RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
- Tudástár AMD Radeon undervolt/overclock
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [sh4d0w:] Rebel Moon - Ne nézd meg!
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar
- [Re:] [Luck Dragon:] MárkaLánc
- [Re:] [Argos:] MuzsikAI
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [attilasd:] A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- [Re:] [callmeakos:] A bukott koncepció, amiért háromszor is fizettem.
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
Hozzászólások
aDM|RaL^
őstag
kukorica az jó, énis szeretem.
viszont van egy egyszerű és nagyon jó saláta amit még szoktam csinálni
ilyen paradicsomos azis... meg fokhagyma, meg sajt!
szóval tejföllel(vagy tejszín???) kell elkeverni a kis gerezdekre vágott paradicsomkat, de előrre foghagymával kell a tejfölt (elég a fokhagymakrém is) fűszerezni, beletolni kevés oreganot, meg nagyobblukon reszelt sajttal elkeverni az egészet.... namost ez valami isteni finom, egyszerú, és fincsiiii
http://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.hu - Spectrum ZX 48k
Judyt
csendes tag
ilyet már csináltam én is tejszínnel+ a gomba
nagyon fini
[Szerkesztve]
- Mi lesz a gilisztából, ha Viagrát eszik? -Ropi
Den
veterán
én a bolognait ajánlanám, pontos receptet nem tom fejből, de biztos találsz a neten. Ami a lényeg. csak akkor állj eki ha van időd és türelmed 2-3 órát főzni, és ha tudsz venni, rendes nagyszemű _érett_paradicsomot. Fontos a nagy érett paradicsom, az átlag, félérett teniszlabda méretű narancssárgás paradicsom nem jó erre. Az a hagyományos fajta jó ami bazinagyra megnő
www.simson4t.hu
jakobkacsa
senior tag
sot, vaj sokkal jobb - szerintem eleg lesz egy kis 10dkg-os teavaj
2 kozepes gerezd fokhagyma (lehetoleg nyomdkodd szet kessel), egy kisebb fej hagyma (lehet durvara vagva is, rusztikusan, vagy nagyon aprora vagva, hogy fel se tunjon, csak izre), sok mustar, kis ketchup vagy piros arany, so, bors
en szemely szerint uborkat nem raknek bele...
Dyslexia for cure found!
illusiON
őstag
a kedvenc kajám 1szerü, leiroma receptjét
-lementek a boltba és vesztek fél kiló klenyeret, vajat, párizsit
-hazaértek kicsomagoljátok a cuccot, felvágjátok a kenyeret szeletekre megkenitek jó vastagon vajjal kicsit megsózzátok és rádaraboljátok karikákban a párizsit
-vesztek egy pohár tejet, belekevertek 4 kanál (kiskanál, na ) kakaóport, ha kell megcukrozzátok
-ínyencek megborsozhatják
( : no woman no cry : )
Judyt
csendes tag
ilyet is szoktam ügyködni,és a párizsira reszelek sajtot és be a melegszenyósülőbe,utána meg vagy natúr vagy ketchup.
(kezdek éhes lenni)
- Mi lesz a gilisztából, ha Viagrát eszik? -Ropi
jakobkacsa
senior tag
ez igy telleg jo, sok bazsalikommal, de sajnos telen enyhen eselytelen az erre megfelelo paradicsom beszerzese...
Admiral: pirits egy kis hagymat, dobalj ra daralt fustolt sonkat vagy parizsit, piritsd eg kicsit, nyers gombat vagj ra, csak 2 percre, hogy ne suljon meg, keverj ki kulon egy kis besamelt (liszt es tejfol kivalo lesz), ontsd fel, oregano es kis kakukkfu
vagy besamel helyett a szokasos fokhagymas paradicsomszosz
bolondithato porehagymaval, brokkolival (ezt elore megparolva - ha szereted)
affene, ehes lettem
Dyslexia for cure found!
busman
addikt
Meg a fűszerek,de ennyi az egész!
I'm not talented, I'm skilled.PS5
Sianis
addikt
nah mostmár minden tiszta! holnap megyek bevásárolni, aztán ha elkészült a mű írok, meg arról is, hogy leányzónak hogyan ízlett!
köszi a segítséget!
aDM|RaL^
őstag
kösz a tippet, keresek vmit, türelem az van jócskán
http://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.hu - Spectrum ZX 48k
Sianis
addikt
Nem fogom ezt most kipróbálni, de szerintetek milyen lehet, ha megkened a tatárral a kenyeret, aztán egy francia piritósként kicsit megsütögeted? Vagy elrontja az ízét? Én nem akarom most kipróbálni, de vajon milyen lehet?
illusiON
őstag
szerintem mielőtt megkóstolod kösd meg az életbiztosíításodat 200 %-osan
( : no woman no cry : )
Den
veterán
jó. én csak úgy tudom megeni a tatárt.
www.simson4t.hu
busman
addikt
Pont az a lényeg ,hogy nyers...
I'm not talented, I'm skilled.PS5
jakobkacsa
senior tag
biztos finom, de szigoruan veve azt mar nem kene tatarnak hivni... inkabb valami ''angolos tatarfasirt'' lenne
Dyslexia for cure found!
rdi
veterán
Nem rontja el, sőt ha bele gondolnátok, nagyon sok helyen futatják meg a felütött tojással együtt a tatárt, forró sütőben néhány percig. Attól csak finomabb.
Fej! Tor! Potroh!
rdi
veterán
hehe én ezt kenőmájassal csinálom...
kakaó + kenőmájas
Fej! Tor! Potroh!
ToBeY
nagyúr
bonduel mexikói konzerv
5 virsli
1 fej vagy kettő hagyma(izlés dolga)
hagymát lepirítod (olajon zsíron ízlés szerint) utánna a virslit bele azt is lepirítod jöhet a konzerv ketchup,csili só bors oregánó.kis paradicsom püré
És kész is a tök finom gyors még is extra mexkió csilis bab
Sianis
addikt
Jó reggelt!
No megvolt a nagy bevásárólkörút!
Vettem:
- 2 húskonzerv
- darálthús
- fokhagyma
- vöröshegyma
- só
- bors
amit nem:
-tojás
-uborka
hogy miért? Mert nem volt!
Ezek nélkül is finom lesz? Úgy gondoltam, hogy csinálok darálthúsból is, meg húskonzervből is, hoy megláűssuk melyik a jobb. Vagy ez már túlvarriált? Vagy tojás és uborka nélkül ne is kezdjek hozzá?
Sianis
addikt
No elkészültek a nagy művek!
Hmm finomak lettek! Főleg a második! alig bírom megállni, hogy ne kajáljam be előre!
Tuti siker lesz! Rájöttem, hogy mennyivel egyszerűbb otthon darabolni a hagymát a géppel!
No meg aztán fokhagyma prés nélkül elég finom művelet a villával törni a cuccot! De ezt is megoldottam!
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket.
busman
addikt
A tojást ki szoktam hagyni én is ,de uborkát sztem turmixolj bele legalább 1 -et!
[Szerkesztve]
I'm not talented, I'm skilled.PS5
mormota
senior tag
mi is lett végül ezekből az alapanyagokból? lemaradtam tegnap este.
de ahogy írtad jól sikerült.
rá fogsz jönni, hogy nem egy ördöngősség a főzés... elég hozzá egy kis ügyesség és fantázia
Illusztrálok, tehát vagyok
Sianis
addikt
Ha lenne turmix!
Jah amúgy tényleg nem volt olyan nehéz, csak gépek nélkül nagyon pepecselős munka!
Még egy porszívózás, és király lesz az este!
rdi
veterán
És hány napig pácoltad a húst, kolléga ?
Fej! Tor! Potroh!
busman
addikt
Ennyire jól sikerült az este?
I'm not talented, I'm skilled.PS5
Judyt
csendes tag
Tényleg hogy sikerült?????
- Mi lesz a gilisztából, ha Viagrát eszik? -Ropi
busman
addikt
Upsz!
I'm not talented, I'm skilled.PS5
Judyt
csendes tag
tényleg jól tellhetett az este
- Mi lesz a gilisztából, ha Viagrát eszik? -Ropi
busman
addikt
Vagy talán túl jó lett a vacsi!
I'm not talented, I'm skilled.PS5
aDM|RaL^
őstag
én meg lusta voltam bolognai szósz recepetet keresni, úgy érzem majd ma nekiállok, egyébként multkor meg csipszszószt csináltam...
elegem lett hogy 300ft a salsa a boltban, aztán fogtam a paradicsompürémet, egy halom zöldséget (csípőspaprika, hagyma (fok, és lila, vörös, paradicsom, blabla) összecsináltam kicsit híg lett, de sütögettem egy ideig így összesűrült, aztán kész is volt a roxx mártás.
http://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.hu - Spectrum ZX 48k
Judyt
csendes tag
Egy egyszerű bolognai:
vöröshagyma,paradicsompüré,só bors,pici fokhagyma+bele a gomba.
sztem ez a legegyszerűbb és fini is.
- Mi lesz a gilisztából, ha Viagrát eszik? -Ropi
busman
addikt
Már tényleg írhatnál vmit,már mindeki aggódik...
I'm not talented, I'm skilled.PS5
tildy
nagyúr
Hogy kell hust pacolni , elmondana valaki?
(Gondolom valami lottyben kell aztatni , de meddig es hogy)
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
busman
addikt
Milyen húst pácolnál?
I'm not talented, I'm skilled.PS5
tildy
nagyúr
Csirke vagy pulykamellet. Hogy ne legyen szaraz.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
mormota
senior tag
olaj (oliva a legjobb) fűszerek, összekevered, bveleteszed a húst, és legalább 4-5 órát állni hagyob benne.
fűszer: minden ízlés szerint
[Szerkesztve]
Illusztrálok, tehát vagyok
busman
addikt
Olaj, fokagymapép,mustár,mi ebben szoktuk a grillezendő pulykamellet pácolni.
I'm not talented, I'm skilled.PS5
rii
nagyúr
csak gyorsan bevakkantok, mert munka közben vagyok...
1./ a pörkölt izét nagyban befolyásolja, hogyha szalonnát is teszünk bele.
1.a/ a prökölt ize sokban romli, ha a paprika, ill szalonna kimarad? Olaj, vagy zsír való beel? El lehet rontani sok hagymával? Vegeta nagyon kell bele?
2./ hogy kell babfőzeléket készíteni? tidom, recept(PINT)lap(PONT)hu, de mégis, pár szóban
én még ''csak'' ilyen ''alap'' kajákat csinálok
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
mormota
senior tag
1: nem
1a: a paprika igen, a szalonn nem annyira.
hogy olaj vagy zsír... sztem olaj a nyerő
a hagyma sosem elég
vegeta NEM kell bele
2:babfőzeléket addig tudok főzni, hogy áztasd a babot egy éjszakán át vízbe, tedd kuktába, és főzd meg
eddíg menne nekem is
Illusztrálok, tehát vagyok
busman
addikt
Én még 2 gerezd fokfagymát is szoktam bele tenni.Amikor a vöröshagyma már majdnem készre pirult akkor teszem bele.
Pirosarany,gyulyáskrém a csodafegyver!
I'm not talented, I'm skilled.PS5
mormota
senior tag
a hús sem mindegy ám
ha van itthon disznó, marha, akkor azokat, de a szarvas, meg az őz, esetleg a vaddisznó sem rossz ám.)))
Illusztrálok, tehát vagyok
Szalma
őstag
( 1- Befolyásolja, de nem feltétlenül jó irányba. Pl. egy vadhúsból, vagy marhából készülő pörköltet nagy hiba elrontani akármilyen szalonnával. De egy háztáji madárhúsból készülő valóban jobb tud lenni tőle...
1/a- Szalonnáért szerintem nem kár, a paprika kesernyés íze kicsit hiányozni fog, valószínűleg édesebb lesz a hagyma miatt. Tehát sok (nagyon sok!) hagymával más ízhatást lehet elérni. Vegetát ne tegyél bele semmi esetre sem!!! És zsíból jobb ízű pörköltek születnek. (Egy hagymás tipp: vágj jó nagy cikkekre egy fej hagymát és az utolsó 15-20 percre tedd bele a pörköltbe.)
2- Ez egy kicsit rázósabb téma. Ismerek vagy ~5 féle, markánsan különböző babfőzi receptet... De sajnos egyiket sem szeretem... Sárgaborsó hívő vagyok...
Pörkölt tippek:
fűszerezés: babérlevél egészben a végén kivadászva, tárkony, rozmaring, kakukkfű, lestyán (vegeta helyett) és érdemes kipróbálni az őrölt paprika helyett szétnyomott csilipaprikával, főleg a vadhúsokat, vörösbor és viszki minden mennyiségben, fokhagyma, stb...)
Szeretettel:
Szalma
mormota
senior tag
a babérlevelet előtte ugye eltörni, hogy kijöjjön az íze... mert csak úgy a jó
Illusztrálok, tehát vagyok
busman
addikt
Kösz a tippeket,hétvégén ki lesz próbálva!
I'm not talented, I'm skilled.PS5
Szalma
őstag
(NEM!!! Ez nem jó trükk!!! 4-5 egész levél kell bele. Törve túl domináns lesz. Pl. őrölt babérlevélből elég egy késhegynyi a kondérba és már úgy is teljesen más ízvilága lesz, mint az egész levelesnek...)
Szeretettel:
Szalma
busman
addikt
3-4 levél nem lesz sok?
I'm not talented, I'm skilled.PS5
rdi
veterán
sok féle pác van, itt van mindjárt a száraz pác
leggyakoribb ma a legdivatosabb olivában pácolás,fűszerekkel, de só nélkül !!
régebben sokat pácoltak salétromos páclében is ...
De a tatár pácolásához speciális fűszerek nem kellenek...
vagy csak sóban, kb egy hétig (ez nekem nem jött be), utána ki kell áztatni a sóból.
és akkor még nem is beszéltem a tejes pácokról, meg a savanyú pácokról
[Szerkesztve]
Fej! Tor! Potroh!
Szalma
őstag
(Ha 3-4 töretlen babérlevelet kiérzel, akkor valami másból van kevés benn...
Javaslom tesztelésre a következő minimalista pörköltet, hogy utána legyen mihez viszonyítani ízben:
20dkg mosatlan, 1cm-esre darabolt borjúbélszín,
2 nagy fej hagyma (~20dkg) piszok apróra vágva (darálva esetleg),
2 fokhagyma, szétnyomva,
1 púpozott evőkanál pirospaprika (ne legyen benne csípős),
15dkg marhafaggyú (ezt kiolvasztani, majd leszűrni) vagy disznózsír,
2 csipet só.
A zsiradék 1/3-ába beleforgatni az összedarabolt húst (zsírt mikróban felolvaszthatod); a 2/3-ával a hagymát és a sót addig párolni, amíg el nem fő róla az összes víz (megszűnik a gőzölés), nagyon kicsit megpirítani, hozzádobni a fokhagymákat, és figyelni rá, hogy amint kijön az illatmaximum, lekapni a tűzről. Húst (a levét is!!!), majd a paprikát belekavarni, vissza a melegítőre, fedőt rá és szorgos kevergetés mellett 20-25 percig párolni, majd fedő nélkül lesütni (nem megégésig), ha szükséges.
Vizet semmi esetre se adj hozzá, elég folyadék van mind a hagymában, mind a húsban!
Ezt etalonnak tekintve lehet nekiugrani az orrba/szájba fűszerezésnek, különben csak vaktában fogsz tapogatózni...)
Szeretettel:
Szalma
rii
nagyúr
melyik húsból a legjobb prököltet csinálni?
de ne csak bélszínt mondj ...
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg