágni, elég ha félbe, max negyedekbe vágod és úgy teszed az üvegbe, hogy a magház az üveg alja felé nézzen. Felüntöd sziruppal, ráteszed a szalicilt, vagy na-benzoátot, lezárod, kicsit megrázod és mehet a gőzbe.

Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.

(#1374) ngabor2 válasza werszomjas (#1372) üzenetére


ngabor2
nagyúr

kész is, pontosabban még 5 üvegnek dúsztolódnia kell. összesen 15 üveggel lett. valóban macerás, de nem annyira, mint tartottam tőle.

(#1375) ngabor2


ngabor2
nagyúr

mai menü: rántott őzlábgomba :C tényleg finom.

remélem a karfiol még kibírja holnapig, megpárolom egy kicsit, aztán holnap vagy kirántom, vagy lesz belőle valami egyéb finomság.

(#1376) ladybug válasza ngabor2 (#1375) üzenetére


ladybug
őstag

Fedett edényben, ha beteszed a hűtőbe, kibírja. Sokszor csinálom én is így, hogy előző nap megfőzöm.

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#1377) Padisah


Padisah
tag

Remélem nem veszitek rossz néven, ha csapok egy kis reklámot a Kedvesem honlapjának.Nagyon szép képes receptek vannak az oldalon, sütemények, frissensültek, stb.Folyamatos frissítés.

[link]

[ Szerkesztve ]

Az a baj a világgal, hogy az okosok kételkednek, míg a hülyék tökéletesen biztosak a dolgukban.

(#1378) Timocicu válasza Padisah (#1377) üzenetére


Timocicu
aktív tag

Wáááóóóó!

Ez nagyon szuper! :C Gratula! :R

Már el is mentettem a kedvencek közé. :B Majd jól áttanulmányozom és hasznosítom a recepteket. :K

„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”

(#1379) ngabor2 válasza ladybug (#1376) üzenetére


ngabor2
nagyúr

az lesz. bár... nézem a főzővizet, és egyre érlelődik bennem a gondolat, hogy kiöntés helyett pár karfiolrózsát, némi krumplit, húsleveskockát, esetleg levestésztát tegyek bele. rántott kajának pont most csináltam rántott őzlábgombát.

(#1380) Carpio válasza Padisah (#1377) üzenetére


Carpio
tag

Tényleg jó. A sajtos rolótól egyszer szalmonellás lettem. Na meg a lagzis ház fele is. :DDD

Nagyapám azt mondta, hogy sok mindent megélt (a II. világháborút, 56-ot), de ennyire még nem érezte magát emberi mivoltában megalázva, mint a szalmonella fertőzés során.

A legnagyobb télben tanultam meg, hogy legyőzhetetlen nyár lakozik bennem.

(#1381) Padisah válasza Carpio (#1380) üzenetére


Padisah
tag

Csak nézesd meg nagyapáddal az Aranyeső Yuccában című Bud Spencer filmben azt a jelenetet, amikor valaki ágybafekvő öreget orvosol Bud doktor úr. :D

Az a baj a világgal, hogy az okosok kételkednek, míg a hülyék tökéletesen biztosak a dolgukban.

(#1382) Brian_RL


Brian_RL
aktív tag

Sziasztok!

Alkoholmentes hűsítő koktélokat szeretnék csinálni a barátaimnak, amikor ittvannak. A kertben van friss menta, lehetne bele tenni azt is. Tudnátok ajánlani valami egyszerű és gyors koktélreceptet, és szoktatok ilyesmiket készíteni?

(#1383) NoLF


NoLF
addikt

nyaralás alatt előferdült némi főzőcske:

[link]

lazac: tescoban lazac filé, feldarabolva, sózva borsozva, fehérboros-olivaolajas-citromos alaplében pácolva fél napot, petrezselyemzölddel, bazsalikommal, és leheletnyi halak fűszerkeverékkel, salátával tálalva, isteni!

hambi: nem kell bemutatni, csak a képzelet szab határt :) került bele tükörtojás is! :)

cirke: 1 napot rotyogtattam a pácban, olivaolaj, só, bors, bazsalikom, petrezselyemlevél, szárnyas fűszerkeverék, hagymák. őrületesen jó lett, salival és némi fűszeres kompérral :)

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#1384) Timocicu válasza NoLF (#1383) üzenetére


Timocicu
aktív tag

Nagyon guszta! A lazac a kaporral is nagyon jól harmonizál! Próbáld ki! Nem fogsz csalódni :(

Látom, azért a képről nem maradhatott le az elmaradhatatlan serital :B

[ Szerkesztve ]

„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”

(#1385) NoLF válasza Timocicu (#1384) üzenetére


NoLF
addikt

sajnos a kapor ki fog maradni az életemből, egyszer kóstoltam, közelébe sem megyek többet :)

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#1386) ngabor2


ngabor2
nagyúr

asszem holnap valami ilyesmit kellene főznöm. reggel úgyis megyek a piacra, első utam mindig az emeletre szokott vezetni, a legbelső sarokba (az orra essen le annak, aki emeletes zöldségpiacot tervezett... ráadásul egy ekkora városnak ilyen kicsit...), ott vannak a gombások. a 3-féle szárított mellé még kellene valami :D

NoLF: anyukám egyszer saját feje után próbált kapros dübbencs-szerűséget csinálni, végülis tejfölös-kapros béles lett belőle. nagyon finom volt, legalábbis a melóhelyen igen hamar elfogyott.

[ Szerkesztve ]

(#1387) ngabor2 válasza ngabor2 (#1386) üzenetére


ngabor2
nagyúr

no, meg is van.húsleves helyett csak leveskockát sikerült beletenni, de úgy is jó lett.

majdnem olyan sűrűségű, ahogy általában a leveseket szeretem (megáll benne a kanál), de ennél nem is probléma. találtam egy helyet, ahol a főzőtejszín olcsóbb volt, mint a tejföl, és vlóban jó sűrű lett tőle. 4 tojásból galuska bele, 4-féle gomba, 2 nagy fej hagyma... tehát nincs belőle kispórolva a lényeg.

(#1388) Timocicu válasza ngabor2 (#1387) üzenetére


Timocicu
aktív tag

Nálunk a piacon árulnak tejszínt és mindenféle tejterméket kimérve. :K Én ott szeretem venni!

„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”

(#1389) ngabor2 válasza Timocicu (#1388) üzenetére


ngabor2
nagyúr

én is néztem a piacon, de ott tejszín pont nem volt, csak tejföl, tej, mindeféle sajtok, meg kecsketejből készült cuccok.

mindegy, ízlett az otthoniaknak is.

(#1390) Yodafon


Yodafon
senior tag

Helló

Kitaláltam, hogy unce beans texasi mártással szeretnék csinálni valamit kaját csirkemellel. Esetleg valami ötlet?

És légyszi küldjetek már a mail címemre olyan recepteket amik olcsók és laktatók, de inkább olcsó legyen, mert albérletben lakok és egyetemistaként meglehetősen szűkösek az anyagi keretek. :R

Köszi szépen.

I'm gangsta!

(#1391) Timocicu válasza Yodafon (#1390) üzenetére


Timocicu
aktív tag

Szia!

Csirkemell olajon megpirít, rá a mártás. Ízlés szerint rizs vagy tészta kifőz, rá a mártásos husi és mehet a pocakba. Ez a legegyszerűbb és elég kiadós is! :K ;)

„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”

(#1392) PazsitZ válasza Yodafon (#1390) üzenetére


PazsitZ
addikt

Amit sokszor csináltam magamnak egyetemistaként: ngabor receptje alapján
hozzávalók esetemben:
Csirkecomb/mell
hagyma, fokhagyma
krumpli
mustár
sör
én így csináltam:
Kisebb sütőtál, csirkecombot/mellet megtűzdeled fokhagymával bekened mustárral, be a sütőtálba. Hagymát karikákra vágod rádobálod. krumplit karikákravágod, mellédobálod. kis sört aláöntesz be a sütőbe.
Sört elkortyolgatod.
Ha a hús kész kiveszed a hagymakarikákkal együtt. A megmaradó lében még sütsz egy kicsit a krumplin.

Amúgy egy gombapaprikás is olcsón kijön.
Sajtos, tejfölös tészta szintén olcsó.
Saját "találmányom": [link]
Az itteni rakott kenyér se rossz
De szerintem egy pizzát elkészíteni se túl drága arról olvashatsz itt is meg van egy logout cikk is róla.

- http://pazsitz.hu -

(#1393) ngabor2


ngabor2
nagyúr

ti pörköltbe/paprikásba szoktatk tenni zöldpaprikát meg paradicsomot? én szoktam egy kicsit, de most lehet, hogy túlzásba vittem, a gombapaprikásom ízre inkább lecsós gombapaprikás ízű lett. nem rossz... csak valahogy nem azt várná az ember.

(#1394) Bordoi válasza ngabor2 (#1393) üzenetére


Bordoi
őstag

Paradicsom-Paprika, az alap szerintem a pörköltbe. :)

Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu

(#1395) ngabor2 válasza Bordoi (#1394) üzenetére


ngabor2
nagyúr

köszi a választ, akkor csak az aránnyal volt gond, azzal se nagy. meg esetleg a fűszerezés volt lájtos, mint mindig.

ha már befutottál... a gombával hogy állsz? mert ha szereted, és nincsenek tőle gasztrointesztinális gondjaid, akkor a köv. talin egy jófajta vegyes gombapörköltet vagy paprikást (esetleg levest) összedobok :D

(#1396) Bordoi válasza ngabor2 (#1395) üzenetére


Bordoi
őstag

Megeszem, viszont a páromat tuti levennéd a lábáról. :C

Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu

(#1397) Timocicu válasza ngabor2 (#1393) üzenetére


Timocicu
aktív tag

Én jó kg - másfél kg húsihoz szoktam tenni: egy TV. paprikát és két kisebb vagy egy nagyobb paradicsomot. Ha csípősre szeretném, akkor teszek bele hegyes erőset is. D így is teljesen más az íze, mint ezek nélkül, viszont sokkal többet sem jó bele tenni, mert át is fordíthatja az ízét lecsósra. Persze úgy sem rossz, csak nem mindenki szereti. ;)

„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”

(#1398) ngabor2 válasza Timocicu (#1397) üzenetére


ngabor2
nagyúr

no ez az... én kb. 1 kg gombához tettem 2 kisebb paradicsomot meg 2 paprikát. elég lecsós íze lett, de nem rossz (monnyuk kevesebbel jobb lett volna).

Zoli: akkor legközelebb lesz :DDD

(#1399) Bordoi válasza ngabor2 (#1398) üzenetére


Bordoi
őstag

Nyugtass meg, hogy nem te szeded a gombát. :DDD

Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu

(#1400) ngabor2 válasza Bordoi (#1399) üzenetére


ngabor2
nagyúr

neeem, a piacról vettem. viszont most szedni fogok, mert lesz termesztett laskám.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.