Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#151) aDM|RaL^ válasza Judyt (#149) üzenetére


aDM|RaL^
őstag

kukorica az jó, énis szeretem.


viszont van egy egyszerű és nagyon jó saláta amit még szoktam csinálni :D

ilyen paradicsomos azis... meg fokhagyma, meg sajt!

szóval tejföllel(vagy tejszín???) kell elkeverni a kis gerezdekre vágott paradicsomkat, de előrre foghagymával kell a tejfölt (elég a fokhagymakrém is) fűszerezni, beletolni kevés oreganot, meg nagyobblukon reszelt sajttal elkeverni az egészet.... namost ez valami isteni finom, egyszerú, és fincsiiii:)

http://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.hu - Spectrum ZX 48k

(#152) Judyt válasza aDM|RaL^ (#151) üzenetére


Judyt
csendes tag

ilyet már csináltam én is tejszínnel+ a gomba
nagyon fini:)

[Szerkesztve]

- Mi lesz a gilisztából, ha Viagrát eszik? -Ropi

(#153) Den válasza aDM|RaL^ (#146) üzenetére


Den
veterán

én a bolognait ajánlanám, pontos receptet nem tom fejből, de biztos találsz a neten. Ami a lényeg. csak akkor állj eki ha van időd és türelmed 2-3 órát főzni, és ha tudsz venni, rendes nagyszemű _érett_paradicsomot. Fontos a nagy érett paradicsom, az átlag, félérett teniszlabda méretű narancssárgás paradicsom nem jó erre. Az a hagyományos fajta jó ami bazinagyra megnő

www.simson4t.hu

(#154) jakobkacsa válasza Sianis (#150) üzenetére


jakobkacsa
senior tag

sot, vaj sokkal jobb - szerintem eleg lesz egy kis 10dkg-os teavaj
2 kozepes gerezd fokhagyma (lehetoleg nyomdkodd szet kessel), egy kisebb fej hagyma (lehet durvara vagva is, rusztikusan, vagy nagyon aprora vagva, hogy fel se tunjon, csak izre), sok mustar, kis ketchup vagy piros arany, so, bors
en szemely szerint uborkat nem raknek bele...

Dyslexia for cure found!

(#155) illusiON


illusiON
őstag

a kedvenc kajám 1szerü, leiroma receptjét :D
-lementek a boltba és vesztek fél kiló klenyeret, vajat, párizsit
-hazaértek kicsomagoljátok a cuccot, felvágjátok a kenyeret szeletekre megkenitek jó vastagon vajjal kicsit megsózzátok és rádaraboljátok karikákban a párizsit
-vesztek egy pohár tejet, belekevertek 4 kanál (kiskanál, na :D) kakaóport, ha kell megcukrozzátok
-ínyencek megborsozhatják :D

( : no woman no cry : )

(#156) Judyt válasza illusiON (#155) üzenetére


Judyt
csendes tag

ilyet is szoktam ügyködni,és a párizsira reszelek sajtot és be a melegszenyósülőbe,utána meg vagy natúr vagy ketchup.
(kezdek éhes lenni):O

- Mi lesz a gilisztából, ha Viagrát eszik? -Ropi

(#157) jakobkacsa válasza Den (#153) üzenetére


jakobkacsa
senior tag

ez igy telleg jo, sok bazsalikommal, de sajnos telen enyhen eselytelen az erre megfelelo paradicsom beszerzese...

Admiral: pirits egy kis hagymat, dobalj ra daralt fustolt sonkat vagy parizsit, piritsd eg kicsit, nyers gombat vagj ra, csak 2 percre, hogy ne suljon meg, keverj ki kulon egy kis besamelt (liszt es tejfol kivalo lesz), ontsd fel, oregano es kis kakukkfu

vagy besamel helyett a szokasos fokhagymas paradicsomszosz
bolondithato porehagymaval, brokkolival (ezt elore megparolva - ha szereted)

affene, ehes lettem :DDD

Dyslexia for cure found!

(#158) busman válasza Sianis (#150) üzenetére


busman
addikt

Meg a fűszerek,de ennyi az egész!

I'm not talented, I'm skilled.PS5

(#159) Sianis


Sianis
addikt

nah mostmár minden tiszta! holnap megyek bevásárolni, aztán ha elkészült a mű írok, meg arról is, hogy leányzónak hogyan ízlett!

köszi a segítséget!

(#160) aDM|RaL^ válasza Den (#153) üzenetére


aDM|RaL^
őstag

kösz a tippet, keresek vmit, türelem az van jócskán:)

http://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.hu - Spectrum ZX 48k

(#161) Sianis


Sianis
addikt

Nem fogom ezt most kipróbálni, de szerintetek milyen lehet, ha megkened a tatárral a kenyeret, aztán egy francia piritósként kicsit megsütögeted? Vagy elrontja az ízét? Én nem akarom most kipróbálni, de vajon milyen lehet?

(#162) illusiON


illusiON
őstag

szerintem mielőtt megkóstolod kösd meg az életbiztosíításodat 200 %-osan :)

( : no woman no cry : )

(#163) Den válasza Sianis (#161) üzenetére


Den
veterán

jó. én csak úgy tudom megeni a tatárt.

www.simson4t.hu

(#164) busman


busman
addikt

Pont az a lényeg ,hogy nyers...

I'm not talented, I'm skilled.PS5

(#165) jakobkacsa válasza Sianis (#161) üzenetére


jakobkacsa
senior tag

biztos finom, de szigoruan veve azt mar nem kene tatarnak hivni... inkabb valami ''angolos tatarfasirt'' lenne

Dyslexia for cure found!

(#166) rdi válasza Sianis (#161) üzenetére


rdi
veterán

Nem rontja el, sőt ha bele gondolnátok, nagyon sok helyen futatják meg a felütött tojással együtt a tatárt, forró sütőben néhány percig. Attól csak finomabb.:)

Fej! Tor! Potroh!

(#167) rdi válasza illusiON (#155) üzenetére


rdi
veterán

hehe én ezt kenőmájassal csinálom...
kakaó + kenőmájas :))

Fej! Tor! Potroh!

(#168) ToBeY


ToBeY
nagyúr

bonduel mexikói konzerv
5 virsli
1 fej vagy kettő hagyma(izlés dolga)
hagymát lepirítod (olajon zsíron ízlés szerint) utánna a virslit bele azt is lepirítod jöhet a konzerv ketchup,csili só bors oregánó.kis paradicsom püré
És kész is a tök finom gyors még is extra mexkió csilis bab

(#169) Sianis


Sianis
addikt

Jó reggelt!

No megvolt a nagy bevásárólkörút!

Vettem:
- 2 húskonzerv
- darálthús
- fokhagyma
- vöröshegyma
- só
- bors

amit nem:
-tojás
-uborka
hogy miért? Mert nem volt! :D

Ezek nélkül is finom lesz? Úgy gondoltam, hogy csinálok darálthúsból is, meg húskonzervből is, hoy megláűssuk melyik a jobb. Vagy ez már túlvarriált? Vagy tojás és uborka nélkül ne is kezdjek hozzá?

(#170) Sianis


Sianis
addikt

No elkészültek a nagy művek!

Hmm finomak lettek! Főleg a második! alig bírom megállni, hogy ne kajáljam be előre! :D
Tuti siker lesz! Rájöttem, hogy mennyivel egyszerűbb otthon darabolni a hagymát a géppel!
No meg aztán fokhagyma prés nélkül elég finom művelet a villával törni a cuccot! De ezt is megoldottam! :D

Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket.

(#171) busman válasza Sianis (#170) üzenetére


busman
addikt

A tojást ki szoktam hagyni én is ,de uborkát sztem turmixolj bele legalább 1 -et!

[Szerkesztve]

I'm not talented, I'm skilled.PS5

(#172) mormota válasza Sianis (#170) üzenetére


mormota
senior tag

mi is lett végül ezekből az alapanyagokból? lemaradtam tegnap este.

de ahogy írtad jól sikerült.
rá fogsz jönni, hogy nem egy ördöngősség a főzés... elég hozzá egy kis ügyesség és fantázia:D

Illusztrálok, tehát vagyok

(#173) Sianis válasza busman (#171) üzenetére


Sianis
addikt

Ha lenne turmix! :D

Jah amúgy tényleg nem volt olyan nehéz, csak gépek nélkül nagyon pepecselős munka!
Még egy porszívózás, és király lesz az este! :D

(#174) rdi válasza Sianis (#169) üzenetére


rdi
veterán

És hány napig pácoltad a húst, kolléga :)) ?

Fej! Tor! Potroh!

(#175) busman válasza Sianis (#173) üzenetére


busman
addikt

Ennyire jól sikerült az este? :DDD

I'm not talented, I'm skilled.PS5

(#176) Judyt


Judyt
csendes tag

Tényleg hogy sikerült?????

- Mi lesz a gilisztából, ha Viagrát eszik? -Ropi

(#177) busman


busman
addikt

Upsz!

I'm not talented, I'm skilled.PS5

(#178) Judyt válasza busman (#177) üzenetére


Judyt
csendes tag

tényleg jól tellhetett az este:)

- Mi lesz a gilisztából, ha Viagrát eszik? -Ropi

(#179) busman


busman
addikt

Vagy talán túl jó lett a vacsi! :DDD

I'm not talented, I'm skilled.PS5

(#180) aDM|RaL^


aDM|RaL^
őstag

én meg lusta voltam bolognai szósz recepetet keresni, úgy érzem majd ma nekiállok, egyébként multkor meg csipszszószt csináltam...

elegem lett hogy 300ft a salsa a boltban, aztán fogtam a paradicsompürémet, egy halom zöldséget (csípőspaprika, hagyma (fok, és lila, vörös, paradicsom, blabla:D) összecsináltam kicsit híg lett, de sütögettem egy ideig így összesűrült, aztán kész is volt a roxx mártás.

http://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.hu - Spectrum ZX 48k

(#181) Judyt válasza aDM|RaL^ (#180) üzenetére


Judyt
csendes tag

Egy egyszerű bolognai:
vöröshagyma,paradicsompüré,só bors,pici fokhagyma+bele a gomba.
sztem ez a legegyszerűbb és fini is.

- Mi lesz a gilisztából, ha Viagrát eszik? -Ropi

(#182) busman válasza Sianis (#173) üzenetére


busman
addikt

Már tényleg írhatnál vmit,már mindeki aggódik...

I'm not talented, I'm skilled.PS5

(#183) tildy válasza rdi (#174) üzenetére


tildy
nagyúr

Hogy kell hust pacolni , elmondana valaki?
(Gondolom valami lottyben kell aztatni , de meddig es hogy)

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#184) busman válasza tildy (#183) üzenetére


busman
addikt

Milyen húst pácolnál?

I'm not talented, I'm skilled.PS5

(#185) tildy válasza busman (#184) üzenetére


tildy
nagyúr

Csirke vagy pulykamellet. Hogy ne legyen szaraz.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#186) mormota válasza tildy (#185) üzenetére


mormota
senior tag

olaj (oliva a legjobb) fűszerek, összekevered, bveleteszed a húst, és legalább 4-5 órát állni hagyob benne.

fűszer: minden ízlés szerint

[Szerkesztve]

Illusztrálok, tehát vagyok

(#187) busman válasza tildy (#185) üzenetére


busman
addikt

Olaj, fokagymapép,mustár,mi ebben szoktuk a grillezendő pulykamellet pácolni.

I'm not talented, I'm skilled.PS5

(#188) rii


rii
nagyúr

csak gyorsan bevakkantok, mert munka közben vagyok...

1./ a pörkölt izét nagyban befolyásolja, hogyha szalonnát is teszünk bele.

1.a/ a prökölt ize sokban romli, ha a paprika, ill szalonna kimarad? Olaj, vagy zsír való beel? El lehet rontani sok hagymával? Vegeta nagyon kell bele?

2./ hogy kell babfőzeléket készíteni? tidom, recept(PINT)lap(PONT)hu, de mégis, pár szóban

én még ''csak'' ilyen ''alap'' kajákat csinálok

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#189) mormota válasza rii (#188) üzenetére


mormota
senior tag

1: nem
1a: a paprika igen, a szalonn nem annyira.
hogy olaj vagy zsír... sztem olaj a nyerő
a hagyma sosem elég:)
vegeta NEM kell bele:)

2:babfőzeléket addig tudok főzni, hogy áztasd a babot egy éjszakán át vízbe, tedd kuktába, és főzd meg:)

eddíg menne nekem is

Illusztrálok, tehát vagyok

(#190) busman válasza rii (#188) üzenetére


busman
addikt

Én még 2 gerezd fokfagymát is szoktam bele tenni.Amikor a vöröshagyma már majdnem készre pirult akkor teszem bele.
Pirosarany,gyulyáskrém a csodafegyver!

I'm not talented, I'm skilled.PS5

(#191) mormota válasza busman (#190) üzenetére


mormota
senior tag

a hús sem mindegy ám:)

ha van itthon disznó, marha, akkor azokat, de a szarvas, meg az őz, esetleg a vaddisznó sem rossz ám.)))

Illusztrálok, tehát vagyok

(#192) Szalma válasza rii (#188) üzenetére


Szalma
őstag

( 1- Befolyásolja, de nem feltétlenül jó irányba. Pl. egy vadhúsból, vagy marhából készülő pörköltet nagy hiba elrontani akármilyen szalonnával. De egy háztáji madárhúsból készülő valóban jobb tud lenni tőle...
1/a- Szalonnáért szerintem nem kár, a paprika kesernyés íze kicsit hiányozni fog, valószínűleg édesebb lesz a hagyma miatt. Tehát sok (nagyon sok!) hagymával más ízhatást lehet elérni. Vegetát ne tegyél bele semmi esetre sem!!! És zsíból jobb ízű pörköltek születnek. (Egy hagymás tipp: vágj jó nagy cikkekre egy fej hagymát és az utolsó 15-20 percre tedd bele a pörköltbe.)
2- Ez egy kicsit rázósabb téma. Ismerek vagy ~5 féle, markánsan különböző babfőzi receptet... De sajnos egyiket sem szeretem... :) Sárgaborsó hívő vagyok...

Pörkölt tippek:
fűszerezés: babérlevél egészben a végén kivadászva, tárkony, rozmaring, kakukkfű, lestyán (vegeta helyett) és érdemes kipróbálni az őrölt paprika helyett szétnyomott csilipaprikával, főleg a vadhúsokat, vörösbor és viszki minden mennyiségben, fokhagyma, stb...)

Szeretettel:
Szalma

(#193) mormota válasza Szalma (#192) üzenetére


mormota
senior tag

a babérlevelet előtte ugye eltörni, hogy kijöjjön az íze... mert csak úgy a jó

Illusztrálok, tehát vagyok

(#194) busman válasza Szalma (#192) üzenetére


busman
addikt

Kösz a tippeket,hétvégén ki lesz próbálva!:C

I'm not talented, I'm skilled.PS5

(#195) Szalma válasza mormota (#193) üzenetére


Szalma
őstag

(NEM!!! Ez nem jó trükk!!! 4-5 egész levél kell bele. Törve túl domináns lesz. Pl. őrölt babérlevélből elég egy késhegynyi a kondérba és már úgy is teljesen más ízvilága lesz, mint az egész levelesnek...)

Szeretettel:
Szalma

(#196) busman válasza Szalma (#195) üzenetére


busman
addikt

3-4 levél nem lesz sok?

I'm not talented, I'm skilled.PS5

(#197) rdi válasza tildy (#183) üzenetére


rdi
veterán

sok féle pác van, itt van mindjárt a száraz pác :))
leggyakoribb ma a legdivatosabb olivában pácolás,fűszerekkel, de só nélkül !!
régebben sokat pácoltak salétromos páclében is ...
De a tatár pácolásához speciális fűszerek nem kellenek...

vagy csak sóban, kb egy hétig (ez nekem nem jött be), utána ki kell áztatni a sóból.

és akkor még nem is beszéltem a tejes pácokról, meg a savanyú pácokról :DD

[Szerkesztve]

Fej! Tor! Potroh!

(#198) Szalma válasza busman (#196) üzenetére


Szalma
őstag

(Ha 3-4 töretlen babérlevelet kiérzel, akkor valami másból van kevés benn...

Javaslom tesztelésre a következő minimalista pörköltet, hogy utána legyen mihez viszonyítani ízben:
20dkg mosatlan, 1cm-esre darabolt borjúbélszín,
2 nagy fej hagyma (~20dkg) piszok apróra vágva (darálva esetleg),
2 fokhagyma, szétnyomva,
1 púpozott evőkanál pirospaprika (ne legyen benne csípős),
15dkg marhafaggyú (ezt kiolvasztani, majd leszűrni) vagy disznózsír,
2 csipet só.
A zsiradék 1/3-ába beleforgatni az összedarabolt húst (zsírt mikróban felolvaszthatod); a 2/3-ával a hagymát és a sót addig párolni, amíg el nem fő róla az összes víz (megszűnik a gőzölés), nagyon kicsit megpirítani, hozzádobni a fokhagymákat, és figyelni rá, hogy amint kijön az illatmaximum, lekapni a tűzről. Húst (a levét is!!!), majd a paprikát belekavarni, vissza a melegítőre, fedőt rá és szorgos kevergetés mellett 20-25 percig párolni, majd fedő nélkül lesütni (nem megégésig), ha szükséges.
Vizet semmi esetre se adj hozzá, elég folyadék van mind a hagymában, mind a húsban!

Ezt etalonnak tekintve lehet nekiugrani az orrba/szájba fűszerezésnek, különben csak vaktában fogsz tapogatózni...)

Szeretettel:
Szalma

(#199) rii válasza Szalma (#198) üzenetére


rii
nagyúr

melyik húsból a legjobb prököltet csinálni?

de ne csak bélszínt mondj ... :D

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#200) Szalma válasza rii (#199) üzenetére


Szalma
őstag

(Szarvascomb...)

Szeretettel:
Szalma

szerk.: Mert könnyű vele bánni (darabolni), nem zsíros és alkoholban párolva a legjobb ízű husi, amit eddig próbáltam...

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.