RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
- Tudástár AMD Radeon undervolt/overclock
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] Gurulunk, WAZE?!
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [attilasd:] A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- [Re:] [Szevam:] Érzelmi magabiztosság/biztonság - miért megyünk sokan külföldre valójában?
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [Luck Dragon:] MárkaLánc
- [Re:] PLEX: multimédia az egész lakásban
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
Hozzászólások
mormota
senior tag
esetleg vegyél hozzá egy kis adag fagyasztott vegyes zöldséget (mexikói saláta alap talán).
főzd meg a rizst, párold meg a zőccséget egy kevés vegetával, keverd össze a zöldséget meg a rizst, és mikor már nem forró, keverd hozzá a halat is.
kenőanyagmentes saláta.
ha jól eltalálod a vegeta-arányt, akkor nagyon finom tud lenni a zöldséges rizs.
Illusztrálok, tehát vagyok
buherton
őstag
Sziasztok!
Lenne egy nagy kérdésem. Egy nagyon finom sütinek a receptjét ismerem, de amelyik néven mi használjuk a gugli nem adott ki semmit. Keresgéltem guglin, kérdeztem már cukrászokat is, de nem ismeri senki . Mi zsidó gombócnak hívjuk, de szerintem nem a zsidó konyhából ismeretes, hanem a tót konyhából. Mert akitől tanultuk, az a dédim volt aki pedig 100%-osan vérbeli tót volt. Recept a következő:
Hozzávalók:
3 deci víz
3 deci liszt
3 db tojás (4 deci vízhez, 4 deci liszt, és 4 db egész tojás kell, és így tovább...)
kevéske cukor
csipetnyi só
olaj
Fogjuk a 3 deci vizet felforraljuk közben teszünk bele sót, cukrot. Amikor már lobog a víz (fontos hogy ne csak forrjon, mert ha akkor tesszük bele a lisztet nem lesz jó a tészta), bele öntünk 3 deci lisztet. Miután elkevertük vegyük le a tűzről. Ekkor igen javallott fakanalat, konyhai robotgépre cserélni, és annak is a dagasztó keverőjére. Keverjük el csomómentesre, majd adjunk hozzá egyesével 3 egész tojást. Akkor jó amikor csomómentes, és a tésztába éppen belenyomott kis kanál simán megáll . Utána nem túl forró olajba kis kanállal beleszaggatva kell sütni. Fontos momentumok, hogy lassan kell sütni, és jó vastag legyen az olaj réteg, hogy tudjon forgolódni a gombóc.
Fogyasztani pedig, lekvárral, vagy porcukorral ajánlatos.
Néhány kép ízelítőnek.
Valamennyire látható, hogy a tésztában simán megáll a kis kanál
Sütés közben, jól látható, hogy alig habzik az olaj, ekkor jó az olaj hőfoka.
Ez az adag 3 deci vízből, 3 deci lisztből, és 3 db tojásból készült. És több mint egy óráig készült.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
mormota
senior tag
nekem erről a megáll benne a kanál konzisztenciáról két név jut eszembe, igaz ez két külön dolog.
ördögpirula (édes és sokkal lazább)
képviselő fánk gombóca/tésztája
Illusztrálok, tehát vagyok
legiaap
nagyúr
A kép alapján nem teljesen süti.
Úgy néz ki, mint egy fánk, de akár gömlángos is lehet...
Amúgy jól néz ki.
Viszont nekem is lenne kérdésem.
A WestEnd-ben van egy indiai kis étterem, ahol iszonyat finom lepényt lehet enni és mellesleg a kiszolgáló is csinos. Nekem a fokhagymás és a húsos lepény ízlett, de nem találok róla receptet sehol sem. Főleg a húsos érdekelne. Tud valaki segíteni?
How are U today? Just kidding...I don't care!
buherton
őstag
Néztük mi is az ördög pirula recepjét, meg van valami erdélyi gombóc is. Nagyon hasonlít kinézetre, de abba kell túrótól kezdve minden. Viszont a képviselő fánkra nagyon hasonlít, csak nem kell bele tenni zsiradékot, és nem sütőben készül, de ugyanúgy felpuffad.
[ Szerkesztve ]
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
mormota
senior tag
lehet, hogy annak valamiféle spéci mutációja
Illusztrálok, tehát vagyok
mephi666
nagyúr
látom, nem valami aktív a topik, de kis segítséget szeretnék kérni:
augusztus 20 lesz pénteken, ilyenkor általában valami szabadtéri grillezős/flekkenezős móka volt az utóbbi években, de úgy néz ki, idén a panelban ragadunk nézelődtem neten és többen is írták, hogy hagyományos sütőben grillrács+alá zsírfelfogó tepsi felállásban is jól lehet grillezni...
a terv:
veszek 6-8 szelet tarját/karajt (elvileg 2 személyre, ha többen leszünk, akkor többet), itt találtam infókat és készítek valami jó mártást hozzá, amiben 1 napra előre "beáztatom" és elkészítem a sütőben... köretnek meg sütök hozzá krumplit/hagymát olajban...
tippeket szeretnék kérni, mert így még nem készítettem húst és hátha volt már valakinek tapasztalata, mire érdemes odafigyelni vagy milyen húst/mártást ajánlotok hozzá...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
mephi666
nagyúr
na, látom inaktív a topik, de leírom ide a tapasztalataimat, hogy más is tanulhasson:
barátnőm szerzett csütörtökön 6-8 szelet méretes tarját... pénteken terveztem elkészíteni a kaját... előtte 1-2 órával bepácoltam ilyen flekken fűszerkeverékkel... az inas részt bevagdostam a húson, nehogy sülés közben deformálódjon a hús... egy szűk óra alatt megsült a grillrácson... kb 2-szer átforgattam a húst és nagyon jól sikerült
a negatívum: nem panelba való az ilyen sütögetés, mert marhára befüstölt... nem égett oda a hús, nagyon finomra megsült, de ahogy csöpögött belőle a zsír a felfogó tepsire, az aztán sercegett/füstölt iszonyatosan... vagy fél nap alatt szellőzött ki rendesen a lakás...
végkövetkeztetés: ilyet csakis szabadban készítek, mert hiába isteni finom, ha ilyen hátránya van... tarjából továbbra is marad a cigánypecsenye... az is majdnem ilyen jó, de nem büdösít be ennyire...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
daninet
veterán
Üdv!
Van egy nyúzott kecskegidám (11-12kg) fej nélkül kibelezve. Meg szeretném nyárson sütni. Kellene nekem valami recept a páchoz illetve valami "löttyhöz" amivel sülés közben kenegetném. Belülről mindenképp megtölteném zöldséggel vastagon. Valami bazsalikomos rozmaringos dologra gondoltam.
Várom a tippeket
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
mormota
senior tag
tarját személy szerint egy-két nappal előtte pácolom, hogy jól beszívja, átjárja a pác. természetesen előtte kicsit kiklopfolom, hogy lazák legyenek a rostok.
a megsütés eszközének ha már panel a helyszín, akkor vagy minigrillt (azt a felülnyíló szoci fajtát, aminek kihúzható rácsos tálcája van), vagy elektromos grillt tudok ajánlani, esetleg olyat, mint a gofrisütő, hogy két felét kell ráhajtani a cuccra.
Illusztrálok, tehát vagyok
ToBeY
nagyúr
Hello
Valaki tudna segíteni,egy jó csokis browni receptet keresek.Google 1000+1 változatott ad ki,nekem a sima eredeti kéne.
mormota
senior tag
Illusztrálok, tehát vagyok
talmida
Közösségépítő
Ki fogom próbálni! Köszi a receptet!
IN GOD WE TRUST!
Blackhole13
senior tag
Tudnátok mondani boltot ahol kaphatok pitesütő tálat és szuflé formát az Ikeán kívül?
talmida
Közösségépítő
Kipróbáltam. Nagyon finomra sikerült.
IN GOD WE TRUST!
concret_hp
addikt
volt régebben egy másik topic ha jól emlékszem amiben ilyen 5-10 perc alatt elkészíthető kaják voltak, egy linket / topiccímet tudna valaki?
vagy fullba vagy sehogy :D
kpal
veterán
Hali!
Tudnátok segiteni abban hogy hol találom a harisa sütemény receptet vagy valakinek nincsen-e meg ?
Mert sokszor ettem az egyik debreceni Gyros-ban de a receptet nem árulták el.
Nem tudom pontosan a harisa török vagy görög de sehol sincs fent.
Köszönöm a segitséget előre is !
[ Szerkesztve ]
mormota
senior tag
gugli első találat: itt
Illusztrálok, tehát vagyok
kpal
veterán
Köszönöm ! Én sosem találtam vagy csak elsiklottam felette. Na amit idő lesz rá elkészitem.
Creme
újonc
Sziasztok!
Tud valaki küldeni bevált Hawaii csirkemell receptet? Mármint leírná itt egy bejegyzésben az elkészítését meg a hozzávalókat is? Nagyon megköszönném! A héten tervezem, hogy valamelyik nap csinálnék.
Köszi előre is!
kpal
veterán
Tudnátok olyan leveles pogácsa vagy sajtos pogácsa receptet ami tényleg jó ? Mert a neten sok van de elvannak írva .
7
addikt
Épp narancsos trüffelt készítek karácsonyi meglepetésként (csak holnap találkozom azzal, akit meglepek vele). Az alapja ez volt, bár módosítottam rajta egy kevéskét, hogy kicsit személyre szabjam. Egyelőre a massza van meg, épp hűl. Marhára ízlik, remélhetőleg a végeredmény is hasonló lesz.
Bevonatként ugye általában kakaóport javasolnak, de gondolkodtam mákon, dión, mogyorón, illetve reszelt narancshéjon. Tekintve, hogy leülepszik a narancsreszelék a massza aljára, úgy döntöttem, hogy a massza felső részéből gyúrt golyócskákat narancshéjjal borítom be, a többit pedig mogyoróval.
Kicsit dominál benne a narancs, mert tudom, hogy akinek csinálom, az szereti.
BITBOYS
addikt
Karácsonyi unicomos pulyka receptje :
1. Vegyünk egy pulykát!
2. Egy pohárka unicum.
3. Tegyük a pulykát a sütőbe!
4. Még két unicum.
5. Állítsuk a hőfokot 190 sütőre!
6. 3 unicum további.
7. Süssük a kapcsot be!
8. Most még tovumicum 4 univáb.
9. Pulykázzuk meg a zsírt!
10. Unicumot a másik palackot még.
11. Dugjunk pulykákat a homérumba!
12. Poharazzunk még egy unicumot az öntbe!
13. Süssük az unicumicimuot még egy óráig! Vagyis! Ácsi! "Gyöngyvirágos kék ibolya-a-a-a!..."
14. Pulykáljuk meg az puha unicumját!
15. Vegyük ki a pulyákot az unicumból!
16. "Édes anyám, sirhalmomra-a-a-a!..."
17. "Kiskút, kerekes kút..."
18. Szeletum a pulyák darabbal többe!
19. Pusztuljunk tásztátum
20. Palackoljunk még egy unicum vevétet!
21. "Nyílára uccásik a krocsmrasumity!..."
22. Állítsuk meg a teritumot és pulykoljunk még egy terítéket!
23. Leterít az unipulyák, és fogyjunk el!
Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.
e=mc²
őstag
Sziasztok!
Tippekre lennek kivancsi, hogy rantotthusokhoz - jelen pillanatban a kerdesem serteskarajra iranyul - (panirozas elott) erdemes pacolni a szeleteket, illetve ha igen, akkor milyen vegyulettel?
Semmilyen fuszerezest nem szoktam alkalmazni (meg sot se teszek ra - az van a felvert tojasban) panirozas elott, de kivancsi vagyok, hogy mennyire tudnam megbolonditani az eteleket, illetve kiszelesiteni az fozestudomanyomat
Ambulimax Provider
mormota
senior tag
hát én pl el tudok képzelni mustárba mártogatott, félnapig benne ácsingózott, majd kicsit letörölgetett húst, de pl a morzsába kevert szezámmag is elég jó dolog.
megjegyzem egyiket se próbáltam még, tehát ez csak ötlet szinten megy
Illusztrálok, tehát vagyok
talmida
Közösségépítő
Ez nagyon jól hangzik, kipróbálom.
IN GOD WE TRUST!
7
addikt
Valamelyik pontján sikerült elszúrnom (lehet, hogy túl sok tejszín került bele?), úgyhogy végül narancsos csokifagyi lett a dologból, mert az istenért sem akart szobahőmérsékleten úgy-ahogy szilárd maradni.
kpal
veterán
Koronás Krémes receptet hol találok ? Köszönöm a segítséget.
PindurAnna
Közösségépítő
Nem tudom erre gondoltál-e?
http://www.mindmegette.hu/mezes-kremes-korona.recept
Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge
Sixkiller6
őstag
kérdésem az lenne, hogy hol lehet (mondjuk Budapesten) CUP-ot venni? azaz az angolszász konyhában mérceként használt csészét? láttam főzőműsorban cup-készletet, amiben egyből volt fél és negyed cupos edényke is. ötletek?
- no es importante -
kilozsul
aktív tag
Ikeában lehet venni "cup" skálázott mérőedényt. Pár napja láttam, meg is mosolyogtam kicsit
Sixkiller6
őstag
ikea weblapján néztem, van vmi hasonló, csak nem volt egyértelmű, hogy az cup-os vagy csak hasonló méretű. de köszönöm!
- no es importante -
szaisztok! van valakinek egyegyszerű paprikasaláta ill ubisali receptje? több zöldséget kellene ennem, de sajna csak ezt a kettőt fogyasztom el a krumplin kívül
köszi
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
Bubee82
őstag
A default uborkasaláta leve: ecet, víz, cukor, só, pirospaprika, talán egy kicsit bors. Anyum legalábbis így csinálja. Az uborka vékonyra gyalulva. Barátnőmék felé (Balaton) uez, csak tejföl is van benne ha jól tudom.
De marha egyszerűen felvágod ahogy jól esik, megborítod natúr joghurttal és befűszerezed ahogy jól esik.
[ Szerkesztve ]
eccerű de naccerű köszi!
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
Bibby
addikt
Tejföl az kell bele, anélkül nem az igazi.
Ελευθερια η θανατος
Bubee82
őstag
Már ahol
mormota
senior tag
ajánlanák egy ilyet: saláták
saját forrás... imádom ezeket, már vagy 3-4 hónapja ilyeneket eszek vacsora helyett
Illusztrálok, tehát vagyok
PindurAnna
Közösségépítő
http://www.svedszendvicstorta.hu/
Jó étvágyat hozzá
Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge
mormota
senior tag
tecsőn van ilyen, épp illik erre, amit írtál: ITT e
Illusztrálok, tehát vagyok
PindurAnna
Közösségépítő
Azért remélem nem így készítik el
Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge
szumoo
senior tag
Vasárnap megsütöttem életem első kókuszkockáit.
Képek: tészta, eredmény.
Ezt a receptet használtam fel, de utólag pár dolog sok nekem bele. Pl.: a tésztába nem kell annyi cukor, a mázhoz meg sok a vaj, de attól egész jó lett.
Kicsit azért megspékeltem, mert félbevágtam és megkentem lekvárral. Első körben mogyorókrémre gondoltam, de inkább maradtam a lekvárnál.
Ma meg vmi tarhonyás kajára gondoltam, megnézem mi van otthon és össze ütök vmi finomat.
[ Szerkesztve ]
A nyúlon túl?
mormota
senior tag
jól néz ki nagyon, csak szerintem picit nagyok a kockák. az ideális szerintem az 5 x 3cm-es kis kockák. mert ugye akkor jól meg tudja magát szívni a csokimázzal, és nemutolsó sorban csk egy vagy két falat az egész.
de ez csak szerény vélemény.
Illusztrálok, tehát vagyok
szumoo
senior tag
Elég későn fogtam hozzá a sütéshez és már nem sok kedvem volt több kisebb mártogatásához, és azért hagytam ilyen nagyokra. No majd legközelebb csinálok normál méretűeket.
A nyúlon túl?
PindurAnna
Közösségépítő
NAgyon jól néz ki, ügyes vagy
Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge
Mr.Csizmás
Topikgazda
itt a #10-esben szóba került a csirkemellfilé, aszaltgyümölccsel.
akkor egy recept tőlem, kb. érzésre.
kb. 1,5-2 kiló csirkemellfilé, 1-1 zacskó aszalt barack, és szilva (dézsmálás miatt kell plusz)
a csirkemelleket lemossuk, beforgatjuk egy keverékbe, ami só, bors, ízlés szerint őrölt szerecsendióból áll, ezután a barackot minőségellenőrzés mellett (ham-ham hhmm finom) beadagoljuk, egy csirkemellbe a nagyságától függően egy barack vagy szilva, és áttűzzük hústűvel, hogy ne jöjjön szét. a tepsiben szépen egymás mellé rakjuk szorosan, lehetőleg úgy hogy kitöltse a tepsit, muszáj hogy formára süljön, az se baj, ha összenyomódnak, legalább lesz alakja, ahogy sül, nem esik szét. szóval berámolva a tepsibe, a tetejére egy 10-15 deka fűszeresebb (fél)keménysajtot, pl. cheddart, jobbféle füstölt trappistát, gaudát, usw. felkockázunk, és a húsok tetejére tesszük. ezután az egészet felöntjük egy jóó adag meggyborral (lehet más édesebb bor, ne sima édes vörös/félédes legyen, az cukrozott), btw. a meggybort háztól vettem, megérte. lefedjük fóliával, és betoljuk a sütőbe, érzésre kb. 20-30 perc az 5-7 fokozaton, néha a fólia alá kell kukkantani. amikor már szépen pirulnak a sajtok, és a husikák kifehérednek, akkor vegyük le a fóliát, és 4-6-10 percig ízlés szerint erősebb lángra állítva süssünk rá. köretnek sütőben süthető fagyasztott hasábburgonyát javaslok, mert az szinte zsírmentes a sütött mivolta miatt.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
PindurAnna
Közösségépítő
Kinél mi lesz a menü húsvétkor?
Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge
xdx@
aktív tag
Tervezem, hogy csinálok egy finom tepertős pogácsát.
föccer
nagyúr
Hmm, pedig minden alkalommal elmondom magamnak, hogy ne 1/2 kiló lisztből csináljam a palacsinta tésztát, mert fél éjszaka állhatok a tűzhely mellett. Én hülye ezt mindig elmondom magamnak, amikor fél éjszaka a tűzhely mellett állok.
Megvan a ma éjszakai programom
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök.